14.7.2024 - 12:36

LappuLiisa

+392
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
388

GHearst wrote:

aaaa wrote:

Analysointi laukausten lukumäärästä, 3 + 5 + 1

Kolme ensimmäistä alle sekunnin välein, ei kuitenkaan sarjatulella, ja varmasti salamurhaajan.

Muutaman sekunnin viiveen jälkeen, viisi nopeaan putkeen kuullostaen erilaiselta kuin ampujalla kerrotun olleella puoliautomaattikiväärillä. Nämä salaisen palvelun aseesta joka aavistuksen myöhässä estääkseen tragedian, olihan se saanut ampujasta varoituksen. 

Viimeinen laukaus kymmenen sekunnin viiveellä olisi lopullinen teloitus päähän, olettaisin ohjeen olevan että terroristi on hoideltava loppuun jos se tuoreeltaan on mahdollista. Todennäköisesti oltiin jo samalla katolla. 

Heti ensimmäisen laukauksen jälkeen osuman saanut päivänselvästi reagoi saamastaan osumasta. -Aistituntemus ja refleksit tuli testatuksi aidossa tilanteessa ja edelleen ok korkeasta iästä huolimatta.

Jos koko 3 + 5 laukausta olisi ollut ampujan, puhujakorokkeen ympäristössä olisi ollut massiivisempaa tuhovoimaa kuin nyt on kerrottu olleen. 

Höpön löpön. Ampuja ampui kahdeksan laukausta, analyysisi on kelvoton.

Aaaa on oikeassa. 3 laukausta samasta aseesta, sitten 4-5 teloituslaukausta poliisin/SS toimesta hetkeä myöhemmin.

Aivan käsittämätöntä miten tämä päästettiin tapahtumaan. Jenkkien mittakaavassa ei ehkä erikoista että 20-vuotias mies omaa niin hyvät ampumataidot ja omistaa kiväärin. Ampuja myös puki ennalta maastoutuvat vaatteet kattoon nähden. Näyttää suunnitellulta teolta. 

Trump selvisi pienen liikkeen ansiosta, joten tarkkuus ampujalla oli erinomainen. Tämän voi testata itsekin. Laita kuvitteellinen pyssy takaraivoon ja käännä päätä oikealle. Se osuu korvaan.

Kuva

Trumpin väistöliike näkyy 2 sekunnin kohdalla: 

0
0
14.7.2024 - 13:07

hajareittinen

+30
Liittynyt:
24.6.2023
Viestejä:
34

LappuLiisa wrote:

Druuge wrote:

ja lopuksi vielä itseään päähän?

Epäilen että ampuja kuoli jo ensimmäisistä salaisen palvelun luodeista. Se viimeinen kuultu laukaus oli myös hiljaisempi kuin muut.

TMZ:lla on video ampujasta katolla: https://www.bbc.com/news/videos/c3g6k02k960o

Epäilen, että @Druuge viittasi tässä mainitsemasi kuvitteellisen pyssyn ballistiikkaan. Jos oikein tulkitsin uutisgrafiikoita, Trumpia kohtia ammuttiin hänen vasemmaltaan, jolloin vaikeampi arvioida mihin olisi osunut ilman pään kääntelyä.

Edit. Kävin kääntelemässä päätä peilien edessä, enkä enää tiedä mitä kukakin meinasi. Kiva että ehdin kommentoida kuitenkin :)

Edit 2: Näköjään luodin suuntakin taisi mennä väärin päin, ei muuta kuin alkometrin kautta kohti uusia seikkailuja...

1
0
14.7.2024 - 16:47

Tekijä

+249
Liittynyt:
8.7.2021
Viestejä:
159

aaaa wrote:

Heti ensimmäisen laukauksen jälkeen osuman saanut päivänselvästi reagoi saamastaan osumasta. -Aistituntemus ja refleksit tuli testatuksi aidossa tilanteessa ja edelleen ok korkeasta iästä huolimatta.

Näin. Tätä tilannetta on toki harjoiteltu molempien kanssa satoja kertoja.

0
0
14.7.2024 - 17:11

Jones

+88
Liittynyt:
25.10.2015
Viestejä:
45

Kävi kyllä aivan uskomaton tuuri Trumpilla. Osuma muutama sentti sivulle ja henki pois. Muutama sentti toiseen suuntaan ja ei olisi tullut osumaa edes. Nyt kävi vaalikamppailun kannalta varmasti täydellisin lopputulos. Suhteellisen vaaraton osuma, mutta verta poskelle ja pystyi poseeraamaan voittajana ja selviytyjänä. Sankari- ja marttyyrikultti senkun kasvaa.

Tämä muuttaa tietysti vaalien dynamiikan selvästi ja on todella vaikea ennustaa, miten vaikuttaa demokraattien tilanteeseen - siis sen suhteen painostetaanko Biden väistymään. Ainakin huomio on nyt hetken poissa sieltä suunnalta. 

0
0
14.7.2024 - 22:08

Teknokraatti

+1226
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
573

LappuLiisa wrote:

Epäiltiin Trumpin lavastaneen tapahtuman. Kyllä se sniper oli. 

Niin oli. Tuolla matkalla, tuolla aseella ja tuolla ajoituksella liian riskialtis ollakseen mediastuntti.

2
0
15.7.2024 - 01:10

LappuLiisa

+392
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
388

Teknokraatti wrote:

LappuLiisa wrote:

Epäiltiin Trumpin lavastaneen tapahtuman. Kyllä se sniper oli. 

Niin oli. Tuolla matkalla, tuolla aseella ja tuolla ajoituksella liian riskialtis ollakseen mediastuntti.

Tuo oli siis heti tapahtuman jälkeen kun vielä spekuloitiin oliko se ilotulite vai airsoft-ase. Itse epäilin pistoolia äänestä päätellen.

Tapahtumien kulku alkaa selvitä.

  • Ampuja paikallinen asukas Thomas Matthew Crooks
  • Ampuma-ase AR-556 jonka isä omistaa
  • Crooks oli vakavasti koulukiusattu ja syrjäytynyt. Ei tiettävästi läsnä sosiaalisen median palveluissa. Oli töissä vanhainkodissa avustajana.
  • Crooks puki kouluun metsästys- ja armeijavaatteita. Voi siis olla sattumaa että vaatteet sulautuivat katon väriin.
  • Crooksin autossa oli räjähteitä ja lisää löydettiin autotallista.
  • Näyttää siltä että paikallispoliisi ryssi tapahtuman. Oletetaan että vasta-sniperit (3x 2kpl tiimiä) seurasivat kauempaa etäisyyttä ja lähietäisyysen turvaaminen delegoitiin paikallispoliisille.

Local law enforcement was alerted to a suspicious individual by attendees but could not locate Mr. Crooks before he climbed onto the roof and opened fire, according to US Secret Service Spokesman Anthony Gugliemi.

Mr. Guglielmi tells Fox News the first time Secret Service agents saw the gunman he was already on the roof firing.

The Associated Press reported on Sunday afternoon that a local officer climbed up to the roof of the structure where Thomas Matthew Crooks, 20, was stationed. The officer reportedly engaged Crooks, who pointed his rifle at him.

When the officer retreated and Crooks fired shots at Trump, Secret Service agents shot Crooks, according to the report. The Associated Press reported that an official shared the details on the condition of anonymity.

  • At that point, “ a Secret Service Counter Sniper neutralized him,” Guglielmi said. Tämän voidaan olettaa olleen yksi tappava laukaus.
  • Omaan korvaan kuulosti siltä että Crooks ampui 3 laukausta puoli-automaatilla ja loput 4 nopeampaan tahtiin. Sen jälkeen kuultiin 2 yksittäistä laukausta jotka oletetusti tappoivat ampujan. Tätä ampumakulkua tukee se väite että ainoa kuolonuhri kuoli suojatessaan perhettään.
3
0
15.7.2024 - 02:05

Casteliero

+5862
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2055

I don’t know the motivations yet of this shooter. But I do know this…he’s 20.

That means for half of his life he’s been saturated in rhetoric about Trump being Hitler. That he’s an existential threat to democracy. A wannabe dictator Nazi.

At some point if you keep telling people that survival depends on taking Trump out…they’ll listen.

Tuossa on tiivistettynä aika hyvin tuo ongelma, joka johti todennäköisesti tuohon tapahtumaan. Some on mahdollistanut massahurmoksen hyväksikäytön ja eri osapuolet käyttää sitä sitten hyväkseen, ajamaan omia etujaan. Ja se kasvattaa vaan polarisaatiota. Vasen puoli käyttää pelkoa hyväkseen ja myllyttää narratiivia, että jos oikeisto pääsee valtaan, niin maailma muuttuu eikä palaa enää koskaan ennalleen. Ja oikeisto käyttää hyväkseen turhautuneisuutta ja heidän narratiivi on, että jos vasemmisto pääsee valtaan, niin mikään ei muutu vaan jatketaan hidasta etenemistä kohti jäävuorta.

Ja meillä on täysi-iän kynnyksellä ensimmäinen sukupolvi, joka on kasvanut aikuiseksi tuossa ympäristössä. Kahtia jakautuneena ja toista osapuolta syytellen. Omissa poteroissaan ja kuplissaan. Ne ihan varmasti uskoo tuolla Usan kaltaisessa koulutuksen kehitysmaassa noita tarinoita, että se maailma loppuu jos se toinen osapuoli pääsee valtaan. Ne varmasti uskoo, että Trump = Hitler ja parempi päättää sen päivät ennen kuin se pääsee valtaan ja on liian myöhäistä. Ne on elänyt siinä tarinassa koko nuoruutensa. Nyt joku oli saanut tarpeekseen ja pelkäsi asioiden menevän vielä huonommin ja päätti toimia. Ja minä ainakin olen vähän yllättynyt, että noita on tapahtunut noin vähän. Oletan noiden tapausten kasvavan tulevaisuudessa. Ihan meillä Suomessakin.

Meilläkin nimittäin vasemmisto ja vihreät osaa tuon pelin. Ja heidän "väkensä" on nimenomaan noita nuoria, jotka ovat kasvaneet tuossa todellisuudessa. Nyt viimeisinhän heidän myllyttämänsä narratiivi oli tuon käännytyslain kanssa, että se murentaa Suomen oikeusvaltiona. Ja sitä some-jakojen perusteella uskottiin hyvin vakavasti ja nähtiin isona ongelmana. Kun joku nuori meillä Suomessakin voi oikeasti pahoin, ilman kummempia positiivisia tulevaisuuden näkymiä, niin se voi nurkkaan ajettuna alkaa nähdä vihollisia päättäjissä.

Tuo some on hankala juttu. Ihmisiä on niin helppo manipuloida, kun vaan osuu niihin oikeisiin, vahvoihin tunteisiin. Viha, pelko, suru, ahdistus jne, kaikki voittaa logiikan. Ja meille on vielä kertynyt runsaasti ihania taikasanoja, joilla saa ihmiset kerralla hysteerisiksi. Natsi, sovinisti, naisvihaaja, kapitalisti, rasisti jne. Noita kun heittää väittelyyn, niin alkaa massahysteria välittömästi. Toimii myös toisinpäin kyllä. Sieltäkin löytyy taikasanoja, joilla saadaan omilta tukea. Liian helppoa ja liian vaarallista. Ja tulee vielä lähtemään isommin käsistä jossain vaiheessa.

7
0
15.7.2024 - 02:27

LappuLiisa

+392
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
388

Butler county on republikaani-maaseutua. Pojan sanotaan olleen hyvä akateemisesti. Metsästysharrastus viittaa traditionaaliseen elämäntyyliin. Itse näen syrjäytymisen, MGTOW:in, Incelin jne. suurempina uhkina joukkoväkivallalle.

Kuva

Olet ehkä oikeassa että noilla asioilla oli vaikutusta, koska itse Trump oli kohteena. Hän olisi voinut myös avata tulen yleisöön, mikä on aivan järkyttävä turvallisuuden laiminlyönti. Hän pääsi ilmeisesti ajamaan paikalle ilman läpikulkua valvontapisteistä ja metallintarkastimista ja sitä kautta katolle.

0
0
15.7.2024 - 07:26

mskomu

+1388
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
683

Sinällään en tiedä, että onko ampujan motiivilla väliä. Vakavin tilanne olisi, että joku terroristijärjestö tjmv. olisi suunnitellut iskun, mutta yksittäistapauksen kohdalla, niin oliko Trumpia vihaava progressiivi, vai "suicide by cop" syrjäytynyt konservatiivi, joka halusi lähtä näyttävästi, niin onko lopulta väliä? Molempia varmasti löytyy.

Mutta olen samaa mieltä castelieron kanssa siitä, että mediassa oleva dehumanisointi ja vihan lietsonta on pelottavaa ja tulee vielä purkautumaan erilaisia reittejä pitkin.

0
0
15.7.2024 - 11:10

Marraskuu

+899
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
976

mskomu wrote:

Sinällään en tiedä, että onko ampujan motiivilla väliä. Vakavin tilanne olisi, että joku terroristijärjestö tjmv. olisi suunnitellut iskun, mutta yksittäistapauksen kohdalla, niin oliko Trumpia vihaava progressiivi, vai "suicide by cop" syrjäytynyt konservatiivi, joka halusi lähtä näyttävästi, niin onko lopulta väliä? Molempia varmasti löytyy.

Mutta olen samaa mieltä castelieron kanssa siitä, että mediassa oleva dehumanisointi ja vihan lietsonta on pelottavaa ja tulee vielä purkautumaan erilaisia reittejä pitkin.

Sananvapaus on länsimaisen demokratian peruskivi. Valitettavasti markkinatalous ja erityisesti mediayritysten kilpailu mainostuloista käyttää sananvapautta vastuuttomalla tavalla hyväkseen. Osa mediasta syyllistyy juttujensa myynnissä tahalliseen kärjistämiseen ja jopa vihan lietsontaan. 

Tekoälyn ja datan avulla voidaan tunnistaa ihmisten tunteisiin parhaiten vaikuttavat otsikoinnit ja aiheet. Tätä tietoa hyödynnetään erittäin tehokkaasti, jotta mediasivuille tulee klikkauksia ja kävijöitä. Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat median ja mainostajien rahasampo, josta revitään kaikki saatavissa oleva. Tätä porukkaa ei kiinnosta mikään muu kuin mahdollisimman suuri näkyvyys ja klikkausten määrä. Mitä enemmän sekasortoa ja tunteiden kuohuntaa syntyy, sitä enemmän jutut myy.

0
0
15.7.2024 - 13:20

Tekijä

+249
Liittynyt:
8.7.2021
Viestejä:
159

Ampuja oli rekisteröitynyt republikaanien äänestäjäksi. Tästä ei voi vetää vahvoja johtopäätöksiä, koska sen hän on voinut tehdä äänestääkseen Trumpia vastaan esivaalissa,  mutta jos näin on, siinä hän on joutunut pettymään.

Vaikka ylempänä kehitelty ajatus, että kasvaminen aikana, jolloin Trumpia - varsin aiheellisesti - pidetään vaarana Yhdysvaltain demokratialle on varmasti ilmeisin ja kenties hyvinkin totta, se on silti vain yksi mahdollinen selitys, semminkin kuin ampujalta ei - toistaiseksi - ole löytynyt mitään poliittisia kannanottoja. 

Bideninkin viimeaikainen kampanjointi näytti ennen ampumista tässä suhteessa jo minusta huolestuttavalta. Kampanja oli puolin ja toisin pahasti harhautunut ad hominem -tasolle. Trumpilla se oli sitä jo ensimmäisellä kaudella. 

Aivan yhtä hyvin voi kuitenkin esimerkiksi ajatella, että ampuja, kuten monet nuoret monissa muissakin maissa, on ollut huolissaan vaikkapa ilmaston lämpenemisestä ja siitä, että Trump on voimakkaasti kampanjoinut peruvansa kaikki vihreään siirtymään tehdyt panostukset ja sitä tukevat säännökset ja avaavansa suojelualueetkin öljynporaukselle. Öljyteollisuudelta hän pyysi provokatiivisesti miljardin dollarin tukea kampanjalleen. Kuukausi sitten arvioitiin, että tämä lisäisi Yhdysvaltojen muutenkin suuria päästöjä neljällä miljardilla tonnilla vaaleja seuraavan neljän vuoden aikana. Politico-lehden mukaan näitä asetuksia on jo laadittu pöytälaatikkoon allekirjoitusvalmiiksi.

Huomiota kiinnittää sekin, että ilmeisesti koulussa varsin hyvin menestynyt ja jossakin määrin ainakin matemaattisesti lahjakas nuori mies on kolme vuotta myöhemmin avustajana vanhainkodin keittiössä eikä yliopistossa. Onko syynä ehkä havaitsematta jäänyt mielenterveysongelma vai onko tilanne päinvastoin alkanut aiheuttaa sellaista. 

Yhdysvalloissa on tällaisia yksinäisten henkilöiden tekemiä ampumistapauksia kouluissa, marketeissa, yleisötapahtumissa jne. viikoittain - viime vuosina noin kaksi per viikko. Osassa niitä motiivi näyttää olevan oman nimen saaminen historiaan edes tällä tavalla, valtaosassa toki kosto tavalla tai toisella todellisesta tai kuvitellusta vääryydestä. Tätä vastaan - toistaiseksi - puhuu se, että ampujan hakuhistoriasta ei ole löytynyt esikuvien ihannointiin viittaavaa. Siinäkin silti yksi mahdollisuus lisää. 

https://ichef.bbci.co.uk/news/800/cpsprodpb/0892/production/_131949120_us_mass_shootings-nc.png

Nämä vaihtoehdot eivät ole toisiaan poissulkevia.

2
0
15.7.2024 - 13:42

JR

+5224
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1556

Tekijä wrote:

 

Yhdysvalloissa on tällaisia yksinäisten henkilöiden tekemiä ampumistapauksia kouluissa, marketeissa, yleisötapahtumissa jne. viikoittain - viime vuosina noin kaksi per viikko.

Varmaan näitä voidaan tilastoida ja vetää rajoja eri tavalla, mutta ymmärtääkseni niitä on kylläkin keskimäärin useampi kuin yksi per päivä.

https://www.gunviolencearchive.org/reports/mass-shooting

0
0
15.7.2024 - 13:45

Tekijä

+249
Liittynyt:
8.7.2021
Viestejä:
159

JR wrote:

Tekijä wrote:

Yhdysvalloissa on tällaisia yksinäisten henkilöiden tekemiä ampumistapauksia kouluissa, marketeissa, yleisötapahtumissa jne. viikoittain - viime vuosina noin kaksi per viikko.

Varmaan näitä voidaan tilastoida ja vetää rajoja eri tavalla, mutta ymmärtääkseni niitä on kylläkin keskimäärin useampi kuin yksi per päivä.

https://www.gunviolencearchive.org/reports/mass-shooting

Juuri näin. Valitsin tuon tilaston, koska "vähintään neljä kuollutta tai haavoittunutta" vastaa nyt tapahtunutta - yksi kuollut ja kolme haavoittunutta (plus vainaana lisäksi ampuja itse). Menee siis juuri tuohon tilastoon v. 2024. - Linkissäsi listattuja saman määritelmän täyttäviä ampumisia on kuitenkin vielä selvästi enemmän kuin linkittämässäni yhteenvetotilastossa.

2
0
15.7.2024 - 16:22

aaaa

+114
Liittynyt:
28.5.2023
Viestejä:
403

Trump agenteistaan: "He hoitivat hänet yhdellä laukauksella suoraan silmien väliin"

Rikostekninen äänianalyysi viittaa siihen että laukauksia ammuttiin kolmesta eri aseesta.

Klo 18:11:33 pyssykkä alkoi paukkumaan

Klo 18:11:34 Trump kohottaa kätensä korvanlehteään kohti

18:11:50 viimeinen, yksittäinen laukaus

18:12:16 Tumpin ympärillä oleva ihmiskilpiturvamies sanoo (muille): "Ampuja on eliminoitu"

Edelleenkään ei ole kerrottu, montako laukausta Crooks ampui. Epäilemättä ensimmäinen oli korvaosuma, menehtynyt sivullinen oli aivan eri paikassa ja huti kuti Thomaksen ampumaksi.

1
0
15.7.2024 - 17:41

Tekijä

+249
Liittynyt:
8.7.2021
Viestejä:
159

aaaa wrote:

Trump agenteistaan: "He hoitivat hänet yhdellä laukauksella suoraan silmien väliin"

Rikostekninen äänianalyysi viittaa siihen että laukauksia ammuttiin kolmesta eri aseesta.

Klo 18:11:33 pyssykkä alkoi paukkumaan

Klo 18:11:34 Trump kohottaa kätensä korvanlehteään kohti

18:11:50 viimeinen, yksittäinen laukaus

18:12:16 Tumpin ympärillä oleva ihmiskilpiturvamies sanoo (muille): "Ampuja on eliminoitu"

Edelleenkään ei ole kerrottu, montako laukausta Crooks ampui. Epäilemättä ensimmäinen oli korvaosuma, menehtynyt sivullinen oli aivan eri paikassa ja huti kuti Thomaksen ampumaksi.

Olen tulkinnut niin, että ensimmäinen laukaus meni ohi. Ampuja oli pääkatsomosta ja puhujakorokkeen edessä olevista valokuvaajista katsottuna Trumpin vasemmalla puolella. New York Timesin hyvin nopealla suljinajalla otetussa kuvassa luoti kulkee jo Trumpin oikealla puolella, eikä kuvassa näy veriroisketta osumasta korvalehteen eikä Trump ole vielä reagoinut millään tavalla kuten jos aikaisempi laukaus olisi jo osunut. Trump puolestaan sanoi ensin kuulleensa viuhahduksen ja sitten tunteneen osuman korvalehteen. Tämä olisi silloin paremminkin toinen kuin ensimmäinen laukaus. Samassa Trump jo kyyristyisin.

Toinen juttu: paikallispoliisi, joka kiipesi katolle ja ilmeisesti yllätti ampujan, kiipesi ilman asetta kädessä. Niinpä hän joutui perääntymään, kun ampuja osoitti häntä kiväärillä. Toisin toimien tulos olisi ollut mahdollisesti toinen. Joko ylös ase kädessä tai vain tieto salaisen palvelun tarkka-ampujille. Paljastuttuaan ampujan piti sitten toimia, ja niin pian kuin mahdollista. Ajolähtö.

0
0
15.7.2024 - 22:31

LappuLiisa

+392
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
388

Trumpin VP-valinta on Ohion senaattori JD Vance. JD Vance on 39-vuotias ja kolmanneksi nuorin VP jos Trump voittaa.

Kuva
Kuva

Hyvä valinta omasta mielestäni. JD Vance on vakuuttava puhuja. Asiallinen persoona myös, ei ole uskonnollinen fanaatikko tai salaliittohörhö, kuten niin moni republikaani. Jos demokraatit olisivat löytäneet vastaavan ehdokkaan, heillä olisi ollut mahdollisuus pyyhkiä Trumpilla lattiaa. Nyt odotetaan Vance vs Harris debaattia.

2
0
15.7.2024 - 23:40

Velho

+1599
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
593

Mielenkiintoista nähdä miten tämä ampuminen vaikuttaa Trumpin persoonaan. Kukaan ei voi säilyä täysin muuttumattomana tuollaisesta kokemuksesta, jossa hengenlähtö oli hiuskarvan varassa. 

1
0
16.7.2024 - 00:02

Basso Pasanen

+142
Liittynyt:
4.7.2021
Viestejä:
128

"Ei salaliittohörhö"..

Meanwhile Vance: The central premise of the Biden campaign is that President Donald Trump is an authoritarian fascist who must be stopped at all costs. That rhetoric led directly to President Trump's attempted assassination."

0
0
16.7.2024 - 00:35

LappuLiisa

+392
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
388

Basso Pasanen wrote:

"Ei salaliittohörhö"..

Meanwhile Vance: The central premise of the Biden campaign is that President Donald Trump is an authoritarian fascist who must be stopped at all costs. That rhetoric led directly to President Trump's attempted assassination."

Erittäin huonoon aikaan tehty twiitti. Se twiitti oli kanssa ensimmäinen Bloombergin juontajien huomionaihe. Jatkuuko kahtiajako vai yhteneekö amerikka?

JD Vance vaikuttaa taitavalta väittelijältä, joten VP-uran alkutaipale ei tule kaatumaan tuohon.

Vivek oli hörhöilyssä omaa luokkaansa ja ihmettelin hänen suosiotaan vakavasti otettavana kandidaattina.

Bidenin retoriikka petti kanssa: https://www.politico.com/live-updates/2024/07/08/congress/defiant-biden-tells-donors-were-done-with-the-debate-00166834

Kuva
0
0
16.7.2024 - 09:49

aaaa

+114
Liittynyt:
28.5.2023
Viestejä:
403

Tekijä wrote:

aaaa wrote:

Trump agenteistaan: "He hoitivat hänet yhdellä laukauksella suoraan silmien väliin"

Rikostekninen äänianalyysi viittaa siihen että laukauksia ammuttiin kolmesta eri aseesta.

Klo 18:11:33 pyssykkä alkoi paukkumaan

Klo 18:11:34 Trump kohottaa kätensä korvanlehteään kohti

18:11:50 viimeinen, yksittäinen laukaus

18:12:16 Tumpin ympärillä oleva ihmiskilpiturvamies sanoo (muille): "Ampuja on eliminoitu"

Edelleenkään ei ole kerrottu, montako laukausta Crooks ampui. Epäilemättä ensimmäinen oli korvaosuma, menehtynyt sivullinen oli aivan eri paikassa 

Toinen juttu: paikallispoliisi, joka kiipesi katolle ja ilmeisesti yllätti ampujan, kiipesi ilman asetta kädessä. Niinpä hän joutui perääntymään, kun ampuja osoitti häntä kiväärillä. Toisin toimien tulos olisi ollut mahdollisesti toinen. Joko ylös ase kädessä tai vain tieto salaisen palvelun tarkka-ampujille. Paljastuttuaan ampujan piti sitten toimia, ja niin pian kuin mahdollista. Ajolähtö.

Yleisövinkeistä matalan teollisuuskompleksin klo 18:10 katolle tikkaita pitkin kiivenneen poliisin kerrotaan päätyneen kasvotusten Crooksin kanssa. Crooks osoitti häntä kiväärillään ja poliisi joutui perääntymään jonka jälkeen Crooks tähtäsi lavalla puhuneeseen Trumpiin ja avasi tulen. Crooks ehti ampua kahdeksan laukausta ennen kuin salaisen palvelun tarkka-ampujat ampuivat hänet.

Homma olisi mennyt toisin ellei Crooks olisi tullut häirityksi. Kattoja oli vain kaksi, toinen jossa tarkka-ampujakaksikko oli, ja nämä kiikaroivat ja tähystivät katolle jossa Crooks oli, hepun paikannettuaan selvästi aiemmin kuin Crooksin avattua tulen. Eivät painaneet liipasinta "ajoissa", kuin myös katolle kiivenneen poliisin väliintulosta johtuen ampuja joutui hätäilemään, ja tarkka-ampujat saivat vähemmän aikaa toimia ensimmäisenä.

Katolle kiivenneen poliisin vs Crooks, tarkka toiminta pitäisi tietää. Näkivätkö tarkka-ampujat Crooks vs paikallispoliisi kohtaamisen ?

Crooksin ampumasta kahdeksasta laukauksesta, korvalehtiosuma jatkoi  matkaansa edelleen vaarallisena, yksi kuollut ja kaksi vakavasti haavoittunutta ilmeisimmin kolmen luodin tuhovoimaa eivätkä nekään aivan välttämättä jokainen pysähtynyt kohteeseensa.

Kiinnostaa rata-ammuntaa harrastavia, millainen oli kokolailla hosumalla, erityisesti viisi viimeistä tehty kahdeksan laukauksen osumakuvio kun maalitaulun sijasta käsittämättömästi ampuja ampui ihmismassaa kohti. Oliko puhujalava enää kohteena viidessä viimeisessä jos myös ne Crooksin liipasinpainalluksia.

0
-1
16.7.2024 - 15:58

LappuLiisa

+392
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
388

Katsoin Bidenin haastattelun. Biden oli aivan kuutamolla. Itselle jäi käteen se että Biden luottaa ja kuuntelee itseään, pohtiessaan pitääkö pysyä kisassa. Muuten Biden jatkoi Trumpin syyllistämistä vastausvuoroissaan, eli ei ollut yhteneväinen haastattelu tämä. Näytti kanssa omaan silmään siltä kuin Biden olisi unohdellut sanoja monta kertaa haastattelun aikana.

https://www.youtube.com/watch?v=d0iXoqTMnx4

Eli Bidenilla ei ole pienintäkään aikomusta tippua kisasta. Itse näen että Bidenin ainoa voittomahdollisuus vaa-ankieli-osavaltioissa on se että tarpeeksi paljon ihmisiä vihaa Trumppia. Biden ei ole enää kampanjointi-kunnossa eikä pressan tehtäviltään siihen ehdi. Joten mielestäni kaiken strategioinnin voi heittää romukoppaan, ellei Obama & Co lähde kampanjoimaan Bidenin puolesta. Myös kampanjarahoitus on jäässä, eli pelkästään mainoksillakaan ei voi näitä vaaleja voittaa.

JD Vancea pidetään myös erinomaisena kandidaattina jotta Trump pystyy voittamaan ruostevyöhykkeen itselleen.

1
0
16.7.2024 - 15:58

LappuLiisa

+392
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
388

Katsoin Bidenin haastattelun. Biden oli aivan kuutamolla. Itselle jäi käteen se että Biden luottaa ja kuuntelee itseään, pohtiessaan pitääkö pysyä kisassa. Muuten Biden jatkoi Trumpin syyllistämistä vastausvuoroissaan, eli ei ollut yhteneväinen haastattelu tämä. Näytti kanssa omaan silmään siltä kuin Biden olisi unohdellut sanoja monta kertaa haastattelun aikana.

Eli Bidenilla ei ole pienintäkään aikomusta tippua kisasta. Itse näen että Bidenin ainoa voittomahdollisuus vaa-ankieli-osavaltioissa on se että tarpeeksi paljon ihmisiä vihaa Trumppia. Biden ei ole enää kampanjointi-kunnossa eikä pressan tehtäviltään siihen ehdi. Joten mielestäni kaiken strategioinnin voi heittää romukoppaan, ellei Obama & Co lähde kampanjoimaan Bidenin puolesta.

JD Vancea pidetään myös erinomaisena kandidaattina jotta Trump pystyy voittamaan ruostevyöhykkeen itselleen.

0
0
16.7.2024 - 16:26

LappuLiisa

+392
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
388

Asiallinen analyysi CNN:ltä:

Trump ja republikaanit ovat saaneet paljon palstatilaa valtamedialta. Ehkä siksi että se myy, mutta epäilen myös että Bidenia yritetään vieläkin savustaa ulos. Tuskin he muuten näyttäisivät näitä graafeja:

Kuva

JD Vancesta vielä huomio. Nuorena VP:nä hän voi innostaa nuorisoa äänestämään. Trumpin isoin ongelma v. 2020 oli että naisten äänet menivät Bidenille. On mielenkiintoista seurata millainen kampanjointi-aikataulu Vancelle muodostuu. Siihen voisi sisältyä esim. käyntejä yliopistoilla.

0
0
17.7.2024 - 20:40

LappuLiisa

+392
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
388

aaaa wrote:

Analysointi laukausten lukumäärästä, 3 + 5 + 1

Kolme ensimmäistä alle sekunnin välein, ei kuitenkaan sarjatulella, ja varmasti salamurhaajan.

Muutaman sekunnin viiveen jälkeen, viisi nopeaan putkeen kuullostaen erilaiselta kuin ampujalla kerrotun olleella puoliautomaattikiväärillä. Nämä salaisen palvelun aseesta joka aavistuksen myöhässä estääkseen tragedian, olihan se saanut ampujasta varoituksen. 

Viimeinen laukaus kymmenen sekunnin viiveellä olisi lopullinen teloitus päähän, olettaisin ohjeen olevan että terroristi on hoideltava loppuun jos se tuoreeltaan on mahdollista. Todennäköisesti oltiin jo samalla katolla. 

Heti ensimmäisen laukauksen jälkeen osuman saanut päivänselvästi reagoi saamastaan osumasta. -Aistituntemus ja refleksit tuli testatuksi aidossa tilanteessa ja edelleen ok korkeasta iästä huolimatta.

Jos koko 3 + 5 laukausta olisi ollut ampujan, puhujakorokkeen ympäristössä olisi ollut massiivisempaa tuhovoimaa kuin nyt on kerrottu olleen. 

Agents found him in their sights and one pulled the trigger seconds after the 20-year-old shot dead Pennsylvania fire chief Corey Comperatore, critically injured two others and hitting Trump in the right ear after scaling a building 147 yards away.

'They were looking at him while he was looking at them,' a senior federal law enforcement official told CNN.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13641825/Trump-shooter-crooks-boss-request-work.html

Todennäköisin skenaario:

Crooks ampuu 3 laukausta, salainen palvelun agentti #1 ampuu 4-5 laukausta ja heti niiden jälkeen kuullaan vielä pieni uzi-mainen laukaus agentilta #2, joka varmisti perässä että Crooks kuolee. Sen jälkeen kuullaan vielä 10 sekunnin viiveellä se viimeinen hiljainen yksittäinen laukaus.

Uskoisin että tuossa tilanteessa agentti ampuu monta laukausta, eikä luota että yksi luoti osuisi ja tappaisi.

Moderoimattomassa twitterissä on ties kuinka monta teoriaa tilanteen kulusta ja ampujien määrästä.

Twitterissä on myös video jossa paikallispoliisi ei pääse aidan ylitse reagoimaan tilanteeseen. Eli aivan täysi töppäys turvatoimilta: 

https://twitter.com/MichaelCook_USA/status/1813445217304945077

0
0
18.7.2024 - 01:02

LopullaBensaa

-27
Liittynyt:
2.9.2020
Viestejä:
115

Biden on jo käytännössä luovuttanut ja etsii vaan sopivaa takaporttia, josta luikkia sairaseläkkeelle, kun ”wet job” meni puihin. Ei missään tapauksessa tuu lähtemään mihinkään vaaliväittelyihin Trumpin nöyryytettäväksi. Tarviiko pitää edes vaaleja? Siinä säästyis rutosti rahaa ja luonnonvaroja ja ihmisten stressiä.

https://www.cnbc.com/2024/07/17/biden-presidential-race-medical-condition.html
 

0
-1