Bigwinboard on slotteihin keskittynyt sivusto, joka testaa uudet slotit melko huolellisesti, kirjoittaa niistä pitkät arvostelut ja antaa lisäks arvosanan 0-10. Sivuston tavoite on toki mainostaa slotteja, mutta arvosanat tuntuvat melko lahjomattomilta ja konsistenteilta. Sivuhuomiona, kun kirjoitan tätä, kirjoitain omat löpinäni ennen big win boardin arvosanan katsomista. Minulle on mielenkiintoista nähdä, miten oma näkemykseni vastaa "yleistä", ja se on myös datapiste lukijalle tämän postauksen uskottavuuden arviointiin.
Book of Shadows - 20.8.2020 - 8.5
Vahva tuotos, NL:n versio "book" mekaniikasta jota joka talo teki pää märkänä, mutta mekaniikoissa hiukan omaa tatsia, ja ensimmäisiä tiennäyttäjiä NL:n "rumassa" graafisessa tyylissä - hacksaw:n ohella ensimmäisiä studioita jotka uskalsivat tehdä slotteja jotka eivät ole söpöjä, ja käyttää pelkistystä ja "rujoutta" tehokeinona.
Buffalo Hunter - X.8.2020 - 7.5
Siisti ja toimiva slotti, ei varsinaisesti edistä NL:n omintakeista tyyliä mitenkään.
Monkey's Gold - 13.10.2020 - 8
Ei taaskaan NL:n nousevaa omaa tyyliä, mutta erittäin originaali mekaniikka hyvin tasapainotettuna, ja tätä näkee pelattavan tänäkin päivänä.
Warrior Graveyard - 3.11.2020 - 9
Morbidi teema ja graafinen tyyli, korkea varianssi, kalliit bonus buyt, kaikkea mistä NL nykyään tunnetaan. Tätä jauhettiin paljon sen ilmestymisen jälkeen, nykyään harvemmin, mutta se ei johdu alkuperäin pelin heikkoudesta, vaan siitä että juuri tätä tyyliä NL on myöhemmin hionut paljon pidemmälle.
Tomb of Ankhaten - 15.12.2020 - 8.5
Joku paska välityö en edes muista.
San Quentin - 12.1.2021 - 9.5
Pankki räjähti - ensimmäinen slotti jossa NL:n resepti kalliista bonusostoista, mahdollisuuksista pienten voittojen valtaviin kertoimiin, ja ennakkoluulottoman "mauttomista" teemoista osuivat täydellisesti yhteen. Tätä pelataan vielä tänäkin päivänä, paljon. Tästä eteenpäin NL luopuu "perinteisten" slottien teosta. Kaikki slotit tästä eteenpäin ovat erittäin leimallisesti juuri tämän studion työtä, ja tämän tyylilajin edustajia - kalliita bonusostoja, isot kokonaisvoitot perustuvat itsessään pieniin linjavoittoihin joita kerrotaan "ways"-linjojen tai muiden kertoimien kautta sadoilla, tai jopa kymmenillätuhansilla.
East Coast vs West Coast - 2.2.2021 - 9.5
San Quentinin onnistuneen reseptin varioimista, graffititeema grafiikassa, rento hiphop-musiikki, perus OK mekaniikat. En ikinä niin lämmennyt tälle itse, mutta paperilla solidi peli, ja suosittu.
Fire in the Hole - 2.3.2021 - 9.5
"Money Train" on Relax Gamingin (ammatillinen elämäntyöni) huipputuotos, joka aloitti kloonien ja versioiden tulvan. Fire in the Hole oli NL:n vastaus peliin Money Train 2, ja siinä missä useimmat vain kopioivat, NL rakensi uutta jättiläisen olkapäille: Malli on täysin tunnistettavissa, mutta sitä ei ole vain pyritty varioimaan, tai edes marginaalisesti hiomaan, vaan sen päälle rakennettiin aidosti tuore peli. Hyvän ja nälkäisen studion merkki.
Bushido - 13.3.2021 - 9
SQ, EC vs WC voittajareseptin jatkamista uudessa teemassa. Vaikka puhun samasta teemasta, niin kaikissa näissä on täysin uusia mekaniikkoja, nämä vain jatkavat tiettyä tyyliä joka on tunnistettavissa tämän studion peliksi. Tässä pelissä on pari pientä virheaskelmaa jotka laskevat sen arvoa mielessäni - pelikierroksen tuloksen signaloimista liian aikaisin - mutta kokonaisuutena solidi peli. Ei kuitenkaan ehkä edistysaskel luokassaan.
ElPaso Gunfight - 4.5.2021 - 8.5
Ennen tämän läpikäyntini alkuhetkeä NL on tehnyt menestyneitä "tombstone" ja "deadwood" -pelejä villin lännen teemalla. Tämä peli tuntuu yritykseltä nostaa tämä menestynyt teema pinnalle yhdistämällä siihen mekaanisia teemoja EC vs WC, SQ, Bushido linjalta. Ei varsinaisesti mitään vikaa, mutta pidän välityönä.
Infectious Five - 1.6.2021 - 9
Samaa NL-sarjaa, nyt supersankariteemalla. Ei oikein tuo mitään uutta, eikä tunnu mekaaniselta täysosumalta.
Hoarder - 16.7.2021 - 9.5
Originaali teema kuvailee karkein vedoin postapokalyptisen maailman, jossa valloitetaan kamaa marketeista. Onnistuu solvaamaan asioita jotka vielä jaksavat huvittaa ihmisiä, yksi päähahmoista on "Karen", ensimmäisiä vallattavia resursseja on valtava määrä vessapaperia jne... Svengaava ja mekaanisesti toimiva peli.
Mental - 31.7.2021 - 9.5
Todennäköisesti NL:n paras peli tähän päivään mennessä. Teemana mielisairaala, hoitometodit "yksi lensi yli käenpesän" ja potilaana käyännön Hannibal Lecter. NL:n uuden tyylin mekaniikat on vihdoin hiottu aivan huippuunsa, ja graafinen tyyli on erittäin rohkea: Peli heittää romukoppaan perinteiset opit slottien helposta visuaalisesti luettavuudesta, ja panostaa kaiken graafiseen näyttävyyteen. Se luottaa olevansa tarpeeksi hyvä peli, että ihmiset jaksavat pelata sitä tarpeeksi pitkään, että oppivat lukemaan sen monimutkaisia mekaniikkoja ja yksisävyistä grafiikkaa, ja luottamus palkitaan: Peli on hitti vielä tänäkin päivänä.
Das xBoot - 14.9.2021 - 9
Sukellusveneteema. Mekaniikat ovat taas täysin toimivia, ja tukevat teemaa. Graafinen tyyli on virheetön. Ei mikään uusi huippukohta, mutta tässä vaiheessa jo tason ylläpito on saavutus.
Evil Goblins - 12.10.2021 - 8
Ehjä peli samoissa mekaniikoissa. Teemana ovat nyt ihmisiä syövät goblinit, ja on hieman surullista, että tämän pelin ehkä vahvin osa-alue on "rohkea" ihmissyöntiteema. Pelien mekaniikat ovat toki tässä vaiheessa erittäin ehjiä, mutta saavutettuun tasoon nähden pidän tätä hiukan välityönä, tosin NL:n kultakauden sellaisena.
Legion X - 30.11.2021 - 9
Mekaanisesti hyvin mielenkiintoinen peli. NL päättää taas ottaa pinnalla olevan mekaanisen teeman, ja tehdä siitä itsensä näköisen. Tällä kertaa kehitettäväksi otetaan Hacksaw:n näennäisen pelkistetyt kertoimenrakennuspelit. Legion X lisää reseptiin erittäin rohkean lisäyksen, taas rikkoen slot-designin opittuja lainalaisuuksia. Aivan perusoppeja on, että ikinä ei saisi tapahtua jotain, missä pelaaja kokee menettävänsä jotain jo saavutettua, koska se jättää pahan maun. Legion X:ssä pelaaja voi saavuttaa korkean paikallisen voittokertoimen, mutta se voidaan korvata myöhemmin matalammalla. Tyypillisessä slotissa pelaaja toivoo bonuksen jatkuvan mahdollisimman pitkään, koska jokainen lisäkierros antaa mahdollisesti jotain lisää. Tässä pelissä pelaaja ajoittain toivoo bonuksen loppuvan, koska lisäkierros voi korvata hänen voittonsa huonommalla. En pysty liiaksi korostamaan, miten rohkea paradigmamuutos tämä on, ja se toimii. Ei studion ykköshittejä, mutta rohkeaa kokeilua, ja erittäin onnistunut peli.
True Grit Redemption - 21.12.2021 - 9
Tutuntyyppiset hiotut mekaniikat, uutuutena villin lännen teeman "pimeys" on viety entistä pidemmälle. Pelin teemassa ja introissa vilahtelee tapettu pikkutyttö, jonka kohtaloa sitten kostetaan. Teema ei ole "edgy" asettumalla ei-odotetulle puolelle, tai vitsailemalla tabulla, mutta se on erittäin synkkä. Laadukas välityö.
Tombstone R.I.P - 11.1.2022 - 9.5
Lännenteeman jatkamista yhä ristiriitaisempaan suuntaan. Nyt pelin teemana on rikollisten hirttäjäiset. Peli myy rohkeasti seksillä - pelin keulakuvana on Edda, hyvinvarusteltu nainen joka kuvataan yhdessä kuvassa saluunan tiskillä, luoden vaikutelma menestyneestä prostituoidusta. Sitten leikataan suoraan kuvaan Eddasta harmaana ruumiina hirsipuussa, kaulallaan kyltti jossa lukee "you bitch". Viesti on samaan aikaan liberaali ja voimaannuttava (viitataan siihen, että Edda tapettiin jonkinlaisen konservatiivisiin arvoihin liittyvän kitkan takia), sekä myyvä - ihmiset saavat tuntea raivoa siitä, että fiktiivinen isotissinen nainen tapettiin. Mieletöntä ajankuvan lukemista. Matikka A-.
Punk Toilet - 8.2.2022 - 8.5
Siinä missä Mental on paras peli, tämä on mulle jotenkin yhtiön huippukohta. NL oli aiemmin julkaissut pelin "Punk Rocker" - teemana punk-asenne, graffiti, karikatyyrit mahdollisimman arvosteuista hahmoista (esim kuningatar Elisabeth, Einstein). Pelin piti alunperin olla "punk toilet", tämä kaikki liitettynä graffiteilla sotkettuun vessaan, mutta rohkeus loppui kesken. Tämä on se peli, mikä Punk Rockerin piti olla alunperin, piss ja shit bonukset etc, täysin räävitöntä ja hyvät mekaniikat. Vihdoin NL kokee olevansa niin huipulla, että voivat julkaista pelin joka vastaa täydellisesti heidän alkuperäistä visiotaan, välittämättä mistään normeista.
Misery Mining - 15.3.2022 - 9
Jatko-osa Fire in the Hole. Mekaniikkaa monimutkaistetaan, osa tykkää, osa ei. Pätevä jatko-osa.
Remember Gulag - 19.4.2022 - 9
Tahattoman kontroversiaali teema. Pelin kehitys on aloitettu paljon ennen Ukrainan sotaa, mutta se tekee gulag-teemasta mauttoman. NL tekee pieniä säätöjä (pelin nimi vaihtuu back to the gulagista remember the gulagiksi) ja muistakaakseni ensimmäin kuukauden tuotto lahjoitetaan Ukrainalle. Teeman kanssa huonoa tuuria, mutta NL toimii mielestäni järkevästi, väistäen pahimmat syytökset mauttomuudesta, ja saaden irti jotain todella huonotuurisesta pelistä. Mekaniikat eivät ole mitään täysin uutta, mutta erittäin hiottua NL:ää.
Karen Maneater - 10.5.2022 - 9
Tuntuu selvästi välityöltä. Hoarderin teemallinen jatko-osa, haetaan kyseenalaituutta kannibaaliteemalla ilman mekaanista kehitystä.
Folsom Prison - 14.6.2022 - 9
Mulle tämä on toistaiseksi NL:n "last hurrah" - yhdistetään San Quentinin vankilateema Mentalin mielisairaaltateemaan. Valitaan historiallinen ihmisoikeuksia rikkonut vankila, keskitytään teemassa vankilan kurjiin oloihin San Quentinin "älä kumarru poimimaan saippuaa" sijaan, jatketaan Mentalin rohkean riisutun tyylikkäällä graafisella tyylillä, ja lisätään pari uutta toimivaa twistiä pelien matikkaan. Mestariteos.
Aikajanamaininta - NL city kertoo foorumeilla, että heidän seuraavassa slotissaan on BDSM-teema. Tätä peliä ei toistaiseksi ole ilmestynyt.
The Rave -12.7.2022 - 9
Teemana rave-party. Matematiikassa ei mitään uutta, perustyylikästä grafiikkaa psykedeelihuumeteemalla, unohdettavan tuntuinen peli.
The Border - 13.9.2022 - 9
Rajavartioteema, jatkaa tavallaan graafisia teemoja San Quentin ja Folsom Prison -sarjasta. Matikassa ei mitään uuta, kompetentti välityö.
Little Bighorn - 11.10.2022 - 8
Teemana cowboyt vs inkkarit. Teema on onnistunut - yksi taustamusiikeista on tyylikäs pastissi The Shadowsin "Apachesta", toinen erittäin pelkistetty piipitys jenkkien kansallislaulusta, alleviivaten ironisesti alkuperäisasukkaiden kansanmurhaa. Mekaniikat ovat kohdallaan, mutta eivät tuoreita, en usko, että tätä pelataan vuoden päästä.
Varsinainen pointtini näyttäytyy tästä läpikäynnistä korkeintaan hienovaraisena. Nimimerkki "Turmiolan Tommi" kirjoitti Evon varsinaisessa ketjussa "ainoastaan RNG:n vaisu suorittaminen säilyee edelleen ainoana miinuksena". Mun mielestä tässä näyttäytyy selvä kaari, jossa NL city saavuttaa luovan huippunsa, ja alkaa sen jälkeen vajota. Vajoamisen alku sopii hyvin Evon ostoon. Pelit ovat kehitysjonossa puolesta vuodesta vuoteen, eli voisi kuvitella, että emme edes näe Evon oston vaikutuksia vielä, mutta on myös naiivia ajatella, että ostoa ei olisi taustalla valmisteltu jo pitkään.
Kun yhdistetään tähän Big Time Gamingin väsähdys jossain Evon oston tienoilla, tuntuu todennäköiseltä selitykseltä, että vaikka Evo osaa valita hyviä studioita ostettaviksi, se ei osaa pitää niitä motivoituneina oston jälkeen, jolloin RNG varmaan mörnii jatkossakin. Itselleni tämä merkitsee nykykurssissa sitä, että alan tietoisesti siirtää Evoa "all-inistä" pelkkään ylipainoon. Livepelit riittänevät kyllä siihen.
Iso kiitos tämän arvokkaan näkemyksesi jakamisesta
Vahvistaa fiilistä, mikä tulee puhtaita numeroita lukemalla. Evo on nyt pari vuotta yrittänyt saada ostettuja slottibisneksiä kasvamaan, mutta epäonnistunut siinä räikeästi. Liven huikea imu on vain peittänyt tämän alleen. Onneksi RNG on ainoastaan sivujuonne yhtiön arvonluonnissa. Tai tähän saakka slottien osto on pikemminkin tuhonnut omistaja-arvoa.
Yritysostot on vaikea laji. Miten saadaan uudelleen motivoitua ostettavan yrityksen tärkeimmät tekijät tai vaihtoehtoisesti saadaan kaikki tarvittava tietotaito uusille tekijöille? Varsinkin, jos ostettava yritys tekee uutta, tai vaatii luovaa ajattelua on haaste valtava.
Raha ei välttämättä ole toimiva motivaattori. Riippuu ketkä pitää saada motivoitua, mutta jos tärkeimmät ihmiset ovat myös tehneet merkittävän exitin, niin... Toki ostoihin liittyy erilaisia earn outteja, mutta ne yleensä liittyvät jo meneillään olevien projektien loppuun saattamiseen ja integraation hoitamiseen.
Millä muulla sitten motivoida? Nolimit city on aikaisemmin ollut rng alan seksikkäimpiä toimijoita. Evo sen sijaan on live casinoiden superstara, jolla on jonkinlainen rng puoli. Puoli jota osa omistajista pitää rahan polttona ja tj pienenä pettymyksenä. Jollekin tämä voi toimia uutena haasteena. Paikka jossa näyttää miten hommat laitetaan toimimaan. Monille tämä näyttäytyy helppona paikkana hiljakseen poistua paikalta tekemään jotain muuta. Evolla on tässä iso haaste. Aikaisemmalla Nolimit cityllä oli aika paljon siistimpää olla töissä, kuin Evon rng puolella.
Ja vaikka kaiken tämän jälkeen saadaan avainhenkilöt pidettyä yrityksessä, niin ei ole takeita että luovuus jatkaa kukkimistaan.
Miten sitten saadaan siirrettyä kaikki tietotaito uuteen yritykseen, jos tärkeimmät ihmiset eivät ole motivoituneita jatkamaan. Kouluttamalla toki, mutta mitä siitä seuraa luovalla alalla? Voidaan käydä kaikki jo tehdyt pelit läpi. Miten matikka toimii, minkälaisen tarinan peli kertoo, mitkä ovat ne vaufaktorit jotka tuovat pelaajat takaisin kerta toisensa jälkeen. Näitä asioita on tietysti helppo toistaa, mutta pyörän uudelleen keksiminen... Ja vaikka sitten kun joku keksii sen, niin PunkkiVessan myyminen ensikertalaisena on aika paljon vaikeampaa kuin tutun ja turvallisen länkkäripelin.
Sitten vielä ne monet muut asiat yritysostoissa. Yrityskulttuuri, esimiehet, järjestelmä muutokset, budjetit, säästöt, leikkaukset, työkaverit yms.
Jatkaen aiempaa aihettani, "miksi Elon Musk on idiootti", tää twitter-kauppa on loputtoman komedian lähde. Muutama poimittu helmi:
-Ostettuaan Twitterin Musk erotti välittömästi aikaisemman johtoportaan. Tämä oli suht normaalia ja odotettua. Hauskaa on, että hän erotti koko porukan "for cause", eli yrittää välttää maksamasta näille kuuluvia useiden kymmenien miljoonien erorahoja. Tällaisen erotuksen lailliset syyt on Delawaressa hyvin tarkkaan määritelty, eli ainoa efekti on, että Musk pääsee tuhlaamaan kasan oikeuskuluja juttuun, jota ei voi voittaa.
-Erotettujen joukossa on vanha lakitiimi. Head of legal oli tainnut olla Twitterillä jotain 10 vuotta, ja osoittanut juuri pätevyytensä viemällä Muskia 1-0 sen oikeusjutun valmistelussa, jossa Musk pakotettais ostamaan Twitter. Mutta koska Muskin ego on mitä on, on hänelle tärkeämpää päästä erottamaan ihmiset jotka ovat nolanneet hänet, kuin pitää päteviä työntekijöitä. Jostain kummallisesta syystä Teslan lakitiimi vaihtuu noin puolen vuoden syklillä.
-Musk haluaa poistaa kehnot koodaajat. Perjantaina hän antoi mahtikäskyn, devaajien pitää TULOSTAA viimeisen yhden tai kahden kuukauden koodituotoksensa arvioitaviksi. Ilmeisesti arvioijia olisi tulossa Teslalta. Paria tuntia myöhemmin käsky peruttiin, koodia ei tarvitsekaan tulostaa, se toimitetaan arvioitavaksi jotenkin sähköisesti. Koodin tulostaminen on toki huvittavaa, mutta tämän homman koko typeryys ei ehkä aukea heti ihmisille, jotka eivät ole alalla: Kuvitelma, että ihmisen tuottavuutta voisi arvioida hänen koodistaan tuntematta erittäin hyvin koodikantaa johon muutokset tehdään, on aivan harhainen. Teslan insinööreillä ei voi olla mitään kykyä hypätä yhtäkkiä arvioimaan twitteriin tehdyn koodin laatua tai arvoa. Koodin määrä ei myöskään kerro käytännössä mitään.
-Musk keksi uuden ominaisuuden, jostain verifikaatiotäpästä tulee kuukausimaksullinen. Hän antoi kehittäjätiimille 10 päivää aikaa toteuttaa maksullisuuden, tai kaikki saavat potkut. Softaa ei kehitetä näin. Näin saadaan kehittäjät joko julkaisemaan "jotain", minkä työntäminen tuotantoon on äärimmäisen riskialtista, tai todennäköisemmin, käyttämään 10 päivää CV:n hiomiseen ja työhakemusten lähettämiseen.
Kaikella tällä säätämisellä Musk saa kyllä vähennettyä työntekijäkustannuksia, mutta lähtijät ovat nimenomaan parhaat työntekijät, ne joiden on helpointa ja nopeinta löytää hyvin kompensoitua työtä muualta. Aivan uskomaton määrä sähläystä yhdessä arkipäivässä firman oston jälkeen. Lopputulos on hauskin mahdollinen - ostettuaan Twitterin ylihintaan Musk keskittyy heiluttelemaan kyrpäänsä firman käytävillä, ja tuhoaa sen lopunkin arvon.
Näyttää siltä, että ymmärrät näistä hyrristä jotain.
Kysymys:
Vaikuttaako näissä panoksen koko pelatun kierroksen lopputulokseen? En siis kysy vaikuttaako se siihen tuleeko isompia tai pienempiä voittoja, kiinnostaa ottaako pelin koodi panoksen koon yhtenä muuttujana kun se luo satunnaislukua.
En ole oikein varma, onko kysymyksessä edes järkeä. Joskus olen vain pohtinut miten nämä peliautomaatit oikesti toimivat. Lukevatko ne kellonaikoja, säätiloja, mitälie kun generoivat sitä mikä on lopputulos.
Vaikuttaako näissä panoksen koko pelatun kierroksen lopputulokseen? En siis kysy vaikuttaako se siihen tuleeko isompia tai pienempiä voittoja, kiinnostaa ottaako pelin koodi panoksen koon yhtenä muuttujana kun se luo satunnaislukua.
Hyvin harvassa tapauksessa. Jos peleissä on esim progressiivisia jackpotteja, on ne yleensä helpompi voittaa korkeammalla panoksella (koska niiden koko on vakio, täytyy niiden voittotodennäköisyyden muuttua, että peliin saadaan sama palautusprosentti eri panoksilla). Toinen esimerkki on joissakin peleissä oleva kiinteä rahamääräinen voittokatto, nämä tosin ovat harvinaisia. Mutta jos pelin säännöissä lukee, että sen maksimivoitto on miljoona euroa, on luonnollista, että palautus on hieman matalampi sadan euron panoksella kuin yhden euron panoksella pelattaessa.
Lähtökohtaisesti lähes kaikki pelit toimivat identtisesti eri panostasoilla, ja harvat poikkeukset ovat pääteltävissä pelien säännöistä.
JR sun ammatillinen elämäntyö oli tehdä pelikone nettiin, Musk puolestaan siirsi pankin nettiin. Digidigi, te molemmat olitte ajanhermolla digitalisaatiossa, mutta sehän on vain säkää mihin hommaan kukin sitten lopulta päätyy (…vai miten sä sen nyt muotoilit?). Nyt se tyhmä Musk osti Twitterin, vaikka SÄ johtaisit sitä paljon ihkummin. Varmaan kestät pientä piikkiä, kun itsekin aika reippaasti argumentoit ;) Edellinen johtoryhmäkin oli niin pätevä, että osakekurssi olis pakkasella 10 vuoden jaksolla, ellei Muskin tarjous olisi saanut sitä plussalle. Ja taas Musk pilaa kaiken. Mutta asiasta toiseen, kaikkien muiden, paitsi vihapuheesta sössöttävien vihervasemmistolaisten, kannattaa olla innoissaan tästä kaupasta. Toki homma voi aina kusta, mutta nyt ainakin on mahdollisuus onnistua. Mun puolesta Yle voitais myös myydä Muskille ja ekana päivänä voitais irtisanoa sisällön tuottajista kaikki muut paitsi pikku2 väki.
JR sun ammatillinen elämäntyö oli tehdä pelikone nettiin, Musk puolestaan siirsi pankin nettiin. Digidigi, te molemmat olitte ajanhermolla digitalisaatiossa, mutta sehän on vain säkää mihin hommaan kukin sitten lopulta päätyy (…vai miten sä sen nyt muotoilit?). Nyt se tyhmä Musk osti Twitterin, vaikka SÄ johtaisit sitä paljon ihkummin. Varmaan kestät pientä piikkiä, kun itsekin aika reippaasti argumentoit ;) Edellinen johtoryhmäkin oli niin pätevä, että osakekurssi olis pakkasella 10 vuoden jaksolla, ellei Muskin tarjous olisi saanut sitä plussalle. Ja taas Musk pilaa kaiken. Mutta asiasta toiseen, kaikkien muiden, paitsi vihapuheesta sössöttävien vihervasemmistolaisten, kannattaa olla innoissaan tästä kaupasta. Toki homma voi aina kusta, mutta nyt ainakin on mahdollisuus onnistua. Mun puolesta Yle voitais myös myydä Muskille ja ekana päivänä voitais irtisanoa sisällön tuottajista kaikki muut paitsi pikku2 väki.
Nostin tänne neljä Muskin munausta hänen ekalta työpäivältään, koska ne on aika huvittavia.
Selvästi jotenkin kimmastuit siitä, koska piti tulla oksentamaan tänne hädin tuskin koherentti puolustuspuhe Muskista. Et kuitenkaan onnistunut kommentoimaan aihetta mitenkään, joten nyt jäi vähän epäselväksi, mistä olit eri mieltä. Oliko joku näistä neljästä kohdasta a) epätosi vai b) hyvää asioiden hoitamista, vai onko ongelma vain, että jostain syystä tällaisia ei saisi edes mainita?
Ai että; nyt mentiin numerointiin/jaotteluun, että sun ylivertainen argumentointikyky tulee varmasti esille.
jos todella et ymmärtänyt, niin kommentoin olevani eri mieltä siitä aiemmasta väitteestä, että menestystarinat olisivat kiinni yksilön kohdalla sattumasta
riippumatta siitä, onko sun väitteet tosia tai epätosia, niin Twitterin kaupasta kannattaa olla tyytyväinen. Et varmaa ymmärtänyt, että haluan kommentoida muutakin kun sun väitteitä. Vaikka Musk sekoilee, niin isossa kuvassa en usko, että se mokaa Twitteriä. Musk on itse sanonut hänelle olevan asperger, joten varmaan ihmissuhteiden hoitaminen voi olla vaikeata ja kommunikointi tökeröä.
Toki mä voisin olla asiallisempi, mutta sä lauot mitä sylki suuhun tuo. Ihme ettei sun nimimerkki ole ”Fiilismies”. Esim. sun näkemykset Space x:stä on yksin sun omia, eikä vastaa esim. Nasa:n näkemystä.
Myin 2500 evoa tänään, keskihinta myynneillä jotain 1028. 5000 jäljellä, joka nyt tuntuu aika järjelliseltä määrältä. Vipukin nollattu, kunnes saan jotain uusia ideoita.
Jos valkkaan tarpeeks erilaisia pappaosakkeita, niin voisin jopa päästä alemman koron piiriin kun taas käytän vipua. Mun luottotiedot palaa piakkoin, ja se vois olla hyvä aika yrittää taas saada limittiä ylös, ja voin kuvitella tilanteita joissa haluan nostaa sijoitusastetta, mutta en oo all-in jossain yhdessä osakkeessa, jollon se matalampi korko olis ihan kiva bonus.
Nyt on Evon lisäks Cityconia, Nordeaa, osaridipistä ostettua Betssonia, ja Outokumpua. Viimeinen on varmaan ainoo yllättävä näistä, mulla on siinä joku idea, mutta pitäis jaksaa tutkia sitä vähän lisää. Positio on nyt 40k eur, eli semmonen seurailupositio + jos kannustais tutkimaan onks mun ajatuksessa mitään järkeä.
Varsinainen pointtini näyttäytyy tästä läpikäynnistä korkeintaan hienovaraisena. Nimimerkki "Turmiolan Tommi" kirjoitti Evon varsinaisessa ketjussa "ainoastaan RNG:n vaisu suorittaminen säilyee edelleen ainoana miinuksena". Mun mielestä tässä näyttäytyy selvä kaari, jossa NL city saavuttaa luovan huippunsa, ja alkaa sen jälkeen vajota. Vajoamisen alku sopii hyvin Evon ostoon. Pelit ovat kehitysjonossa puolesta vuodesta vuoteen, eli voisi kuvitella, että emme edes näe Evon oston vaikutuksia vielä, mutta on myös naiivia ajatella, että ostoa ei olisi taustalla valmisteltu jo pitkään.
Kun yhdistetään tähän Big Time Gamingin väsähdys jossain Evon oston tienoilla, tuntuu todennäköiseltä selitykseltä, että vaikka Evo osaa valita hyviä studioita ostettaviksi, se ei osaa pitää niitä motivoituneina oston jälkeen, jolloin RNG varmaan mörnii jatkossakin. Itselleni tämä merkitsee nykykurssissa sitä, että alan tietoisesti siirtää Evoa "all-inistä" pelkkään ylipainoon. Livepelit riittänevät kyllä siihen.
Evo - where slots go to die.
Tämä on kyllä mielenkiintoinen havainto, hyvä!
Toisaalta ajattelen että RNG TUOTTO voisi olla jotenkin karkeasti = SLOTTIEN LAATU X JAKELU X MÄÄRÄ
JAKELU parantunee jatkossa one-stop-shopin ansiosta (?)
Slottien MÄÄRÄ on resurssikysymys, prosessit tullee kuntoon ajan kanssa
Missä sitten eniten ongelmia ehkä LAATU joka ei välttämättä parane lainkaan, jopa mahdollisesti heikkenee.
Mutta jos 2/3 paranee ja 1/3 hienokseltaan laskee niin luulisi kasvua syntyvä? Voin kyllä olla aivan hakoteillä...
Täytyyn kyllä JR:n kommentointiin siinä mielessä yhtyä, että Muskin luoma työympäristö ei ole kovin hyvällä pohjalla ainakaan Teslan tehtaalla.
Henkilöstön vaihtuvuus on isoa, koska Muskin johtamistapa surkea henkilöstön hyvinvoinnin kannalta. Etenkin Management portaassa vaaditaan jotain ihan älyttömiä asioita ja toki siitä valuu sitten alaspäin tietysti.
Jonkun verran minulla on inside tietoa Teslan USA tehtaan toiminnasta edellisen työnantajani kautta.
Siinä mielessä toki pitää antaa Muskille pisteitä, että kaveri kyllä saa paljon aikaiseksi aika hullulta vaikuttaviakin visioita, mutta hyvä johtaja hän ei ole.
Betssonit lähti. Olin ostanu ne siitä osaridipistä kun en ihan käsittäny sitä, ja nyt ne oli noussu osaria edeltäneelle tasolle. Voi se olla vieläkin järkevä firma omistaa, mutta vaatis jo tarkempaa tutustumista.
Jotain ostoideoita pitäis kehittää, tilillä nyt 95k rahaa ja 200k käyttämätön limitti.
Vuosi yli +150k, mihin täytyy olla hirveän tyytyväinen.
Edit: Hei, olihan siellä heti yks ostoidea. Sammon dipin voi aina ostaa. Kyllä ne ihmiset sitten ajan kanssa tajuaa, että Nallea parempia kyytejä ei ole tarjolla.
Kun yhdistetään tähän Big Time Gamingin väsähdys jossain Evon oston tienoilla, tuntuu todennäköiseltä selitykseltä, että vaikka Evo osaa valita hyviä studioita ostettaviksi, se ei osaa pitää niitä motivoituneina oston jälkeen, jolloin RNG varmaan mörnii jatkossakin. Itselleni tämä merkitsee nykykurssissa sitä, että alan tietoisesti siirtää Evoa "all-inistä" pelkkään ylipainoon. Livepelit riittänevät kyllä siihen.
Evo - where slots go to die.
Onko mitään karkeaa mutua kuinka suuri osa pelivalmistajien tuloista on nimenomaan uusien pelien onnistuneet launchit vs vanhat ja tunnetut pelit jota jauhetaan vuodesta toiseen? Riittääkö pelivalmistajalle se, että peli oli hetkellisesti hyvin suosittu
Onko mitään karkeaa mutua kuinka suuri osa pelivalmistajien tuloista on nimenomaan uusien pelien onnistuneet launchit vs vanhat ja tunnetut pelit jota jauhetaan vuodesta toiseen? Riittääkö pelivalmistajalle se, että peli oli hetkellisesti hyvin suosittu
Uusien pelien launchit tuottaa muutaman päivän jotain, ellei peli oo aivan toivottoman luokaton - näkyvyys uusimmissa peleissä on niin iso juttu, ja pelaajat haluaa aina testata uuden jutun. Mutta ei sillä saa kuin pidettyä valoja päällä. Jos halutaan hakea järjellistä tuottoa, ja nimenomaan kasvavaa tuottoa, sinne pitää osua väliin niitä pelejä, jotka jää "elämään".
Ja menisin jopa niin pitkälle, että launch ei ole onnistunut, jos pelille ei jää käytännössä ollenkaan pidempiaikaista käyttäjäkuntaa. Toki ihmisille tutumman firman launchit tuottaa paljon enemmän rahaa kuin marginaalifirman siinäkin tapauksessa, mutta epäonnistumisia ne on siitä huolimatta.
Kun salkku on noussut kehnossa talousnäkymässä kuukaudessa 17%, ja tuntuu nousevan joka päivä hullusti lisää, niin vaisto ohjais höyläämään jotain. Mutta en oikein tiedä mitä. Ehkä Cityconia?
Kun salkku on noussut kehnossa talousnäkymässä kuukaudessa 17%, ja tuntuu nousevan joka päivä hullusti lisää, niin vaisto ohjais höyläämään jotain. Mutta en oikein tiedä mitä. Ehkä Cityconia?
Kun salkku on noussut kehnossa talousnäkymässä kuukaudessa 17%, ja tuntuu nousevan joka päivä hullusti lisää, niin vaisto ohjais höyläämään jotain. Mutta en oikein tiedä mitä. Ehkä Cityconia?
Yksi sivuprojekti meni maaliin tänään. Alkuvuodesta lainasin siltarahoitusta firmalle, jossa läheinen ystävä on merkittävässä asemassa. Summa 200k, korko 20% P/A, ja uskoin puheisiinsa, että takaisinmaksu rahoituskierroksen jälkeen olisi käytännön varmaa. Firma on voitollinen, rahoitusta haettiin nopeampaan kasvuun pääomaintensiivisessä bisneksessä. Uskoin siis että hän on minulle käytännössä täysin rehellinen arviossaan, ja että hänellä on melko hyvä kuva bisneksen kuvioista. Hän lainasi myös itse rahaa firmalle samoilla ehdoilla, monen muun omistajan ohella.
Noh, tässä välissä inflaatio heräs, ja rahoitusmarkkinaympäristö muuttui hetkessä aika paljon synkemmäksi. Se rahoituskierros jäi ymmärtääkseni pahasti vajaaksi. Sain joka tapauksessa tänään rahani korkoineen. Mun mielestä tästä voi päätellä, että sijoitus oli hyvä, ja että kaverin arviot lainan turvallisuudesta olivat oikeita.
Inflaatio alas->korot alas->osakkeet ylös (kasvuosakkeet muita enemmän johtuen pienemmestä diskonttokorosta). Evon osake on houkuttelevampi sijoituskohde kun korkopapereista saa vähemmän tuottoa. Mielestäni hyvinkin perusteltu reaktio.
Pitkästä aikaa on alkanu Tesla-shortti janottaa, pitää katella huomenna aamusta. Mulla on nyt nimittäin potentiaalisia narratiiveja siihen, miksi sitä yliarvostusta vois purkautua juuri lähiaikoina.
-Yleisesti, tää twitter-sekoilu ei tee hyvää Muskin henkilöbrandille, ja aika paljon sen osakkeen arvostahan on sitä, että on nimenomaan Musk-faneja, jotka pitää sitä jonain nerona. Ja vaikka ne ois valmiita vieläkin kaiken todistusaineiston vastaisesti pitämään sitä nerona, niin niitä saattaa alkaa häiritä se, että Musk keskittyy täysin Twitteriin.
-Musk on sopivassa mielentilassa ja moodissa tehdäkseen tosi isoja virheitä. Se on käyttäny asemaansa Twitterillä melko pikkumaiseen moderointiin, jossa tilejä poistetaan käytännössä siks, että ne on onnistunu tekemään tarpeeks suosittuja twiittejä joissa vittuillaan Muskille. Mä voin hyvin kuvitella, että Musk provosoituis sensuroimaan myös jotain, mikä näyttää huonolta Teslalle, esim tällaista https://twitter.com/MikeSington/status/1591822506327158786 (Teslan automaattinen parkkeeraus sekoaa, autopilotti painaa nasta laudassa kolme kilometriä, tappaa kaksi). Ja jos se tekis sen, niin se takais valtavan näkyvyyden jutulle joka muuten ois pikku-uutinen.
-Hauska esimerkki sekoilusta, Musk haastaa aggressiivisesti riitaa senaattorin kanssa, kyseisen senaattorin vastuualueisiin kuuluu esim Teslan tapaisten tuotteiden turvallisuuden valvominen.
-Tällaisilla asioilla voi olla yksittäisten tapahtumien painoa isompi merkitys. Musk on aina sekoillut Twitterissä, mutta tahti on nyt selvästi kiihtynyt. Jos osa ihmisistä, joiden mielestä Musk on nimenomaan ollut se syy, jolla voidaan perustella Teslan korkea valuaatio, alkais nähdä Muskin riskinä Teslalle, niin kurssi vois pudota sähäkästikin.