8.8.2021 - 13:30

JePi

+71
Liittynyt:
15.12.2020
Viestejä:
45
Casteliero kirjoitti:

Ja jenkeissä oli nyt kahden, keskenään vastakkaisten, kryptolakien äänestys. En ottanut selvää oliko se eilen vai tänään. Hinnan nousun puolesta saattoi olla jopa eilen ja olla positiivinen. Niissä siis määritellään ketkä on brokereita ja sitä kautta velvollisia antamaan kaikki tiedot asiakkaista jne verottajalle. Toinen puoli haluaisi, ettei se koske esim palveluiden kehittäjiä jne, toinen puoli haluaa kaiken tämän määritelmän alle. Silloin tämä käytännössä tarkottaisi sitä, että kaikki teknologinen kehitys kryptojen osalta lähtisi muihin maihin. Eli jos sekin äänestys on vasta tänään ja lopputulos negatiivinen, niin sekin voi pienen hintarysäyksen antaa.

Mutta tosiaan jos ei mitään leverage positioita ole, niin tuskin isoja huolia asioista kannattaa ottaa.

Äänestys siirtyi tälle päivälle ja senaatti kokoontuu uudelleen joskus illalla Suomen aikaa. Voi olla, että tuo lakiesityksen tuoma epävarmuus on satanut viime päivinä vähän Bitcoinin ja Ethereumin laariin kun sijoittajat hakee alteille turvallisempaa kohdetta. Vaikea sanoa mikä lopullinen reaktio tulee olemaan jos lopputulos on negatiivinen. Jos ymmärsin oikein niin uudistetussa aloitteessa oli jo PoW- ja PoS protokollat saatu rajattua tuon "broker" termin ulkopuolelle. Kyllä tuo pahasti vaikuttaa siltä, että aika nopealla aikataululla koitetaan saada tehtyä päätöksiä asioista, joista suurin osa senaatin jäsenistä tuskin paljoa ymmärtää. Toivottavasti järki ja ennakkoluulottomuus voittaa.

8.8.2021 - 16:16

Casteliero

+7211
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2326

DeFi on todennäköisesti kasvanut tarpeeksi isoksi ja todettu jo sen toimivan, niin nyt liike- ja investointipankit alkaa kiinnostua siitä ja haluaa ne osaksi omia palveluitaan. Säännöstellään turhat toimijat pois ja ne jotka jää jäljelle, noudattaa samoja sääntöjä. Eli keskittämätön teknologia saa olla keskittämätöntä, koska se toimii, mutta tuotteet ja palvelut ajetaan keskitetyille tahoille, eli mm. pankeille. Näin se sulautuu osaksi nykyistä finanssialan infrastruktuuria ja viimeisetkin anarkian rippeet ajetaan pois kryptoista. Eli tehdään siitä salonkikelpoinen ja otetaan se hyöty irti. Keskittämätön teknologia ei syrjäyttänytkään pankkeja, vaan pankit omii teknologian ja sääntelijät sääntelee niin, että palvelut tuotetaan todennettujen keskitettyjen tahojen kautta. Niin sen pitikin mennä.

Ihan odotettava suunta tuo. Ainut on, että tapetaanko tuo noiden palveluiden kehittäminen tuolla toisella noista äänestettävistä asioista. Joka tapauksessa vaaditaan selkeää sääntelyä ennen kuin noustaan seuraavalle tasolle teknologian adoptiossa. J P Morgan ja Goldman Sachshan jo tarjoavat varakkaimmille asiakkailleen mahdollisuutta ostaa mm. Grayscalen kryptorahastoja. Ja NYDIG häärää vähän kaikessa mikä vaan liittyy pankkien ja kryptojen väliseen adoptioon. Automaatteja, tilejä, mainausta, steikkausta jne. yhdessä mm. Bank of American kanssa. Sääntelyn selkeytymisen jälkeen alkaa rattaat pyörähtämään.

10.8.2021 - 23:25

Casteliero

+7211
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2326

Melkosen potin keräsivät. Tuossa pelkästään Ethereum-ketjun kolikot: https://etherscan.io/address/0xC8a65Fadf0e0dDAf421F28FEAb69Bf6E2E589963

Reilun 270 miljoonan dollarin edestä tällä hetkellä. Siihen päälle vielä Binancen ketjun ja Polygonin ketjun kolikot. No oppiivat koodaamaan seuravalla kerralla.

Edit: 

Tässä vielä muut ketjut:

Polygon - https://polygonscan.com/address/0x5dc3603c9d42ff184153a8a9094a73d461663…

Binance - https://bscscan.com/address/0x0D6e286A7cfD25E0c01fEe9756765D8033B32C71

Niistä vielä melkein 215 miljoonaa lisää.

11.8.2021 - 10:34

THAIMING

+145
Liittynyt:
10.5.2018
Viestejä:
157

Onko Casteliero mitä mieltä Raoul Palin Ethereum höpinöistä ja kannattaako ukkoo ylipäänsä kuinka vakavissaan ottaa? Ennen oli BTC paras betsi ikinä, mutta nyt mielipide muuttunut ETH suuntaan. 

11.8.2021 - 11:55

Never_too_old_…

+87
Liittynyt:
25.12.2017
Viestejä:
79
Casteliero kirjoitti:

 

Esim Ledgerin mukana tulee softa, joka toimii lohkoketjun ja sinun priva-avaimien välissä (hardware-walletit säilöö priva-avaimet, ei kolikoita) ja mahdollistaa sinun kolikoiden käytön. Eli käytännössä toimii lompakkona. Se on todella helppo käyttää.

 

 

Kyssäri Ledgeristä: miten kannattaa säilöä Ledgerin tukemattomia kolikoita? Mulla esim. NEO ja GAS löytyy foliosta, mutta Ledgerin Live ei noita tue. Onko Ledgerissä joku ominaisuus, tyyliin paperilompsapuoli minne nuo voi säilöä, vai pitääkö tässä alkaa tekemään useampi erillinen lompsa (esim. NEOlle omansa) että saa nuo säilöttyä järkevästi? 

11.8.2021 - 12:12

Casteliero

+7211
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2326
THAIMING kirjoitti:

Onko Casteliero mitä mieltä Raoul Palin Ethereum höpinöistä ja kannattaako ukkoo ylipäänsä kuinka vakavissaan ottaa? Ennen oli BTC paras betsi ikinä, mutta nyt mielipide muuttunut ETH suuntaan. 

Niin, en minä tiedä oikein millä meriiteillä pystyn menestynyttä makrosijoittajaa arvostelemaan talousasioissa, mutta kyllä minä ainakin tykkään hänen ajatuksista ja näkemyksistä. Käyttää tietty pohjana Metcalfen lakia, joka pohjautuu verkkojen adoptointiin ja käyttäjämääriin. Minusta ihan validi mittari arvostukselle.

Jotain pieniä "virheitä" toki silläkin keskusteluissa, mutta hyvin pieniä ja aika merkityksettömiä. Esim puhuu EIP 1559 tokenista. Eihän se token ole, vaan päivitys. Mutta kokonaisuuden kannalta merkityksetön asia anyways.

Ei ole niin innostunut DeFi:stä, koska "miksi kiinnostua 6-10% vuosittaisesta yieldistä, kun assetit nousee merkittävästi enemmän". Ihan validi pointti sekin, ja eipä nuo muutaman prosentin yieldit vielä itseäkään ole niin kiinnostanut. Katsotaan sitten kun Ethereumin steikkaussoppari aukeaa ja sieltä pystyy tarvittaessa varat pois nostamaan nopeasti. Silloin voi ehkä laittaa kolikot töihin.

Bitcoinin (25% sijoitetusta pääomasta) ja Ethereumin (55%) lisäksi hänellä on loput 20% sijoitettu tasaisesti eri projekteihin, koska ei kuulemma tekninen osaaminen ja tietämys riitä tekemään valintoja mahdollisista voittajista. Ihan järkevä asenne sekin, jos ei pysty esim Metcalfen lain mukaan laskemaan sieltä niitä nousijoita ja se on itselle se mieluisin mittari, niin tasaiset betsit ja pienempi riski.

NFT:istä puhunut myös ja kiinnostunut niistä. Ja ihan syystä. Samoin community-tokenit ja metaverse ollut puheissa. Molemmat varmasti tulevaisuudessa isoja ja eksponentiaalisesti kasvavia markkinoita. Varsinkin community-tokenit. Niistä ei ole vielä älyttömästi ollut haippia, mutta kun Facebook julkaisee jossain vaiheessa DIEM:n, niin silloin viimeistään tullaan kovaa porteista. Toki aiemmin olen jo niistäkin puhunut, esim näistä kanta-asiakaspisteistä, joihin voi lisätä toiminnallisuutta ja sitä kautta engagementtia ja brand loyaltyä. Ne tulee olemaan iso juttu seuraavan 3-5 vuoden sisään.

Eli ei juuri mitään moitittavaa itsellä ainakaan Raoul Pal:sta ja seuraan kyllä hänen haastattelujaan paljon Youtubessa.

11.8.2021 - 16:29

Casteliero

+7211
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2326

Coinbasen Q2 raportti tuli muuten ulos: https://s27.q4cdn.com/397450999/files/doc_financials/2021/q2/Coinbase-Q…

Heillä on 9000 institutionaalista asiakasta ja 10% sadasta isoimmasta hedge fundista. Ei siis krypto hedge fundeista, vaan kaikista hedge fundeista.

Overall kaupankäyntivolyymi noussut 38% Q1:stä. Kasvu oli isompaa instikkapuolella vs retail. Ja Q2 oli isommat volyymit Ethereumilla, kuin Bitcoinilla. Bitcoinilla 24%, Ethereumilla 26% ja muilla virtuaalisilla asseteilla yhteensä 50%. Eli voisi äkkiseltään nähdä, että retail ja instikat alkaa tunnistamaan jo muitakin kryptoja kuin Bitcoinin.

Assets on platform on tippunut reilulla 40 miljardilla Q1:stä. Näissä toki mukana varmasti kurssien muutokset, mutta myös varoja siirretty säilytykseen.

Ihan hyvältä näyttää tuon perusteella ainakin kryptokenttä, ja eiköhän kasvu vaan jatku.

11.8.2021 - 18:12

big bad bear

+699
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
338
Casteliero kirjoitti:

Coinbasen Q2 raportti tuli muuten ulos: https://s27.q4cdn.com/397450999/files/doc_financials/2021/q2/Coinbase-Q2...

Heillä on 9000 institutionaalista asiakasta ja 10% sadasta isoimmasta hedge fundista. Ei siis krypto hedge fundeista, vaan kaikista hedge fundeista.

Varsin bullish uutinen koko markkinalle ja hyvät ainekset kunnon melt upiin. Tämä Coinbasen ja vastaavien platformien kasvu aiheuttaa varmaankin kahdenlaista FOMOa. Ensimmäiseksi ne hedge fundit, joka eivät vielä ole kryptoissa mukana (vaikka suurimmat kyllä jo ovat), ovat aika pitkälti pakon edessä, jos haluavat kilpailla tuotoissa kryptoja treidaavien fundien kanssa. Jos hedge fundit ovat fast money, niin samoin ovat heidän allaolevat sijoittajat. Raha vaihtaa fundia kohtalaisen nopeasti jos rahasto ei pärjää kilpailijoilleen, ja siten paine on varmasti kova. Toisena pankit. Jos Coinbase tekee liikevoittoa 1.85 miljardia taalaa kvartaalissa, se on keskisuuren globaalin investointipankin tulos. Jokainen investointipankki haluaa olla tällaisessa busineksessa mukana ja moni jo jollain tasolla onkin. Pankkien mukaantulo tuo markkinalle uskottavuutta valtavirran silmissä entisestään ja vaikka monen naiivimman blockchain-uskovaisen haaveissa oli, ettei raha valu Wallstreetille, niin toisin tullee lopulta käymään. Oli miten oli, omasta mielestäni tosiaan valtavan positiivista kehitystä jota voi enää tässä vaiheessa olla vaikea pysäyttää - edes lainsäätäjien toimesta.

Jännä muuten nähdä, mikä pankki/pörssi/brokeri vetää ensimmäisenä ostohousut jalkaan ja ostaa jonkun suuremman kryptopörssin tai välittäjän. Venture capital ja private equity omistajat tuskin ihan halvalla niistä luopuvat, mutta eiköhän sekin päivä vielä nähdä aika pian. Oma arvaus on London Stock Exchange Group, joka on ollut varsin aggressiivinen markkinaosuuden ostaja kaikessa mahdollisessa kaupankäyntiin liittyvässä, tuotealueesta riippumatta. 

11.8.2021 - 19:53

JePi

+71
Liittynyt:
15.12.2020
Viestejä:
45
big bad bear kirjoitti:

Oli miten oli, omasta mielestäni tosiaan valtavan positiivista kehitystä jota voi enää tässä vaiheessa olla vaikea pysäyttää - edes lainsäätäjien toimesta.

Mun mielestä ylipäätään tämä viimeisen viikon infrastruktuuripaketti sekoilu oli äärimmäisen bullish kryptoille. Senaattorit olisi hyvin voineet vain sanoa, että ei heitä kiinnosta ollenkaan krypto toimialan mielipiteet ja ajaa lakipaketin läpi enempää keskustelematta. Nyt kuitenkin ala sai valtavasti tukea henkilöiltä, joilta sitä viimeiseksi olettaisi. Suurin osa senaattoreista on yli 60 vuotiaita ja osa jopa lähellä 90 vuotta. Ylipäätään kaikki keskustelu koko infrastruktuuripaketista liittyi kryptojen sääntelyyn, mikä on jollain tasolla aika uskomatonta.  Jos päättäjien taholta kryptot olisi haluttu kieltää tai muuten käyttöä hankaloittaa, niin nyt olisi ollut se hetki. Se että näin ei käynyt ( olettaen, että edustajainhuoneessa nykyiseen pakettiin tulee vielä muutoksia) osoittaa, että kryptot on tulleet jäädäkseen.

12.8.2021 - 08:05

Johannes Ankelo

+282
Liittynyt:
14.10.2014
Viestejä:
436
JooV kirjoitti:

Täällä joku arvosteli (Johanneksen mainitsemaa) 'citycoinin' ajatusta tovi sitten, nyt on podcastjakso ihan tälle dedikoituna:

https://www.youtube.com/watch?v=wG3Rik84bVA

MIA:n mainaus on alkanut, ja se on tuottanut jo yli miljoonan dollarin kassan Miamin kaupungille. Halutessaan Miami voi ottaa varat käyttöönsä. Suarez tukee projektia, eli jossain vaiheessa odotan Miamin tekevän MIA-pussillaan jotain.

 

Passed $1,000,000 pic.twitter.com/Z1bIXUWQjE

— CityCoins (@mineCityCoins) August 11, 2021

 

OKCoin on ensimmäinen pörssi, joka aikoo listata MIA:n myöhemin tässä kuussa. https://cheddar.com/media/miami-rolling-out-new-cryptocurrency-will-lis…

Osallistuin itsekin mainaukseen ja sain pienen pussin MIAa. Jännä nähdä miten hinta lähtee kehittymään, mainauksen kulupohja oli 0,011 USD per MIA. Sillä on jonkin verran tehty OTC-kauppaa 0,08 USDllä, mutta se vaikuttaa todella korkealta hinnalta nykytilanteeseen.

EDIT: Ja hyviä uutisia Stacks-deviltä

15.8.2021 - 05:22

Johannes Ankelo

+282
Liittynyt:
14.10.2014
Viestejä:
436

BTC näyttää todella vahvalta, funding vielä alhaisena ja futujen IO maltillinen. 
"Disbelief" taitaa tosiaan olla oikea sana kuvaamaan tilannetta.

Vahva usko edelleen 100k BTC ennen vuoden loppua.

15.8.2021 - 15:32

Panohanska

+4
Liittynyt:
7.1.2021
Viestejä:
5

Ensinnäkin iso kiitos Castemato lierolle TODELLA hyvistä ja opettavaisista kirjoituksista tänne. Paljon on tullut lisää ymmärrystä. Kiitokset myös muille aktiivisille keskustelijoille. Ekat sijoitukset tein kryptoihin 2017 aikoihin ja siitä lähtien tankkaillu fiilikseen mukaan ja profiittejakin otettu pois senvertta pois että loput bägit on "freerollia". Sitten varsinaisee asiaan eli haluaisin Johannakselta kysyä miksi Bitcoin nousisi 100k vuoden loppuun mennessä? Vajaa biljoona tarvis ilmestyä market cappiin lisää mikä kuulostaa omalta korvalta hurjalta. En oo ihan perillä keskuspankkien toimista mutta meinaako ne printata vielä niin paljon lisää tässä lähiaikoina että tuo raha valuisi kryptojen market cappeihin. Vai onko syy se että Hedge Fundit alkaa akkumoloida kryptoja enenevissä määrin?  

15.8.2021 - 17:01

AnonymousBettor

-62
Liittynyt:
29.12.2020
Viestejä:
114
Panohanska kirjoitti:

Vajaa biljoona tarvis ilmestyä market cappiin lisää mikä kuulostaa omalta korvalta hurjalta. En oo ihan perillä keskuspankkien toimista mutta meinaako ne printata vielä niin paljon lisää tässä lähiaikoina että tuo raha valuisi kryptojen market cappeihin. Vai onko syy se että Hedge Fundit alkaa akkumoloida kryptoja enenevissä määrin?  

Menee vähän aiheen sivusta, ja  tässä viestissä biljoonaa oli tietysti käytetty oikein (kontekstista sen perillä oleva lukija pystyy muutenkin ymmärtämään), mutta on ikävää, ettei näitä suurten lukujen nimiä ole pystytty yhtenäistämään maailmassa.

Toisin kuin esimerkiksi SI ja imperialistisessä järjestelmässä, joissa mittayksiköiden nimet ovat täysin erilaiset (metri-maili, kilogramma-pauna, litra-gallona...), isoista luvuista käytetään samoja yksiköitä, mutta niiden suuruus riippuu käytetystä asteikoista (pitkä tai lyhyt). Tämä eroavaisuus tullee aiheuttamaan lisääntyvissä määrin sekaannuksia maailmassa, jossa ihmiset ovat entistä verkostoituneempia, ja jossa teknologian ja talouden merkitys kasvaa.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Names_of_large_numbers

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suurten_lukujen_nimet

16.8.2021 - 05:35

Johannes Ankelo

+282
Liittynyt:
14.10.2014
Viestejä:
436
Panohanska kirjoitti:

Ensinnäkin iso kiitos Castemato lierolle TODELLA hyvistä ja opettavaisista kirjoituksista tänne. Paljon on tullut lisää ymmärrystä. Kiitokset myös muille aktiivisille keskustelijoille. Ekat sijoitukset tein kryptoihin 2017 aikoihin ja siitä lähtien tankkaillu fiilikseen mukaan ja profiittejakin otettu pois senvertta pois että loput bägit on "freerollia". Sitten varsinaisee asiaan eli haluaisin Johannakselta kysyä miksi Bitcoin nousisi 100k vuoden loppuun mennessä? Vajaa biljoona tarvis ilmestyä market cappiin lisää mikä kuulostaa omalta korvalta hurjalta. En oo ihan perillä keskuspankkien toimista mutta meinaako ne printata vielä niin paljon lisää tässä lähiaikoina että tuo raha valuisi kryptojen market cappeihin. Vai onko syy se että Hedge Fundit alkaa akkumoloida kryptoja enenevissä määrin?  

On-chain data viittaa vahvasti timanttisten käsien ostavan spotia jatkuvasti. 
Lisäksi BTC-markkinoilla ei näy minkäänlaista euforiaa ja ollaan jo melkein takaisin 50k tasoilla. Funding vain lievästi positiivinen.
Ne isot talot, jotka odottivat ostavansa 20-25k tasoilta nostavat bidejään jatkuvasti ja ostavat dipeistä.
Jos ensin saadaan 50k rikki ja siitä pullbackin kautta ATH rikki ja vipua peliin niin 100k menee heittämällä rikki.

16.8.2021 - 15:23

Naganon-prinssi

+377
Liittynyt:
18.9.2016
Viestejä:
219
Johannes Ankelo kirjoitti:

On-chain data viittaa vahvasti timanttisten käsien ostavan spotia jatkuvasti. Jos ensin saadaan 50k rikki ja siitä pullbackin kautta ATH rikki ja vipua peliin niin 100k menee heittämällä rikki.

En tiedä mitä mieltä muut lukijat on, mutta omasta mielestä foorumin ylläpidon sisällöntuotannon toivoisi olevan hieman laadukkaampaa kuin viimeisimmät viestit Johannekselta.

Oon suosiolla lopettanut kryptokeskusteluiden seuraamisen monessa muussa paikkaa ylenpalttisen ja turhanpäiväsen "WROOM WROOM DIAMOND HANDS TO THE MOON 100k" spämmäyksen takia. Harmittavaa nähdä vastaavanlaisia viestejä nyt täällä myös.

 

16.8.2021 - 21:40

Casteliero

+7211
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2326

Minulla on muuten pienimuotoinen testi menossa. Se lähti liikkeelle, kun kaveri kesällä kysyi, että onko kryptoissa vielä mahdollisuus tehdä rahaa, vai onko liian myöhäistä. Sanoin, että testataan. Minulla oli 100k€ sijoitettuna osakkeisiin, joista olin alkanut juuri keräämään osinkosalkkua omaan pankkiin tulevaisuuden varalle. Siellä on 3 eri osaketta. 40k€ Cibusta, 40k€ Cityconia ja 20k€ Fortumia. Ne on ostettu huhtikuun aikana. Niitä vastaan otin 20k€ kryptoposition kesäkuun loppupuolella. Se sisältää Cardanoa (11k€), Solanaa (5k€), Polkadotia (2k€) ja Minaa (2k€). Taisin noista jo mainitakin täällä aiemmin. 

Idea oli vähän, että saako ensinnäkin parempaa tuottoa vuoden loppuun mennessä ja toisekseen, missä vaiheessa kryptojen bruttoarvo menee osakkeiden bruttoarvojen ohi. Itseäkin alkoi kiinnostamaan tuo, että saisiko sieltä kevyellä poiminnalla tehtyä suhteellisen helppoa tuottoa, vai viekö riskit ja volatiliteetti tuotot. Ethereumin ja Bitcoinin osalta näkemykset on aika selvät, mutta nyt tulee katsottua myös vähän eri tavalla noita "pienempiä" kolikoita myös ja seurattua taas uutisia enemmän. Toki noitakaan en meinaa treidailla sen kummemmin, vaan pidän kunnes arvo tuntuu tarpeeksi korkealta ja sitten myyn pois.

Tällä hetkellä tuotot on seuraavat:

Osakkeet: vähän yli 12%. Tähän ei ole laskettu osinkoja. Cibus noussut melkein 25% ja Fortumkin jossain 8% tietämissä.

Kryptot: tällä hetkellä vähän yli 50%. Solana noussut viime päivinä kovaa, samoin Cardano otti hyvät nousut. Mina nousi tuossa viikko pari taaksepäin hyvin ja Polkadotillakin ollut ihan hyviä pyrähdyksiä. Eli asetelmat on ihan hyvät.

Myöhemmin on tarkoitus alkaa allokoimaan enemmän rahoja tuonne oman pankin osinkosalkkuun, niin se voi vähän sotkea tuota suoraa vertailua, mutta eiköhän siitä kuitenkin noin-arvoja saa, ja jos nyt oikeasti innostuu seuraamaan, niin saatan vaikka jonkun Excel-taulukon rakentaa. Mutta eiköhän se pääasia ole löytää vaan vastaus kaverin kysymykseen. Ja tietty osakkeissa olisi voinut painottaa enempi vaikka kasvuyhtiöitä, mutta nuo sattu olemaan hallussa, niin niillä mennään. Eikä kuitenkaan ole tarkoitus tällä mitenkään perustella mitään väitteitä kryptot vs osakkeet paremmuudesta, muuta kuin itselle lähinnä.

17.8.2021 - 05:36

Johannes Ankelo

+282
Liittynyt:
14.10.2014
Viestejä:
436
Casteliero kirjoitti:

Solana noussut viime päivinä kovaa

Mikä Solanan raketoinnin takana? NFT-buumi halvoilla transaktioilla?

Nousi samalla Top10-listalle.

17.8.2021 - 09:22

big bad bear

+699
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
338
Casteliero kirjoitti:

Idea oli vähän, että saako ensinnäkin parempaa tuottoa vuoden loppuun mennessä ja toisekseen, missä vaiheessa kryptojen bruttoarvo menee osakkeiden bruttoarvojen ohi. Itseäkin alkoi kiinnostamaan tuo, että saisiko sieltä kevyellä poiminnalla tehtyä suhteellisen helppoa tuottoa, vai viekö riskit ja volatiliteetti tuotot.

Sekä Bitcoin, että Ether ovat viime syksyn jälkeen biitanneet SPX:n tuoton volatiliteettikorjattuna tarkasteltuna. Tietysti riippuu, mitä mittaat, mutta tässä yksi näkökulma.

17.8.2021 - 09:26

hauturi

+3293
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2392
big bad bear kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

Idea oli vähän, että saako ensinnäkin parempaa tuottoa vuoden loppuun mennessä ja toisekseen, missä vaiheessa kryptojen bruttoarvo menee osakkeiden bruttoarvojen ohi. Itseäkin alkoi kiinnostamaan tuo, että saisiko sieltä kevyellä poiminnalla tehtyä suhteellisen helppoa tuottoa, vai viekö riskit ja volatiliteetti tuotot.

 

Sekä Bitcoin, että Ether ovat tänä vuonna biitanneet SPX:n tuoton volatiliteettikorjattuna tarkasteltuna. Tietysti riippuu, mitä mittaat, mutta tässä yksi näkökulma.

Riippuu vähän miten "tänä vuonna" (tai "biitata") tulkitaan. Tuosta käppyrästä silmämääräisesti katsottuna tammikuun alusta tähän päivään:

- BTC: 190 -> 220 (+16%)

- ETH: 175 -> 200 (+14%)

- SPX: 150 -> 175 (+17%)

Toki tuollaisesta tuollaisesta kuvasta on vaikea nähdä tarkkoja arvoja, ja tulokset ovat sen verran lähellä toisiaan, että oikea järjestys voi olla toinenkin.

17.8.2021 - 09:48

big bad bear

+699
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
338
hauturi kirjoitti:

Riippuu vähän miten "tänä vuonna" (tai "biitata") tulkitaan. Tuosta käppyrästä silmämääräisesti katsottuna tammikuun alusta tähän päivään:

Ehdit ennen kuin Edit meni läpi! Tänä vuonna aika flat tosiaan, mutta sekin oli itselleni ihan mielenkiintoinen havainto. Eli (tällä mittarilla) ainakaan väite siitä, että volatiliteetti on liian suurta jotta Bitcoiniin tai Etheriin voisi sijoittaa, on potaskaa. Kysymys pitäisi olla ennemmin allokaation koosta eikä volatiliteetin absoluuttisesta tasosta.

17.8.2021 - 09:58

katuviisas

+68
Liittynyt:
8.5.2020
Viestejä:
38

Casteliero ja Johannes Ankelo, mitä mieltä olette Hedera Hashgraphista? Suurten yhtiöiden tuki ja tekniset speksit kuullostavat maallikon korvaan hyvältä. Mielellään kuulisin viisaampien mielipiteet myös.

17.8.2021 - 10:07

Johannes Ankelo

+282
Liittynyt:
14.10.2014
Viestejä:
436
katuviisas kirjoitti:

Casteliero ja Johannes Ankelo, mitä mieltä olette Hedera Hashgraphista? Suurten yhtiöiden tuki ja tekniset speksit kuullostavat maallikon korvaan hyvältä. Mielellään kuulisin viisaampien mielipiteet myös.

Voit huoletta ottaa minut pois viisaiden listalta. Casteliero sinne toki kuuluu monen muun foorumilaisen ohella.

Opiskelen Bitcoinia ja Stacksia pääasiassa, samalla ETH, ADA ja SOL parhaani mukaan.

Muista en ymmärrä paljonkaan, ihmettelen aina miten jollakulla voi olla joka projektista mielipide. (en tarkoita foorumilaisia, vaan yleisesti)

17.8.2021 - 10:51

Casteliero

+7211
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2326
katuviisas kirjoitti:

Casteliero ja Johannes Ankelo, mitä mieltä olette Hedera Hashgraphista? Suurten yhtiöiden tuki ja tekniset speksit kuullostavat maallikon korvaan hyvältä. Mielellään kuulisin viisaampien mielipiteet myös.

Ei ole tullut seurattua, niin en yhtään tiedä heidän tilannetta ja sen takia hankala muodostaa sen kummemmin mielipidettä. Aiemmin heillä oli kuitenkin patentoitu heidän teknologia ja se vaati jotain hyväksyntää, tai jopa maksujakin ehkä, että sai käyttää heidän teknologiaansa. Sen pohjalta ei ole jäänyt kovin hyvä kuva, ja tuskin ovat saaneet kovin paljoa "vapaita devaajia" puolelleen, ja sitä kautta vahvaa yhteisöä. Mutta kuten sanoin, niin ei ole lainkaan ajankohtaista tietoa.

big bad bear kirjoitti:

Sekä Bitcoin, että Ether ovat viime syksyn jälkeen biitanneet SPX:n tuoton volatiliteettikorjattuna tarkasteltuna. Tietysti riippuu, mitä mittaat, mutta tässä yksi näkökulma.

En minä sen kummemmin mittaa oikein mitään. Lähinnä vaan sitä, että kun seuraavan kerran tapaan kaverin, niin voin sanoa sille tuloksia siitä, että saako vielä kryptoista rahaa. Ja vähän sitä, että miten helposti itse saa tehtyä tuottoa nostelemalla tuolta jotain kolikoita. Jos vaikka se olisi sen verran tuottavaa, että siihen kannattaisi alkaa aikaa kuluttamaan.

Johannes Ankelo kirjoitti:

Mikä Solanan raketoinnin takana? NFT-buumi halvoilla transaktioilla?

Nousi samalla Top10-listalle.

Varmaan osittain se. Hyvä momentum päällä, FTX on vahva taustavaikuttaja ja paljon on puhetta kolikon ympärillä ollut monta kuukautta. Sitä kautta kasvaa luotto projektiin ja yhteisö kasvaa. En usko että pelkästään yhdet apina-nft:t yksinään laukaisee noin kovaa kurssinousua. 

17.8.2021 - 11:18

Guwayne

+3
Liittynyt:
16.8.2021
Viestejä:
3

Minulla on kysymys miten jengi hoitaa käytännössä tuon verotuksen kirjanpidon kryptovaluuttojen kanssa. Jos siis päivässä voi tulla useita kymmeniä siirtoja, niin merkkaatteko kaikki siis ylös ja laskette tuot fifo perustellaa ne? Eikö tätä siis oikeasti voi mitenkään helpommin tehdä?

17.8.2021 - 12:00

Casteliero

+7211
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2326
Guwayne kirjoitti:

Minulla on kysymys miten jengi hoitaa käytännössä tuon verotuksen kirjanpidon kryptovaluuttojen kanssa. Jos siis päivässä voi tulla useita kymmeniä siirtoja, niin merkkaatteko kaikki siis ylös ja laskette tuot fifo perustellaa ne? Eikö tätä siis oikeasti voi mitenkään helpommin tehdä?

Siirrot ei vaikuta. Kaupankäynti pelkästään. Ja tuo on syy miksi en itse ainakaan ole kiinnostunut treidaamisesta, älytön duuni olisi pitää kirjaa kaikesta. Tosin nyt taitaa olla jo noita eri verosovelluksia, joihin ladataan vaan kaupankäyntitilastot eri pörsseistä ja se laskee ne automaattisesti. Mutta itsellä on yleensä käytännössä alle 10 myyntiä vuodessa, niin niistä on helppo pitää kirjaa.

17.8.2021 - 13:00

Guwayne

+3
Liittynyt:
16.8.2021
Viestejä:
3

Veroviraston sivuilla oli tälläinen:

"Virtuaalivaluutoista on tullut veroilmoitukselle ilmoitettavia tuloja, jos on viime vuonna

- vaihtanut virtuaalivaluuttaa euroiksi tai muuhun viralliseen valuuttaan

- vaihtanut virtuaalivaluuttaa toiseen virtuaalivaluuttaan

- maksanut virtuaalivaluutalla laskuja

- ostanut virtuaalivaluutalla tavaroita tai palveluja

 - tai osallistunut virtuaalivaluutan louhintaan."

 

Niin eikö se tarkoita, että jokainen kryptojen välinen siirto pitää kirjata. On kyllä ihan hullu työmaa!