25.10.2017 - 20:18

khufu

+239
Liittynyt:
26.2.2015
Viestejä:
192

Bitcoinin tai muiden kryptojen todellisesta arvostahan en mitään ymmärrä, mutta Kauppalehden uutisen tyyliset kommentit kieltämättä kuulostavat aavistuksen kuplanomaisilta: "Cryptocoinsnews-sivuston mukaan kryptovaluutan sijoittajat ovat viime aikoina tankanneet bitcoineja hyötyäkseen odotetun toisen jakautumisen tuomasta mahdollisesta edusta."

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/bitcoin-jakautui-jalleen---uuden-kry…

0
0
30.10.2017 - 16:03

Pessi Peura

+11
Liittynyt:
4.10.2017
Viestejä:
7

Bitcoin jakautui toisen kerran 25.10. Ennen jakautumista nähtiin kurssinousu. Todennäköiseti monet muita kryptovaluuttoja omistavat siirsivät sijoitusvarojaan bitcoiniin hyötyäkseen jakautumisesta (näin toimin itsekin). Kuten kauppalehden uutisessa todettiin jakautumisen jälkeen bitcoinin arvo tipahti hieman, mikä oli varsin odotettavaa. Nyt ollaan kuitenkin taas +500 dollaria jakautumista edeltävän hinnan yläpuolella. Vaikutus kurssiin oli siis aika vähäinen ja hetkellinen. Bitcoin goldia ei sen sijaan ole vielä saatu toimimaan käytännössä ja arvostus tällä hetkellä on vain 2% bitcoinista.

Bitcoinin jakautumisia tullaan näkemään myös jatkossa. Bitcoin vaihtopalvelut antavat yleensä haarautuneen uuden valuutan omistukset asiakkailleen jonkinlaisella viiveellä. Suomalaisella Coinmotionilla on ensisijaisena ratkaisuna maksaa asiakkaille haarautuneiden kolikkojen arvosta bitcoineja. Tällä vältetään tarve rakentaa tukea uudelle kryptovaluutalle. Tämä helpottaa myös bitcoin sijoittajan salkunhallintaa, kun ei tarvitse ruveta myymään haarautunutta virtuaalivaluuttaa voidakseen muuttaa ne euroiksi tai bitcoineiksi.

Jakaantumisten taustalla voi olla ideologisia syitä tai tavoite tehdä nopeasti rahaa. Bitcoin Cashin luojat saivat valuutalleen elokuussa hetkellisesti hyvän arvostuksen ja saattoivat tehdä projektillaan kohtalaisesti rahaa, mikäli omistivat paljon bitcoinia. Jakaantumisissa jokainen bitcoinien omistaja saa yhtä paljon myös uutta valuuttaa, joten ne hyödyttävät jokaista bitcoinien omistajaa. 

0
0
30.10.2017 - 18:21

khufu

+239
Liittynyt:
26.2.2015
Viestejä:
192

Valistuneiden sijoittajien mielestä Bitcoinia kannatti siis ostaa, koska valuutta oli jakautumassa. Mikäli nämä olivat oikeassa, niin a) jakautuminen luo taloudellista lisäarvoa, tai b) jakautuminen luo spekulatiivista kysyntää kyseiselle instrumentille. Syntyikö jonkin logiikan mukaan ensimmäistä, vai oliko tämä koko tapaus spekulatiivinen luonteeltaan? Jos oli, niin kertooko tämä jotakin laajemmin markkinoiden tilasta?

Mulle tuosta Kauppalehden muotoilusta tuli elävästi mieleen vuosituhannen vaihteen IT-huuma ja silloin kovassa suosiossa olleet splitit.

0
0
1.11.2017 - 10:32

Casteliero

+6719
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2213

khufulle vastaus, että b on oikea vaihtoehto. Ja todellakin kertoo markkinoiden nykytilasta. Tällä hetkellä Bitcoinin parissa tyhmä huijaa tyhmempää ja loppujen lopuksi jokaista sattuu polveen. Hintaa nostetaan keinotekoisesti ylöspäin splittaamalla ja luomalla uusia kolikoita Bitcoinien omistajille. Lyhyellä tähtäimellä hyvä ratkaisu, mutta kovin kestävä pohja nousulle ei ole. Ja seuraava splitti on vielä se, jolla on oikeasti jotain merkitystä. Se määrittelee Bitcoinin suunnan ja "oikean" Bitcoin valuutan.

0
0
1.11.2017 - 13:43

Pessi Peura

+11
Liittynyt:
4.10.2017
Viestejä:
7

Pidän epätodennäköisenä, että splitit olisivat kovin merkittävä asia bitcoinin tämän syksyn kurssinousussa. Viimeisimmän splitin jälkeen kurssi on noussut vahvasti, eikä splitattuja bitcoin goldeja ole vielä edes saatavilla. Isompia vaikuttumia hinnannousuun ovat bitcoinin kasvava positiivinen mediahuomio ja yhä isompien instituutioiden osallistuminen bitcoin-talouteen. Hinta nousee kysynnän kasvaessa, kun bitcoinien omistajat eivät noususta huolimatta halua luopua bitcoineistaan. 

Bitcoin on luonteeltaan spekulatiivinen sitä ei käy kiistäminen. Volatiliteettikin on korkea, mutta kuitenkin vähentynyt vuosien myötä.

0
0
2.11.2017 - 12:29

Santtu55

Liittynyt:
30.10.2017
Viestejä:
7

Hei,

en ole koskaan milloinkaan tehnyt mitään kauppaa näillä digitaalisilla rahoilla.

Miten ja missä kaupankäynti tapahtuu?

Olisiko siitä jotain infoa jossakin?

t. Lasse S

0
0
3.11.2017 - 11:13

Haddock

+176
Liittynyt:
17.2.2016
Viestejä:
181

Ai miks BC on nykyisin kupla. Tässä yksi syy.

https://motherboard.vice.com/en_us/article/ywbbpm/bitcoin-mining-electr…

Tästä ja transaktiokustannus vs. transaktionopeus voisi BC osalta Henryä jututtaa. 

Muiden, esim. Etheriumin osalta voisi jututtaa miltä tuntuu sijoittaa riskipitoiseen alhoritmiin, jonka markkina-arvo romahtaa kun kertaluokkaa paremmat algoritmit saadaan toteutettua. Voi kestää vuosia siis.

Positiivisuusbonarina, top 3 käyttökohdetta Etheriumin kaltaiselle ratkaisulla 

A) Rahan korvikkeena 

B) Ihan muussa käyttötarkoituksessa 

0
0
3.11.2017 - 11:38

Velho

+1793
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
638

Bitcoinilla ei ole mitään mahdollisuuksia tulla käytännön vaihdon välineeksi, ennen kaikkea transaktiokustannuksista ja verkon kapasiteetista johtuen. Näin ollen sen kaikki arvo perustuu nykyisellään spekulaatioon, vaikka bitcoinin arvo voi kestävästi perustua vain sen arvoon vaihdon välineenä. Jos/kun bitcoinilla ei käytännössä pysty vaihtamaan mitään, se on arvoton. Strong avoid.

0
0
3.11.2017 - 18:44

Jääkarhu

+94
Liittynyt:
10.11.2015
Viestejä:
70
Velho kirjoitti:

Bitcoinilla ei ole mitään mahdollisuuksia tulla käytännön vaihdon välineeksi, ennen kaikkea transaktiokustannuksista ja verkon kapasiteetista johtuen. Näin ollen sen kaikki arvo perustuu nykyisellään spekulaatioon, vaikka bitcoinin arvo voi kestävästi perustua vain sen arvoon vaihdon välineenä. Jos/kun bitcoinilla ei käytännössä pysty vaihtamaan mitään, se on arvoton. Strong avoid.

Olet valitettavasti hakoteillä. Bitcoinilla pystyy jo nyt ostamaan vaikka ja mitä ja sovellukset sen kun kasvavat. Tässä esimerkisi listaa minkä sain ekalla googlauksella: https://www.coindesk.com/information/what-can-you-buy-with-bitcoins/ .Näin niin kuin niiden tunnetuimpien eli päihteiden, pornon ja uhkapelien lisäksi. Imo monien altcoinien arvo on todellakin spekulatiivinen, koska niitä ei pysty käyttämään oikein mihinkään. Bitcoineille löytyy jo jopa pankkikortteja joita voi käyttää maksamiseen ja fiat-rahan nostamiseen automaateista. Nämä ovat toki varmaankin periaatteessa epäsuoraa käyttöä, koska taitaa ensin tapahtua transaktio fiat-rahaksi.

Voitko kertoa nuista transkatiokustannuksista, että mitä tarkoitat ja paljonko ne maksaa ja esim verrattuna fiat-rahaan? Ja miten joku verkon kapasiteetti tulee vastaan? Mulla ei oo nuista tietoa. Bitcoinissa on kyllä typerintä että sen louhimiseen tarvitaan julmetusti energiaa.

0
0
4.11.2017 - 20:23

Crypto2Moon

-10
Liittynyt:
25.10.2017
Viestejä:
11

Saisiko Bradelta kommentit kryptovaluuttojen kuumimmasta perunasta eli BitConnectista ?

Näitä lainauspalveluluita on tullut ICOina ulos kuin sieniä sateella BitConnectin aloitettua buumin.

Itsekin mukana BitConnectissa, RegalCoinissa, Westerncoinissa, Hextracoinissa ja Falconcoinissa.

Pienillä panoksilla ja menettettyinä rahoina ajattelin pelata pelin päätyyn asti.

Onko näissä jotakin (mielestäni on koska olen mukana ) vai onko tässä yksi isoimmista Ponzi huijauksista kyse (pidän tätäkin täysin mahdollisena) ?

 

0
0
5.11.2017 - 14:59

Kommervenkki

+22
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99

Kertokaapas millä allokaatiolla olisi teidän mielessä järkevää ottaa longterm gambling shotti (vuosi - useampivuosi) muutamilla kilolla nykyisillä Krakenin tarjoamilla cryptoilla?

Näistä loppupään valuutoista osa on siis  ilmeisesti dervioitu joko BTC:stä tai ETH:sta. Onko mitään marketcap painotuksella järkeä vai ostaa esim. kaikkia tasasummmilla ja unohtaa ne sinne. Rahan menetyksellä ei ole mitään väliä vaikka menisivät nollille. Lähinnä voisi vuonna 2025 avata chartit ja ihmetellä ostaako jotain kivaa tai huomata että olipahan taas tulppaanimania ja kärpäset lentelee. 

Lopuksi jos ja kun kyse on muutamasta kilosta (alkupääomaa) niin voinko säilyttää ne Krakenissa vai onko jotain multicurrencylompakkoa olemassa mikä kannattaisi avata. Mitään kauhen isoa ja monimutkaista en jaksa virittää.

 

 

0
0
5.11.2017 - 19:20

muugg

+35
Liittynyt:
2.8.2017
Viestejä:
109

Mitään oikeeta vastausta tähän ei tietenkään ole, mutta itse laittaisin esimerkiksi vähintään 50% isoihin eli btc ja eth, sitten loput tasaisesti muihin. Eri coineja on järkyttävä määrä ja selvää on että voittajia voi olla lopulta vain muutama. Mikä se paras coini tulevaisuudessa tulee olemaan on mahdoton sanoa. Bitcoin tietenkin tällä hetkellä tunnetuin ja käyttökelpoisin, market cap 66% enemmän kuin kaikilla mulla coineilla yhteensä mikä kertoo jotain.

Jos olet ostamassa noin montaa eri coinia, selvästi helpointa on jättää ne esim Krakeniin tai vastaavaan exchangeen. Riskihänhän tässä on että kyseinen sivusto/palvelu lopettaa toimintansa syystä tai toisesta, jolloin menetät siellä säilytetyt coinit. Toisaalta todennäköisyys että tälläistä tapahtuisi lähitulevaisuudessa isojen sivustojen kanssa on aika pieni. Jos hankit jotain yhtään isommalla summalla suosittelen oman walletin käyttämistä.

0
0
5.11.2017 - 21:15

Casteliero

+6719
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2213

Itse ostaisin noista varmaankin 40% ETH, 30% BTC, 10% Monero, 10% Zcash ja 10% Dash. Bitcoinin tosin ostaisin vasta parin viikon päästä kun on Segwit2x forkki selvinny, siinä voi tapahtua kaikenlaista ja hintakin varmaan heilahtaa ainakin hetkellisesti alaspäin. Osuuksista sen verran, että Bitcoin tarjoaa tukevinta ja tasaista nousua kryptoista. Ethereumin kehityksessä on teknologisesti todella isoja asioita mahdollisesti tapahtumassa seuraavan kahden vuoden aikana ja näin ollen tarjoaa mahdollisesti hyvää nousua, jos kehitys jatkuu nykyisen laisena. Monero, Zcash ja Dash on ns. privacy coineja, eli tarjoaa anonyymejä siirtoja, tai ainakin hyvin lähelle anonyymejä. Dash myös on kehitetty enemmän maksuvälineeksi, nimi Dash=Digital Cash, ja toimii siinä paremmin kuin esim. Bitcoin.

0
0
7.11.2017 - 19:20

Kommervenkki

+22
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99

Voihan elämä kuinka pa*ka kokemus tämä Kraken oli tänään. Toimeksiannot ei mene läpi tai ilmoittaa jostain häiriöstä ja sitten niitä tupsahtelee parin minsan päästä toteutuneisiin useampi kappale vaikka niitä ei ikinä orderbookissa näkynyt ja herjasi virhettä/ylikuormitusta. Edes marketprice toimeksiannot ei menneet yleensä läpi usealla yrityksellä saati sitten jotkut limittiostot. Meni valehtelematta 2.5h että sain ostettua nyt jotain (pitää vielä katsoa mitä ja kuinka paljon). Mutta jos yksi "parhaista" treidausplatformi on tätä tasoa lagauksen suhteen niin aika huonossa jamassa ollaan. Eihän tuolla voi mitään treidata kun ei edes ostoja saa kuin 10 kerran ja minuutin yrittämisen jälkeen orderbookiin. Ei näin, ei todellakaan näin. Nyt siellä vajaa 2k on jossain random coineissa kun eihän noita lyhenteitä muista mitä siellä ostaa ja painotuksetkin nyt on jotain ihan muuta kuin ajattelin kun niitä toteutuneita kauppoja tupsahteli yhtäkkiä jostain bittiavaruudesta.

 

Na_ytto_kuva_2017_11_07_kello_19_13_59

0
0
7.11.2017 - 20:23

Casteliero

+6719
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2213

Kraken on ollut kyllä viime päivinä vähän jumissa. Kävin itsekkin kauppaa pari päivää sitten ja virheitä heitteli mullakin. Hankala on varmaan heidänkin pysyä kysynnän perässä, kun päivittäin tulee kymmeniä tuhansia uusia tilejä eri pörsseihin. Menee nopsaan palvelimet jumiin.

0
0
8.11.2017 - 11:44

krp

+42
Liittynyt:
29.9.2017
Viestejä:
37

Kuten sanoit, varmaan hyvin kasvaa noiden pörssien kuorma koko ajan. Kun crypto hype lisääntyy, kaikki avaa tilejä. > serverit/kaista loppuu äkkiä.

Mulla kuitenkin tää toiminu hyvin.'

https://poloniex.com/

0
0
8.11.2017 - 12:23

Kommervenkki

+22
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99

Ihme ettei Krakenissa näy missään yksiytäisen kryptoposition keskihintaa ja sen prosentuaalista markkinamuutosta nykyhetkellä. No manuaalisesti nyt sain selville että tällainen allokaatio saa maata hamaan tulevaisuuteen pitkävetolappuna:

Bitcoin 22,79 % ka. hinta 6122,50 €

Ether 18,91 % ka. hinta 261.26 €

Ether Classic 14,86 % ka. hinta 12,34 €

Bitcoin Cash 10,34 % ka. hinta 533,825 €

Dash 11,43 % ka hinta 257,00 €

Monero 7,57 % ka hinta 85,50 €

Ripple 7,62 % ka. hinta 0,176 €

Zcash 6,01 % ka. hinta 203,57 €

 

Päivitän tulokset vuoden päästä miltä näyttää silloin.

0
0
8.11.2017 - 16:32

Kommervenkki

+22
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99

Nyt on Kraken ollut koko päivän niin jumissa, että on hukannut kaikki coinini (Data is not available). Balance näyttää tyhjää. Joko puhallus tapahtui... 

0
0
9.11.2017 - 10:14

Casteliero

+6719
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2213

Ensinnäkin, se on Ethereum, ei Etherium.

Toisekseen Ethereumissa ei ole mitään vikaa, se on toiminut niin kuin pitääkin. Vika on ollut yksittäisessä koodarissa tai koodari porukassa, joka on koodannut Parityn multi signature walletin smart contract -koodin virheellisesti. Algoritmeissä tai missään muussa ei ole ollut mitään vikaa, yksittäisessä smart contractissa oli.

Myöskään artikkelin summa ei ole oikein. Alussa pyöri listaa tileistä joihin tämä virhe vaikutti ja siinä oli tuplatilejä. Oikea määrä on kymmenissä ja summa on noin 150 miljoonaa dollaria. Näitä Ethereitä ei myöskään ole menetetty. Niitä ei ole siirretty mihinkään, niitä ei ole anastettu, niitä ei ole myyty, ne on vaan jumissa. Tämä on kuitenkin korjattavissa ja todennäköisesti korjaus tulee tapahtumaan Metropolis hardforkin toisen vaiheen päivityksessä noin puolen vuoden sisään ja Ethereiden omistajat pääsee taas käsiksi omiin omistuksiinsa.

Ja tämä ”hakkerointi” nimenomaan vaikuttaa vain Parityn multi signature lompakoihin, joita ei esimerkiksi yksityiset ihmiset juurikaan käytä, juurikaan siitä syystä koska ne on hankalasti tajuttavia ja niihin liittyy smart contract koodausta.

0
0