Tysonin ottelusta sen verran, että kuinkahan tosissaan ottelijat mahtavat olla? Paul tienaa tästä kuulemma 40 miljoonaa dollaria ja Tyson 20 miljoonaa. Erät 2 minuuttisia normaalin 3:n sijasta ja ottelijoilla normaalia pehmeämmät hanskat. Itse mutuilin, että ratkaisematon/tasapeli olisi kummankin jatkobisneksille varmaan paras tulos ja otin täysin mutupohjalta mikropanoksella ratkaisematonta/tasapeliä kertoimella 14x.
Sunnuntaina 1. Prix D'Amerique - karsinta. Lopullinen lähtölista valmistuu huomenna, mutta alustavan listan löytää jo nyt Letrotin sivuilta:
Jake Paul kestää max. 3 erää. Kaverilla roikkuu oikean käden suojaus liian alhaalla ja kuka ei oo nähny Tysonin vasuria, niin voi kuvitella jotain muuta lopputulosta. Ihan sama vaikka ikää on, mutta mun on vaikea nähdä miten muuten tää vois mennä?
Tyson on 58v pappa jonka viimeisestä kunnon ottelusta joku 20 vuotta. Ei sillä ole "mitään" jakoa
Vastustaja on 27 vuotias nuori mies joka on elänyt täysipäiväisen nyrkkeilijän elämää viimeiset 6 vuotta..
Jake Paul kestää max. 3 erää. Kaverilla roikkuu oikean käden suojaus liian alhaalla ja kuka ei oo nähny Tysonin vasuria, niin voi kuvitella jotain muuta lopputulosta. Ihan sama vaikka ikää on, mutta mun on vaikea nähdä miten muuten tää vois mennä?
Tyson on 58v pappa jonka viimeisestä kunnon ottelusta joku 20 vuotta. Ei sillä ole "mitään" jakoa
Vastustaja on 27 vuotias nuori mies joka on elänyt täysipäiväisen nyrkkeilijän elämää viimeiset 6 vuotta..
Toisaalta kyllä sillekin pitää antaa arvo, että pappa on tapellut teinistä saakka ihan kadulta asti, kymmeniä vuosia.
Toki tuo pitää ottaa huomioon. Omasta mielestä myös se että vedetään kahden minuutin eriä ja 14 unssin hanskoilla puhuu sen puolesta että ei se Tyson hirveen hyvässä kunnossa ole, mikä on ihan normaalia tossa iässä
Jos uskoo Tysonin voittavan niin nykyisellään lähes kolmen kerrointa tarjolla. Tuo varmaan nousee mitä lähemmäksi ottelua edetään kun alkaa tulla isoa rahaa Paulin taakse
Tysonin kerroin jo laskenut 4 —> 3,5. Jos ihan rehdisti nyrkkeillään ilman sopupelejä niin Tyson voi hyvinkin viedä. Kyllä noita kovakuntoisia faareja on tullut vastaan ja varsinkin kun on lajitaustaa koko elämä niin ei ole mikään helppo nakki Paulille. Tysonin kunnon ei tarvitse kauaa kestää jos saa kunnon osuman perille ekoissa erissä. Betsaisin kyllä Tysonia ja pieni sopupelihedge tasurille mutta pitää varmaan nähdä ensimmäistä erää vähän, että onko näyttelyä vai nyrkkeilyä.
Lisätään vielä, että pappa on kuitenkin ollut lajinsa paras ja Paulilla on vyöllä yksi tappio ja nolla voittoa nyrkkeilijöitä vastaan.
Sitä ei kukaan kiellä. Vaikka nyrkkeilyssä vanhemmalla iällä pärjääkin alkaa 58 olla semmonen ikä vaan että sen vaikutus tulee näkymään vaikka oiskin ollut maailman paras joskus
Kyllä mä näen ton erien keston vaihtamisen kahteen minuuttiin ja hanskojen vaihtamisen pehmeämpiin olevan seurausta siitä että Tyson ei ihan niin hyvässä kunnossa ole ja jotain oli tehtävä että ei olis ekan erän jälkeen ohi koska toinen on aivan loppu
Muutama sana vedonlyönnissä väistämättä koettavista tappiosarjoista. Vedonlyöntikirjailija Joseph Buchdahl on tehnyt hyvän artikkelin kuinka arvioida tappioputkien pituuksia:
Niille, jotka eivät jaksa lukea kerrotaan, että laskennallisesti pisimmät tappiosarjat 1000 vedon sarjassa ovat kertoimella 2x -> 10 vetoa, kertoimella 3x - > 17 vetoa, kertoimella 5x 31 vetoa, kertoimella 7,5x -> 48 vetoa ja kertoimella 10x -> 87 vetoa. Tässä syy miksi esim. vedonvälittäjien point spread- ja asian handicap – vedot ovat suunnilleen 50%-50% tapauksia. Välittäjät ottavat riskinhallintasyistä selvästi suurempia panoksia point spreadeihin/asian handicappeihin kuin suorien voittojen vetoihin. Vedonlyöjän taas pitäisi tiedostaa, että mitä korkeampia kertoimia pelaa, sitä pitempiä tappiosarjoja kokee. Sen pitäisi vaikuttaa myös panoksiin pienentävästi. Jos esim. pelaa pikkuyllättäjiä raveihin ja/tai laukkakisoihin n. 5x-10x – kertoimilla, voi varautua yli 20 vedon tappiosarjoihin, vaikka pelaisikin pitkässä sarjassa voitollisesti. Itse pelaan hevosia nykyään 0,25% - 0,5% pelikassasta per veto, enkä juuri pelaa hevosia, joiden todennäköisyys voittaa on arvioni mukaan alle 10%.
Sunnuntaina luvassa 1. Prix D’Amerique – karsinta. 3 parasta pääsee finaaliin. 18 hevosen lähtölista löytyy täältä:
En ole vielä käynyt lähtöä sen tarkemmin läpi. San Moteur olisi tässä porukassa normaalisti suosikki, mutta se oli viimeksi vähän vaisu. Ganay De Banville/Bazire saanee medialta huomiota. Nuori Josh Power on ehkä kiinnostavin hevonen, näkee suuntaviivoja kuinka tuo ikäluokka riittää näissä karkeloissa. Yhteensä 7 hevosen taustat ovat antaneet hevoselleen vihreän pallukan eli monella on omastaan odotuksia.
En ole itse ihan varma, oliko San Moteur viimeksi vaisu, vai loppuiko vain vauhti loppusuoralla? Tuossahan mentiin Åbyn päivän tulostasoon nähden hiljaa matkalla ja viimeiset 500m sitten 7,7. Mutta voi olla, että se viimeinen herkkyys kuitenkin puuttui tuolla kertaa.
Yksi suosikkihevosistani ollut aina, mutta tuo huippunopeuden puute on kyllä noissa huippulähdöissä iso heikkous. Toivottavasti vahvuus tulee paremmin esille Ranskassa.
Viime vuonna San Moteur lopetti Prix De Bretagnessa GPS:n mukaan viim.500 metriä 06,5 ja loppusuoran todella kovaa (en muista kellotusta). Hävisi viimeksi Ruotsissa mielestäni hevosille, joille sen ei pitäisi hävitä. Ehkä vähän ailahtelevainen tapaus. Joka tapauksessa luulisin, että San Moteur tai Ganay De Banville tulee olemaan sunnuntaina suosikki riippuen siitä mitä media vihjaa.
Viime vuonna San Moteur lopetti Prix De Bretagnessa GPS:n mukaan viim.500 metriä 06,5 ja loppusuoran todella kovaa (en muista kellotusta). Hävisi viimeksi Ruotsissa mielestäni hevosille, joille sen ei pitäisi hävitä. Ehkä vähän ailahtelevainen tapaus. Joka tapauksessa luulisin, että San Moteur tai Ganay De Banville tulee olemaan sunnuntaina suosikki riippuen siitä mitä media vihjaa.
0,2 vauhtia tuli maalisuoran, nopein kellotus koskaan Ranskan pääradan maalisuoralla joten pätkä hevosella on riittävä
Juu kyllä siinä Åbyn lähdössä vähintään kakkossija olisi ollut paremmin hyväksyttävä suoritus tuonkin vauhdinjaon jälkeen.
Samaa mieltä myös siitä että jonkin verran ailahdellut koko uransa. Esim. Kriterium olisi imo pitänyt voittaa vaikka tuolloinkin kuolemanpaikalla juoksikin. Mutta joitain todellisia superjuoksuja kuitenkin tehnyt ja paikan sydämessä ansainnut :)
Huomenna (17.11.) ravattava Prix D’Ameriquen 1. karsinta Prix De Bretagne on tänä vuonna melkoinen palapeli koottavaksi, mikä näkyy mm. siinä, että peräti 7 hevosen taustavoimat odottavat hevoseltaan hyvää menestystä ja vain yhden hevosen (Ideale Du Chene) taustavoimat eivät anna hevoselleen juuri mahdollisuuksia. Tämä jättää jäljelle 17 hevosta, joilla taustat odottavat olevan jonkinlaiset mahdollisuudet. Oman mausteensa lähtöön tuo se, että kilpailevat hevoset ovat 4 - 8 -vuotiaita eivätkä välttämättä koskaan kohdanneet toisiaan. Lähtö hevonen hevoselta :
Ideal Lingeries : Hyvä, kivikovan I-ikäluokan edustaja, voitti viimeksi 2. ulkoa vähän yli loppusuoran mittaisella kirillä tätä helpomman lähdön. Vaihtanut valmentajaa vähän aikaa sitten. Saattaa olla yllättävän korkealla tässä lähdössä.
Just Love You : Juoksi viimeksi keulassa, missä sai matkalla pientä painetta. Piti loppusuoralla suuremmin hätistelemättä kolmanneksi. Parantanee tähän, mutta ihan kärkisijoitus yllättäisi.
Krack Time Atout : Viimeksi UET GP – finaalissa 2. ulkona, mistä sai kiriä loppusuoran. Ei suuremmin loistanut, vaikka rutiinikolmosen ottikin. Vaikutti aikaisemmin paljon viime startteja lahjakkaammalta hevoselta, mutta nyt kärkisijat tulisivat yllätyksenä.
Josh Power : Vähän yllättäen tällä hetkellä (lauantai n. klo 18.00) median eniten vihjaama hevonen tähän lähtöön. Kukisti toissa kerralla Prix D’Amerique – suosikkeihin kuuluvan Jushua Tree:n ja oli viimeksi sijoitustaan parempi, mutta suosikkiasema tuntuu vähän liioitellulta. Rattailla tässä kisassa valmentajan sijasta Ranskan ykköskuski Eric Raffin. Tekee todennäköisesti hyvän suorituksen totoon/totosijojen tuntumaan, mutta voittaako on eri kysymys.
Ina Du Rib : Palailee pitkältä tauolta kengät jalassa. Parempi ehkä montessa. Menestys yllättäisi tässä.
Banderas Bi : Oslo GP – voittaja tuli viimeksi UET – finaalissa huippuja vastaan ihan hyvin loppusuoraa, mutta vaikea sanoa miten tämä pitempi kilpailumatka sopii. Vaatinee tässä tarkan juoksun ja vaikea sanoa mihin asti hevonen riittää.
Kana De Beylev : Matkasi viimeksi 3. sisällä, mistä laukka loppusuoralle kaarruttaessa. Vaikea sanoa tuliko häirityksi. Sitä ennen lopetti v500 metriä 07,8. Lahjakas hevonen, mutta palaa nyt 2 kuukauden tauolta kengät jalassa, joten ihan kärkipään sijoitus yllättäisi.
Inmarosa : Vaikutti keväällä nousevalta hevoselta ja olikin sitten erittäin hyvä toinen Prix De Parisin ylipitkällä 4150 metrin matkalla. Saattoi kuitenkin ottaa vähän siitä startista itseensä. Viimeksi asiallinen loppusuoran mittaisella kirillä ja parhaimmillaan ollessaan olisi tässä lähdössä totosijojen tuntumassa. Mutta onko sitten parhaimmillaan on eri kysymys.
Ganay De Banville : Hyvä hevonen, jolta odotetaan usein paljon. Viimeksi asiallinen kolmas ja sitä ennen UET – finaalissa huippuja vastaan toinen nappijuoksulla. On tällä hetkellä median 2. suosikki, mutta on ehkä vähän turhan korkealla rankingeissa. Puolen välin paremmalle puolelle.
Hussard Du Landret : Teki viime keväänä käsittämättömänä pidetyn maailmanennätyksen (11,9) ylipitkällä 4150 metrin matkalla, mutta saattoi vähän katketa siihen starttiin. Juossut viimeiset 3 starttia kengät jalassa valmistautuen vain näihin talvimeetingin kisoihin. Nyt kengitystä kevennetään ja viime vuonna tämän kisan voittaneesta hevosesta on varoiteltu, että voi olla paljon parempi tähän kuin viimeisimpiin startteihinsa. Yllätyksen etsijöille.
Hokkaido Jiel : Viime talven Prix D’Ameriquen yllätyskakkonen ei ole osoittanut tänä kesänä samanlaista kuntoa kuin vuosi sitten. Vaatii yleensä tarkan juoksun, jollaisen jälkeen pystyy kirimään parhaana päivänään todella kovaa. Ei vain vaikuta olevan parhaimmillaan. Puolen välin paikkeille.
Emeraude De Bais : Voitti viimeksi hyvällä esityksellä. Taustavoimat odottavat nyt menestystä ja totosija on mahdollisuuksien rajoissa.
Ideale Du Chene : Tähtää montelähtöihin ja menestys tässä olisi sensaatio.
Just A Gigolo : Laukkasi viimeksi lähtöön, mutta en osaa sanoa häirittiinkö. Aikansa varsatähti ei ehkä ole kehittynyt odotusten mukaisesti ja totosijakin olisi tässä lähdössä yllätys.
San Moteur : Pohjoismaiden toivo talvimeetingissä. Oli viime talvena yksi Prix D’Ameriquen suosikeista mutta loukkaantui. Sen jälkeen meno epätasaista. Viimeksi jäi jotain uupumaan. Lievä arvoitus, mutta jos parhaimmillaan totosija on realismia.
Don Fanucci Zet : Toinen ruotsalaishevonen. Muutaman vuoden takainen Elitloppet – voittaja juoksi viime talvena muutaman kerran Vincennesissä keulasta todetakseen Ranskan tason liian kovaksi. Pääsee todennäköisesti voittosummallaan pääkisaan, joten tämän kisan voi ajaa valmistellen.
Ampia Mede SM : Sai viimeksi suojajuoksun sisäradalla ja oli kuudes tilanteessa, mistä ei videokuvasta näe jäikö hevonen pussiin. On parhaimmillaan ollut Prix D’Ameriquessa toinen ja voittanut Prix De Francen, mutta ihan samanlaista menoa ei ole nähty tänä vuonna. On peliyhtiö PMU:n vihjeiden suosikki.
Hooker Berry : Tarkan juoksun tarvitseva toissa talven PDA – voittaja on hyvässä kunnossa. Vaati silti vähän tuuria juoksunkulun suhteen.
Pelattuna illan NFL – kierrokselle Chicago +5.5 1.97x(54%) ja Tennessee +7 1.704x(60%). Arvioiden pohjana kahdeksan ammattivedonlyöjän ja/tai voitollisen mallintajan keskiarvovoimaluvut. Tähän asti nämä ovat menneet ällistyttävän hyvin (pal% n. 170% 20 vetoa), mutta kaikki tietävät, että tuollaisia etuja ei pitkässä sarjassa pysty ylläpitämään. Jos palautuksen saa pidettyä pitkässä sarjassa 105%-tasolla, niin hyvin on mennyt.
Laitetaan vielä pari tapaa arvioida otteluiden todennäköisyyksiä. En tiedä voittaako tällä mallilla markkinan, mutta kyseessä 538:n NFL – malli
Sopii varmaan lähtökohdaksi matemaattisesti suuntautuneille.
Sitten enemmän meille matemaattisesti osaamattomille karvalakeille sopiva tapa mallintaa joukkueet. Toiminee, jos osaa sijoittaa joukkueet objektiivisesti suunnilleen oikein suhteessa toisiinsa.
Kiitos hyvästä ennakosta päivän lähtöön. Vähän jäi harmittamaan, kun en tuota varoitustasi Hussard Du Landretista poiminut peleihin ja jäi tuo kaksari lunastamatta. Olin toki itse varma San Moteurin voitosta :D. Jätin lähdön pelaamatta, kun ei ole mitään omaa käsitystä ranskalaisten hevosten tasosta.
Pitäisi kyllä alkaa enemmän seuraamaan noita Ranskan lähtöjä, kun omaan tottumattomaan silmääni tuo ajokulttuuri näyttää kyllä todella erikoiselta.
Kiitokset. Itse kisa oli tasainen ja tasokas. 9 ensimmäistä oli kilometriajalla mitattuna kolmen kymmenyksen sisällä ja maalikuvassa voittajaksi selvinnyt Hussard Du Landret sivusi Face Time Bourbonin nimissä olevaa kilpailuennätystä. Lähdön (ylipelatuksi) pelisuosikiksi luotettu Josh Power oli ihan hyvä 6. juostuaan suuren osan matkasta toisella radalla ilman vetoapua. Luulisin, että hevonen selvittää jatkossa tiensä itse pääkisaan, jos juoksu vähänkään onnistuu.
Ajokulttuurista sen verran, että näissä Vincennesin pitkissä volteissa on yleensä pakko ajaa viimeistään matkalla kohti kärkipäätä ja se yleensä onnistuukin kiitos pitkien suorien ja loivien kaarteiden. Yleensä voi luottaa, että kuskitkin tämän tietävät. Vincennesin rataprofiilin löytää täältä:
Ottelu on Washingtonille 3/4 päivässä ja tämän jälkeen Capitals kohtaa Coloradon, New Jerseyn, Floridan sekä Tampa Bayn ja ne voivat olla sytyttävämpiä vastustajia kuin Utah. Vaikeahan tälle on mitään tarkkaa %-arviota tehdä, mutta jos Capitalsille tulee lähiaikoina ns. ohipeli, niin tämä on vahva ehdokas.