Litecoinissa on bitcoinia pienempi block time eli transaktiot sujuvat sutjakkaammin ja se on myös pyörinyt vuosia osoittaen olevansa ihan oikea ja toimiva projekti. Silti se on käytännössä vähän kuin btc muttei kuitenkaan. Sanoisin että litecoin elää ja kuolee täysin bitcoinin mukaan, ostaisin mieluummin suoraan bitcoinia.
Bitcoin ja ethereum on mainittu täällä jatkuvasti, mutta ajattelin esitellä tässä lyhyesti muutaman muun altcoinin jotka näen keskivertoa tasokkaampina.
Ensimmäisenä Monero (XMR). Monero on alunperin bitcoinista forkattu ns privacy coin, eli sen tilisiirtoja tai eri tilien sisältöä on nykyteknologialla käytännössä mahdoton jäljittää tai selvittää. Monerolla on vuosien historia ja se on saavuttanut luotetun ykkössijan privacy coineissa. Riskeinä tietysti jos valtiot haluavat kieltää kryptoja ovat tämän tyyppiset coinit heti ensimmäiseksi tulilinjalla, ja lisäksi on lukuisia kilpailevia projekteja jotka yrittävät tuoda esim matemaattisesti kehittyneempää salausta.
OmiseGO (OMG) yrittää luoda keskittämättömän vaihtopörssin ja järjestelmän joka hoitaa maksuliikenteen sekä kryptoissa että fiat-rahassa. Tämä yritetään mahdollistaa Ethereumin plasma-teknologialla ja Omisegon plasma-kehitys tapahtuu symbioosissa Ethereumin kanssa. Omg-tokeneilla voi osallistua järjestelmän steikkaukseen (pos). Omisego on todella läheisissä väleissä Ethereumin kanssa ja projektin tukijoukoista löytyykin mm Vitalik Buterin. Ongelmina Omisegon kehitys ja menestys on lähes täysin kiinni Ethereumin kehityksestä, lisäksi perinteinen finanssiala kehittyy varmasti tulevina vuosina ja tulee pääsemään lähemmäksi kryptojen lähes reaaliaikaisia transaktioita.
RChain (RHOC/REV) on blockchain kuten ethereum eli mahdollistaa alustana erinäisten ohjelmien ja smart contractien ajamisen keskittämättömästi. RChain yritetään koodata alusta lähtien korjaamaan nykyiset skaalautuvuusongelmat, kyseessä on enemmänkin directed acyclic graph eli ns dag eikä niinkään yksiulotteinen blockchain, konsensusalgoritmina tulee olemaan casper-pos kuten ethereumissa ja koodauskieli perustuu samanaikaiseen laskentaan soveltuvaan rho-calculukseen. Casperin ja Ethreumin yksi pääkehittäjistä Vlad Zamfir on vahvasti mukana RChainissa, mikä antaa projektille heti uskottavuutta. Mainnet pitäisi lähteä käyntiin 2018/2019 vuodenvaihteessa. Ongelmana näitä ethereum-killereitä tuntuu tulevan lähes viikoittain eli ala alkaa olla todella kilpailtu vaikka suurin osa projekteista onkin heikkotasoisia eivätkä tule millään menestymään.
edit: Aiheeseen liittyvä youtube-linkki https://www.youtube.com/watch?v=uPZGwN47UY8 . Kryptot on äärispekulatiivisia ja niistä voi olla montaa mieltä ja se on ok. Mutta yksi asia mikä yllättää aina on vuosien varrella kehittynyt kryptoräppi :D
Latasin päivittäiset kurssilukemat Bitcoinille ja Ethereumille dollaria vastaan Coinmetricsistä. (https://coinmetrics.io/). Laskin prosentuaaliset daily returnsit molemmille, ja näiden välisen korrelaatiokertoimen 200 päivän liukuvassa ikkunassa. Näyttää siltä, että Bitcoinin ja Ethereumin kurssikehitys on yhä enemmän sidoksissa toisiinsa.
Nyt on aika rajua laskua kryptoissa ja yksi syy taitaa se että USA on alettu tutkia onko Bitcoinin hintaa manipuloitu. Tämä tutkinta ei ainakaan nopeuta instituaalisen rahan tuloa kryptoihin. Saa nähdä tuleeko tuosta tutkinnasta mitään.
On taas ollut aika aika rajua pudotusta kryptoissa. Kohta mennään jo alle 300 miljardin total market capin ja laskua tässä kuussa on jo reilu 100 miljardia.
muugg]Monero on alunperin bitcoinista forkattu ns privacy coin...[/quote kirjoitti:
Tarkoitin siis bytecoinia, en bitcoinia.
Yhden bitcoinin hinta on nyt noni $7500. Joulukuun huippujen jälkeen ns bear marketissa tukitasona on ollut suunnilleen $6k-$7k väli. Jos katsotaan bitcoinin historiaa niin vastaavia eksponentiaalisia nousuja seuranneissa laskuissa on hinta silti pysynyt aiempaa nousua edeltävää tasoa korkeammalla. Mikäli tämä pätee vieläkin näkisin että nyt olisi noin $3k-$5k tason kestettävä.
Mihin perustuu tämä väite, ettei kokeneet sijoittajat ole lähtenyt mukaan? Minä en ainakaan pysty sitä todistaan puolesta tai vastaan, mutta en myöskään uskalla väittää kumpaankaan suuntaan. Kryptot on siitä erikoinen omaisuuslaji, että se on helppo varastaa verrattuna esim. osakkeisiin, eli niistä omistuksista ei huudella kovin paljon julkisesti. Niissä on kuitenkin mahdollisuus anonyymeihinkin siirtoihin ja yleensä niiden omistaja omistaa privaattiavaimet niihin ja niihin pääsee suoraan käsiksi, eikä tarvitse esim. sijoituspankin kautta niitä siirrellä, niin ne ovat oiva varastuskohde rosvoille. Varsinkin jos isot tunnetut sijoittajat niistä lähtisi huutelemaan julkisesti. Itsekin mietin joka kerta tarkkaan, mitä paljastan omista omistuksista jopa tälläkin foorumilla ja nimimerkin takaa voin vähän raottaa omistuksia. Siinä saa helposti maalitaulun selkään, vaikka ei isoista summista puhuttaisi.
Mielestäni on loogisempaa olettaa, että sijoittajia ei ole jos niitä ei missään näy. Etenkin kun kokeneet sijoittajat normaalisti vaativat kunnon analyysin sijoituskohteen tuotoista ennen päätöstä. Toki tuo perustelusi voi osittain pitää paikkaansa, mutta se on myös yksi kryptojen isoista miinuksista. Jos hukkaat lompakon tai lompakko hakkeroidaan, niin keinoja rahojen takaisinsaamiseen ei oikein ole. (tässä kohtaa siis puhuttiin BTC 8k, ETH 700 tasoilta mukaan lähteneistä sijoittajista)
Casteliero kirjoitti:
Itse uskon kanssa, että seuraava isompi nousu tapahtuu institutionaalisen rahan tullessa markkinoille. Ja sitä kohti kaikki kehitys on menossa. Esim. isojen pankkien kryptotreidaus platformit, krypto indeksit, futuurimarkkinat, custody-palvelut jne. Ei näihin panostettaisi, jos ei uskottaisi kryptomarkkinoiden kasvavan ja institutionaalisen rahan tuloon.
Mielestäni esim. Goldman Sacsin kryptotreidaus ei tarkoita, että he uskoisivat kryptoihin vaan että he näkevät että kryptoja treidaamalla voi tehdä rahaa. Tähän minäkin uskon. Siihen en usko, että joku iso instituonaalinen sijoittaja ostaisi suurilla summilla jotain kryptovaluuttaa perustuen sen potentiaaliseen arvonnousuun.
Onko kellään omakohtaista kokemusta yrityksen perustamisesta cryptojen treidausta ajatellen? Verotus olisi ainakin sitä kautta jo järkevää. Onko kuinka pitkällinen prosessi ja mitä rahallisia panostuksia se vaatisi? Riittääkö toiminimi, vai pitääkö olla osakeyhtiö?
Oy:n kautta viimekesästä treidaillut kryptoja ja toistaseks linnalta vältytty. DB on siis firman pankki
Oisko mitään suosituksia mistä kirjanpito/tilitoimisto yhtiölle? Treidatessa tulee paljon transactioita, niin menee hirveästi aikaa jos itse koittaa laskea kaikki kaupankäynnin kulut, luovutustappiot jne. Toinen pointti mikä askarruttaa on se, että pitääkö saittien tilit tehdä yrityksen nimiin ja depot myös yhtiön pankkitilin kautta ennenkuin verotukselliset seikat ja kirjanpito saadaan yhtiön kautta toimimaan?
Todistusaineistoa, joka viittaa siihen, että Bitconin hintaa on manipuloitu Tetherin avulla. Kun Bitconin hinta on laskenut, suuria määriä uutta Tetheriä on tullut markkinoille, joilla on sitten ostettu Bitcoinia. Nämä tapahtumat selittävät 50% Bitcoinin arvonnoususta. Jokaista Tetheriä kohden kuuluisi olla yksi fiat-dollari jossain Tether Incin tilillä, mutta tätä ei ole tarkastanut mikään kolmas osapuoli. Suunniteltu auditointi peruuntui tuntemattomista syistä. Voi siis olla, että Tetheriä on luotu tyhjästä. Vaikuttaa hyvin epäilyttävältä.
Korjaan. Auditoinnin perumisen syy ei ollu tuntematon, vaan se, että auditoija kysyi liian tarkkoja kysymyksiä. Tether Incin tiedote:
"We confirm that the relationship with Friedman is dissolved. Given the excruciatingly detailed procedures Friedman was undertaking for the relatively simple balance sheet of Tether, it became clear that an audit would be unattainable in a reasonable time frame. As Tether is the first company in the space to undergo this process and pursue this level of transparency, there is no precedent set to guide the process nor any benchmark against which to measure its success."
Bitcoin & kumppanit kuplasta alkaa olla ilmat puhkaistu pois. Mielestäni parabolisessa nousussa kaikki kuplan tunnusmerkit lopulta täyttyivät ja -70% lasku kertoo, että innostus lähti käsistä. Lasku ei ollut kovin vaikea nähdä.
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun miljardeja uutta rahaa tuli nopeasti tähän ekosysteemiin. Aiemmat nousupiikit olivat uuden rahan suhteen aika rajallisia.
Aiemmin totesin shorttaavani Bitcoinia alle 10k hinnan asti ja ostavani aikaisintaan 5k hintaan. Ethereumissa taisin kirjoitella, että 400 olisi kiinnostava hinta. Hinnat alkavat olla lähellä tavoitteita. Nyt harkitsen, että pistäisin prosentin salkusta näihin ja johonkin muuhun kryptoon.
Edelleen netissä näkyy aika huonosti perusteltuja ostoanalyysejä, mutta kyllä tunnelma on nyt realistisempi ja hype laskenut. Vaikka nämä luottokorttivelalla ostaneet on poistettu markkinoilta, ei verta varsinaisesti ole kadulla. Luultavasti ei ole vielä optimaalisin aika ostaa, mutta mistäs näitä ikinä varmasti tietää.
En ole täysin vakuuttunut, että nykyhinnoilla näissä value(miten sen nyt määritteleekin) olisi mitenkään ilmeinen. Näen kyllä potentiaalia, mutta edelleen aika vaikea on arvioida mikä jonkun Ethereumin oikea arvo on. Omalta kannaltani ostossani enemmän kyse olisi, että ala on mielenkiintoinen ja altis voimakkaalle nousuille myös jatkossakin. Oli ne sitten luonteeltaan lähinnä spekulatiivisiä tai ei.
Jos pitäisi pari muuta ostokohdetta löytää, niin onko netissä mitään kansantajuisia analyysejä potentiaalisimmista kohteista?
Vilkaisin yhden vuoden Bitcoincharttia. Teknisen analyysin ja kryptovaluuttojen suurena asiantuntijana näkisin nyt @10.600 USD hyvän paikan paeta vuorille ja alkaa joogaamaan.
Jääköön sanomatta mitäs mie sanoin. Bitcoin sinnittelee tosin vielä yli USD 6.000.
Mie en aio liittyä Jensin ja Daytraderin seuraan kryptovaluuttaspekulantiksi, vaikka kurssi laskisi tästä reilustikin. Naiminen, juominen ja ilmalla spekulointi sujuvat paremmin nuorilta miehiltä. Kumpikaan ei ole tietääkseni siis vielä ostanut, mutta molemmat puhuivat jostain 5.000 dollarin hintatason kokeiluista.
Jos pitäisi pari muuta ostokohdetta löytää, niin onko netissä mitään kansantajuisia analyysejä potentiaalisimmista kohteista?
Aivan alkuun pitää mainita etten ole mitenkään syvällisesti perehtynyt cryptomaailmaan, mutta itse pidän kohtuullisen hyvinä Steemit, Medium ja Hacked sivustoilta löytyviä kirjoituksia. Lisäksi Reddit:stä löytyy myös hyviä pohdintoja jos skippaa pahimmat hypetyspuheet. Toki Forbes:sta ja muut tunnetut lähteet ovat hyviä varsinkin objektiivisuuden suhteen.
Itse tein pahimman hypen aikaan hyvät prosentit Bitcoin ja Ethereum ETN:llä ja Cardano:lla aivan törkeän hyvät prosentit. Valitettavasti myin vain puolet huipulla ja ostin ainoastaan muutamalla satasella.
Jäljelle jääneet varat on jaettu seuraaviin cryptoihin: Ethereum, NEO, Stellar, Cardano, Qtum, Ardor
Painottuu siis suuresti platform tyyppisin cryptoihin. Mielenkiintoisia löytyy varmaan muitakin, mutta näihin olen itse jonkun verran perehtynyt.
Jos enemmän tuottopotentiaalia haluaa niin voisi olla tuollainen vähän "alempana" listalla oleva coini hyvä.
Bitcoin & kumppanit kuplasta alkaa olla ilmat puhkaistu pois. Mielestäni parabolisessa nousussa kaikki kuplan tunnusmerkit lopulta täyttyivät ja -70% lasku kertoo, että innostus lähti käsistä. Lasku ei ollut kovin vaikea nähdä.
Kryptokuplassa on yhä 100% ilmaa, eihän kryptoilla ole arvoa muuten kuin hauskana pyramidipelinä, jossa kolikoiden hinta riippuu järjestelmään uskovien idioottien määrästä. Käyttöarvoahan kryptoilla ei käytännössä ole.
Ilmallakin voi toki keinotella jos löytyy riittävästi tyhmiä ostajia ja loistava taito ajoittaa, ei siinä mitään.
Kryptokuplassa on yhä 100% ilmaa, eihän kryptoilla ole arvoa muuten kuin hauskana pyramidipelinä, jossa kolikoiden hinta riippuu järjestelmään uskovien idioottien määrästä. Käyttöarvoahan kryptoilla ei käytännössä ole.
Vakavammin puhuen, ongelmana on ehkä se että niitä kansantajuisia kyllä riittää, mutta mistä löytäisi vähän tajuisampaa. Jos joku on todella löytänyt kunnon analyysiä, olisin itsekin kiinnostunut. Tähän asti nimittäin menty kryptojen omien sivujen kautta, whitepapereita kahlaamalla, erinäisiä foorumeita ja tubettajia tutkimalla (työlästä, koska kohtuullisen täynnä sisällötöntä juupas-eipästä). Kryptoihin keskittyneitä isompia uutissivujakin kannattaa seurata, niin pysyy kärryllä mitä kaikkea kryptomaailmassa tapahtuu (sama ongelma näissäkin, työlästä suodattaa oikeita asioita kaiken hypen ja tauhkan seasta). Nämä kommentit siis liittyen analyysiin, joka liippaisi edes jotenkin jotakin fundamentteja. Teknistä analyysiä löytyy kyllä kryptoista joka lähtöön, sen laadusta en osaa sitten sen kummempaa sanoakaan.
Monessa niissä on jotain potentiaalia, mutta mitkä niistä vaikkapa oikeasti rikkoo jonkin olemassa olevan ansaintalogiikan välikerroksineen krypton päällä pyöriväksi vertaistaloudeksi, ja mitä se tarkoittaa ko. krypton arvolle, siinäpä sitä onkin pohtimista. Toisaalta kuten jossain kohtaa aiemmin tässä ketjussa todettiin, sen ymmärtäminen missä tuo disruptio tulee tapahtumaan, voi toisaalta auttaa shorttien löytämisessä, joka voi olla ehkä helpompaakin kuin tuo voittajien keksiminen.
Jos pitäisi pari muuta ostokohdetta löytää, niin onko netissä mitään kansantajuisia analyysejä potentiaalisimmista kohteista?
Vakavammin puhuen, ongelmana on ehkä se että niitä kansantajuisia kyllä riittää, mutta mistä löytäisi vähän tajuisampaa. Jos joku on todella löytänyt kunnon analyysiä, olisin itsekin kiinnostunut.
En tiedä lasketaanko tätä varsinaisesti analyysiksi, mutta Invest Like The Best podcastin viimeisimmässä jaksossa käydään läpi joitain uusia tokeneja/coineja. http://investorfieldguide.com/multicoin/
Latasin päivittäiset kurssilukemat Bitcoinille ja Ethereumille dollaria vastaan Coinmetricsistä. (https://coinmetrics.io/). Laskin prosentuaaliset daily returnsit molemmille, ja näiden välisen korrelaatiokertoimen 200 päivän liukuvassa ikkunassa. Näyttää siltä, että Bitcoinin ja Ethereumin kurssikehitys on yhä enemmän sidoksissa toisiinsa.
Mielenkiintoinen grafiikka ja kieltämättä tuloksesi yllätti minut
Ei nyt oikein kryptot saa nostetta mistään, vaikka esim FB taas alkaa mainostamaan kryptoja niin silti ei nostetta näy. Bitcoinin market cap laskee kohta alle 100 miljardin ja muutenkin kaikki kryptot laskee.
Ei nyt oikein kryptot saa nostetta mistään, vaikka esim FB taas alkaa mainostamaan kryptoja niin silti ei nostetta näy. Bitcoinin market cap laskee kohta alle 100 miljardin ja muutenkin kaikki kryptot laskee.
Ei nyt oikein kryptot saa nostetta mistään, vaikka esim FB taas alkaa mainostamaan kryptoja niin silti ei nostetta näy. Bitcoinin market cap laskee kohta alle 100 miljardin ja muutenkin kaikki kryptot laskee.
Tämmöiset postaukset selvä merkki siitä että pohja tai ainakin väliaikainen pohja alkaa olemaan lähellä, se on markkinasyklin yksi viimeisiä bear vaiheita joka tunnetaan myös masennusvaiheena.
Ollut viimeaikoina vähän kiireitä, niin ei ole kerennyt keskusteluun osallistumaan, mutta ajattelin jakaa kaksi videota joihin törmäsin viime viikolla ja ne on todella informatiivisia. Ne avaa syitä, miksi kryptot on niin iso asia ja enempi niiden luonteesta. Hyvää katsottavaa ihan kaikille, jos vaan on puolitoista tuntia aikaa.
Ensimmäinen on Olaf-Carlson Ween presentaatio Time Summitissa ja jos haluaa vaan yhden näistä videoista katsoa, niin tämä on se. Tässä käydään mm. läpi miksi valuutta on harhaanjohtava nimitys virtuaalivaluutoille, miksi avoimet järjestelmät ovat tärkeämpiä kuin suljetut ja heidän rahaston, Polychain Capitalin sijoitusfilosofiaa. Tämä video myös vastaa moniin yleisimpiin kysymyksiin, mitä skeptikoilla yleensä on.
Toinen video on sitten Andreas Antonopouloksen video, joka on todella tunnettu kryptopuhuja eri tapahtumissa. Hänellä on hyvä youtube kanava muutenkin, missä on näitä esiintymisiä ja muita asiaan liittyviä keskusteluja. Tällä videolla hän kertoo Olafia tarkemmin, miksi ne avoimet ketjut on juuri ne tärkeämmät ketjut. Esiintyminen on kuvattu WeAreDevelopers World Congressissa Itävallassa toukokuussa.
Harmi jos tehdään noilla kaupankäynti lähes mahdottomaksi. Mikäköhän toi ns. raja noille uusille "ehdoille" nyt oikeasti on, 29.5. vai heinäkuun alku. Vähän outo juttu kaikin puolin. Ei kai noita nyt voi jälkitäteen takautuvasti tulkita, mutta aikamoinen soppa kuitenkin. Aika absurdilta kuulostaa toi krypto-krypto myyntivoittovero (tappioitahan ei saisi tietenkään vähentää, mitä!?).