11.11.2020 - 13:45

Bingo53

+3570
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2326

Noudatettaessa pääsääntöä eli hankintamenoperustetta IFRS-vaatimus ei koske kirjaamista. Tällöin rahoitusomaisuuteen kuuluvat arvopaperit ja muut sellaiset rahoitusvarat merkitään hankintamenon suuruisina tai, jos niiden todennäköinen käypä markkinahinta tilinpäätöspäivänä on sitä alempi, tämän määräisinä (KPL 5:2 §).

Lähde: https://tilisanomat.fi/ifrs/rahoitusvalinee-%E2%80%A8kaypaan-arvoon

Arvopaperien kirjaamisesta tilinpäätöksessä on myöskin oikein hyvä Jarmo Leppiniemen artikkeli vuodelta 2009, mutta monilta osin vileäkin hyvin pätevä:

https://tilisanomat.fi/yleiset/arvopaperit-tilinpaatoksessa

Pääpiirteissän arvon muutoksen pitäisi olla pysyvä, jotta omistuksen tasearvoon kirjattaisiin arvon nousu tai arvon lasku. Pörssiosakkeissa se harvoin on.

11.11.2020 - 14:03

Arthur

+67
Liittynyt:
14.10.2019
Viestejä:
108

IFRS ei minulle kovin tuttu, mutta ensinnäkin hankintahintahan oli 6,46 euroa. Ja lähtisin kyllä väittämään, että käypään arvoon pitäisi arvostaa. Edellisen tilinpäätöksen ja osarien aikaan ei kyllä 8,62 euroa ole ollut lähelläkään.

 

11.11.2020 - 16:59

PerttiKotos

+105
Liittynyt:
12.12.2019
Viestejä:
157

Sampo Oyj   Tilinpäätös 2019
Vuoden 2019 lopussa Nordean osakekohtainen kirjanpitoarvo 8,34 euroa ylitti osakkeen markkina-arvon 7,24 euroa. Tämän johdosta Sampo toteutti IAS 36 Omaisuuserien arvonalentuminen -standardin mukaisen arvonalentumistestin, jossa Nordeasta kerrytettävissä olevaa rahamäärää verrattiin sen kirjanpitoarvoon Sampo-konsernissa. Kerrytettävissä oleva rahamäärä on määritetty käyttäen diskontattua rahavirtamallia, jossa rahavirrat pohjautuvat Nordeasta saatavaan julkiseen informaatioon sekä Sammon niistä tekemiin arvioihin Nordean tulevaisuudesta. Testauksen perusteella kerrytettävissä oleva rahamäärä ylittää Nordean kirjanpitoarvon, eikä omistuksesta ole kirjattu arvonalentumista.

 

 

15.11.2020 - 20:11

Sijoitustieto

+2015
Liittynyt:
9.6.2014
Viestejä:
1269

Sampo 4.11.

Sammon osarin huomasin kankkuspäissäni viime keskiviikkona kyllä tulleen. Yritän nyt kuitenkin joka päivä pörssikursseilla käydä ja talouslehtiä vilkaista, oli vaalihulluus tai krapula päällä tai ei. Kun Sammon Q3 otsikoitiin hyväksi ja Arizona oli kääntymässä juuri Bidenille, en jaksanut perehtyä. Kertauksena: Hyvän tullessa on paras ratkaisu istua käsien päällä.

Nyt vilkaisin. Sampo kyllä takoo vakuutustoiminnallaan kultaa. Alan pohtia kevennyksiä aikaisintaan neljänkympin päällä.

Olin kyllä aika yllättynyt, kun Sampo irrotti isosta läjästä Nordeoitaan nykyhintoihin. Olin arvaillut niiden myyvän koko nipun kerralla ja vasta vuoden parin päästä.

Toki nouseviin kursseihin on siinä mielessä kiva myydä, koska tavara käy paremmin kaupaksi. Kun salkussa on Nordeaa Sampoa enemmän, en mitenkään tuuletellut tätä päätöstä. Torbjörn Magnussonilla on aika paljon paremmat näkymät Nordean tulevaisuuteen kuin yhden miehen analysointitoimistolla. Onneksi olen kevennellyt Nordeaa nouseviin miekin ja osin Sampoa parempiinkin hintoihin.

Vaalihulluudesta unirytmi sekaisin – ja jäi osavuosikatsaukset lukematta - Aki Pyysing 

2.2.2021 - 16:15

Hynägrande

+1814
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1248

Elliot haluaa että Sampo jakaa Nordeat omistajille, joko osakkeina tai rahana. En ole ihan varma onko se hyvä idea, mutta Nordea taitaa olla edelleen Sammon taseessa jotain 8e kun nykykurssi on reilusti alle. 

Mielenkiintoista kuitenkin.. Sampoa salkusta noin 14% niin ihan minulle kelpaa jos joku "unlockkaa valueta" sieltä. 

2.2.2021 - 16:32

Pörssimörssäri

+1186
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
822

Ite kevensin Sampoa paivan nousuun - ei hermo kesta odotella aliarvostuksen purkautumista. Indeksi on noussut koronapohjilta enemman kuin Sampo (65% vs 53%). Lisaksi en pida naita UK-seikkailuja aivan riskittomina ja mika estaa kilpailun kiristymista pohjoismaissa? En vaita tietavani casesta hirveasti mutta omalta kohdalta alkaa valkoinen lippu nousta. Maailma on taynna yhtioita.

3.2.2021 - 14:50

Teknokraatti

+1255
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
578
Pörssimörssäri kirjoitti:

Lisaksi en pida naita UK-seikkailuja aivan riskittomina ja mika estaa kilpailun kiristymista pohjoismaissa?

Mielestäni tässä on ristiriita? Jos riski on kilpailun kiristyminen, silloin Hastings näyttää minusta ennemminkin osalta ratkaisua kuin ongelmaa. 

Brittiläinen vakuutuskenttä ja etenkin Hastingsin erikoisalaa oleva ajoneuvojen vakuuttaminen ei tyypillisesti ole suoraa kauppaa asiakkaalle, vaan valtaosa menee brokerien kautta kilpailutettuna. Suurin osa autoilijoista ei asioi suoraan vakuutusyhtiön kanssa, vaan asiakas kontaktoi brokeria, joka kilpailuttaa asiakkaalle sopivimman vakuutuksen. Osakesäästäjien telekonffana aiemmin tänä talvena pitämässä tilaisuudessa ymmärsin Sammon edustajilta juuri tämä kilpaillun osa-alueen olevan Hastingsin osaamista.

Tämä aggressiivisen kilpailuttamisen automatisoiva kaupankäyntitapa syö vakuutusyhtiöiden tuottoja, mikä näkyy vakuutusyhtiöiden yleisesti meikäläisiä heikommassa kulu-/tuottosuhteessa. Vaikka Hastingsin kulu-/tuottosuhde ei tästä syystä IFille pärjääkään, heidän pärjäämisensä UK markkinoilla kertoo valmiuksista tehdä ainakin joitain asioita oikein kilpailluilla markkinoilla. 

Liikevaihdon alentumisen lisäksi marginaalien kapeneminen vaatii myös entistä tarkempaa riskianalyysiä, josta myöskin on Briteissä meitä vahvemmat perinteet. Siellä profiloidaan kuljettajien ja ajoneuvotyyppien riskiodotuksia paljon Suomea tarkemmin. Tulopuolen pienentyessä kilpailun johdosta pitää menopuolen pysyä kurissa tarkalla tilastotieteellä. Sitä toki harjoitetaan myös Pohjoismaissa, mutta Brittiläinen ajoneuvojen vakuutuskäytäntö on resoluutioltaan aivan eri sfääreissä tässä suhteessa ja Hastings osaa jo sen pelin. 

En toivo, että Sampo lähtisi avaamaan aggressiivista hintakilpailua myös Pohjoismaihin, mutta JOS Samposta riippumattomista syistä joudutaan lähivuosina vastaamaan samanlaiseen systemaattiseen vakuutusten kilpailuttamiseen brokerien kautta, silloin näen Hastingsin assettina joka tuo sekä hinnoitteluosaamista vakuutuksen saamiseksi että osaamista saatujen kauppojen riskien hallintaan. Niiden periaatteiden osaamista voisi hyödyntää myös IFin ja Top Danmarkin kilpailutilanteen parantamiseen JOS markkinat pakottavat vastaamaan automaattiseen broker-tyyppiseen aggressiiviseen kilpailuttamiseen. 

Lyhyen ajan osakekurssiin en ota kantaa, koska en tunne asiaa. 

3.2.2021 - 14:49

Pörssimörssäri

+1186
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
822

Mielenkiintoista pohdintaa. Mutta minusta ei ristiriitaa. Minusta seuraava scenario on aivan *mahdollinen* joskaan ei valttamatta todennakoinen:

Sampo on tuudittautunut varsin helppoon peliin pohjoismaisessa vakuutuskentassa. Tasta johtuen asiat UK:ssa ei suju suunnitellulla tavalla - vaan nenille tulee. Taman lisaksi on mahdollista etta ulkomaisia operaattoreita tulee pohjoismaisille pelikentille ja kilpailu kiristyy. Sammon tuottavuus laskee. Toki Hastingsilta saatu oppi UK:sta silloin auttaa selviamaan tassa kovenevassa taistossa, mutta ei varmaankaan riita Sampoa yllapitamaan tottuja voittomarginaaleja.

Mika on Sammon MOAT? Se etta pohjoismaat ei houkuta isompia pelureita?

4.2.2021 - 15:51

Teknokraatti

+1255
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
578
Pörssimörssäri kirjoitti:

Mielenkiintoista pohdintaa.

Perustuu oman auton vakuuttamiseen Brittiläisessä vakuutusyhtiössä. Tilannetta kuvaa aika hyvin se, että en edes muista vakuutusyhtiöni nimeä. Brokerini sen sijaan muistan, koska hänen kanssaan asioin. Tämä on Hastingsin toimintaympäristö, johon Pohjoismaiset vakuutusyhtiöt eivät ole kilpailun puutteessa vielä joutuneet. 

Pörssimörssäri kirjoitti:

Sampo on tuudittautunut varsin helppoon peliin pohjoismaisessa vakuutuskentassa. Tasta johtuen asiat UK:ssa ei suju suunnitellulla tavalla - vaan nenille tulee.

Olen samaa mieltä. En usko Sampolla olevan sellaista osaamista, jolla se voisi auttaa Hastingsiä, ellei se pärjää omillaan selvästi Pohjoismaita kovemmin kilpailluilla markkinoilla. Koko arvioni perustuu siihen käsitykseen, että Hastings on omalla markkinallaan nimenomaan helposti kilpailutettavien ajoneuvovakuutusten osaaja. Jos tämä oletukseni kaatuu, silloin kaatuu myös optimismini.  

Pörssimörssäri kirjoitti:

Taman lisaksi on mahdollista etta ulkomaisia operaattoreita tulee pohjoismaisille pelikentille ja kilpailu kiristyy. Sammon tuottavuus laskee. Toki Hastingsilta saatu oppi UK:sta silloin auttaa selviamaan tassa kovenevassa taistossa, mutta ei varmaankaan riita Sampoa yllapitamaan tottuja voittomarginaaleja.

Mika on Sammon MOAT? Se etta pohjoismaat ei houkuta isompia pelureita?

Näistäkin olen kanssasi samaa mieltä. Mutta pointtini olikin, että JOS vakuutuskisa Pohjoismaissa kiristyy Samposta riippumattomasta syystä, oletan sen tapahtuvan verkon kautta automatisoiduilla broker-alustoilla? Jos näin käy, silloin näen Sampon tytäryhtiöiden olevan Hastingsin avulla paremmin varustautuneita vastaamaan kiristyvään kilpailuun kuin mitä ne olisivat ilman sen kokemusta aggressiivista hintaeroosiota ajavassa ympäristössä. 

Vaikka sattuisin olemaankin oikeassa tässä arviossani, Sammon tyttärien tuottavuus tosiaan laskee tässä skenaariossa väistämättä. Brokerin ainoa olemassaolon oikeutus on löytää niin edullinen vakuutus, että asiakas näkee brokerin omaksi edukseen vaikka tämä vetääkin oman palkkionsa välistä. Vakuutusten hinnat laskevat tässä skenaariossa väistämättä, koska ilman sitä koko skenaario kaatuu brokerien nälkiintymiseen hengiltä. Korvaustapausten riskien kasaantumisen johdosta vakuutusmaksut myös eriytyvät eri käyttäjien välillä Pohjoismaista käytäntöä voimakkaammin, ja tämän profilointipelin riskianalyysi vaatii taitoa, etteivät alenevat hinnat syö ainakaan täysimääräisesti kulu-tuottosuhdetta. Tämä asiakkaiden profilointi on merkittävä osa kilpailukyvystä alentuneilla katteilla. Tuottojen pudotessa pitää myös kulut saada alas ettei kulu-tuottosuhde romahda. 

Kuten sanot, ei Sampolla ole tässä vallihautaa. Näen pikemminkin, että Hastings voi auttaa vallihaudan rakentamisessa, jos sellaista tarvitaan Pohjoismaissa? 

11.2.2021 - 11:18

Arthur

+67
Liittynyt:
14.10.2019
Viestejä:
108
PerttiKotos kirjoitti:

Sampo Oyj   Tilinpäätös 2019
Vuoden 2019 lopussa Nordean osakekohtainen kirjanpitoarvo 8,34 euroa ylitti osakkeen markkina-arvon 7,24 euroa. Tämän johdosta Sampo toteutti IAS 36 Omaisuuserien arvonalentuminen -standardin mukaisen arvonalentumistestin, jossa Nordeasta kerrytettävissä olevaa rahamäärää verrattiin sen kirjanpitoarvoon Sampo-konsernissa. Kerrytettävissä oleva rahamäärä on määritetty käyttäen diskontattua rahavirtamallia, jossa rahavirrat pohjautuvat Nordeasta saatavaan julkiseen informaatioon sekä Sammon niistä tekemiin arvioihin Nordean tulevaisuudesta. Testauksen perusteella kerrytettävissä oleva rahamäärä ylittää Nordean kirjanpitoarvon, eikä omistuksesta ole kirjattu arvonalentumista.

 

 

Joko tuo yllä mainittu kikkailu loppui. 899 miljoonan euron alaskirjaukset.

11.2.2021 - 12:13

Druuge

+395
Liittynyt:
27.1.2020
Viestejä:
347

Pohdiskelin vähän syitä miksi Sampo luopuu Nordeasta. Toki kurssikehitys on ollut huonoa ja ei varmasti Sampoa miellytä. Mutta voisiko tässä olla taustalla mörköjä, joita Sampo näkee koko finanssisektorin päällä vähän pidemmällä tähtäimellä? Liittyen esimerkiksi pitkään jatkuvaan nollakorkoympäristöön ja kenties myös kehitykseen EU:n sisällä. Sammolla on varmaan keskimääräistä parempi näkemys erilaisista riskeistä ja mahdollisuuksista finanssisektorilla, joten voisiko tässä vähän spekuloida ettei finanssisektori ole lähivuosinakaan mikään houkutteleva sijoituskohde?

Saman vähän toisin esittäen, näyttää siltä että Sampo on tehnyt peliliikkeen siirtyä pankkisektorilta vakuutussektorille ja varmastikin taustalla on näkemys että vakuutussektorilta on odotettavissa parempaa/turvallisempaa tulovirtaa. Toki muitakin syitä voi olla.

 

15.2.2021 - 09:16

smoke

+11
Liittynyt:
26.8.2014
Viestejä:
38

Omien salkkujeni juoksuvauhtia vertaillessani käytän tuottoindeksiä OMXHGI, joka pitää sisällään osingot, kuten oman salkunkin käppyrä.

Tulee itsekin käytettyä vertailussa tuottoindeksiä, joka pitää sisällään osingot. Kun näköjään pitkällä ikavälillä häviän indeksille, sitä alkaa etsiä syitä muualtakin kuin itsestään :) Eikö oman salkun käppyrästä vähennetä osinkoverot ja OMXHGI:stä ei?

15.2.2021 - 09:21

Aki Pyysing

+13755
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7058
smoke kirjoitti:

Omien salkkujeni juoksuvauhtia vertaillessani käytän tuottoindeksiä OMXHGI, joka pitää sisällään osingot, kuten oman salkunkin käppyrä.

Tulee itsekin käytettyä vertailussa tuottoindeksiä, joka pitää sisällään osingot. Kun näköjään pitkällä ikavälillä häviän indeksille, sitä alkaa etsiä syitä muualtakin kuin itsestään :) Eikö oman salkun käppyrästä vähennetä osinkoverot ja OMXHGI:stä ei?

Joo. Nehän pidätetään ennakkoon, joten täytyy niiden olla pois tuotoista.

15.2.2021 - 10:54

Hynägrande

+1814
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1248
Druuge kirjoitti:

Pohdiskelin vähän syitä miksi Sampo luopuu Nordeasta. Toki kurssikehitys on ollut huonoa ja ei varmasti Sampoa miellytä. Mutta voisiko tässä olla taustalla mörköjä, joita Sampo näkee koko finanssisektorin päällä vähän pidemmällä tähtäimellä? Liittyen esimerkiksi pitkään jatkuvaan nollakorkoympäristöön ja kenties myös kehitykseen EU:n sisällä. Sammolla on varmaan keskimääräistä parempi näkemys erilaisista riskeistä ja mahdollisuuksista finanssisektorilla, joten voisiko tässä vähän spekuloida ettei finanssisektori ole lähivuosinakaan mikään houkutteleva sijoituskohde?

Toki näin voi olla. Mikäli näin on, olisi epäviisasta lausua sitä ääneen kun sen jälkeen kauppahintaa voi olla vaikea maksimoida, eikä Nalle tyhmä ole. Ajatuksella voi spekuloida, mutta emme valitettavasti saa selville mitä Nalle lausui tästä fasaanijahdin jatkoilla syksyllä.

Syy voi olla myös se että aiemmin Sampo näki "mielenkiintoisia mahdollisuuksia" finanssisektorin yritysjärjestelyissä. Päättelin tästä Nordea-kuviosta että ei ole nähnyt enää hetkeen. Kenties pelkkä perustuotto ei ole Sampon (Nallen) näkökulmasta riittävä jos ne "mielenkiintoiset mahdollisuudet" puuttuvat. 

 

15.2.2021 - 11:06

TL

+1413
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
1104

Paitsi OST-tilillä  jonka vertailuun suomen tuottoindeksi on ihan passeli, kun ainakin tuo oma OST-tilini on hyvin suomipainotteinen.

Muiden sijoituksieni maajakauma, paitsi vaihtelee, on keskimäärin sellainen ettei sopivaa vertailuindeksiä oikein ole olemassakaan.

Pääasia siis jos onnistun ylittämään omat, melko vaatimattomat, odotukseni. 😉

24.2.2021 - 10:39

Juha

+1402
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1508

Sampo ulkona CMD -tiedotteella:

https://www.sampo.com/fi/media/tiedotteet/2021/sampo-julkistaa-uudet-ta…

Sampo Oyj:n hallitus on tänään päättänyt Sampo-konsernin uusien taloudellisten tavoitteiden käyttöönotosta vuosille 2021–2023 sekä Nordea-omistuksen merkittävästä vähentämisestä seuraavan 18 kuukauden aikana.

Streami: https://www.sampo.com/cmd/

24.2.2021 - 11:32

Aki Pyysing

+13755
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7058

Note to self: Isojn firmojen CMD:t ovat sooo boring. Ensin ne tiedottavat, mitä aikovat kertoa ja sitten lukevat kalvoilta sen saman ilman läpän häivääkään.

Jos keksittyis 13.50 Nalleen, joka nyt sentään yleensä sanoo jotain kiinnostavaa tai ainakin hauskaa.

Hilpeänä yksityiskohtana: Englannin, ruotsin, venäjän ja ranskan ääntämiselleni on naureskeltu niin kauan kuin olen niitä yrittänyt puhua, puhumattakaan sitten Helsingin murteen ja anglismien sekaiselle eteläkarjalalleni.

Torbjön Magnusson puhuu kuitenkin yhtään häpeilemättä ruotsinenglantia. Suomalaiset ovat siinä mielessä persestä, että takertuvat ääntämiseen niiden harvojen kohdalla, jotka ääneen uskaltavat vieraita kieliä huonosti puhua. 

24.2.2021 - 14:26

Aki Pyysing

+13755
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7058

Tykkäsin Toby van der Meeristä, Hastingsin CEO:sta. https://www.hastingsdirectcareers.com/inside-hastings/interview-toby-va…

Ja Nallesta, muut olivat vähän liian kliinisiä eteläkarjalaispojan makuun.

Kokonaisuutena uskon Hastingsiin reilusti enemmän ja Ifiin saman verran kuin ennenkin. Topdanmark on miulle vieläkin vähän hämärä. Pidän Sammoistani kiinni, mutta toivon dippiä alle 36:n, jotta pääsisin ostamaan keventämäni halvemmalla takaisin. Ei kai vakuutusyhtiön osakkeita kukaan kalliimmalla osta, kuin mitä myynyt? 

24.2.2021 - 19:03

Marraskuu

+1088
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
1083

Mietin tuossa Nallen lausuntoja Nordeasta. Ihan vaan, jos olisin itse kauppaamassa Nordeaa, niin miksi samalla antaisin negatiivisia lausuntoja Nordeasta sijoituksena? Toki mietiskelyni on kovin hypoteettista, koska en omista moisia osakemääriä Nordeaa. Puheillani ei siten olisi hyttysen ininää suurempaa merkitystä yhtään mihinkään.

 

4.3.2021 - 19:46

TL

+1413
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
1104

Ymmärtääkö joku mikä Sampoa painaa, siis indeksiä enemmän? Olisin kuvitellut että olisi liikkunut indeksiä maltillisemmin ja pikemminkin ylös kuin alas. Nordea on noussut ja Norwegian finanssikin kävi kaupaksi vajaat 20% preemiolla eiliseen kurssiin?

Eli onko jotain mitä en ymmärrä vai onko markkina vaan totutun tehokas?

9.4.2021 - 10:28

Aki Pyysing

+13755
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7058

Kevensin eilen 10% Sammoistani @40,09. Tämäkään ei ollut kannanotto lapun hintavuudesta, vaan lähinnä kesään valmistautumista. näen ihan hyviä mahdollisuuksia kesäralliin. Ja sitten näen muitakin mahdollisuuksia.

Sammon ostaminen elokuussa @30 tai helmikuussa @36 tuntuu jälkikäteen tarkastellen jopa liiankin helpolta. Huomattavaa on, että Sampo takoo vasta pre-koronahintoja, ja sen jälkeen Sammolle on tapahtunut lähinnä hyviä asioita. Joiksi en tosin välttämättä laske Nordean myyntiä marraskuussa @7,25, kun kurssi on nyt @8,55. Jotkut pitävät "fokusoitumista ydinalueille" itseisarvona, mie en niinkään. Kaikenkokoiset pelit on filosofiani mukaan pelattava mahdollisimman hyvin ja on hyväksi osata ja pelata useampaakin peliä. Tätä kutsuttiin ainakin joskus diversifikaatioksi. 

6.5.2021 - 08:49

Aki Pyysing

+13755
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7058

Sampo takoi rahaa muuten aika messevästi. Mie otin onneksi keventämäni Sammot takaisin, niin olin hyvin tyytyväinen.

Enää en irrota karvan päälle neljänkympin. Jos ei tätä olisi ollut ennestään semi-isosti, olisin varmaan osarista ottanut.

Kuplasta höpötettäessä katselen vakuutusyhtiötä, joka hinnoitellaan @ 39,85 tyyliin P/E 14 ja osinkotuotto 5%. Osinkotuotto ei siis huomioi tulevia ekstraosinkoja.

Pappaosakesalkkuni pysyköön pappaisena. Tämä ei tarkoita, ettenkö yrittäisi taas jossain välissä jotain pientä treidiä. Olen näköjään onnistunut luimimaan koronakuopan 16.3.2020 ostosta 22,70->40 muutamalla välitilillä ja kasvattamaan osakelukumäärää👌🏼. Tosin aloitin ostot jo 5.3.@36,92🙄. Tässä on muuten lapsille kertomista: vakuutusyhtiö 11 päivään 37->22. Toki silloin pelättiin koronavakuutuksia, mutta uskoin riskin pieneksi, joka se olikin.

Yleensä kuitenkin kompastun omaan näppäryyteeni ja jotain välitilejä joo, mutta toisaalta positio pienenee ja nousevan lapun holdilla olisi päässyt parempaan tai korkeintaan yhtä hyvään.