1.2.2022 - 10:27

von Fyrckendahl

+963
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1175
AvoidBetfair kirjoitti:

Tässähän se jutun juoni piileekin, eli ay-liikkeen vallan murentaminen.

Nyt sitten ajetaan ay-liike nurkkaan eli sen on pakko taistella vastaan kaikella voimallaan tai painaa itsetuho-nappia.

Oppikirjaesimerkki huonosta johtamisesta.

Tässä piilee se ydin. Ay-liike on hankkinut valtaa ja käyttänyt sitä sellaisella tavalla, että vastapuoli reagoi voimakkaasti.

Oppikirjaesimerkki ay-liikkeen huonosta johtamisesta. Liian aggressiivinen strategia, joka kääntyy jäsenistöä vastaan. Ei ole haettu ratkaisua yhteiseen ongelmaan, tuotteen kysynnän pysyvään hiipumiseen. On taisteltu työnantajaa vastaan, kun pitäisi taistella työnantajan puolesta. Todellinen vihollinen on markkinoilla.

1.2.2022 - 10:35

Teknokraatti

+1267
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
581
aliisan_avaimet kirjoitti:

Eikös motiivina voisi ihan yhtä hyvin olla paperimiesten tasavertaisuus? Että paperimies yksikössä X tienaa peruspalkkaa saman verran kuin yksikössä Y, vaikka yksikkö Y tekisikin parempaa tulosta.

Onko UPM vaatimassa tehdaskohtaista sopimusta? Olenko ymmärtänyt väärin, kun luulin UPM:n tarjoavan toimialakohtaisia sopimusneuvotteluja, jossa siis kaikkien paperitehtaiden työntekijöiden tienestit riippuvat paperitoimialan tuotoista?

EDIT: Tinggeli vastasikin jo sillä aikaa kun olin kirjoittamassa omaa kysymystäni. Kiitokset siitä. 

aliisan_avaimet kirjoitti:

Jos liitto sallisi yksikkökohtaisen palkkauksen, se heikentäisi kannustimia alkaa paperimieheksi, sillä jos ainoa lähellä oleva yksikkö on se huonosti palkattu -> vähemmän liiton jäseniä.

En ehkä osaa luodata tehdastyöläisen mielenmaisemaa, koska sellutehtaan töistäni on jo yli 40 vuotta eikä sekään ollut prosessin ohjausta vaan tuotannon seurantaa ja raportointia. Jonnet nimittävät boomeriksi, kun kerron koodanneeni Fortranilla ja 8080 prosessorin assemblerilla palkan edestä, mutta se minun on vain kestettävä. Joidenkin ammattiryhmien kesken tehdaskohtainen palkkaus aiheuttaisi myös sisäistä siirtymää parhaita palkkoja maksavien tehtaiden suuntaan ja poistuvien henkilöiden vaikeaa korvattavuutta. Siirtyvät tahtovat olla juuri niitä parhaita tekijöitä joista esimies haluaisi pitää kiinni. Jos he saavat päähänsä idean muuttaa rahan perässä, he ovat vaarassa siirtyä kilpailijalle ellei sisäistä siirtoa tueta. Vaikka tuetkin siirtoa, menetät yhden parhaista tekijöistäsi. 

Filosofinen kysymys: Mikä on tasapuolinen palkkaus? Onko se kaikille saman verran rahaa vai kaikille tekemisen määrän ja laadun mukaisesti vai jotain muuta? 

1.2.2022 - 10:32

Tinggeli

+3014
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1939
AvoidBetfair kirjoitti:

Suomen etu ei kiinnosta ketään, tervetuloa vuoteen 2022.

Poliittinen johto tähtää eu-hyvävelisuojatyöpaikkaan, virkamies-eliitti porsastelee suojaduuneissaan ja duunarille tarjotaan keppiä ja maksajan osaa.

Samalla vuodetaan valtavat summat rahaa valtion budjetissa ties mihin turhuuteen, verot maailmanennätys-luokkaa ja ostovoima olematon.

Ja näiden syynäkö on työnantaja UPM?

Eikö ennemin kannattaisi miettiä ketä sinne eduskuntaan olette äänestäneet päättämään meidän asioista vuosikymmenestä toiseen.

1.2.2022 - 15:05

Jukka-Poika

-9
Liittynyt:
19.12.2020
Viestejä:
1
Brunein sulttaani kirjoitti:

Vaan kun tässä ei ole kysymys tämän hetken tilanteesta tai siitä mitä sellu tai paperi tällä hetkellä maksaa. UPM haluaa tehdä käynnissä olevilla koneillaan niin pitkään voittoa kuin mahdollista ja nyt tarjotaan mahdollisuutta tarttua viimeiseen oljen korteen. Se on nyt paperiduunarista kiinni, suljetaanko parhaat koneet Suomesta vai vanhemmat koneet Saksasta ensin. Minusta se on ideologista tyhmyyttä, jos ei toimialakohtaisia sopimuksia suostuta tekemään ja ajetaan linja-auto liiton johdolla jyrkänteeltä alas. Mainittakoon nyt että kilpailukikyyn vaikuttaa tietenkin moni muukin tekijä, mutta avut esim. nykyhallitukselta veron korotuksineen ovat aika heikot. Suomalainen duunari on viimeinen jota nykyhallitus ajattelee. Nyt ollaan duunarin kukkarolla ja se on tosi. Enemmän töitä samalla palkalla tai vähemmän palkkaa. Ensisijaisesti olen pahoillani Kaukaan paperikoneen työntekijöiden kohtalosta, jos mitään ei tehdä.

Miksi muuten saha- ja vaneriteollisuudessa suostuttiin toimialakohtaisiin sopimuksiin? Ne eroavat vähintään yhtä paljon liiketoimintoina kuin biopolttoaineiden valmistus ja paperin valmistus, joita P.liitto yrittää nyt väkisin tunkea samaan sopimukseen.

Tuo arvioni palkoista perustuu omien yläastekavereideni kertomuksiin yli 80te palkoista muutamalla ylityötunnilla. Raskasta hommaa ja paska palkka, kuulemma.

Ensinnäkin: Lakossa ei ole kysymys rahasta. UPM haluaa mm vaihtaa luottamusmiehet itse nimeämiinsä "luottamusvaltuutettuihin". Listalla on mm irtisanomis-suojasta lähtien heikennyksiä ihmisten työsuhdeturvaan. Toteutuessaan nämä heieknnykset tulisivat leviämään ajan myötä muualle, myös muille aloille. Tässä yritetään tehdä Suomesta banaanivaltiota. Edes yläastekaverit ei kyllä tienaa yli 80k edes ylitöillä paitsi nyt jatkossa kun nostivat niitä ylityö-tuntirajoja. Ja vielä; Jos joku tykkää tehdä 16-tuntisia päiviä niin mitä sitten, keneltä se on pois?

Toiseksi: Yhtiö listasi jo vuosi sitten ne suljettavat koneet, ei siinä ollut mitään ehtolauseketta lakoista. Aikataulu jäi silloin (tarkoituksella) kertomatta. Jos nyt vaikak työläiset palaisivat töihin ja ottaisivat vastaan mitä TA suvaitsee antaa, paperipuolella tulisi kuitenkin kirves vastaan. UPM ei ole paperiyhtiö, ne vähät koneet ovat jäämistöä menneisyydestä.

Vielä: Kun Suomessa annetaan jätkälle lappu kouraan, se saa puoli vuotta palkkaa, hyvässä lykyssä kotiin ilman työvelvoitetta. Kun se kone laitetaan kiinni, yhteiskunta osallistuu mm  kustannuksiin joita yhtiölle koituu esim ympäristönsuojelu-toimista tehdas-alueen siistimisineen. Saksassa se duunari saa kuukauden liksan jokaisesta vuodesta minkä ennätti olemaan töissä. Miettikää hiukan, esim minä aloitin  vuonna 1980. Saksassa sitä tehdasta ei suljeta ihan vain ilmoituspohjalta; Siellä on järjestelmä joka käsittelee aikomuksen ja jos sulkeminen hyväksytään, edellämainitun lisäksi yhtiö joutuu maksamaan sakkoa, korvauksia tyontekijöille etc. (Googlettamalla löytyy tietoa Saksan järjestelmästä)

Kirjoittaja työskentelee metsäteollisuudessa mutta ei UPM.llä. Minulla on TES voimassa ja tunnen suurta surua siitä kuinka suomalainen paskapussi voi olla niin kateellinen ja vahingoniloinen siitä kun toisen ihmisewn elämä kurjistuu. Ne jätkät ja friidut siellä Umpilla on tehneet vuosia työtä palkkansa eteen ja maksaneet veroja joilla on elätetty ja elätetään edelleen monia täälläkin räkyttäviä joutilaita. Ja ne tyypit niissä tehtaissa on takoneet rahaa, tulosta TA.lle.

1.2.2022 - 15:46

Tinggeli

+3014
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1939

Eli siis Teollisuusliitto ei ole pitänyt alansa työntekijöiden puolta kun on mennyt UPM:n kanssa tekemään alakohtaisen sopimuksen. Ja liiton tavoitteet ovat olleet heikentää ehtoja koska sopimus on vastannut liiton tavoitteita ja Jukka-Poika väittää, että UPM:n tarjoama sopimus heikentää ehtoja. Joku ei kylllä tässä täsmää?

"Teollisuusliiton puutuotesektorin johtaja Jyrki Alapartanen sanoo, että Teollisuusliittokaan ei pitänyt alun perin kahta sopimusta tarpeellisena, mutta hyväksyi matkan varrella UPM:n ehdon liiketoimintakohtaisista neuvotteluista.

Jos voidaan synnyttää sopimus, joka vastaa tavoitteitamme, emme jääneet siinä kohtaa neuvottelujen ulkopuolelle, Alapartanen perustelee."

https://www.teollisuusliitto.fi/2021/12/teollisuusliiton-ja-upmn-tes/

(Ja lainaus on YLE:n uutisen haastattelusta).

[quote=Jukka-Poika]UPM haluaa mm vaihtaa luottamusmiehet itse nimeämiinsä "luottamusvaltuutettuihin". Listalla on mm irtisanomis-suojasta lähtien heikennyksiä ihmisten työsuhdeturvaan. Toteutuessaan nämä heieknnykset tulisivat leviämään ajan myötä muualle, myös muille aloille. Tässä yritetään tehdä Suomesta banaanivaltiota.

Selitätkö minulle miten tuo tilanne muuttu tehtiinkö UPM:n kanssa yhtiökohtainen tai liiketoimialakohtainen sopimus? Eikö nuo samat asiat ole silloinkin tapetilla.

Onko UPM ilmoittanut jossain, että luottamusvaltuutettu on yhtiön itsensä valitsema? Minä kun muistelisin että sen on kerrottu olevan yhtiön työnteköiden itsensä valitsema joukostaan eikä sen valtuutetun tarvitse kuulua edes ammattiliittoon. Käsitys myös on, että juuri tämä hiertää Ay pamppuja (menettävät valtaa).

Lainaan tänne 7.9. kirjoitttamaani jossa on pelkkä lainaus mitä julkisissa lähteissä oli silloin sanottu:

"Paperiliitto haluaa yhden yrityskohtaisen sopimuksen. Se ilmoitti 10.8., että Paperiliitto sopii edelleen työehdot jäsentensä puolesta.

Lisäksi Paperiliitto haluaa, että neuvottelijat tulevat liiton toimistosta ja hallinnosta. Se ei halua, että neuvotteluja kävisivät esimerkiksi työpaikkojen luottamusmiehet"

Eiköhän tuo kerro jo kaiken mistä tässä on kyse.

[quote=Jukka-Poika]Ensinnäkin: Lakossa ei ole kysymys rahasta.

Kyllä, juuri näin on. Kyse on valta-asemasta ja sen kiinni pitämisestä, jossa oman liiton jäsenet ovat vain pelinappuloita.

 

1.2.2022 - 18:02

Tuntematon käyttäjä (ei varmistettu)

-604
Liittynyt:
Viestejä:
1399

[quote=Warre-Karhu]

Muistuttaisin tässä kaikille näkökannasta riippumatta medialukutaitoa ja ymmärrystä, että propaganda sota on molemmilta puolilta tällä hetkellä todella rajua.

- UPM ei ole omalta puoleltaan ilmoittanut minkään haluamansa 5 liiketoimiala sopimuksen alustavia ehtoja ennen kuin pääsevät neuvottelupöytään, täten Paperiliiton 100h vuosittaisen työtunnin lisäys on ihan täysin propagandaa.

- Pesonen on kertonut että vuosiansiotasot eivät laske. Tässä ei mainita kuitenkaan sitä, että heillä on tarkoituksena nostaa työtuntien määrää jolla saavutetaan nuo vuosiansiotasot.

UPM on sisäisessä viestinnässään ilmoittanut uudet ehdot ilman sovittua TES joihin sisältyy 100h lisää ja -20-30% alennus palkkaan.

Onko se silloin enää propagandaa? Mielestäni ei, vaan se on jo muuttunut faktaksi.

Pesonen on jäänyt valheesta kiinni luvatessaan ettei ansiotaso laske.

1.2.2022 - 18:11

Tuntematon käyttäjä (ei varmistettu)

-604
Liittynyt:
Viestejä:
1399
von Fyrckendahl kirjoitti:

Tässä piilee se ydin. Ay-liike on hankkinut valtaa ja käyttänyt sitä sellaisella tavalla, että vastapuoli reagoi voimakkaasti.

Oppikirjaesimerkki ay-liikkeen huonosta johtamisesta. Liian aggressiivinen strategia, joka kääntyy jäsenistöä vastaan. Ei ole haettu ratkaisua yhteiseen ongelmaan, tuotteen kysynnän pysyvään hiipumiseen. On taisteltu työnantajaa vastaan, kun pitäisi taistella työnantajan puolesta. Todellinen vihollinen on markkinoilla.

Miksi ongelma on vain UPM kanssa? Miksi muut metsäfirmat pystyvät sopimaan?

Miksei UPM ole kehittänyt tuotteita joissa on parempi kate ja enemmän kysyntää?

1.2.2022 - 18:18

Tuntematon käyttäjä (ei varmistettu)

-604
Liittynyt:
Viestejä:
1399
Teknokraatti kirjoitti:

Onko UPM vaatimassa tehdaskohtaista sopimusta? Olenko ymmärtänyt väärin, kun luulin UPM:n tarjoavan toimialakohtaisia sopimusneuvotteluja, jossa siis kaikkien paperitehtaiden työntekijöiden tienestit riippuvat paperitoimialan tuotoista?

UPM tähtäin on jokaiselle koneelle/linjalle oma sopimus, 5 erillistä on vasta päänavaus sinne mitä todella halutaan.

1.2.2022 - 20:13

von Fyrckendahl

+963
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1175
AvoidBetfair kirjoitti:

Miksei UPM ole kehittänyt tuotteita joissa on parempi kate ja enemmän kysyntää?

Eikö? Koska ajattelit tutustua siihen, mitä UPM tekee?

1.2.2022 - 20:19

Tuntematon käyttäjä (ei varmistettu)

-604
Liittynyt:
Viestejä:
1399
von Fyrckendahl kirjoitti:

 

AvoidBetfair kirjoitti:

Miksei UPM ole kehittänyt tuotteita joissa on parempi kate ja enemmän kysyntää?

 

Eikö? Koska ajattelit tutustua siihen, mitä UPM tekee?

Onko? Koska ajattelit tutustua paperiliiketoimintaan?

1.2.2022 - 20:24

Tuntematon käyttäjä (ei varmistettu)

-604
Liittynyt:
Viestejä:
1399
Tarjak_e kirjoitti:

Eikös omistajat päätä työehdoista ? Olenko ymmärtänyt jotain väärin ?

Miksi kukaan siis maksaisi mistään jos kerran omistajat päättävät työtä tehtävän ilmaiseksi?

Arbeit macht frei.

1.2.2022 - 21:16

Teknokraatti

+1267
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
581
AvoidBetfair kirjoitti:

UPM tähtäin on jokaiselle koneelle/linjalle oma sopimus, 5 erillistä on vasta päänavaus sinne mitä todella halutaan.

Ensinnäkin, mitä pahaa työryhmäkohtaisessa sopimuksessa voisi olla? Mitä pienempi ryhmä, sitä konkreettisemmin oman työn jälki näkyy sopimuksessa, työehdoissa ja palkkauksessa. Työnjohtoa ja HR:aa se kuormittaa enemmän, mutta se on UPM:n ongelma eikä sinun tai Paperiliiton. Täsmäsopimusten hallinnointityötä jonkin verran tuntien uskon tähän tavoitteeseen sitten kun näen lähdeviitteen, joka sinulla lienee olemassa kun puhut asiasta varmana tietona? 

Toisekseen, voin kokemuksesta kertoa, että henkilökohtainen bonusmatriisi UPM:n pienen noin 5% kannustepalkkion sijasta noin kolmasosan palkasta oman tuloksen ja firman tuloksen nojalla maksaen tai maksamatta jättäen gämbläävä sopimus on hyvä asia, jos tavoitteena on tehdä eikö politikoida. Suuren osan palkasta suoritepalkkauksen kautta maksava järjestelmä ei tietenkään ole yhtä edullinen, jos tavoitteena on ajanvietto ja sosiaalisten suhteiden ylläpito työpaikalla.

Kolmannekseen, tästä lähtien tehdään niin että kun sinä sanot "päivää", minä vilkaisen ensin ikkunasta ulos tarkistaakseni asian itse ensin.

1.2.2022 - 21:22

Tuntematon käyttäjä (ei varmistettu)

-604
Liittynyt:
Viestejä:
1399
Teknokraatti kirjoitti:

Ensinnäkin, mitä pahaa työryhmäkohtaisessa sopimuksessa voisi olla?

Varmasti saat monta syytä kun kysyt vastapuolelta. Mutta sehän on sitä ay-propagandaa.

Teknokraatti kirjoitti:

Kolmannekseen, tästä lähtien tehdään niin että kun sinä sanot "päivää", minä vilkaisen ensin ikkunasta ulos tarkistaakseni asian itse ensin.

Itsehän en kokoomuslaisille sano "päivää".

1.2.2022 - 21:24

hauturi

+3275
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2389
Teknokraatti kirjoitti:

noin kolmasosan palkasta oman tuloksen ja firman tuloksen nojalla maksaen tai maksamatta jättäen gämbläävä sopimus on hyvä asia, jos tavoitteena on tehdä eikö politikoida.

Joo, jos tavoitteet ovat sellaisia että niihin voi myös omalla työpanoksellaan oikeasti vaikuttaa. Eli "oman tuloksen" tai "oman porukan tuloksen" -> kyllä; "firman tuloksen" -> vain jos firma on riittävän pieni.

1.2.2022 - 21:50

TL

+1430
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
1115
Tarjak_e kirjoitti:

Eikös omistajat päätä työehdoista ? Olenko ymmärtänyt jotain väärin ?

Puuttumatta sen enempää tähän keskusteluun, täytyy todeta tähän sinun kyllä ymmärtäneen aika paljonkin väärin jos noin kuvittelet.

1.2.2022 - 21:54

Dronningholm

+32
Liittynyt:
25.6.2015
Viestejä:
47
AvoidBetfair kirjoitti:

 

Teknokraatti kirjoitti:

Ensinnäkin, mitä pahaa työryhmäkohtaisessa sopimuksessa voisi olla?

 

Varmasti saat monta syytä kun kysyt vastapuolelta. Mutta sehän on sitä ay-propagandaa.

 

Teknokraatti kirjoitti:

Kolmannekseen, tästä lähtien tehdään niin että kun sinä sanot "päivää", minä vilkaisen ensin ikkunasta ulos tarkistaakseni asian itse ensin.

 

Itsehän en kokoomuslaisille sano "päivää".

Kannattaako tätä trollia ruokkia enempää?

1.2.2022 - 22:05

Tuntematon käyttäjä (ei varmistettu)

-604
Liittynyt:
Viestejä:
1399
Dronningholm kirjoitti:

Kannattaako tätä trollia ruokkia enempää?

Monopolisoitko oikeuden trollata vain toiselle puolelle?

4.2.2022 - 20:31

Tinggeli

+3014
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1939

Breiking news. Yksi askel UPM:n ja Paperiliitton välillä on otettu sopimuksen saavuttamiseksi. Vielä on toki välimatkaa jäljellä.

https://www.paperiliitto.fi/tiedotus/ajankohtaista/lakko-jatkuu-upmn-ty…

" Paperiliitto on myös ilmoittanut UPM:lle olevansa valmis neuvottelemaan UPM:n toimialojen kanssa. Paperiliiton hallitus päätyi kokouksessaan siihen, että liitto on valmis neuvottelemaan, vaikka UPM haittaa neuvotteluja asettamillaan ennakkoehdoilla. Hallitus korostaa, että Paperiliitolla on edelleen omat tavoitteensa koskien työehtosopimuksen sisältöä. "

Hämmentävästi tämä uutinen oli otsikoitu Paperiliiton sivuilla: "Lakko jatkuu UPM:n työpaikoilla"

5.2.2022 - 21:14

Teknokraatti

+1267
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
581

Mietin itsekin erikoista otsikointia. Ehkä pelättiin tiedotteen todellisen sisällön näyttävän jäsenistön silmissä periksiantamiselta? Olisi silti mielenkiintoista kuulla mikä taho teki aloitteen paperiliiton jyrkän kannan muuttamisesta? Löytyikö AY-jyrältä valoisa hetki vai kävivätkö edustettavat kääntämässä liiton kannan?

 Uutinen sinänsä oli hyvä ja on täysin luonnollista, että molemmin puolin on neuvottelutavoitteita. Nythän niitä päästään perkaamaan järkevästi ilman paperin ja biodieselin asiaankuulumattomia koplauksia. En minä ainakaan ole odottanutkaan kummankaan osapuolen antautumista ehdoitta, vaan ymmärrystä aloittaa neuvottelut. 

Oli tämän kannan muutoksen takana kuka tahansa, niin hyvin vedetty! Nyt vain tehdään viisi alakohtaista sopimusta jollain kohtuullisella tavalla.

5.2.2022 - 23:43

Tarjak_e

-220
Liittynyt:
10.7.2021
Viestejä:
144

Täysi tuki omistajille. Eiköhän ensi viikolla solmita välirauha taas sadannen kerran.

10.2.2022 - 14:14

Teknokraatti

+1267
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
581
Tarjak_e kirjoitti:

Täysi tuki omistajille. Eiköhän ensi viikolla solmita välirauha taas sadannen kerran.

En pidä sanelusta, enkä usko muidenkaan pitävän. Vaikka näenkin omistajaa edustavan johdon olevan oikeassa neuvottelun lähtökohdista, on neuvotteluissa syytä edetä varoen eikä jyräten. Liiketoiminta ei tietenkään saa olla omistajille maksullinen harrastus vaan sen tavoitteena on tuottaa. Kannattamattomat toiminnat pitää saneerata kannattaviksi, myydä pois tai lopettaa. Muista vaihtoehdoista ei tarvitse edes neuvotella. 

Mutta jos mielenkiintoa keskusteluun toiminnan saneeraamiseen kannattavaksi löytyy, silloin toivon minua(kin) edustavan johdon kuuntelevan työntekijäpuolen toiveita tarkasti. Mahdollisia ratkaisumalleja on enemmän kuin yksi ja jos riittävät säästöt löytyvät työntekijöitä vähemmän häiritsevällä tavalla, kannatan ehdottomasti sellaisen tavan valitsemista yhtiön sanelun sijasta. Käytännössä niitä neuvoteltavia osia ovat työtuntien määrä, hinta ja saunalisä sekä muut lisäkilkkeet, joita voi yhdistellä eri tavoin. 

13.2.2022 - 20:44

Tuntematon käyttäjä (ei varmistettu)

-604
Liittynyt:
Viestejä:
1399

Ainakin Kaukaan ja Rauman paperintekijöitä kaivattaisiin jo LWC/MWC-koneita pyörittämään...

Intergraf calls on UPM for an end of strike

https://www.euwid-paper.com/news/singlenews/Artikel/integraf-calls-on-upm-for-an-end-of-strike.html

Mutta jos 5-10% inflaatiossa tarjotaan kymmenien prosenttien palkanalennuksia, niin perseet penkkiin vaan.

Kaikki sympatia duunareille.
 

14.2.2022 - 01:47

Brunein sulttaani

+26
Liittynyt:
3.4.2019
Viestejä:
18

Kaikki sympatia myös niille tuhansille duunareille koko arvoketjussa, jotka menettävät työpaikan, ovat lomautettuna tai kärsivät töiden vähenemisestä tämän väännön aikana tai seurauksena. Kukapa sitä nyt työpaikkansa takaamiseksi viitsisi tehdä 1-2 tuntia viikossa lisää töitä?

Viimeisimmästä viestistäni P.liitto on köyhtynyt n. 2 milj. €. UPMltä on jäänyt saamatta voittoa 20 milj. €. Koko arvoketju ja suomalainen yhteiskunta on hävinnyt satoja miljoonia vain 10 päivän aikana.

Tsemppiä lakkoilijoille! Hienosti menee! Älkää antako riistäjille tuumaakaan periksi!

14.2.2022 - 09:55

Tuntematon käyttäjä (ei varmistettu)

-604
Liittynyt:
Viestejä:
1399

Muille lisää työaikaa ja palkkaa alas reilusti vaan.

Oma erinomaisuus takaa että asia ei koskaan kosketa itseä, niin mikäs siinä on ajaessa Suomea banaanivaltioksi.

Pääsee sitten ostamaan halpoja huoria ja palvelijoita kun aika koittaa.

14.2.2022 - 19:24

Brunein sulttaani

+26
Liittynyt:
3.4.2019
Viestejä:
18

AvoidBetfairin viesteissä on havaittavissa lievää AY-propagandaa. Julkisuudessa on ollut, että UPM ehdottaa 100 h lisää töitä vuodessa. Luulen, että paiskaisivat kättä, jos lupaatte 0,5-1h lisää töitä viikossa pelkästään Comunist paper-liiketoiminnassa.

Hienopaerin valmistus on niin huonoa bisnestä, että se on baanivaltioiden hommaa. Olet oikeassa ja tähän pitäisi pystyä vastaamaan. Varmasti haette yötä-päivää ratkaisua kipeään tilanteeseen.

Toivon, ettette muni jääräpäisyyttänne tehokkaampia koneita Suomesta kiinni ennen Saksan vanhoja koneita.