Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusministerin Kristi Noemin käsilaukku varastettiin washingtonilaisessa ravintolassa sunnuntai-iltana. Varkaudesta kertoi ensimmäisenä uutiskanava CNN.
Käsilaukussa oli useita arkaluontoisia ja henkilökohtaisia tavaroita, kuten Noemin passi, ajokortti, kotimaan turvallisuusministeriön kulkulupa, luottokortteja ja 3 000 dollaria käteistä.
Noem oli illallistamassa suositussa The Capital Burger -ravintolassa, ja hän oli laskenut käsilaukkunsa tuolinsa alle, mistä se varastettiin, CBS News kertoo.
Salainen palvelu on käynyt läpi ravintolan valvontakameroiden kuvat ja todennut, että laukun vei tuntematon, valkoihoinen mies, joka oli peittänyt kasvonsa suojamaskilla. Varasta ei ole saatu vielä kiinni.
Salainen palvelu suojelee kotimaan turvallisuusministeriä ympäri vuorokauden, ja ministerin mukana oli turvamiehiä. He eivät kuitenkaan huomanneet varkautta, vaan ministeri totesi sen itse.
Turvallisuusministerin turvamiehillä on mennyt työpäivä kohtuu pieleen.😀
Käsilaukussa oli ... 3 000 dollaria käteistä.
Lähipiiri ymmärtää pitää mukana cashiä, kun pörssi syöksyy tullien mukana...
Kuten Bingon postaamista käyristä näkyy, kaikki laskivat Ukrainan sodan alkaessa.
Toisin kuin Coca Cola ja Keurig Dr Pepper, ei Pepsi vetäytynyt sieltä vaan jatkaa toimintaa normaalisti, maksaen täten satakunta miljoonaa Putinin sotakassaan veroina vuodessa. Ukrainassa toimiessaan Pepsi on kieltänyt mainoksissa sodan mainitsemisen samoin kuin tuen Ukrainan armeijalle.
Tartun pikkuseikkaan, mutta kysyn kuitenkin, miten Pepsin jatkaminen Venäjällä kasvattaa Putinin sotakassaa verrattuna siihen, että he olisivat vetäytyneet sieltä?
Kts yllä.
Jos pepsi myy juomia venäläisille venäjällä, niin miten se tuottaa Putinille enemmän kuin se, että joku venäläisen oligarkin omistama tehdas valmistaisi ja myisi nuo juomat venäläisille?
Jos Pepsi tekee siellä voittoa ja pystyy tuon voiton tulouttamaan konsernille, niin tuon voiton verranhan poistuu Venäjältä valuuttaa.
Ei pysty toistaiseksi, ei valuutassa eikä ruplissa. Mainehaitta, joka vaikuttaa Venäjän ulkopuolella, syntyy siitä, että Pepsi maksaa ne verot, eikä venäläinen oligarkki.
Kuten Bingon postaamista käyristä näkyy, kaikki laskivat Ukrainan sodan alkaessa.
Toisin kuin Coca Cola ja Keurig Dr Pepper, ei Pepsi vetäytynyt sieltä vaan jatkaa toimintaa normaalisti, maksaen täten satakunta miljoonaa Putinin sotakassaan veroina vuodessa. Ukrainassa toimiessaan Pepsi on kieltänyt mainoksissa sodan mainitsemisen samoin kuin tuen Ukrainan armeijalle.
Tartun pikkuseikkaan, mutta kysyn kuitenkin, miten Pepsin jatkaminen Venäjällä kasvattaa Putinin sotakassaa verrattuna siihen, että he olisivat vetäytyneet sieltä?
Kuten Bingon postaamista käyristä näkyy, kaikki laskivat Ukrainan sodan alkaessa.
Toisin kuin Coca Cola ja Keurig Dr Pepper, ei Pepsi vetäytynyt sieltä vaan jatkaa toimintaa normaalisti, maksaen täten satakunta miljoonaa Putinin sotakassaan veroina vuodessa. Ukrainassa toimiessaan Pepsi on kieltänyt mainoksissa sodan mainitsemisen samoin kuin tuen Ukrainan armeijalle. Valistuneiden kuluttajien, joihin tunnustan lukeutuvani, boikotti Euroopassa selittää osaltaan Pepsin kurssia ja ehkä markkinaosuutta ainakin demokraattien osalta jopa jenkkilässä. Venäjällä Pepsi tekee edelleen hyvää tulosta, mutta markkina on pieni eikä auta isossa kuvassa.
Coka Colaa suhteessa Dr Pepperiin selittää, että republikaanitkin juovat sitä. Älkää kertoko Trumpille, että kokiksesta luopuminen sataisi Venäjän laariin.
Kuva
The President of the United States Has a Button That He Presses So a Butler Delivers Him a Coke
Trumpilla ei ole valtaa erottaa keskuspankin johtajaa Powellia - joka selvästikään ei tahdo jäädä historiaan hänen lakeijanaan eikä myöskään tehdä FEDistä sellaista - mutta laillisuushan ei ole vakaata neroa tänä keväänä hetkauttanut.
Elämme todella vaarallisia aikoja. Ei tee mieli ottaa popcorneja seuraavaa liikettä ja nimitystä odottaessa.
Laajennuksen yhteydessä Outokumpu hakee lakkautusta hehtaarin kokoiselle osalle yksityistä luonnonsuojelualuetta, Riston ikikuusikkoa, joka jäisi laajennuksen myötä kaivosalueelle. Kaivoslain mukaan kaivosalueen on oltava yhtenäinen alue, jotta turvallisuutta, kaivostoiminnan sijoittamista ja kaivostekniikkaa koskevat vaatimukset täyttyvät.
Outokumpu jättää kaivosalueen sisälle jäävän ikikuusikon osan luonnontilaan, ja Riston ikikuusikon suurempi osa, noin kahden hehtaarin kokoinen luonnontilainen alue jää edelleen suojelualueeksi. Ympäristövaikutukset alueella jäävät pieniksi: mahdolliset vaikutukset ovat seurausta pitkän ajan kuluessa pohjaveden alenemasta.
"Riston ikikuusikon itäinen osa on tuoretta kangasmetsää, joka saa jatkaa kasvamistaan, vaikka suojelu lakkautetaan. Luonnon monimuotoisuuden vahvistamiseksi Outokumpu toteuttaa 100-prosenttisen ekologisen kompensaation laajennuksen yhteydessä, mikä tarkoittaa, että Riston ikikuusikon yhden hehtaarin luonnonsuojelualue kompensoidaan suojelemalla Outokummun hankkima 13,5 hehtaaria vastaavaa metsää. Ekologinen kompensaatio toteutetaan luonnonsuojelulain mukaisesti, ja sille haetaan viranomaisen hyväksyntä", kertoo Ferrochrome-liiketoiminta-alueen johtaja Martti Sassi.
Suomessa ei mitään kasvua kohta kahteen vuosikymmeneen, ja metallien hinnat ath:n haminoissa. Kaiva, vauva, kaiva.
Riston ikikuusikko muodostaa kaksi kaivosalueelle työntyvää pienen pientä hammasta (klikkaa kuvaa pari kertaa suuremmaksi, niin näkyy paremmin).
Nyt on kyse siitä alaltaan noin 100 x 100 m hampaasta, joka on kaivoskuoppien vieressä.
Näyttää siltä, että nuo kaksi pikku alaa on suojeltu vuonna 2014 nimenomaisella tarkoituksella pysäyttää kaivosalueen laajeneminen tai ainakin hankaloittaa sitä.
Risto on hyvin hyvin vihainen, jos toisin päätetään.
Luonnon kannalta ne eivät enää näytä merkityksellisiltä, koska kaivos jo ne lähes kiertää. Katso satelliittikuvaa. Jos pohjavesi on muuttuakseen - niinkuin varmasti on - niin se muutos lienee olennaisesti identtinen, koska kaivosalue laajentuessaan ympäröi joka tapauksessa ikikuusikkoa kolmelta puolelta.
Risto lienee saanut aikanaan valtiolta korvauksen. Ainakin minä sain puuston arvon suuruisen korvauksen, kun perustin pari vuotta sitten Hurtan suojelualueen Asikkalaan erään niemen kärkeen. Juju on siinä, että maaperä jää suojeltaessa omaksi, sen luontoon ei vaan saa koskea.
Risto tai mahdollisesti hänen perikuntansa siis mahdollisesti omistaa edelleenkin ikimetsänsä ellei ole varomattomasti myynyt suojelualuetta Kummulle olettaen, että se on koskematon omistajasta riippumatta. Ellei ole, niin tätä käsitellään vielä eri asteissa.
Vaikka toiminta tapahtuu maan alla (esim. tunnelit tai louhinta), siihen tarvitaan silti käyttöoikeus toisen alueeseen, koska maanomistajan oikeus ulottuu myös maanalaisiin tiloihin. Kaivaa ei voi ilman maanomistajan lupaa tai viranomaishyväksyntää, ja maanomistajalla on oikeus osallistua lupaprosessiin ja valittaa kaivosluvasta, jos heidän oikeutensa ovat vaarassa.
P.S. Hurtan luonnonsuojelualueen lähistöllä ei ole kaivosta tai muutakaan kaupallista toimintaa lähimainkaan, joten se ei aiheuta haittaa taloudelliselle toimeliaisuudelle, mutta säilyttää järvimaiseman niemen kyseisellä puolella. Toiselta puolelta avohakattiin paikka kahdelle mökille, joten sieltä maisema jo meni (linkin satelliittikuva on vanha).
Nyt ei tekisi mieli olla brittiläinen veronmaksaja. Stramer otti kansallisen edun nimissä valtion kontolle kiinalaisen Jingyen omistaman terästehtaan, jota oltiin ajamassa alas. Päätös parlamentissa oli yksimielinen.
Jingyen mukaan terästehdas tuottaa yli 800 000 euroa tappiota joka päivä.