20.11.2020 - 09:15

Tuntematon käyttäjä (ei varmistettu)

-604
Liittynyt:
Viestejä:
1399

Kannattaa jättää viestipalvelussa soittopyyntö ja hoitaa asia puhelimitse ilman jonotuksia ja papereiden postituksia Suomeen kun merkintäaikaa on 2 päivää jäljellä. Vaihto oli molemmissa niin mikkihiirtä taas etten saanut possaani liikkeelle. Jäi valueta pöydälle ja komeat tuottoprosentit numeroihin. Covidit ja annit on lusittu joten yhtiö keskittyköön täysillä vain businekseen ja perukoon osingon.

0
0
23.11.2020 - 10:39

Aki Pyysing

OP
+13598
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7027

Mitenkähän tuossa lisämerkinnöissä oikein kävi? Löysin jonkun tiedotteen, jossa sanottiin, että ne hoidettiin ennakkoon ilmoitetulla tavalla. Äiskän salkussa taas näkyy lisämerkityt hankintahinnalla. Eli joko ne ovat tulleet tai sitten ei. Aika vähän oli koomailtu, olisiko joku 0,3 prosenttia nukkunut.

0
0
23.11.2020 - 10:47

aku

+8
Liittynyt:
31.5.2018
Viestejä:
33

Nordnet(?) ei ole saanut vielä näpyteltyä noita kohdilleen. Omassa salkussa näkyy ainakin, että perjantaina osa rahasta on palautunut tilille (talletus), mutta ei koko merkintä summa. Lisämerkinnät kuitenkin näkyy kuin mitään ei olisi palautunut. Laskin näppäränä poikana tuosta erotuksesta monta niitä tuli :)

0
0
23.11.2020 - 11:13

Stryker321

+10
Liittynyt:
27.7.2019
Viestejä:
13

Näyttää tosiaan tulleen sen verran toissijaisia kuin mitä Nordnetissä palautunut raha indikoi eli yli 10% ensisijaisista. Ei kyllä meinannut uskoa, että niitä niin paljoa olisi voinut saada. Ilmeisesti merkintöjen kanssa on nukuttu oikein huolella.

0
0
15.12.2020 - 12:11

Aki Pyysing

OP
+13598
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7027

Onkohan tämä palkinto samanlainen kuolinsuudelma kuin Tasavallan presidentin vientipalkinto aikoinaan?

https://www.globenewswire.com/news-release/2020/12/15/2145028/0/en/Inca…

On näköjään kansainvälistymispalkinto nimi nykyään ja nimilistaa selailemalla palkinto Supercellille 2013 ei ollut ainakaan vielä kuolmaksi.

Olin muuten  puoliksi unohtanut, että Incap on nykyisin muutakin kuin yksi tehdas Intiassa ja toinen Tallinnassa. Incapin kurssi pyörii all time highssa ja hilpeää on, että äiskällä on monen vuoden eläkkeet plussaa Incap-holdissaan.

0
0
24.2.2021 - 10:17

Aki Pyysing

OP
+13598
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7027

Olen melko varma, että äiskä ei tiedä 1.) Mikä on Incap 2.) Että sen salkussa on Incapia 40%.

Onhan tuollainen +300% rivi hieno. Omaan salkkuuni en ole sellaisia päästänyt, koska olen iloinen veronmaksaja.

0
0
25.2.2021 - 10:26

J. C.

+60
Liittynyt:
2.9.2019
Viestejä:
42

Viimeinen kvartaali meni todella hyvin, etenkin orgaaninen kasvu 45 % ja kvartaalin tulos 4,2 m€ (0,2 m€) on minusta oikein alleviivaus tälle. Olen pureskellut tilinpäätöstiedotetta ja osin omien ajatusten selkiyttämiseksi - samalla vaivalla teidän iloksi - raapustan tähän, miksi tykkään yhtiöstä ja toisaalta olisi kiva, jos joku haastaisi minua näiden suhteen. Eli näenkö vain puita ilman metsää vai onko case oikeasti näin hohdokas. Incap on minun salkun suurin sijoitus, saatan yleisen riskienhallinnan vuoksi tulla keventämään lähipäivinä, mutta muuten mulle selvä long-case.

- Selvä kasvuosake tunnusluvuiltaan. Koko vuodelta liikevaihdon kasvu 50 % ja liikevoiton kasvu 25 %. Toimitusjohtajan katsauksesta käy ilmi, että uusi vuosi on myös lähtenyt hyvin käyntiin ja ohjeistus on perushyvä "vuoden 2021 liikevaihto ja oikaistu liikevoitto (EBIT) ovat suurempia kuin vuonna 2020".

- Firma on kannattavuudessa toimalansa kärkeä. Oman pääoman tuotto 30,5 % (täysin posketon luku sektorille...), liikevoittoprosentti 11,8 %. Tämä yhdistettynä edelliseen pointtiiin, niin päästään minua erityisesti miellyttävään sanapariin: KANNATTAVA KASVU.

- Keväällä tehdystä AWS-yrityskaupasta huolimatta kassa kunnossa (tähän auttoi tietysti merkintäoikeusanti, mistä saatuja rahoja käytettiin mm. AWS-yrityskaupan lainan lyhentämiseen). Maksuvalmiustunnusluvut hyvällä tasolla (tämäkin tunnusluvusto alkoi kiinnostaa sidosryhmiä viime keväänä).

- Vakavaraisuus niin ikään hyvällä tasolla, omavaraisuusaste 50 %, net gearing 15 %. Tase selvästi mahdollistaa M&A -strategian toteuttamisen, lainaa on saatavissa milloin vain ja syksyn merkintäoikeusantikin ylimerkittiin, eli omistajatkin on valmiita antamaan lisää rahaa.

- Osinkoa ei makseta, itse tykkään tästä, koska pidän Incapia kasvuosakesijoituksena. Viime keväänä Incap oli hetken aikaa maksamassa osinkoa, mutta sitten tuli korona (tai varmaan alustavat AWS-neuvottelut...) ja tästä luovuttiin. Nyt osingonmaksu olisi muutenkin ollut outoa, koska juuri syksyllä oli merkintäoikeusanti ja yhtiö selvästi hakee M&A-kasvua. Näillä perusteilla Inderesin odotus 0,3 euron osingosta oli karkea virhearvio.

- Kuten todettua, niin hakee M&A kohteita (toimitusjohtajan mukaan tässä ei mikään kiire, jes, ei siis pakko ostaa kasvua kasvun takia). Vajaa vuosi sitten tehty AWS-kauppa on sulateltu onnistuneesti, eli tuoreita näyttöjä tästä on. AWS-kauppa muuten laajensi runsaasti asiakaskuntaa ja laski siten riskiä siitä, että yksittäinen iso asiakas lopettaa leikkimisen Incapin kanssa ja liikevaihto sakkaa.

- Tämä kaikki edellä mainittu hintaan P/E 13,5 (luvuilla Inderesin suosituksen mukainen osakkeen hinta 27 ja EPS 2,02 tilinpäätökseltä). Elektroniikan sopimusvalmistus ei selvästi herätä suuria intohimoja. Väitän, että jos em. tunnusluvut löisi vaikka johonkin IT-firmaan sisään, niin osakkeet hinta oli päälle 50 euron. Toki firma ei tule skaalautumaan pitkässä juoksussa samaa vauhtia kuin joku IT-firma voisi skaalautua, mutta toistaiseksi kasvu on ollut huimaa ja minusta yritys on yhä alihinnoiteltu. Nyt se on puolet siitä.

- Suurimpina omistajina mm. Etolat ja Kakkoset sekä lauma muita kasvollisia hahmoja. Institutionaalisista suurimmat henkivakuutusyhtiöitä (yksityissijoittajia vakuutuskuorineen?), mutta muutoin institutionaalisia ei juuri ole. OP:n pienyhtiörahasto näkyy tätä joskus poimineen. Itse näen tämän siten, että kun firma vielä kasvaa kokoluokassaan, niin tämä alkaa muodostua institutionaalisillekin sijoittajille mahdolliseksi kohteeksi. Institutionaalisten esiinmarssi on siis vasta tulossa.

- Ennen pidin suurimpana riskinä keskittynyttä asiakaskuntaa, mutta tämä riski on vuoden aikana vähentynyt. Komponenttipula voisi olla toinen riskin paikka, mutta viime kevään COVID-aikana firma klaarasi senkin kohtuudella. Tehtaiden alasajot edelleen mahdollisia, toisaalta näin hyviin lukuihin päästiin vuonna 2020, vaikka mm. Intia oli useita kuukausia kiinni tai aliteholla. Kannattavuutta epäilen suuresti, että pystytäänkö se pitämään samalla korkealla tasolla näin kilpailullla toimialalla. Toistaiseksi asiakkaat ovat selvästi olleet valmiita maksamaan, ilmeisesti Incap oikeasti tekee jotain toisin kuin muut. Riskiksi - tai ainakin haitakkeeksi - näin sijoittajan näkökulmasta sanoisin pienen vaihdon. Tuntuu, että firma unohtuu täysin osavuosikatsausten välillä, eli positiosta voi olla hankala irtaantua. Muita harmaita pilviä?

- Sijoittajasivut omaa tutkimustaan tekeville: https://incapcorp.com/porssitiedote/

0
0
25.2.2021 - 11:51

AlbertoKOOMA

+157
Liittynyt:
8.7.2014
Viestejä:
71
AlbertoKOOMA kirjoitti:

Tähänkin vanhaan suosikkiin tuli palattua omistajaksi. Yhtiö paukutti siis 2,8M oikaistun EBITin covid-kvartilla, jolla Intian tehdas oli pidemmän aika suljettuna. Ohjeistus lupaa viimevuoden tason lukuja 10M ebittiä, kun H1 kasassa 4,3M. Tämä lupaa H2 lähemmäs 6M ja yriysostopoistoilla oikaistuna yli 7M. Loppuvuonna kehiin Intian laajennus ja rapsan sanallinen viestintä. Ei kai tätä kalliina taas voi pitää näillä näytöillä? Ensi vuonna 15M oikaistu liikevoitto ja tämän hetken markkina-arvo 77M luokkaa.

Näihin mentiin sitten heittämällä. Hurja viimeinen kvartti ja etenkin ebit-% yli 16 ilman oikaisuja aivan jäätävä. Intian investoinnit tuntuvat kantavan hedelmää ja Oton haastis vakuutti jälleen kerran. Eilen tuli tankattua vielä ihan reilusti ja omaan silmään tulevina ajureina voinee olla positiivinen kannattavuusyllätys peilaten viimeisen kvartin kannattavuutta ja esim. Inden ennusteessa olevaa n. 13% (toimialan viitekehyksessä hurja) marginaalia. Toinen ajuri voisi olla pieni kerrointen venytys. Treidaahan yhtiö alennuksella verrokkeihin, vaikka tunnuslukujen valossa yhtiö on toimialallaan ylivoimainen. Markkinat siis odottavat jossain määrin keskiarvoistumista ja itse elättelen ehkä löyhiäkin toiveita trendin kantamisesta. Nykymarkkinassa näen tässä kuitenkin edelleen mukavan riski-tuoton. 18&19 vuoden tasolla olevalla 14% ebitillä ja 120m vaihdolla, oltaisiin jo 17m ebitissä ja nykyisellä arvostuksella luokassa pe 11X ja 7x ev-ebit. 

0
0
29.3.2021 - 13:04

ArvoPaavo

+9
Liittynyt:
19.5.2016
Viestejä:
20

@J.C ; "Haasteita" hyvään analyysiisi ei ole tullut joten tässä yksi alkuun: 

"Komponenttipula viime kevään COVID-aikana", taisi olla enemmänkin pelko että tämmöinen tulee koska tehtaita joudutaan laittamaan kiinni koronan takia. Jälkikäteen katsottuna komponenttipulaa ei sektorille tullut, koska kysyntä laski samanaikaisesti koronan aikaan ja osa "tilaajista" laittoi tilaukset jäihin epävarmuuden takia.

 

Komponenttipula nyt, on aito komponenttipula joka on tunnistettu ja Volvo, GM, PS5 jne. valmistus kärsii näistä. Eli nyt on aito/suurempi komponenttipula markkinalla.

Nämä omat näkökulmat. Kuinka nykyinen tilanne vaikuttaa Incappiin? Onko Incappia testattu turnaroundin jälkeen tämmöisellä skenaariolla aikaisemmin? Onko asiakaspoistuman riskiä tästä johtuen, jos kilpailijoilla toimii toimitusketjut paremmin?

0
0
29.3.2021 - 14:42

Aki Pyysing

OP
+13598
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7027
ArvoPaavo kirjoitti:

Komponenttipula nyt, on aito komponenttipula joka on tunnistettu ja Volvo, GM, PS5 jne. valmistus kärsii näistä. Eli nyt on aito/suurempi komponenttipula markkinalla.

Nämä omat näkökulmat. Kuinka nykyinen tilanne vaikuttaa Incappiin? Onko Incappia testattu turnaroundin jälkeen tämmöisellä skenaariolla aikaisemmin? Onko asiakaspoistuman riskiä tästä johtuen, jos kilpailijoilla toimii toimitusketjut paremmin?

Komponenttipulan vaikutuksia elektroniikan alihankkijoihin on ulkopuolisen käytännön mahdotonta käsittääkseni selvittää. Varmaa on lähinnä, että komponenttipula on alihankkijoiden tyyliin toiseksi pahin peikko pääasiakkaiden kysynnän hiipumisen jälkeen. Voi olla kiinteähintaisia sopimuksia deadlineilla, jotka kärähtävät. Vaikka olisi komponenttiklausuulilla olevia soppareita, viivästys ja hinnannousu eivät ole koskaan suotuisia sen enempää alihankkijalle kuin päämiehellekään.

Samat murheet koskevat myös entistä äitiä, eli Inissionia. Osakkaat voivat sitten jälkikäteen lukea osareista "Konponenttipulan vuoksi kävi niin tai näin".

Tosin sekä Incap että Inission ovat toistaiseksi selvinneet koronasta hämmästyttävän hyvin. Joten epäilen, että ovat vähintään tasamatkalla kilpailijoiden suhteen toimitusketjuissa. Toki ovat pieniä tekijöitä globaalissa markkinassa, mutta pienen on toisaalta helpompi hommata joku tarvitsemansa pieni erä jostakin uudesta paikasta. Volvolla ja GM:llä konserneina suurempia vaikeuksia paikata komponenttien puutetta.

0
0
10.5.2021 - 15:45

Aki Pyysing

OP
+13598
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7027

Tätä mie olen vähän pelännyt, kun korona kaataa kiihtyvään tahtiin sekä hinduja että muslimeja. 

Karnatakan osavaltion hallitus on ilmoittanut tiukentavansa toimiaan hillitäkseen koronaviruspandemian pahenemista. Tämän vuoksi Incap on tänään 10.5. sulkenut Tumkurin tehtaansa väliaikaisesti 24.5.2021 asti.

”Incap on täysin sitoutunut tukemaan paikallishallintoa viruksen torjumiseksi ja jatkaa myös työntekijöidensä rokotusohjelmaa. Ensisijaisena tavoitteenamme on suojella työntekijöidemme terveyttä ja turvallisuutta. Teemme parhaamme rajoittaaksemme vaikutuksia, joita väliaikaisella sulkemisella voi olla asiakastoimituksiimme”, kertoo Incapin toimitusjohtaja Otto Pukk.

Incapin tehtaiden sulkemisella ei ole vaikutusta yhtiön 21.4.2021 julkaisemiin vuoden 2021 näkymiin. Incap arvioi, että yhtiön liikevaihto, oikaistu liikevoitto (EBIT) ja liikevoitto (EBIT) vuonna 2021 ovat selvästi suurempia kuin vuonna 2020.

"näkymät vuodelle 2021 pysyvät ennallaan"

on sellainen otsikko, että tekisi mieli vetää liipaisimesta. Totta kai Incapin tämän vuoden näkymät tästä heikkenivät. Se heikennys ei vain (ehkä) riitä polttamaan guidancea.

Muotoillaan kysymys näin: Tehdas pakkosuljetaan kahdeksi viikoksi. Tuleeko siitä taloudellista vahinkoa? Jos hetken miettii, ymmärtää, että tietysti siitä tulee. Kysymys on pelkästään, paljonko.

En tosin ole varma, olenko ihan yksikseni jupisemassa tällaisista sijoitusviestinnän rutiininomaisista valkoisista valheista. Ainakin yhden toisen tunnen, joten ihan sokaistuna yksinäisenä kyklooppina en ole liikenteessä. 

0
0
11.5.2021 - 08:33

Tuntematon käyttäjä (ei varmistettu)

-604
Liittynyt:
Viestejä:
1399

Olet luultavasti yksin. Tehdas oli viime vuonnakin kiinni ja oli tiedossa että näin saattaa käydä. Tuon kahden viikon vaikutus osataan kalkuloida luultavasti ihan mukavasti.

0
0
11.5.2021 - 11:17

Acumen

+219
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
489

Kalliin näköistä puuhailua taasen Avanzan treidereillä. Kävi -11,93 % pakkasella aamusta. 

 

 

0
0
5.8.2021 - 21:26

luxa

+71
Liittynyt:
4.11.2018
Viestejä:
131

Pakko taas myöntää, että tämä osake tuli myytyä aivan liian aikaisin. Silti tuli 100 prosentteja voittoa. Voi itku.

0
0
11.8.2021 - 13:06

Aki Pyysing

OP
+13598
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7027

En anna Viisikolle sovinnolla mitään, joten äiskä kevensi Incapejaan 19 kappaletta @50,1. Eli jotta pysytään alle tonnin vuosittaisissa myynneistä. Nyt täytyy vain toivoa, ettei salkkuun tule mitään ostotarjouksia loppuvuodesta.

Luin Inderesin analyysin Incapin osarista, ja omasta ja Inderesin mielestä Incap (target 46) on aika täydessä hinnassa. Ei siis kovin halpa, eikä kovin kallis. Kun äiskän salkusta yli 50% on 2017 ostettua Incapia, en näe myyntipäätöstä varsinaisesti kannanottona tai kurssimanipulaationa, kuten jotkut näkevät kaikki omiensa myynnit.

Hilpeää oli, että noin 150 kpl ostolaidat @50,00 ja @50,1 väistivät, kun mie pläjäytin kaikki 19 kappaletta laitaan. Hulluja nuo algoritmit.

En muuten välttämättä olisi myynyt, ellen olisi saanut delegoitua äiskän veroilmoituksen tarkastamista kauppatieteitä LUT:issa lukevalle veljenpojalleni. Se saa katsoa, menikö hankintameno-olettama oikein. Ei ole aiempaa kokemusta, huomioiko Nordnetin järjestelmä hankintameno-olettaman. Tietääkö joku muuten? 

0
0
11.8.2021 - 14:07

Bingo53

+3467
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2290
Aki Pyysing kirjoitti:

Ei ole aiempaa kokemusta, huomioiko Nordnetin järjestelmä hankintameno-olettaman. Tietääkö joku muuten? 

Pankit antavat verottajalle vain hankintamenon (jos se on tiedossa), myyntihinnan ja kulut sekä mahdollisen valuuttatiedon - eli tiedossa olevan datan. Eivät huomioi verotuskäytäntöä.

Veroehdotuksessa verottaja antaa mahdollisuuden valita, käytetäänkö luovutusvoittolaskennassa oikeata hankintahintaa vai hankintameno-olettamaa. Valinta on tehtävä itse.

Ehdotus tulee näkyviin myös silloin kun verottaja ei tiedä hankintamenoa ollenkaan - muun muassa, kun on jakautumisessa saanut osakkeita. Tuli viimeksi esiin, kun Viatris irtautui Pfizeristä ja myin Viatrista osan. Verottaja ehdotti hankintameno-olettamaa ja se oli vahvistettava.

Näin ollen veljenpojalla on hommia verotuksen päättymiseen asti.

0
0
27.10.2021 - 13:49

Aki Pyysing

OP
+13598
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7027

"Incap antoi syyskuun puolivälissä positiivisen tulosvaroituksen. Kolmosneljänneksen tulos oli silti odotettuakin vahvempi."

Kurssi +11%.

Olen aivan varma, että demariäiskäni ei tiedä, että se vaurastui tänään ihan kivasti. Joku vastuullisempi salkunhoitaja olisi kevennellyt hoitosalkustaan samaan aikaan kuin omiaan. Meinasin muuten aikoinaan koomata Incapin kuponkiannin. Tänään vetelisin ranteita auki, jos näin olisi käynyt. Olen aina murehtinut enemmän hoitosalkkujen puolesta kuin omistani. SIksi omaisuudenhoito olikin syytä lopettaa, paitsi välttämättömin osin.

 

 

0
0
27.4.2022 - 14:41

Aki Pyysing

OP
+13598
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7027

Ymmärrän hyvin, että Incap roikahtaa, kun katteet olivat kyykähtäneet. Vaikempi olikin ymmärtää, miksi elektroniikan sopimusvalmistajan katteiden odotti joku pysyvän näissä olosuhteissa ennallaan.

Harkitsin ennen osaria äiskän Incapien keventämistä, mutta verokynnys oli esteenä. 40 prosentin hankintameno-olettama kun tulee voimaan vasta 2027. Ja perintöverot olisivat selkeästi pienemmät. Tosin perintövero liittyy lähinnä veljiini ja lapsiini, olen ajatellut laskea mahdollisen vanhemmilta tulevan perinnön suoraan läpi lapsille. Älkää kertoko niille, jotta jaksavat opiskella ja tehdä töitä. Eikä vanhempieni perinnön yhdeksäsosalla pääsisi likikään vapaataiteilijaksi, joten ei sen niin väliä.

Ainoa suurempi murheeni Incapin suhteen on mahdollinen vauhtisokeus. Kun on tehty onnistuneita yritysosoja, on reverse to mean ihan mahdollinen. Toki onnistuneet kaupat eilen korreloivat onnistuneisiin kauppoihin huomennakin, mutta ei se mikään takuu ole.

Incapin osarireaktio mennee malliesimerkiksi hermostuneilla markkinoilla tapahtuvista reaktioista, kun osakkeeseen on ladattu ylisuuret odotukset. Tuloshan oli odotuksissa ja liikevaihto yli, jos nyt oikein luin.  

0
0
31.5.2022 - 15:51

Aki Pyysing

OP
+13598
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7027

Kun muistelee 80-90-luvun virheinvestointeja, ymmärtää omaa investointikammoisuuttaan vähän paremmin. 

0
0
2.6.2022 - 10:46

Aki Pyysing

OP
+13598
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7027

Incapin lainoitusaste oli noussut Nordnetillä 20% -> 40%. Mitä ilmeisimmin lainoitusasteen muutoksissa merkittävin - ellei ainoa - indikaattori on osakevaihto. Joka vaatii taas toteutuakseen yleensä kurssinousua. Tosin Nordnetin lainoitusasteet ovat sen verran alhaisia, että tämä riittänee lainoittajan perspektiivistä. Tosin tämä tekee sitten sen, että meemiosakkeille saa kovia lainoistusasteita vs. pappaosakkeet, joka ei voi olla kovin optimaalista pitkään juoksuun, vaikka toki jos realisaatiokin on hyvin automatisoitu, ei johda välttämättä mihinkään luottotappioihin.

Esitin 80-luvulla HSSP:n lainoitusasteille joillekin bondeille yhtiökohtaisia lainoitusasteita, kun joku organisaatiossa oli huolissaan juuri bondeista, koska niissä voi mennä kaikki😎. Hilpeää kyllä sekä bondeilla että osakkeilla oli sama 70%, joka sitten jossain vaiheessa laski 60%. Esitykseni ei ottanut mitään tuulta alleen, vaikka sisälsi mielestäni edistyksellistä fundamentaalianalyysiä.

0
0
2.6.2022 - 17:28

hauturi

+3240
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2381

Onko tämä lainoitusaste vakiintunut termi sijoitusmaailmassa? Itse olen tottunut puhumaan muissa yhteyksissä vakuusarvostusprosentista, millä tarkoitettaneen samaa asiaa?

0
0
2.6.2022 - 19:31

Aki Pyysing

OP
+13598
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7027
hauturi kirjoitti:

Onko tämä lainoitusaste vakiintunut termi sijoitusmaailmassa? Itse olen tottunut puhumaan muissa yhteyksissä vakuusarvostusprosentista, millä tarkoitettaneen samaa asiaa?

Vakuusarvostusprosentteja mie kyllä 80-luvulla ja myöhemminkin yritin säätää.

0
0
20.7.2022 - 13:11

Aki Pyysing

OP
+13598
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7027

Sain äiskän hiljan nostamaan rahaa arvo-osuustililtään, kun siellä tuli Aspiret tilille. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun se otti kerralla enemmän, vaikka olen kovasti kannustanut humputtelemaan rahansa. Hyvä näin, joskin Incapin paino salkussa alkaa noston ja posarin jälkeen olla hilpeällä tasolla.

Kiitän Viisikkoa siitä, että en ole irrottanut näistä lapuista. Niin vastenmieliseltä tuntuisi tuupata isot rahat nykyisen hallituksen Moolokin kitaan.

Meinasi muuten tulla törkeän kalliiksi, kun meinasin pilkkiä aikoinaan Incapin kuponkiannin. Olisin varmaan korvannut vahingon, vaikka ei sitä koskaan olisi kukaan huomannut.

Jotain asiallista sanoakseni, posareitten paras puoli on, että downside laskee radikaalisti. Joten epäilen äiskän vetävän hautaan asti hyvin raskaalla Incap-painolla. Verovapaitten tonnien höyläily on lähivuosien suunnitelmissa, ellei taas tule jotain pakkolunastuksia.

0
0
12.9.2022 - 12:04

Aki Pyysing

OP
+13598
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7027

On usein lopun ajan merkkejä, kun aletaan hehkuttaa kotimaisuuta ja vastuullisuutta🤔. Toki näinä aikoina sijoittajat toki ryntäilevät tällaisten perässä. Osake ylös vain markkinan mukana +1,5% @13,30. Toivottavasti luvut ovat jatkossakin edelleen hehkutuksen arvoisia.

 

Incap on allekirjoittanut johtavan virolaisen sähköpolkupyörävalmistajan Ampler Bikesin kanssa yhteistyösopimuksen, jossa sovitaan Amplerin kehittämän ohjainlaitteen tuotannosta.

Incap Electronics Estonian toimitusjohtaja Greg Grace kertoo, että Incap pitää yhteistyötä Ampler Bikesin kanssa arvossa useasta syystä. ”Asiakkaana Ampler on erittäin nopeasti kasvava yritys, joka kehittää ja tuottaa uusinta teknologiaa. Siksi on suuri kunnia toimia Amplerin kumppanina. Sen lisäksi vihreä teknologia ja kevyet liikkumisratkaisut ovat sellaisia alueita, joihin Incap haluaa keskittyä yhä enemmän”, hän toteaa.

Grace korostaa, että Ampler on yritys, jossa virolaiset insinöörit ovat kehittäneet korkean teknologian lopputuotteen, jota yritys myy ja valmistaa Virossa. Amplerin sähköpolkupyörien tavoin myös niiden ohjain on kehitetty Virossa, ja sen kokoonpano tapahtuu Incapin Kuressaaren tehtaalla. ”Tämä tarkoittaa, että luotu arvo pysyy Virossa. Sen vuoksi Incap tarjoaa erittäin tyytyväisin mielin tehtaansa kapasiteettia Amplerin nopean kasvun tueksi”, hän sanoo.

Incap Electronics Estonian liiketoiminnan kehityspäällikkö Tiit Priske lisää, että Ampler on erittäin hyvin johdettu yritys, ja antaa tunnustusta Hannes Laarin johtamalle tuotekehitystiimille ja Markus Järven johtamalle elektroniikan kehitystiimille. ”Sekä kaupalliset että tekniset päätökset tehdään Amplerilla hyvin nopeasti, joten nykyisellä maailmanlaajuisella kriisillä on hyvin vähän vaikutusta yhteistyöhön”, sanoo Priske ja lisää, että molemmat yritykset haluavat tällä yhteistyöllä näyttää esimerkkiä ja kannustaa muitakin yhdistämään voimansa ulkomaisten markkinoiden valloittamiseksi.

Ampler Bikes on vuonna 2016 perustettu virolainen yritys, joka kehittää ja valmistaa sähköpolkupyöriä. Nykyään yrityksellä on kansainvälinen lähes 150 henkilön tiimi ja myyntitoimistot Berliinissä, Kölnissä, Tallinnassa, Amsterdamissa ja Zürichissä. Amplerin valmistamat kevyet sähköpolkupyörät ovat voittaneet useita palkintoja, ja Euroopassa on yhteensä yli 20 000 Ampler-pyörää.

Incap Electronics Estonia on osa Incap Oyj -konsernia, joka on kansainvälinen elektroniikan sopimusvalmistaja. Incap Electronics Estonian valmistamaa elektroniikkaa on muun muassa älymittareissa, kevyissä sähköajoneuvoissa ja älykkäissä LED-valoissa eri puolilla Viroa sekä maailman tunnetuimpiin kuuluvan laivanvarustamon koneissa.

0
0