Teerenpeleissä Aki Pyysingin vieraana samaa kieltä puhuva kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Aura Salla.
Aiheina Auran tausta, polku kansanedustaksi, työura Facebookilla ja eurovaaliehdokkuus. Keskustelussa myös EU-sääntely, Auran poliittinen asemoituminen, Auran sijoittaminen, lakialoitteet ja EKP:n digieuro. Entä, mihin EU:ta ja EU-rahoitusta pitäisi viedä?
Huikea Aura Salla! Tämä haastattelu vain vahvisti oman ääneni pääteasema. Ja mitä tulee haastattelijaan, niin saa jatkaa harjoituksia. Laitoin myös merkille, että jutustelu oli sen verran hauskaa ja mielenkiintoista molemmin puolin, että tuoppikin jäi kokonaan juomatta.
Teerenpelipodeja on mielyttävä kuunnella. Jollain tavalla nämä on erilaisen rentoja ja kuitenkin asiapitoisia, että toimii ainakin allekirjoittaneen korvaan erittäin hyvin.
Aura vaikutti tosiaan mielenkiintoiselta henkilöltä, jolla vakuuttava kansainvälinen ura. Itselleni ihan uusi tuttavuus.
Onko jossakin luetteloa vieraista, jotka ovat Teerenpeleissä käyneet? Jäin pohdiskelemaan, että saisikohan Nallen tuopilliselle? Jos vaikka eläkeläisellä olisi aikaa tällaiseen kansansivistystyöhön?
Aura Sallan suullinen ulosanti oli vaikuttavan vakuuttavaa. Varma valinta vaaleissa Euroopan parlamenttiin. Näytöt puhuvat puolestaan. Kokemusta on oikeistakin töistä: armeijasta akatemiaan — ja ennen kaikkea vaativista johto- ja asiantuntijatehtävistä EU:ssa ja Metalla.
Teerenpeliesiintymisen perusteella voi suositella Sallalle puhujanpönttöön kiipeämistä useammin myös eduskunnassa ja Euroopan parlamentissa. Ellei muuten, niin nostamaan rimaa muille. Sönköttäjiä, tyhjänpuhujia ja poliittisia leipäpappeja niissä riittää muutenkin.
Se podcastin sekaannus päivämäärästä, jolloin Häkkänen ja Salla vierailevat Lappeenrannassa, johtui ehkä siitä, että Sallan vaalikotisivun Ajankohtaista ilmoitus oli päivätty 30.4.2024, mutta vierailu tapahtui 6.5.2024.
Teerenpelit on lähes poikkeuksetta hyvää sisältöä, kuten tämäkin jakso. Vierasta en tuntenut entuudestaan ja jakson perusteella voisin äänestääkin. Eli istunto ajoi asiansa myös vieraan puolesta.
Druuge wrote:
Onko jossakin luetteloa vieraista, jotka ovat Teerenpeleissä käyneet?
Olin itse alun perin vähän käärmeissäni, että Sijoitustiedon Teerenpelit palaavat vain pumppaamaan kokoomuslaista ehdokasta. Kun toissakerralla pumpattiin Vartiaista. Kaipaisin sijoitusasiaa Sijoitustietoon, tai muuten nämä voisi nimetä uudelleen Kokoomustiedon jaksoiksi.
Mutta kyllä tuon kuunteli, Auralla on ihan menevä olemus ja sujuva ulosanti. Ääni menee silti edelleen jollekin vähän vähemmän kirkasotsaiselle porukalle tulevissa vaaleissa.
Tilasin nyt kanavankin, vaikka se on itselle YouTubessa aika se ja sama kun en sitä kautta uusia videoita juuri katsele. Mutta mitäpä sitä ei tekisi algoritmien takia.
P. S. Osittain ärtymys voi johtua siitä, että Sijoituskästikin otti julkikommunistin vieraaksi ja pumppasi kritiikittä kommunismipropagandaa esiin (presidenttijaksot ok kun sinne raahattiin kaikki ja hulluhan siitä näkyvyydestä kieltäytyisi, en kyllä kuunnellut useimpia). Olisi sekin voinut jäädä tekemättä. Politiikan ja sijoittamisen yhdistämisessä pitäisi pystyä selkeästi pitämään esillä se sijoittaminen ja talousasia, ettei mene ihan silkaksi mainostamiseksi.
Pitänee ilmeisesti katsoa sitten Teerenpeli-jakso läpi, niin tietää minkälainen ihminen sitä sitten sopivin ehdokas on. Odotusarvoisesti pitäisi ilmeisesti vakuuttaa.
Ja Farseerille: Yksityisillä ihmisillä ja yrityksillä saa ihan vapaasti olla puolueellisia näkökantoja, ne ei ole YLE. Ja tottakai esim podcasteihin kutsutaan vieraiksi sellaisia ihmisiä, jotka a) sopii omaan agendaan ja halutaan niille antaa näkyvyyttä, tai b) lisäävät omalla persoonallaan tai ajatuksillaan katsontakertoja, eli rahavirtaa sisäänpäin.
Ja Farseerille: Yksityisillä ihmisillä ja yrityksillä saa ihan vapaasti olla puolueellisia näkökantoja, ne ei ole YLE. Ja tottakai esim podcasteihin kutsutaan vieraiksi sellaisia ihmisiä, jotka a) sopii omaan agendaan ja halutaan niille antaa näkyvyyttä, tai b) lisäävät omalla persoonallaan tai ajatuksillaan katsontakertoja, eli rahavirtaa sisäänpäin.
Toki näin voi tehdä, mutta käsittääkseni Sijoitustiedolla ei ole puoluekantaa.
Akin tunnustama puolueväri ei toki ole jäänyt epäselväksi, mutta mielestäni Sijoitustiedon kohdalla kannattaa keskittyä sijoitusasiaan siltä osin mikäli mahdollista. Ja Kokoomus ei ole erityisen piensijoittajaystävällinen ollut koskaan politiikassaan, joten sillä ei voi sen puolueen pumppaamista perustella (olettaen että Sijoitustiedon lukijoista suurin osa on piensijoittajia eli 0-1M salkulla purjehtivia sankareita).
Kyllähän minäkin mielelläni pumppaisin ja lisäisin kannatusta järkiehdokkaille, mutta kuka helvetti jaksaisi pidemmän päälle kuunnella sitä että pumppaisin tunnin kerrallaan esiin Kaikkosta tai vaikka Halla-ahoa. En ainakaan kehtaisi minkään harrastelijafoorumin nimissä tehdä moista.
Ja sanotaan nyt silti ammattiloukkaantujille että ihan hyvä jakso, mutta toivoisin että jatkossa Sijoitustiedon Teerenpeleissä olisi voittopuolisesti vaalipumppauksen sijasta talousasiaa. Ehdotetaan nyt vieraaksi vaikka lonkalta PikkuProta, joka ei ole Sijoitustiedon Teerenpelien puolella vielä käynyt. Ja jokerina Almanakka, koska olisi mielenkiintoista nähdä henkilö ja ajatukset analyysien taustalla.
Akin tunnustama puolueväri ei toki ole jäänyt epäselväksi
Jaahas. Miulle se on jäänyt epäselväksi. Olen toki liputtanut arvo- ja markkinaliberaaliuden puolesta 80-luvulta asti, enkä ole minkään puolueen jäsen. En missään tapauksessa tunnusta mitään puolueväriä, en sen enempää kokoomusta kuin liberaalejakaan, jotka epäilemättä ovat tavanomaiset epäillyt. Näen järkeväksi tukea puolueittensa markkinatalousmyönteisintä siipeä melkein puolueesta huolimatta. Pienpuolueitten on tosin turha soitella, olen pragmaatikko. Viime vaaleissa tuin mm. kepulia Joonas Könttää (jäiköhön sen vuoksi valitsematta🙄) ja persuihin työnnettyä Wille Rydmania. Teerenpeleissä on ollut mm. vihreiden Mikko Kiesiläinen.
Kokkareita olen tosiaan enimmäkseen tällä vuosituhannella äänestänyt, mutta suosituslistoillani on ollut aina muidenkin puolueiden täyspäiseksi kokemiani nettipokeriblokkivastaisia ehdokkaita. Näitä löytyi aikoinaan eniten kokoomuksesta. Sen sijaan keskusta muuten otti viimeksi blokkimyönteisen Katri Kulmunin kannan ja ihastuttava Annika Saarikko kertoi hymy naamalla Säätytalolla, että uusi arpajaislaki pitää sisällään myös nettiblokit jo ennen asiantuntijakuulemisia. Tämä ei kuitenkaan estänyt Köntän tukemista 2023, en vihaa puolueita enkä pörssiyhtiöitä, pelkästään ihmisiä.
Jos miulla on mielenkiintoinen vieras, ja miuta a) huvittaa b) pystyn tekemään Sijoitustiedon Teerenpelin, otan vieraaksi vaikka vassarin, jos se sikseen tulee. Hypettämäsi Kanki-Kaikkonen pääsisi halutessaan esimerkiksi varmasti. Tutustun mielelläni uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin ja Kanki hyppää riman yli kirkkaasti.
Aura Sallan olin tavannut ennen Teerenpeliä yhden kerran ja vakuutuin sekä ideologiastaan että karismastaan niin paljon, että pyysin Teerenpeleihin. Sama homma ennen eduskuntavaaleja Heikki Pursiaisen kanssa. Viimeistään ennen seuraavia vaaleja tuon luultavasti taas jonkun poliitikonkin Teerenpeleihin. Hommaa entinen puolustusministeri ja tuleva Maalaisliiton puheenjohtaja vieraaksi ja miulle käy.
Aki Pyysingin Teerenpelit 25:ssa haastattelema Aura Salla näytti eilen jatkavan eduskunnasta reipasta poliitikon matkaansa Brysseliin. Hyvä ja mielenkiintoinen haastattelu, tuli katsottua toisenkin kerran.
Europarlamenttiin myös lähtevän Pekka Toverin tilalle eduskuntaan nousee talousasiantuntija ja #rahapodin toinen vetäjä Martin Paasi.
Ehkäpä rahojen laskenta julkisen talouden puolella tästä aavistuksen kohenee.