En tiedä, mihin asti Nordea nousee, mutta fiilaten ja juustohöyläten jatkoin tänäänkin @7,094. Tämänkertainenkin Nordea-trippi alkaa vaikuttaa ihan mukavalta visiitiltä.
Taas lähti @7,192, mutta on näitä vielä 2/3 jäljelläkin, joten saa nousta. Jos esim. vuodenvaihteessa saa halvemmalla takaisin, olen hyvin taipuvainen ottamaan.
Onkohan tässä juustohöyläämisessäni mitään valoa? On melkoinen paististrategia myydä aina 10 senttiä kalliimmalla, enkä nyt ole siihen mitenkään sitoutunut edes henkisesti. Tosin luultavasti 7,30 kieppeillä kevennän taas, jos buusti jatkuu.
Hinta on edelleen kiinnostava mulle, mutta osin verotuksen ja pääosin käteisen määrän kasvattamisen vuoksi myin isointa positiota vajaa viidesosa @7.19. Positio jo plussalla !, mutta First Outilla tästä saa vähän tappioita verovuoteen. Alle 7 en olisi myynyt, yli 7.5 olisin tämän osan keventänyt alkuperäisen ajatuksen mukaan. Tuossa välissä olin epävarma, mutta nostin käteispainoa joka oli vain prosentin luokkaa.
edit: kevensin samalla SEB voitollisia eriä @87.2 tai jotain. Käteistä 10 %
Lähin Korona-ostoksille ja otin Nordeaa vähän takaisin @7,096. Nän mie oon yleensä pelannut kaikki Sarsit ja Brexitit. Kun maailmanlopunennustajat tulevat ruutuun, mie alan ostaa. Mutta varovasti, koska tämähän voi tulla alas päivän, viikon tai vuoden. Paha sanoa etukäteen. Mutta jos pääsee kalliimmalla myytyjä ostamaan takaisin, on aina keskipitkän ajan spekulantin juhlapäivä.
Viimeinen nelkku antaa luvan odottaa. Keventelin 7,79 €, eikä vähäisimpänä syynä ollut yli 80 % Nordea-paino salkussa. AVG down saattaa joskus koukuttaa.
Viimeinen nelkku oli aika kova. 0,19 euroa EPSiä Q4 ja siitä saadaan tasaisen vauhdin taulukolla 0,76 euroa ensi vuodelle, jolloin P/E on n. 10 ja P/B tasan 1 tänään 5% nousseella kurssilla 7,80. 40 sentin odotettu osinko antaa osinkotuotoksi vähän yli 5%.
Viime vuoden Nordea-seikkailuillani on tällä hetkellä hyvät mahdollisuudet päättyä onnellisesti. Nordea näyttäisi olevan fiksulla polulla.
Toki keventelin jo halvemmallakin, mutta juuri nyt ei edes tee mieli keventää. Kasin päällä sitten, kunhan innokkaimmat voitonkotiuttajat ovat saaneet hevosen altaan ammuttua.
Korona-droppi Nordeaan olisi kyllä tehnyt hyvää. Olisin ottanut aika paljon. Mutta aina ei voi voittaa aivan rajatomasti.
Pistin aamulla erän Nordeaa myyntiin @7,91 ja näköjään mennyt lopussa kaupaksi. Nyt kyllä vähän kaduttaa. Ostan huomenna takaisin, jos vähän laskis, mutta tuskin..
Pohdittavaksi: Danske Bankin kurssikehitys muistuttaa suuresti Nordeaa sekä pitkällä että lyhyellä aikavälillä. Dansken kertoimet ovat huomattavasti alemmat. Enemmän rahanpesua, halvempi hinta.
Pitääkseni osakepainon maltiillisena kevensin eilen Nordeaa @8,14 rahoittaakseni Ovaro- ja Aspireostojani. Ammu hyvä hevonen alta ja heitä hyvää rahaa huonon perään opetti Seppo Saario kirjassaan, joka teki miusta osakespekulantin 1986.
Lainaus ei välttämättä ole ihan tarkka, koska en nyt ihan viime aikoina ole uudelleen lukenut.
Ostin viisi päivää sitten myydyt Nordeat takaisin @7,60. Kauppa se on mikä kannattaa. Tosin olisi voinut myydä enemmänkin, koska koronakauhun merkit olivat kyllä vahvasti ilmassa, mutta olin Kings of Tallinnissa ja keskityin pokeriin.
Pankeista alkuvuonna SEB kevensin 82 sek ostot 101 sek ulos. Sampo pieni positio myynti 41.4. Myin tammikuussa Tukholmasta pienempiä positioita. Ostin IPOsta seuraamaani Essityä, ei corona-osto ja on toki jo pakkasella.
Nordea on ehdottomasti tähtäimessä! Cevian Capital osti epäilen, että pääosin alkusyksyn mittaan kh noin 5.95. Tuonne on vielä matkaa, mutta tykkään tuosta ajatuksesta halvemmalla takaisin ostamisesta.
Onko kellään käsitystä mikä Nordeaa painaa näin paljon. Luulisi, että Nordean busines on paljon immuunimpi koronaa vastaan kuin monen muu firman. Kurssi on kuitenkin tippunut jo karvan yli euron verran eli 13% luokkaa. Valmeti, joka on Kiinan ja muun maailman suhteen paljon enemmän korona-hittiä ottava ei ole kuitenkaan laskenut juuri lainkaan, vain 5%.
Onko kellään käsitystä mikä Nordeaa painaa näin paljon. Luulisi, että Nordean busines on paljon immuunimpi koronaa vastaan kuin monen muu firman. Kurssi on kuitenkin tippunut jo karvan yli euron verran eli 13% luokkaa. Valmeti, joka on Kiinan ja muun maailman suhteen paljon enemmän korona-hittiä ottava ei ole kuitenkaan laskenut juuri lainkaan, vain 5%.
Tällaisissa paniikeissa ammutan niitä osakkeita mitä salkussa on paljon katsomatta, mikä hinta sattuu olemaan. Otinkin tänään aiemmin myytyjä takaisin @7,02. Perinteitä kunnioittaen aloin dropissa ostaa liian aikaisin.
Aamun 6.91 rohkea ostotarjous ei tarttunut ja 7 piti. Nordea on suurin omistus, mutta jos tämä tahti jatkuu niin varmaan lisäystä pääsee tekemään. Fortumia jäi haaviin.
No minäkin ostin. Tämähän on ollut ihan hauska päivä, vaikka salkku onkin -3% tältä päivältä. Olen viskonut jotain BEAR sertifikaatteja mäkeen ja ostellut erilaisia alennuskorissa olevia firmoja sisään (Fortum, Nordea, Berkshire).
Onko kellään käsitystä mikä Nordeaa painaa näin paljon. Luulisi, että Nordean busines on paljon immuunimpi koronaa vastaan kuin monen muu firman. Kurssi on kuitenkin tippunut jo karvan yli euron verran eli 13% luokkaa. Valmeti, joka on Kiinan ja muun maailman suhteen paljon enemmän korona-hittiä ottava ei ole kuitenkaan laskenut juuri lainkaan, vain 5%.
Mutuarvaus: keskuspankkien koronaviruksen ja potentiaalisen laman vastaiset toimet ovat haitallisia pankkisektorille (korkojenlasku).
Finanssisektori on tosiaan erittäin syklinen ja lisäksi kun kansa myy indeksiä niin sillon lähtee siihen kuuluvat yhtiöt laitaan eli hinnalla millä hyvänsä.
Nordeasta sijoituskohteena vähän vähemmän ja enemmän Nordeasta asiakasnäkökulmasta.
Onko muilla arvo-osuustilejä tai osakesäästötilejä Nordeassa? IT-uudistusta on tehty jo monta vuotta. Onko nykyinen systeemi lopullinen versio vai onko asiakaskokemus verkkopankista vielä tarkoitus muuttua?
Mobiilipankki on ihan kätevä tilitapahtumien seurantaan tai laskujen maksuun, mutta mitään sijoittamiseen liittyvää sieltä ei viitsi tehdä. Verkkopankissa pääsee pankkiasioiden lisäksi hoitamaan osakesalkkua. Sitten on kuitenkin täysin erillinen palvelu Nordea investor, johon pitää kirjautua erikseen ja joka on piilotettu verkkopankin sijoitus-välilehdellä aika tehokkaasti. Arvo-osuustiliä voi hoitaa verkkopankissa, mutta osakesäästötiliin pääsee käsiksi vain investorin puolella. Investorin puolella on myös perinteinen näkymä ja joku uusi näkymä. Oletettavasti uusi näkymä tulee jossain vaiheessa vanhan päälle.
Luulin että IT-uudistuksen tärkeimpiä pointteja olisi ollut tehdä asiakaskokemuksesta selkeä ja helppo. Pankilla on kuitenkin samoille ja samanlaisille palveluille eri portaaleja ja jokaisessa täysin eri ulkoasu ja jokaiseen pitää kirjautua erikseen. Tässä vaiheessa tämä ei enää vaikuta miltään tilapäiseltä ratkaisulta, joka olisi menossa pois, kun palvelut konsolitoidaan yhteen paikkaan yhdellä lookilla. Onko jollain tietoa, jos tähän on tulossa jotain muutosta tulevaisuudessa?
minulla on myös Nordeassa arvo-osuustili. Työskentelen IT-alalla, ja on aika kummallista ollut seurata tätä Nordean digiuudistusta, johon on laitettu suuret summat rahaa. Verkkopankkihan on edelleen sama kuin 10v sitten. Uskon, että tämä uudistetaan myös, mutta asiakkaiden siirtäminen palvelusta toiseen (verkkopankista investoriin) on kyllä erittäin huono veto. Toivottavasti kyseessä on väliaikainen ratkaisu.
Mobiilipankki on uudistunut kännykkäappia myöten. Arkipäiväsessä maksukäytössä sovellus toimii ihan perus. En pitäisi mitenkään erikoisena esimerkiksi Säästöpankin ja S-pankin sovelluksiin verrattuna. Investorin puolelle siirryttäessä alkaa huomattavat ongelmat ja käytännössä se on köyttökelvoton. Ongelmia ovat jatkuva kaatuilu ja timeout. Olen välittänyt tästä myös palautteen Nordealle. Minulla ei ole kovinkaan vahva fiilis tästä digiuudistuksesta. Vierestä seuranneena tuntuu, että OP on hommassa kaikkein pisimmällä.
Kutakuinkin samaa mieltä Tuulipuvun kanssa tästä verkkopankki / Nordea investor uudistuksesta. Ihan järkyttävän epäkäytännöllistä asiakkaan näkökulmasta, että on käytännössä kaksi eri palvelua joihin molempiin pitää vielä kirjautua erikseen. Lisäksi en ainakaan itse ole löytänyt Nordea investorista edes mahdollisuutta verrata oman salkun kehitystä mihinkään indeksiin tai muutenkaan mitään graafia tai dataa tuotoista. Yleisesti koko Nordea investor tuntuu aikaiselta betaversiolta käyttökokemuksen ja toimivuuden puolesta. Toki ymmärrän, että tämä on vain murto-osa käynnissä olevaa "digiuudistusta", mutta voisivat silti yrittää vähän tsempata asian kanssa.
Lisäksi en ainakaan itse ole löytänyt Nordea investorista edes mahdollisuutta verrata oman salkun kehitystä mihinkään indeksiin tai muutenkaan mitään graafia tai dataa tuotoista.
Verkkopankin puolella voi TEORIASSA katsella omia tuottojaan. Valitettavasti en ole tainut saada tätä kertaakaan näkymään siellä. Jos yhdestäkin osto- tai myyntierästä puuttuu jotain tietoa, niin palvelu ei anna dataa ulos. Jos on kerrankin omistanut yhtään osaketta, jolle on tehty osakeanti, splitti tms, niin verkkopankki menee polvilleen ja tässä ei auta että itse syöttää puuttuvat hintatiedot.