Vahva tulos Nordealta. Tärkeimpänä tulorivinä korkotuotot taitaa olla ihan linjassa odotusten kanssa ja palkkiotuotot hieman yli. Kustannuksetkin linjassa odotusten kanssa, mutta luottotappioita ei vieläkään näy missään. Uskomatonta, että tässä ympäristössä luottotappioita saadaan aikaiseksi alle 0,1 % suhdeluvulla. Alin rivi taitaa olla viitisen prosenttia yli odotusten 1,3 miljardissa.
Olenki tänään ostellut Nordeaa moneen eri hintaan. Eli toinen toistaan halvempaan hintaan. Viimeksi napsahti @10,52, missä on reippaat 4 pinnaa miinusta. En täysin ymmärrä reaktiota, mutta on alkuräjähdyskin aina ollut miulle vaikea käsittää.
Oliko Aki tämä se kuuluisa ”tehokas markkina in My ***.”? ;)
Itsekään en ymmärrä kurssireaktiota, koska mahdollisesti laskevat korot on jo mielestäni hinnoiteltu kurssiin. P/E on tälle vuodelle jossain seiskan ja kasin välissä ja osinkotuotto voi teoriassa olla vaikka 10 %!
Minäkin olisin ottanut, ellen olisi jo aiemmin ottanut. Lisäksi olisin mieluusti ostanut lisää Nordeaa. Ajoitukset muutenkin hukassa, Sampoa tuli kevenneltyä vähän yli 40:n vaikka kurssi käväisikin lopulta yli 41:ssä. Sampo ostelee omiaan vielä jonkin aikaa käsittääkseni 100 000 luokkaa päivittäin että luullakseni saan loputkin vielä menemään.
Yllättävän hyvin näyttää iso pankki kestävän syklejä
Nordea aavistuksen yli konsensuksen pääriveillä. Pieni posari oman pääoman tuottoon ja 250m euron buyback-ohjelma. Hyvin se menee. En omista. pic.twitter.com/MQkZMcHOPV
Nordean tulos ei mielestäni ollut yllätys. Omasp ketjuun kirjoitin aiemmin myös Nordeasta tänä vuonna. Yhtiön tekee tänä vuonna todennäköisesti 6,x mrd euroa tulosta. Markkina-arvo on noin 36. PE luku 5-6. Tulevina vuosina yhtiön tulosta tulee laskemaan korkojen lasku. Tämä on mahdollista paikata muilla operaatioilla mm myymällä enemmän varainhoitoa yms. Mielestäni alhainen p/e takia yhtiö kestää korkojen laskua.
Itse näen, että ottamalla huomioon koronlaskun tämä on edullinen yhtiö. Yhtiö on laadukkaampi pankki kuin esimerkiksi monet eurooppalaiset verrokkinsa. En ole Eurooppalaisia pankkeja tutkinut, mutta näin olen kuullut. En tiedä laskeeko yhtiön markkina-arvoa tämä eurooppalaisen pankkisektoriin kohdistuva heikko luottamus.
Tosiaan yhtiöllä on ollut omien osakkeiden osto-ohjelma. Tämä nostaa osakekohtaisia lukuja kun yhtiö omien ostossa aina mitätöi ostettavat osakkeet. Periaatteessa Nordeaa omistamalla saa noin 15-20% ja mahdollisen osakekohtaisen tuloskasvun riippuen siitä paljonko EKP antaa luvan ostaa omia osakkeita ja paljonko siihen käytetään rahaa osingonmaksun lisäksi.
Nordeaa on vaikea ostaa ja vielä vaikeampi myydä. Ensin pitäis tulla joku ääliöralli edes 12€:n, jossa keventää 1/3, sitten joku hulabaloo, et pääsis ostelee takas 8-9 maastossa. Corona-hepulissa sai onneksi kassit piripintaan 4-5€:ssa.
Joo tosiaan itse olen tottunut laskemaan p/e luvun tuotoista ennen veroja. Tarkistin niin tosiaan tämä ei ole minkään standardin mukainen vaan se oikea lasketaan verojen jälkeen luvusta. Näin todelliset hieman korkeampia. Tosiaan itse olen tottunut laskemaan tästä koska tämä ei ota kantaa maan veroasteeseen, yrityksen kokonaisveroasteeseen, siihen onko yrityksellä käyttämättä tappioita tai tuleeko tulos fuusiovoitosta/tappiosta.
Tosiaan laskin niin Nordean verojen osuus on suunnilleen 22% tuloksesta. Google kertoo, että myös Ruotsissa on 20% yritysverokanta. Norjassa 21%. En tiedä miksi Nordea maksaa tätä korkeampaa veroa.
Nettotuloksesta laskettu p/e omilla laskuilla on noin 7. Tämä on laskettu tuolla 36 mrd markkina-arvolla, mikä näkyy siis kauppalehden sivuilla. Kauppalehden sivuilla näkyy ymmärtääkseni edellisen markkinapäivän markkina-arvo. Tänään markkina-arvo nousi 6%, joten 38 mrd laskettuna se olisi noin 7,5. Tässä on ajateltu että viimeinen kvartaali olisi noin 1,2 mrd mikä on noin sama kuin q3 tulos siis verojen jälkeen.