Remedystä on ollut Sijoitustiedossa keskustelua vain Saapasmonon blogissa. Kiitos Saapasmonolle hyvistä kommenteista! Avasin firmalle oman palstan, jotta kommentit olisivat kootusti samassa paikassa.
En ymmärrä pelialasta mitään. En ole koskaan ollut lainkaan kiinnostunut minkään sortin mobiili- tai konsolipeleistä. Kaikki Remedystä kirjoittamani on siis hyvin hataralla pohjalla olevaa mutuilua. Kertokaa toki, jos olen ihan pihalla.
Remedyn track record on erinomainen. 20-vuotisen historiansa aikana yhtiö ei ole tehnyt yhtään flopannutta peliä.
Remedy tekee laadukkaita ja siksi isoja panostuksia vaativia pelejä pääosin hc-pelaajille. Tästä syystä Remedyä ei oikein voi verrata mobiilipelimarkkinoilla toimiviin yrityksiin. Mobiilipelimarkkinoilla suurin osa peleistä floppaa, mutta mahdollinen hitti on todellinen kultakaivos. Remedyllä sen sijaan on pienempi riski täydelliseen floppiin, mutta potentiaalinen upsidekin on pienempi, koska potentiaalinen asiakaskunta on suppeampi kuin mobiilipeleissä.
Remedy tekee tällä hetkellä CrossFire 2 -nimistä peliä yhetistyössä Smilegaten kanssa. Remedy ei omista oikeuksia kyseiseen peliin vaan saa liikesalaisuuden verhon takana olevan sopimuksen mukaista tulovirtaa kyseisestä projektista. Verrattuna täysin omaan peliin tulovirta on varmempaa, mutta potentiaalinen tuottokin toki rajallisempaa.
Remedy on siittymässä moniprojektimalliin, jossa yritys pyrkii samanaikaisesti viemään eteenpäin kolmea eri vaiheessa olevaa peliprojektia. Vuonna 2019 on tarkoitus julkaista P7-työnimellä kulkeva oma peli (pelin oikeudet Remedyllä). Lisäksi Remedy on suunnittelun alkuvaiheessa toisen oman peliprojektin osalta.
Remedylle on todella vaikea arvioida objektiivista arvoa. CrossFire 2 -sopimuksen yksityiskohdat eivät ole julkisia. Omista peliprojekteista ei luonnollisestikaan voida kertoa paljoa tässä vaiheessa. H2 2017 -katsauksen kiinnostavin anti oli mielestäni se, että "projektit etenevät suunnitelmien mukaan". Tavallaan Remedyn kvartaali on siis pari vuotta. Niin kauan kestää, että sijoittajat voivat luotettavasti analysoida sitä, miten peliprojektit mahdollisesti tuottavat.
Summa summarum. Remedy on korkeariskinen osake, joka vaatii pitkäjänteisyyttä sijoittajalta. Siksi yhtiö ei ole ehkä (!) kovin houkutteleva kohde spekuloivalle rahalle - pitäähän sijoitettu pääoma parkkeerata Remedyyn pariksi vuodeksi ennen tilanteen valkenemista. Toisaalta monelle pitkäjänteiselle holderisijoittajalle Remedy saattaa olla liian riskipitoinen flippiosake. Näistä syistä tulin siihen tulokseen, että kenties Remedyn osakkeen kysyntä ei ihan vastaa firman potentiaalia.
Jos jostain sijoituskohteesta on saatavissa markkinoiden keskiarvoa parempaa riskikorjattua tuottoa, sanoisin, että reunamarkkinalle listattu pienivaihtoinen osake, jonka arvoa on vaikea määritellä, olisi potentiaalisesti juuri tällainen. Remedy täyttää nämä ehdot. Lisäksi vaikka Remedy olisikin oikein hinnoiteltu ja markkinat olisivat tehokkaat, Remedy on kuitenkin selvästi keskiverto-osaketta riskisempi sijoitus, joten odotusarvomielessä tuoton pitäisi olla suurempaa kuin vakaassa osinkokoneessa.
Lisäksi flippaaminen on mukavaa. Siksi myös flippiosakkeen omistaminen on mukavaa. Nelinkertaistin tänään listautumisannista saamani Remedy-omistukseni hintaan 5,98.