10.3.2016 - 20:38

mb

+16
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
60

EKP on siis aikaansaanut pankeille mustapekkapelin, jossa rahan hallussapidosta rangaistaan. EKP toivoo tämän aikaansaavan antolainauksen kasvun. Jos vastaava tilanne vallitsisi yrityslainoissa, kasvaisivat niiden investoinnit ja yritysostot sekä osingonjako ja omien osakkeiden ostot huomattavasti. Nythän suuret yritykset ovat kautta länsimaailman varastoineet huomattavat varat, koska tuottavia investointikohteita ei ole ollut ja verotussyistä omistajillekaan ei ole kannattanut kaikkea maksaa takaisin.

 

http://erikhare.com/2015/05/04/sitting-on-cash/

https://www.stlouisfed.org/Publications/Regional-Economist/January-2013…

Lienee selvää, että jos tähän suuntaan mennään, niin p/e-luvut kasvavat huomattavasti. Miettikääs p/e:tä negatiivisella korolla:)

 

 

17.3.2016 - 15:25

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Keskuspankkien korkopäätöskierros on läpiviety. EKP:hän pudotti yllättäin korkoja -0,4%:iin ja lisäsi valtionlainojen ostoja. http://www.suomenpankki.fi/fi/suomen_pankki/ajankohtaista/muut_uutiset/…

FED puolestaan piti eilen korkonsa ennallaan ja laski talousennusteita jonkin verran alaspäin. http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2016/03/16/fed-taytti-odotukset-oh…

Pienemmistä Britit pitivät korot ennallaan ja Norja taisi pudotella.

Euroalueelle suhteellisesti ottaen elvyttävä lopputulema ja hyvä niin. Maailmantalouden veturia ei vaan oikein tahdo löytyä kun Kiinakin vielä hidastaa koko ajan.

5.5.2016 - 14:03

PikkuPro

+6203
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2923

Jotenkin on haisu, että kilpailukykysopimus ei mene helpolla maaliin: http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2016/05/04/sttkn-palola-toivoo…

Eihän se mikään kuninkaantekijä ole vaikka menisikin, mutta jos en mene, niin aika hiljaista on sitten porvarihallituksen aikaiset tulokset. Suomilaiva kokeilee ajopuuteoriaa käytännössä ja luulempa, että viime päivien pörssilasku osin heijastaa uskon puutetta kilpailukykysopimusta kohtaan (vaikka lähtökohtaisesti inhoankin jälkikäteen syiden etsimistä pörssilaskuun).

27.6.2016 - 18:25

Seniili Seiska

+12
Liittynyt:
9.3.2015
Viestejä:
51

Tulee rekyyliä ja kovaa, varsinkin jos nyt koko viikon laskee vielä - ainakin jossain päin maailmaa surprise Ei tuo EU:n tulevaisuus välttämättä kovin hyvältä näytä pidemmällä aikavälillä ilman Englantia. Onhan tämmöset harvinaisia kun kun indeksi on -8-10 päivässä%, oli se sitten dax tai omx niin näissä kyllä paukkuu jo stoplossit monessa paikassa jne.cool

Pahemmin näyttäisi eurooppa ottavan hittiä kun FTSE...

29.6.2016 - 21:30

Laskupäivä

-42
Liittynyt:
8.3.2016
Viestejä:
111

Hei! Kovin moni teistä ei ilmeisesti seuraa Amstrongeconomics.comia (tullut tutuksi elokuvasta 'Forecaster' jonka Pyysari arvosteli blogissaan viime syyskuussa), joten kirjoitan tänne kuulumisia mitä kyseinen amerikan maestro päivittelee blogiinsa huimaa vauhtia (min. 3 artikkelia päivässä). Katsotaan toteutuuko, vai onko tekemättä vaille valmis kuten savolainen projekti:

  • Pääomavirrat siirtyvät vahvasti Yhdysvaltoihin, ja dollarin kurssi vahvistuu kaikkia muita valuuttoja vastaan.
  • Brexitti ei tule tapahtumaan, vaan asiaa pyöritetään ympäriinsä (kansanäänestys ei ollut sitova). Joulukuussa -16 (tarkemmin 6.12) kansa nousee ekan kerran UK:ssa barrikadeille kun poliittinen eliitti on pettänyt lupauksensa EU:sta irtautumisesta, ja EU ajaa liittovaltio täyttä höyryä eteenpäin. Kukaan ei halua UK:n pääministerin paikalle, koska EU:n artikla 50. mukaan pitäisi käynnistää EU:sta irtautuminen hetimiten jota Cameron ei tehnyt lähtiessään pestistä (vika kosto kansalleen joka äänesti eliitin mielestä "väärin"). Seuraava PM joutuisi ajamaan UK:n tilanteeseen, jossa Skotlanti, Irlanti ja P-Irlanti irtautuisivat ja jäisivät EU:hun vain isoveljensä kiusaksi. Yksikään PM ei halua olla juuri se pääministeri joka hajottaa Kansainliiton. Amstrong väittää että kovinkaan moni britti ei brexittiä äänestäessään tajunnut mitä tulee tapahtumaan Skotlannille ym. kun ne pääsevät levelöimään itsenäisyyden EU:n avulla, vaikka samalla sitoutuvat uppoavaan Euroopan unioniin.
  • Dow Jones nousee USA:ssa huippuunsa (pääomavirrat ympäri maailmaa ruokkivat kehitystä ja myös koska korot matalalla). Trumpista pressa joulukuussa kun Hillary menettää johtoaseman toista kertaa (tällä kertaa mailisekoilujensa takia, jotka muuten venäläishakkerit ovat saaneet haltuunsa). Trumpetin voiton luottoluokitusfirmat kostavat laskemalla USA:n luokitusta, kuten tekivät UK:n kohdallakin ilman pitää järkiperustetta Brexitin jälkimainingeissa. Tämä aiheuttaa joulukuussa sekaannusta markkinoilla. Samoin jos Trumppi ajaa läpi tariffeja Iphoneille ym. niin ollaan erittäin mielenkiintoisessa tilanteesta josta alkaa väistämätön alamäki USA:n kohdalla. Tottakai nämä "moovit" kestävät vuosia, eivätkä tapahdu kertarysäyksellä yhden aamupäivän aikana.
  • EU painuu ensin pinnan alle, Katalonit ja UK:n yllämainitut valtiot käynnistävät itsenäistymisprosessin ja EU hajoaa palanen kerrallaan. Sen jälkeen Japani ja USA. Vuonna 2030 poliittinen ja taloudellinen valta on Kiinassa (tämän nyt tajuaa jos nostelee meikäperunoitten tavaroita ja katsoo mikä on 'Made in' maana, Kiinan ikäjakauma, säästäväisyys...). Joten Kiina-rahastot selville ja rahat kiinni 2020 jälkeen.
  • Amstrong ennustaa taulukoistaan että talouskriisi alkaa maksamattomista kehittyvien maiden lainoista (Brasilia ekana? Kuka on ensimmäinen dominonappula kun $ määräiset velat alkavat erääntyä? Huom. velat nousevat taivaisiin kun Brasiliakin velkaantunut dollareissa, ei omassa valuutassaan ja pääomavirrat nostavat taalan kurssin ylös). Saa nähdä, näillä puheilla vuodesta 2017 tulee haastava ja 2018 kaikki menee mullinmallin. Vuonna 2020 on Amstroningin ennustuksen mukaan käytössä jo uusi valuutta. EU hajoaa eläkelupauksiinsa (Suomessa on 70% säästetty eläkerahoista, Italiassa 0%? Espanja?) Väestön ikääntyminen tulee olemaan haaste.

Mitä itse sijoittaisin Amstrongin blogia 6 kk:tta lukeneena? A) Nostaisin käteistä koska jos Obama vetää Internetin Kill swithiä vuoden 2017 ja -18 levottomuuksissa niin sinne häviää tämä foorumi, kuin myös kaikki sijoitukset interwebin sijoitusmestoissa. USA on hankkinut miljardeilla taaloilla luoteja ja aseita joita ei saa käyttää sodissa kansainvälisten sopimusten mukaan? Miksi? Omaa kansaansa vastaan tulevissa rähinöissä? B) Kokeilisin puoliläpällä Etherium nimistä kryptocoinia 1000€ paukulla. Nyt maksaa 11$ laaki, sama sauma kuin Bitcoinilla joskus vuonna 2012 joka nyt maksaa jo 800$ laaki. Mutta Etheriumissa parempi setti kuin Bitcoinissa kokonaisuutena ja erittäin mielenkiintoisia ideoita (kuten yrityksen perustaminen pelkästään Etherium verkkoon ja kaikkien maksujen ja laskutusten käsittely Etheriumissa, joka jättää FIAT rahan rannalle). Samoin Etheriumin verkkoon tulee uusi vedonlyöntimesta, jonka ideaa en suoraan sanottuna tajunnut. Jotenkin niin että jos olet tarpeeksi usein oikeassa niin verkko palkitsee sinut vaikket olisikaan betsannut. Jotain 20 wee jonne high-techhiä. HUOM! Tässä vaiheessa Etheriumin ostaminen ja "kolikoiden" holdaaminen vaatii vielä IT-taitoja koska nettilompakot eivät ole vielä kehittyneet käyttäjäystävälliseksi kuten Bitcoinin kohdalla. Nykyisinhän Bitcoineja pystyy ostamaan jo kuka tahansa varhaisperuna jos saa vaan tietokoneen käyntiin cheeky

Amstrong kysyy mistä saamme sähkön sähköautoihin ja -pyöriin kun ydinvoimaloita ajetaan alas ympäri Eurooppaa? Mut joo, keep positive. Mutta lukiessa blogia huomaa, että ollaan maapallon laajuisesti iso massa ja massa tekee ne päätökset. Muutos voi tapahtua mutta enemmistön on oltava väärässä. Keep positive, ja seurataan maailman menoa. PS. Pyysarille blogin kirjoittamisesta iso kiitos tänne ja Ptietoon.

5.7.2016 - 01:08

Lehtopöllö

+347
Liittynyt:
17.9.2014
Viestejä:
394

Talouskasvu matelee jokaisella markkina-alueella, korot raapii pohjaa kaikkialla. Etelä-Eurooppa, Kreikan johdolla, hukkuu velkaansa ja samaa on ilmassa siellä ja täällä.

http://m.taloussanomat.fi/politiikka/2016/07/04/italia-ja-eu-riidoissa-…

http://m.taloussanomat.fi/rahoitus/2016/07/04/huoli-kiinan-pankeista-ka…

Minkälaisena näette mahdollisuudet pankki-/velkakriisin kärjistymiseen lähitulevaisuudessa ja onko hyviä teorioita ja arvauksia miten tilanne tulisi kehittymään?

5.7.2016 - 20:55

keely

+32
Liittynyt:
13.10.2014
Viestejä:
48
Laskupäivä kirjoitti:

Obama vetää Internetin Kill swithiä vuoden 2017 ja -18 levottomuuksissa niin sinne häviää tämä foorumi, kuin myös kaikki sijoitukset interwebin sijoitusmestoissa. 

Oliko tämä omaa vai Amstrongin ajattelua? En lyhyellä skimmauksella löytänyt lähdettä. Tarkoititko, että häviää väliaikaisesti (tieto ei kulje verkossa) vai lopullisesti (katoaa pieruna saharaan)? Ensimmäisen voin teoriassa nähdä. Jälkimmäisen teknistä toteutusta en osaa edes mielikuvitella. 

 

5.7.2016 - 20:56

Laskupäivä

-42
Liittynyt:
8.3.2016
Viestejä:
111

Itse näkisin kuten yllä kirjoitin että taala tulee vahvistumaan. Pankkien alamäki (vaikka ne on kieltämättä lasketelleet jo pitkään) varmaan tulee jatkumaan ainakin EU alueella jonkin aikaa. EU:n valuvikojen takia Italia, Espanja ja Kreikka on vaan ajankysymyksiä kun helppiä taas tarvitaan. Mediassa ollut että pitäisi A) laajentaa liittovaltiokehitystä tai B) sopia suorat siirrot eteläisiin EU maihin. Voiko nää ullarit nyt olla kenelläkään for real yllätyksiä? Espanjassakin nuorisotyöttömyys jotain 50%, Ajankysymys kun lähdetään kaduille.

Jos ois rahaa niin ostaisin USA-osakkeita tai ainakin pitäisin rahat taaloissa.

8.7.2016 - 11:04

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Pitääkös tässä Euroopan rahoitussektorista huolestua laajemminkin? Italiassa valtio haluaisi pääomittaa pankkeja. Jostain muistan nähneeni, että 40MRD olisi akuutti tarve. Sehän on tässä mittakaavassa pikkusumma, mutta ongelmaluottojen koon arvioidaan olevan 17% lainakannasta. Se olisikin jo mittavampi paketti, edes osittaisesti realisoitavaksi heikkotaseisille Italialaispankeille.

Saksassa Bremer Landesbank on ajautunut likvikriisiin. Tase on täynnä ongelmaluottoja eikä mistään tunnu löytyvän lisäkapitaalia. IMF puolestaan mainitsee DB:n Euroopan suurimmaksi riskiksi rahoitussektorilla ja usealta suunnalta "hehkutetaan" pankin valtavaa johdannaispositiota. Pankkihan on ehdottomasti too big to fail.

Briteillä on epäilemättä omat kipupisteensä Brexitin jälkeen ja Ruotsissakin pankit ovat huolissaan asuntokuplan puhkeamisesta. Siellähän asuntojen hinnat kääntyivät samantien laskuun kun maassa astui voimaan uudet lait, jotka estävät asuntolainat, joita ei tarvitse lyhentää ollenkaan. 

12.7.2016 - 14:48

Acumen

+222
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
490

 

The S&P 500 just experienced an unprecedented burst to new high ground; will the move prove to be exhaustive or propel the index even higher?

 

On Friday, we discussed the S&P 500′s long awaited new 52-week high. Besides the fact that it had been more than a year since its last 52-week high, the manner in which it arrived into new high ground was also interesting. The index didn’t merely stroll into a new high, but it burst there in an unprecedented show of strength. Specifically, on Friday, the NYSE saw more than 95% of its volume go towards advancing stocks. That was the first time the S&P 500 made a new high on such strong upside volume. In fact, it was just the 9th time since 1965 that a 52-week high was accompanied by more than 90% advancing NYSE volume.



​...

http://jlfmi.tumblr.com/post/147272110085/stock-burst-to-new-highs-just…

22.9.2016 - 11:01

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Kysyisin kalenterimerkinnästäni. Huomiselle on minulle piirretty muistutus, että olisi mahdollisesti optioiden erääntymispäivä. Edellinen vastaava oli 17.6. Tällöin useiden eri osakkeiden kurssi heilahti viimeisellä viidellä kaupankäyntiminuutilla isoja prosentteja.

Tästä ilmiöstä käytiin keskustelua Technopolis- ketjussa 17.6 - 18.6. sivu 9. Silloin jossain toisaalla oli puhetta, että vastaavia erääntymispäiviä olisi ilmeisesti 4x vuodessa. Koitin tuolloin googlata asiasta tarkempaa tietoa, mutten löytänyt oikein mitään.

JOS tälläinen deadline on huomenna, niin olisi kiva tietää mitkä optiot mahdollisesti erääntyy. Ihan vaan, että tietäisi viritellä ostotoimarit oikeisiin lappuihin ja poimia ilmaiset muruset pöydältä.

Olisiko jollain aiheesta lisäinfoa?

22.9.2016 - 11:35

TEP1S

+99
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
150
Lucky Luke kirjoitti:

Kysyisin kalenterimerkinnästäni. Huomiselle on minulle piirretty muistutus, että olisi mahdollisesti optioiden erääntymispäivä. Edellinen vastaava oli 17.6. Tällöin useiden eri osakkeiden kurssi heilahti viimeisellä viidellä kaupankäyntiminuutilla isoja prosentteja.

...

JOS tälläinen deadline on huomenna, niin olisi kiva tietää mitkä optiot mahdollisesti erääntyy.

Osakkeisiin pohjautuvat indeksioptiot, indeksifutuurit ja osakekohtaiset optiot & -termiinit erääntyvät tyypillisesti vuosineljänneksen viimeisen kuukauden kolmantena perjantaina:

http://www.investopedia.com/terms/t/triplewitchinghour.asp

Minä luulen, että nyt syyskuussa erääntyminen oli jo viime perjantaina 16.9. (vuosineljänneksen viimeisen kuukauden kolmas perjantai)

Parempaakaan kalenteria en nopeasti löytänyt, mutta ohessa nuo:

http://www.eurexchange.com/blob/2264336/867b6789c1c33e06b8403ab278be1e9…

http://www.eurexchange.com/exchange-en/trading/trading-calendar/by-prod…

http://www.nasdaqomxnordic.com/digitalAssets/101/101967_gtms-trading-ca…

 

 

10.10.2016 - 16:34

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Iso-Britannian punta on valumassa historiallisen heikoksi.

Viime kuussa maan teollisuuden ostopäällikköindeksi vastoin markkinoiden odotuksia vahvistui.  3.10 julkistetut lopulliset tiedot kertovat teollisuuden ostopäällikköindeksin nousseen syyskuussa lukemaan 55,4 elokuun 53,3:sta. Uutistoimisto Bloombergin kokoamassa ennusteessa ekonomistit olivat povanneet kasvuvauhdin hiipuneen ja indeksin laskeneen 52,1:een.

Olisiko täällä ideoita mitkä firmat Punnan heikkenemisestä korjaavat suurimman hyödyn? Autoteollisuudesta en ole kovin kiinnostunut, koska Jaguarin tai Bentleyn omistajat ei välttämättä ole kovin hintasensitiivisiä.

Talvivaaran listautumisen ajoilta jäi mieleeni, että Lontoo toimii raaka-aine puolella maanosan ykköspörssinä. Entäpä mitä sieltä voisi mahdollisesti katsella esim. konepajapuolelta?
 

 

12.10.2016 - 10:26

Laskupäivä

-42
Liittynyt:
8.3.2016
Viestejä:
111
Lucky Luke kirjoitti:

Olisiko täällä ideoita mitkä firmat Punnan heikkenemisestä korjaavat suurimman hyödyn?

 

Mites uhkapeli-yhtiöt; Betfair, Ladbrokes-Coral, 32red ym. jotka on UK-firmoja. Kulut punnissa, mutta myynti tapahtuu muissakin valuutoissa?

12.10.2016 - 13:06

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Kiitti kommentista. Saattaa olla hyväkin idea. En vaan yhtään ole seurannut mihin ko. toimiala on menossa. Jotain jättifuusiotakin näin tässä viikolla suunniteltavan.

Otin tähän tarpeeseen melko pintapuolisella analyysillä Unileveriä reiluhkon satsin. Q3 tulos julkistetaan huomenna. Odottelen ainakin jotain positiivista kommenttia valuutan suhteen. Saa nähdä mihin se sitten riittää. Toimiala on ainakin umpiturvallinen. Oli muuten erikoista kun tarjoushinta asetettiin penceissä. Piti muutaman kerran doublechekkaa, että onko nää nyt puntia vai pencejä.

5.12.2016 - 13:45

Juha

OP
+1403
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1509

Italian eilinen kansanäänestys päättyi odotettuakin selvempään  ei-äänien voittoon ja pääministeri Matteo Renzin eroon. Tämä  tarkoittaa uudistusten perumista ja jatkuvaa poliittista epävarmuutta.

Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén pitää markkinareaktiota yllättävänä, vaikka äänestystulos ei yllätys ollutkaan.

"Osakemarkkinoiden nousun voi selittää siten, että Euroopan Keskuspankki joutuu nyt pidentämään arvopapereiden osto-ohjelmaa. Myös taperointi eli ostojen vähentäminen muuttuu vaikeammaksi", Vilén arvioi.

Vaikka keskuspankkiapu voisi ratkaista lähiajan pankkeihin liittyvät ongelmat, Vilén pitää EU:n kehitystä huolestuttavana.

"On hyvin todennäköistä, että Italia päätyy jollain aikavälillä järjestämään kansanäänestyksen EU:sta tai eurosta. Aiemmin todennäköisyys tällaisen äänestyksen päätyminen eroon olisi ollut epätodennäköistä. Nyt eropyrkimykset näyttävät mahdollisilta. Tämä on huono alku Euroopan vaalivuodelle ja uhkana on myrkyllinen kierre", Vilén sanoo. Arvopaperi

Markkina kiitti taas tuttuun tapaan. Saksan futuurit heräs -1.5% josta avauksesta reippaasti plussalle. Italian äänestystulos oli kyllä todennäköinen (~75%) mutta tää trendinomainen "huonojen" tulosten jälkeinen pörssinousu ihmetyttää. 

 

5.12.2016 - 14:07

Dronningholm

+32
Liittynyt:
25.6.2015
Viestejä:
47
Juha kirjoitti:

"On hyvin todennäköistä, että Italia päätyy jollain aikavälillä järjestämään kansanäänestyksen EU:sta tai eurosta. Aiemmin todennäköisyys tällaisen äänestyksen päätyminen eroon olisi ollut epätodennäköistä. Nyt eropyrkimykset näyttävät mahdollisilta. Tämä on huono alku Euroopan vaalivuodelle ja uhkana on myrkyllinen kierre"

Minua ihmetyttää euron kurssiliikkeet tämän päivän osalta. En keksi syitä miksi euro/usd on tällä hetkellä vahvempi, kuin avatessa.. 

5.12.2016 - 15:03

Markku

-2
Liittynyt:
5.12.2016
Viestejä:
16

Eur vahvistuminen on rekyyli yön voimakkaasta heikkenemisestä. Odotan Eur heikkenevän lähiviikkoina suhteessa USD. Paljon riippuu USA:n korkomarkkinan myllerryksen jatkumisesta. Ostan tänään USA-osakkeita. En toisaalta myy Eur muuta kuin käteistä, koska on likvideettiä paljon jäljellä.

5.12.2016 - 15:11

Dronningholm

+32
Liittynyt:
25.6.2015
Viestejä:
47

En usko tämän hetkisen vahvistumisen olevan enää rekyyliä yöllisestä dipistä, näkisin rekyylin ajoittuneen 01.30 - 02.15 väliselle ajalle. Tällä hetkellä € on vahvempi, kuin ennen äänestystuloksen julkistamista. 

5.12.2016 - 15:18

Markku

-2
Liittynyt:
5.12.2016
Viestejä:
16

Totta tuo. Mutta ei tämä Italia nyt niin iso juttu markkinoille ole. Italia on Italia. Ei se ole siitä, mihinkään muuttunut. Eikä se EU:sta lähde, koska saa niin paljon tukia. PIGS-maiden velkojen maksuun kukaan nyt ole uskonut. Ja populistit sitä paitsi voisivat hyvin beilata roskapankit, joten markkinat tykkää. MUTTA minulle iso kuva kuitenkin iso nega Euroopalle ja USA:ssa houkuttaa Trumpin fiskaalipolitiikka. 

5.12.2016 - 20:48

Laskupäivä

-42
Liittynyt:
8.3.2016
Viestejä:
111
Lucky Luke kirjoitti:

Kiitti kommentista. Saattaa olla hyväkin idea. En vaan yhtään ole seurannut mihin ko. toimiala on menossa. Jotain jättifuusiotakin näin tässä viikolla suunniteltavan.

Otin tähän tarpeeseen melko pintapuolisella analyysillä Unileveriä reiluhkon satsin. Q3 tulos julkistetaan huomenna. Odottelen ainakin jotain positiivista kommenttia valuutan suhteen. Saa nähdä mihin se sitten riittää. Toimiala on ainakin umpiturvallinen. Oli muuten erikoista kun tarjoushinta asetettiin penceissä. Piti muutaman kerran doublechekkaa, että onko nää nyt puntia vai pencejä.

 

Keksitkö Luke hyviä sijoituskohteita liittyen punnan heikkenemiseen?

3.1.2017 - 10:17

Aki Pyysing

+13911
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7099

Tammiralli jatkuu toista päivää. Markkinan suuntaa kertovaksi mitään indeksimuutosta parempi on nousijat/laskijat suhde. Tällöin ei yhden raskaan lapun isokaan muutos tunnus. Markkinat auki 10 minuttia, 82 nousijaa ja 18 laskijaa = nousupäivä kasassa ja tulossakin, ellei tule mitään dramaattisia uutisia.

5.2.2017 - 18:52

Dhrm

+23
Liittynyt:
31.1.2017
Viestejä:
120

Nykyinen arvostustaso on saavutettu aikalailla kahta reittiä:

1) Yritykset ovat tehostaneet toimintaansa huomattavasti eli tuloskasvu on tullut kulukuurista, eikä niinkään kasvusta

2) Korkotaso on ollut erittäin matala erittäin pitkään

Jos nyt sitten joku kupla on, niin sen puhkeamisessa pitäisi yritysten tulostason heiketä ja/tai korkotason nousta. IT-kupla oli volyymikupla eli määrällinen kasvu loi odotuksia ja kasvatti tuloksia. Korot olivat melko korkeat kuplan loppua kohden. Nyt ollaan toisessa ääripäässä. 

Globaali talouskasvu on ollut maltillista pitkään. Suurin syy tähän on ollut Kiinan heikkenevä talouskasvu. Erityisesti investointihyödykkeet ovat edelleen hyvin halpoja. Tämäkään ei oikein sovi kuplaan, eikä edellisiin sellaisiin.

Mutta korkotaso voi kyllä nousta selvästi. Tämä lienee todennäköisin negatiivinen kehityskulku. Toisaalta korkotason nousu taas liittyy hintojen nousuun, joka taas liittyy volyymien kasvuun eli sikäli varsinainen kupla on vasta edessä.

 

5.2.2017 - 19:12

Jones

+88
Liittynyt:
25.10.2015
Viestejä:
45

Itse kuulun pääsääntöisesti näihin tylsiin indeksisijoittajiin, mutta muutama ajatus mahdollisesta kuplasta. En finanssikriisin aikaan vielä ymmärtänyt näistä asioista sitäkään vähää mitä nyt, mutta mitä olen jälkeenpäin lukenut eri kuplien puhkeamisista, niin useissa lähteissä on mainittu, että kuplien ollessa kuumimmillaan puhuttiin markkinoiden saavuttaneen ikuisen tasaisen kasvun tai jotain muuta vastaavaa ja laskukausien olevan historiaa. (Vai liekö näillä sitten väritetty tarinoita jälkeenpäin?) Ja että ylipäätään hypetys olisi ollut melkoinen.

Jos nykyistä ilmapiiriä vertaa noihin, niin ainakaan tällä hetkellä markkinoilla ei paljon hehkutusta näy, että tämä on nyt loputonta ylämäkeä vaan. Tuntuu, että päinvastoin uhkakuvia maalaillaan tuon tuosta.

Eli ainakin tämän perusteella nykyinen mahdollinen kupla on ehkä erilainen aiempiin verrattuna?