38
forum
|

Aki Pyysing

+13752
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7057

Akava ja STTK näyttäisivät olevan valmiita sopimaan eivätkä kovin halukkailta lakkoilemaan. SAK:n jäsenliitoissa sen sijaan on paljonkin intoa punalippujen liehuttamiseen toreilla. Lauri Lyly on sovittelevampi, mutta toki liittojohtajien puristuksessa:

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2015/09/17/sakn-lyly-olemme-valm…

Selkeää on, että työrauhalla varustettu työajan pieni pidennys olisi parempi kuin hallituksen esitys. Mie edelleen suhtaudun skeptisesti, että SAK suostuisi palkanalennuksiin, koska siitähän työajan pidennyksessä on kysymys. "Talkoohenkeä" en ammattiliittojen johdossa ole nähnyt koskaan.

Tosin imo edelleen olisi parempi, että pantaisiin rakenteet kerralla paremmiksi. Tämä hallituksen esitys kun ei mitenkään riitä mihinkään.

On hyvä mahdollisuus, että ay-jäärät tajusivat nyt, että Sipilä on tosissaan. Laittavatko kovan kovaa vastaan vai yrittävätkö sopia, on sitten asia erikseen. Ja miten sitten sodassa käy jo kolmas asia.

Mie annan alle 10% sille, että sopivat. Ennen eilistä arvioni oli hyvin lähellä nollaa. Muita mielipuolia?

17.9.2015 - 17:13

mustapörssi

+31
Liittynyt:
22.3.2015
Viestejä:
87

Mulla on vahva fiilis ettei lakkoja tule, perustuen keskusteluihin mitä oon käyny eri henkilöiden kanssa jotka on ay-aktiiveja tai muuten lähellä Hakaniemeä. Ihmeissään useat tuntui olevan siitä ettei saa oikein tuulta purjeisiin lähteä taistelemaan leikkauksia vastaan. Tää oli yllätys mullekkin. Jos huomenna on mielenilmaisussa alta 10k ihmistä tää peli on pelatu ja karmee floppi. En tiedä olisko pitäny itkee vai nauraa kun Vasemmiston oma edustaja Kontula kysyi aiheellisesti, et miten työläiset sit edes pääsee tapahtumaan jos julkinen liikennne on lakossa? Tota kohtaa olis varmaan kannattanu suunnitella vähä paremmin.

Löin lounaan vetoo kaverin kanssa sen puolesta ettei lisiin kosketa ja et leikkaukset tehdään lomarahaan, se on ainut malli minkä demarit voi selittää solidaarisena ratkaisuna omilleen.

29.2.2016 - 14:30

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Neuvottelutulos on ilmeisesti syntynyt. Työaikaa lisätään 24h. Kukin liitto päättää miten sijoittaa lisätyöajan parhaaksi katsomallaan tavalla . Teollisuudessa ainakin todella hyvä jos saadaan arkipyhät hyötykäyttöön.

Julkisen sektorin lomarahoista poistetaan 30%. Tämäkin on erinomainen, mutta ei tuosta vielä 5%:n kilpailukykyloikkaa synny. Varmaan päivän mittaan kuullaan tarkemmin onko vielä jotain muutakin saatu sovittua.

EDIT: SAK julkisti neuvottelutuloksen: http://www.sak.fi/ajankohtaista/neuvottelutilanne/neuvottelutulos

Hallitukselta tarvitaan sitten tuloveronalennukset kylkeen. Miljardiluokan veroporkkanastahan on ollut puhetta.

3.3.2016 - 14:46

PikkuPro

+6166
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2913

 

Kuulostaa omaan korvaan pahalta jos ja kun kieltäytymisten pää on nyt auki: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/yle-ensimmainen-vastaisku---sel-ei-hy…

Ekana kai on vittumaisinta kieltäytyä mutta kun joku sen on nyt tehnyt, niin astetta helpompi jatkossa esimerkiksi sen kriittisimmän eli AKT. Täähän on todella Jännä sopimuspaketti sikäli, että työntekijöille tulee lähinnä vain hallaa joten houkutus poisjäämiselle suuri ainakin niillä, joilla lakkovoimaa on.

Musta toi yhteiskuntasopimus kuulosti hyvältä realismi huomioiden eli että neuvotellen pystyttiin miinusta jakamaan merkittävästi. Näinköhän se on vaarassa maalilinjalla ja joka tapauksessa musta Sipilältä huonoa tilannetajua/pelisilmää tuuletelle ennenaikaisesti: kalkut ei ole vielä taaloina taskussa.

 

3.3.2016 - 17:04

Aki Pyysing

OP
+13752
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7057

SEL ja AKT olivat miun papereissani etukäteen varmat hylkääjät. SEL tuli rivakasti ulos tarkoituksenaan juuri kaataa sopimus, mitäpä vassariliitto muutakaan voisi tehdä. 

Eilen päivittelin, kun SAK:n pääekonomisti Olli Koski myönsi A-Studiossa, että yksikkötyökustannusten lasku lisää työvoiman kysyntää. Ounastelin, että kaikki ay-kentässä eivät tykkää. 

Ei ainakaan SEL:in Veli-Matti Kantola:

"Vuosittaisen työajan pidentäminen kokoaikatyössä keskimäärin 24 tunnilla tulee kuitenkin väistämättä lisäämään työttömyyttä"

Sipilän tuulettelu oli muuten miustakin käsittämättömän hölmöä.

4.3.2016 - 13:15

mb

+16
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
60

Ihan söpö ele tuo sopimus on, mutta sen todellinen tarkoitus on pelastaa Suomen hallitus, ei Suomen taloutta. Hallitus olisi saanut niin pahasti turpaansa omilta ja muilta, jos olisi yrittänyt pakkolakeja, joten se myi itsensä. Työajan 24 h lisäys on 1,5 %. Saman verran palkkasumma kasvoi vuodessa muuten, vaikka työttömyys lisääntyi eli toisin sanoen koko ajan työvoima tulee Suomessa kalliimmaksi, kun tuotanto pysyy vakiona tai laskee. 

Julkisen sektorin lomarahojen leikkaus vastaa ehkä nettona noin 0,8 %:n kustannussäästöä työantajalle. Toisin sanoen taaskin täysin mitätön summa, joka hukkuu palkkakustannusten kasvuun. 

Isompi muutos, josta tietysti on vähemmän puhuttu, on työeläkemaksujen siirto palkansaajalle työantajalta osin. Suomessa typerästi työantaja maksaa suurimman osan työeläkemaksusta, niin palkansaaja ei tajua helpostikaan, mikä hänen todellinen kulunsa työnantajalle on. Tanskassa koko summan maksaa työtenkijä. Työnantajan kannalta sillä ei ole väliä. Mutta nyt siis nettopalkkaan tulee leikkaus ja samoin työantantajan kuluun. Edelleen määrtä ovat niin pieniä, että ehtivät kompensoitua pariin kertaan palkkainflaatiolla ennen kuin sopimus on voimassa ja toimeenpanossa. Mutta eipä EK tällä kustannustehokkuutta ostanut vaan työrauhan, jota rakas ay:mme vakavasti uhkasi, kuten Aki jo vuosi sitten arveli.

 

4.3.2016 - 13:51

Skagge

+23
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
141
mb kirjoitti:

Isompi muutos, josta tietysti on vähemmän puhuttu, on työeläkemaksujen siirto palkansaajalle työantajalta osin. Suomessa typerästi työantaja maksaa suurimman osan työeläkemaksusta, niin palkansaaja ei tajua helpostikaan, mikä hänen todellinen kulunsa työnantajalle on. Tanskassa koko summan maksaa työtenkijä. Työnantajan kannalta sillä ei ole väliä. 

Tähän pieni tarkennus. Olen itse ollut muutaman vuoden Tanskassa duunissa paikallisella sopimuksella. Normaali käytäntö on että, työntekijä maksaa 5% palkastaan eläkerahastoon ja työnantaja 10%.

[quote]

'Voluntary' occupational pension schemes

On average, the contribution rate amounts to 15% of income with the employer contributing 2/3 of that rate. The overwhelming majority of these schemes (more than 90%) are defined contribution (DC) schemes. 

4.3.2016 - 14:25

mb

+16
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
60

Minun tietoni asiasta on hyvin vanha, yli 10 v. Ja voi tosiaan olla väärinkin muistettu. Kiitos korjauksesta! Pointti on kuitenkin sama.

4.3.2016 - 14:28

mb

+16
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
60

Minun tietoni asiasta on hyvin vanha, yli 10 v. Ja voi tosiaan olla väärinkin muistettu. Kiitos korjauksesta! Pointti on kuitenkin sama.

4.3.2016 - 16:50

mb

+16
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
60

Optimaalista käytöstä pois jääneiltä liitoilta. Pakkolakeja ei käytännössä voi rajata, eli ne ovat kaikille tai eivät kenellekään. Liitto, joka ei hyväksy etujensa heikentämistä kerää kannatustaan jäseniltään vailla uhkaa rangaistuksesta, koska eivät liitot voi toisiaan rangaista. Ryhmäkuria ylläpitämään ei ole mitään mekanismia. 

Aki taitaa olla loppuosassakin arvioistaan oikeassa: 3 vuoden päästä SDP on suurin puolue ja hallitus muodostetaan Rinteen johdolla. Kumppaniksi tulee Li Anderson ja joku punapäänarttuvihreä, joka korvaa Ville Niinistön 2017 kesällä. 

5.3.2016 - 07:54

mb

+16
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
60
Lucky Luke kirjoitti:

Ei muutaku pakkolait vaan voimaan, yleislakko päälle ja AY kyykkyyn.

Heikot johtajat toistensa perään ovat tehneet sen, että haukat ovat lisääntyneet populaatiossa. Nyt tilanne on se, että melkein mikä tahansa esitys, joka on itselle vähänkin haitallinen, kannattaa kaataa, koska seuraavat vaalit ovat aina pian edessä ja palkitsevat "puolustajat". Esim. nämä pakkolait. Jos ne etenisivät päätöksenteossa, tulisivat pakkolait voimaan sopivasti äänestäjien vaalimuistin alla eli noin vuotta ennen vaaleja. Ay lakkoililisi ja voittaisi vaalit, peruisi lait.

Suomessa viimeksi Paavo Lipponen osasi johtaa tällaista pässilaumaa. Mutta silloin käytössä oli yllätys- ja pakkomomentin paremmin kuin nyt. Sitomalla viisi puoluetta tuolloin hallitukseen ja johtamalla heitä kovalla kädellä, pystyttiin tekemään kovia päätöksiä. Varsinkin kun valtion rahat olivat rajalliset ennen euroaikaa. Toki kova talouskasvu auttoi asiaa.

Klassinen hitaasti lämpenevään veteen paistuminen. 

IMO on epätodennäköistä, että poliitikot tekevät yhtään mitään yhtään minkään asian suhteen nyt tai tulevaisuudessa. Nyt kannattaa ottaa se, mitä irti lähtee, sillä todennäköisesti tulevaisuudessa on selvästi vähemmän otettavaa. Etenkin koulutus, terveydenhoito ja vanhusten elämä tulevat kärsimään. Kaikissa näissä on tilaa yksityisten toimijoiden synnylle, joihin ehkä 20-30 %:lla on varaa. Uutta businesta siis syntyy rappeutuvan julkisen tuotannon tilalle. 

Asuntopuolella inflaatio laukkaa mukavasti sijoittajan eduksi niissä segmenteissä, joissa pääoman tuotto tulee tulonsiirroista (asumistuki). Tämäkin on rajallinen resurssi, mutta uskoisin kuitenkin, että tässä hunajapurkissa riittää vielä 10 vuodeksi otettavaa ellei pidemmäksikin aikaa. Mitä enemmän asumistuen saajia on, sitä vaikeampi näitä on leikata, koska tukien saajat ovat hyvin tarkkoja saamistaan tuista ja motivoituvat niistä poliittisesti tehokkaasti (esimerkiksi opiskelijoiden totaalisen lyhtynäköinen opintotuki-itku).

Energiapuolellakin jähmeys suosii yksityistä sijoittajaa, koska höpöhöpö-tuet jatkuvat. Suorat syöttötariffit saattavat joutua leikkuriin, mutta kun tehokas hiilivoimalatuotanto on kerran ajettu alas CO2-päästörajoitteilla, ei se siitä enää nouse ja sähkön tuotantokapasiteetin niukkuus palkitsee jäljellejääneet tuottajat.

Suomi olisi helvetin yksinkertaista laittaa nousuun, mutta sitä ei tulla IMO koskaan tekemään, koska valta on hajautunut ristiriitaisten tahojen kesken. Julkinen sektori ottaa pataa joka vuosi 10 mrd e nettovelkana ja jossain vaiheessa laiva yksinkertaisesti uppoaa. Pelastusveneitähän me tällä palstalla kaikki rakennamme itsellemme.

 

7.3.2016 - 04:09

Aykazu

+42
Liittynyt:
25.11.2015
Viestejä:
203

Itse ymmärrän PAM:in päätöksen jokseenkin, kyseisen liiton jäsenet ovat lähes kaikki +- 2k€/kk duunareita, kyllä sellaisessa liksassa leikkaukset tuntuu aivan varmasti.

Olen itseasiassa pohdiskellut, että kun olisi niin paljon tehtävää ihan siinä kasvun edistämisessä mikä ei vaatisi oikeastaan edes rahaa vaan silkkaa järjen käyttöä. Niin miksi sitten kajotaan duunarin taskulle kun muuallakin olisi työtä.

Tarkoitan esimerkinvuoksi: Ennakoivasta verotuksesta siirtyminen reaaliaikaiseen verotukseen, investointien portaittainen veroista vapautus (ie. Miljardin investointi josta alat maksaa täyttä veroa vasta vaikkapa 5-10vuoden päästä siihen asti nousua portaittain), tukihakemuksissa siirtyminen ei vain yhden luukun vaan myös yhdenlapun periaatteeseen. Ja kun hallituskin hiebosti kaavaili 1,6miljardin euron "kasvu" rahastoa niin miksi ei vaan laske verotusta tuolla 1,6miljardilla ja anna markkinoiden hoitaa se kohdentaminen

Ihan basic juttuja minusta, enemmin kun ostovoiman supistamista pitäisi mielestäni pyrkiä rehellisesti leipomaan isompi kakku ja kasvattaa ostovoimaa ja kyllä sitä julkista sektoria täytyisi karsia mutta ei todellakaan sieltä millä luodaan tulevaisuutta vaan millä turvataan vanhaa

7.3.2016 - 12:08

Aki Pyysing

OP
+13752
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7057

Äänin 14-5 yksi tyhjää hyväksyttiin neuvottelujen jatkaminen SAK:n hallituksessa. Rakennusliitto äänesti änkyröistä tyhjää.

Lyly esiintyi hyvin sovittelevasti ja kehui Sipilää.

Tämä ei ole vielä todellakaan paketissa, ja vaikka menisikin, kusessa ollaan. 10 miljardia vuosi lähestymme sitä hetkeä, kun oikeasti on pakko tehdä jotain merkittäviäkin leikkauksia.

Pörssikursseille sopu toki olisi hyväksi, jos lakkosyksyä vaikka ei tulisikaan.

Tuossa on pyöreästi se kolumni, jonka meinasin alun perin kirjoittaa eiliseksi: Henri Heikkinen "Kaikki on paskaa". En sitten jaksanut laulaa aina samaa virttä ja kirjoitin leffa-arvostelun. Minun tai Henrinkään vinkuminen ei vaikuta yhtään mihinkään, mutta jos vaikka joku löytää hyvän leffan, on saanut sentään jotain hyvää aikaan.

7.3.2016 - 12:09

Aki Pyysing

OP
+13752
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7057
Aykazu kirjoitti:

Ja kun hallituskin hiebosti kaavaili 1,6miljardin euron "kasvu" rahastoa niin miksi ei vaan laske verotusta tuolla 1,6miljardilla ja anna markkinoiden hoitaa se kohdentaminen

Ihan basic juttuja minusta

Tämä on ihan basic-juttu miustakin.

7.3.2016 - 19:02

mb

+16
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
60

 

 





 

FT:ssä oli tänään pikku juttu Suomesta, jossa haastateltiin mm. Olli Koskea. Pistin Ollin seinälle kommentiksi tämän, joka sopii tähän ketjuun:

" No olipa surkea juttu tuo FT:n. Ikään kuin Suomen ongelma olisi se, että palkat ovat pari prosenttia liian suuret. Suomen julkiset menot ovat kasvaneet puolella 2001-2016. Tämä on johtanut massiiviseen tuotannon väärinallokointiin. Siinä eivät edes kymmenet prosentit palkkakustannuksissa merkitse. Jos Suomen julkiset menot olisivat vuoden 2001 tasolla, voitaisiin 40 MILJARDIA EUROA VUODESSA allokoida tehokkaammin kuin nyt tehdään ja tämä olisi ratkaisevaa sen kannalta, että Suomen tuotantorakenne olisi sopeutunut muuttuneeseen ympäristöön. Tätä ei tietenkään tehdä ja siksi Suomen julkisella sektorilla ja siitä riippuvaisilla ei ole mitään toivoa.



Suomen julkinen sektori siis subventoi massiivisesti ENEMMÄN tuottamatonta toimintaa kuin 15 vuotta sitten ja estää näin tuottavan toiminnan kehittymisen, koska verorasitus ja työvoiman allokaatio on niin epäoptimaalinen."

7.3.2016 - 20:35

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Muuten ihan samaa mieltä, mutta en lähtisi hakemaan virheitä ihan noin kaukaa. Vuonna 2001 kuitenkin Nokia klusteri oli vielä voimissaan. Sanoisin pikemminkin, että Kataisen Jykän vaalivoiton ostaminen Sari Sairaanhoitajan palkankorotuksilla vuonna 2007, joka sitten levisi läpi koko julkisen sektorin, oli se lähtölaukaus virheiden sarjalle. Aika pian sen jälkeen laukesi Kreikan kriisi ja alettiin pikkuhiljaa nähdä yhteisvastuun ja Euron heikkoudet. Devalvaatio ei olekaan mahdollista ja kuten on nähty jo monen vuoden ajan, sisäisen devalvaation läpivienti ylivahvan AY:n kanssa ei tunnu onnistuvan keneltäkään. 

Sitten on ollut sixpackeja ja nytkin jotakuinkin dreamteam eduskunnasta muodostaa hallituksen. Silti vaan vatuloidaan. Sote fiasko on yksi suurimmista ongelmista. Sieltä saisi tulonsiirtoja ja rakenteita kunnolla tuuletettua, mutta saneeraamalla ei ääniä osteta. Nytkin kuulostaa siltä, että pahimmillaan maakuntiin rakentuu vaan uusi byrokratiahimmeli.  

Mihin tuotantoon tarkalleen ottaen viittaat tuotannon väärinallokoinnilla?

7.3.2016 - 20:44

mb

+16
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
60

2001 vertailuvuosi on raflaava, koska 15 vuotta ja +50 %. Toki siitä voi pilkkoa minkä tahansa muunkin periodin.

Julkiset menot tukevat jotain toimintaa ja rajoittavat jotain toista, josta verotulot kerätään. Koska julkisista menoista valtaosa on sosiaali- ja opetusmenoja, niin sinne ne rahat menevät. Toisin sanoen julkinen sektori tukee koulutusta ja sosiaaliturvaa tuotannon kustannuksella. Sekä terveydenhuoltoa. 

Käytännössä julkisen menojen reaalinen jäädyttäminen 2001 tasolle tarkoittaisi valtavia supistuksia tulonsiirtoihin, koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Vastaanottavan puolen pitäisi mennä "paskahommiin" pysyäkseen edes elossa kylmässä Suomessa. Mutta valitettavasti juuri tällainen kilpailullinen maailma on. Hyvin harva yhteiskunta pystyy tarjoamaan massoille muuta. 

Olennaista tässä on kuitenkin se, että nyt sovittu "sopimus", olisi kattavanakin vain 3,5 %:n tuottavuusparannus ja palkkasumman ollessa n. 80 mrd e, niin kyse on parista miljardista, kun julkisen kulutuksen paisuminen on tuo 40 mrd e. Ja BKT:henkin suhteutettuna 20+ mrd e. 

Se on jännä, ettei julkisista menoista kukaan uskalla leikata.

7.3.2016 - 21:17

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Koulutusta en pitäisi ainakaan pahimpana peikkona, eikä se kooltaankaan ole kuin alle 7mrd. Terveyspuoli on kallista ja monisyinen juttu. Ei siinä välttämättä kokoomuksen ajama yksityistäminenkään ja/tai palvelusetelit autuaaksi tee. Ylim. kustannuksia tulee helposti jos julkinen piikki on auki ja nekin, jotka nyt käyvät vapaaehtoisesti yksityisellä, siirtyvät julkisen maksettavaksi.

Anyway, Otetaan 3,5% ilolla vastaan, jos se on saatavissa. Leikkauskohteista ei ole pulaa. Tässä ihan pikaisesti heitettynä esimerkkilistaa, josta voi valita mieleisiään:

-Yle, kaksikielisyys, yritystuet, tuulienergiatuet, kuntien pakkoliitokset, mamutus, muutama metsäntutkimuslaitos, EU maksut, asumistuet, lapsilisät. säätiöverovapaus, AY maksujen verovähennys jne.  

8.3.2016 - 02:03

Seniili Seiska

+12
Liittynyt:
9.3.2015
Viestejä:
51

Kun julkipyhättö on > 50% niin lamaannuttaa talouden kerran kerrasta. Vaiva on yleiseurooppalainen. En kyllä usko että mitään kummempia toimia tehdään sen verran munattomia päättäjiä. Veikkaisin, että ootellaan vielä tovi ja sitten koko paska romahtaa kuin neuvostoliitto.

8.3.2016 - 10:54

PeraPoraaja

Liittynyt:
8.3.2016
Viestejä:
1

ensin vietiin lomarahat 2015 josta saimme vapaata 14pv mikä ei toiminut työpaikalla, koska oli liikaa lomia työntekijöillä. Sitten pudotetaan urakat  ja niistä takkiin -3k vuonna -16, että osakkeen omistajat saatiin tyytyväiseksi (työmäärä ei pudonnut vaan kasvoi)

Nyt viedään sitten kaikilta lomarahat -30% mitkä ei PAM:n alla työtä tekevälle(2k/kk) ole muutenkaan isot.

Liksat vaan putoo, mutta kulut eivät.

Onhan se kiva lomailla PA:na eli lisää leikkauksia ja töitä lisää ni ei kerkee olemaan vapailla ja tuhlaamaan.

 

 

8.3.2016 - 11:02

mb

+16
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
60
PeraPoraaja kirjoitti:

ensin vietiin lomarahat 2015 josta saimme vapaata 14pv mikä ei toiminut työpaikalla, koska oli liikaa lomia työntekijöillä. Sitten pudotetaan urakat  ja niistä takkiin -3k vuonna -16, että osakkeen omistajat saatiin tyytyväiseksi (työmäärä ei pudonnut vaan kasvoi)

Nyt viedään sitten kaikilta lomarahat -30% mitkä ei PAM:n alla työtä tekevälle(2k/kk) ole muutenkaan isot.

Liksat vaan putoo, mutta kulut eivät.

Onhan se kiva lomailla PA:na eli lisää leikkauksia ja töitä lisää ni ei kerkee olemaan vapailla ja tuhlaamaan.

Suomen BKT on vuoden 2006 tasolla. Työn tuottavuus kasvaa 1-2 % vuodessa. Tämä tarkoittaa, että Suomessa on kysyntää 200-400 000 vähemmälle työläisiä. Työttömyys ei kuitenkaan ole kasvanut kuin joillakin kymmenillä tuhansilla.

8.3.2016 - 11:39

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366
PeraPoraaja kirjoitti:

Nyt viedään sitten kaikilta lomarahat -30% mitkä ei PAM:n alla työtä tekevälle(2k/kk) ole muutenkaan isot.

Liksat vaan putoo, mutta kulut eivät.

Onhan se kiva lomailla PA:na eli lisää leikkauksia ja töitä lisää ni ei kerkee olemaan vapailla ja tuhlaamaan.

Eikös lomarahojen leikkaus kohdistunut julkiselle puolelle eli lähinnä JHL:n jäsenille? JHL asettui tukemaan YK sopimusta. Pamilaisten lomarahoihin ei koskettu.

Ei ole kivaa leikkaukset. Arvaa vaan kuinka monta heikennystä on tullut meikäläisen(=yrittäjä) pussiin. Fakta on, että Suomi elää yli varojensa ja jos tästä meinataan nousta, niin kyllä se reiluinta on leikata kaikilta vauvasta vaariin. Nyt SAK:n YK sopimuksesta kieltäytyvät liitot ovat minusta lähinnä välistävetäjiä. Leikatkaa muilta, ei meiltä. Parempi se on itse vaan ottaa lusikka kauniiseen käteen ennen kuin IMF tulee kertomaan kuinka nämä leikkaukset toteutetaan. 

8.3.2016 - 12:42

mb

+16
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
60

Suomessa on leikattu tulevilta sairailta, lapsilta ja vanhuksilta 100  mrd e 30 vuoden aikana ja tästä puolet viimeisten 10 vuoden aikana. Tämän verran ovat olleet julkisen sektorin menot suuremmat kuin tulot ja erotus on katettu velalla. Uskon saman linjan jatkuvan. Nyt kannattaa ottaa, mitä irti lähtee ja sitten lähteä itse, kun ei ole enää irroitettavaa.

17.3.2016 - 02:41

PikkuPro

+6166
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2913

http://www.hs.fi/kotimaa/a1458105996815?ref=hs-prio-4-1

Eka reaktio oli kyllä vitutus siitä, että eikö hallituksella ole ketään vaikuttajaa, jolla olis Mitään yhteiskunnallista pelisilmää? Taas aiotaan aloittaa vatulointi short run mielessä marginaalisista asioista juuri, kun on tulossa kohtalonhetket kilpailukykysopimuksessa. Lapsilisä, työttömyysturva, opintotuki...ymmärrän kyllä long run leikkaus/muutostarpeen mutta täytyykö tätä yhteiskunnallista pommia alkaa purkaa juuri silloin, kun lapset leikkii piiristä ympärillä (KKS-neuvottelut). Noista kun höpistään leikkausjargonia keväällä niin helvetin hyvässä hengessä sopivat varmasti AY-pomot..

Eikös kriisiviestinnän ykkönen ole, että kauhut kerralla. Tollanen jatkuva höyläily ja sillä uhkailu noissa poliittisesti tulenaroissa tulonsiirroissa, huoh. Kaikki varmaan muistaa sen porun ja vatuloinnin viime kerralla kun muutama ropo lapsilisistä pihistettiin.

Korostetaan vielä: noihin täytyy varmasti puuttua medium run. Mutta_ei_nyt_kun_neuvottelevat_KKS:stä. Nyt pitäis lausua kunnon vaalinalus-ympäripyöreitä idealla "jos tulee hyvä neuvottelutulos, niin..." ja sitten jälkikäteen...ei, ei tarvitse ees varmaan kusettaa koska varmaankaan se soppari ei ole koskaan niin reipas, etteikö hallitus voisi vain ilmoittaa "valitettavasti tulos ei riittänyt, nyt täytyy leikata". Tollaset leikkaukset täytyy muutenkin ajaa diktatuurisesti läpi, ei niille koskaan saa kansan tukea ja oppositio vetää anyhow max irtopisteet joten halki-poikki-ja-pinoon ja turpaan next vaaleissa. 

Saatanan Tunarit.

17.3.2016 - 16:12

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

PAM lähtee YKS neuvotteluihin äänestyksen jälkeen. Jos oikein käsitin niin, reunaehdoksi saattaa tulla osa-aikaisten työajan pidennys. Kuulostaa musta ihan mahdolliselta ettei osa-aikaisten työaikoja tarvitse lähteä pidentämään. Osa-aikaiset varmaan joutuvat kuitenkin tinkimään sitten jossain vuokratuki tms. sosiaalisissa tulonsiirroissa.

Sipilän maraton etenee.

18.3.2016 - 03:40

mustapörssi

+31
Liittynyt:
22.3.2015
Viestejä:
87
PikkuPro kirjoitti:

http://www.hs.fi/kotimaa/a1458105996815?ref=hs-prio-4-1

Eka reaktio oli kyllä vitutus siitä, että eikö hallituksella ole ketään vaikuttajaa, jolla olis Mitään yhteiskunnallista pelisilmää? Taas aiotaan aloittaa vatulointi short run mielessä marginaalisista asioista juuri, kun on tulossa kohtalonhetket kilpailukykysopimuksessa...

Saatanan Tunarit.

En tiiä mitä tässä välissä tapahtui, tuskin tietää hallitus tai Hesari itsekkään. Jatketaan hämmentämistä.

http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6%2F3%2F93071%2Fc030d0c121&t…