21.3.2018 - 03:51

Farseer

+2363
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1703
KuplaSalkku kirjoitti:
Farseer kirjoitti:

En ole itse politiikkaa seuraavana ja yhden hallituspuolueen kannattajana nähnyt että tässä olisi erityisesti "piensijoittajia" ajateltu. Ainahan puheissa piensijoittaja vilahtaa kun puhutaan yksityisen pääomatulon lähteistä, mutta tässä tapauksessa sitä keskustelua on ollut näkyvillä yllättävän vähän. En usko että tässä on aktiivisesti ajateltu minkäänlaisen kattosumman laittamista sijoitustilille.

Pahimmillaan sijoitustili tulee mutta käytännössä ryssittynä liian alhaisella katolla tai jollain muilla yksityiskohdilla kuten ps-tili aikasemmin. En tiedä mitä sieniä siellä taas syödään mutta tämä sähköpyörien ostamisen tukeminen 400€:lla per vuosi ja ostos on taas sellaista puuhastelua jota ei missään nimessä pitäisi tapahtua. Huvittavasti vk.com nosti jo hintojaan joten ainakin markkinatalous toimii.

Sehän on aina riski että uudistus vesitetään politiikassa yksityiskohdilla. Tosin uskoni siihen säilyy että keskimäärin tämä hallitus saa aikaan selvästi parempaa jälkeä kuin yleensä. Seuraava hallitus tulee toki olemaan täysi katastrofi, jolta on turha odottaa mitään apua yksityisen (pien)sijoittajan asemaan. Lisäksi hallitus haluaa nyt saada mahdollisimman monta uudistusta nyt maaliin näyttääkseen että asioita on saatu eteenpäin + siitä syystä että todennäköisesti yksikään nykyisistä hallituspuolueista on yhtä vahvassa asemassa seuraavassa hallituksessa. Keskusta on todennäköisesti oppositiossa, siniset muuttuvat pienpuolueeksi jos eivät katoa puoluekartalta kokonaan ja vasemmistoenemmistöisessä hallituksessa pääministeri-Kokoomus on aina ollut rampa ankka eikä seuraava hallitus olisi varmasti poikkeus mikäli Orpo olisi Hakaniemen nukkena vasemmistoenemmistöisessä hallituksessa.

Jälkimmäinen maksi-off-topic mutta samaa mieltä ja olen sen aika selvästi itsekin poliittisille tutuille fb sanonut. Ei myöskään nauti varautuksetonta kannatusta käsittääkseni _missään_ hallituspuolueessa. Outo aloite, jolla on varmaan hyvä tarkoitus mutta joka on täysin kuolleena syntynyt ajatus.

0
0
21.3.2018 - 06:19

hauturi

+3208
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2371
Farseer kirjoitti:
Outo aloite, jolla on varmaan hyvä tarkoitus mutta joka on täysin kuolleena syntynyt ajatus.

Ke(i)llä hallituksessa on omistuksia sähköpyörien valmistusta, maahantuontia, myyntiä tai huoltoa harjoittavissa yhtiöissä?

0
0
23.3.2018 - 11:42

mattmillen

OP
+31
Liittynyt:
20.3.2017
Viestejä:
36

Vaikka osakesäästötili tulisi, on poliittinen riski sen vesittämiseksi seuraavan hallituksen aikana ilmeinen. Vai mitä mieltä ollaan SDP:n keinoista rahoittaa "10 uudistusta eriarvoisuuden vähentämiseksi"? (lähde: https://sdp.fi/fi/blog/sdp-esittaa-10-uudistusta-eriarvoisuuden-vahenta… )

Miten uudistukset rahoitetaan?

Karsitaan tehottomia ja vääristäviä listaamattomien yhtiöiden osinkoverohuojennuksia (282 milj.)

Korotetaan pääomatuloveroa suuria pääomatuloja painottaen (147 milj.)

Poistetaan suurituloisia suosiva ja tehoton yrittäjävähennys (120 milj.)

Sijoitusvakuutusten vero (115 milj.)

Konsernilainojen korkovähennysoikeuden rajaus (60 milj.)

Perutaan suuria omaisuuksia suosineet perintö- ja lahjaveroalennukset (59 milj.)

Poistetaan tehoton ja muiden keinojen kanssa päällekkäinen metsälahjavähennys (13 milj.)

Luodaan uusi ansiotuloveroluokka yli 90 000 euron tuloille (solidaarisuusvero) (61 milj.)

0
0
23.3.2018 - 15:07

Juge

Liittynyt:
6.3.2018
Viestejä:
6

SDP:n tavoite nyt tuntuu muutenkin olevan se, että ajetaan pääomat pois suomesta ja tehdään kaikkien elämästä kurjaa niin eriarvoisuus selätetään hienosti. 

Jos osakesäästötili saadaan jotenkin puskettua tällä hallituskaudella läpi niin en itse tohi ainakaan laittaa penniäkään sinne tilille ennenkuin seuraava hallitus, jossa todennäköisesti demarit pääsee valtaan on näyttänyt miten tämäkin hyvä asia saadaan pilattua koska eriarvoisuus.

0
0
4.5.2018 - 00:16

Jeans

+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

KL: Petteri Orpo: "Antti Rinteen tolkuttomat lupaukset saivat minut nukkumaan huonosti"

Valtiovarainministeriö julkistaa perjantaina suunnitelman eri sijoitusmuotojen verotuksen uudistamisesta ja sijoitussäästötilien perustamisesta, jotta kansakunnan varallisuus saataisiin nykyistä tehokkaampaan käyttöön. Orpo toivoo, että jopa miljoona suomalaista ryhtyisi käyttämään uudenlaista sijoitusmahdollisuutta.

Mainitkaa joku hyvä keino tukea kansankapitalismia ja kotimaista omistusta elinkeinoelämässä?

"Me toteutamme sijoitussäästötilin. Se on laajasti käytössä oleva työväline, jolla tehdään osakkeiden omistaminen ja säästäminen yksinkertaisemmaksi. Se olisi sekä osakesäästäjien että kotitalouksien etu. Ehkä se saisi myös kotimaisia yrityksiä innostumaan listautumisista.”

"Onko jotain tavoitetta, jonka saavuttamisen jälkeen voisi sanoa, että sijoitustili on ollut menestys?

”Jos verrataan Ruotsiin, niin siellä on kaksi miljoonaa ihmistä avannut tällaisen tilin, ja kun Suomessa on 800 000 ihmisellä osakkeita ja 600 000 on saanut osinkoja, niin meillä tilejä voisi olla lähes miljoona – mutta tämä ei tietenkään toteudu hetkessä.”

”Toinen tapa tarkastella asiaa on muistaa, että meillä on yli 80 miljardia euroa talletustileillä. Osalle niistä rahoista voisi löytää paremmankin sijoituskohteen, ja ne voisivat piristää elinkeinoelämää.”

Jännitys tiivistyy... smiley

0
0
4.5.2018 - 14:53

mattmillen

OP
+31
Liittynyt:
20.3.2017
Viestejä:
36

https://www.hs.fi/talous/art-2000005667296.html 

Työryhmä suosittaa, että jos sijoitussäästötili halutaan ottaa käyttöön, paras olisi malli, jossa luovutusvoitot ovat tilin sisällä, mutta osinkojen ja muiden juoksevien tulojen verotus on tilin ulkopuolella. Vuosittain tulevista osingoista maksettaisiin siis veroa. Tällä menetelmällä vältettäisiin ristiriita EU-säädösten kanssa.

Eli työryhmän mukaan kannattaisi luoda puhtaasti treidaajia palveleva järjestelmä. Pick-n-hold -tyylin saa unohtaa, koska osingoista joutuu maksamaan verot ja ainoa mahdollisuus olisi jatkossakin omistaa kasvuosuus-ETF:iä ja Superrahastoja.

Anteeksi ranskani, mutta onpas taas niin saatanan tyhmä idea ettei tiedä miten päin tässä olisi. Siellä on Piia-Noora tai vastaava isoa rahaa kumartava kokkari kaivanut jonkin mystisen "EU-säädöksen" perusteeksi sille mikseivät osingot voisivat olla verottomia kuten muidenkin sivistysmaiden vastaavissa tileissä. Katellaan uusiksi sitten kymmenen vuoden päästä, sillä tämähän ei tule menemään osinkoverottomana nyt läpi.

0
0
4.5.2018 - 15:08

mattmillen

OP
+31
Liittynyt:
20.3.2017
Viestejä:
36

Lainaan vielä Talouselämän juttua, jossa on hieman seikkaperäisemmin esitelty kolme vaihtoehtoa. https://www.talouselama.fi/uutiset/esitys-osakesaastotilin-malliksi-saa…

1. Ensimmäisessä vaihtoehdossa verotus voisi tapahtua laskennallisen tuoton perusteella. Vastaavanlainen malli on omaksuttu käyttöön Ruotsissa. Verotus perustuisi tilinhaltijan varojen perusteella määräytyvän erikseen määritellyn laskennallisen tuoton perusteella ja verotettaisiin pääomaverokannalla. Tililtä nostettavia varoja ei verotettaisi lainkaan.

Varmaan ihan toimiva systeemi, mutta turhaa kikkailua.

2. Toinen vaihtoehto jakaisi verovapaat osingot, luovutusvoitot ja muut tulot tilin sisälle, mutta tuoton verotuksen ja tappioiden vähennyskelpoisuuden nostojen yhteyteen. Samalla sijoittaja ei voisi hyödyntää pörssiosinkojen osittaista verovapautta.

Lähtökohtana olisi kasvurahastojen nykyinen verokohtelu, jossa varojen realisointi tapahtuu rahastoyhtiön lunastaessa rahasto-osuuksia.

Veronalaiseksi pääomatuloksi luettaisiin se suhteellinen osa, joka vastaa tilille maksetuille määrille kertyneen tuoton suhteellista osuutta sijoituspääomasta.

Mallissa on useita ongelmia kansainvälisten sijoitusten osalta. Esimerkiksi tuotoista voi joutua maksamaan lähdeveroa toiseen valtioon. Tilirakenteessa se jäisi hyvittämättä, sillä hyvityksen toteutus jälkikäteen olisi haastavaa. Verotuottoihin vaikuttaisi myös Suomen lähdeverotusoikeus sekä osinkojen verovapaus, jotka myöhemmin voitaisiin tulkita muuksi tuotoksi, eli valtio menettäisi verotusoikeuden kokonaan. Verotulojen menetyksiä voisi aiheuttaa myös tilirakenteiden rinnastettavuus.

Suomalaisessa verotuksessa ja hallinnossa on suoritettu varmasti aika paljon monimukaisempiakin operaatioita kuin tämän kakkosvaihtoehdon ulkomaan aspektien huomioonottaminen. Nyt tuntuu kuitenkin olevan ylitsepääsemätön uudistus :)

3. Kolmas malli ehdottaa, että luovutusvoitot olisivat verovapaita tilin sisällä, mutta osingot ja muiden juoksevien tulojen verotus järjestelmän ulkopuolella. Tuoton verotus tapahtuisi nostojen yhteydessä ja tappioiden vähennyskelpoisuus tapahtuisi tilin lopettamisen yhteydessä.

Vaikka luovutusvoitosta ei maksettaisi veroa niiden syntyhetkellä, saadusta osingosta verotettaisiin kuitenkin normaalien osinkoverotusta koskevien sääntöjen mukaan. Netto-osinko voitaisiin maksaa tilille, jolloin se rinnastettaisiin uuteen sijoitukseen.

Verotustapa johtaisi tuoton osalta, osinko ja muuta juoksevaa tuloa lukuun ottamatta, samaan lopputulokseen kuin vaihtoehto 2 ja kasvurahastojen verotus.

Kolmas malli ratkaisisi kansainvälisiin tilanteisiin liittyvät kysymykset, sillä osinkojen verotus toteutuisi kokonaan tilijärjestelmän ulkopuolella, mutta netto-osinko voitaisiin jättää tilille. Verotus sujuisi normaalien sääntöjen mukaan. Yleisesti verovelvolliset sijoittajat hyötyisivät edelleen esimerkiksi pörssiosinkojen osittaisesta verovapaudesta.

Tappioita ei voisi käytännössä vähentää, osinkoja verotettaisiin nykyisen järjestelmän mukaan ja mikä parasta, netto-osinko maksettaisiin suoraan tilille jotta sitä voitaisiin verottaa vielä lisää kun tililtä nostaa varoja. Antti Rinteen märkä uni.

"Minusta tässä on löydetty hyvä tapa, miten voimme saada nopealla aikataululla sijoitussäästötilit käyttöön. Tämä hallitus voisi saada tämän vuoden aikana säädettyä sellaisen lain, joka voitaisiin ottaa käyttöön, mutta jatkaa kehittämistä. Toivon, että osakesäästötilit olisivat käytössä jo vuodenvaihteessa", Lounasmeri sanoo.

Erityisesti kolmas mallivaihtoehto olisi otettavissa Lounasmeren mukaan nopeasti käyttöön, vaikka Pörssisäätiö on ajanut kakkosvaihtoehdon mukaista mallia, jossa tili sisältäisi kaikki sijoitusmuodot.

"Mielestäni tässä tavoitellaan oikeita asioita, että verotus olisi mahdollisimman neutraalia ja se ei ohjaisi sijoituspäätöksiä. Tässä on tunnistettu osakesäästäjien verotuksen ongelmia ja haluttu ratkaista niitä. Olisi koko yhteiskunnan kannalta hyvä, että verotus kannustaisi läpinäkyvään omistamiseen sen sijaan, että nykyään kannustetaan monimutkaisempiin rakenteisiin, jotka ovat verotuksessa edullisempia. Tällä saataisiin ihmiset hajauttamaan sijoituksiaan paremmin", Lounasmeri sanoo.

Pörssisäätiön Sari Lounasmerelle kenkää, jos piensijoittajien realiteettien ymmärtäminen on tätä tasoa. Eihän kukaan ala siirtämään rahaa kolmosvaihtoehdon mukaisille tileille näillä spekseillä?

0
0
4.5.2018 - 15:36

Viljameh

+6
Liittynyt:
25.2.2018
Viestejä:
11

Ei voi olla lähdeveron laskeminen mikään ongelma. Vähentää vain jo maksetut lähdeverot sijoitetusta summasta kun tilin tuottoa tarkastellaan nostoja tehtäessä.

0
0
4.5.2018 - 15:57

Rahamiäs

+55
Liittynyt:
20.2.2018
Viestejä:
69

VM:n raportin perusteella näyttää pahasti siltä, että taas hyvä tavoite sössitään kun virkamiehet ja poliitikot pääsevät vauhtiin. Pidän suorastaan ihmeenä, jos saisimme  osakesäästötilin joka aidosti palvelisi pitkäjänteisen piensijoittajan etua.

0
0
4.5.2018 - 16:07

FinnishDGI

+271
Liittynyt:
6.4.2017
Viestejä:
326

2. Toinen vaihtoehto jakaisi verovapaat osingot, luovutusvoitot ja muut tulot tilin sisälle, mutta tuoton verotuksen ja tappioiden vähennyskelpoisuuden nostojen yhteyteen. Samalla sijoittaja ei voisi hyödyntää pörssiosinkojen osittaista verovapautta.

Kieltämättä voisi kirveltää nykyisillä verotasoilla, mutta mieluummin maksaisin verot 30 vuoden päästä kuin nyt, vaikka pitäisikin maksaa 30 % sitten vs 24.5 % nyt . Sitä paitsi pessimisti minussa väittää, että vasemmisto kuoppaa tuon osittaisen verovapauden kuitenkin tulevaisuudessa (tosin sama pessimisti sanoo, että ehkä on kuitenkin parempi maksaa nyt, ennenkuin prkleet kansallistavat osingot kokonaan).

Mallissa on useita ongelmia kansainvälisten sijoitusten osalta. Esimerkiksi tuotoista voi joutua maksamaan lähdeveroa toiseen valtioon. Tilirakenteessa se jäisi hyvittämättä, sillä hyvityksen toteutus jälkikäteen olisi haastavaa. Verotuottoihin vaikuttaisi myös Suomen lähdeverotusoikeus sekä osinkojen verovapaus, jotka myöhemmin voitaisiin tulkita muuksi tuotoksi, eli valtio menettäisi verotusoikeuden kokonaan. Verotulojen menetyksiä voisi aiheuttaa myös tilirakenteiden rinnastettavuus.

Vaikka tätä ei ratkaistasikaan: Voi kyynel, joutuisimme maksamaan nykyisillä verokannoilla 15 % lähdeverot vs. 25.5 / 27.2 % kokonaisverot osingosta verosopimusta noudattavista maista. Ei toisaalta luulisi olevan kovin vaikea toteuttaa esim. niin, että verovelvollinen / suomalainen välittäjä ilmoittaa tilille tulleista tuotoista perityt lähdeverot verottajalle vuosittain.

 Verotuottoihin vaikuttaisi myös Suomen lähdeverotusoikeus sekä osinkojen verovapaus, jotka myöhemmin voitaisiin tulkita muuksi tuotoksi, eli valtio menettäisi verotusoikeuden kokonaan. Verotulojen menetyksiä voisi aiheuttaa myös tilirakenteiden rinnastettavuus.

Tämä lienee suurimpia esteitä tässä. Näillä puheilla en pidä kovin todennäköisenä, että tästä saadaan aikaiseksi kovin houkuttelevaa järjestelmää. Todennäköisesti parhaassakin tapauksessa jää kannattavaksi vain jossakin ihan ihmeellisessä erikoistapauksessa (tyyliin kommandiittiyhtiöoiden jakamat tuotot, jos yhtiöstä omistaa vähintään 31.1 % ).

0
0
4.5.2018 - 17:46

hauturi

+3208
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2371
FinnishDGI kirjoitti:

Osaako joku sanoa suoralta kädeltä huomioidaanko kaikki VM:ään asian tiimoilta laitetut lausunnot?

http://vm.fi/hanke?tunnus=VM070:00/2017

Luultavasti huomioidaan lausunnot niiltä, joilta sitä on pyydetty. Mutta, ainahan voi kysyä:

Lisätietoja antavat lainsäädäntöneuvos Tarja Järvinen, puh. 02955 30089, ja neuvotteleva virkamies Jaana Mikkola, puh. 02955 30665. Sähköposti: etunimi.sukunimi [at] vm.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]vm[dot]fi)

Ja lausuntoahan on siis pyydetty seuraavilta:

Työ- ja elinkeinoministeriö

Sosiaali- ja terveysministeriö

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ry

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Finanssiala ry

Keskuskauppakamari

Nasdaq Helsinki

OP-ryhmä

Osakesäästäjien keskusliitto ry

Pellervon taloustutkimus

PTT Perheyritysten liitto ry

Pörssisäätiö

Suomen pääomasijoitusyhdistys ry (FVCA)

Suomen Taloushallintoliitto ry

Suomen Tilintarkastajat ry

Suomen Veroasiantuntijat ry

Suomen Vuokranantajat ry

Suomen Yrittäjät ry

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta ry

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT)

Verohallinto

Veronmaksajain Keskusliitto ry

Professori Marjaana Helminen

Professori Reijo Knuutinen

Professori Juha Lindgren

Yliopistonlehtori Pekka Nykänen

0
0
4.5.2018 - 22:15

FinnishDGI

+271
Liittynyt:
6.4.2017
Viestejä:
326

– Minulle on kaikkein tärkeintä, että löytyy sijoitussäästötili tai osakesäästötili, joka on yksinkertainen ja helppo. Kannustaen oikeasti ihmisiä sijoittamaan kotimaisiin yrityksiin, Orpo sanoi.

https://demokraatti.fi/orpo-sijoitussaastotilin-valmistelu-jatkuu-nopealla-aikataululla-tyoryhma-kapitalisaatiosopimusten-verokohtelua-kiristettava/

Noilla spekseillähän tuo esitetty vaihtoehto 2 on no-brainer - erityisesti, jos ulkomaisista osingoista perityt lähdeverot jätetään hyvittämättä.

 

 

0
0
28.6.2018 - 09:27

Lehtopöllö

+338
Liittynyt:
17.9.2014
Viestejä:
390

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ministeri-tutkii-osinkojen-kohtelun-sijoitustileilla/xWPmxsTa

 

Ah Sipilän hallitus ja vatulointi... 

Eikös tämän tilin koko idea ollut ajaa tasa-arvoista verotusta eri sijoitusmuotojen ja sijoittajien välille ja edistää sijoittamisen suosiota ja kotimaista omistajuutta. Sitten koko mietinnän lopputuloksena oli ehdotus, jossa osingot jätettiin entiseen tapaan verotettavaksi nimen omaan piensijoittajille. 

Hetken aikaa kun otsikon luki ja lähti artikkelia selaamaan, niin luuli että osakesäästäjien keskusliitto oli saanut osingot lobattua ja/tai Orpolla oli viimeinkin tullut järkeä päähän, mutta tulihan se totuus sieltä esiin kun tarkemmin luki. Orpo on huolissaan veropohjan rapautumisesta, jos osingot verotettaisiin vasta osakesäästötililtä nostaessa ja uudistus jätetään seuraavalle (vasemmisto)hallitukselle, eli ilmeisesti voidaan unohtaa koko uudistus. 

0
0
28.6.2018 - 10:45

Lehtopöllö

+338
Liittynyt:
17.9.2014
Viestejä:
390

Otetaan sen verran takaisin että tämä osakesäästötili saatta tulla voimaan jo tämän hallituksen aikana. Myös kauppalehdellä on ärsyttävä klikkimedioissa yleistynyt tapa tehdä useita artikkeleita samalla sisällöllä. Tässäkin kauppalehti on tehnyt kaksi artikkelia otsikoilla "Orpo helpottaisi sijoittamista - lakia pääomasijoittamisesta muokataan" ja "Ministeri tutkii osinkojen kohtelun sijoitustileillä", jotka ovat molemmat julkaistu täsmälleen samalla hetkellä, molemmissa lähteenä on sama Orpon haastattelu ja sisältö on käytännössä sama. 

Toisessa artikkelissa sanotaan "Osinkojen verotukseen liittyvät muutokset ovat myös seuraavan hallituksen asioita." ja toisessa "Minun tavoitteeni on, että meillä on ratkaisuehdotuksia syyspuolella hallituksen käsittelyyn. Sitten edettäisiin mahdollisimman nopeasti niin, että tämä eduskunta voisi vielä tehdä päätöksiä". Eli ehkä tämä sittenkin toteutuu ja seuraava hallitus pääsee perumaan koko tilin tai todennäköisemmin vesittää sen huonontamalla yksityissijoittajien ehtoja niin paljon, ettei tilin käyttäminen kannata. 

0
0
28.6.2018 - 13:37

Aki Pyysing

+13445
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7000
Lehtopöllö kirjoitti:

Eli ehkä tämä sittenkin toteutuu ja seuraava hallitus pääsee perumaan koko tilin tai todennäköisemmin vesittää sen huonontamalla yksityissijoittajien ehtoja niin paljon, ettei tilin käyttäminen kannata. 

Tämän olisi parempi toteutua nyt, sillä vaikka seuraava hallitus olisi Antti Rinteen kauhugalleria, ei se välttämättä juuri tätä peruisi. Koskettaa niin monta äänestäjää suoraan, että vähän nihkeää. Eläkeläisillä on paljon varallisuutta ja demarieläkeläisten oikeistolaislapset ovat laitattaneet näiden rahoja myös osakkeisiin. Eli tässä suututettaisiin myös eläkeläisiä, ja niitä demareilla ei ole varaa suututtaa.

Mutta se on selvä, että ei Rinteen hallitus tätä itse toteuttaisi, joten parempi olisi pitää kiirettä.

0
0
8.8.2018 - 11:44

Aki Pyysing

+13445
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7000

Nyt on sitten viimeinen tilaisuus viiteen vuoteen sijoitustilin tulla. Asiaa käsitellään Kauppalehden saamien tietojen mukaan ministereiden erillisessä verotyöryhmässä, jossa on jäsen kustakin hallituspuolueesta.

Tulee mikä tahansa esitys, vihreät ja demarit tuomitsevat sen riistämisenä, vaalit ovat nimittäin keväällä tulossa. Tämä tekee poliittisisesti vaikeaksi asian seuraavassa hallituksessa, jossa ainakin toinen näistä kaiken järjettömyyden mukaan on.

Joten tämä pitäisi päättää toteuttaa nyt ja olla vielä sössimättä valmistelua ja toteutusta vaalien yli. Ehtimisessäkin kiirettä pitää. Fiksun mallin toteutumiselle tähän hätään jos antaisi tuollaisen 15% todennäköisyyden?

Mie muuten suhtauduin Orpoon alun perin epäluuloisesti epäillen piilodemariksi, mutta vaihtoehtoja katsellessa piilodemarikin kelpaisi - ja olen reivannut näkemyksiäni orvoista yleensä positiivisemmaksi. Joskin sotaorvot ovat sotaveteraaneja selvästi hankalampia vuokralaisia.   

0
0
12.8.2018 - 21:04

Sijoitustieto

+2005
Liittynyt:
9.6.2014
Viestejä:
1265

Aki Pyysing 12.8.2018: Sijoitustili vaatisi toteutuakseen rivakan lehmänkaupan

"Varsin monet pitävät politiikkaa vastenmielisenä, koska siellä tehdään kuulemma jatkuvasti lehmänkauppoja. Valitettavasti monipuoluedemokratiassa lehmänkauppojen teko on välttämätöntä. Jotenkin päätökset vain täytyy saada aikaan, ja eri puolueilla on erilaisia tavoitteita. Lisäksi puolueiden sisälläkin on paljon erilaisia näkökantoja. Vaikka pääministeripuolueenkin puheenjohtaja haluaisi kovasti jotakin, hänen täytyy myydä ajatus ensin omilleen ja sitten nykyhallituksen tapauksessa kahdelle muulle puolueelle."

0
0
13.8.2018 - 03:50

Lehtopöllö

+338
Liittynyt:
17.9.2014
Viestejä:
390

Aika pieni on todennäköisyys minkäänlaiseen tiliin, saati sitten järkevään. Ennen viime vaaleja sekä kokoomus että keskusta halusivat pienet osingot verovapaiksi. Jännästi sekin homma unohdettiin työlistalta, mutta eiköhän se vaalivalhe taas pomppaa esiin kevään aikana. Osakesäästötili on toki helpompi ja järkevämpi tapa edistää kansantaloutta ja kansankapitalismia, mutta kun oikeistolaisimmatkaan puolueet eivät saa edes järkeviä ehdotuksia omista vaalilupauksien toteutuksistaan hallituksessa ollessaan, niin saatetaan jäädä odottelemaan tätä tiliä pitkäksi aikaa.

Itse suhtaudun hieman optimistisemmin seuraavan hallituksen kokoonpanoon; ei kukaan halua olla SDP:n kanssa hallituksessa. Valitettavasti elämä on tehnyt minusta kyynisen ja epäilen, ettei sillä ole mitään väliä ketkä seuraavassa hallituksessa ovat.

0
0
13.8.2018 - 17:11

Kinski

+4
Liittynyt:
27.8.2014
Viestejä:
14

Turhaan tästä nyt intoillaan. Sijoitustili tulee tai on tulematta, yksi lysti. Nyt vaan on niin, että valtio -puolueisiin  katsomatta -on jo historiaan vilkaisten perin kehno sopimuskumppani. Nostorajoja, ikärajoja, ylimääräisiä veroja  ja muuta hauskaa olisi tiedossa, jos rahansa tuollaiseen säilöisi. Valtion sijoitusvakuutus... ei kiitos.

0
0
13.8.2018 - 17:18

Ferki

+2
Liittynyt:
25.2.2018
Viestejä:
9

Kyllä SDP ja Kokoomus mahtuvat hyvin seuraavaan hallitukseen vaikka nyt näyttää siltä, että politiikan linjat ovat hyvin kaukana toisistaan. On takkeja käännetty näidenkin puolueiden toimesta ennenkin. Jos sijoitustiliä ei tällä kaudella saada niin voihan se toteutua ensi vaalikaudella. Kokoomuksen on hallituksessa ollessaan luvattava tukea jotain SDP:lle tärkeää hanketta. Niinkuin sotessa on tehty tällä vaalikaudella Kokoomuksen ja Keskustan toimesta. Toisaalta voi olla, että sijoitustili ei ole Kokoomuksellekkaan arvojärjesteyksessä kovin korkealla, kun hallitusneuvotteluja käydään.  Ja vaikka sijoitustili tulisikin on se varmaan sellainen himmeli, että siitä ei ole iloa kenellekkään. 

Onko noista esitetyistä eri vaihtoehdoista tehty jonkinlaista laskentaa paljonko valtio menettää verotuloja ?

0
0
13.8.2018 - 19:20

FinnishDGI

+271
Liittynyt:
6.4.2017
Viestejä:
326
Ferki kirjoitti:

Kyllä SDP ja Kokoomus mahtuvat hyvin seuraavaan hallitukseen vaikka nyt näyttää siltä, että politiikan linjat ovat hyvin kaukana toisistaan. On takkeja käännetty näidenkin puolueiden toimesta ennenkin. Jos sijoitustiliä ei tällä kaudella saada niin voihan se toteutua ensi vaalikaudella. Kokoomuksen on hallituksessa ollessaan luvattava tukea jotain SDP:lle tärkeää hanketta. Niinkuin sotessa on tehty tällä vaalikaudella Kokoomuksen ja Keskustan toimesta. Toisaalta voi olla, että sijoitustili ei ole Kokoomuksellekkaan arvojärjesteyksessä kovin korkealla, kun hallitusneuvotteluja käydään.  Ja vaikka sijoitustili tulisikin on se varmaan sellainen himmeli, että siitä ei ole iloa kenellekkään. 

Onko noista esitetyistä eri vaihtoehdoista tehty jonkinlaista laskentaa paljonko valtio menettää verotuloja ?

Eipä sen SDP:n tarvitse kuin laskeskella, että viivästetty veronmaksu + pääomaverokannan raju nosto = kiikissä olevat kapitalistit ovat myös kyykyssä. Kun katselee pääomatuloista maksettavien verojen trendejä jo ihan "porvarihallitusten" aikakaudelta, niin voi kyllä ihan aiheellisesti kyseenalaistaa sen kannattaako veronmaksun viivästyttäminen varmasti.

0
0
13.8.2018 - 19:32

FinnishDGI

+271
Liittynyt:
6.4.2017
Viestejä:
326
Kinski kirjoitti:

Turhaan tästä nyt intoillaan. Sijoitustili tulee tai on tulematta, yksi lysti. Nyt vaan on niin, että valtio -puolueisiin  katsomatta -on jo historiaan vilkaisten perin kehno sopimuskumppani. Nostorajoja, ikärajoja, ylimääräisiä veroja  ja muuta hauskaa olisi tiedossa, jos rahansa tuollaiseen säilöisi. Valtion sijoitusvakuutus... ei kiitos.

Parastahan siinä on tietenkin myös se, että vaikka tili olisi aluksi ihan hyvä viritys, niin ehtoja voidaan säätää myös myöhemmin...

EDIT: Minusta ihan yksinkertaisesti paras vaihtoehto piensijoittajien kannalta olisi laskea pääomaveroprosenttia / tehdä siihen progressioporrastus. Sitä vain ei kannata kukaan. 

 

 

0
0
29.8.2018 - 02:30

Pave

+48
Liittynyt:
13.5.2018
Viestejä:
24

IS tietää kertoa: “Neuvotteluja läheltä seurannut lähde kertoo Ilta-Sanomille, että puolueiden välillä on ollut erimielisyyttä siitä, minkä suuruinen katto tilillä olisi sijoitusten arvolle. Lähteen mukaan kokoomuksen mielestä sopiva katto sijoitusten arvolle olisi 100 000 euroa ja sinisten mielestä taas noin 50 000 euroa.” Ei sitten kannata laittaa tuottavia sijoituksia tuonne, ettei tule katto vastaan.

Ei jatkoon.

 

0
0
29.8.2018 - 08:02

mattmillen

OP
+31
Liittynyt:
20.3.2017
Viestejä:
36

Sinisethän kertoivat olevansa keskiluokan verokapina, ilmeisesti keskiluokan määritelmä on maksimissaan 50ke sijoitusvarallisuus... Todellisuudessahan kyseinen pelleporukka vain kiristää jotain lehmänkauppaa tällä absurdilla eurorajalla. Yksilönvapauden erikoispuolueen Kokoomuksen mukaan yksilönvapautta on puolestaan tarjolla vain 100ke sijoituksiin saakka smiley.

0
0
29.8.2018 - 10:52

LongJohn

+79
Liittynyt:
21.1.2015
Viestejä:
128

Tuo kaavailtu katto sijoitustilin arvolle kuulostaa oudolle. Mielestäni katto voi olla vain sijoitustiliin talletetulle arvolle. Muutoin sijoitustilillä pitäisi olla jonkinlainen pakkomyyntimekanismi, jos sijoituksen arvo nousee yli kattoarvon. 

0
0
29.8.2018 - 11:10

K.A.

+21
Liittynyt:
14.12.2017
Viestejä:
37

Mistä ihmeestä tuollainen yläraja on suunnitelmiin tullut?

Olen aktiivisesti seurannut keskustelua aiheesta enkä ole tätä ennen missään

nähnyt ehdotusta mistään ylärajasta.

Ihan järjetön homma, koko tilin idea katoaa.

0
0
29.8.2018 - 11:31

Jmakela

+115
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

 50 000 euron yläraja on ilmeisesti tulossa mutta mitä tapahtuu jos raja ylittyy? Pitääkö yli menevästä maksaa verot vaikka ei realisoisi osakkeita? Vai onko pakko myydä osa pois jotta arvo ei ole yli 50k... Ei nyt kovin luupavalta vaikuta näillä tiedoilla,ehkä asia selvenee kun tarkempia tietoja tulee.

0
0
29.8.2018 - 13:17

hauturi

+3208
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2371

Sinänsä on helppo ymmärtää miksi tuollainen yläraja on otettu keskusteluihin: on paljon helpompi myydä SDP:lle (ja sitä lähellä oleville tahoille) ajatus jossa on joku yläraja. Jos ylärajaa ei ole, järjestelystä pääsevät hyötymään kansan syvien rivien lisäksi varakkaat (ja) ammattisijoittajat, ja se taas varmuudella herättää sitä enemmän närää mitä enemmän vasemmalle mennään.

Järjestelyyn liittyy toki paljon täälläkin esille nostettuja käytännön ongelmia, ja on vaikea sanoa missä määrin niihin on jo mietitty ratkaisuja. Mutta jos ne voidaan ratkaista järkevästi, niin kyllähän ylärajallinenkin tili hyödyttää niitä joita sen halutaankin hyödyttävän: tuularipiensijoittajia. Yhtä selvää on että se ei miellytä suurta osaa palstan aktiiveista, mutta eipä se ole hallituksen tarkoituskaan.

0
0
29.8.2018 - 15:10

Lehtopöllö

+338
Liittynyt:
17.9.2014
Viestejä:
390

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005807728.html

Onpas todella hieno järjestely. Kyllä poliitikot osaavat sotkea asian kuin asian... Tavoitteena oli yhtenäistää verotusta rahastojen, osakkeiden ja sijoitussäästötilin kesken ja lopputuloksena jokaisessa on erilainen byrokraattinen järjestelmä, jonka mukaan mitäkin verotetaan. 

Raportissa ei ollut mitään tilin ylärajaa ja yhtäkkiä poliitikot tempaisivat sellaisen takataskustaan ilmeisesti ilman mitään analyysiä sen vaikutuksista tai siihen mahdollisesti liittyvistä ongelmista. 

Tämän mukaan osinkoja silti tulevaisuudessa edelleen veroitetaan paitsi että ei sittenkään veroteta jos ne ovat pieniä ja ne sijoitetaan takaisin... Kas kun ei kerrottu että mikä se raja on ja miten toteutetaan, että ne verotetaan tai ei. Pitääkö ne sijoittaa välittömästi johonkin vai saako ne jättää osakesäästötilille, ettei tarvitse maksaa veroja ja jos ne jäävät verojen ulkopuolelle osakesäästötilillä, niin mikä se tilanne on, kun osingoista kuitenkin maksetaan veroja? 

Ilmeisesti siniset onnistuivat noin nollan prosentin kannatuksellaan ryssimään tämän todennäköisesti ainoan mahdollisuuden saada Suomeen toimiva osakesäästötili ja jostain syystä kokoomus ja keskusta antoivat heidän vesittää tämän toteutuksen ihan täysin. Olisivat ostaneet siniset tähän uudistukseen mukaan lupaamalla enemmän uusia poliisien virkoja. Nyt tämä uudistus on käytännössä täysin merkityksetön ja aivan naurettavan paljon huonompi ja hankalampi kuin pohjoismaiset vastineensa. 

0
0