22.9.2016 - 10:04

Reeti

+57
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
47

_Muistelen_ edellisen antikierroksen aikaan, jolloin cappi oli jossain 400(?)Me maastossa, että Keith (tai IRPasi) mainitsi jossain yhteydessä noin tuplakoosta silloiseen. Ainakin itselleni jäi kuva siis että noin tuhannen megan kokoa tavoitellaan ja että se perustui ennemminkin siihen että nykyiset hallinto yms rakenteet voivat tuottaa skaalaetua siihen asti plus että silloin rikotaan seuranta/kiinnostusrajaa tietyissä investoritahoissa.  Silti, itse en lukisi silti tuota "optimaalista" termiä tuossa niin tieteellisesti kuin se olisi tarkka matemaattinen ultimate maali vaan tietyn strategiavaiheen mukainen välietappi pitkällä matkalla.

Pahoittelut mutuun pohjautuvista lauseista, jos jollain on virtaa kaivaa näitä tukevat tai kumoavat tiedot yhtiön tiedotuksista (tai KL palstalta) niin respekt

 

 

29.9.2016 - 13:38

Lehtopöllö

+347
Liittynyt:
17.9.2014
Viestejä:
394

Tällainen oli FIM aamukatsauksessa:

 

"Yritystapaaminen: Technopolis

Mielenkiintoinen liiketoimintamalli ja houkutteleva arvostus

Technopolis– Tapasimme Deputy CFO Kim Höijerin.

Technopolis omistaa, hoitaa ja kehittää toimistokiinteistöjä Itämeren alueella. Tällä hetkellä toimintaa on Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Venäjällä ja Liettuassa. Yhtiö erottautuu kilpailijoista tarjoamalla standardoituja palveluita asiakasyrityksille, jotka ovat noin 13% yhtiön liikevaihdosta ja palveluiden osuutta on tarkoitus nostaa 15%:iin vuoteen 2020 mennessä. Palveluihin kuuluvat toimitilapalvelut, liiketoiminta-palvelut ja asiakasyritysten henkilöstölle suunnatut palvelut.

Yhtiö on kasvuhakuinen ja tavoittelee 10% keskimääräistä kasvua sekä liikevaihdon että EBITDA:n osalta. Viimeisimpinä hankkeina ovat olleet Helsingin Ruoholahden kampuksen kolmannen vaiheen käynnistäminen, Oslon kampuksen 30% vähemmistöosuuden lunastaminen sekä Göteborgin kampuksen hankinta. Yhtiö hakee kohteiksi alihyödynnettyjä liiketiloja, joissa on mahdollista tehostaa tilojen käyttöä ja luoda esimerkiksi yritysklusteri päävuokralaisen liiketoiminta-alueen yrityksille. Yhtiö voi esimerkiksi tehostaa päävuokralaisen tilankäyttöä ja nostaa keskimääräistä neliövuokraa. Samalla ylijääneet tilat vuokrataan eteenpäin pienemmille vuokralaisille. Lisäksi Technopoliksen tarjoamien yhteisten palveluiden käyttöä voidaan tehostaa laajentamalla nykyisiä kohteita, kuten Ruoholahdessa tehdään. Näillä toimilla voidaan tehostaa pääoman tuottoa suhteessa kohteen alkuperäiseen tuottoon.

Yhtiön käyttöasteet ovat korkeita lähes kaikilla markkinoilla pois lukien Suomi. Esimerkiksi Venäjällä yhtiön kohteet tuottavat hyvin, joskin transaktiomarkkina ei vielä toimi.

Yhtiö järjesti onnistuneesti yhtiön kokoon nähden suuren annin, joka vahvisti selvästi tasetta ja mahdollistaa uudet hankkeet tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi hybridilainan takaisinmaksun. Yhtiön omavaraisuusaste nousee yli 40% annin jälkeen. Technopoliksen tase on kuitenkin Keski- Eurooppalaiseen tasoon nähden tavanomaista vivutetumpi (LTV yli 50%), minkä yhtiö katsoo järkeväksi huomioiden nykyinen matala korkotaso ja Technopoliksen historiallisesti katsottuna tasainen liiketoiminnan performanssin.

Uusia kohteita katsotaan opportunistisesti lähinnä Suomen ulkopuolelta. Esimerkiksi Riikassa nähdään mielenkiintoisia mahdollisuuksia, mutta myös Puolasta ja Pohjois-Saksasta on tarkasteltu kohteita. Lähinnä Tukholman ja Kööpenhaminan alueet tuntuvat arvonluonnin kannalta hankalilta.

FIM näkemys: Technopoliksen liiketoimintamalli on mielenkiintoinen ja uskomme, että sillä voi luoda lisäarvoa etenkin suhteessa "ei-aktiivisiin" instituutiosijoittajiin. Samalla yhtiön arvostustaso on pysytellyt matalana suhteessa eurooppalaisiin ja etenkin ruotsalaisiin verrokkeihin. Vaikka Suomen tilanteen vahvistuminen ei ole heijastunut vielä toimitilamarkkinoiden kysyntään, on hyvin mahdollista että kiinteistösijoitusten korkea tuotto suhteessa korkosijoituksiin alkaa kaventumaan vastaavalla tavalla kuin Suomen ulkopuolisilla verrokeilla. Arvostukseltaan Technopolis vaikuttaa houkuttelevalta, kun hinta suhteessa nettovarallisuuteen on selvästi alle yhden ja yhtiön osinkotuotto on korkea 4,5%, kun huomioidaan vahvat panostukset kasvuun. "

 

Lähinnä tästä poimisin lausunnon, että Technopoliksessa ollaan katseltu seuraavia investointeja Latviasta, Puolasta ja Saksasta. Ilmeisesti huonoille alueille investoiminen voidaan lopettaa, kun ruotsi on saatu "valloitettua".

29.9.2016 - 15:23

Aki Pyysing

OP
+13911
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7099
Anssi A kirjoitti:

Yllättävän paljon sai osakkeita toissijaisessa merkinnässä, 5.3% ensisijaisten merkintöjen määrästä.

Jep. Mie merkkasin liian vähän pariin salkkuun, kun ei jaksanut siirrellä lisää rahaasurprise.

30.9.2016 - 10:41

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1370

Minäkin laskin väärin tai yllätyin suuresta toissijaisen osakemäärästä, merkkasin siis toissijaisessa liian vähän ja jonkin verran toissijaisia osakkeita jäi saamatta. Pah. ;-( 

30.9.2016 - 11:15

TEP1S

+99
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
150

Technopoliksen Osakeannissa merkittiin yhteensä 87 034 926 osaketta, joka vastaa noin 166 prosenttia Osakeannissa tarjotuista 52 282 030 osakkeesta ... Ensisijaisten merkintäoikeuksien perusteella merkittiin yhteensä 51 520 356 osaketta... toissijaisessa merkinnässä merkittiin yhteensä 35 514 570 osaketta, joista 761 674 osakkeen merkinnät hyväksyttiin.

Käyttäjämättä jääneiden merkkarien määrä oli ihan odotettu 1,5%, mutta näköjään vain joka noin kolmas merkitsijä merkitsi toisijaisessa merkinnässä, jos saitte toissijaisesti 5,3% ensijaisen määrästä. Tuossa kyllä ihmetyttää, eikö kaikki isot osakkaat merkanneet toissijaisesti????

Näköjään jotkut isot osakkaat ovat leikkineet ja osallistuneet menestyneen annin imagon luomiseen. Osa heistä on merkannut koko määrän toissijaisessa merkinnässä, jolloin yhtiö sai tiedotteeseen "166% annista myytiin". No, merkkariannissa ei voida oikeastaan myydä yli 100% ja joutua leikkaamaan varsinaisia merkintöjä, joten oikeasti osakkeista tuli 98,5% merkittyä ja sitten lopuille 1,5%:llekin löytyi ottaja alehintaan. Aika huvittavaa tiedottamista ;-)

30.9.2016 - 11:42

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1370
TEP1S kirjoitti:

Käyttäjämättä jääneiden merkkarien määrä oli ihan odotettu 1,5%, mutta näköjään vain joka noin kolmas merkitsijä merkitsi toisijaisessa merkinnässä, jos saitte toissijaisesti 5,3% ensijaisen määrästä. Tuossa kyllä ihmetyttää, eikö kaikki isot osakkaat merkanneet toissijaisesti????

Minä olen Technopolisin suurimpien omistajien listalla jossain 100. sijan nurkilla ja Aki paljon ylempänä, kumpikaan ei ole kokematon ja molemmat sähelsivät toissijaisessa ja saivat alle maksimimäärän osakkeita. Epäilen, että joku isompikin peluri voi olla sählännyt. Itse merkkasin toissijaisessa 3,3 % varsinaisen määrästä ja oletin että tuon pitäisi ainakin riittää, mutta osakkeita olisikin saanut 5,4 %

Toki hallintarekisteröidyt vaikuttaa myös, ne ovat tuskin paljon toissijaiseen osallistuneet, samoin pieniä määriä omistavat.

 

30.9.2016 - 12:02

TEP1S

+99
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
150

Matemaattisesti katsottuna, ei tuohon tulokseen riitä pelkkä isojen osakkaiden "sählääminen" eli vaikka alle 2% merkitseminen toissijaisesti. Nopeasti laskien: te olette saaneet 5,4% (oliko tuo yleinen leikkausprosentti????), kun 1,53% jäi jaettavaksi, siis noin 3,5-kertaisesti. Siispä vain 30% osakkaista/osakkeita on merkinnyt toissijaisesti vähintään samassa suhteessa kuin jaettavaa jäi. Ilmarisella ja Varmalla on 34%, joten jos ne ovat merkinneet, niin käytännössä vain sinä ja Aki olette heidän lisäkseen merkinneet toissijaisesti... Ja kun samalla väitetään että toissijaisesti merkitiin 68% annin määrästä, niin tuohon ei oikeastaan päästä ilman että a) jompi kumpi tosi isoista ei ole merkinnyt toissijaisesti ja b) joku toinen osakkaista on merkinnyt tosi paljon toissijaisesti.

En jaksa lukea antiehtoja, oliko Varmalla/Ilmarisella jokin syy olla osallistumatta toissijaiseen merkintään,

Omistajarakenne on hajautuneempi kuin muistelin, ja tosi isoja osakkaita ei ole monta kappaletta. Se tekee tästä aika omituisen lopputuleman.

Vai meneekö matematiikassani jotakin pieleen?

 

30.9.2016 - 12:25

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1370

Minä laskin ennen antia nopeasti päässä, että 1 % osakkeista jää ensisijaisessa merkitsemättä ja 50 % osakkeista ei käytä toissijaisen oikeutta, 2 % voisi saada, eiköhän 3,3 % riitä. Tämä siis meni väärin.

Nyt kuitenkin ensisijaisessa jäi 1,46 % osakkeista ensisijaisessa merkitsemättä ja toissijaisessa sai noin 5,3 %. Se tarkoittaa, että 27,6 % merkitsijöistä osallistui toissijaiseen olettaen, että kaikki olisivat merkinneet kaiken. Tämä on aika käsittämätön luku, kun kaksi suurinta omistajaa (Ilmarinen ja Varma) omistavat yrityksestä yhteensä 34,3 %. Vaikka esimerkiksi Oulun kaupunki on varmaan myynyt merkkarit, silti 50 % ensisijaisen merkinnöistä on täytynyt tulla 50 suurimman omistajan listalta tai hedge-rahastoista. Silti laskennallisesti vain 27,6 % merkitsijöistä oli mukana toissijaisessa.

Epäilen vahvasti, että Sijoitustiedon Technopolis-omistajien lisäksi Ilmarisessa, Varmassa tai hedge-rahastoissa on tapahtunut pahoja toissijaisen annin määrän arviointivirheitä tai toissijaiseen osallistuminen on unohtunut tai estynyt.

30.9.2016 - 15:53

Aki Pyysing

OP
+13911
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7099

TECHNOPOLIS OYJ JULKISTAA ONNISTUNEEN MERKINTÄETUOIKEUSANNIN LOPULLISEN TULOKSEN

TEP1S kirjoitti:

No, merkkariannissa ei voida oikeastaan myydä yli 100% ja joutua leikkaamaan varsinaisia merkintöjä, joten oikeasti osakkeista tuli 98,5% merkittyä ja sitten lopuille 1,5%:llekin löytyi ottaja alehintaan. Aika huvittavaa tiedottamista ;-)

Miekin sain maksakirroosia onnistuneesta adjektiivista. Kun lanseeraa kuponkiannin 70% pörssikurssista, epäonnistuminen on aika vaikeaa. En nyt varsinaisesti odottanut otsikkoa "Emme polttaneet kovin paljon omistaja-arvoa", mutta hehkuttamisen olisi kyllä voinut jättää pois.

Samaa mieltä TEP1S:n ja Petterin johtopäätöksistä: Jonkun isoista on täytynyt jättää lisämerkintä tekemättä. Jos minulta kysyttäisiin, se joku saisi kenkää tästä rahan polttamisesta. Tosin meidän lisämerkinneiden pitäisi olla vain kiitollisia lisäosakkeista.  

30.9.2016 - 17:29

TEP1S

+99
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
150

Juttu jäi kiinnostamaan sen verran, että käytin vielä pari minuuttia katsoakseni tarjousesitettä (tällä kertaa nimeltään "Arvopaperiliite") ja veikkaan, että outo tulos liittyy Varman antamaan merkintäsitoumukseen, joka on ehdollinen sille, että Varman omistusosuus ei ylitä 30%:a (joka on nykyisen lain raja pakolliselle ostotarjoukselle). On mahdollista, että juristit ovat päätyneet tulkintaan, että jos Varman merkintä jo ensijaisessa merkinnässä on ehdollinen, niin se ei voi enää osallistua toissisijaiseen merkintään. Tällöin olisi ollut lähtökohtaisesti vain 75% osakkaista tulossa mukaan toissijaiseen antiin ja tulos on hieman mahdollisempi.

Siltikin tuo 1,5% --> 5,3% allokaatio vs. 68% merkintähalu on tosi outo. Muutaman isoimman omistajan on täytynyt mainosmielessä yrittää merkitä tosi paljon (todennäköisesti joutumatta maksamaan merkintäänsä etukäteen).

3.10.2016 - 14:33

Aki Pyysing

OP
+13911
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7099

Katselin päivitettyjä suurimpia omistajia, ja vaikuttaa vahvasti siltä, että rahastot eivät pysty tekemään lisämerkintöjä, jos rahat pitää chipata etukäteen. Monilla rahastoilla oli osakkeiden määrä noussut tasan 50% = tämä tapahtui jos vain merkitsi. Jos oli merkinnyt ja tehnyt maksimilisämerkinnän, kasvoi omistus taas 52,71%. En usko, että tyyliin kaikki rahastonhoitajat vain pilkkivät. 

Itse asiassa epäilen, että lisämerkitsijöille anti toi lisäarvoa. Mie ainakin jäin annin aikaisista operaatioistani pienelle plussalle. Rahastojen taas luulisi vinkuvan kuponkianneista enemmänkin, mutta se nyt ei ole Suomessa tapana.

Jatkossakin pitää olla kuponkianneissa hereillä lisämerkintöjen suhteen. Muissakin voi tulla yllättävän paljon. Sijotusrahastotheartheartheart.

3.10.2016 - 14:36

Aki Pyysing

OP
+13911
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7099

Omistustaan reilusti kasvattaneista löytyi myös Schweizerische Nationalbank. Tämä kertoo siitä, että höpötys kokoluokasta, joka pitäisi saada, on lähinnä höpötystä. Jos kellosepille riittää, niin kenelle ei?

4.10.2016 - 12:06

Aki Pyysing

OP
+13911
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7099

Jaahas.Hallituksen puheenjohtaja Carl-Johan Granvik ei ollut tehnyt lisämerkintää, vaikkakin oli merkinnyt kaikilla vanhoillaan. Kaikille ei ilmainen raha tosiaan kelpaa.

4.10.2016 - 13:39

SaIkunhoitaja

+8
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
33
Turskanpyytäjä kirjoitti:

Jostain syystä oma ensimmäinen gut feeling on että olisi tarkoituksella toimittu näin.

 

Miksi? Tarkoituksella tehdään itsestään typerys?

4.10.2016 - 13:46

JR

+5394
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1643
SaIkunhoitaja kirjoitti:

Miksi? Tarkoituksella tehdään itsestään typerys?

Eipä olis ikinä itsellä tullut mieleen, mutta kun ajatus on esitetty niin voisin nähdä että ei ole haluttu antaa vaikutelmaa, että hallituksen jäsenillä ois mitään insentiivejä kehnosti onnistuneeseen merkintään.

4.10.2016 - 14:23

Baisti

+16
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
37

Jos muistan oikein, osakeannin infomateriaalin pikkupräntissä luki, että toissijainen merkintä tehdään, niin kuin todellisuudessa tehtiin TAI hallituksen parhaaksi katsomalla tavalla. Jos hallituksella oli teoriassa valtaa päättää toissijaisen merkinnän toteutuksesta, ehkä juristin mielestä oli parempi, ettei hallitus osallistu toissijaiseen merkintään. 

4.10.2016 - 15:37

Turskanpyytäjä

+22
Liittynyt:
11.7.2014
Viestejä:
23

JR ja Baisti, hyvin keksitty. Lisäksi tuossa on vielä sellainen aspekti että paria siirtoa eteenpäin -tyylistä ajattelukykyä omaava hallituksen pj saattaa ajatella ettei tulisi aliarvioida vasemmistohenkisten-toimittajien kykyä nostaa paskamyrksy aiheesta kuin aiheesta johon liittyy raha ja kapitalismi. Tässä tapauksessa paskamyrksyn ainekset olisivat TP:n hallitus joka on junaillut osakeannin, uhreina piensijoittajat jotka eivät kerkeä reagoimaan "nopeaan" antiin ja saalistajahaukkana hallituksen pj joka vesikielellä jo ylimerkkaa junailemaansa annin uhreiksi joutuneiden piensijoittajien saaliita omaan henk koht pussiinsa. Eli kelojeni mukaan käyny nopean ajatuksen päässään että kyseisen paskamyrskyn riski on liian suuri siihen nähden paljonko rahallista etua ylimerkkaamisella saisi on average.

Mitään laitontahan ei olisi hallituksen pj:n ylimerkkaamisessa mutta kyllä te tiedätte. Osa jengistä pitää laillista verosuunnitelua tekeviäkin ihmisiä roistoina ja rikollisina.

4.10.2016 - 16:48

SaIkunhoitaja

+8
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
33

Jep. Pointtinne olivat hyviä, nyt ymmmärrän hallitusta hieman. Toisaalta sijoittajat taas voivat aatella, että onko järkevää sijoittaa yritykseen, jonka hallitus ei ymmärrä maksimoida voittojaan.

28.10.2016 - 11:21

Aki Pyysing

OP
+13911
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7099

Heräsin myöhässä osariin ja poikkeuksellisesti pihistin. Eli silmäilin ensin osarin ja vasta sitten katsoin markkinareaktion. Odotin EPRA NAV 4,12 ja EPS 0,11 nostavan kurssia hyvästi, mutta väärässä olin.

Nyt webcast katsottuna miulla on teoria. Osa muistakin omistajista ja kaikki analyytikot ovat kypsyneitä "66% ylimerkittyyn osakeantiin ". Kuponkiannin ylimerkinnän hehkuttaminen kertoo joko tietämättömyydestä tai täydellisestä sijoittajien ymmärryksen aliarvostuksesta. Alan olla kääntynyt ensimmäiseen vaihtoehtoon. Tehnopolis inc Keith ei ymmärrä oman rahan sijoittajien näkökulmaa pätkääkään. Eläkevakuutusyhtiöitä on vähän pakko kuunnella.

Webcastissakin ahdisti jonkun verran "vahvan taseen" hehkuttaminen. Ai, oli 125 miljoonan anti ja nyt on sitten vahva tase. Jesss, congrats fellas.

Operatiivisella puolella oli sitten askarreltu ihan kivasti, mutta ahdistaa kyllä webcastistäkin huokuva maaninen tarve tunkea rahaa Ruotsiin yleensä ja Kööpenhaminaan erikseen. Menee ne roadshowt hukkaan, kun sijoittajat ymmärtävät, että ideana ei ole maksimoida shareholder valueta, vaan maskeerata yhtiö portfolioltaan sopivasti diversifioiduksi, että kelpaa hölmöille sijoittajille, jotka eivät vielä ymmärrä miten ihana Technopolis-konsepti on.

Ostin kuitenkin vähän lisää.    

28.10.2016 - 12:54

KepilläJäätä

+717
Liittynyt:
11.1.2015
Viestejä:
454

Tekisi mieli tehdä Akin tavoin, eli tankata lisää. Tunnuslukujen pohjalta on halpaa kuin saippua, mutta todennäköisesti on niin myös jatkossakin. Ja vaikkei nyt ostaisi lisää niin vuoden kahden sisään kuitenkin pääsee seuraavasta annista lisäämään positiota:)

Kova halu tuntuu olevan päästä Suomen hyvätuottoisista kohteista eroon ja lisätä pienempituottoisia kohteita muista pohjoismaista.

Paljon hehkutusta myös noista palvelutuottojen kasvusta. Ihan kiva joo, mutta unohdetaan kertoa minkälaista katetta palveluista saadaan. Jossain mainittiin että siivouspalvelutkin menevät tähän kategoriaan. Liikevaihtoa tulee kyllä, mutta tietääkseni siivoamisesta tms. ei kovin kummoista voittomarginaalia jää missään olosuhteissa. Saattapi olla peanutseja tohon itse vuokraustoimintaan nähden.

Kivaa olisi jos joku yhtiön puolesta linjaisi että mihin kokoluokkaan tätä puljua meinataan kasvattaa, ja milloin pääomat alkavat lopulta virtaamaan oikeaan suuntaan, eli yhtiöltä sijoittajien taskuun. Tällöin olisi helpompi pohtia uusien sijoitusten tekemistä tai sijoittamatta jättämistä.

Nyt pidän position kun en kehtaa näin halvalla myydä, mutta en toistaiseksi kyllä ostakaan ellei ota kunnon dippiä.

 

28.10.2016 - 14:31

Jarkko

+8
Liittynyt:
5.2.2016
Viestejä:
20
SaIkunhoitaja kirjoitti:

Jep. Pointtinne olivat hyviä, nyt ymmmärrän hallitusta hieman. Toisaalta sijoittajat taas voivat aatella, että onko järkevää sijoittaa yritykseen, jonka hallitus ei ymmärrä maksimoida voittojaan.

Toissijaisessa merkkaamatta jättämättäminen on mielestäni täyttä typeryyttä. Voisihan hallitus ilmoittaa ETUKÄTEEN osakeantia julistaessa, että tulevat merkitsemään annissa omat osakkeensa ja osallistuvat 10% toissijaisessa annissa. Muut sijoittajat voivat sitten miettiä mitä itse haluavat tehdä.

Osakkeenomistajana haluan, että yhtiön johto ja hallitus toimii suoraselkäisesti, mutta ottaa kaiken sen hyödyn mikä saatavilla on. Varsinkaan kun kyse ei ole oman palkan korottamisesta!

28.10.2016 - 14:47

Jarkko

+8
Liittynyt:
5.2.2016
Viestejä:
20
Aki kirjoitti:

Webcastissakin ahdisti jonkun verran "vahvan taseen" hehkuttaminen. Ai, oli 125 miljoonan anti ja nyt on sitten vahva tase. Jesss, congrats fellas.

Samaa höpinää "vahvasta taseesta" ihmettelin ja puistelin päätä. Jos olisivatkin keränneet sen vahvan taseen asiakkailta vuokrina, mutta se on siirtynyt omasta lompakosta Technopoliksen lompakkoon! :(

Olin pari vuotta sitten Technopoliksen aamiaistilaisuudessa ja Keith hehkutti Technopolista kasvuyrityksenä. Siihen suomalaisena mulkkuna totesin, että kasvavat kovasti kyllä osakkeenomistajien rahoilla(anneilla). Ei ole ääni muuttunut kellossa hirmuisesti. Tässä suhteessa puhuu kuin Ilmarisen/Varman edustaja, jonka lauluja tietenkin laulaa.

Toki syvä kumarrus Technopoliksen johdolle ja työntekijöille, että tiukkaa työtä kasvun saralla. Ei se integroiminen ja tilojen täyttäminen nyt aivan itsestään tapahdu. Ymmärrän tässä suhteessa Keithin hehkutukset. Mutta ei se antiraha painokoneesta ilmaiseksi tule meille sijoittajille, ainakaan kaikille. 
 

28.10.2016 - 15:04

Jarkko

+8
Liittynyt:
5.2.2016
Viestejä:
20
KepilläJäätä kirjoitti:

Kova halu tuntuu olevan päästä Suomen hyvätuottoisista kohteista eroon ja lisätä pienempituottoisia kohteita muista pohjoismaista.

Paljon hehkutusta myös noista palvelutuottojen kasvusta. Ihan kiva joo, mutta unohdetaan kertoa minkälaista katetta palveluista saadaan. Jossain mainittiin että siivouspalvelutkin menevät tähän kategoriaan. Liikevaihtoa tulee kyllä, mutta tietääkseni siivoamisesta tms. ei kovin kummoista voittomarginaalia jää missään olosuhteissa. Saattapi olla peanutseja tohon itse vuokraustoimintaan nähden.

Kivaa olisi jos joku yhtiön puolesta linjaisi että mihin kokoluokkaan tätä puljua meinataan kasvattaa, ja milloin pääomat alkavat lopulta virtaamaan oikeaan suuntaan, eli yhtiöltä sijoittajien taskuun. Tällöin olisi helpompi pohtia uusien sijoitusten tekemistä tai sijoittamatta jättämistä.

Osoittaa nöyryyttä tehdä tuota palvelubusinesta. Erittäin hyvä homma. Tuohon liiketoimintaan ei tarvita lisää kalliita seiniä, joka tarkoittaa, että ei käydä niin paljoa omistajilta pyytämässä rahaa. Jokainen lisäeuro on omistajille kotiinpäin.

Yhtiö ei ole varmaan suoraan linjannut, mutta joskus olen keskustellessa kuullut argumentin, että miljardin markkina-arvolla eurooppalaiset rahastotkin voisivat(pystyvät) paremmin kiinnostua sijoittamisesta ja osakkeen arvostustaso tulisi olemaan sitä kautta lähempänä omaa pääomaa/EPRA NAVia. Pieniin lilliputteihin kun eivät voi sääntöjen mukaan sijoittaa.

En usko että kasvu loppuu siihen, koska eläkeyhtiöt. Tosin johdosta on joskus myönnetty, että eläkeyhtiöt ovat erittäin hyvä selkänoja kun rahoitusta tai kumppania tarvitaan(jakamaan riskiä). Esimerkkinä Oslon kampuksen hommaaminen joitain vuosia sitten. Tähän tuoreeltaan silloin kommentoin, että hydridin antaminen eläkeyhtiölle merkittäväksi(ylisuurella korolla) tai ottamalla mukaan Oslon kampukseen osa-omistajaksi ei ole mielestäni Technopolikselle hyvää liiketoimintaa.

Tähänkin yhtiölle peukku, että enää eivät järjestä suunnattuja anteja. Toivattavasti suunnatut ylikalliit hydriditkin jäisi pois(vaikka ymmärrän johdon perustelut). Sellaisesta toiminnasta todella palaisi käämit.

29.10.2016 - 23:16

PetjaY

+8
Liittynyt:
18.9.2015
Viestejä:
37

Yllätyin positiivisesti 0.11€/osake epra-tuloksesta, huomasin sitten että olivat laskeneet vanhalla osakemäärällä, tai mahdollisesti jollain painotetulla niin että laskivat 5/6 ajasta vanhalla ja 1/6 uudella. Tuo on muutenkin huono tapa käyttää keskimääräistä osakemäärää EPS-laskennassa, viimeisen päivän määrä olisi hyödyllisempi.
Uudella osakemäärällä epra-tulos on 13.7/156.8=0.087€/osake, eli vuositasolla 0.348€/osake.

30.10.2016 - 03:47

Jarkko

+8
Liittynyt:
5.2.2016
Viestejä:
20

Hyvä huomio. Itsekkin odotin epra-tuloksen/osake laskemista. Saimmehan niitä osakkeita alennuksella ja osakemäärä samalla nousi sen 50%. Eikä niitä rahoja ole vielä kummemmin sijoitettu. Olisi kiva, jos saisivat paremman hinnan osakkeesta annissa, jotta tulos/osake ei laskisi annin jälkeen. Mutta tavallaan ihan sama osakkeenomistajalle, joka merkitsee. Tunnusluvut vaan huononee, ihan oikeutetusti.

Tuo osakkeiden määrän käyttäminen jakajassa on kumminkin dokumentoitu tilinpäätöksissä ja tavallaan ihan looginen.

Muistelin, että voisivat keväällä maksaa hybridin takaisin, mutta olikin vasta 2018 maaliskuussa(5vuotta). Se 75 miljoonan hybridin takaisinmaksu on iso juttu. Vertaa nyt vaikka tähän 125me antiin. Järjestävätköhän annin keväällä 2018 - ja heti perään jakavat "ORAVANA" osinkoja?
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclos…

30.10.2016 - 21:44

Aki Pyysing

OP
+13911
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7099
Jarkko kirjoitti:

Tuo osakkeiden määrän käyttäminen jakajassa on kumminkin dokumentoitu tilinpäätöksissä ja tavallaan ihan looginen.

Dokumentoitu (ja ohjeistuksen mukainen) on, mutta harhaanjohtava erityisesti sijoitusyhtiöiden tapauksessa myös. Voisivat sijoittajien elämän helpottamiseksi vaikka ilmoittaa molemmat, jos kaudella on ollut anti päällä.

Miekin tajusin vasta nyt, että sillä osakemäärällä on laskettu myös EPRA NAV per osakeblush. Tämä siitä huolimatta, että olen tästä käytännöstä ollut tietoinen ja tehnyt korjauslaskelmia vuosikymmeniä.  

7.11.2016 - 12:08

Aki Pyysing

OP
+13911
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7099

Globalisaation viihdepuolta: Kun reitit ottaa jenkeissä hittiä, Technopolis laskee Suomessa.

http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/reit-osakkeita-saa-nyt-alehintaan-6596276

Mie oon jatkanut pään hakkaamista Karjalan mäntyyn, eli tankannut laskeviin. Jos Jorma Vuoksenmaa olisi perilliseni, yrittäisi jo laittaa pakkohoitoon ja vaatisi oikeustoimikelvottomuutta. 

7.11.2016 - 17:49

Aykazu

+42
Liittynyt:
25.11.2015
Viestejä:
203

Noita Jenkki REIT artikkeleita tulee lueskeltua melkein päivittäin. Tulee sellanen kuplan tuntu kun työllisyys polkee aikalailla paikallaan, palkat pienessä nousussa mutta ei mitään dramaattista, viime katsauksessa taisi olla 2,8% YoY mutta palkat on rapakon takana polkenut niin pitkään paikoillaan että jonkin sortin nousua on ihan syytä odottaakin. Samaan aikaan iso osa näistä REIT firmoista on korviaan myöten veloissa ja samaan aikaan maksetaan 10-13% yieldiä ja ylläpidetään isojakin buyback ohjelmia.

En tiedä tuntuu jotenkin 2005-2006 uusinnalta. En ole koskenut TP:hen lähinnä sen johdon toimia seurannut ja puistellut päätäni. Ihmetellyt etteikö mikään taho puolusta osakkeenomistajia Suomessa, tuntuu käsittämättömälle esim. tuo Ruotsin kampuksen osto kun oma osake makaa jossain 80% NAV:ssa, sitten maksellaan osinkoja pihalle maassa missä niitäkin verotetaan armottomasti ja ostellaan 6% tuottoa joka sekin rahotetaan osakeannilla. Noh siinä on sellanen resepti millä ihan taatusti saadaan firma tradeemaan alle NAV:n myös tulevaisuudessa.

Itse asiaan, sijoittaja.fi sivustoa lueskelin ja he olivat ottaneet TP:n laatuosake salkkuun, yllä mainituista syistä olen vähän skeptinen sen laadun suhteen mutta mikäli artikkeli kiinnostaa niin latasen linkin.

http://www.sijoittaja.fi/46328/suomalaisiin-laatuosakkeisiin-sijoittava…