Zerohedge on entisten traderien ja taloudellisten "toisinajattelijoiden" ajama sivusto. Aika pessimistiä ovat markkinoiden suhteen olleet jo pitkän aikaan, ovat minutkin onnistuneet aivopesemään. Hyvää lukemista Reutersin ja Bloobergin rinnalle niin pysyy mieli virkeänä.
We could go on but the gist is clear: the Fed has no idea what it is doing, and finally realized with the entire world lowering rate, the Fed simply can't hike.
Korot pysyvät siis pidempään nollassa, osakkeet siis lentäkööt
Tosin mie en ressaa vaikka alkuvuoden nousu ei ollut "maltillinen". Enkä ihan ymmärrä miten kuplaa ei ole mutta "osakkeet ovat jo kalliinpuoleisia". Mutta otsikon ainakin allekirjoitan- toisin sanoen uskon kyllä, että kupla voidaan vielä nähdä (olosuhteet sille ovat erinomaiset) mutta vielä ainakaan miun salkku ei imo siellä ole.
Mie alan olkemaan melko härkänä taas. Ammun pieniä velkarahapanoksia laskua vastaan. Mistä näitä tietää, kauan laskee, mutta nouseva trendi ei uskoakseni ole kääntynyt. Taloudessa on orastavaa valoa, mutta ei niin paljon, että ainakaan lyhyet korot nousisivat lähitulevaisuudessa. Osakkeet ovat nopean nousun jälkeen laskeneet. Mistään muusta ei saa mitään, paitsi kiinteistöistä. Ainoa, mikä voi laittaa markkinat kyykkyyn on ne kaverit, joista ei saa Kilpparin mukaan kutsua ryssiksi. Uskon Adam Smithin näkymättömän käden tuovan valoa itärintamallekin. Toivottavasti se tulee ajoissa, ennen kuin rytisee kunnolla.
Mie alan olkemaan melko härkänä taas. Ammun pieniä velkarahapanoksia laskua vastaan. Mistä näitä tietää, kauan laskee, mutta nouseva trendi ei uskoakseni ole kääntynyt. Taloudessa on orastavaa valoa, mutta ei niin paljon, että ainakaan lyhyet korot nousisivat lähitulevaisuudessa. Osakkeet ovat nopean nousun jälkeen laskeneet. Mistään muusta ei saa mitään, paitsi kiinteistöistä.
Kiinteistötkin vähän niin ja näin imo. Toki TP joo, mut sehän on osake. Jos taas aattelee vaikka asunnonvuokra-hommeleita niin kun korkovähennysoikeus menee niin on osaltaan tuomassa hinnnanlaskupaineita asuntoihin long run ja vähän hiljasta tuotto% jos pääomasta sulaa vaikka 20% alta...kaikki ei kuitenkaan ole valmiita buy and hold forever sijoituskämppää. Tuottoa syö myös korot, jos joskus nousevat.
Jännää! Pitkästä aikaa alkaa olla näkemystä joka on se, että alkaa kiinnostaa ostolaita useammassakin lapussa. Lisäksi alkaa kiinnostaa sijoituslainat, pitkästä aikaa. Saanko mitään aikaiseksi rahoituspuolella ennen kuin edukkaat hinnat loppuu on sitten toinen asia. Toisaalta edukkaista hinnoista voidaan siirtyä seuraavaksi myös älyhalpoihin.
Mikolla on vahva tunne että kreikkasopu syntyy tällä viikolla, ja että indeksit euroopassa lähtee nousuun. Mikä on paras instrumentti betsata esim. DAX:n nousun puolesta, joku DAX ETF kenties vai mikä? Noihin vipusertien yms. kanssa ei viitsisi lähteä leikkimään kun ei niiden sielunelämästä ole mitään käsitystä.
Mikon tunne näytti osuvan varsin oikeaan, DAX-futuurit olivat jo aamulla pinnan nousussa, nyt 3,7%. Paha sanoa riittääkö nousuvoimia enää loppuviikolle vaikka Kreikkasopu realisoituisi. Jos et tahdo ostaa suoraa viputuotteita, DAX-etf:t lainavivulla voisivat olla toinen keino ottaa nousut kiinni. Markkina tosin heiluu laaja-alaisesti joten melkeen sama mitä omistat...
Kiinan keskuspankki tipautti jälleen lauantaina 12kk lainakorkoaan maan mittapuun mukaan ennätysalas 4,85%:iin. Korko alkaa olemaan jo melko elvyttävää suhteessa maan talouskasvuun. Kiinassa pörssikurssit ovat ottaneet pahasti pataan viime viikkoina, mikä taisi osaltaan vaikuttaa korkopäätökseen.
Kiinan keskuspankki yllätti markkinat tiistaina laskemalla aggressiivisesti juanin viitekurssia ja heikentämällä juania kahdella prosentilla maan talouskasvun tukemiseksi. Keskiviikkona keskuspankki laski viitekurssia edelleen.
Nordean analyytikko Juuso Mäkinen arvioi keskiviikkona, ettei tiistainen devalvaatio ollut enää yksittäinen liike, vaikka keskuspankki niin eilen vakuuttikin.
”Tämä on selkeä signaali siitä, että keskuspankki pyrkii elvyttämään kompuroivaa vientisektoria. Kyse ei ole enää yksittäisestä toimesta, ja odotamme heikkenemispaineen jatkuvan tulevina viikkoina”, Mäkinen kirjoittaa Nordea Marketsin aamukatsauksessa
Konecranesin ja Terexin fuusio toi Suomelle hyvää julkisuutta, kun FT hehkutti Business-osionsa etusivulla uuden yhtiön kotipaikaksi tulevan Suomi, koska Suomessa yhteisöverokanta on 20 % ja USA:ssa 35 %. Katsoin Konecranesin 2014 tp:stä, että Konecranesin efektiivinen veroaste on ollut yli 30 %. On se kumma, ettei ole onnistunut kiertämään veroja tuon paremmin!
EDIT: FT:n jutussa ei mainittu mitään Konecranesin veroprosentista, vaikka juttu käsitteli Terexin osalta juuri tätä aspektia. Siellä on taas joku yksi bulvaani syöttönyt satua FT:n toimittajalle. Konecranesin vero% oli näet jopa korkeampi kuin Terexin.
Kiina yllätti markkinat tekemällä saman tempun toistamiseen keskiviikkona.Juanin heikennys taalaa vastaan sotkee globaalia pakkaa pahasti. Tais tulla neljän vuoden pohjanoteeraus. On siinä FEDilläkin miettimistä. Kotimarkkina ei vedä tarpeeksi niin täytyy sitten tukea vientiä valuuttainterventiolla. Suomalaisyhtiöstä Outokumpu ainakin ottaa ikävästi osumaa varmaan jo pienistäkin muutoksista. Olisko tämänpäiväinen Koneenkin -4% osittain tästä syystä.
Kiinan tehdasteollisuuden ostopäällikköindeksi tuotti yöllä pettymyksen. Se putosi nyt kuudetta kuukautta yhtäjaksoisesti. Huolestuttavaa on, että lukema 47,1 ennustaa supistuvaa kehitystä sekä se, että supistuva kehitys kiihtyy, jos indeksiä on uskominen. Lukema myös alitti ennusteet reilusti.
Elvytystoimet eivät siis näkyneet millään lailla ja uutinen työnsikin alamäkeen vauhtia Aasian osakemarkkinoilla.
Tämä lasku on tavallista perustellumpi lasku. Paljon paskaa kerralla: Itä-Donetskissa itsenäistytään, Kiina kyykkää, ja uusi hallitus vaikuttaa jatkavan vanhan linjoilla, eli olla tekemättä mitään, mistä hallitusohjelmassa on sovittu, jos sitäkään.
Ostaa tekisi tästä huolimatta vähän mieli, mutta juuri nyt on vähän huonosti ammuksia.
Vahvasti näyttää siltä, että maailman talouskasvu on hidastumassa ja tällä on suuri vaikutus yritysten voittoihin. Osakkeiden arvostustasot ovat korkeat, mutta perustellut kroonisen matalan korkotason ja yritysten globalin aseman takia (=yrityksillä on etulyöntiasema suhteesa valtioihin eli verottajiin ja suhteessa työvoimaan).
Ilman sisäpiiritietoa tai erinomaista kykyä/tuuri on hankala koskaan tienata paljoa, kun hinnat ovat valmiiksi kovat. Hyvä periaate on ostaa silloin, kun raha on kallista ja hinnat halvat ja myydä, kun hinnat ovat korkeat ja raha halpaa. Tässä tosin voi joutua odottamaan kymmeniä vuosia ostoja ja myyntejä.
EUR-USD kävi jo kolmen sentin nousussa tänään. Mistä tämä kertoo? Varmaan jenkkien koronnostot on peruttu, mutta onko tässä nyt jotain muutakin. Kiinako laittoi isomman vaihteen sisään? OMXH kävi jo -6,6%. Enpä muista vastaavaa ellei sitten Elopin legendaarisena "lautta on tulessa" - päivänä.
Tältä näyttää pörssiromahdus. Hyppäsin just hyvään aikaan taalasta. Toki tulevasta ei tiedä. Oli jo sormi ostonapilla perjantaina, mutta päätin antaa vähän laskun rauhoittua ensin. Oli hyvä päätös result wise. Esim. Raytheonia olin ostamassa 107:ssä ja nyt 101,24 ja päälle vielä taalan vahvistuminen hurjasti tänään.
Kaiken maailman markkinakommentaattorien jälkikäteen kyhäämät selitykset päivän kurssiliikkeille on yksi turhimmista ja huvittavimmista ilmiöistä sijoitusmediassa, mutta kieltämättä kiinnostaisi kuulla joku looginen ja järkevä selitys eurodollarin viimeaikaiselle kehitykselle. Ei mulla ole tämän suhteen mitään näkemystä tai positioita, mutta poikkeuksellisen rivakka yhtäkkinen liikahdus on aika mielenkiintoinen. Etenkin, kun edellisissä kurssilaskuissa ja pikkukorjauksissa on mututuntumalta dollari ollut nimenomaan se turvasatamavaluutta joka vahvistuu suhteessa muihin.
Selittäkää joku mulle mistä on kysymys? MB?
Rational -8% ja Fastenal -5%. Hyvä alku, mutta etenkin ensinmainitulla olisi vielä huomattavasti matkaa järkeviin ostohintoihin. Jenkki-indeksitkin näköjään toipuvat alkujärkytyksestä. Päivän Fortumit olisi näköjään saanut kopattua halvemmallakin, kun olisi vielä malttanut.