18.12.2017 - 11:28

Gamblerrr3

+15
Liittynyt:
13.1.2017
Viestejä:
90
HanTsiip kirjoitti:
Peltinen kirjoitti:
HanTsiip kirjoitti:

Sijoittajan näkökulmasta paras veto saattaa olla vaikkapa jokin, mitä Antonopoulos kutsuu ”Justin Bieber” -kolikoksi. Näiden haistaminen vaatii osaamista ja perehtyneisyyttä aihealueeseen. Kotiläksyjen tekemiseksikin sitä kutsutaan, tai ainakin kutsuttiin joskus ennen.

Coinmarketcapissa on listattuna 1358 altcoinia, onnea vaan Justin Bieberin metsästämiseen. Ei varmaan mene kauaa, ennen kuin se Bieber-coin hassuttelukin sinne ilmestyy.

1364 nyt...

Helsingin pörssissä on First North mukaan lukien n. 150 yritystä, Nasdaqissa kai jotain 3600 jne. Luulisin, että nämä markkinat ovat hinnanmuodostukseltaan tehokkaammat kuin kryptomarkkinat. Näitä markkinoita seuraa koulutettu analyytikkoarmeija. Silti koko tämän sivuston pääajatuksena ja keskustelun painopisteessä on, että näillä markkinoilla voi (helposti?) harjoittaa esim. osakepoimintaa (tämän kannattavuuteen voi kannattaa perehtyä vaikkapa lukemalla tutkimustuloksia fund managereiden pärjäämisestä esim. osoitteessa https://us.spindices.com) . Kuinka vaikeaa poiminta sitten on kryptomarkkinoilla, joilta tn. ainakin toistaiseksi olennaisesti puuttuu kaikki yllä mainitut ominaisuudet? Sokeiden maassa yksisilmäinenkin on kuningas.

Mutta, jos vielä silti tuntuu, että et löydä sellaista kulmaa, että osaamisen/kokemuksen tms. kautta uskoisit löytäväsi ns. edgeä, niin ainahan voit indeksoida. ETF:iä odotellessa, Coinmarketcap10/25/whatever rakentaminen onnistuu itsekin pienellä perehtymisellä, seuraamisen pohtimiseen kannattanee volan takia jonkin verran aikaa käyttää. Sitten vaan makronäkemystä kehiin. Ollaanko omaksumisen S-käyrän eka mutkassa, tai jo "suoralla" vai kenties kuplakäyrän kohdassa x?

Itsekkin mietiskellyt samanlaisia, onko nyt vähän niinkö pokerin kulta-ajat tietyssä mielessä että ns suht pienellä perehtymisellä on kohtuu helpot valuet saatavissa :)

E: esim just vaikka top 20 mcap portfolion ois tehny vuoden alus ja vaikka viikon välein päivittelyt sen sisältöä niin morjens.

E2: jännä nähdä että miten ja milloin mutta kaiken järjen mukaan alkaa varmasti hiljallee tuulipuku massi seuraamaan smart moneyta tässä skenessä mut uskoisin et isossa kuvassa äärimmäisen harva ymmärtää miten koko kryptoekosysteemi toimii/voisi toimia.

18.12.2017 - 11:57

Jmakela

+115
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Korjaus tuohon edelliseen. CME sopimukset on 5 Bitcoinia kun taas Cboe on vain 1. Eli ihan hyvin on lähtenyt CME futuurit käyntiin.

18.12.2017 - 14:39

bagholder

+4
Liittynyt:
15.12.2017
Viestejä:
7

Cardanon arvon nousu on taysin perusteetonta naihin sfaareihin kuin se on noussut. Kukaan ei sita viela kayta ja homma on viela paperilla. Myos EOS:n nousu naihin lukemiin nayttaa perusteettomalta. 

Minun papereissani Ethereum toimii mittatikkuna muille alustoilla kuin Cardano, EOS ja Neo. Naista Neo on selvasti pisimmalla, heilla on jo yli 10 ICOa signattu ja dAppeja tulossa pitka liuta. Viela kestaa etta dApp-kisat Microsoftin ja CoZin kanssa saadaan pakettiin, mutta naiden myota ekosysteemiin tulee taas paljon lisaa virityksia mitka kayttavat Neoa pohjanaan.

Neon arvostus on talla hetkella noin 40% Cardanosta, mika on kasittamatonta. Tilanne pitaisi olla toisin pain. Se saattaa kaantyakin nopeasti, jos/kun Kiina saa reguloitua ICOt. Neolla compliance on huomattavasti paremmalla tolalla kuin millaan sen kilpailijoilla etenkin Kiinan osalta, joten on syyta odottaa, etta Neolla on karkipaikka hallussaan kun Kiina sallii jalleen ICOt. Mikali Kiina nimeaa Neon official partnerikseen, Neolla on nykymarkkinalla ainekset nousta arvostukseltaan helposti 3-4x. Talloin market cap olisi $15-20bn. Se kuvastaisi paremmin sita eroa mika Neolla ja Ethereumilla on talla hetkella - Ethereum on selvasti edella, mutta ongelmat Ethereum-verkossa ja Neon rajusti kasvava smart economy on nayte sille, etta Neon todellinen hinta ei kuulu olla 1/14 Ethereumista. Se kuinka paljon Ethereum on yliarvostettu ja Neo aliarvostettu, on taysin oma keskustelunsa, mutta tama gappi ilman Kiinan regulaatiotakin on oltava pienempi. Nyt Neo ottaa kiinni, mutta aika nayttaa kuinka paljon. Market capin nousu $10bn asti olisi Ethereumin hintaan nahden perusteltua.

19.12.2017 - 16:28

Jmakela

+115
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Kertokaa joku joka tietää enemmän kryptovaluutoista minkä takia Bitcoinin hinta on nyt pysynyt siinä 18-19k pinnassa jo jonkun aikaa mutta muut valuutat keulii taas kymmeniä % päivässä. Onko syy se että sijoittajat etsivät "uutta" Bitcoinia ja siksi muiden hinta nousee?

19.12.2017 - 18:39

bagholder

+4
Liittynyt:
15.12.2017
Viestejä:
7
Jmakela kirjoitti:

Kertokaa joku joka tietää enemmän kryptovaluutoista minkä takia Bitcoinin hinta on nyt pysynyt siinä 18-19k pinnassa jo jonkun aikaa mutta muut valuutat keulii taas kymmeniä % päivässä. Onko syy se että sijoittajat etsivät "uutta" Bitcoinia ja siksi muiden hinta nousee?

 

Tama oli odotettavissa sen perusteella, etta BTC dominance nousi Bitcoinin raketoinnin myota jopa 65% tasolle kokonaismarkkinaan nahden. Kokonaismarketcappiin on vain tullut rahaa siita huolimatta etta Bitcoin on laskenut hieman. Rahaa valuu ylhaalta alas.

19.12.2017 - 20:51

Korz

+1
Liittynyt:
1.8.2017
Viestejä:
6

Mitäs olette mieltä ADA  altista, onko nousupotentiaalinen? Onko noiden säilytys mahdollista muualla kuin pörsseissä?

20.12.2017 - 11:29

Jmakela

+115
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Kysymys kryptovaluutan omistajille: Jos kryptovaluutta mitä omistatte putoaa päivässä esim 15% niin luotatteko siihen että hinta nousee vai myyttekö pois tappiolla? Vai onko positionne sen kokoinen että ei ole väliä vaikka hinta laskisi 90%?

20.12.2017 - 11:58

Casteliero

+7266
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2337

Jmakela: Jos fundamentit ei ole muuttunut ja kehitys suunta pysyy samana, niin luotan kyllä siihen, että hinta nousee. Puhun siis lähinnä alustoista ja ICO:ista, Bitcoinin ja muiden kolikkojen kanssa tilanne voi olla toinen, kun niiden arvo perustuu lähinnä "ilmaan". Ethereumin osalta esim. katselen uutiset, onko jotain syytä miksi hinta tippuu, jos ei niin niin kauan kuin transaktiot, wallettien määrä jne. on kasvussa niin olen varsin positiivinen kasvun suhteen ja 15% päivä heilahdukset ei siinä haittaa. En myöskään treidaa, enkä katso näitä itse kaupankäynti instrumentteina, vaan enemmän sijoituksena ja olen pidemmällä aikajänteellä pelissä mukana.

20.12.2017 - 12:05

Jmakela

+115
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Kiitos vastauksesta. Pitkällä aikavälillä sijoittamisessa ei varmastikkaan kannata myydä pois jos sukeltaa. Mutta kuinka moni sijoittaa pitkällä aikavälillä kun tuntuu siltä että halutaan nopeat voitot pois parissa viikossa tai kk.

20.12.2017 - 12:27

Soisansabai

Liittynyt:
20.12.2017
Viestejä:
2

Casteliero, mitäs kryptoja suosittelisit kun pitkään lueskellut tätä foorumia ni tunnut aika perehtyneeltä kryptoihin. Itellä löytyy pelkästään Bitcoinia ja Ethereumia XBTEinä. Pitkään jo ollu aikeina esim. Litecoinia, IOTAa ja NEOta hommata. Vihdoin sain aikaiseksi tilit Coinmotioniin ja Binanceen, siis pystyykös Coinmotionista siirtää Bitcoineja Binanceen? Ja kannattasko eka siirtää pienellä määrällä vaan ja testata miten juttu menee, vai pystyykö näissä kämmäillä helposti. 

20.12.2017 - 13:32

node

+118
Liittynyt:
28.11.2017
Viestejä:
149

Mitäs mitäs - onko Casteliero sittenkin vain Ethereumin kauppamies?

Casteliero kirjoitti:

...Bitcoinin ja muiden kolikkojen kanssa tilanne voi olla toinen, kun niiden arvo perustuu lähinnä "ilmaan".

https://www.youtube.com/watch?v=kpxzLTJHU4c

(Kannattaa myös selvittää kuka puhuu tuossa videolla.)

 

Ethereum:

  • Olenko ymmärtänyt oikein, että Ethereum-tokenien määrää ei ole määritelty?
  • Entäs mikä on Ethereum-tokenien laillinen suoja eri valtioissa? Suomessa?
  • Eli mitä oikeasti omistaa kun omistaa Ethereum-tokeneita?

 

 

20.12.2017 - 13:55

sharkie

+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22
Soisansabai kirjoitti:

Vihdoin sain aikaiseksi tilit Coinmotioniin ja Binanceen, siis pystyykös Coinmotionista siirtää Bitcoineja Binanceen? Ja kannattasko eka siirtää pienellä määrällä vaan ja testata miten juttu menee, vai pystyykö näissä kämmäillä helposti. 

Ite käytin siirtoihin juuri OP-> Coinmotion->Binance. Nordealla menis vissiin nopeemmin, OP talletus kesti hemmetin kauan joku 4pv että perillä. Sit Coinmotion osti vaan bitcoineja ja sendi ne Binanceen,toi hoitu alle päivässä ja menee aika instana vissiin kun on ollut coinmotion asiakas joku 3vk tms. Jotain kopioita joita lähettää tos välis ajokortista coinmotioniin,niillä joilla on nordean tili on vissiin joku pankkitunnistautuminen. Kuluthan oli aika kovat kun sendi rahaa coinmotion ja vaihtoi ne bitcoineiksi (3k meni muistaakseni 60e). Coinmotion aivan jäissä lisääntyneiden asiakkaiden takia ja kun kulut on tota luokkaa niin toi Prasoksen osake vois olla parempi sijoitus..

20.12.2017 - 16:53

Kommervenkki

+22
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99
sharkie kirjoitti:
Soisansabai kirjoitti:

Vihdoin sain aikaiseksi tilit Coinmotioniin ja Binanceen, siis pystyykös Coinmotionista siirtää Bitcoineja Binanceen? Ja kannattasko eka siirtää pienellä määrällä vaan ja testata miten juttu menee, vai pystyykö näissä kämmäillä helposti. 

Ite käytin siirtoihin juuri OP-> Coinmotion->Binance. Nordealla menis vissiin nopeemmin, OP talletus kesti hemmetin kauan joku 4pv että perillä. Sit Coinmotion osti vaan bitcoineja ja sendi ne Binanceen,toi hoitu alle päivässä ja menee aika instana vissiin kun on ollut coinmotion asiakas joku 3vk tms. Jotain kopioita joita lähettää tos välis ajokortista coinmotioniin,niillä joilla on nordean tili on vissiin joku pankkitunnistautuminen. Kuluthan oli aika kovat kun sendi rahaa coinmotion ja vaihtoi ne bitcoineiksi (3k meni muistaakseni 60e). Coinmotion aivan jäissä lisääntyneiden asiakkaiden takia ja kun kulut on tota luokkaa niin toi Prasoksen osake vois olla parempi sijoitus..

Toinen varteenotettava vaihtoehto ja halvempi on luoda tili Krakeniin johon EUR depo ilmainen ja tier 2 verifioonti on käytännön instana, jolla 1750€ saa per päivä talletettua. Tier 3 meni itsellä päivässä (passi ja osoitteen verifioonti esim. tiliotteella). Rahat IBAN-siirrolla päivässä tai aamulla tehtynä jopa samana päivänä. Siellä jo ihan ok valikoima isoimpia kolikoita tai sieltä ostaa esim. Rippleä (XRP) jolla halvat ja nopeat siirrot (kurssivaihtelua ei juuri ehdi tulla), jotka taas siirtää minne pörssiin itse haluaa (Binance, Bitfinex, Poloniex yms). Kotiutus käänteisessä järjestyksessä ja Krakenista rahat kiinteällä 0,09€ kululla jopa samana päivänä (aamulla tehty kotiitus) suomalaiselle tilille.

Näin välttyy BTC:n pitkähköiltä siirtoajoilta ja isoilta kuluilta. Tosin transaktiomaksuja menee mutta taker feet on luokkaa 0,26% kalleimmillaan, joten taitaa silti säästää vaikka muutama ylimääräinen transaktio olisikin välissä. 

20.12.2017 - 23:35

Aewanhou

Liittynyt:
7.10.2017
Viestejä:
5

Jos haluaa siirtää rahoja Binanceen ja ostaa niillä muita cryptoja, kannattaa ehdottomasti ostaa etheriä ja siirtää sitä. Ainakin Coinbasesta jos siirtää Bitcoinia maksaa se siirtäminen tyyliin 10-15€, mutta kun siirrät etheriä niin se maksaa 0.35€. Etherillä voi sitten ihan samalla tavalla ostaa muita cryptoja binancesta. Ja tietty kannattaa muistaa ettei yritä siirtää etheriä bitcoin lompakkoon tai päin vastoin. Voipi muuten rahat hävitä. aina sama crypto samaan lompakkoon. :) 

21.12.2017 - 04:06

hno8888

Liittynyt:
20.12.2017
Viestejä:
1

hello! 

täällähän tuntuu olevan asiantuntevaa porukkaa!! minulla olisi teille yksi kysymys kylläkin aiheesta poiketen:

mikä olisi paras platformi päivätreidaajalle joka harrastaa suht nopeatempoista daytreidiä ja news scalpingia?? CFD:t ja osakkeet olis kiikarissa...  olen harrastanut paper treidiä nyt n. 6kk:tta ja olen ihme kyllä kirjanpitoni mukaan plussan puolella.  aloitusbalance olisi näillä näkymin 5000e .... eli suht pienillä paukuilla olis tarkoitus treidata... elikkäs keskimäärin 2% pääomasta per treidi... hyviä ehdotuksia perusteluineen otetaan kiitollisena vastaan!!  

21.12.2017 - 06:17

Casteliero

+7266
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2337

node: En minä pelkästään Ethereumin kauppamies ole, omistan myös muita kolikoita, mukaan lukien Bitcoinia. Sen verran kauan olen myös nettipalveluiden kanssa vuosien saatossa töitä tehnyt, että Thiel on tuttu mies. Sanoin tuon ”ilman” tuossa, koska Bitcoinin arvo perustuu sille, mitä siitä toinen on valmis maksamaan. Se ei tarkoita kuitenkaan, että pitäisin sitä huonona vaihtoehtona tai muutenkaan kritisoisin sitä, löydän itse ainakin valtavasti tukea sille miksi Bitcoin ja muut virtuaalirahat nousee vielä arvossaan ja mitä käyttöä niillä tulee olemaan. Mutta se on pidempi tarina netin ja verkon kehityksestä ja suunnasta mihin ollaan sen suhteen menossa.

Ethereumista olen itse eniten kiinnostunut, koska olen kiinnostunut enemmän teknologiasta, kuin ideologiasta tai kaupankäynnistä. Luokittelen kolikot eri kategorioihin ja Ethereum on alusta tokeneissa reilusti muita edellä kehityksessä ja muut joutuu tekemään todella paljon kehitystyötä saadakseen Ethereumin kiinni. Se tulee olemaan seuraavien ehkä 5 vuoden aikana käytännössä mahdotonta, niin vahva etumatka Ethereumilla on kehityksessä ja verkostoitumisessa. Mutta se ei tarkoita, että Ethereumilla saisi parhaat voitot, vaan pienemmät kolikot heilahtelee isommin ja tarjoaa parempia voittopaikkoja.

Alla minun henkilökohtainen jaottelu tapa tokeneihin:

Se miksi nään, että Ethereum on kehityksessä reilusti muita alustatokeneita edellä on ihan selkeät numerot. Kehittäjiä löytyy joidenkin lähteiden mukaan jo kuusi numeroinen määrä, jotka kehittää Ethereumia tai palveluita sen päälle. Päivittäiset transaktiot on parhaimpina päivinä ylittänyt jo miljoonan rajan. Tilien määrä on jatkuvassa kasvussa. Julkinen kiinnostus lisääntyy jatkuvasti, joka näkyy esim. Googlen hakujen määrässä. Institutionaalinen tuki on isointa mitä lohkoketjuilla on (esim. Enterprise Ethereum Alliancessa yli 200 jäsentä). Projekteja ja ICO:ja Ethereumin päälle on rakennettu jo satoja, ellei tuhansia. Network effect ja alustojen first mover advantage on huimia verrattuna muihin, niin kuin Bitcoinilla on valuuttojen puolella.

Vastaavasti jos lähdetään vertaamaan esim. Tezosiin, EOS:iin, Qtumiin, NEO:oon, niin heidän kehitystiimit lasketaan vielä neljän käden sormilla. Ketjuja ei ole vielä livenä ja palveluita ei ole rakennettu päälle. IOTA on täysin vielä teoria asteella, eikä ole varmuutta, että tangle toimisi suljetun ympäristön ulkopuolella. Cardanon esittelyvideon katsoin aiemmin ja Charles Hoskinson luetteli enemmän ongelmia, kuin kertoi niihin ratkaisuja (henkilökohtaisesti pidän muutenkin vähän epäilyttävänä kaverina, sen takia miten käyttäytyi Ethereum splitin aikoihin). Näissä varmasti potentiaalia piisaa reilusti ja rahaa voi tehdä Ethereumia paremmin, mutta itselle henkilökohtaisesti suurimmaksi osaksi valuaatiot karannut kehityksen ohi heittämällä.

Ethereumien määrästä sen verran, että sitä ei ole rajattu, mutta se rajautuu jonnekkin 110-120 miljoonan väliin automaattisesti, kun siirrytään Proof-of-Stake systeemiin. Ja se mille Ethereumin ja muiden alustatokeneiden arvo perustuu, on transaktioiden määrään. Eli mitä enemmän verkkoa käytetään, sitä enemmän Ethereitä tarvitaan palveluiden, smart contractien ja siirtojen suorittamiseen. Verkko luo siis itse tarpeen ja markkinat. Ja tässä korostuu taas Ethereumin etumatka ja network effect. Tuhansia palveluita Ethereumin päällä, kokoajan kasvava määrä transaktioita, enemmän tarvetta Ethereille niiden maksuun, hinta nousee.

Mutta kuten sanoin, en pelkästään ole Ethereum kauppamies, mutta eniten tällä hetkellä siitä kuitenkin kiinnostunut.

21.12.2017 - 09:12

Peltinen

+79
Liittynyt:
26.5.2016
Viestejä:
115

Jos tässä pohditaan (nykyisten) kryptovaluuttojen riskejä, niin alla ne mitä itselle tuli mieleen / olen lukenut.

1. Viranomaismääräykset. Verotuksen ja rahanpesun estämisen takia viranomaiset saattavat jossakin vaiheessa puuttua ja kieltää nämä anonyymit ja rajattomat valuutat. Toistaiseksi riittää sääntely siinä vaiheessa, kun niitä vaihdetaan "oikeaksi" rahaksi mutta entä sitten, kun tarve vaihtaa näitä perinteisiksi valuutoiksi poistuu?

2. Tekniset rajoitukset. Joku bitcoin toimii tasan niin kauan, kun niillä käydään vaan spekulatiivista kauppaa ja jotain nappikauppaa (sekä kuvaannollisesti että kirjaimellisesti otettuna). Oikeaksi maailmanlaajuiseksi valuutan korvikkeeksi siitä ei teknisistä syistä ole.

3. Isot pojat kiinnostuvat aiheesta. Amazon on näköjään jo rekisteröinyt useita domaineja kryptovaluuttoihin liittyen ja maailma on täynnä muitakin isoja korporaatioita (Google, IBM, Microsoft, Apple, pankit), jotka voivat jyrätä nämä nörttivaluutat painollaan ja resursseillaan. Jos jollakin valuutalla pystyisi maksamaan esim. Amazonissa niin se olisi aika vakuuttava etu muihin verrattuna. Lopuksi jäljelle jäisi pari voittajaa (vähän niinkuin iOS ja Android) ja muut kuihtuvat pois.

4. Kuplan puhkeaminen ja isompi romahdus tuhoaa suuren yleisön luottamuksen ja nämä palautuvat pitkäksi aikaa takaisin pienen piirin harrasteluksi. Vähän niinkuin pokerikuplan jälkeen kävi.

Muita?

 

21.12.2017 - 11:19

Casteliero

+7266
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2337

Lähdetääs purkamaan noita alhaalta päin. Eli uuden mullistavan teknologian ympärille kehittyy yleensä kuplia. Niitä tulee useita pitkin matkaa. Samoin kävi nettikuplan kanssa. Lohkoketjut, ja varsinkin avoimet lohkoketjut, on myös teknologiana mullistavia ja kuplia tulee ja menee (niitä on useampi ollut jo), mutta teknologia ei ole katoamassa mihinkään. Sillä on selvä tarve ja se on luonnollinen digitaalinen kehitysaskel siinä missä tekoäly ja virtuaalinen todellisuus esimerkiksi.

Isot pojat on mm. tämän vuoksi jo kiinnostunut aiheesta. Microsoft on ollut melkein alusta asti isoimpana tukijana mukana Ethereumin kehityksessä. Se myös tukee Hyperledgeriä ja joitain muitakin pienempiä projekteja. IBM käyttää/kehittää myös Hyperledger pohjaista ketjua. Pankeilla on R3 konsortio, joka kehittää pankeille omaa lohkoketju-ympäristöä. Aiemmin he olivat sidoksissa Hyperledgeriin myös, mutta nyt monet ovat siirtyneet Enterprise Ethereum Allianceen jäseniksi ja eronneet R3:sta. JP Morgan myös on kehittänyt oman Quorum ketjun, joka on suljettu Ethereum pohjainen ketju. Suurin osa näistä on suljettuja ketjuja, ja Hyperledger esim. on enemmänkin nippu projekteja ja näissä kaikissa on omat rajoitteensa. Näillä on myös käyttötarkoituksensa, mutta yleiseen käyttöön niistä ei ole.

Tästä päästäänkin avoimiin lohkoketjuihin. Eli isot tahot eivät pysty ylhäältä päin sanelemaan mistä ketjusta tulee ”käyttöketju”. Koska projektit ovat avoimia, niin ensin kehittäjät valitsevat ketjut mihin kehittäävät palveluitaan ja sen jälkeen käyttäjät valitsevat ketjut minkä palveluita he käyttävät. Sama kävi yli 20 vuotta sitten kun moni taho halusi kehittää oman versionsa internetistä, mutta avoin ja ilmainen projekti voitti kilpailun.

Tekniset rajoitukset minä skippaan, koska en usko, että virtuaalivaluutat syrjäyttää perinteiset valuutat. Minusta ne tulee pysymään internet-valuuttana ja toimimaan parhaiten internet-ympäristössä, ja mahdollisesti vaihtoehtoisina valuuttoina perinteisten fiat-valuuttojen rinnalla, jos/kun ne saadaan lohkoketjujen päälle myös.

Viranomaismääräyksiä tulee ja ne varmasti tiukentuu. Mutta samalla tulee myös lohkoketjujen päälle rakennettuja digitaalisia identiteettejä joihin tilit linkataan ja pankit voi mahdollisesti tulevaisuudessa tarjota fiat-tilien rinnalle krypto-tilejä jne. Pelisäännöt paranee varmasti matkan varrella, mutta viranomaisetkaan eivät halua liiallisilla määräyksillä pysäyttää kehitystä. Esim. SEC otti kantaa juuri pari viikkoa sitten, miten heidän mielestään ICO:t oikein tehtynä ovat hyvä tapa kerätä rahaa. Ja veroviranomaiset säätelee ahkerasti verosääntelyjä kryptoille jne. Kehitys, palvelut ja mahdollisuudet ovat niin pitkällä, ettei viranomaiset halua kehitystä tappaa, mutta säännöstelyä tulee.

21.12.2017 - 12:11

HanTsiip

+93
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
121
Peltinen kirjoitti:

1. Viranomaismääräykset. Verotuksen ja rahanpesun estämisen takia viranomaiset saattavat jossakin vaiheessa puuttua ja kieltää nämä anonyymit ja rajattomat valuutat. Toistaiseksi riittää sääntely siinä vaiheessa, kun niitä vaihdetaan "oikeaksi" rahaksi mutta entä sitten, kun tarve vaihtaa näitä perinteisiksi valuutoiksi poistuu?

Tapahtuu aivan varmasti. Kautta historian on keisarin vallan keskeisin elementti ollut oma valuutta (ja keisarin kuva valuutassa). Imperiumi ei luovu vallasta, niin kuin ei kukaan muukaan juuri koskaan, ja iskee takaisin. Lujaa. Tässä on taustalla ehkä vähän suurempia voimia. Mitä amerikkalaisempaa (tai no, ehkä olen katsonut vähän liikaa pro crypto matskua...) materiaalia katsoo, sitä enemmän tämä on freedom fight vs. government. Pitkässä juoksussa historian saatossa vapaus on vetänyt keskimäärin pidemmän korren (koska se luo keskimäärin enemmän vaurautta), vaikka välillä murheisia vaiheita on elettykin (koska vallan ja vaudauden keskittäminen on kivaa keskittäjälle).

Peltinen kirjoitti:

2. Tekniset rajoitukset. Joku bitcoin toimii tasan niin kauan, kun niillä käydään vaan spekulatiivista kauppaa ja jotain nappikauppaa (sekä kuvaannollisesti että kirjaimellisesti otettuna). Oikeaksi maailmanlaajuiseksi valuutan korvikkeeksi siitä ei teknisistä syistä ole.

Tekniset ongelmat ratkeaa. Teknologia kehityksen myötä taipuu moneen tarkoitukseen ja erikoistuu. Ei kultaharkoillakaan tikkareita ostella. Voittajia on toki vaikea ennustaa. Bitcoin päästi hengen ulos pullosta osoittamalla jotakin mahdolliseksi ensimmäisen kerran. Tästä kun on innostunut eksponentiaaliseen tahtiin maailman ylimmän desiilin päitä, kehitys on ollut ja tulee olemaan huimaa.

Peltinen kirjoitti:

3. Isot pojat kiinnostuvat aiheesta. Amazon on näköjään jo rekisteröinyt useita domaineja kryptovaluuttoihin liittyen ja maailma on täynnä muitakin isoja korporaatioita (Google, IBM, Microsoft, Apple, pankit), jotka voivat jyrätä nämä nörttivaluutat painollaan ja resursseillaan. Jos jollakin valuutalla pystyisi maksamaan esim. Amazonissa niin se olisi aika vakuuttava etu muihin verrattuna. Lopuksi jäljelle jäisi pari voittajaa (vähän niinkuin iOS ja Android) ja muut kuihtuvat pois.

Et voi tuoda keskittämistä vallan käytön välineenä hajauttamisen ideologiaan ja teknologiaan. Et myöskään arvoketjuun, ellet lisää arvoa ketjussa. Yritys keskittää/kontrolloida hajautettua luottamusta tarkoittaa käytännössä ajatuksellisesti täyttä kontrollia, 1984:ää, ja se on täysin vastakkainen ajatusrakenne mihin hajautetulla luottamuksella pyritään. Lisäksi se on helvetin pelottava ajatus (huolimatta siitä mitä Google, Facebook, NSA jne. jo tällä hetkellä), jopa pohjoismaisen sosiaalidemokratian kasvatille.

Peltinen kirjoitti:

4. Kuplan puhkeaminen ja isompi romahdus tuhoaa suuren yleisön luottamuksen ja nämä palautuvat pitkäksi aikaa takaisin pienen piirin harrasteluksi. Vähän niinkuin pokerikuplan jälkeen kävi.

IMO melko todennäköistä, että mennään kuplakäyrällä ja korjausliikkeitä tulee. Mitään faktoja tähän minullakaan ei ole, pieni tuntemus historiaa ja ihmisluontoa. Pitkällä aikatähtäimellä (jo 10-15 vuotta) vaikutukset tulevat olemaan radikaaleja, suuntaan tai toiseen (1984). Dotcomeistakin taidetaan kokonaisuudessaan olla nyt +15 vuotta aika paljon edellä mitä silloin ylimmillään oltiin, toki eri pelurit. Yksi asia mikä tässä on eroa oikeastaan kaikkiin historiallisiin kupliin on se, että on hyvin vähän teknisiä infrastruktuuriesteitä (vielä dotcom-kuplaankin verrattuna) siihen, että nämä romahdus/toipumisliikkeet voisivat olla kertaluokkaa suurempia mutta myös nopeampia. Luultavasti myös kulttuurilliset aidat ovat historiallisen matalat. Maailma todellakin on jo kylä, tietyssä mielessä.

Peltinen kirjoitti:

Muita?

5. Fundamentaalinen kupru teknologiassa itsessään voi romauttaa osia. Esimerkkinä, jossakin tuli vastaan että ei ole mitenkään todistettu, että SHA256 käänteisfunktiota ei olisi, sitä ei vain ole löydetty. Matematiikan taidot ei riitä tähän sanomaan juutajaata, mutta historian saatossa kehitetyistä salausmetodeista taidetaan olla aika iso prosenttiosuus murrettu. Ja mikä onkaan SHA256:n lähde? Mutta viitaten kohtaan 2, nämä yleensä ratkeaa jotenkin, mutta noin fundamentaalinen kupru toki rikkoisi helposti sitten kaikki jotka nojaa tällaiseen tekniseen yksityiskohtaan.

21.12.2017 - 17:00

muugg

+35
Liittynyt:
2.8.2017
Viestejä:
109

Salausalgoritmi voidaan toki muuttaa, jos ei muuten niin hard forkilla. Forkeista puheenollen Bitcoiniin on niitä tulossa kuin sieniä sateella, super bitcoin, bitcoin god, bitcoin cash plus ja lista jatkuu. Osa voi toki paljastua vielä huijauksiksi. https://coincentral.com/the-upcoming-bitcoin-hard-forks-what-you-need-t…
Jatkuvat forkit syövät uskottavuutta, ja onhan se vähän ihmeellistä että lähes kuka tahansa voi tehdä oman forkin jolla on heti tyhjästä satojen miljoonien tai miljardien markkina-arvo.

Ja ensi kerralla baarissa otetaan yhet long blockchainit https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-12-21/crypto-craze-sees-lo…

22.12.2017 - 08:09

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Tänään bitcoinissa käytiin 13 000 lähellä eli alas tultu huipuista 1/3. Ihan normaalia liikehdintää vielä. 

Lisäsin kolmannen pikkusopimuksen shorttia  eilen vielä 16k päältä kun näytti että mennään viikon low kursseihin ja uusimmat mukaan tulijat ovat jo pakkasella. Aikasempi oletus on ollut, että jos nousun momentum hiipuu, uudet heikot kädet alkavat myydä hinnasta välittämättä ja järjestelmät voivat joutua koville, ja laskupiikit voi olla isoja .

Viikonloppu ja joulu tulee huonoon aikaan. Nyt ois tästä casesta 8 tonnia voittoa, mikä on alle puolet siitä mitä ajattelin hakea. Otin äskön kuitenkin yhen sopparin kiinni @ 14k, koska viikonloppuna futuurit on kiinni ja jouluna en halua bitcoinia seurata. Jätän varmaan vaan yhden sopparin ensi vuotta odottamaan. Se on jo sitten niin pieni erä, ettei haittaa vaikka arvo vielä lähtisi uusiin huippuihin testaamaan.

Tämä vola ja koko ilmiö on jotenkin kiehtovaa. Ollut joskus vaikea olla edes paria tuntia seuraamatta arvoja. Samalla oppinut paljon tästä maailmasta. 

 

22.12.2017 - 11:38

Manialöytyy

+11
Liittynyt:
22.12.2017
Viestejä:
180

Moi. Kova jätkä olet. Ymmärsinkö oikein, että olet vielä shortilla? Olisiko sittenkin kannattanut kääntää kelkka aamusta. En todellakaan yritä opettaa isää nussimaan, mutta olisi ollut varmaan hyvä päivä takoa kunnolla rahaa.

Ps. voi helkkari Nordnetin Ethereumin XPTE oli käynyt alle 40 eurossa eli karmeassa alihinnassa kurssiin nähden. Tulipa missattua sitten se. Pientä paniikkia ollut näköjään ilmassa.

22.12.2017 - 11:57

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Joo ostin 13 340 ja 14 250 sopparit ja yks jäi vielä shorttiin. Aika paljon vaihtelee toi futuuri suhteessa bitcoinin pörssihintoihin. Aika meedio sais olla, että tarkasti päivänsisäistä hintaa pystyis haarukoimaan. Alun perin ajattelin, että tää voisi rusahtaa pitkälti alle 10k, mutta en usko että siihen osallistumiseen tuotto/riski suhde on vaan riittävä.

Näköjään oli monta tuhatta euroa tehtävissä tossa Ethereumin XPTE:ssä, jos olisi ollut hereillä. Pitää ottaa se seurantaan, jos markkinalla tulee jatkossa yli 20% liikkeitä tai jos pörssit jumiutuvat. Isoilla pääomilla ja hyvillä systeemeillä tää bitcoin kultaryntäys on ollut todella iso rahantekopaikka. Vaikka lyhyeksimyynti on aika rajoitettua, pitämällä jonkun verran varastoa kolikoista, olisi ollut aika makeita arbitraasipaikkoja moneen otteeseen. Ihan jo kun futuuri ollut sinnikkäästi preemiolla, niin ostaa coinia ja myy futuuria, aika helppoa. Kun eilen futuuri meni diskontolle, tuli aika varma olo shortista.

22.12.2017 - 12:28

Manialöytyy

+11
Liittynyt:
22.12.2017
Viestejä:
180

Joo hienosti meni. Jäi vähän kaivelemaan toi XPTE perhana.. Miten itse näkisit tällä hetkellä loppuvuoden kurssikehityksen. Riippuen väähän loppupäivän kurssikehityksestä saatan jättää pyhiksi vähän Nordnettiin myös "treiduspositiota". Vaikea paikka taas. Olen Lieron tapaan enemmän Ethereum-miehiä ja uskoisin sen pidemmällä tähtäimellä vielä nousevan. Sitä on tietty määrä pitkäaikaissalkussa, mutta treidaan sitä lähinnä aktiivisesti.

Edit. taidan kotiuttaa tätä tahtia kyllä voittoja. Tsekkaillaan vielä hetki/tunti pari.

22.12.2017 - 16:08

muugg

+35
Liittynyt:
2.8.2017
Viestejä:
109

Daytraderille onnittelut laskun rahastuksesta!

Bitcoin on täynnä normiviikonlopun tyyliin rajuja nousuja ja sitä seuraavia laskuja. 2011 ja 2013 kuplissa molemmissa huipuista laskettiin eka -50%, sitten bear market tyylisesti valuttiin lopulta noin -80% huipuista ennen kuin lähdettiin taas ylös. 2013 alkuvuodesta oli myös pienempi pyrähdys jossa huipuista tultiin nopeasti alas se -50% johon jäätiin loppuvuodeksi himmaamaan. Luultavasti $10k käydään nyt myös vielä nappaamassa, tulisi nätit tasaluvut ja -50%. Jos tätä seuraa kryptojen bear marketti, voisi ajatella $4k-$5k olevan eräänlainen tukitaso -80% huipuista.

23.12.2017 - 09:15

Manialöytyy

+11
Liittynyt:
22.12.2017
Viestejä:
180

Jätin sitten lottolaput sisään Nordnettiin pitkiksi pyhiksi, kun arvelin sen olevan tällä kertaa peliliike. 

Näihin "kryptoihin" kohdistuu hypen lisäksi tällä hetkellä kyllä järkyttävä määrä pelkoa/katkeruutta sekä olettamuksia/epätietoa.

23.12.2017 - 12:48

Tektire

Liittynyt:
21.12.2017
Viestejä:
2

Täällä on kyllä viisaan ja asiantuntevan oloista porukkaa. Tilanne on nyt sellainen, että pääomaa (,joka on myös varaa menettää) olisi laittaa kryptovaluuttoihin. Nyt kysyisinkin teiltä, mielipidettä mitä pidätte hyvinä sijoituskohteina tällä hetkellä? Onko kannattavaa lähteä nyt kryptomarkkinoille? Millä osuuksilla sijoittaisitte mihinkin?

Oma taustani on että olen nyt pari kuukautta opiskellut useita tunteja päivässä kryptovaluuttojen toimintaa ja niiden perusperiaatteita, elikkäs on jonkin verran perustietoa, mutta ei kuitenkaan lähellekään sitä mitä esim. castelierolla tai monilla muillakaan. 

Jonkinlainen ajatus on mitä sijoittaisin mihinkin, mutta haluaisin kuulla vähän teidän mietteitä. Koko keskustelun olen lukenut läpi, joten ajatuksenne ovat jollain tavalla tulleet tutuiksi, mutta aikaa on kulunut ja mielipiteet on mahdollisesti muuttuneet.