Jorma Majuri
Viimeisimmät viestit
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
11.1.2025 - 10:56
Kukaan ei voi väittää ettei merkkejä ollut
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
6.1.2025 - 16:56
ItiksenKiekko wrote:
En tiedä kuka tässä tulee kuluttajan lisäksi "voittamaan", mutta voit tehdä agentin esim. ai16z frameworkilla ja sille käskeä saman homman. Lisäksi esim. zerebro osaa jo steikata ainakin Etheriä. Jos ZerePy:ssä ei ole vielä ensimmäisenä päivänä jotain tiettyä plugaria, niin siellä on kannustinohjelma, jossa koodaajat palkitaan innovaatioista.
Mietin sen niin, että jos lähtisin itse rakentamaan agenttia Eliza- tai ZerePy-frameworkilla, olis kynnys todella paljon korkeampi. Käytännössä mun pitäisi käyttäjänä ensin olla sinut tekstieditorin kanssa, perehtyä dokumentaatioon, hankkia OpenAI:lta API-key ja ladata sinne krediittejä. Näillä avoimen lähdekoodin frameworkeilla on paljon arvoa nimenomaan innovaation vauhdittamisessa, mutta samaan aikaan niiden on vielä todistettava käytännön arvonsa laajemman käyttäjäkunnan adoptiossa. Esimerkiksi ZerePyn GitHub-repo on hädin tuskin kahden kuukauden ikäinen.
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
4.1.2025 - 20:34
Casteliero wrote:
Ja siis uskon, että nuo voi olla iso juttu lähiaikoina. Lähteä laukalle isommin, kuin esim ICO:t 2017, NFT:t 2021 tai meemit viime vuonna. Ja imeä sitä uutta retailia markkinoille. Ihan jo sen pohjalta olisi ihan hyvä idea itselle ottaa joku pieni betsi sinnekin markkinoille. Tai sitten useampi, jos joku niistä lähtee sitten isommin laukalle, niin kattaa muiden tappiot.
NFT-projektien kokonaisarvo huiteli vuoden 2022 huipussaan jossain yli 600 mrd tienoilla. Cookie.funin träkkäämät vajaat 1000 agenttia ovat tällä hetkellä market capiltaan noin 17mrd yhteensä, joten kasvuvaraa tosiaan on!
Tästä syklistä on myös helppo nähdä yhtäläisyyksiä noihin edellisten markkinoiden ajureihin, ja kyynisesti jos asiaa kattois, niin voisi nähdä joukon satojen mijoonien arvoisia ChatGPT-wrappereita jotka spämmää Twitteriin. Mutta siis, on siellä todella paljon hyviä ja kiinnostavia asioita tapahtumassa. Varsinkin nää open source frameworkit, jotka luo pohjaa ja madaltaa kynnystä innovaatiolle. Koko AI-meta on vasta noin 3 kuukauden ikäinen, niin ihan ymmärrettävää että haetaan muotoa ja usein homma on aika sotkuista.
Itselle kiinnostavin puoli tässä agenttihommassa on myös UX, mut ehkä enemmän sitä kautta että miten se helpottaa asioiden hoitamista ketjussa. Esimerkiksi jos haluan siirtää Solanasta varoja Baseen. Tai vaikka Hyperliquidiin. Nykyisellään on sormi suussa hyvin nopeasti jos ei oo tuttu prosessi, vaikka UX sinällään jo näissä silloissa hyvä. Ne oikeat (ja edulliset) paikat pitää vaan ensin ite etsiä ja löytää. Tähän nämä agentit sopivat todennäköisesti tosi hyvin. Ja ihan samat kipupisteet, usein jopa paljon isommat, löytyy web2-puolelta kun on esim. hotlaa tai lentoja varaamassa.
Jonkun verran oon lukenut tähän keskittyvistä projekteista, ja ehkä lupaavimmalta vaikuttaa Wayfinder. He keskittyy rakentamaan infraa, joka mahdollistaa AI-agenttien itsenäisen toiminnan lohkoketjuissa. Käyttäjä pystyy luomaan “reittejä”, jonka agentti käy sitten step by step läpi. Esimerkkinä vois olla vaikka että “käy minttaamassa NFT Basessa, siirrä se Immutablen zkEVM-verkkoon ja steikkaa se tässä uudessa pelissä”. Jos tätä reittiä ei ole olemassa, luodaan bounty. Sitten joku toinen käyttäjä voi suorittaa tämän bountyn, eli opettaa Wayfinderin agentille kuinka reitti toimii. Käyttäjä saa tästä bountyn palkkioksi ja lisäksi pienen rojaltin aina kun ko. reittiä hyödynnetään. Wayfinder on täysin omni-chain, eli tässä syntyy se todella konkreettinen UX-hyöty loppukäyttäjälle. Näitä reittejä validoivat sitten sekä agentit että luotettavat ihmiskäyttäjät (jotka ovat governance-äänestyksellä valittu).
Sijoitushurujen kryptovalinnat vuodelle 2025
26.12.2024 - 14:36
Stonks ($STNK)
Hieman kieliposkessa valittu, mutta sopinee tähän kisaan kuin sinappi kinkkuun.
Meemit tulee ajamaan lujaa ensi vuonnakin. Stonks on Solanan ensimmäisiä meemikolikoita huhtikuulta 21. Yhteisön jäsenet ottivat projektin haltuun viime kuussa ja hankkivat IP-oikeudet itse meemiin samalla. Stonks-meemi sai valtavasti huomiota erityisesti Gamestop-saagan yhteydessä, joten ei olisi niin kaukaa haettua että tämä herättäisi kiinnostusta myös wallstreetbetsin ja vastaavien porukoiden keskuudessa.
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
23.11.2024 - 19:10
Casteliero wrote:
Mutta eilen oli todella erikoinen päivä, koska Bitcoin ei niin noussut, mutta täysin random kolikot nousi 20-50%, jotkut enemmänkin. Just esim Neo, Qtum, EOS, Secret, Iota jne. Ihan varmasti niitä on ostelleet edellisissä kierroksissa poistuneet uudestaan, mutta ei se selitä eilisen piikkiä. Eilinen oli erikoinen päivä.
IOTA julkaisi muuten isoimman protokollapäivityksensä moneen vuoteen tällä viikolla. L1-tason MoveVM + EVM-tuki, eli asemoituvat tekniikaltaan SUI:n ja Aptoksen rinnalle. Ei selitä varmasti eilistä erikoisuutta, mutta monella dinoprojektilla (jotka ovat pystyneet jatkaa kehtitystyötä) on varmasti pidetty tarkkaan huolta että on isoja uutisia mitä puskea heti tähän kuuman markkinan alkuun.
https://blog.iota.org/iota-rebased-fast-forward/
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
14.11.2024 - 11:12
Tuli vastaan tällainen JOOCE-projekti, joka vaikuttaa mielenkiintoiselta twistiltä meemihommiin – yhteisövetoinen meme coin index. Kaksi tokenia, $JMX toimii varsinaisena indeksinä ja $JOOCE taas governance tokenina, jolla yhteisö pystyy äänestämään sitä steikkaamalla indeksin painotuksen. Eli yhteisöt pystyy omaa projektia äänestämällä luomaan suoraa ostopainetta omalle meemilleen. Tottahan toki päälle leivottu jonkunlainen yield-komponentti myös. Kiinnostaa kuulla Soloquen aka palstan virallisen meemikonossöörin ajatukset tästä varsinkin.
https://x.com/jooce_coin/status/1856003987897458904
onko Palstan keskusteluketjujen jakauma vääristynyt?
21.10.2024 - 12:57
Nykyinen pisteytysjärjestelmä on tosiaan hieman toksinen. Ymmärrän mitä sillä aikoinaan on haettu, mutta nyt muutaman vuoden kokemuspohjalla sitä tulisi vähän muokata. Tällä hetkellä se:
- Ei rohkaise varsinkaan uudempia käyttäjiä haastamaan yleistä mielipidettä alapeukkuarmeijan pelossa (tai päinvastoin, ruokkii trolleja keräämään mahdollisimman ison saldon)
- Vahvistaa kaikukammiota ja yleistä keskustelun homogeenisyyttä
- Vaikuttaa ainakin jollain tasolla myös aktiivisten kirjoittajien tyyliin. Ei varmasti kaikilla, mutta monesti olen pannut merkille että jengi hieman loukkaantuu alapeukun saadessaan. Ymmärrettävää.
Helppo ratkaisu olisi yksinkertaisesti piilottaa alapeukkujen määrä ja näyttää pelkät tykkäykset. Alapeukku toimisi täten pelkästään moderaattorien työkaluna, eli jos joku kommentti saanut X määrän alapeukkuja, käydään tsekkkaamassa että menikö viesti asiattomuuksiin. Myös tämä kokonaispisteiden näyttäminen profiilin jatkeena ei voi mielestäni mennä negatiiviseksi, vaan lasketaan siihen pelkät tykkäykset.
PS. Tehkää namiskoista myös helpommin klikattavia, Youtube on tosi hyvä refe
onko Palstan keskusteluketjujen jakauma vääristynyt?
20.10.2024 - 20:13
Trollihan sinä varmaan oot, mutta pitääpä todeta että laaja hajautus on toiminut erityisen tehokkaasti alapeukkujen kalastelussa. Reilu sata päivään on pakko olla enkka.
onko Palstan keskusteluketjujen jakauma vääristynyt?
20.10.2024 - 13:49
LaajaHajautus61 wrote:
Miksi tästä pitää edes väitellä?
Tää on hassua koska sinähän juuri aloitit uuden ketjun väitelläksesi aiheesta. Foorumilla on vain yksi ketju missä keskustellaan kryptoista. Kannustan sen sijaan osallistumaan niihin kaikkiin muihin keskusteluihin jotka sinua itseäsi eniten kiinnostavat. Mulle luontainen rooli on passiivisempi lukija, mutta arvostan ihan pirusti jokaista aktiivista ja asiantuntevaa jäsentä (kryptoista arvosijoittamiseen) jotka Sijoitustietoon näkemyksiään jakavat.