26.6.2019 - 11:35

hauturi

+3293
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2392
Lehtopöllö kirjoitti:
Olen aiemminkin ihmetellyt, enkä ole saanut mistään järkevää vastausta; miten voin mobilepaylla ja vastaavilla palveluilla maksaa kaverilla rahaa parin sekunnin viiveellä, mutta jos lähetän kaverille tilisiirron, niin siinä menee pari päivää pankkien välillä?!

Kuten jo kommentoitiinkin, viive on lyhentynyt. Mitään varsinaista teknistä syytä ei ole. Aiemmin, kun rahalle sai vielä korkoakin, pankit ottivat näin päivän parin korottoman lainan asiakkaalta. Lisäksi oli (ja on varmaan edelleenkin) POPS (pankkien välinen online-pikasiirto) -palvelu, josta piti maksaa. Jos perussiirto olisi ollut yhtä nopea, ei kukaan olisi maksanut POPSin käytöstä. Esim. asuntokaupoilla POPSin käyttö oli hyvin yleistä.

30.6.2019 - 12:24

muugg

+35
Liittynyt:
2.8.2017
Viestejä:
109
Xman kirjoitti:

Voit kysyä itseltäsi, että kuinka hyvin osakemarkkinoilla toimii avioliiton opit:.. -Niin myötä kuin vastamäessä?

Oli nyt sen tason juttuja että mietin vastaanko, mutta pointti ei tietenkään ole odottaa tappioita vaan se että Nordeaa on ollut jo pidempään ja uskon edelleen lappuun buy and holdina. Eihän Nordea mikään paras osake varmastikaan kellekään ole ollut, sen takia kannattaa aina hajauttaa sijoitukset, mutta toisaalta jos Nordea on jonkun huonoin lappu niin ei sekään ihan huono tilanne ole.

Tulevaisuudessa olen toki valmis myymään Nordeat veke jos näyttää ettei Sampokaan saa mitään aikaan tai jotain panamalööppejä pahempaa oikeasti tapahtuu. Mutta isossa kuvassa matalat korot jatkunevat ainakin vielä joten hidasta kyntämistä odotettavissa jatkossakin. Myös jenkeissä pankit arvostetaan noin pe ~10 luokkaan, joten tuskin Euroopassakaan esim Nordeankaan annetaan paljoa tuota korkeammalle nousta? Saa nähdä avautuuko mitään ovia omien ostamiselle jos Sampo lahjoittaa osan omistuksestaan pois osinkoina.

Analyytikoiden uusimmissa ennusteissa on nostettu numeroita hieman, 2019/2020 lv nyt 9034/9291 sekä epsit 0,68/0,74. Ei analyytikoihin kannata liikaa uskoa, mutta oleellisesti se että 2020 nähdään jo tulos korkeammalla ja että ennusteita viilattu ylöspäin viime aikoina lisää todennäköisyyksiä ettei tilanne ihan niin katastrofaalinen ole.

 

30.6.2019 - 19:16

Lyyrikko

+252
Liittynyt:
23.8.2018
Viestejä:
256

Luulen eläkkeellejäännin olevan sulassa sovussa tehty yhteinen ratkaisu. Pesulaliiketoiminnan viimeinen kasvojenpesu ilman kengän kuvaa takapuolessa. Näin jälkikäteen ihmettelen Cassun 1,8 M€ osakeostoa helmikuussa. Oliko tämä viimeinen yritys koittaa palauttaa yhtiön uskottavuus ja oma asema? 

18.7.2019 - 07:50

Teemu JT

+15
Liittynyt:
26.10.2016
Viestejä:
24

Nordealta nopeasti silmäiltynä omiakin odotuksiani huonompi tulos. Olin jo päättänyt olla tankkaamatta lisää, mutta markkinareaktio näyttänee pitääkö selkäranka lopulta sittenkään jos keskihintaa saisi jälleen hilattua alaspäin.

18.7.2019 - 10:16

big bad bear

+702
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
339

Jos nyt ei puhuta treidaamisesta vaan pankkiosakkeisiin sijoittamisesta keskipitkällä tai pitkällä aikajänteellä, niin Nordea, kuten muutkin eurooppalaiset pankit, on 100% kusessa. Eurooppalaisten pankkien ja esim. jenkkipankkien välinen kilpailuasetelma on nimittäin todella epäreilu eurooppalaisin lasein katsottuna. Täällä korkokate on olematon, koronnostoja ei ole tiedossa pitkään, pitkään aikaan, ja regulaatio kaikin puolin kireämpää kuin muilla talousalueilla. Toki myös muu talous laahaa. Pankit eivät saa myöskään ottaa riskiä entiseen tapaan, vaan kaikki tehty tulos perustuu tänä päivänä palkkiohin. Viimeksi mainittu on toki universaalimpi ongelma, mutta siinäkin jenkeillä pieni etu.

Amerikkalaispankkien ja europankkien osakekurssien suunnat heijastelevat juuri sitä, että lammen toisella puolella on merkittävä kilpailuetu. Enkä usko, että vielä ollaan nähty edes kaikkea - tilanne varmaankin eskaloituu.

18.7.2019 - 10:28

Aki Pyysing

OP
+13925
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7104

Mie en nähnyt tulosta ihan niin synkkänä kuin koko muu maailma ja otin @6,20 vähän lisää. Nyt taitaa olla yhtä paljon kuin koskaan on parhaimmillaan ollut. Vähän vetelen ranteita auki, etten beesannut keväällä Daytraderia raskaammaalla kädellä, kun Nordea soitteli analyytikoille, että älkääs nyt ihan tuollaisia pelätkö. Ikä painaa, kun pitäisi tehdä nopeita päätöksiä ja raskaalla kädellä.

18.7.2019 - 11:56

Juri

+28
Liittynyt:
3.2.2017
Viestejä:
24

Jos kattelee Operating Income'a tai EPS'iä, niin jokuhan vois noissa nähdä jo jotain käännettä. Toki ollaan vielä perässä edellisvuoden vastaavaa kvartaalia, mutta pariin viime neljännekseen verrattuna tuollahan on tunnelin päässä jo valoa.

 

Mikä osa tuosta sitten on sesonkivaikutusta, niin en osaa ihan tarkalleen sanoa, kun oma kvartaalipohjainen seuranta on niin lyhyt, ja vain Nordeasta (vs. koko pankkitoimiala). Investopedian mukaan mennään seuraavasti:

----

Seasonal Patterns in the Banking Industry

The basic seasonal pattern of the banking industry is a period of annual lows in late January and February, followed by a surge in loans that begins in March and rises sharply through May, usually peaking in early June. From there, demand for banking services typically remains relatively flat to slightly down through the summer months. This period extends to around the first of October. Then, from the first part of October through the first part of January, the financial services sector as a whole tends to experience a steady increase in business.

----

Nooh, toivotaan, että high season jatkuu kuin Juhani Tammisen konsultointibusineksissa konsanaan (ainakin hänen facebookpäivitystensä perusteella), eli melko lailla tästä ikuisuuteen. Jotenkin pikku tahra tästä Nordeasta on tulossa / tuli Nallen muuten aika kiiltävään kilpeen.

 

Ehkä ois pitäny kuunnella tarkemmin itteään siinä vaiheessa kuin siirryin pois Nordeasta asiakkaana, vaikka jatkoinkin osakkeenomistajana, mutta kun tuollaisen markkinatutkimuksen n=1, niin en ollu moksiskaan pari vuotta sitten vaikka hieman meikäläistä kohtaan kämmäilivätkin. Toinen pikkuisen huolestuttava henkilökohtainen signaali oli kanssa muutama vuosi takaperin kun yhden säätiön hallituksen jäsenenä vedin niiden varainhoidon kilpailutusta, ja Nordea ei kyllä siinä pärjännyt.

 

Koronnousuja odotellessa.

 

 

18.7.2019 - 14:14

von Fyrckendahl

+973
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1180

Suuryritysten kohdalla pyrin sulkemaan oman asiointikokemuksen pois sijoituspäätöksistä. Suuryrityksellä on niin paljon eri asiakasryhmiä ja tuotteita / palveluita, että n=1 on todellakin liian pieni. Vaikka tämän tiedostaa, voi silti olla korkea kynnys sijoittaa siihen, missä palvelu ei pelaa. Pienyrityksissä omaa kokemusta ehkä voi käyttää jonkinlaisena mittarina, esim. jos yrityksellä on yksi tuote ja se ei toimi.

Pohjoismaisista pankkiosakkeista on monikin nyt houkuttelevan hintainen. Lainan, sijoituspalveluiden ym. finanssipalveluiden tarve ei kuitenkaan ole markkinoilta mihinkään katoamassa. Entistä enemmän ihmiset tuntuvat tarvitsevan lainaa ja toisaalta heillä on enemmän ylimääräistä rahaa sijoitettavaksi. Pankkien tarve ei ole poistumassa. Niiden tuottokyky on tietysti toinen juttu.

18.7.2019 - 14:37

Kekkulikroisos

+2
Liittynyt:
10.11.2018
Viestejä:
9
big bad bear kirjoitti:

Eurooppalaisten pankkien ja esim. jenkkipankkien välinen kilpailuasetelma on nimittäin todella epäreilu eurooppalaisin lasein katsottuna. Täällä korkokate on olematon, koronnostoja ei ole tiedossa pitkään, pitkään aikaan, ja regulaatio kaikin puolin kireämpää kuin muilla talousalueilla. Toki myös muu talous laahaa. Pankit eivät saa myöskään ottaa riskiä entiseen tapaan, vaan kaikki tehty tulos perustuu tänä päivänä palkkiohin. Viimeksi mainittu on toki universaalimpi ongelma, mutta siinäkin jenkeillä pieni etu.

Amerikkalaispankkien ja europankkien osakekurssien suunnat heijastelevat juuri sitä, että lammen toisella puolella on merkittävä kilpailuetu. Enkä usko, että vielä ollaan nähty edes kaikkea - tilanne varmaankin eskaloituu.

Pidemmällä aikavälillä allekirjoitan täysin, nimittäin kun Basel IV joskus 2022-2023 saadaan implementoiduksi, tulee jenkkipankeilla olemaan vielä nykyistä suurempi kilpailuetu vakavaraisuusvaatimusten johdosta. Etenkin sisäistä mallia (IRB) käyttäville suuremmille europankeille kuten Nordealle Basel IV:ssa tuleva Output floor (72.5 % uuden standardimallin mukaan lasketusta RWA:sta) yhdistettynä kiinteistövakuudellisten vastuiden uuteen LTV-perusteiseen käsittelyyn tullee sitomaan omia varoja huomattavasti nykyistä enemmän. En tiedä tarkalleen miten homma Jenkeissä pelaa, mutta ilmeisesti siellä nykykäytännön ja Basel IV:n väliset erot ovat huomattavasti kevyemmällä reformilla kuitattu kuin Euroopassa.

18.7.2019 - 22:50

Marraskuu

+1114
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
1102

Talousmoottorin tärkein polttoaine on usko siihen, että tulevaisuuden tuotot kattavat investoinnin kulut korkoineen. Yksinkertaistaen talous kasvaa ajan kuluessa. Mitä heikompaa on talouskasvu sitä enemmän lainanantajalla on riskiä saada lainattu raha takaisin. Tällöin korkomarginaalin tulisi olla korkeampi, jotta riski katetaan. Mikäli tähän tulee vielä muita vaateita ja kuluja suhteessa kilpailjoihin, niin rahan hinta nousee edelleen. Mikäli korkoa ei voida saada enempää, niin riskiä rajoitetaan lainaehtoja tiukentamalla muilla keinoin. Tämä heikentää kasvuyritysten rahoitusta vähentää taloudellista toimeliaisuutta. 

Tässä olen siis Kekkulikroisoksen kanssa täysin samaa mieltä ja Eurooppaa jäädyttää itsensä ymmärtämättä globaalia kilpailua jenkkien ja Aasian kanssa.

18.7.2019 - 22:51

Remy Extra

+58
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
107

Juuri nyt tuntuu siltä, että Nordean osinkoa tärkeämpää olisi omien osakkeiden osto... 

OPO 7,69 EUR/osake 

ROE 9,1%

osakkeen hinta 6,192 

 

Kunhan saataisiin Sampo Oyj mukaan ideaan..

vaan eipä taida tapahtua.. laitetaanpa vaikka regulaation syyksi...

 

21.7.2019 - 18:33

Blue_Horse_Shoe

Liittynyt:
21.7.2019
Viestejä:
3

Anaalit yllättävän vaisuja nordean jako-politiikan uudelleen arvioinnista. Von Koskul jo muutama viikko sitten ihmetteli miten on mahdollista, että pankkiunionissa ei ole level play field pääomavaatimuksissa. Osarin yhteydessä mainitsi riskien vähentämisestä koko konsernissa. Ei tarvitse olla Scherlock Holmes ymmärtääkseen, että Nortissa on liikaa massia. Paljonko liikaa? core tier 1 on vuoden lopussa noin 15%. Erittäin konservatiivinen pääomavaade voisi olla 13% + management buffer 0,4-1,2 = hyvänä aikana 14,2% Tällöin noin vajaa 1 % ylimääräistä pääomaa. Se on palttiarallaa vajaa 2 miljardia €. 

Näillä hinnoilla olisi ehkä syytä ostaa omia osakkeita luvan heltyessä, mutta en oikein usko. Todennäköisesti operatiivistä osinkoa alennetaan ja tuo voidaan jakaa pikkuhiljaa ylimääräisinä osinkoina. Paraneehan se ROE näinkin. Hatusta arvelen, että operatiivista ulosjakoa vähän alennetaan ja kiihdytetään kasvua.

22.7.2019 - 15:13

Juha

+1403
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1509

 

Deutschen ennuste Nordean osingonleikkauksesta puhuttaa. Itse jotenkin säkällä onnistunut välttämään pitkään Nordean omistamista lyhyitä pätkiä lukuunottamatta. Tänään kuitenkin gut-feeling päätti että on oikea aika ostaa. 

22.7.2019 - 18:27

Aki Pyysing

OP
+13925
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7104

Tänään sai taas keskihintaa alas @6,01. Nyt on enemmän Nordeaa kuin koskaan. Lisäksi on aika hyvä kuoppa täytettävänä, vaikka aika paljon voitollisia treidejä on tässä perääntymistaistelussa kuitenkin tullut.

23.7.2019 - 13:20

Aki Pyysing

OP
+13925
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7104

Istun käsien päällä, etten painaisi koko Nordeanivaskaa pihalle. Nordealta tuli asiakastietojen päivityspyyntö yritykselle. Mie olin hyvällä päällä, joten aloin tekemään. Villu mikä virhe. Nyt olen täynnä negatiivista adrenaliinia. Niiden lähettämät tunnarit toimivat noin seitsemännellä syötöllä, ja tarkastavaan lomakkeeseen partnereitten sotut ja tulevat kassavirrathan saa sisään helposti. Projektiin meni näköjään vain reilu puoli tuntia, mutta kaikki on pois tuottavasta työstä, kuten Hesarin lukemisesta tai päiväunien ottamisesta.

Lisäksi asiassa pidättelee se, ettei kysymyksessä ole Nordea, vaan Fiva (ja pienemmässä mittakaavassa MOT). Mikähän määrä hukattuja työtunteja ja aivoverisuonien ennenaikaisia puhkeamisia on seurannut pankkien kiristyneestä asiakastietojen päivityspyyntökäytännöstä? Ne rahanpesijät, joiden takia yritystilinomistajia kiusataan, kuuluisivat loppuiäkseen pimeään koppiin kuuntelemaan Mattia ja Teppoa.

23.7.2019 - 15:19

Roima Tulonen

+3
Liittynyt:
19.7.2019
Viestejä:
3

Myös meitä tuulipukuja kiusataan noilla aasiakkaan tuntemiskyselyillä. Minun 9&11-vuotiaat skidit saaneet vastaavat sekä Hanskalta että Ässäpankista. Vastailin että rahat tulleet pulloja keräämällä sekä minun lahjoittamina. Harkitsin myös Andy McCoyn Amsterdamin tienausideaa vastauksena.

30.7.2019 - 20:53

Remy Extra

+58
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
107

Hermostuttaa jo pahasti, toivottavasti ollaan jo "ylilyöntivaiheessa" eikä "laskuputken alussa" Selvästi voitollinen firmakin vielä.. Mutta kyllä varmaan Sammon osariin asti (7.8.) pitää kärsiä. Tai sitten tulee niin paha lama että kaikki menee... Mutta sitten kyllä menee paljon muutakin Nordea... eikä Nordea mene ensimmäisenä..

Rahat  ostoihin loppuivat jo tasolla @5,891 sad

 

 

31.7.2019 - 13:47

Xman

-220
Liittynyt:
21.12.2018
Viestejä:
108

Viime vuonna ennustin nordean keikkuvan 6e kieppeillä tämän vuoden aikana, mutta noin vain jäi turhan varovaiseksi arvioksi tuokin..

Itse arvioisin Nordean koko vuoden osakekohtaisen tuloksen jäävän tänä vuonna, sekä seuraavinakin vuosina 0.55e tasolle ja osinkoa leikattavan näillä muodoin tasolle 0.45-0.50e....

Näiden lukujen valossa arvioisin Nordean käypäksi arvoksi n. 5e ja noissa lukemissa todennäkösesti alettas saavuttaa ns. stabiili taso markkinoilla edellyttäen ettei mitään uutta isompaa ilmaannu näköpiiriin..  Esim. Italian suhteen...Kova brexit jne....Tulevaisuudessa on myöskin ihmisiä puhututtanut ns. pienten toimijoiden ilmaantuminen kilpailemaan kivijalkapankkien asiakkaista, joten myöskin liikevaihdolle on tulossa painetta sekä uhkakuvia  tulevaisuudessa...

-Riskiä ja laskuajureita on kuitenkin siinä määrin ilmassa, enkä näe oikeastaan  mitään positiivisia ajureita seuraavan vuoden aikana, kun talous on yleisestikkin selkeästi hiipumassa, kuten nähdään miten yhtiöt yksi toisensa perään tekevät jatkuvasti yhä heikompaa tulosta, että siltä pohjalta itse en ole kiinostunut avaamaan Nordea positiota vielä näillä  hinnoilla..

31.7.2019 - 15:19

Aki Pyysing

OP
+13925
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7104
Xman kirjoitti:

Itse arvioisin Nordean koko vuoden osakekohtaisen tuloksen jäävän tänä vuonna, sekä seuraavinakin vuosina 0.55e tasolle ja osinkoa leikattavan näillä muodoin tasolle 0.45-0.50e....

Näiden lukujen valossa arvioisin Nordean käypäksi arvoksi n. 5e

Eli P/E yhdeksän ja 9-10 % osinkotuotto olisivat käyvät tunnusluvut?

31.7.2019 - 18:51

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1370
Aki Pyysing kirjoitti:

Eli P/E yhdeksän ja 9-10 % osinkotuotto olisivat käyvät tunnusluvut

Oikea arvostus riippuu myös paljon kasvuodotuksista. Viime aikoina Nordean bisnes on kutistunut huolestuttavalla vauhdilla eikä käännettä ole ainakaan vielä näkyvissä. Tällä hetkellä Nordea on pörssissä hinnoiteltu hiljalleen pieneneväksi yhtiöksi. 

Nordean menestys ei myöskään ole pelkästään sen omista toimista kiinni. Rahoitusmarkkinoilla katteet näyttävät hiljalleen sulavan kun internet on tuonut uusia toimijoita, myös nollakorot vaikuttavat ja Pohjoismaissa pankkiregulaatio on ehkä hurjinta maailmassa ja samaan aikaan isot toimijat ovat rahanpesu ym jutuissa silmätikkuina.

 

 

 

31.7.2019 - 19:26

Xman

-220
Liittynyt:
21.12.2018
Viestejä:
108
Aki Pyysing kirjoitti:
Xman kirjoitti:

Itse arvioisin Nordean koko vuoden osakekohtaisen tuloksen jäävän tänä vuonna, sekä seuraavinakin vuosina 0.55e tasolle ja osinkoa leikattavan näillä muodoin tasolle 0.45-0.50e....

Näiden lukujen valossa arvioisin Nordean käypäksi arvoksi n. 5e

Eli P/E yhdeksän ja 9-10 % osinkotuotto olisivat käyvät tunnusluvut?

Kyllä, koska lähivuodet eivät näkymien puolesta puolla sen korkeampaa P/E lukemaa...Ei olla kasvu-uralla ja markkinat ovat heränneet nyt tähän.

Minun nähdäkseni Nordean kurssi  kulkee hyvinkin linjassa ennustettettuun tulokseen, sekä näkymiin...Markkinat eivät tälläkään kertaa ole nähdäkseni väärässä.

Toisaalta osinko prosenttihan jäisi suht hyvällä tasolle näillä ennusteilla, mutta toisaalta tuota kovempi leikkaus osinkoon olisi ehkä turhan kova pettymys markkinoille tässä "konkurssissa" ja ottaen huomioon, että isolla osalla omistajia ne keskihinnat pyörivät 7.5-8.5eurossa, joten mikä se osinkoprosentti heillä on?..-Ei mikään ihmeellinen, joten tämäkin puoltaisi maltillisempaa leikkuria tähän  saumaan.. Sehän  ei tietenkään tarkoita etteikö voisi leikata uudelleen tulevina vuosina.

1.8.2019 - 13:13

PikkuPro

+6203
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2923
petteri kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Eli P/E yhdeksän ja 9-10 % osinkotuotto olisivat käyvät tunnusluvut

Oikea arvostus riippuu myös paljon kasvuodotuksista. Viime aikoina Nordean bisnes on kutistunut huolestuttavalla vauhdilla eikä käännettä ole ainakaan vielä näkyvissä. Tällä hetkellä Nordea on pörssissä hinnoiteltu hiljalleen pieneneväksi yhtiöksi. 

Nordean menestys ei myöskään ole pelkästään sen omista toimista kiinni. Rahoitusmarkkinoilla katteet näyttävät hiljalleen sulavan kun internet on tuonut uusia toimijoita, myös nollakorot vaikuttavat ja Pohjoismaissa pankkiregulaatio on ehkä hurjinta maailmassa ja samaan aikaan isot toimijat ovat rahanpesu ym jutuissa silmätikkuina.

 

 

Oon laittanut kaikki irtopennoseni Nordeaan nykytasolla.

Metatasolla musta haiskahtaa samalta kuin 2009 koko pörssi: kurssi nyt alempana kuin valtaosa odotti ja valtaosa todella tappiolla sijoituksessaan -> Tulee se kohta kun selkäranka katkeaa ja kela kääntyy "tää on vain alkusoittoa, markkinat hinnoittelee nyt heinäsirkkoja JA markkinat on oikeassa". Forumit on siitä kivempia kuin 90-luku, että nyt sen selkärangan katkeamisen näkee selvemmin mm. vittuiluna niille tunnetuille, jotka on jotain osaketta ääneen suositelleet ja sitten jossain vaiheessa menee huonosti. Näinhän kävi Akille Ovarossa.

En väitä olevani asiantuntija Nordeassa ja 80% vaan peesaan Akia. Asioita, mitkä Nordeassa kiinnostaa:

1. "kaikki" kohkaa kriisiyhtiöstä kun joka vuosi on todellisuudessa tehty 0-korko oloissa kovaa tulosta.

2. "heinäsirkkoja" löydetään sieltäkin, missä niitä ei selkeästi ole ja mua on aina kiinnostanut "ylilyödyt" osakkeet jota siis Nordeassa haistan. Esimerkiksi alhaisen kurssitason perustelu 0-koroilla/pitkittyvillä 0-koroilla on vain heinäsirkkapuhetta imo. Haloo, 0-korot on ollut nyt vuosikymmenen jona aikana Nordea on välillä ollut kuumakin osake. Tänä vuosikymmenenä ei missään kohtaa ole ollut vahvaa näkemystä markkinoilla, että 0-korot ovat loppumassa nopeasti joten mitään tähän liittyvää todellisuuspohjaista pettymystäkään ei voi nyt olla. Nollakoron olisi pitänyt rommata Nordea 2009 tai viimeistään 2011-2012 kun 0-koroista oli tulossa "uusi normaali" josta kirjoitinkin silloin aika paljon. 0-korot ei 2019 ole minkään tason uutinen eikä ole minkään tason uutinen, että ne ovat jatkumassa toistaiseksi kuten old school työsuhteet. Se, että 0-koroilla nyt perustellaan Nordean 2019 tapahtuvaa kurssilaskua on heinäkirkkapuhetta ja siksi tuollaiset automaattisesti herättävät kiiinnostukseni.

3. Alalla yleensä tapahtuu nyt kaikenlaista. Oleellista huomata on kuitenkin se, että Nordea ei ole passiivinen kivijalka joka vain kiltisti odottaa notkeampien nettitoimijoiden syövän liiketoimintansa. Nordea on myös aktiivinen toimija ja sellainen, jonka talous on kunnossa eli on tilaa toimia. Lähtötilanne on noin 8p/e ja noin 10% osinkotuotto - nämä siis arvioita lähitulevaisuudesta kykykurssista jossa osinkotuottoa smoothattu reilusti laskevaksi. Heinäsirkka 0-korot muuten toimivat niinkin päin, että nuo luvut ovat toteutuessaan lupa painaa rahaa jos siis jatkuisivat tulevaisuuteen ja 0-korot jatkuisivat tulevaisuuteen - senkun hakee maksimi velkavivun..

Kuten Petteri sanoi niin Nordean kurssi diskonttaa asteittaista auringon laskuutta firmalle. Näin voi käydäkin mutta en pidä sitä riittävän todennäköisenä joten laitoin kaikki kiinni Nordeaan. On huomattavaa, että Nordea on ollut äärimmäisen voitollinen firma viime vuodet, varsinkin parjatuissa 0-korko oloissa. Se, että tulos on nyt pudonnut ei automaattisesti tarkoita kriiyhtiötä - huipulla on vain vaikea pysyä loputtomasti niin liike-elämässä kuin pokerissakin...mutta midstakes grinderinäkin voi olla tulevaisuutta.

Näen siis Nordean tulevaisuuden haasteellisena mutta sijoitin, koska mielestäni juuri nyt, alle 6e kurssitasolla Nordeaa ylilyödään. Pankkitoiminta on kovin kilpailtu ala ja tulevaisuus on haasterikas. En kuitenkaan ole vakuuttunut, että Nordea on selkeä häviäjä kuten markkinat nyt diskonttaavat. Wahlroosiakaan ei ole vielä kuopattu.

1.8.2019 - 18:45

Xman

-220
Liittynyt:
21.12.2018
Viestejä:
108
PikkuPro kirjoitti:
petteri kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Eli P/E yhdeksän ja 9-10 % osinkotuotto olisivat käyvät tunnusluvut

Oikea arvostus riippuu myös paljon kasvuodotuksista. Viime aikoina Nordean bisnes on kutistunut huolestuttavalla vauhdilla eikä käännettä ole ainakaan vielä näkyvissä. Tällä hetkellä Nordea on pörssissä hinnoiteltu hiljalleen pieneneväksi yhtiöksi. 

Nordean menestys ei myöskään ole pelkästään sen omista toimista kiinni. Rahoitusmarkkinoilla katteet näyttävät hiljalleen sulavan kun internet on tuonut uusia toimijoita, myös nollakorot vaikuttavat ja Pohjoismaissa pankkiregulaatio on ehkä hurjinta maailmassa ja samaan aikaan isot toimijat ovat rahanpesu ym jutuissa silmätikkuina.

 

 

Oon laittanut kaikki irtopennoseni Nordeaan nykytasolla.

Metatasolla musta haiskahtaa samalta kuin 2009 koko pörssi: kurssi nyt alempana kuin valtaosa odotti ja valtaosa todella tappiolla sijoituksessaan -> Tulee se kohta kun selkäranka katkeaa ja kela kääntyy "tää on vain alkusoittoa, markkinat hinnoittelee nyt heinäsirkkoja JA markkinat on oikeassa". Forumit on siitä kivempia kuin 90-luku, että nyt sen selkärangan katkeamisen näkee selvemmin mm. vittuiluna niille tunnetuille, jotka on jotain osaketta ääneen suositelleet ja sitten jossain vaiheessa menee huonosti. Näinhän kävi Akille Ovarossa.

En väitä olevani asiantuntija Nordeassa ja 80% vaan peesaan Akia. Asioita, mitkä Nordeassa kiinnostaa:

1. "kaikki" kohkaa kriisiyhtiöstä kun joka vuosi on todellisuudessa tehty 0-korko oloissa kovaa tulosta.

2. "heinäsirkkoja" löydetään sieltäkin, missä niitä ei selkeästi ole ja mua on aina kiinnostanut "ylilyödyt" osakkeet jota siis Nordeassa haistan. Esimerkiksi alhaisen kurssitason perustelu 0-koroilla/pitkittyvillä 0-koroilla on vain heinäsirkkapuhetta imo. Haloo, 0-korot on ollut nyt vuosikymmenen jona aikana Nordea on välillä ollut kuumakin osake. Tänä vuosikymmenenä ei missään kohtaa ole ollut vahvaa näkemystä markkinoilla, että 0-korot ovat loppumassa nopeasti joten mitään tähän liittyvää todellisuuspohjaista pettymystäkään ei voi nyt olla. Nollakoron olisi pitänyt rommata Nordea 2009 tai viimeistään 2011-2012 kun 0-koroista oli tulossa "uusi normaali" josta kirjoitinkin silloin aika paljon. 0-korot ei 2019 ole minkään tason uutinen eikä ole minkään tason uutinen, että ne ovat jatkumassa toistaiseksi kuten old school työsuhteet. Se, että 0-koroilla nyt perustellaan Nordean 2019 tapahtuvaa kurssilaskua on heinäkirkkapuhetta ja siksi tuollaiset automaattisesti herättävät kiiinnostukseni.

3. Alalla yleensä tapahtuu nyt kaikenlaista. Oleellista huomata on kuitenkin se, että Nordea ei ole passiivinen kivijalka joka vain kiltisti odottaa notkeampien nettitoimijoiden syövän liiketoimintansa. Nordea on myös aktiivinen toimija ja sellainen, jonka talous on kunnossa eli on tilaa toimia. Lähtötilanne on noin 8p/e ja noin 10% osinkotuotto - nämä siis arvioita lähitulevaisuudesta kykykurssista jossa osinkotuottoa smoothattu reilusti laskevaksi. Heinäsirkka 0-korot muuten toimivat niinkin päin, että nuo luvut ovat toteutuessaan lupa painaa rahaa jos siis jatkuisivat tulevaisuuteen ja 0-korot jatkuisivat tulevaisuuteen - senkun hakee maksimi velkavivun..

Kuten Petteri sanoi niin Nordean kurssi diskonttaa asteittaista auringon laskuutta firmalle. Näin voi käydäkin mutta en pidä sitä riittävän todennäköisenä joten laitoin kaikki kiinni Nordeaan. On huomattavaa, että Nordea on ollut äärimmäisen voitollinen firma viime vuodet, varsinkin parjatuissa 0-korko oloissa. Se, että tulos on nyt pudonnut ei automaattisesti tarkoita kriiyhtiötä - huipulla on vain vaikea pysyä loputtomasti niin liike-elämässä kuin pokerissakin...mutta midstakes grinderinäkin voi olla tulevaisuutta.

Näen siis Nordean tulevaisuuden haasteellisena mutta sijoitin, koska mielestäni juuri nyt, alle 6e kurssitasolla Nordeaa ylilyödään. Pankkitoiminta on kovin kilpailtu ala ja tulevaisuus on haasterikas. En kuitenkaan ole vakuuttunut, että Nordea on selkeä häviäjä kuten markkinat nyt diskonttaavat. Wahlroosiakaan ei ole vielä kuopattu.

Pitkä tsemppi puhe...

Mutta kuten jo itse aiemmin totesin, niin eivät markkinat hinnoittele itsessään  nolla korkoja, vaan ihan vaan Nordean heikkoa tulostasoa, johon nykyiset korot liittyvät sillä tavalla, että tuloksen tekeminen käy yhä haasteellisemmaksi....Sä voit ihan itse verrata niitä lukemia ja katsoa paljonko tulee tupaan. 2016/ 0.93 !!    2018/ 0.76    -->  2019/ 0.55/0.60(arvio)    2020 tulos ei ole ainakaan nousemaan päin..    Kysy itseltäsi miten niin Nordeaa lyödään liikaa ja missä ovat henäsirkat,  kun osakkeen hinta on ihan selkeästi tuloksen mukainen.

1.8.2019 - 20:46

Xman

-220
Liittynyt:
21.12.2018
Viestejä:
108

Jos kuuntelen itseäni herkällä korvalla ja katselen vuoteen 2020, niin en pidä lainkaan mahdottomana skenaariona, että Nordean kokovuoden  tulos painuisi tuolloin jopa tasolle 0.45/ osake.......Lets see.. Mietitääs mitä se kurssi olisi näillä lukemilla ja tällä tämän päivän kurssin arvostustasolla, niin päästään sellaisiin lukemiin kuin 4-4.5e .........Joten kyllä. Ei ole mahdottomuus vaikka Nordeaa myydään vuoden 2020 lopulla hintaan 4-4.5e.   Täysin mahdollista.

-Voiko tämän päivän kurssia siis nähdä ylireagointina?    Vain aika näyttää mihin tämä osake on vielä matkalla.

1.8.2019 - 21:50

rockafella

+95
Liittynyt:
11.2.2016
Viestejä:
219

Nordean liiketoiminnan luvut ovat laskussa, ja alhainen p/e on siksi ihan ansaittu. Syitä sille liiketoiminta on laskusuunnassa on useita, ja ulkopuolisena voi niitä vain arvailla. Edit: Petteri yllä jo tiivistikin asian hyvin.

Nordeaa ei salkuista löydy, mutta kovasti tässä seurailen tuntosarvet pitkällä miten kurssi kehittyy -  tuleeko ylilyöntejä kuten markkinalla on tapana. Ylilyöntiä ehkä lähestytään jo.  Toisaalta monia eurooppalaisia ja pohjoismaisia osakkeita saa nyt "halvalla". Ison rahan pelimerkit ovat siirtyneet amerikkaan.

 

 

1.8.2019 - 22:45

Turskanpyytäjä

+22
Liittynyt:
11.7.2014
Viestejä:
23

Sellainen havainto kadulta, että Nordea on silminnähden käynnistänyt kovan myyntityön. Otantakoko ei toki ole merkittävä, mutta useasta lähteestä koottu. Mm. Asuntolainoja todella halutaan antaa, katu/some -mainontaa sekä entistä pienempien yritysten varainhoitoa. Vaikea sanoa biittaako volyymi kutistuvia katteita, mutta uskallan väittää että jotain on alkanut operatiivisella tasolla tapahtua.