9.10.2024 - 10:00

big bad bear

+601
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
311

Maldini wrote:

Off the grid on julkaistu! Historiallinen hetki, ensimmäinen Playstation ja Xbox peli, joka käyttää lohkoketjua taustalla!

Tässä tosiaan ensimmäinen paikka lohkoketjujen läpimurrolle gamingiin👏

Ketjuna Avalanchen päälle luotu layer 1(ex-subnet)

Hieno juttu - jos tämä on tehty oikein ja siitä tulee hitti, tulee aikamoista painetta saada sama ominaisuus moniin peleihin, kuten nyt vaikka GTA VI. Ja sitten onkin satoja miljoonia käyttäjiä yhtäkkiä. 

Off The Grid menee testiin asap. Toivottavasti pelaajille tästä saadaan niin smooth kokemus, että ei edes tarvitse keskustella mistään lohkoketjuista tai tietää mitä taustalla tapahtuu. Vasta jos siihen pisteeseen päästään niin voidaan kutsua läpimurroksi  - minun mielestäni.

3
0
9.10.2024 - 11:29

Antti Hyppänen

+1988
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
727

HBO on julkaissut tänään uuden dokumentin Bitcoinista - Money Electric: The Bitcoin Mystery. Dokkari on herättänyt paljon keskustelua siitä, kenet se "paljastaa" Satoshi Nakamotoksi.

Kyseessä oli yllättävä nimi, joka ei ollut mukana spekulaatioissa: Peter Todd. Kyseinen henkilö ei ollut edes Polymarketissa nimettynä ehdokkaana vedonlyönnissä, jossa betsattiin kenet HBO paljastaa Satoshiksi.

Onko Satoshi Nakamoton henkilöllisyys nyt paljastettu? Ei ole.

Katsoin dokumentin läpi aamulla ja kirjoitin siitä uutisen jos kiinnostaa tarkemmin:
https://bitcoinkeskus.com/hbon-dokumentti-nostaa-uuden-ehdokkaan-satosh…

5
0
9.10.2024 - 20:08

Hamppi10

+20
Liittynyt:
15.10.2018
Viestejä:
69

Suomesta tullut kyllä paljon osaamista lohkoketju alalle. Martti Malmi ensimmäisiä Bitcoin kehittäjiä, Stani Kulechov aaveen perustaja, Teemu Päivinen, ym...... Kyllä meillä täällä Suomessa osaamista on ihan maailman huipulle 💪

2
0
11.10.2024 - 10:01

node

+118
Liittynyt:
28.11.2017
Viestejä:
149

Ensimmäinen AAA peli lohkoketjuun. Avalanche lohkoketjuun.

Kuva

Pankki valitsi Avalanchen.

Kuva

Porsche.

Kuva

Historiallinen hetki - nyt RWA > DeFi

Kuva
1
0
11.10.2024 - 10:26

Husse72

+169
Liittynyt:
10.5.2022
Viestejä:
229

Yhtään dissaamatta Avalanchea niin kyllä sen luulisi kurssissa näkyvän jos uutiset ovat oikeasti isoja?  Mutta hienoa tietysti Latinoille, jotka pääsevät tästä nyt hyötymään jollain tavoin

1
0
11.10.2024 - 11:49

node

+118
Liittynyt:
28.11.2017
Viestejä:
149

Husse72 wrote:

Yhtään dissaamatta Avalanchea niin kyllä sen luulisi kurssissa näkyvän jos uutiset ovat oikeasti isoja?  Mutta hienoa tietysti Latinoille, jotka pääsevät tästä nyt hyötymään jollain tavoin

Tulevaisuuden tarkka ennustaminen on mahdotonta, mutta pidän todennäköisenä, että kohta BTC rikkoo ATH arvonsa ja alkaa nousemaan kunnolla. Tässä kohtaa pidän todennäköisenä, että myös markkina muuttuu hieman ja RWA/utility tulevat lopulta olemaan tämän nousun isoimmat nousijat. Voin olla tässä toki väärässäkin.

Toistaiseksi, jos katsotaan eri narratiivien nousua tämän vuoden alusta, niin RWA sektori on jo nyt hyvin mukana nousussa. Katsotaan päätyykö syklin loppuun mennessä isoimmaksi nousijaksi? Ainakin juuri saavutti ison merkkipaalun, koska kovan kasvun takia ohitti juuri DeFin. Odottelen itse tähän syklin loppuun RWA-sektorin meganousua. Mutta voin olla tässäkin väärässä. 

Kuva

Tuntuu, että moni seurailee tällä vain hintoja. Itse en niinkään. Itse arvo-sijoittajana seuraan pikemminkin mitä projektit saavat aikaiseksi ja minkälainen tarve heidän tekemillään asioilla on tulevaisuudessa. Arvosijoittajahan pitää siitä jos löytää jotain sellaista, jonka hinta on alhainen, mutta fundamentit ovat erinomaiset. Tämän jälkeen hän jää seuraamaan, että markkinat mahdollisesti korjaavat hinnan vastaamaan fundamentteja. 

Nämä punaiset pisteet kuvassa alla eivät ole Avalanche verkon käyttäjiä, vaan lohkoketjuja. Tässä siis visualisointi Avalanche verkon testi-verkosta. Main-net joka pyörii tuotannossa on noin 1/10 tästä. Punaiset pisteet (361 kpl.) ovat Avalanche-verkon L1-lohkoketjuja. Itse katselen tätä kuvaa, mietin tulevaisuutta ja sitten katson nykyistä Avalanchen arvostustasoa - hymyilyttää, vaikka voin tokia olla myös tässäkin väärässä. Aika näyttää.

Kuva

EDIT: lisätään tämä vielä tähän. Oikean AAA pelin transaktioita yhdessä Avalanche verkon L1-verkossa.
 

Kuva
4
0
11.10.2024 - 13:54

Casteliero

+6179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2117

node wrote:

Tuntuu, että moni seurailee tällä vain hintoja. Itse en niinkään. Itse arvo-sijoittajana seuraan pikemminkin mitä projektit saavat aikaiseksi ja minkälainen tarve heidän tekemillään asioilla on tulevaisuudessa. Arvosijoittajahan pitää siitä jos löytää jotain sellaista, jonka hinta on alhainen, mutta fundamentit ovat erinomaiset. Tämän jälkeen hän jää seuraamaan, että markkinat mahdollisesti korjaavat hinnan vastaamaan fundamentteja. 

Tottakai seurataan hintoja. Nämä on itselle ainakin ihan täysin sijoitustuotteita ja tarkoitus vaan ottaa rahoille tuottoa. Teknologia on ihan kivaa ja toivottavasti se adoptoidaan, sekä saadaan sen edut, mutta tärkeintä ainakin itselle on saada mahdollisimman paljon rahallista hyötyä näistä. 

Ja arvosijoittaminen ja kryptot. Come on. Ei noista voi oikein puhua edes samassa foorumissa. Ihan puhdasta spekulaatiota tulevasta adoptiosta nämä kaikki on. Arvosijoittamiseen kun liittyy myös sijoitetun kohteen tuotto-odotukset aika vahvasti ja Ethereum on ollut käytännössä ainut, joka noista isoista on sillä saralla edes jotenkin menestynyt. Ja senkin "P/E" taisi parhaimmillaan olla jossain reilun 100 tietämillä. Ei se kellekkään arvosijoittajalle kelpaisi.

Ja kun näistä puhutaan, niin pitää erottaa teknologia ja sijoitus toisistaan. Ne kulkee rinnakkain, mutta ei ne millään tavalla korreloi. Tämä on edelleen pitkälti sijoituksena ihan narratiivi-peliä (plus rahakanavia Bitcoinin ja Ethereumin osalta). Jos jää odottamaan, että se joku teknologia "tappaa" Ethereumin ja nousee ykköseksi, niin aika kauan saa kassiensa kanssa odotella. 

Jos esim mietitään vaikka Avalanche vs Ethereum, ja halutaan Avalanchen vievän sen verran kehittäjä- ja käyttäjäpääomaa Ethereumilta, että siitä tulee ykkösketju EVM ympäristössä. Se ei tapahdu helposti, koska Ethereum itse kehittyy vielä. Sen skaalautuvuus roadmap L2 tasoilla on vasta alussa. Käytännössä kaikki kehittäjät, jotka kehittää Ethereumia, tai palveluita sen päälle, ovat sen hyväksyneet, koska ovat Ethereumin valinneet. Ja se on lohkoketju-kehittäjistä merkittävästi suurin osa, jotka kehittää palveluitaan Ethereumin päälle. Siellä on edelleen eniten rahaa kehittäjille, eniten käyttäjiä, eniten kehittäjiä jne. Ja koska he ovat sitoutuneet tuohon L2 roadmapiin, he eivät lähde sieltä muualle, ennen kuin alkaa olla selvää, että tuo L2 malli ei toimi. 

Ja sen jälkeen heidän pitäisi vielä valita Avalanche uudeksi parhaaksi malliksi. Se voi olla teknologialtaan parempaa, se voi olla että ei ole. Mutta aina paras teknologia ei voita, siitä on historiassa paljon esimerkkejä, esim Minidisc vs CD, Betamax vs VHS jne. Se käyttäjä+kehittäjämassa on tärkeää. Ja raha. 

Mutta oletetaan, että näin tulee käymään. Se ottaa vähintään 3 vuotta. Todennäköisesti 5-8 vuotta, että se massa toteaa Ethereumin suunnan olleen epäonnistunut yritys ja valitaan toinen suunta. Ja tässä tulee se sijoitusaspekti peliin. Sinä ilmeisesti haluat ottaa sen ison riskin, että Ethereum epäonnistuu omissa kehityssuunnitelmissaan ja Avalanche on jostain syystä se seuraava valittu jatkaja? Sinä haluat uskoa tähän hyvin epätodennäköiseen lopputulemaan ja istumaan Avalanche position päällä seuraavat 3-8 vuotta? Samaan aikaan koko ala kehittyy ja muut kolikot nousee huomattavasti todennäköisemmin ja enemmän sillä aikaa. Sijoituksena voi olla paljon parempi laittaa vaikka rahat seuraavaksi kolmeksi vuodeksi Bitcoiniin ja odottaa Ethereumin murenevan ja sen jälkeen kerkeää vielä hyvin mukaan seuraavan voittajan valintaan. Kun katsoo historiaa näiden Ethereum killereiden osalta, niin kyllä Avalanche näyttää pitkälti omassa evoluutiossaan adoption, sekä hinnan osalta, seuraavan niitä. Se voi olla poikkeus ja se voi olla se joka lopulta Ethereumin biittaa, mutta sijoituksena on pitkä aika sitä vielä odotella. Teknologia ja sijoutus pitää osata näissä erottaa toisistaan. 

EDIT: lisätään tämä vielä tähän. Oikean AAA pelin transaktioita yhdessä Avalanche verkon L1-verkossa.
 

Kuva

Off the Gridissä ollut kyllä hyvä pöhinä ympärillä. Taisi olla top4 striimatuinta peliä Twitchissä eilen ja kovia oli numerot Youtuben puolellakin. Ja vaikuttaa kyllä kaikin puolin hyvältä peliltä ja mahdolliselta menestyjältä. Muutamia pelejä tullut seurattua Youtuben puolelta noilta striimaajilta ja ainakin itsestä vaikuttaa sellaiselta peliltä, joka voi pelaajia kiinnostaa. Toivottavasti lyö läpi ja antaa sen web3 pelien mallin, sekä näyttää pelaajille, että NFT:t ei ole automaattisesti pahasta vaan pikemminkin on parempi uudistus. 

EDIT: Ja eilen muuten Uniswap ilmoitti kehittävänsä oman L2-ketjun

7
0
11.10.2024 - 15:00

Casteliero

+6179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2117

Ja tuosta teknologian tulevaisuudesta ylipäätään, niin minusta se ei ole Ethereum vs Avalanche modulaarisessa EVM ympäristössä missään vaiheessa se kisa, vaan Ethereum vs Celestia mallit. Ethereumin teknologian puolella homma pohjautuu siihen, että L1 taso on äärimmäisen turvallinen. Celestian puolella taas siihen, että L1 taso on äärimmäisen tyhmä. Se tarjoaa pelkästään data availabilityä. Avalanchen malli on jossain tuolla noiden välissä.

Minun mielestä ainakin, jos L1 tasolta ei vaadita äärimmäistä turvallisuutta, niin sen jälkeen riittää Celestian malli. Ei silloin tarvita siirtyä Avalanchen välimalliin. Ja sijoituskohteena tuo Celestia kiinnostaa juuri tuon takia, koska siinä vaiheessa kun tuo modulaarinen malli yleistyy vielä enemmän ja se aletaan ymmärtämään, niin siinä vaiheessa nousee esiin tuo narratiivi, että tarvitaanko turvallista L1 tasoa, vai riittääkö tyhmä L1 ketju, eli Celestia. Se tulee silloin nousemaan keskiöön ja on taas "Ethereum killer", ja huomio nostaa kurssia jne.

5
0
11.10.2024 - 15:54

Ra1d0

+8
Liittynyt:
19.1.2024
Viestejä:
2

big bad bear wrote:

Maldini wrote:

Off the grid on julkaistu! Historiallinen hetki, ensimmäinen Playstation ja Xbox peli, joka käyttää lohkoketjua taustalla!

Tässä tosiaan ensimmäinen paikka lohkoketjujen läpimurrolle gamingiin👏

Ketjuna Avalanchen päälle luotu layer 1(ex-subnet)

Hieno juttu - jos tämä on tehty oikein ja siitä tulee hitti, tulee aikamoista painetta saada sama ominaisuus moniin peleihin, kuten nyt vaikka GTA VI. Ja sitten onkin satoja miljoonia käyttäjiä yhtäkkiä. 

Off The Grid menee testiin asap. Toivottavasti pelaajille tästä saadaan niin smooth kokemus, että ei edes tarvitse keskustella mistään lohkoketjuista tai tietää mitä taustalla tapahtuu. Vasta jos siihen pisteeseen päästään niin voidaan kutsua läpimurroksi  - minun mielestäni.

Pakkohan tämä Beta/early access oli ladata PS5:lle. Ja kyllä, ihan AA-luokan peli jo tässä Beta vaiheessa. Sitä en kyllä ymmärrä, että jos tämä nyt on gaming kryptoille iso juttu jos se menestyy, niin miksi missään pelin kehittäjissä, julkaisijoissa tai yhteistyökumppaneissa ei mainita sanallakaan Avalanchea? Pelissä voi ostaa rahalla kaikenmaailman lisäjuttuja, mutta ostot tapahtuu ihan pleikkarin kauppapaikassa. 

Olen jo muutaman kerran törmännyt tähän peliin pleikkarin kauppapaikassa ja sivuuttanut sen täysin, koska ajattelin, että tämä nyt on taas vaan yksi ilmainen räiskintä monien joukossa.

Tänään X:stä luin, että tämä peli on tehty Avalanchen lohkoketjun päälle. Yllättävän vähän tätä on kyllä markkinoitu "kryptot edellä".

6
0
11.10.2024 - 16:09

big bad bear

+601
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
311

Pelissä voi ostaa rahalla kaikenmaailman lisäjuttuja, mutta ostot tapahtuu ihan pleikkarin kauppapaikassa. 

Olen jo muutaman kerran törmännyt tähän peliin pleikkarin kauppapaikassa ja sivuuttanut sen täysin, koska ajattelin, että tämä nyt on taas vaan yksi ilmainen räiskintä monien joukossa.

Meinaatko siis, että Sony tai vaikka Microsoft suostuisi tukemaan pelejä, jotka ohittaisi niiden omat kauppapaikat? Dream on. Sony ottaa 30% jokaisesta PS Store transaktiosta esimerkiksi.

Eikä pelinkehittäjiä tietenkään kiinnosta mitään lohkoketjuja markkinoida koska se saa vaihdannan kuulostamaan monimutkaiselta. Pelaajalla pitää olla vaan pelin sisällä jotain oravannahkoja jolla voi sitten ostella juttuja. Varsinkin konsoliskenessä ihan kaikki yritetään (syystä) pitää niin yksinkertaisena kuin mahdollista.

1
0
11.10.2024 - 16:24

Casteliero

+6179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2117

big bad bear wrote:

Pelissä voi ostaa rahalla kaikenmaailman lisäjuttuja, mutta ostot tapahtuu ihan pleikkarin kauppapaikassa. 

Olen jo muutaman kerran törmännyt tähän peliin pleikkarin kauppapaikassa ja sivuuttanut sen täysin, koska ajattelin, että tämä nyt on taas vaan yksi ilmainen räiskintä monien joukossa.

Meinaatko siis, että Sony tai vaikka Microsoft suostuisi tukemaan pelejä, jotka ohittaisi niiden omat kauppapaikat? Dream on. Sony ottaa 30% jokaisesta PS Store transaktiosta esimerkiksi.

Eikä pelinkehittäjiä tietenkään kiinnosta mitään lohkoketjuja markkinoida koska se saa vaihdannan kuulostamaan monimutkaiselta. Pelaajalla pitää olla vaan pelin sisällä jotain oravannahkoja jolla voi sitten ostella juttuja. Varsinkin konsoliskenessä ihan kaikki yritetään (syystä) pitää niin yksinkertaisena kuin mahdollista.

Ilmeisesti tuohon on tulossa mahdollisuus käydä kauppaa noilla tuotteilla muillakin markkinapaikoilla. Ja tuostahan tuli nyt just tänävuonna ennakkopäätös Usassa, kun Epic Games haastoi Applen oikeuteen noista Fortniten maksujutuista (https://en.wikipedia.org/wiki/Epic_Games_v._Apple). Oikeus päätti, että Apple ei saa estää peliä ilmoittamasta muitakin maksukeinoja. Eli pelinkehittäjät todennäköisesti saa tuon pohjalta myös ilmoittaa muista markkinapaikoista, joissa pelituotteita myydään. Mutta toki tuon vuoksi esim Sony kehittää nyt sitä omaa L2-ketjua Ethereumin päälle. Tarkoitus tietty tehdä omat markkinapaikat pelituotteille, jotka ovat varmasti ne ensisijainen paikka esim Playstation peleille. 

4
0
11.10.2024 - 19:29

Antti Hyppänen

+1988
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
727

Ra1d0 wrote:

 

Pakkohan tämä Beta/early access oli ladata PS5:lle. Ja kyllä, ihan AA-luokan peli jo tässä Beta vaiheessa. Sitä en kyllä ymmärrä, että jos tämä nyt on gaming kryptoille iso juttu jos se menestyy, niin miksi missään pelin kehittäjissä, julkaisijoissa tai yhteistyökumppaneissa ei mainita sanallakaan Avalanchea? Pelissä voi ostaa rahalla kaikenmaailman lisäjuttuja, mutta ostot tapahtuu ihan pleikkarin kauppapaikassa. 

Olen jo muutaman kerran törmännyt tähän peliin pleikkarin kauppapaikassa ja sivuuttanut sen täysin, koska ajattelin, että tämä nyt on taas vaan yksi ilmainen räiskintä monien joukossa.

 

Tänään X:stä luin, että tämä peli on tehty Avalanchen lohkoketjun päälle. Yllättävän vähän tätä on kyllä markkinoitu "kryptot edellä".

Tämä on itse asiassa se "juttu", jolloin blockchain-pohjaiset pelit alkaa olla lähellä mainstreamia: kun pelaaja ei edes tiedä, että siellä on takana lohkoketju. Pelaaja toteaa vain, että onpas hyvä peli ja siistejä ominaisuuksia. Suurta populaatiota ei kiinnosta pätkääkään se taustalla oleva teknologia vaan pelikokemus.

Todennäköisesti toi toimii tulevaisuudessa niin, että peli näyttää sulle esim. suomalaisena euroja ja jenkkipelaajalle dollareita ja japanilaiselle jenejä. Kun sä myyt jonkun peliobjektin markkinapaikassa ja saat coineja lompakkon, se voi olla taustalla blockchain-transaktio joka suoritetaan AVAXilla, mutta sä näet pelaajana vain fiatin. Ja käytät Avalanchea ja AVAXia tietämättäsi. Toi on mun mielestä se vaihe kun ollaan siirrytty mainstream-adoptioon.

Se ymmärrys mikä itselläni tuosta peliskenestä on se, että tähän asti on vielä menty juuri myyntivaltilla "hei, pelaa tätä koska se on blockchain-peli". Tuolla saadaan mukaan pieni joukko entusiasteja, mutta ei edes kovimpia kryptoniiloja kiinnosta pitkään kliksutella huonoa pelikokemusta, vaikka oma suosikki lohkoketjuista olisi siellä taustalla.

Se on sitten vielä toinen juttu, että miten paljon jonkun suositun pelin käyttö lopulta vaikuttaa jonkun natiivitokenin kurssiin. Tässä vaiheessa mun mielestä ainoa todella vaikuttava asia on DEX-treidaus tai muu finanssispekulointi (esim. NFT tai ehkä ensi syklissä RWA), koska noista tulee riittävästi volyymia ja niitä isoja fisuja ostamaan sitä natiivitokenia. 

6
0
11.10.2024 - 20:23

Antti Hyppänen

+1988
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
727

Casteliero wrote:

 

EDIT: Ja eilen muuten Uniswap ilmoitti kehittävänsä oman L2-ketjun

Tässä on muuten yksi tärkeä uudistus, joka voi tehdä Uniswapin UNI-tokenista huomattavasti houkuttelevamman sijoituskohteen. Unichainiin tulee oma Unichain Validation Network. Se koostuu nodeista, jotka steikkaavat UNI-tokenia. Ne tulevat verifoimaan lohkoketjun lohkot, mikä parantaa desentralisaatiota. Normaalistihan nämä Layer 2:t ovat yhden sequencerin kontrolloimia. Esimerkiksi Basessa toi taho on Coinbase, ja toi sequencer myös kerää lohkopalkkiot.

Unichainin ratkaisussa noi nodet voivat estää tuon sequencerin vihamielisen toiminnan, minkä lisäksi ne saavat osansa lohkopalkkiosta. Tästä voi tulla reippaasti uutta kysyntää UNI-tokenille. Miten paljon - vaikea sanoa.

Unichain tulee myös osaksi OP Superchainia joka on verkosto OP Stackia käyttävistä lohkoketjuista (mm. Optimism & Base + kymmeniä muita). TestNet lanseerattu eilen, MainNet tulee ulos loppuvuodesta.

https://unchainedcrypto.com/uniswap-labs-announces-new-unichain-layer-2…

3
0
11.10.2024 - 20:38

Casteliero

+6179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2117

Antti Hyppänen wrote:

Casteliero wrote:

EDIT: Ja eilen muuten Uniswap ilmoitti kehittävänsä oman L2-ketjun

Tässä on muuten yksi tärkeä uudistus, joka voi tehdä Uniswapin UNI-tokenista huomattavasti houkuttelevamman sijoituskohteen. Unichainiin tulee oma Unichain Validation Network. Se koostuu nodeista, jotka steikkaavat UNI-tokenia. Ne tulevat verifoimaan lohkoketjun lohkot, mikä parantaa desentralisaatiota. Normaalistihan nämä Layer 2:t ovat yhden sequencerin kontrolloimia. Esimerkiksi Basessa toi taho on Coinbase, ja toi sequencer myös kerää lohkopalkkiot.

Unichainin ratkaisussa noi nodet voivat estää tuon sequencerin vihamielisen toiminnan, minkä lisäksi ne saavat osansa lohkopalkkiosta. Tästä voi tulla reippaasti uutta kysyntää UNI-tokenille. Miten paljon - vaikea sanoa.

Unichain tulee myös osaksi OP Superchainia joka on verkosto OP Stackia käyttävistä lohkoketjuista (mm. Optimism & Base + kymmeniä muita). TestNet lanseerattu eilen, MainNet tulee ulos loppuvuodesta.

https://unchainedcrypto.com/uniswap-labs-announces-new-unichain-layer-2-to-improve-the-fragmented-defi-experience/

Kun tuolla aiemmin puhuin noista sijoituksen ja teknologian eroista, sekä narratiivien merkityksestä, niin tässä on hyvä esimerkki. Uniswap tokenille uusi käyttötarkoitus ja mahdollisesti jokin etu, joka luo kysyntää/antaa uuden kulman UNI-tokenille. Teknologisessa mielessä älyttömän hyvä asia. Sijoituksellisesti ehkä tulevaisuudessa. Se, että tuosta yhtälöstä tulee oikeasti tuottava, vaatii todennäköisesti jotain 1000x kovempia volyymejä, sekä liikennettä. Eli sijoitusmielessä tuo on käytännössä vaan narratiivi tokenin ympärillä. Tarina potentiaalisesta tulevaisuudesta.

Mutta se voi olla tuon narratiivin perusteella jo todella hyvä sijoitus. Kryptomarkkinat on siitä erikoiset, että ne toimii heti projektin alkuvaiheista lähtien ja kuten sanottu, Ethereumin lisäksi ei ole kovin montaa projektia, jotka oikeasti ovat olleet voitollisia. Tuo mahdollistaa sen narratiivien perusteella spekuloinnin. Ja jos olet sen uuden trendaavan narratiivin etujoukoissa, teet rahaa. Ja siinä kaikessa retail-raha on keskiössä. Niille syötetään eri narratiiveja ja sieltä poimitaan rahat pois. Näin ne kryptomarkkinat pääosin toimii ja jos osaa sitä yhtälöä käyttää itselleen eduksi, niin pystyy tekemään rahaa. Pitää vaan pyrkiä haistamaan ne tulevat narratiivit ajoissa.

Ja tämä tietty poislukien Bitcoin ja Ethereum, joissa on rahavirtaa ETF:ien kautta. Ne tekee poikkeuksen kryptomarkkinassa.

Ja tämä ei siis ollut kritiikki Anttia kohtaan, koska nuo tarinat myy ja niissä pitää olla etujoukoissa. Silloin on hyvä, että niitä tarinoita ja uusia kulmia tuodaan esiin. Mutta jos noissa lähdetään odottamaan sitä oikeaa tuottoa, niin ne tulee mahdollisesti vasta 10 vuoden päästä. Eli teknologia ja sijoittaminen pitää erottaa toisistaan kryptoissa.

4
-1
11.10.2024 - 20:49

Antti Hyppänen

+1988
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
727

Casteliero wrote:

 

Ja tämä ei siis ollut kritiikki Anttia kohtaan, koska nuo tarinat myy ja niissä pitää olla etujoukoissa. Silloin on hyvä, että niitä tarinoita ja uusia kulmia tuodaan esiin. Mutta jos noissa lähdetään odottamaan sitä oikeaa tuottoa, niin ne tulee mahdollisesti vasta 10 vuoden päästä. Eli teknologia ja sijoittaminen pitää erottaa toisistaan kryptoissa.

Olen samaa mieltä, ja olen aiheesta itsekin varmasti kirjoittanut aiemmin. Kryptosijoittaminen on narratiiveilla pelaamista ja spekulaatiota. Sitä se tulee olemaan vielä pitkän aikaa, kunnes sektori kasvaa, saadaan niitä oikeita reaalimaailman käyttökohteita, parempia mallinnuksia jne. 

Toi Unichain & staking myös erottaa Unisawpin monesta muuta DeFi-projektista. Eikä liene sattumaa, että Unichain valmistuu juuri bull-markkinan maniavaiheen kynnyksellä... eli ajoituskin on hyvä.

Mä jään seurailemaan tässä MainNet-launchia odotellessa, alkaako Uniswap nousta somessa esiin. Samalla tavalla kuin Solana alkoi nousta reilu vuosi sitten ja Sui tänä vuonna. Eli toistaiseksi en osta Uniswapia.

Mä odotan nykyisin itse noita some-signaaleja, jotka harvemmin menee metsään. Silloin toki menettää sen optimaalisen tuoton, mutta toisaalta saa myös paljon varmemman tilin. Chainlink on toiminut itselleni parhaana opettajana juuri siitä, josta Castliero yllä kirjoittaa: teknologia ja sijoittaminen on kaksi ihan eri asiaa. Hyvä teknologia ei auta, jos tokenista ei puhuta ja siihen ei fomota.

 

4
0
11.10.2024 - 21:03

Casteliero

+6179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2117

Antti Hyppänen wrote:

Casteliero wrote:

Ja tämä ei siis ollut kritiikki Anttia kohtaan, koska nuo tarinat myy ja niissä pitää olla etujoukoissa. Silloin on hyvä, että niitä tarinoita ja uusia kulmia tuodaan esiin. Mutta jos noissa lähdetään odottamaan sitä oikeaa tuottoa, niin ne tulee mahdollisesti vasta 10 vuoden päästä. Eli teknologia ja sijoittaminen pitää erottaa toisistaan kryptoissa.

Olen samaa mieltä, ja olen aiheesta itsekin varmasti kirjoittanut aiemmin. Kryptosijoittaminen on narratiiveilla pelaamista ja spekulaatiota. Sitä se tulee olemaan vielä pitkän aikaa, kunnes sektori kasvaa, saadaan niitä oikeita reaalimaailman käyttökohteita, parempia mallinnuksia jne. 

Toi Unichain & staking myös erottaa Unisawpin monesta muuta DeFi-projektista. Eikä liene sattumaa, että Unichain valmistuu juuri bull-markkinan maniavaiheen kynnyksellä... eli ajoituskin on hyvä.

Mä jään seurailemaan tässä MainNet-launchia odotellessa, alkaako Uniswap nousta somessa esiin. Samalla tavalla kuin Solana alkoi nousta reilu vuosi sitten ja Sui tänä vuonna. Eli toistaiseksi en osta Uniswapia.

Mä odotan nykyisin itse noita some-signaaleja, jotka harvemmin menee metsään. Silloin toki menettää sen optimaalisen tuoton, mutta toisaalta saa myös paljon varmemman tilin. Chainlink on toiminut itselleni parhaana opettajana juuri siitä, josta Castliero yllä kirjoittaa: teknologia ja sijoittaminen on kaksi ihan eri asiaa. Hyvä teknologia ei auta, jos tokenista ei puhuta ja siihen ei fomota.

Mulla on tuo perusajatus noissa narratiiveissa vähän seuraavanlainen. 2017 puhuttiin jo Ethereum killereistä. Sillon nousi EOS, NEO jne. No Ethereumia ei tietenkään tapettu, mutta Ethereumissa alkoi siirrot olla kalliita ja hitaita, tarvittiin nopeita ja halpoja siirtoja. 2020-2021 se oli sitten se narratiivi. Halvat ja nopeat ketjut. Sieltä nousi Solana loppujen lopuksi voittajaksi. Nyt narratiivi on viime aikoina ollut "seuraava Solana", ei enää Ethereum killer, ja se on ollut käytännössä kerta kerrasta SUI. Eli se on tällä hetkellä vallalla olevassa narratiivissa se ykkönen.

Jossain vaiheessa oletan sen narratiivin muuttuvan tuohon modulaariseen malliin, kun ymmärretään sen hyödyt ja edut. Silloin minun mielestä se narratiivi tulee olemaan kilpailu Ethereum vs Celestia. Ja siinä narratiivissa uskon Celestian tuottavan isosti. Tämä siis jossain 1-3 vuoden aika välillä. Ja tuo on siis se minun näkemys isosta kuvasta noissa alustoissa.

Muita narratiiveja sitten nousee kiinnostuksen mukaan ja gaming on varmasti nyt tulossa isosti. Tuo Off the Grid ja muut julkaisut nostaa sen esiin ja retail hyökkää sinne. Muita on sitten nuo RWA:t, DePin, DeFi jne. Mutta niin kuin aiemmin jo sanonut, niin tämä on hyvin pitkälti peliä huomiosta. Se hyvä teknologinen pohja antaa vaan pituutta sille sijoitukselle. Eli esim Ethereumin osalta, jos uskoo sen menestykseen teknologisessa mielessä, niin silloin sitä voi pitää omistuksessa vaikka seuraavat 10 vuotta suht luottavaisin mielin.

7
-1
12.10.2024 - 12:38

Sampo

+115
Liittynyt:
2.9.2021
Viestejä:
72

Crypto twitterissä on nyt viimeisen viikon aikana selvästi alettu puhua crypto gamingista. Itselläni seurannassa vain IMX tämän ketjun keskusteluiden vuoksi ja sen hinnassa ei ole ainakaan toistaiseksi juurikaan ollut liikettä. Ajattelin itse kuitenkin ostaa IMX:ää, jos fokus nyt vaikka kääntyisi gamingiin. Risk-reward omissa pohdinnoissani hyvä. Jos markkina piristyy, niin uskon top 100 tokeneiden nousevan yleisesti (IMX on 38.) ja tässä on lisäoptio tuohon gaming tokeneiden mahdolliseen keskimääräistä reippaampaan runiin. 

Onko muilla näiden gaming tokeneiden osalta pohdintoja? Ja onko näkemyksiä muista kuin IMX:stä?

5
0
12.10.2024 - 12:58

Casteliero

+6179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2117

Sampo wrote:

Onko muilla näiden gaming tokeneiden osalta pohdintoja? Ja onko näkemyksiä muista kuin IMX:stä?

Superverse, Beam ja Avalanche on ne mitä nuo gaming influensserit tykkää haipata noista isoista Immutablen lisäksi. Noista kahdesta ensimmäisestä pitää sen verran disclaimeria antaa, että ne on myös parin noiden isoimpien influensserien omia projekteja, joissa he siis mukana. Mutta ne tuntuu olevan ne kaikista kiiltävimmät projektit, jotka vetää porukkaa puoleensa noissa gaming ympyröissä. Superverse tekee infraa ja Beam on käytännössä DAO, joka sijoittaa eri peleihin alkuvaiheessa. Avalanche on tietty tuon Off the Gridin mukana tullut ja muutenkin jostain syystä noiden gaming influenssereiden suosiossa eniten. Ehkä Immutable ei ole maksanut heille tarpeeksi. Ronin ketjua kohtaan ollut myös vähän haippia. Siitä itse pysyisin kaukana. Se on siis se ketju jossa Axie Infinity on, joka 21 oli kovassa huudossa. Siellä on liikennettä kyllä, mutta ei ne pelit kovin erikoisia ole. Sitten siitä alaspäin lähtee riskitason mukaan vaikka minkälaista projektia, jos haluaa oikeasti jänönkoloseen astua. Mutta nuo Immutable, Superverse ja Beam on ainakin itselle ne "turvalliset" web3 gaming betsit.

5
0
12.10.2024 - 19:00

Antti Hyppänen

+1988
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
727

Casteliero wrote:

Nyt narratiivi on viime aikoina ollut "seuraava Solana", ei enää Ethereum killer, ja se on ollut käytännössä kerta kerrasta SUI. Eli se on tällä hetkellä vallalla olevassa narratiivissa se ykkönen.

Näin se narrativiipeli toimii: Sui kävi korkkaamassa tänään uuden ATH-kurssin 2,26 dollaria!

3
0
12.10.2024 - 19:53

Casteliero

+6179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2117

Ra1d0 wrote:

big bad bear wrote:

Maldini wrote:

Off the grid on julkaistu! Historiallinen hetki, ensimmäinen Playstation ja Xbox peli, joka käyttää lohkoketjua taustalla!

Tässä tosiaan ensimmäinen paikka lohkoketjujen läpimurrolle gamingiin👏

Ketjuna Avalanchen päälle luotu layer 1(ex-subnet)

Hieno juttu - jos tämä on tehty oikein ja siitä tulee hitti, tulee aikamoista painetta saada sama ominaisuus moniin peleihin, kuten nyt vaikka GTA VI. Ja sitten onkin satoja miljoonia käyttäjiä yhtäkkiä. 

Off The Grid menee testiin asap. Toivottavasti pelaajille tästä saadaan niin smooth kokemus, että ei edes tarvitse keskustella mistään lohkoketjuista tai tietää mitä taustalla tapahtuu. Vasta jos siihen pisteeseen päästään niin voidaan kutsua läpimurroksi  - minun mielestäni.

Pakkohan tämä Beta/early access oli ladata PS5:lle. Ja kyllä, ihan AA-luokan peli jo tässä Beta vaiheessa. Sitä en kyllä ymmärrä, että jos tämä nyt on gaming kryptoille iso juttu jos se menestyy, niin miksi missään pelin kehittäjissä, julkaisijoissa tai yhteistyökumppaneissa ei mainita sanallakaan Avalanchea? Pelissä voi ostaa rahalla kaikenmaailman lisäjuttuja, mutta ostot tapahtuu ihan pleikkarin kauppapaikassa. 

Olen jo muutaman kerran törmännyt tähän peliin pleikkarin kauppapaikassa ja sivuuttanut sen täysin, koska ajattelin, että tämä nyt on taas vaan yksi ilmainen räiskintä monien joukossa.

Tänään X:stä luin, että tämä peli on tehty Avalanchen lohkoketjun päälle. Yllättävän vähän tätä on kyllä markkinoitu "kryptot edellä".

Forbes tarttui nyt ainakin tuohon lohkoketju-kulmaan Off the Gridin kanssa:

https://www.forbes.com/sites/mikestubbs/2024/10/12/popular-new-battle-royale-off-the-grid-is-actually-a-crypto-game/

However, one thing that is seemingly being kept quiet is that Off The Grid is a blockchain based game, with plans to add NFTs and implement a crypto based marketplace in the future.

So far the crypto functionality is missing, and given the somewhat unexpected success it wouldn’t be surprised if it was delayed significantly down the line to not alienate the audience, who typically have a poor view of crypto in games.

There have been some truly awful cash grabs in the world of crypto games, but this doesn’t sound like one, and most importantly, there is a fun, entirely free to play, game beneath it, with the blockchain stuff seemingly coming as a totally optional extra. There will no doubt be some backlash when these features are added, but to me at least, it seems like this is a crypto game that could work.

4
0
13.10.2024 - 23:53

Antti Hyppänen

+1988
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
727

Coin Bureau on julkaissut ihan hyödyllisen videon, jossa verrataan Sui- ja Solana-projekteja keskenään: Perustajat, teknologia, tokenomics, adoptio ja haasteet. Varmasti hyvää matskua sellaisille henkilöille, joille ko. kryptovaluutat eivät ole vielä täysin tuttuja ja pohtivat mahdollisesti kumpaan (vaiko molempiin) kannattaisi sijoittaa.

https://www.youtube.com/watch?v=YbArDbb6j6E

7
0
14.10.2024 - 09:15

ItiksenKiekko

+357
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
244

Kiitos. Ei ole tuttuja paitsi lompakosta löytyy 3-5% SUI :D Jotain kysymyksiä jäi siten mulle auki videosta.

Miten SUI saisi ketjunsa hajautetummaksi? Muistankohan enää oikein, että vain n.100 validaattoria hoitaa hommaa tällä hetkellä?

Eikö steikkauspalkkiota pystyisi nostaa solanan 6% tasolle, vai mihin tuo SUI-SOL steikkauspalkkioiden spread (~3%-yks.) menee tällä hetkellä?

Validaattoriksi pääsee vasta +30m kpl SUI stakella!

SUI total supply on 10 mrd kpl, joista nyt on markkinalla 2,8 mrd. SUI kulkee siis noin 7% inflaatiolla ennusteen mukaan, jossa v.2030 total supply on 5 mrd.

Kivasti videolla arvuutellaan seuraavaan runiin SOL $1100 ja SUI $24 huiput

2
0
14.10.2024 - 10:18

Ra1d0

+8
Liittynyt:
19.1.2024
Viestejä:
2

Tuo on kyllä suht iso juttu, että Forbes noteeraa tuommoisen kuitenkin ihan Mainstream räiskinnän. 

Nyt törmäsin myös tällaiseen https://championstactics.ubisoft.com/ . Ison studion web3 peli missä mintataan tavaraa ja niillä käydään kauppaa kryptolompakoiden välillä.

Alkaa selkeästi näkymään enemmän ja enemmän nämä "kryptopelit".

2
0
14.10.2024 - 11:41

Soloque

+207
Liittynyt:
19.3.2018
Viestejä:
107

Hyvää pöhinää ollut taas markkinoilla.

Hieno suoritus tosiaan Off The Grid peliltä, vaikutti minunkin mielestä aika jeppikseltä noin pelillisesti eikä nuo isot tx määrät että uudet walletitkaan huonolta vaikuta. Hienoa että myös nuo isommat striimaajat näkevät lohkoketjun etuja ja shillaavat niitä: https://x.com/DegenerateNews/status/1845642459188985920

Tuli kierrätettyä koko FTM positioni pienen farmauksen myötä takaisin SUI:n puolelle meemeihin ja hieman itse SUI:ta tuossa viimeisen muutaman päivän aikana. Alkoi tuntumaan että olen ehkä hieman etuajassa Fantomin puolella, joten katsotaan jos saisin tolla positiolla ekana SUI:n puolelta noilla meemeillä profittia ja alkaa kierrättämään niitä sitten takaisin tuonne FTM puolelle. Katsotaan miten käy.

Memet näyttäisi taas dominoivan lievästi ns. "mindsharea" X:än puolella, AI lähellä ja GameFi myös vahvoilla.
Tuosta AI puolesta mulla ei ole kyllä mitään käryä.. Ilmeisesti $TAO/Bitsensor "..that utilizes blockchain technology to create a decentralized machine learning network.." on siellä toistaiseksi se kuumin hevonen(?) Mainitkaa joitain mielenkiintoisia nousevia projekteja jos tullut seurailtua.

Kuva

Src: https://x.com/_kaitoai/status/1845090199329509637


Vaalitkin lähestyvät ja vedonlyöntimarkkinat näyttävät ihan kivaa signaalia kryptojen puolesta.

Mulla vapautuu taas viikon sisällä lisää Chainlinkkiä unsteikattavaksi, ja lähtee varmaan 75%-100% pois koska en vain yksinkertaisesti näe sen tuottavan merkittävästi seuraavan 12kk aikana. Näillä varoilla ostan varmaankin lisää meemejä niin että suurin osa menee "turvallisimpiin" ja pieni osa todellisiin degen huvitteluihin.

Noista isoimmista mua kiinnostaa:
WIF, edelleen kova usko ja rikkoi juuri edellisen pidemmän trendin ja seuraavaksi suunta voisi olla isostikin ylös.
POPCAT, vahvaa suoriutumista rikkoessaan miljardin market capin ja Binance listaus (todnäk.) tulossa pian. Katsotaan missä hinnoissa menee kun liqut vapautuu, että vieläkö kerkeäisi pelaamaan.
SPX6900, niin hypetetty, fomotettu ja leivottu kun voikaan memecoin tässä kohtiin olla niin tätäkin haluaisin ostaa isosti lisää, nyt vain pienempi siivu. Top 15% NFT tosin tosta löytyy, näidenkin arvo noussut kovaa tahtia. En muuten yleisesti usko näiden meme projektien NFT puoleen niin vahvasti, mutta kiva niihinkin on ottaa exposurea kun toistaiseksi ovat kuitenkin ihan ok kasvaneet ja niitä on kuitenkin aika limited osa, sekä ihan kivaa fiilistelyä.

Mid capeista mainitaan vaikka jo tutuksi tullut Retardio jonka tokenia haluan lisää, sitä tuli osteltua viime viikolla takaisin. Tämän projektin NFT:t ottanut myös ihan hyvin kurssia ylöspäin.

Low cappeja nyt on useampi, mutta en tosiaan näe kannattavaksi noita mainita kun ovat täysiä miinoja suurin osa.

Mikä mietityttää?
Markkinoiden mahdollinen yskäisy vielä tässä ennen vaaleja, joten tulee oltua varovainen ostojen kanssa josko tulisi vielä parempia paikkoja ostella. Pitänee pilkkoa ostoja eriin siis.

3
0
14.10.2024 - 11:45

Antti Hyppänen

+1988
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
727

Soloque wrote:


Tuosta AI puolesta mulla ei ole kyllä mitään käryä.. Ilmeisesti $TAO/Bitsensor "..that utilizes blockchain technology to create a decentralized machine learning network.." on siellä toistaiseksi se kuumin hevonen(?)

Tästä tulee lähipäivinä artikkeli Bitcoinkeskukseen, kunhan saan omat ajatukseni muotoiltua ymmärrettävään muotoon. Tosi vaikea tuota AI-sektorin potentiaalia on arvioida, kun ei ole mitään käryä (ainakaan itsellä) miten paljon sille lopulta on tarvetta. Ja miten paljon noille blockchain-pohjaisille ratkaisuille vrt. keskitetyt. 

5
0
14.10.2024 - 11:52

Soloque

+207
Liittynyt:
19.3.2018
Viestejä:
107

Antti Hyppänen wrote:

Soloque wrote:


Tuosta AI puolesta mulla ei ole kyllä mitään käryä.. Ilmeisesti $TAO/Bitsensor "..that utilizes blockchain technology to create a decentralized machine learning network.." on siellä toistaiseksi se kuumin hevonen(?)

Tästä tulee lähipäivinä artikkeli Bitcoinkeskukseen, kunhan saan omat ajatukseni muotoiltua ymmärrettävään muotoon. Tosi vaikea tuota AI-sektorin potentiaalia on arvioida, kun ei ole mitään käryä (ainakaan itsellä) miten paljon sille lopulta on tarvetta. Ja miten paljon noille blockchain-pohjaisille ratkaisuille vrt. keskitetyt. 

Okei nice,  pitääkin lueskella kun ilmestyy!

Ei ole joo helppoa arvioida noita. Yllättävän vähän noista kyllä on pöhinää ollut, tai olisin odottanut että kenttä tulvisi jotain WEB3 AI VC roipetta enemminkin tässä kohtiin ja aiemminkin.

Luulisi että jokin mehevähkö rotaatio noihin nähdään kun eka ollaan tehty profittia muilla sektoreilla kuten BTC/ETH/SOL ja memet. Luulisi että jotain järkevää olisi tulossa, mutta varmaan ottaa aikansa. 

3
0
14.10.2024 - 15:04

Antti Hyppänen

+1988
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
727

Antti Hyppänen wrote:

 

Tästä tulee lähipäivinä artikkeli Bitcoinkeskukseen, kunhan saan omat ajatukseni muotoiltua ymmärrettävään muotoon. Tosi vaikea tuota AI-sektorin potentiaalia on arvioida, kun ei ole mitään käryä (ainakaan itsellä) miten paljon sille lopulta on tarvetta. Ja miten paljon noille blockchain-pohjaisille ratkaisuille vrt. keskitetyt. 

Sainkin tänään jo tehtyä, joten tässä aiheesta kiinnostuneille: https://bitcoinkeskus.com/bittensor/

En ole itse sijoittanut enkä sijoittamassa ainakaan tällä hetkellä. Täytyy katsoa, jos tässä bull runin edetessä muodostuisi parempi kuva tuosta AI-kryptojen sektorista. Se on toistaiseksi kategoria, josta en tiedä juurikaan mitään. Bittensor sopii sijoituksena sellaiselle henkilölle, jolla on vahva näkemys AI-sektorista noin yleensä ja ymmärrys myös suurimmista kilpailijoista. Jos täällä foorumilla jollain on näkemyksiä aiheeseen niin kertokaa ihmeessä.

3
0