Kieltämättä viime viikon rallissa eilinen oli poikkeuksellinen.
Toi EOS on muuten aivan käsittämätön projekti. Jos joku lukijoista ei tiedä, niin EOS järjesti 2018 historian suurimman ICO:n, 4,1 miljardia taalaa, joka kesti lisäksi vuoden. Muut isot ICO:t oli luokkaa pari sataa miljoonaa dollaria. Projekti sai SEC:ltä tähän suhteutettuna käsittämättömän 24 miljoonan penaltin. Perustaja Dan Larimer lähti kävelemään jo vuosia sitten (joka oli kuin Vitalik Ethereumille). Ja kaiken lisäksi EOS:n takana oleva Block One holdaa yhä 140.000 BTC, joiden markkina-arvo on melkein 14 miljardia dollaria vs. EOS:n markkina-arvo 1,1 miljardia.
Mä en muista nähneeni tuosta yhtään uutista vuosiin.
Nettipokerikin huudettu. Kyllä Grym on varsinainen asiantuntija.
Grym toteaa: “Bitcoinilla ei ole käytännön merkitystä maailmantaloudelle. Yhtä hyvin voisi kysyä, voiko banaaneista tai omenoista tulla uusi reservivaluutta. Bitcoin on peli taikka harrastus, eikä siitä kannata vetää kovin suuria johtopäätöksiä.”
Grym jatkaa: “Aina löytyy uusi tarina. Milloin tarina on Kiina, milloin taas Trump. Niillä ei ole todellista kytkentää reaalimaailmaan.”
“Bitcoinilla keinotellaan edelleen ja jotkut kurssiliikkeet oikein arvanneet äkkirikastuvat. Siinä mielessä rinnastuu esimerkiksi nettipokeriin. Suurin osa kuitenkin häviää rahaa.”
Kieltämättä viime viikon rallissa eilinen oli poikkeuksellinen.
Toi EOS on muuten aivan käsittämätön projekti. Jos joku lukijoista ei tiedä, niin EOS järjesti 2018 historian suurimman ICO:n, 4,1 miljardia taalaa, joka kesti lisäksi vuoden. Muut isot ICO:t oli luokkaa pari sataa miljoonaa dollaria. Projekti sai SEC:ltä tähän suhteutettuna käsittämättömän 24 miljoonan penaltin. Perustaja Dan Larimer lähti kävelemään jo vuosia sitten (joka oli kuin Vitalik Ethereumille). Ja kaiken lisäksi EOS:n takana oleva Block One holdaa yhä 140.000 BTC, joiden markkina-arvo on melkein 14 miljardia dollaria vs. EOS:n markkina-arvo 1,1 miljardia.
Mä en muista nähneeni tuosta yhtään uutista vuosiin.
Dan Larimer oli kyllä aika hassu-hessu ja pussitti miljardeja 2017. Sehän perusti ensin Bitshares krypton. Se nousi 2017-18 huumassa ihan törkeitä prosentteja. Peerusti myös Steemitin, joka oli vähän aikaa kryptopiireissä hypetetty some-alusta. Siitäkin tietty pussitti hyvät massit. Ja sitten vielä tuo EOS.
Tuossa Block Onessa on mukana myös lapsitähti Brock Pierce, joka on myös pussittanut melkoiset miljardit tässä vuosien mittaa. Oli jossain vaiheessa esim Bitcoin Foundationin directori. Mutta ollut myös perustamassa Master Coinia, joka oli käytännössä ensimmäinen ICO. Ja sen jälkeen ollut perustamassa myös sellaista kryptoa kuin Tether. Ja tietty tuota EOS:ia.
Molemmat sellasia veijareita, että en heidän tuotoksiin koskaan rahaa laittanut, enkä tule laittamaankaan. Vaikka tuskin kumpikaan enää alkaa mitään kryptoprojekteja kehittelemään. Kassit on jo täynnä.
Dan Larimerista vielä kaksi mielenkiintoista pointtia historiasta. Hän kehitti Delegated Proof of Stake eli DPoS -konsensusalgoritmin, jota käytettiin ensimmäisen kerran tuossa Castelieron mainitsemassa BitShares-projektissa. DPoS:n ideana on valita pieni joukko delegaatteja vastaamaan lohkoketjun ylläpidosta. Silloin voidaan asettaa tarvittaessa kovat laitteistovaatimukset näille nodeille, koska sen hardwaren ei tarvitse olla kaikkien helposti ostettavissa (vrt. Bitcoinin nodet)
"If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry." on yksi Satoshi Nakamoton kuuluisa quote, peräisin Bitcointalk-foorumilta 2010 (https://bitcointalk.org/index.php?topic=532.msg6269#msg6269). Satoshi sanoi tämän Dan Larimerille.
Eli monessa tämä herra on ollut mukana ja todella pitkään. Mutta katosi kyllä 2018 karhumarkkinan jälkeen kuvioista, kuten myös EOS.
Ja tähän väliin tulee majoneesia. Olihan hyvä aloitus hehe. @soloque mitä mieltä $AVB:sta? Tuli itse hieman tuota aloituksessa tankattua ja onhan tuokin todella mielenkiintoinen projekti.
Eilen alkoi muuten hieno spurtti Castelieron viestin jälkeen. +6%.
Joo, möin tuossa eilen illasta 25% Solanoista ja ostin niillä Ethereumia. Ihan hyvään saumaan osui. Vähän alkanut näkymään nyt enemmän positiivista pöhinää Ethereumin ympärillä ja uskon myös, että tuo Trumpin valinta ja sitä kautta sääntelyn mahdollinen avautuminen sataa enemmän Ethereumin laariin, kuin vaikka Solanan. Tuo sääntelyn epäselvyys kun kuitenkin vaikuttaa enemmän noihin ammattilais-sijoittajiin, jotka tulee sieltä ETF:ien kautta, kuin niihin degeneihin, jotka ostaa meemejä ja Solanaa. Eli vähän kallistun sille puolelle, että tuo valinta vois nyt alkaa saamaan lisää inflowta Ethereum ETF:iin ja sitä kautta kurssiin vauhtia lähikuukausina.
Tuon tyylistä viestiä on esim alkanut tulemaan enemmän vastaan mitä Arthur Hayes tuossa Altcoin dailyn klipissä sanoo Ethereum vs Solana. Ja hyvähän se ois, että Ethereumkin pikkuhiljaa heräis näihin kinkereihin.
EDIT: Möin vielä vähän Solanaa lisää ja otin sitä Celestiaa nyt. Jos tuo Ethereum alkaa nyt nousemaan, niin sillon on tietty hyvä mahdollisuus, että myös Celestia lähtee mukana ylös. Noihin L2:iin on nimittäin tulossa erilaisia päivityksiä, jotka poistaa tuota fragmentaatio ongelmaa ja tuo hyötyä suoraan L1 ketjuun. Siinä samassa voi tietty tuo DA-puoli myös saada nostetta ja Celestia.
celestia kyllä hankalasti arvioitava sijoituksena, en näe kovin paljon syitä miten se pärjäisi kilpailussa. Adaptaatio myös poikkeuksellisen surkealla tasolla valueen nähden. Lisäksi äskettäiset isot unlockit tarkoittavat sitä että jokaiseen nousuun on varmasti paljon dumppaajia. Seed investorit ovat +500x plussalla samoin myöhemmän vaiheen sijoittajat 50x ja myöhäisimmätkin + 5x, niin myyntipainetta pitäisi löytyä mahdollisiin nousuihin ja tuotto/riski ei kyllä matchaa. Varmasti tulee nousemaan muun markkinan ja erityisesti eth mukana kyllä jonkin verran, mutta mielestäni löytyy huomattavasti kiinnostavampia kohteita esim juuri Sui yms.
Olisi kiva kuulla mitä liero näkee laajemmin celestian ajureina ? Oman silmään olisin huolissani sen tokenomicseista ja heikosta adaptaatio/value suhteesta, lisäksi chartti ei näytä kyllä yhtään houkuttelevalta työntää rahoja.
Mielenkiintoista L2 osalta on se, että tuleeko baselle oma token jossain vaiheessa, mikäli nyt sääntely siihen suuntaan helpottuu Trumpin delegaation myötä. Tämä olisi helppo arpoa jättiläiseksi L2 valuaatiossa, erittäin korkea adaptaatio, isot volumet, tvl yms ja lisäksi coinbasen koneisto takana. Tätä komboa vastaan kilpailu erittäin hankalaa. Esim basen oma dex aerodrome käytännössä söi defi jättiläisen uniswapin volumet basessa ennätyksellisen nopeasti. Pitäsinkin basen tokenia miettien silmällä basen projekteja ja meemejä.
Tuo Celestia betsi on aika monitahoinen. Katotaan saanko ajatukset kasaan.
Eli ensinnäkin se on tietty Solana vs Celestia, koska siirsin Solanasta rahoja Celestiaan. Eli sen pitää biitata Solanan nousut.
Ja tuossa on minusta tapahtumassa nyt merkkien mukaan muutosta. Eli kiinnostus noissa monoliittissa ketjuissa on hiipumassa ja siirtymässä modulaarisiin ja Ethereumiin. Ja tuo Celestia betsi tulee tuon Ethereumin mahdollisen menestyksen kautta, mutta siitä lisää alempana.
Mutta siis oletan ensinnäkin Ethereumin tuottavan lähikuukausina Solanaa paremmin...
6.11. alkaen tähän päivään SOL +53,9 % vs. TIA 63 %. TY ANTTI & LIERO! Samassa ajassa ETH +37,3 %.
IMO ei oo kyllä vieläkään Ethereumiin tarttunut Devcon + roadmapin härkämäisyys.
Immutable X on muuten teknisesti hyvässä spotissa, kun tänään kävi jo rikkomassa 200 DMA + 7 prosentilla ja nyt karvan päälle sen 👏
EDIT: Celestian Lazybridging on saanut kurssin nosteeseen? Miten tuo nyt olennaisesti eroaa Ethereumin rollup keskeisestä roadmapista?
Mutta eilen oli todella erikoinen päivä, koska Bitcoin ei niin noussut, mutta täysin random kolikot nousi 20-50%, jotkut enemmänkin. Just esim Neo, Qtum, EOS, Secret, Iota jne. Ihan varmasti niitä on ostelleet edellisissä kierroksissa poistuneet uudestaan, mutta ei se selitä eilisen piikkiä. Eilinen oli erikoinen päivä.
IOTA julkaisi muuten isoimman protokollapäivityksensä moneen vuoteen tällä viikolla. L1-tason MoveVM + EVM-tuki, eli asemoituvat tekniikaltaan SUI:n ja Aptoksen rinnalle. Ei selitä varmasti eilistä erikoisuutta, mutta monella dinoprojektilla (jotka ovat pystyneet jatkaa kehtitystyötä) on varmasti pidetty tarkkaan huolta että on isoja uutisia mitä puskea heti tähän kuuman markkinan alkuun.
Sui:lla alkanut vähän momentum hiipumaan, kun on nuo dino-kolikot nyt pumppaillut ja muutenkin esim gaming/metaverse näyttää nyt pumppaavan. Ja Ethereumin kurssikin on vähän elpynyt. Olen tässä viimeisen 1,5 viikon aikana myynyt jotain 50-60% Sui:sta pois ja nostellut voittoja esim Solanaan, Ethereumiin, Bitcoiniin ja Celestiaan vähän myös. Vielä siinä kuitenkin ihan hyvä siivu, sellainen 10% koko kassista, jos nyt vaikka sattuukin lähtemään kovaan nousuun.
EDIT: Ja siis jos oikeasti on nuo edellisten syklien kryptoilijat tulleet takaisin, niin sillon tietty nuo vanhemmat tokenit olisi nyt nousemassa enemmän. Kuten ne on nyt tehnyt. Ihan silläkin jo Sui ei välttämättä ole tällä hetkellä kuumin tykki.
Mä uskon dino-coinien näiden nykyisten nousujen laantuvan pian, sillä kursseja voi pumpata vain rajallisesti. Jossain vaiheessa ne on kaikki niin yliostetussa tilassa, että fiksu raha (ja TikTok-videoilla kursseja manipuloineet tahot) alkavat dumpata niitä huolella, ja sitten markkinoille tulleet tavikset jäävät holdaamaan bägejä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Bitcoinin seuraava isompi korjausliike (20-30 %) tulee, niin noista dino-coineista niistetään helposti 60-70% pois.
Myös 2021 syklissä kaikki sen ajan dinocoinit tekivät hyviä nousuja, mutta lopulta syklin isoja voittajia olivat silloin uudet älysopimusalustat kuten Solana ja Avalanche sekä meemit.
Kunhan varsinainen altcoin-buumi lähtee liikkeelle, se tulee olemaan aina uusien trendien ja relevanttien projektien vetämä. Boldattu tarkoittaa älysopimusalustojen osalta esim. top 10 -listaa täällä: https://defillama.com/chains/ eli Ethereum-ekosysteemi (L1 + L2), Solana, Sui ja Aptos. Mä odotan itse merkkejä sosiaalisessa mediassa siitä, että Aptos alkaa seurata Suin perässä. Mulla on tuosta vahva mutu, mutta vielä en ole saanut niitä signaaleja mitä haluan, niin toistaiseksi ei ole positiota.
Ja tietysti meemit. Meemit näyttävät tekevän omia meemisyklejään, jotka ovat todella nopeita. Esimerkiksi nyt 7pv ajalta top 100 -listan kymmenestä huonoimmin suorittaneesta kolikosta on 8 kpl meemejä. Ainoastaan Doge on ollut vähän nousussa.
Re: SUI. Suilla oli tällä viikolla se verkko alhaalla, mikä aiheutti laskua kurssiin ja on hillinnyt varmasti vähän uuden rahan tuloa. Toi dippi on mun mielestä hyvä ostopaikka 6-12kk aikahorisontilla.
Kunhan varsinainen altcoin-buumi lähtee liikkeelle, se tulee olemaan aina uusien trendien ja relevanttien projektien vetämä. Boldattu tarkoittaa älysopimusalustojen osalta esim. top 10 -listaa täällä: https://defillama.com/chains/ eli Ethereum-ekosysteemi (L1 + L2), Solana, Sui ja Aptos. Mä odotan itse merkkejä sosiaalisessa mediassa siitä, että Aptos alkaa seurata Suin perässä. Mulla on tuosta vahva mutu, mutta vielä en ole saanut niitä signaaleja mitä haluan, niin toistaiseksi ei ole positiota.
Minä taas vähän veikkaan, että 2025 on enemmän Ethereumin vuosi. 2024 (ja 23) oli enemmän nopeiden ketjujen vuosi. Ethereumin momentum ollut tietty ihan nollassa koko tämän vuoden ja se on pikkuhiljaa alkanut heräilemään. Jos/kun se nyt tulee nostamaan päätään sieltä, niin Celestia on minusta isompi hyötyjä siinä tilanteessa kuin Sui, tai Aptos, jotka nousee käytännössä Solanan vanavedessä samalla narratiivilla. Celestia linkittyy enemmän Ethereumiin ja hyötyy sen noususta. Mutta toki koonsa puolesta Solana todennäköisesti tekee parempaa prosenttinousua ensivuonnakin kuin Ethereum, mutta Sui ei välttämättä yllä samoihin mitä Celestia.
Puhuit muistaakseni Casteliero aiemmin Gaming-kolikoiden momentumista. Nyt ne vaikuttaisivat ainakin hetkellisesti ottavan tuulta alleen. Oliko SuperVerse yksi projekteista, joita olet seurannut, ja mahdollinen sijoituskohde? Se ei nimittäin ole vielä saanut juurikaan huomiota, joten mietin, voisiko tuo olla hyvä mahdollisuus ottaa positiota.
Tällä hetkellä oma salkku näyttää suunnilleen tältä: BTC 45.77%, ETH 16.18%, SUI 13.07%, SOL 9.48%, CRO 7.36%, TAO 4.65%, CORE 1.34%. Sen lisäksi pienet positiot ENS, STX, RUNE, JUP ja GALA
Kiinnostaisi kuulla myös muiden foorumilla olevien salkkupositioista – minkälaista portfoliota teiltä löytyy?
Puhuit muistaakseni Casteliero aiemmin Gaming-kolikoiden momentumista. Nyt ne vaikuttaisivat ainakin hetkellisesti ottavan tuulta alleen. Oliko SuperVerse yksi projekteista, joita olet seurannut, ja mahdollinen sijoituskohde? Se ei nimittäin ole vielä saanut juurikaan huomiota, joten mietin, voisiko tuo olla hyvä mahdollisuus ottaa positiota.
Tällä hetkellä oma salkku näyttää suunnilleen tältä: BTC 45.77%, ETH 16.18%, SUI 13.07%, SOL 9.48%, CRO 7.36%, TAO 4.65%, CORE 1.34%. Sen lisäksi pienet positiot ENS, STX, RUNE, JUP ja GALA
Kiinnostaisi kuulla myös muiden foorumilla olevien salkkupositioista – minkälaista portfoliota teiltä löytyy?
Joo tuo Superverse on kovin suosittu noiden gaming influenssereiden keskuudessa. Johtuu siitä, että tuo EllioTrades on Superversen perustaja. Se on siis yksi iso influensseri itsekin ja tietty hyväveli-verkosto on noilla muutamilla gaming influenssereilla vahva. Tuossa on sen kanavat:
Ja mitä tulee tuohon kryptokassiin, niin ETF:t poislukien on tämän hetkinen allokaatio seuraavanlainen: ETH 49%, SOL 32%, SUI 9%, IMX, TIA ja BTC jokainen noin 3-3,5%
Top 100 listalla ei vielä näy telegram peli capybara nationin $BARA token minkä crypto.com listasi torstaina. Tokenin markkina-arvo kävi parhaimmillaan jo 2 miljardin dollarin paikkeilla. Tämä saattaa saada vielä lisää vauhtia alleen kun alkaa näkymään virallisissa listauksissa.
...On minulla erittäin puolueellinen että bullish näkemys Zerebro:sta. Tämä on siis oma lemppari näistä kaikista so far...
Bongasin pari potentiaalista AI agenttia, joita ei Solon listalla ollut.
Zerebro beta play nimeltä $Sensus ja vanhempi luomus AI artisti $OMEGA.
Zerebro vetää hyvin AI kelkkaa eteenpäin ja eiköhän sieltä valu solanaa alaspäin. Omat Zerebrot myin sen EP:n jälkeen, kun ei oikein vakuuttanut. Sensuksella on tänään tullut ihan kunnon biisejä. Jälkikäteen katsottuna zere myynnit @220M ei ollut peliliikkeistä parhain :D
Minulla porttarista löytyy lähemmäs 30 eri kolikkoa; puolet liikaa mutta kun ei osaa mistään oikein luopuakaan. No, toisaalta ihan hyvä hedge ainakin laskupäivinä kun yleensä ihan kaikki ei punaiselle mene.
Isoimmat hodlit löytyy: ETH 25% / IMX 15% / SOL 12% / SUI 10% / PENDLE 7% / LINK 5%. Noiden lisäksi pieniä prosenttimääriä lähinnä L2 -osastoa, SOL ekosysteemin kolikkoja ja keskikoon mcapin meemejä. Ja toki vielä löytyy pikku pussi myös Tethysiä, jolla osallistuin Lieron uudenvuoden kisaan. Nyt näyttää kyllä siltä etten tule voittamaan. :-D
ETH 73%, BTC 27%. Tämä oli joskus vielä 80/20 tai enemmänkin, mutta eipä ole enää ! Mietin jatkuvasti uusien tokeneiden lisäystä, mutta en ole löytänyt aikaa (enkä kyllä motivaatiotakaan) niiden opiskeluun.
ETH 73%, BTC 27%. Tämä oli joskus vielä 80/20 tai enemmänkin, mutta eipä ole enää ! Mietin jatkuvasti uusien tokeneiden lisäystä, mutta en ole löytänyt aikaa (enkä kyllä motivaatiotakaan) niiden opiskeluun.
Käytännössä se yhden tokenin opiskelu ei vielä edes riitä, koska sun täytyy ymmärtää myös miten sen kilpailijat toimii saadaksesi kuvan siitä sektorista. Koska kyse on kasvavasta ja nopeasti muuttuvasta sektorista, pitää myös seurata uutisia ja alan tapahtumia. Aikaa menee helposti sen verran, että ei se vaan kannata (koska muitakin kiireitä ihmisillä yleensä on).
Osakemarkkinoilla suurimman osan kannattaa vaan ostaa S&P500 ETF:ää eikä yrittää biitata indeksiä, koska edes ammattilaisista ei siihen pysty kuin osa. Myös kryptoissa suurimman osan sijoittajista kannattaa vaan "ostaa markkina".
Jos haluaa päästä mahdollisimman helpolla + välttää suurimmat virheet ja saada suurin piirteni markkinatuoton, voi tehdä näin:
Helpoimmalla pääsee kun ostaa vaan Bitcoinia, joka ohjaa anyway koko markkinaa
Jos haluaa vähän hienosäätää voi ostaa 80% BTC 20 % ETH eli kahta suurinta, noi kattaa jo yli 70 prosenttia koko markkinasta
Jos haluaa vähän hienosäätää lisää voi ostaa esim. 70 % BTC 20 % ETH 10 % SOL
Portfoliota ei tarvitse tsekata kuin joka kvartaalin välein, jolloin voi uudelleenbalansoida. Sitten oman strategian mukaan voittojen kotiuttaminen. Ei tarvitse montaa minuuttia käyttää aikaa vuodessa, ja biitaat varmasti suurimman osan kryptosijoittajista myös tuotoissa.
...On minulla erittäin puolueellinen että bullish näkemys Zerebro:sta. Tämä on siis oma lemppari näistä kaikista so far...
Bongasin pari potentiaalista AI agenttia, joita ei Solon listalla ollut.
Zerebro beta play nimeltä $Sensus ja vanhempi luomus AI artisti $OMEGA.
Zerebro vetää hyvin AI kelkkaa eteenpäin ja eiköhän sieltä valu solanaa alaspäin. Omat Zerebrot myin sen EP:n jälkeen, kun ei oikein vakuuttanut. Sensuksella on tänään tullut ihan kunnon biisejä. Jälkikäteen katsottuna zere myynnit @220M ei ollut peliliikkeistä parhain :D
Hmm no lisätään molemmat listalle, hyviä löytyjä thanks! Omega ilmeisesti jo vähän lähtenyt käyntiin, löytyi myös jo paljon fiksuja seuraajiakin. Sensuksella tykkäsin heidän verkkosivujen käyttöliittymästä (vuosisadan thesis).
Viikonlopuksi isot pojat taisi lyödä agentteja että meemejä joko a) stable coineihin ja/tai b) majoreihin kuten SOL/ETH nauttimaan gainsseista. Mihinhän rahat valuisi seuraavaksi, mikäli takaisin agentteihin että meemeihin, haluaisin mahdollisesti tällä viikolla pieneen vihreään aaltoon suorittaa portfolion siivousta, järjestellen legoja eli positioita uudelleen keskittyen enemmän projekteihin joihin uskon isommin eli esim. zerebro ja dolos. Chaosta pitäisi tutkia hieman enemmin vielä, siitä on tullut niin paljon hyviä signaaleja joka suunnasta. Vähän sitäkin löytyy kylläkin jo.
On ollut mukava nähdä näitä isomman kuvan TA juttujakin nyt täällä. Eth Btc trendiä ollut mielenkiintoista seurata.
Noista isommista projuista Celestia on itselleni mielenkiintoisin, mutta siihen siirtyminen on ainekin toistaiseksi vielä hieman kauempana horisontissa kohdallani, joskus myöhemmin ehkä sitten.
Osakemarkkinoilla suurimman osan kannattaa vaan ostaa S&P500 ETF:ää eikä yrittää biitata indeksiä, koska edes ammattilaisista ei siihen pysty kuin osa. Myös kryptoissa suurimman osan sijoittajista kannattaa vaan "ostaa markkina".
Täsmälleen tällä ajatuksella olen liikkeellä - omistan bitcoinia koska se on mun silmissä ETF kaikkeen kryptoon. Omistan Etheriä enemmän koska mielestäni ymmärrän sen ja sen potentiaalin. Muiden tutkiminen on minulle hieman ajan hukkaa kun en kuitenkaan ehdi opiskella riittävästi saatika seurata markkinaa ja ekosysteemiä.
Tuossa voi olla apua opiskeluun noista muista ketjuista ja esim Soloquellekin vähän ajatusta miten tuo Celestia asettuu tuonne muiden joukkoon ja mitä uutta se tuo:
Kuva
Eli käytännössä Bitcoin on hidas, tyhmä ja turvallinen ketju. Ethereum on hidas, fiksu ja turvallinen ketju. Celestia on nopea, tyhmä ja ei-niin-turvallinen ketju. Solana on nopea, fiksu ja ei-niin-turvallinen ketju.
Eli Celestia tuo tuohon uuden kulma, jota aiemmin ei oikein ole ollut. Muut käytännössä uppoaa melkein noihin kaikkiin muihin lokeroihin. Esim Sui menee tuonne Solanan kanssa nopea, fiksu ja ei-niin-turvallinen ketju kategoriaan.
Tykkään myös tuosta Celestian käppyrästä:
Kuva
Se on vasta ylittänyt tuon 200ma:n ja RSI on menossa ylöspäin, joten momentum voi olla siellä puolella nyt.
Ja itseasiassa toinen omista kolikoista on tehnyt nyt saman, eli Immutable:
Kuva
Sama 200ma ylitetty just ja RSI näyttää yläviistoon. On myös just nyt tuon edellisen head and shoulder kuvion shoulder-linjalla, joka varmasti tarjoaa vähän vastusta. Eli sekin näyttää minun silmiin positiiviselta, vaikka en noita teelehtiä niin luekaan aktiivisesti.
Okei no tuo käppyrä inspiroi hieman perehtymään aiheeseen. Celestialla ei tosiaan ole virtual machinea, ja edustaa modulaarista arkkitehtuuria keskittyen erityisesti datan saatavuuteen sekä sen konsensukseen, jolloin esim se ns. execution layer/älysopimus juoksee jossain muualla kuten rollup x/y.
Koitin jotenkin järkeillä ja hahmottaa miten vaikkapa joku Aave voisi esimerkiksi launchata Celestialla.
Eli jos esimerkiksi Aave protocol haluaisti launchata Celestian "päällä" hyödyntäen heidän DA:ta (data availability layer), heidän tarvitsee lyödä älysopimuksensa rullaamaan esim. johonkin optimistic/zk -rollup (execution layer) kytkettynä johonkin L1 kuten Ethereum (settlement layer).
Tai sitten Aave voisi lyödä älysopimuksensa/käyttää ns. sovereign rollup joka on käytännössä kuin oma tähän käyttöön räätälöity oma ketjunsa, joka huolehtii sitten execution + konsensus ja todennäköisesti myös settlement (?). Lieneekö tämä sitten se keskusteluissakin välillä vilahdellut "app chain" lähestymistapa?
Modulaarisen rakenteen ollessa kyseessä, nämä consensus/settlement/execution kun ovat pääpiirteittäin ne rakennuspalikat/legot joita sitten valita? On vielä muitakin alueita ja varmaan loputon määrä eri variaatioita sitten.
Oli toteutus sitten miten tahansa, niin eikö tällöinkin tämä olisi yksi eristetty oma deploy omalla liqullaan? Eli miten tuo saadaan sitten sillattua muuhun rahavirtaan, ja mitkä olisivat intensiivit siirtyä tuonne? Minkälaisilta tahoilta tuonne olisi odotettavissa liqua? Tuskin esim. TradFi liqua ekana päätyisi jossain omassa muodossaan, vai päätyisikö?
Ilmeisesti heiltä on ainekin tulossa jokin "lazybridging" joka mahdollistaisi ainekin Celestian päälle rakennetuille projekteille suhteellisen kätevän siltauksen yhdistämään esim. heidän liqut ja omat rollupit Celestian päällä yleensäkin.
TIA tokenille arvoa voisi sitten ajaa esim. Aaveen tarve ostaa TIA tokenia kun haluavat julkaista dataa ketjussa/blobspace, PoS staking intensiivit, governance jutut, hype ja muusta en osaa sanoa.
Okei no tuo käppyrä inspiroi hieman perehtymään aiheeseen. Celestialla ei tosiaan ole virtual machinea, ja edustaa modulaarista arkkitehtuuria keskittyen erityisesti datan saatavuuteen sekä sen konsensukseen, jolloin esim se ns. execution layer/älysopimus juoksee jossain muualla kuten rollup x/y.
Koitin jotenkin järkeillä ja hahmottaa miten vaikkapa joku Aave voisi esimerkiksi launchata Celestialla.
Eli jos esimerkiksi Aave protocol haluaisti launchata Celestian "päällä" hyödyntäen heidän DA:ta (data availability layer), heidän tarvitsee lyödä älysopimuksensa rullaamaan esim. johonkin optimistic/zk -rollup (execution layer) kytkettynä johonkin L1 kuten Ethereum (settlement layer).
Tai sitten Aave voisi lyödä älysopimuksensa/käyttää ns. sovereign rollup joka on käytännössä kuin oma tähän käyttöön räätälöity oma ketjunsa, joka huolehtii sitten execution + konsensus ja todennäköisesti myös settlement (?). Lieneekö tämä sitten se keskusteluissakin välillä vilahdellut "app chain" lähestymistapa?
Modulaarisen rakenteen ollessa kyseessä, nämä consensus/settlement/execution kun ovat pääpiirteittäin ne rakennuspalikat/legot joita sitten valita? On vielä muitakin alueita ja varmaan loputon määrä eri variaatioita sitten.
Oli toteutus sitten miten tahansa, niin eikö tällöinkin tämä olisi yksi eristetty oma deploy omalla liqullaan? Eli miten tuo saadaan sitten sillattua muuhun rahavirtaan, ja mitkä olisivat intensiivit siirtyä tuonne? Minkälaisilta tahoilta tuonne olisi odotettavissa liqua? Tuskin esim. TradFi liqua ekana päätyisi jossain omassa muodossaan, vai päätyisikö?
Ilmeisesti heiltä on ainekin tulossa jokin "lazybridging" joka mahdollistaisi ainekin Celestian päälle rakennetuille projekteille suhteellisen kätevän siltauksen yhdistämään esim. heidän liqut ja omat rollupit Celestian päällä yleensäkin.
TIA tokenille arvoa voisi sitten ajaa esim. Aaveen tarve ostaa TIA tokenia kun haluavat julkaista dataa ketjussa/blobspace, PoS staking intensiivit, governance jutut, hype ja muusta en osaa sanoa.
Joo. Celestian (ja Cosmoksen) mallissa nuo kaikki ketjut toimii käytännössä itsenäisinä yksikköinä ja DA haetaan vaan Celestiasta. Ja muistaakseni toimii myös hubina ketjujen keskellä.
Microstrategy teki 5,4 miljardin ostoksen ~98K keskihinnalla.
MicroStrategy has acquired 55,500 BTC for ~$5.4 billion at ~$97,862 per bitcoin and has achieved BTC Yield of 35.2% QTD and 59.3% YTD. As of 11/24/2024, we hodl 386,700 $BTC acquired for ~$21.9 billion at ~$56,761 per bitcoin. $MSTR
Kiitos vastauksista aikaisempaan viestiini. BTC painotteista salkkua näyttäisi olevan muillakin. Aion kyllä itse varmasti hajauttaa lisää altteihin kun saan siihen signaaleja.
Utelisin seuraavaksi semmoista, onko foorumilaisilla suositella jotain maksullista tai maksutonta palvelua, josta saisi hyviä signaaleja sekä helposti luettavaa dataa siitä, mitä markkinalla tapahtuu? Olettaen, että tästä voisi olla hyötyä treidaamisesta.
Melkein tekisi mieli myydä Solanat pois. Pump dot fun alkaa olemaan sellanen sieluton paskamyrsky-pesä, että kohta tapahtuu jotain tosi pahaa tai sitten sääntelijät puuttuu tuohon touhuun. Ja jos nuo meemit loppuu Solanalta, niin sinne ei oikein jää mitään sen jälkeen. Kurssi tulee helposti alaspäin nopsaan.
Tuossa pump dot funin viimeaikaisia tapahtumia:
This week on pump fun:
- Man pretending to be a dog
- Man sitting on a toilet and refusing to move until coin hits 25 million.
- Man threatening to shoot his dog if the coin doesn’t hit 1 million.
- Man threatening to hang himself if the coin doesn’t hit 1 million.
- Young couple punching their 3 year old every 4 minutes until they hit a certain market cap.
- 12 year old kid threatening to shoot his entire family with a shotgun unless coin hits a certain market cap.
Hyvää markkinointia taas kryptoille ja helppo alkaa taas perustelemaan, että "on siellä taustalla ihan oikeaa teknologiaakin"
Melkein tekisi mieli myydä Solanat pois. Pump dot fun alkaa olemaan sellanen sieluton paskamyrsky-pesä, että kohta tapahtuu jotain tosi pahaa tai sitten sääntelijät puuttuu tuohon touhuun. Ja jos nuo meemit loppuu Solanalta, niin sinne ei oikein jää mitään sen jälkeen. Kurssi tulee helposti alaspäin nopsaan.
Tuossa pump dot funin viimeaikaisia tapahtumia:
This week on pump fun:
- Man pretending to be a dog
- Man sitting on a toilet and refusing to move until coin hits 25 million.
- Man threatening to shoot his dog if the coin doesn’t hit 1 million.
- Man threatening to hang himself if the coin doesn’t hit 1 million.
- Young couple punching their 3 year old every 4 minutes until they hit a certain market cap.
- 12 year old kid threatening to shoot his entire family with a shotgun unless coin hits a certain market cap.
Hyvää markkinointia taas kryptoille ja helppo alkaa taas perustelemaan, että "on siellä taustalla ihan oikeaa teknologiaakin"
Totta puhut, mennyt kyllä jo niin mauttomaksi hommat et saas nähdä miten tässä käy?