PikkuPro

+6141
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2909

Wahlroosin haastista katsoessa tuli ajatus. Wahlroos puhui imo järkeviä siitä, miten (ääri)vaikea tulevan hallituksen pesti on, joten:

1. Lienee aika selvää, että demarit jää vaalitappion kautta oppositioon next hallituksesta

2. lienee selvää, että next hallitus tekee läjän erittäin epäsuosittuja päätöksiä - käytännössä sisäisen devalvaation koska se on se tai sitten on vaihtoehdot aika vähissä parin vuoden kuluessa kun luottoluokitukset alkaa tippumaan.

3. lienee selvää, mitä tamä tekee hallituspuolueiden ja oppositiopuolueiden voimasuhteille.

4. tamä on sitten jo vähän villimpi kela, semiläppänä: kun sdp häviää vaalit niin en ennusta Rinteelle pitkää pestiä (hyvähän ei ole ollut starttikaan). Seuraava sdp:n puheenjohtaja on - ei seuraava mutta sitä seuraava pääministeri...tai oikeastaan seuraava jos kokkarit on vaalien ykkönen ja Stubb jatkaa pestissään.

Itse-asiassa vaalien kunnolla häviäminen voi olla tässä vaiheessa hyvä sdp:lle. Seuraava vaalikausi tulee olemaan duunarien elintasolle häijy ja on varmasti helpohko kasata karanneet lampaat ensi vaalikauden aikana kotilampolaan.

 

 

15.9.2014 - 15:58

Aki Pyysing

+13742
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7055

Tämä on ihmeellinen asia demokratiassa, joka minua raivostuttaa. Oppositiossa on mukamas aina vaihtoehto, oli siellä kuka tahansa. Ruotsissa on porvarihallitus olosuhteisiin nähden luiminut käsittämättömän hyvin, ja silti tuli pahasti moderaterneille kuraa uikkariin. Toivoisin kovasti, että en saisi kihtiä asioista joihin en voi vaikuttaa.

Suomella on tosi huonosti varaa toiseen toimintakyvyttömään hallitukseen. Yksi syistä on, että seuraavassa on sitten taas demarit mukana, tapahtui melkein mitä tahansa.

Jouluskenaario olisi porvarihallitus, joka uskaltaa tehdä raskaat päätökset heti vitut välittämättä väistämättömistä yleislakkouhista ja seuraavista vaaleista. Ensipimpsaa olisi, jos se saisi suurinpiirtein jatkaa siitä neljän vuoden päästä.

Tällaisen todennäköisyys ei ole kovin suuri. Porvarihallitus joo voi hyvin tulla, mutta sitten nyhjätään lähinnä kaikenlaista pientä ja tapellaan siitä mihin maakuntaan perustettava Paremman Suomen Tutkimuskeskus, joka ratkaisee kaikki ongelmat, sijoitetaan.

17.9.2014 - 07:27

Dharma

+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Hallituksen esityksessä 2017 loppuun saakka siirtymäaika, kunhan sitova ostosopimus moottoriajoneuvosta on tehty ennen ko. lain voimaantuloa (randomia, mutta tn joulukuu 2015):

http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_tiedotteet/20140915Ha…

Esitys muuttui hallituksen talousarvioehdotuksesta, jossa siirtymäajasta ei puhuttu mitään. Ei puhuttu missään muuallakaan. 5900 e napsahti nykyisestä autostamme samantien nettoa ja prätkästä lähetin tilauskyselyn eilen. Maks. etu on siis 2*13 450 e, jos on pariskunta. Irtoaa esim. kahdella n. 50 000 e nykyhintaisella lähes uudella autolla. 

Normaalit luovutusrajoitteet yms. toki entisen mukaan. Eli we are home free!

17.9.2014 - 07:43

PikkuPro

OP
+6141
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2909

Ok, Kiitos tiedosta, aika iso osuma!

Bonuksena se, että molempiin tehtiin itsellemme lisäjuttuja (kuten 2kd kattoikkuna Priukseen) joista ei olisi omia saanut jos olisi mennyt myyntiin täällä.

Läppäähän tälläinen veroetu on mutta pakko ottaa kuleksimasta.

 

 

 

 

17.9.2014 - 10:13

Dharma

+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Siinä sitä valtion avointa tapaa toimia. Keväästä saakka antaneet tiedon, jonka mukaan muuttoauto etu poistuu. Koko kesän jengi arvailee, että koskahan poistuu? Sitten tulee valtion talousarvioehdotus, jonka hallitus hyväksyy. Ei sanakaan siirtymäajasta. Sitten kun laki annetaan eduskuntaan, niin yllättäen naps, kolme siirtymävuotta. Eli toisin sanoen ei mitään budjettivaikutusta vielä ensi vuonna ja sittenkin hyvin vähän ennen kuin 2018, jolloin täysin voimassa ja tuskinpa sitä moni enää kalliita muuttoautoja tuo, kun siitä ei saa mitään etua.

Valtion (ja verottajan) kanssa saa aina valmistautua pahimpaan. Itse ostin tosin saman auton täysin riippumatta muuttoautoedusta. 7-paikkaisia suht lyhyitä autoja kun ei ole hirväesti tarjolla ja premium-merkeillä vielä vähemmän tai tällainen systeemi on kyllä erittäin kätevä ulkosuomalaiselle perheelle, jolle tulee vieraita. Voi sitten näet autoilla arjessa koko porukalla. Kotimaassaan jengillä on omat autot, joten ei ihan sama tarve.

Mutta nyt on sitten mahdollisuus ostaa toinen auto/moottoripyörä. Optimaalista olisi toki ostaa auto, jonka autovero olisi 2017 kesällä 13 450 e ja joka olisi mahdollisimman likvidi 2018 kesällä. Tällaisia ovat esim. 500-sarjan bemarit, C-sarjan mersut ja ehkä myös isommat maasturit, joilla voi vetää hevosta tai isompaa venettä. 

Olen laskenut näitä juttuja läpi ja realistisesti autosta ei saa voittoa (joka on muuten veronalaista tuloa), jos muuttoauto on yli kolmevuotias ellei sitten todella optimoi säilytystä yms. Tällöinkin pääoman tuotto on vähintäänkin kehnohko. Mutta toki saa ajaa maksutta eli pääomakulusta pääsee eroon. 

Saksan tuonti on laskenut käytettyjen autojen hintoja ja mm. tästä syystä ei näillä autoilla enää oikeastaan voittoja tehdä. 

Itse ostan prätkän, jossa säästän ehkä 2,5ke muuttoautoedun takia. Kaukana siis makseista. Touranista säästän 5,9ke.

17.9.2014 - 11:04

PikkuPro

OP
+6141
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2909

Imo hassua, kyseenalaista ja jopa tyhmää, että tulee siirtymä-aika tai ainakaan näin pitkä sellainen. Ne jotka autoja tuo, ei pääsääntöisesti ole yhteiskunnan vähäosaisia ja toisaalta valtio on kusessa. Toki pisara meressä mutta kaikki pitäisi nyt kerätä - varsinkin kun niin oli jo päätetty.

No, näillä on mentävä @ Camaro 2017 myyntiin - olin jo asennoitunut lahtaamaan täällä päässä. Prius V jää omaan käyttöön.

 

4.10.2014 - 09:15

Dharma

+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Jumalan hylkäämä kansa:

Ministeri Paatero lisäisi valtion yritysomistusta ja irrottaisi Talvivaaran Solidiumista

KOTIMAA 4.10.2014 7:55

Martta Nieminen

HELSINGIN SANOMAT

 BENJAMIN SUOMELA HSMinisteri Sirpa Paatero toivoo, että Talvivaaran kaivostoiminta säilyy. "Se on lähtökohta."Ministeri Sirpa Paatero toivoo, että Talvivaaran kaivostoiminta säilyy. "Se on lähtökohta."

  •  
  •  
  •  
  •  

Sarjassa haastatellaan ajankohtaisia yhteiskunnallisia vaikuttajia.

Hallituksen uusi kehitysministeri Sirpa Paatero (sd) sai vastuulleen myös omistajaohjausasiat eli valtion yhtiöt.

Nyt hän aikoo muuttaa omistajaohjauksen suuntaa radikaalisti. Yksityistämisen sijaan Paatero hankkisi valtiolle uusia omistuksia esimerkiksi cleantech-yrityksistä.

"Cleantech-sektorilla Suomessa on osaamista erityisesti energiapuolella. Toisaalta iso juttu on vesien puhdistus."

Paatero muistuttaa, että jätevesien ja tuhoutuneiden luonnonvesien puhdistus tulevat olemaan maailmanlaajuisesti isoja kysymyksiä.

Artikkeliin liittyvät

  • "Valtion pysyttävä Finnairissa" 2:00

"Tällaiset hankkeet ovat tärkeitä myös kehitysyhteistyössä."

Paateron alaisuudessa valmistellaan jo uutta valtionyhtiötä homekoulujen korjaukseen. Monien kritisoima "Remontti Oy" on valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd) suojeluksessa.

"Kyllä se on tulossa", Paatero vakuuttaa.

Paatero ei ymmärrä ihmisiä, jotka huutavat lisää tukia ja verohelpotuksia, mutta samaan aikaan kavahtavat valtiota yritysten omistajina.

"Onko rahoituksen saaminen kivempaa niin, että sen saa avustuksena? Osa yritystuistahan on suoraa tukea. Valtio omistajana on ihan samanlainen omistaja kuin muutkin. Se haluaa yhtiön hyvää, se haluaa tuloja Suomeen ja lisää työpaikkoja."

Pörssiyhtiöissä on joskus valiteltu, että valtiosta omistajana on vain harmia varsinkin silloin, kun poliitikot ovat sotkeutuneet lausunnoillaan yhtiön asioihin.

Paateron mukaan hänen tai muidenkaan poliitikkojen tarkoitus ei ole sorkkia käytännön toimintaa.

"Meillä on osakeyhtiölaki, jossa määritellään se, mikä on yhtiön hallituksen vastuu."

 

Hän huomauttaa, että asian voi tosin ajatella toisinkin päin.

"Jos omistan veneestä puolet, niin ei se ole ihan reilua, että toisen puolikkaan omistaja käyttää sitä tai päättää, minne sillä mennään. Jos valtio on mukana, pitää valtiollakin olla tahtoa. Sillä on yhtiön hallituksessa edustaja, joka kertoo, mikä on valtion tahto."

Paateron mielestä myös poliitikoilla on oikeus sanoa valtion omistamista yhtiöistä mielipiteensä, vaikka eivät yhtiön johtamiseen pääsekään vaikuttamaan.

"Silloin kun valtio on isona omistajana, pitää olla sananvaltaa sanoa, mitä yhtiölle pitäisi tehdä."

Valtiolla on omistuksia noin 60 yrityksessä. Yritykset on jaettu pörssiyhtiöihin, noteeraamattomiin kaupallisesti toimiviin kuten viinayhtiö Altiaan ja VR-yhtymään sekä erityistehtäviä hoitaviin, esimerkiksi Alkoon, Veikkaukseen ja Solidiumiin.

Solidium perustettiin vastaamaan valtion pörssisijoitusten hoidosta. Solidiumin salkussa on nyt 12 yhtiötä.

Murheenkryyni on 15,2 prosentin osuus kaivosyhtiö Talvivaarasta, jonka kohtalo on vaakalaudalla.

Talvivaaran kaivosyhtiön saneerausohjelman selvitysmies on laatinut ehdotuksen, jonka mukaan velkoja on leikattava 99 prosenttia.

4.2.2023 - 11:48

Heikin Ashi

+2712
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
898

Täytyy kyllä sanoa, että ainakin SDP on löytänyt talous- ja  finanssiosaajakseen todella pätevän kaverin. Onhan hän hoitanut CV:n mukaan joku kesä  mm. kassaa jossain lajittelukeskuksessa. Näillä eväillä Suomi nousuun, ei epäilystäkään!

"Olen puolueen varapuheenjohtaja. Eduskunnassa olen toiminut SDP:n vastaavana talousvaliokunnassa ja lakivaliokunnassa vastaten mm. talouteen, energiaan ja rahoitusmarkkinoihin liittyvistä asioista SDP:n eduskuntaryhmässä."