Polymarket is an American financial exchange and the world's largest prediction market, headquartered on the Upper East Side of Manhattan, New York City and offering event contracts. Launched in 2020, it offers a decentralized platform where both retail and institutional traders can place bets on various future events, including economic indicators, weather patterns, awards, as well as political and legislative outcomes. Participants can deposit USDC cryptocurrency through the Polygon blockchain network and trade shares that represent the likelihood of specific outcomes occurring in the future.
Polymarket is not available to U.S. users, though it’s not as restrictive as other online gambling apps like DraftKings and FanDuel, which run extensive KYC and location checks to make sure you’re in a legal betting state. A simple VPN will get you around the geo-restriction on Polymarket.
Polymarket is not available to U.S. users, though it’s not as restrictive as other online gambling apps like DraftKings and FanDuel, which run extensive KYC and location checks to make sure you’re in a legal betting state. A simple VPN will get you around the geo-restriction on Polymarket.
Republikaanikomitean puheenjohtaja Michael Whatley on erittäin luottavainen vaaleista ja uskoo että jo vaalipäivänä saataisiin voitto. Hänen mukaansa he ovat saaneet aktivoitua uusia äänestäjiä sekä ihmisiä ketkä eivät normaalisti äänestä. Trumpilla on hänen mukaansa vahva "closing argument", kun taas Kamalalta puuttuu se. Hän on kanssa luottavainen että ennakkoäänestys ei ole syönyt republikaanien äänestyspäivän vahvuutta.
Republikaanien härkä-keissi on laajentaa mappia New Mexicoon, Virginiaan, New Hampshireen ja Minnesotaan. Tuoreen gallupin mukaan Trump olisi virhemarginaalin sisällä 3 pisteen takana New Mexicossa.
Moi, olen Kale-possu Inderesin foorumin puolelta. Oli taas kiva lukea Akin mietteitä tuoreesta blogista ja tuli mieleen tällainen pieni ”avoin haastattelukirje” hänelle. Aki voi vastailla sen verran kuin ehtii silloin kun ehtii sellaisiin kysymyksiin kuin haluaa.
1. Muistatko, mitkä olivat ensimmäiset USA:n presidentinvaalit joita kunnolla seurasit? Entä ensimmäiset joista löit vetoa? Jäikö näistä alkuajoista mieleen mitään hauskaa anekdoottia?
2. Nate Silver nousi data-analyyseineen julkisuuteen vuoden 2008 vaaleissa. Kiinnititkö jo tuolloin huomiota häneen? Milloin aloit innostua data-analyysistä poliittisen vedonlyönnin tukena?
3. Vuoden 2016 vaaliyö on ainoa kerta jolloin olin eräissä vaalivalvojaisissa. Tuolloinhan Clinton lähti päivään markkinan mukaan yli 85-prosenttisena suosikkina, mutta tilanne kääntyi jyrkästi lyhyessä ajassa Suomen aikaa joskus neljän-viiden välillä yöllä. Millaisia muistoja sinulla on tuosta vaaliyöstä? Ehditkö lyödä Trumpia kun markkina kävi jonkin aikaa hieman hitaalla tuloksen ollessa jo käytännössä selvä?
4. Viime vaaleissa 2020 puhuit pitkin loppukesää ja syksyä, miten Bidenilla on data-analyysin valossa reilu ylikerroin voitolle ja varsinkin popular votelle. Löit reippaasti vetoa ja varmasti moni peesaili. Vaaliyönä Trump alkoi näyttää sangen vahvalta. Kerrotko vähän tuosta piinallisesta vaaliyöstä, muistaakseni vietit sitä Kyllösen ja Fiilismiehen seurassa?
5. Trumpilla oli presidenttikaudellaan sangen heikko 41 prosentin approval-keskiarvo, ja kausi päättyi järjettömiin tapahtumiin jotka enemmistö kansasta tuomitsi. Näissä vaaleissa hän on historian vanhin ehdokas, jonka retoriikkaan moni republikaanikin on kyllästynyt. Silti hän lähtee vaalipäivään suosikkina. Miten tiivistäisit demokraattien pahimmat virheet matkalla tähän tilanteeseen?
6. Millaisella porukalla aiot seurailla vaaliyötä tällä kerralla? Entä millaisella metodilla seuraat tapahtumien kulkua?
Trumpin vierailu New Yorkissa päättyi lopulta suoranaiseen fiaskoon
Kommentti| Trumpin kampanjatilaisuudesta New Yorkissa tuli demokraateille lottovoitto, kirjoittaa HS:n Washingtonin-kirjeenvaihtaja Elina Väntönen.
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin sunnuntaina järjestetystä kampanjatilaisuudesta New Yorkissa on noussut jälkipyykki, joka tuntuu leviävän kulovalkean tavoin.
Huonoa, halventavaa ja rasistista huumoria tältä koomikolta. Siitä kyse. Yleisö ei paljoa nauranut mukana. Esitys ja sen salliminen tuo omat ongelmansa kampanjalle, mutta tuskin tämä lottovoitto on.
Kysehän ei ollut vain koomikon yhdestä vitsistä, vaan ylipäätään vaikutti kuin monella Tucker Carlsonista lähtien olisi lähtenyt vähän mopo käsistä. Höllättiin voitonhuumassa ohjaksia ja puhuttiin laajalla rintamalla rasistisia juttuja. Republikaanithan hyötyvät asiallisesta laittoman maahanmuuton kritisoinnista, mutta kun jutut menevät riittävän tökeröiksi, alkaa vähemmistöihin kuuluvien liikkuvien äänestäjien vuoto.
Republikaanit on tainnut tätä ennen viimeiset 32 vuotta lähteä kaikkiin presidentinvaaleihin altavastaajana, lukuunottamatta vuotta 2004 jolloin Bush lähti ehkä hienoisena suosikkina. Valkoihoisten miesten osuuden vähentyessä republikaaneista on tullut selviytyjäpuolue jonka strategien on pakko olla vastapuolen kollegoitaan älykkäämpiä ja ovelampia ja puristaa materiaalista kaikki irti. Puolue vaikuttaa aina vähän pöllämystyneeltä päästessään vahvalta vaikuttavaan etulyöntiasemaan ja alkaa hybriksessä tehdä pieniä virheitä. Viimeksi tämä nähtiin Trumpin ensimmäisen murhayrityksen jälkeen, sitä ennen 2022 välivaalien alla.
Jos vedonlyöntimarkkina olisi täysin objektiivinen ja terve, Madison Square Gardenin jälkimaininkien olisi luullut hieman pudottavan Trumpin prosenttia. Polymarket vaikuttaa kuitenkin olevan niin vahvasti Trump-moodissa että hän on matkalla kohti Muskin asettamaa hillotolppaa 69,420%. Betfair kuroo gäppiä kiinni samalla kun data-analyysin trendi ei vaikuta siltä että Trump olisi enää nousemassa ainakaan yli 60 prosenttiin.
Tuckerilta tuli tosiaan yliveto joka oli mielestäni hieman asiaton:
It’s going to be pretty hard to look at us and say ‘You know what? Kamala Harris, she got 85 million votes because she’s so impressive as the first Samoan-Malaysian, low I.Q., former California prosecutor ever to be elected president
Trump on onnistunut keräämään ennätystason kaikkien vähemmistöjen keskuudessa. Jäitä hattuun ja viekää homma maaliin asti.
On se Trumpinkin retoriikka muuttunut viime viikkoina. Laittomat maahanmuuttajat ”myrkyttävät” Amerikan ja Amerikka on ”roskakori” laittomille maahanmuuttajille. Ennen se oli vain pudotuspiste eli ”dumping ground”.
Siinä olisi demokraateilla paikka seuraaviin vaaleihin uudelleenbrändätä vastustajansa ja itsensä. Itse olen sitä mieltä että Kamala ei vain ollut oikea tyyppi hommaan. Josh Shapiro voisi esim. olla vahvempi kandidaatti ja parempi kommunikoija.
Ja ei tosiaan ole mahdotonta että Trumpin jälkeen republikaanit ajautuvat kaaokseen ja menettävät tuon vähemmistötuen. Sen verta on nähty jo ylilyöntejä ja huonoja ehdokkaita down-ballot kisoissa.
Vaalipäivän 5. marraskuuta koittaessa miljoonat äänestäjät ovat jo äänestäneet joko postitse tai ennakkoäänestyspaikalla. Yllä olevassa kaaviossa on näkyvissä ennakkoäänestyksen tilanne osavaltioittain. Sinipunaisen palkin korkeus kertoo eilisen määrän verrattuna edellisvaalien ennakkoäänestyksen kokonaismäärään. Ennakkoäänestys on alkanut eri osavaltioissa eri aikaan.
Ennakkoääniä on annettu jo 44 miljoonaa eli yli viidennes (22 %) äänioikeutetuista on jo valintansa ilmaissut. Alla kymmenestä lukumääräisesti eniten ennakkoääniä antaneista osavaltioista äänestystapaa - 'Absentee ballot' vastaa postiäänestystä ja 'Early in-person votes' ennakkoäänen antamista sitä varten varatussa äänestyspaikassa.
Kuva
Halukkuus ennakkoäänestämiseen jakautuu melko tasaisesti puolueittain. Viime kerralla eli vuonna 2020 noin 60 prosenttia demokraateista äänesti ennakkoon, kun vain 32 prosenttia republikaaneista äänesti postitse.
Kuva
Republikaanit ovat tällä kertaa rohkaisseet puolueensa äänestäjiä ennakkoäänestykseen siitä huolimatta, että heidän ehdokkaansa on väittänyt postiäänestystä petkutukseksi. Pennsylvaniassa republikaanit ovat käyttäneet yli kymmenen miljoonaa edistääkseen postiäänestystä, mutta toistaiseksi demokraatit johtavat siellä äänestyskortin pyyntöjen määrässä.
Varmat osavaltiot todennäköisesti pysyvät asemissaan, mutta ratkaisu tapahtuu siellä missä sonta eniten lentää eli yllä olevan kuvan suttuisen keltaisissa vaa'ankieliosavaltioissa. Vedonlyöntimarkkina ei epäröi, vaan se on aika varma lopputulemasta.
En ole aiemmin seurannut näitä ennakkoäänien infoja ollenkaan, niin kysymys, voiko näistä vetää vielä mitään johtopäätöksiä?
Esim.
"Early votes in Pennsylvania now show Republicans doing 435k better than Democrats vs the same date in 2020. Biden’s margin of victory was only 80k in 2020. Trending towards a crushing victory."
En ole aiemmin seurannut näitä ennakkoäänien infoja ollenkaan, niin kysymys, voiko näistä vetää vielä mitään johtopäätöksiä?
Esim.
"Early votes in Pennsylvania now show Republicans doing 435k better than Democrats vs the same date in 2020. Biden’s margin of victory was only 80k in 2020. Trending towards a crushing victory."
Ilmeisesti aika kiharaista vetää johtopäätöksiä, koska ennakkoäänestys jenkeissä on uusi juttu. Aiemmilla kerroilla demokraatit ovat olleet aktiivisempia ennakkoäänestyksessä, nyt republikaanit ovat liikkeellä demokraatteja paremmin ennen varsinaista vaalipäivää....mutta miten se vaikuttaa itse vaalipäivän aktiivisuuteen, jolloin republikaanit ovat aiemmin olleet demokraatteja aktiivisempia, on arvailujen varassa.
Tarkoittaako tuo "republicans doing 435k better" että Trump on saanut noin paljon enemmän ääniä kuin Kamala, vai että republikaaniäänestäjiksi ilmoittautuneet ovat äänestäneet tuon verran enemmän? Nuohan eivät ole lainkaan sama asia, sillä osa republikaaneista äänestää kamalaa ja ehkä pieni osa demokraateista Trumpia tai jotakin kolmatta ehdokasta. Onko niin, että emme tiedä ennen kuin vaalipäivänä, kumpi on saanut enemmän ennakkoääniä, toistaiseksi tiedetään vain kumman puolueen äänestäjät ovat olleet aktiivisempia? Vai riippuuko tämä osavaltiosta? Aika moni asia ymmärtääkseni riippuu.
Google/Youtube osallistuu vaaleihin taas totuttuun tapaan.
You can’t search for the Joe Rogan Trump interview on YouTube even when searching by the episode number 2219, yet you can search for ANY OTHER episode that way (2216, 2217, 2218). It’s being singled out.
The Rogan-Trump interview cannot be found right now with ANY possible YT… https://t.co/hwuB2vAeir
Google/Youtube osallistuu vaaleihin taas totuttuun tapaan.
Tuo on näköjään korjattu. Löytyy taas. Aiemmin ei löytynyt noilla hakusanoilla. Trumpin jakso on 3 päivässä noussut kohta toiseksi suosituimmaksi JRE podcastiksi.
Kuva
Kamala jättää väliin Joe Roganin haastattelun. Kamala olisi halunnut Roganin matkustavan eri studioon ja podcast olisi saanut olla maksimissaan tunnin pituinen.
JD Vance tarttui tilaisuuteen ja menee Roganin vieraaksi.
Google/Youtube osallistuu vaaleihin taas totuttuun tapaan.
You can’t search for the Joe Rogan Trump interview on YouTube even when searching by the episode number 2219, yet you can search for ANY OTHER episode that way (2216, 2217, 2218). It’s being singled out.
The Rogan-Trump interview cannot be found right now with ANY possible YT… https://t.co/hwuB2vAeir
Huonoa, halventavaa ja rasistista huumoria tältä koomikolta. Siitä kyse. Yleisö ei paljoa nauranut mukana. Esitys ja sen salliminen tuo omat ongelmansa kampanjalle, mutta tuskin tämä lottovoitto on.
Veikkaan että Trumpin tiimissä nimenomaan haluttiin saada demokraatit kauhistelemaan ammattikoomikon/roastien käsikirjoittajan ''sopimattomia'' vitsejä vielä viimeisiksi päiviksi. Kyseiset vitsithän olivat todella family friendlyä kamaa, jos vertaa vaikka siihen mitä Hinchcliffeltä on totuttu näkemään.
Huumorin hyvyys/huonous on subjektiivinen asia, mutta noin yleisesti ottaen kyseessä on yksi tämän hetken suosituimmista koomikoista. Huumori ylipäänsä pohjautuu usein stereotypioille, joista herkkänahkaisimmat loukkaantuvat, jossei omasta niin ainakin jonkun toisen puolesta.
Google/Youtube osallistuu vaaleihin taas totuttuun tapaan.
You can’t search for the Joe Rogan Trump interview on YouTube even when searching by the episode number 2219, yet you can search for ANY OTHER episode that way (2216, 2217, 2218). It’s being singled out.
The Rogan-Trump interview cannot be found right now with ANY possible YT… https://t.co/hwuB2vAeir
Fake news, tai sitten Google pistänyt mulle eri algoritmin. Hain "Trump Rogan podcast" niin on ensimmäisenä.
Mulla ei näy lainkaan tolla hakusanalla youtubessa. Toki jos suodattaa järjestyksen näyttökertojen mukaan, niin tulee ensimmäisenä, mutta tuohan ei oo mikään default asetus.
Sama homma oli silloin kun koitin googlettaa Tucker Carlsonin Putin haastattelua. Löytyi vain valtamedioiden kauhisteluartikkeleita aiheesta ja piti mennä Tuckerin X:n linkin kautta.
En ole aiemmin seurannut näitä ennakkoäänien infoja ollenkaan, niin kysymys, voiko näistä vetää vielä mitään johtopäätöksiä?
Esim.
"Early votes in Pennsylvania now show Republicans doing 435k better than Democrats vs the same date in 2020. Biden’s margin of victory was only 80k in 2020. Trending towards a crushing victory."
Ennakkoääniä ei ole vielä laskettu, mutta tietoja on saatavilla
Ennakkoon- ja postitse äänestämistä helpotettiin koronakulkutaudin aikaan erityisesti ja silloiset menettelyt on paljolti säilytetty. Meneillään olevassa presidentinvaalissa äänestäjillä on hyvät mahdollisuudet äänestää haluamanaan aikana ja tavalla.
Kuva
Osavaltiosta riippuen äänestäjä voi mennä ennakkoäänestyspaikkaan, viedä äänestyslipun äänestyslaatikkoon tai lähettää ennalta saamansa äänestyslipun postitse ennen marraskuun viidettä. Toiset osavaltiot lähettävät pyynnöstä äänestyslipun (kartassa sinipunaisella merkityt) tai antavat äänestää perustellusta syystä (kartassa ruskeankeltaisella merkityt) postitse.
Jotkin osavaltiot antavat tietoja ennakkoäänistä, kuten puoluejakauman, äänestäjien iät sekä äänestysmenetelmän. Prosentit näkyvät laittamalla kursori osavaltion päälle.
En ole aiemmin seurannut näitä ennakkoäänien infoja ollenkaan, niin kysymys, voiko näistä vetää vielä mitään johtopäätöksiä?
Esim.
"Early votes in Pennsylvania now show Republicans doing 435k better than Democrats vs the same date in 2020. Biden’s margin of victory was only 80k in 2020. Trending towards a crushing victory."
Tyypillinen Elon, jättää suurimman osan olennaisesta mainitsematta. Mitään crushing victorya sieltä ei ole tulossa, vaan tämä on niin kolikonheitto kuin mikään voi olla. 500k jos on demujen firewall ennen vaalipäivää, niin ollaan tilanteessa 50-50 edelleen, ja siihen se suunnilleen osuu. Puertoricolaistaustaiset saattavat siis itsessään oikeasti kääntää tämän Harrisille.
Elonille suosittelisin nopeaa vilkaisua osavaltion demografiaan (siellä on muitakin kuin 2 puolueen rekisteröityneet äänestäjät) ja Haleyn äänestysprosenttiin republikaanien esivaaleissa.
Google/Youtube osallistuu vaaleihin taas totuttuun tapaan.
You can’t search for the Joe Rogan Trump interview on YouTube even when searching by the episode number 2219, yet you can search for ANY OTHER episode that way (2216, 2217, 2218). It’s being singled out.
The Rogan-Trump interview cannot be found right now with ANY possible YT… https://t.co/hwuB2vAeir
Fake news, tai sitten Google pistänyt mulle eri algoritmin. Hain "Trump Rogan podcast" niin on ensimmäisenä.
Mulla ei näy lainkaan tolla hakusanalla youtubessa. Toki jos suodattaa järjestyksen näyttökertojen mukaan, niin tulee ensimmäisenä, mutta tuohan ei oo mikään default asetus.
Sama homma oli silloin kun koitin googlettaa Tucker Carlsonin Putin haastattelua. Löytyi vain valtamedioiden kauhisteluartikkeleita aiheesta ja piti mennä Tuckerin X:n linkin kautta.
Nämä "temput" on ennenkin kohdistettu vain jenkeille. Kun Trumpia ammuttiin korvaan, oli samanlaista älämölöä siitä, että Google hautaa uutisia aiheesta. Suomesta käsin Google ehdotti ihan loogisia uutisia (eli että sitä ammuttiin) haulla "Trump", mutta kun VPN:n napsautti päälle jenkkeihin, tuolla hakusanalla tuli ensimmäisenä uutisia siitä, mitä kamalaa Kamala Harris oli Trumpista viimeaikoina sanonut.
Jännät vaalit. Kaksi täysin katastrofaalista ehdokasta. Viimeiset päivät varmaankin sekoillaan kiihtyvällä tahdilla.
Mutulla Trump vie: vaikka kyselyiden Trump-vinoumaa on viilattu, niin en usko, että riittävästi. Todennäköisesti yhä suurempi osa Trumpia äänestävistä jättää kantansa kertomatta tällä kertaa, kun ihan suoraan on valtamediassakin julistettu että olet natsi, jos Oranssia Miestä tuet.
Miksi Harris on katastrofaalinen ehdokas? En nyt väitä mitenkään loistavaksi ehdokkaaksi, mutta ymmärtääkseni hänen valintansa olisi aika pitkälle Bidenin linjan jatkoa, josta kyllä jenkkien pitäisi selvitä ihan ehjänä läpi. Sitten voi 4 vuoden päästä valita paremman, jos sellainen on jommalla kummalla ehdokkaana.
Tää vedonlyöntimarkkinoiden Trump-fever -jolle en muuten näe perusteita- sai popular voten kertoimen erittäin makoisaksi, joten pistin 2,4 kertoimella laitetun kamalan betsin seuraksi vielä huntin popular voteen.
Oikeestaan tää olisi pitänyt snapata samoihin aikoihin ja kertoimella kuin Aki laittoi omat massit sisään, mutta olin laiska ku ei jaksanut selvitellä eikä unibetillä edes ollut tarjolla. Mut nyt kävikin hyvät ja kerroin pomppasi. Mielestäni ei ole viitteitä, että ihmiset liikkuis mitenkään massoittain rebublikaaneille. Jos voitto tulee, niin se tulee rimaa hipoen. Enkä näe että gallupeissa enää piilee samanlainen jekku kuin Clinton vs Trump. Saas nähdä kuinka paljon Rhode vs Waden kaataminen naisia demokraattien leiriin.
Vaikeaa sanoa kummat ovat ottaneet enemmän kierroksia loppua kohden, ylen ja hesarin väki vaiko kotoiset trumpetöörimme. Molemmat meuhkaavat aivan kuin vaalit käytäisiin Suomessa. Siis tärkeät vaalit jenkkivaalit ovat aina koko maailmalle, itteä jännittelee Ukrainan tilanne. Koitan muistutella itteäni siitä, että tilannekuva jenkin kannalta on niin eri kuin Suomessa, mutta täytyy silti ihmetellä, miten Trumppi maistuu amerikkalaisille(ja suomalaisillekin).
Sanotaan, että jenkeissä ehdokkaan pitäisi olla sellainen, jonka kanssa äänestäjä haluaisi käydä bissellä. Ekan vaalitentin jälkeen mietin, että kysymys pitäisi muuttaa: "Ostaisitko käytetyn auton tältä kaverilta?" Toiseksi ihmettelen yhä, miten jenkit voi tykkäillä jätkää, joka on aivan selvä ja sataprosenttinen narsisti. Siis eihän sitä tarvitse edes lahjoa -riittää kun imartelee. Mikä kielii aivan keharitason vallankäyttäjästä, sry ableismi.. Tai jonkun fking woken vastustamisen takia? Joo se on ärsyttävää, mutta melko hiton marginaalista ja poistuu omaa vauhtiaan, siihen on jo kyllästytty jenkeissäkin. Se on vaan taas yks juttu, jolla hintaan mihin hyvänsä valtaan pyrkivä egomaanikko koittaa ratsastaa auringoa kohti. En usko, että Trumppia kiinnostaa paskan vertaa joku woke eikä edes loppupeleissä abortit. Se on vaan tiketti, jolla se koittaa livahtaa sisään ja porukkahan näyttää maksavan.
Mielenkiintosimmat vaalit aikoihin, en muuten koe, että tässä ketjussa on ollut mitään Kamalamentumia. Porukka lähestyy yleensä asioita vedonlyönnin näkökulmasta. Fifty-fiftyhän se on. Henkkoht Harrisin voittaessa huokaan helpotuksesta Ukrainan puolesta ja sitten saatan paukutella hiukan henkseleitä täällä. Taputella selkään muita voittajia. Jos Trump voittaa, se perkelöittää joitakin asioita, mutta ei ole maailmanloppu kuin ylen Linda Pelkoselle ja hesarin Pekka Mykkäselle (ja Saskalle naturligt).
Tälläkin keskustelupalstalla puhutaan Trumpista (ja Kamalasta) ikään kuin tyhjiössä. Ei unohdeta, että samaan aikaan täytetään senaatia ja edustajainhuonetta. Senaatissa konsensusennuste on nyt, että republikaanit kääntävät sen itselleen, Aivan olennaista tulee olemaan, millä marginaalilla se tapahtuu. Nyt on 51 demokraattia ja 49 republikaania, ennuste on, että tämä kääntyy vähintään 51 republikaaniin. Yksi kisa on aivan tasoissa. Mutta demokraateilla on enemmän puolustettavaa, sillä 34 paikasta, jotka täytetään uudelleen, 23 on nyt heillä ja vain 11 republikaaneilla. Kutinani on, että tyytymättömyys rahan riittävyyteen ja Gazan sodan kulkuun heijastuu vähintään yhtä paljon näihin äänestyksiin, vaikka epäilemättä paikallistuntemuksella ehdokkaista on myös paljon merkitystä. Joka tapauksessa ennusteessa on rajatapauksena vain yksi republikaani, mutta viisi demokraattia. Varmaa on, että jos Kamala valitaan, ennustettu senaatti asettuu edustajainhuoneen kanssa neliraajajarrutukseen kaikille hallinnon esityksille. Jos Trump valitaan ja republikaanienemmistö repeää suureksi, niin Trumpin taustavoimat - hän on vain keihäänkärki - pääsevät aikaisempia paljon vapaammin ajamaan agendaansa - elleivät sitten ala riidellä keskenään kuten tällä kaudella edustajainhuoneessa, jossa eivät tahtoneet saada puhemiestäkään valituksi. Edustajainhuoneessa on republikaaneilla nyt 8 paikan enemmistö ja ennusteet antavat heille 2-4 paikan varman enemmistön. Reilu parikymmentä paikkaa on ennusteissa aivan tasapelissä. Niistä yllä mainitusta syystä saattaa enemmistö hyvinkin mennä ja siten ero kasvaa republikaanien hyväksi. Mutta toisinkin voi käydä. Pianhan se tiedetään.
Trump Derangement Syndrooma hallitsee vahvasti sijoittajien keskustelukerhossa. No, on ainakin helpompi olla kun on samaa mieltä kuin 100% vihreistä, ja useimpien persujenkin kanssa. Jos joku meitä suomalaisia vielä yhdistää niin "orange man bad".
Itse kannatan hullumies Trumpia. Mielipiteeni perustuu sataprosenttisesti propagandaan.