4.4.2024 - 16:39

Casteliero

+6689
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2208

1UP wrote:

Onhan tuo mielenkiintoista nähdä, kasvattaako SOL tänä vuonna osuuttaan bitcoinin ulkopuolisesta markkinasta Ethereumin kustannuksella. 

Markkinan sisällä olevasta rahasta hyvin todennäköisesti kasvattaa. Se toimii sillä nopeudella ja helppoudella jo nyt käytännössä, mitä kaikki muutkin pyrkii tekemään. Ja sen takia se tulee vetämään käyttäjiä ja myös tietty heidän rahat sinne. Toki Base on nyt ihan hyvä haastaja tuossa.

Ulkoa tuleva raha löytää helpommin Ethereumin. Ja jos noita ETF:iä alkaa tulemaan (UK:ssa tulee ilmeisesti silloin 28.5.), niin se tuo rahaa Ethereumiin.

Vuoden 2023 SOL nousu taisi lähinnä olla FTX-romahduksessa menetetyn markkinaosuuden takaisin keräämistä. 

Solana on myös saanut uskottavuuden projektina takaisin. Kehittäjät jäivät tekemään duunia ja se sitten on näkynyt. 

Ja jos ETH/BTC-suhde putoaa 0.04 tai vaikka 0.03 asti, jotkut veikkaa että porukat alkais vaihtaa Bitcoineja Etheriin.

Jos menee alle 0.04, niin minulla ainakaan ei ole sen jälkeen enää yhtään Bitcoinia.

4
0
5.4.2024 - 06:55

Maldini

+33
Liittynyt:
2.4.2018
Viestejä:
39

Antti Hyppänen wrote:

Real Vision on julkaissut tunnin mittaisen haastattelun Avalanchen perustajan Emin Gun Sirerin kanssa. Ehdin kuunnella aamulla puolisen tuntia, ja siinäkin oli jo paljon hyvää asiaa. Kuuntelusuositus kaikille, jotka haluavat oppia ymmärtämään Avalanchen toiminnan ja esim. eron Solanaan. 

Avalanche on yksi suurimmista älysopimusalustoista markkinoilla. Tällä hetkellä sijalla 10 kryptovaluuttojen rankingissa markkina-arvon perusteella. Sen lähestymistapaa voisi kuvailla jonkinlaiseksi Solanan ja Polkadotin risteytykseksi.

https://www.youtube.com/watch?v=mcEOHRXpdTw 

Hyvä video! Avalanchen visio varmasti tulee selväksi tuon perusteella.

 Anttikin taisi kysellä vastikään Nordnetin blogissa, että mitä tarjottavaa kilpailijoilla on suhteessa Ethereumiin, niin sekin tulee aika selväsi videolla ilmi, ainakin Avalanchen osalta, kuinka paljon enemmän se pystyy tarjoamaan ja on teknillisesti uudempaa ja edistyksellisempää lohkoketju sukupolvea.

Nopea recap:

  • - Konsesnus mekanismi (Snowman++) edistyksellinen (Gossip vs all-to-all communication),  joka mahdollistaa isomman validaattori määrän ilman että ketjun nopeus kärsii.

  • - Horisontaalinen skaalaus tarjoaa loputtoman throughputin(TPS). TPS = kapasiteetti eikä nopeus niin kuin usein virheellisesti puhutaan.

  • - Ketjujen välinen viestintä abstraktoi taustalle sen, että toimitaan monessa eri ketjussa. "Many chains, feels like one" tavoitteena/visiona.

-Ketjujen äärimmäinen kustomoitavuus. Ei yhteistä layeriä rasitteena, joka sitoo kaiken yhteen. Videossa hyvin myös perusteltu, miksi "shared security" ei ole hyvä idea.

2
0
5.4.2024 - 09:27

Antti Hyppänen

+2121
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
761

Avalanche tekee ainakin asioita eri tavalla kuin muut. Sen lisäksi Emin Gün Sirerillä on kyllä yksi kovimmista CV:stä mitä kellään tässä skenessä, pl. Satoshi Nakamoto ja kourallinen muita. Sirer jopa launchasti Bitcoinia vastaavan krypton vuosia ennen Satoshia, mutta se ei koskaan lyönyt oikein läpi.

Aika näyttää, miten paljon markkina arvostaa Avalanchen toteutusta. Vaikka kyseessä on ihan kelpo tekninen ratkaisu, niin muitakin hyviä toteutuksia on olemassa ja uusia tulee lisää koko ajan. Kilpailu tuossa sektorissa on älyttömän kovaa, ja Ethereumin network effect on niin iso, ettei sen asemaa murra enää kukaan ilman rajuja teknisiä ongelmia. 

Miten ison siivun Ethereum lopulta saa, niin se on toinen juttu. Itse arvelisin. että markkinasta jää luokkaa 30-40 % myös muille toimijoille, ja Avalanche voi hyvinkin saada siitä kelvollisen osan. Paljon riippuu varmasti siitä, miten eri lohkoketjut onnistuvat profiloitumaan. Jo 5+ vuotta kohuttu GameFi on yksi sektori, ja tällä hetkellä esim. Solana on se kuumin meme launch -platform. 

Ethereumin ekosysteemi tulee olemaan de facto -standardi "vähän kaikille", ja parhaiten pärjäävät ne kilpailijat, jotka onnistuvat valtaamaan tietyn nichen (GameFi, AI, NFT, meemit, ym.)
 

4
0
5.4.2024 - 11:33

Casteliero

+6689
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2208

Casteliero wrote:

Jos minä olisin siirtämässä painoa Bitcoinista Ethereumiin, niin seuraisin itse tuota laatikkoa ja ostelisin aina kun tuohon alareunan tuntumaan mennään. Tuo ETH/BTC on nimittäin tuossa laatikossa nyt mennyt sen reilun puoli vuotta. Voi se toki tuosta allekin mennä, mutta itselle kyllä tuo 0.05 alkaa olemaan sellanen raja mitä pitäisin pohjana. 

MUTTA. Tällä hetkellä on vähän huonot veturit Ethereumilla verrattuna Bitcoiniin. Bitcoinilla on selvät syyt, miksi se vetää rahaa puoleensa. ETF:t ja halving. Ethereumin ETF:ien todennäköisyys on vedonlyöntimarkkinoilla jo alle 20% ja esim Bitwisen CFO oli sitä mieltä, että olisi Ethereumin kannalta parempi, jos Ethereum ETF:t tulisi vasta loppuvuodesta, esim joulukuussa. Silloin sijoittajat olisi jo tutustuneet Bitcoinin ETF:iin ja digiassetteihin ja silloin kiinnostus Ethereum ETF:iä kohtaan olisi korkeampi. Ja Bitwise ei siis ole edes vielä hakenut Ethereum ETF:ää, jos oikein muistan.

Ei ollu tuo boksin pohja oikea pohja. Siitä meni nyt ETH/BTC läpi. Ei taida altcoin ralli oikeasti kunnolla alkaa ennen kuin saadaan jotain uutta tuotetta, joka vetää uutta retailia markkinoille. Siihen asti todennäköisesti Bitcoin on se nousun veturi. ETF:ien hyöty on niin merkittävä tässä tapauksessa, eikä se raha valu enää markkinoiden sisällä samalla tavoin alaspäin kuin edellisissä retail-vetoisissa markkinoissa. Ne jotka nyt ostaa Bitcoinia, ne jää holdaamaan Bitcoinia. Eli pääasiassa ne instikat ja ETF:t. 

Ethereumin osalta taitaa tulla vähän kuiva vuosi tänäkin vuonna, jos ei niitä ETF:iä tule tai jotain piristystä, tai retail-rallia. Markkinoiden sisällä kuitenkin se raha etsii kaikkea uutta kiiltävää, mistä voi niitä tuottoja käydä kaivamassa. AI, meemit, DePIN, RWA, gaming, L2, DA-ketjut jne. Jokainen pumppaa vuorollaan ja raha pyörii markkinan sisällä. Ja Solana ottaa vielä vähän osuutta Ethereumista. Markkinoiden ulkopuolelle tarvittaisiin kanavat auki ja uutta rahaa sieltä sisään. Toki kaikilla muillakin altcoineilla sama ongelma. Kun uutta rahaa ei tule sisään, niin kilpaillaan markkinoiden sisällä olevista rahoista ja se on kuitenkin rajallinen määrä mitä siellä pyörii, ja ne etsii jatkuvasti niitä isompia tuottokoneita, ei isoja kryptoja.

Eli siinä mielessä ollaan vielä ihan "aikataulussa" edellisiinkin sykleihin nähden. Niissäkin se retail-ralli alkoi vasta tavallaan syklin "viimeisenä vuotena", eli 2017 ja 2021. Ja jos sama kaava jatkuu, niin se alkaisi vasta 2025 ja kaikki nyt saatu nousu on vasta ETF:stä saatua ekstraa. Se toki menee muuten täysin omiin ajatuksiin ja näkemyksiin, mutta odotin/odotan enemmän muidenkin kryptojen seuraavan tuota Bitcoinin kurssinousua. Tavallaan ne seuraa, mutta tavallaan ei. Paljon jää kirittävää retail-rallille.

EDIT: Solanassa on myös ollut nyt vähän ongelmia, kun siirrot ei meinaa mennä läpi. Ja tuossa alla on kuvaaja, joka ilmeisesti kertoo tilanteen, eli 75% siirroista ei mene läpi. Se on aika paljon se, enkä edes tiennyt että se on noin iso ongelma. Tuo on oikeasti ONGELMA, jos se menee noin.

6
0
5.4.2024 - 13:01

Casteliero

+6689
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2208

Antti Hyppänen wrote:

Julkaisin äsken artikkelin, jonka aiheena ovat markkinoiden suurimmat kryptot. Artikkelissa käsitellään Bitcoin, Ethereum, BNB ja Solana sijoittajan näkökulmasta. Lopuksi ihmetellään myös meemien suosiota.

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/katsaus-suurimpiin-kryptovaluuttoihin-q2-2024

No sehän oli hyvä raportti. Aika pitkälti just samaa, mitä tiivistin tuossa edellisessäkin kommentissa. Mut näinhän se menee.

Tämä oli hauska kommentti: "Vuosi 2023 oli heikko Ethereumille, eikä tilanne ole muuttunut merkittävästi parempaan suuntaan kevään aikana." Ei mitenkään kritiikkinä, tai muutenkaan arvosteluna, mutta tuo tiivistää aika hyvin kryptot vs perinteiset markkinat. Ethereum kuitenkin nousi viime vuonna sen jotain +80% ja tänävuonnakin on noussut melkein 45% ja me kryptopiireissä pidetään tuota heikkona. Ja siis itsekin pidän. Ja onhan se verrattuna Bitcoiniin (ja moneen muuhun). Mutta huvittaa vaan nuo perspektiivierot kryptojen odotusten ja perinteisten markkinoiden välillä.

6
0
5.4.2024 - 13:30

Antti Hyppänen

+2121
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
761

Casteliero wrote:

Tämä oli hauska kommentti: "Vuosi 2023 oli heikko Ethereumille, eikä tilanne ole muuttunut merkittävästi parempaan suuntaan kevään aikana." Ei mitenkään kritiikkinä, tai muutenkaan arvosteluna, mutta tuo tiivistää aika hyvin kryptot vs perinteiset markkinat. Ethereum kuitenkin nousi viime vuonna sen jotain +80% ja tänä vuonnakin on noussut melkein 45% ja me kryptopiireissä pidetään tuota heikkona. Ja siis itsekin pidän. Ja onhan se verrattuna Bitcoiniin (ja moneen muuhun). Mutta huvittaa vaan nuo perspektiivierot kryptojen odotusten ja perinteisten markkinoiden välillä.

Näinhän se menee. Periaatteessa tuollainen nousu kelpaisi kenelle tahansa, mutta tässä kontekstissa on pakko verrata vaihtoehtoihin. Jos mikä tahansa altcoin ei biittaa Bitcoinin kurssinousua, niin kyseessä on aina pettymys. Vähän sama kuin poimisi osakkeita eikä biittaisi indeksiä.

Etherin suoritus oli vähän "meh" myös älysopimusalustojen kategoriassa. Tässä pikaisesti tsekattuna top 20 -listan platformit, vuosi 2023, USDT-pari.

SOL +919%
AVAX +254%
ICP +238%
ADA +142%
TRX +98%
ETH +91%
DOT +90%
MATIC +28%
BNB +27%
TON +6,5%

Ethereum ei voi oikein koskaan olla tuon listan ykkönen johtuen niin suuresta markkina-arvosta, mutta ehkä vähän parempaa olisi kuitenkin odottanut.

3
0
5.4.2024 - 13:58

Casteliero

+6689
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2208

Antti Hyppänen wrote:

Casteliero wrote:

Tämä oli hauska kommentti: "Vuosi 2023 oli heikko Ethereumille, eikä tilanne ole muuttunut merkittävästi parempaan suuntaan kevään aikana." Ei mitenkään kritiikkinä, tai muutenkaan arvosteluna, mutta tuo tiivistää aika hyvin kryptot vs perinteiset markkinat. Ethereum kuitenkin nousi viime vuonna sen jotain +80% ja tänä vuonnakin on noussut melkein 45% ja me kryptopiireissä pidetään tuota heikkona. Ja siis itsekin pidän. Ja onhan se verrattuna Bitcoiniin (ja moneen muuhun). Mutta huvittaa vaan nuo perspektiivierot kryptojen odotusten ja perinteisten markkinoiden välillä.

Näinhän se menee. Periaatteessa tuollainen nousu kelpaisi kenelle tahansa, mutta tässä kontekstissa on pakko verrata vaihtoehtoihin. Jos mikä tahansa altcoin ei biittaa Bitcoinin kurssinousua, niin kyseessä on aina pettymys. Vähän sama kuin poimisi osakkeita eikä biittaisi indeksiä.

Etherin suoritus oli vähän "meh" myös älysopimusalustojen kategoriassa. Tässä pikaisesti tsekattuna top 20 -listan platformit, vuosi 2023, USDT-pari.

SOL +919%
AVAX +254%
ICP +238%
ADA +142%
TRX +98%
ETH +91%
DOT +90%
MATIC +28%
BNB +27%
TON +6,5%

Ethereum ei voi oikein koskaan olla tuon listan ykkönen johtuen niin suuresta markkina-arvosta, mutta ehkä vähän parempaa olisi kuitenkin odottanut.

Minä en niin vertaa Ethereumia noihin muihin smart contract alustoihin tuoton suhteen, vaan enempi Bitcoiniin. Ne on kuitenkin molemmat niitä instikka-inflow kanavia. Ja siellä se on myös se iso raha, mikä on nyt näkynyt tuossa Bitcoin hinnassa. Et se on minulle ainakin se ensisijainen kiinnostuksen kohde. Sitä rahaa pitää saada Ethereumiin myös ja se liikuttaa sitten oikeasti kursseja. Ja sen pohjalta viime vuosi oli minusta ihan hyvä vuosi. Pysyttiin Bitcoinin perässä, mutta tälle vuodelle minulla on odotukset korkeammalla ja pitäisi tuottaa enemmän kuin Bitcoin. Ja alkuvuosi on sen pohjalta näyttänyt heikolta kyllä. Bitcoin ETF:ien hyväksynnän jälkeen se kiinnostus olisi pitänyt siirtyä Ethereumiin, mutta nyt se on tapettu käytännössä täysin kun odotukset Ethereum ETF:iä kohtaan on hyvin matalalla. Ja nyt vielä se SEC:n kysely, joka markkinoiden mielestä varmaan nähdään vähän epätietoisuutta aiheuttavana riskinä siellä instikkapuolella. Retail tulee kun tulee ja se nostaa sitten kyllä kaikkea, mutta nyt olisi hyvä pysyä Bitcoinin perässä ennen sitä ja toivottavasti myös mennä ohi.

Mutta nyt tosiaan näyttää siltä, että ETF:t ei olisi tulossa ja jos ne ei tule, niin silloin kyllä Ethereumin osalta tuo instikkakiinnostus ei ennen syksyä herää. Ja jos vielä syksyllä näyttää siltä, ettei tänävuonna tule Ethereum ETF:iä, niin tulee kyllä melko kituutusvuosi ja tekee vaikeaa pysyä Bitcoinin perässä. Mutta jos syksyllä alkaa näyttää siltä, että ne ETF:t on tulossa joko tänä vuonna vielä tai ensi vuoden alussa, niin silloin voi odottaa samanlaista kiinnostusta Ethereumia kohtaan, kun viime vuonna oli loppuvuodesta Bitcoinia kohtaan. Toki vielä pienellä lisällä, koska pienempi market cap ja iso osa tokeneista lukittu steikkaukseen, defiin, resteikkaukseen jne ja pienempi määrä likvidejä tokeneita liikkeellä. Ja jos nyt jotenkin ihmeen kaupalla alkaa näyttää että nuo ETF:t olisi vielä toukokuussa tulossa, niin silloin tietty tilanne olisi täysin eri ja sitä vauhtia saisi hyvinkin nopsaan.

Että minun mielenkiinto on ainakin enemmän tuolla instikka-inflow kanavissa ja kiinnostuksessa, ja Ethereumin kurssin suhde Bitcoiniin. Että en niin vertaile sitä noihin muihin smart contract alustoihin. Bitcoinin ja Ethereumin pitää olla niitä koko markkinan kasvun vetureita ja tällä hetkellä se on pelkästään Bitcoin joka sitä tekee. Ja parempaa olisin itsekin odottanut, ja tietty odotan edelleen. Potentiaali ei ole hävinnyt mihinkään.

EDIT: Piti vielä se lisätä, että nyt tuo Base-narratiivi ja käyttömäärä on lisääntynyt kovasti blobsien ja Solanan siirto-ongelmien vuoksi ja sinne on kasvava kiinnostus degeneillä. Eli sieltä vois löytyä seuraavat tuottokoneet nyt ja noiden degeneiden kiinnostus siirtyä meemeistä. Ajattelin itse ehkä vähän katsoa jos sieltä löytyis jotain hyviä tokeneita, joihin pikkuammuksia laittais. Noin yleisellä tasollahan tuo tietty auttaa Ethereum-ekosysteemiä ja pitäis näkyä myös kurssissa jossain vaiheessa, mutta ei vielä, koska nuo degenit painaa tietty massit tuonne noihin pieniin tokeneihin ja hakee sieltä niitä kertomia prosenttien sijaan.

6
0
5.4.2024 - 18:01

Sampo

+136
Liittynyt:
2.9.2021
Viestejä:
78

Olen vähän miettinyt oman ETH-position vaihtamista BTC:hen. Seuraavista syistä:

  • - BTC:n sääntelyllinen asema on selkeä, ETF-kaupankäynti käynnissä USA:ssa ja kiinnostus ollut jo näin käynnistymisvaiheessa valtavaa, vaikka kaupankäyntikanavista ymmärtääkseni merkittävä osa vielä kiinni, compliance-selvitykset käynnissä ym. Uskon kysynnän pysyvän hyvällä tasolla.
  • - Kryptouutisissa on näkynyt kommentteja siihen suuntaan, että instituutioiden kryptokiinnostus kohdistuisi valtaosin BTC:hen. Toki tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti, jos ETH:n status selkiytyy.
  • - ETH:n osalta kaikki skeneä seuraavat ovat varautuneet siihen, että toukokuussa ei ETF-lupia heru SEC:ltä, mutta uskon sen mahdollisen kielteisen päätökset latistavan tunnelmaa ja aiheuttavan myyntipainetta. Lisäksi SEC:n mahdollinen kampanja ETH:n arvopaperistatuksesta varmasti aiheuttaisi altcoin-sektorissa alavirettä. 
  • En missään tapauksessa pidä näitä asioita kuoliniskuna ETH:lle yhtään pidemmällä aikavälillä, mutta kun katson 1-1,5 vuotta eteenpäin, niin BTC:n omistaminen ei tunnu huonolta idealta.

Oletteko muut miettineet vastaavaa tai kuinka näette ETH:n omistamisen vs. BTC tällä noin 1-1,5 vuoden aikavälillä?

2
0
5.4.2024 - 20:19

HKICITYBOY

+19
Liittynyt:
16.3.2019
Viestejä:
36

Sampo wrote:

Olen vähän miettinyt oman ETH-position vaihtamista BTC:hen. Seuraavista syistä:

  • - BTC:n sääntelyllinen asema on selkeä, ETF-kaupankäynti käynnissä USA:ssa ja kiinnostus ollut jo näin käynnistymisvaiheessa valtavaa, vaikka kaupankäyntikanavista ymmärtääkseni merkittävä osa vielä kiinni, compliance-selvitykset käynnissä ym. Uskon kysynnän pysyvän hyvällä tasolla.
  • - Kryptouutisissa on näkynyt kommentteja siihen suuntaan, että instituutioiden kryptokiinnostus kohdistuisi valtaosin BTC:hen. Toki tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti, jos ETH:n status selkiytyy.
  • - ETH:n osalta kaikki skeneä seuraavat ovat varautuneet siihen, että toukokuussa ei ETF-lupia heru SEC:ltä, mutta uskon sen mahdollisen kielteisen päätökset latistavan tunnelmaa ja aiheuttavan myyntipainetta. Lisäksi SEC:n mahdollinen kampanja ETH:n arvopaperistatuksesta varmasti aiheuttaisi altcoin-sektorissa alavirettä. 
  • En missään tapauksessa pidä näitä asioita kuoliniskuna ETH:lle yhtään pidemmällä aikavälillä, mutta kun katson 1-1,5 vuotta eteenpäin, niin BTC:n omistaminen ei tunnu huonolta idealta.

Oletteko muut miettineet vastaavaa tai kuinka näette ETH:n omistamisen vs. BTC tällä noin 1-1,5 vuoden aikavälillä?

Noin lyhyellä aikavälillä uskon Bitcoinin ja Ethereumin hinnankehityksen korrelaation olevan hyvin vahvaa. En siksi murehtisi, vaikka jonkun verran tuottoeroja tuleekin. Jos Bitcoinin hinta karkaa, nousee ETH luultavasti perässä.

1
0
5.4.2024 - 20:27

Casteliero

+6689
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2208

Sampo wrote:

Olen vähän miettinyt oman ETH-position vaihtamista BTC:hen. Seuraavista syistä:

  • - BTC:n sääntelyllinen asema on selkeä, ETF-kaupankäynti käynnissä USA:ssa ja kiinnostus ollut jo näin käynnistymisvaiheessa valtavaa, vaikka kaupankäyntikanavista ymmärtääkseni merkittävä osa vielä kiinni, compliance-selvitykset käynnissä ym. Uskon kysynnän pysyvän hyvällä tasolla.
  • - Kryptouutisissa on näkynyt kommentteja siihen suuntaan, että instituutioiden kryptokiinnostus kohdistuisi valtaosin BTC:hen. Toki tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti, jos ETH:n status selkiytyy.
  • - ETH:n osalta kaikki skeneä seuraavat ovat varautuneet siihen, että toukokuussa ei ETF-lupia heru SEC:ltä, mutta uskon sen mahdollisen kielteisen päätökset latistavan tunnelmaa ja aiheuttavan myyntipainetta. Lisäksi SEC:n mahdollinen kampanja ETH:n arvopaperistatuksesta varmasti aiheuttaisi altcoin-sektorissa alavirettä. 
  • En missään tapauksessa pidä näitä asioita kuoliniskuna ETH:lle yhtään pidemmällä aikavälillä, mutta kun katson 1-1,5 vuotta eteenpäin, niin BTC:n omistaminen ei tunnu huonolta idealta.

Oletteko muut miettineet vastaavaa tai kuinka näette ETH:n omistamisen vs. BTC tällä noin 1-1,5 vuoden aikavälillä?

Ihan valideja pointteja, mutta minusta tuo aikaikkuna on vähän väärä. Tai itse ajattelen tuon Bitcoinin dominanssin versus Ethereum kestävän sen 4-7kk max, en enää 1-1,5v. Ja taas toisaalta tuo osto olisi pitänyt tehdä jo tuolla lähellä 0,06 tasoa. Minun mielestä ainakin tuo 0,04 raja on todella vaikea rikkoa ja nyt se kurssi on kuitenkin enää jotain 0,049, niin ei tuossa ihan älytöntä tuottoa olisi sen pohjalta tarjolla. Toki voin olla täysin väärässäkin, mutta ainakin omasta mielestä Ethereumilla on ihan mieletön potentiaali edelleen kuitenkin ja jo nyt se sentimentti on pohjalukemissa. Ja ihan varmasti fiksua rahaa kiinnostaa Ethereum edelleen ja jatkossa, ja tulevat ostamaan kyllä jos tuo suhde vielä tuosta paljon tippuu. Ne kyllä tietää, että se Ethereum nousee kyllä sieltä vielä ja tämä on vaan väliaikainen synkkä hetki, kun muut on enemmän parrasvaloissa.

5
0
5.4.2024 - 20:48

Antti Hyppänen

+2121
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
761

Sampo wrote:

Oletteko muut miettineet vastaavaa tai kuinka näette ETH:n omistamisen vs. BTC tällä noin 1-1,5 vuoden aikavälillä?

Jos sulla on nyt Etheriä ja vaihdat sen Bitcoiniin, niin tuon treidin ajoitus on mun mielestä yhtä hyvä kuin Bitcoinin myyminen vuoden 2022 lopussa 15K kurssilla. Käytännössä sä painat paniikkinappulaa kuopan pohjalla ja teet kaupan mahdollisimman heikolla kurssilla. ETH/BTC kurssi on tällä hetkellä alimmillaan kolmeen vuoteen. Tuo treidi olisi pitänyt tehdä 6-12kk sitten.

Aina voi tietysti sanoa, että ETH/BTC voi mennä tästä paljon alemmas, mutta mikä sen todennäköisyys on? Välillä on hyvä tehdä psykologisesti sellainen aivojen hämäys, että flippaa tuon ETH/BTC chartin ylösalaisin ja miettii näyttääkö se siltä, että graafi on menossa katosta läpi. Mun mielestä se näyttää hakkaavan vastustasoon, jonka rikkomisesta haluaisin nähdä ensin vahvistuksen.

Nyt lähestytään kuitenkin koko ajan syklin sitä vaihetta, jossa sijoittajien riskinottohalukkuus kasvaa ja siirrytään Bitcoin-vetoisesta markkinasta altcoin-vetoiseen markkinaan. Mä näen itse tässä treidissä suuremman todennäköisyyden hävitä kuin voittaa tuolla annetulla aikaikkunalla.

Itse ostaisin nyt Etheriä. Jos haluaa luopua siitä pitkällä aikahorisontilla, niin odottaisin sitä syklin kuumaa alttivaihetta, jolloin ETH/BTC -kurssi on ~tuplat nykyisestä ja dumppaisin sitten ETH-position bitcoineiksi.

6
0
5.4.2024 - 21:00

Antti Hyppänen

+2121
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
761

Solanan lohkoketju on niin sanotusti polvillaan. Verkon transaktioista (non-voting) on feilannut jo kuukauden päivät 60-70 %. Syynä tähän ovat treidausbotit, jotka hakevat arbitraaseja meemikasinolta.

The memecoin hype is likely responsible for trading activity that has been dominated by bots, which spam the network in an attempt to make an arbitrage trade. The problem, however, is that when this arbitrage doesn’t exist, the smart contract does not respond as expected and the transaction is not successfully executed.

https://unchainedcrypto.com/75-of-solana-transactions-are-failing-as-bo…

5
0
6.4.2024 - 06:43

Sampo

+136
Liittynyt:
2.9.2021
Viestejä:
78

Kiitos hyvistä näkemyksistä tähän ETH -> BTC asiaan. Paljon sellaisia asioita, joita itsekin olen toki miettinyt ja joiden myötä en ole toistaiseksi mitään liikkeitä tehnyt. Ajattelin, että ETH:n heikkous voisi sen vuoden tai ylikin kestää, jos toukokuussa ETF-hakemuksille ei anneta lupia ja SEC etenee taistelussaan arvopaperistatuksen suhteen. Selvitykset, mahdolliset oikeudenkäynnit yms. ottavat aikansa ja eteni asia miten tahansa (tuomioistuimessa tai muuten) USA:n presidentinvaalien ympärillä SEC voi olla loppuvuodesta kyvytön näitä ristiriitaisia asioita edistämään.

Toki se treidi olisi kannattanut tehdä 6-12 kk sitten, mutta näistä mainitsemistani perusteluista yksikään ei pätenyt silloin. Ihan yleisestä mielenkiinnosta, oletko Antti ajatellut itse vaihtaa BTC:tä ETH:ksi? 

0
0
6.4.2024 - 07:34

Antti Hyppänen

+2121
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
761

Jos seuraisi omaa strategiaa nyt tarkasti, niin pitäisi itse asiassa tehdä aika merkittävä BTC -> ETH swappi. Olen kuitenkin nykyään aika laiska tekemään mitään, joten katselen rauhassa, jos ETH/BTC -suhteessa tulisi vielä merkittävämpi ALE. Bull-markkinoissa tuollainen epätasapaino hoituu myös vähän itsestään siten, että silloin kun on aika keventää portfoliota, niin myyntiin menee enemmän niitä parhaiten pärjänneitä coineja.

1
0
6.4.2024 - 11:29

1UP

+228
Liittynyt:
3.3.2023
Viestejä:
300

Antti Hyppänen wrote:

Solanan lohkoketju on niin sanotusti polvillaan. Verkon transaktioista (non-voting) on feilannut jo kuukauden päivät 60-70 %. Syynä tähän ovat treidausbotit, jotka hakevat arbitraaseja meemikasinolta.

Ja taas täytyy pienen ihmisen ihmetellä kryptojen ihmeellistä maailmaa 🤔 Missä tahansa muussa busineksessä tuollainen 60-70 failure saisi aikaan kurssin totaalisen romahduksen, ellei peräti konkurssin. Ehkä ymmärrän sitten väärin koko ongelman...

0
0
6.4.2024 - 12:48

Marras

+148
Liittynyt:
27.3.2021
Viestejä:
101

1UP wrote:

Antti Hyppänen wrote:

Solanan lohkoketju on niin sanotusti polvillaan. Verkon transaktioista (non-voting) on feilannut jo kuukauden päivät 60-70 %. Syynä tähän ovat treidausbotit, jotka hakevat arbitraaseja meemikasinolta.

Ja taas täytyy pienen ihmisen ihmetellä kryptojen ihmeellistä maailmaa 🤔 Missä tahansa muussa busineksessä tuollainen 60-70 failure saisi aikaan kurssin totaalisen romahduksen, ellei peräti konkurssin. Ehkä ymmärrän sitten väärin koko ongelman...

Itse olen alun sekoilujen jälkeen pysynyt ns. fundat edellä -ajattelussa kryptosijoittamisessakin jonka vuoksi en ole ikinä esimerkiksi Solanaa omistanut. Toistaiseksi tuotto on kyllä jäänyt huomattavan heikoksi versus jos olisi vain tasaisesti nakellut rahat esim. top10 projekteihin. Ehkä tämä kasino joskus loppuu.

1
0
6.4.2024 - 14:09

Antti Hyppänen

+2121
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
761

Solanalla on varmasti korjattavaa niiden teknisessä toteutuksessa, se on selvä. On kuitenkin hyvä muistaa, että nämä ongelmat johtuvat suosiosta. Jokainen oikeasti suosittu lohkoketju on törmännyt tähän asti skaalautuvuusongelmiin. Ne kertovat ennen kaikkea siitä, että kyseistä ekosysteemiä käytetään. Myös Ethereum Layer 2:t ovat menneet välillä tukkoon.

Tämän vuoksi en näe itse noita ongelmia mitenkään huonona asiana. Ns. kasvukipuja, mitä uudella teknologialla aina on. Se on sitten huono asia, jos niitä ei pystytä korjaamaan.

Bitcoinissa ja Ethereumissa suosio näkyy hieman eri tavalla eli transaktiomaksujen räjähdysmäisenä kasvuna. Infran sijasta "fee market" joustaa. Bitcoinin verkko on ollut myös pahimpina NFT-spämmipäivinä käyttökelvoton tavallisiin transaktioihin. Sama juttu Ethereumissa.

Solanassa transaktiomaksuissa ei ole vastaavaa mekaniikkaa, jolloin verkkoa on helpompi spämmätä lähes ilmaiseksi. X:n perusteella ongelmaan on tulossa patcheja lähiviikkoina.

3
0
6.4.2024 - 20:40

Casteliero

+6689
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2208

Antti Hyppänen wrote:

Solanalla on varmasti korjattavaa niiden teknisessä toteutuksessa, se on selvä. On kuitenkin hyvä muistaa, että nämä ongelmat johtuvat suosiosta. Jokainen oikeasti suosittu lohkoketju on törmännyt tähän asti skaalautuvuusongelmiin. Ne kertovat ennen kaikkea siitä, että kyseistä ekosysteemiä käytetään. Myös Ethereum Layer 2:t ovat menneet välillä tukkoon.

Tämän vuoksi en näe itse noita ongelmia mitenkään huonona asiana. Ns. kasvukipuja, mitä uudella teknologialla aina on. Se on sitten huono asia, jos niitä ei pystytä korjaamaan.

Bitcoinissa ja Ethereumissa suosio näkyy hieman eri tavalla eli transaktiomaksujen räjähdysmäisenä kasvuna. Infran sijasta "fee market" joustaa. Bitcoinin verkko on ollut myös pahimpina NFT-spämmipäivinä käyttökelvoton tavallisiin transaktioihin. Sama juttu Ethereumissa.

Solanassa transaktiomaksuissa ei ole vastaavaa mekaniikkaa, jolloin verkkoa on helpompi spämmätä lähes ilmaiseksi. X:n perusteella ongelmaan on tulossa patcheja lähiviikkoina.

Vaikka on ollu sellanen fiilis, että Solanasta on mahdollisuus tulla tuonne Bitcoinin ja Ethereumin rinnalle se kolmas iso ketju, niin kyllä minulla kokoajan ropisee luotto siihen kuitenkin. Toki kaikilla on noita kasvuun kuuluvia ongelmia, mutta Solanan osalta ne ratkaisut luo ehkä lisää ongelmia tai vähentää ainakin sen heidän valitsemansa mallin etuja.

Esim tuo ketjuspämmi. Varmaan se paras keino välttää se, on dynaamiset siirtokulut, kuten on esim Bitcoinilla ja Ethereumilla. Se on taas Solanalle vähän huono, koska he ovat brändänneet itsensä halvaksi ja nopeaksi ketjuksi ja se on heidän lupaus käyttäjille. Dynaamiset kulut voi nostaa ne kulut nopsaan. Eli kuluja ei voi oikein käyttää Solanan tapauksessa spämmin estoon. Ja jos aletaan käyttää jotain muita keinoja, niin se on tavallaan sitten sensurointia, joita vastaan avoimet lohkoketjut ylipäätään on olemassa. En tiedä onko tuolle oikein mitään keinoa olemassa muuta kuin siirtokapasiteetin kasvatus.

Ja sen kapasiteetin kasvatus on tietty vähän hankalaa. Toki Firedancer lupailee lähemmäs sen miljoona tps, mutta onko sen validaattorivaatimuksista kerrottu mitään julkisuuteen? Tekeekö se noin paljon siirtoja nykyisillä validaattorimäärillä? Entäs tulevaisuudessa, kun validaattorimäärät kasvaa? Putoaako Firedancerin suorituskyky silloin? Minä en ole noihin vastauksiin törmännyt, niin jos jollain on asiasta tietoa, niin saa valaista asiaa tarkemmin.

Ja edelleen se monoliittinen malli häiritsee. Ihan jo pelkästään senkin takia, että mitäs kun tulee jokin uusi teknologia, joka on nopeampi kuin Solana? Nyt Solana on siellä kärkipäässä uudessa teknologiassa ja nopeudessa parallel transactionien kanssa. Mutta mitä jos tulee vaikka joku zk-DAG malli, tai jokin muu joka skaalautuu 10-100x enemmän kuin Solanan malli? Ethereumin tapauksessa Mergen yhteydessä nähtiin jo miten vaikea on tehdä pääketjuun iso muutos. Ja se vaatii sen, että myös koko kehittäjä yhteisö on samaa mieltä asiasta. Ja esim Bitcoinin tapauksessa on todella vaikea saada mitään päivitystä sisään. Se tarkoittaa sillon sitä, että kun modulaariset mallit voi ottaa uuden teknologian nopeasti käyttöön L2 tasolla, side chaineissa, subnetseissä jne, niin monoliittinen malli ei pysy silloin perässä. Eli se päivitettävyys on äärimmäisen paljon helpompaa ja nopeampaa noissa modulaarisissa malleissa.

Ja uusi teknologia mieluiten varmaan muutenkin ajautuu esim Ethereum ekosysteemiin L2 tasolle kehittämään tuotetta. Jos se vaihtoehto on rakentaa oma ketju, niin se on huomattavasti helpompaa rakentaa L2-tasolle ja siihen saa varmasti helpommin rahoitusta myös. Jos se uusi teknologia tehdään L2 tasolle, niin silloin ei tarvitse miettiä esim konsensusmekanismeja ja malleja maksimaalisen turvallisuuden kannalta. Se turvallisuuspohja periytyy sieltä pääketjusta. Silloin voidaan keskittyä käytännössä täysin siihen uuden teknologian ja nopeuden maksimointiin. Omana ketjuna noiden kaikkien pitää olla tasapainossa, ja kuten Solana nyt on näyttänyt, niin se on vaikea olla nopea, halpa, turvallinen ja suorituskykyinen yhtä aikaa. Ja rahoituksen osalta, esim Ethereum ekosysteemissä on varmasti tarjolla enemmän rahaa kuin muissa ekosysteemeissä.

Eli siinä oli taas joitain syitä, miksi minun luottamus Solanaa kohtaan tulee jatkuvasti alaspäin. Vielä en toki ole täysin uskoani siihen menettänyt ja Firedancerillä on kyllä kova näytön paikka tuossa. Se voi vielä lunastaa lupaukset helposti. Ja muutenkin se varmaan vielä pari vuotta toimii ainakin väliaikaisena ketjuna, ennen kuin nuo muut ketjut saa tuon modulaarisen mallin hiottua kuntoon. Mutta todella vaikea siitä on kovasti innostua.

9
0
6.4.2024 - 21:04

Antti Hyppänen

+2121
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
761

Jos vähän saa yleistää ja suoristaa mutkia, niin Bitcoinin & Ethereumin jälkeen menestys on pääosin kiinni hypestä & FOMOsta. Mun mielestä vasta Bitcoin ja Ethereum ovat jotenkin "aikuisia assetteja" tällä kryptokasinolla. (Pakko vähän yleistää kun ei voi käydä tuhansia kryptoja jokaista kerrallaan läpi.)

Esimerkiksi älysopimusalustojen sektorissa on tosi monta noin periaatteessa oikein kelvollista projektia, jotka pystyvät suurin piirtein tekemään samoja asioita teknisesti eli lähes ilmaisia transaktioita 10-100x Ethereumin kapasiteetilla. Hyvä esimerkki vaikka tuossa yllä mainittu Avalanche.

Kaikki mitä tapahtuu nyt Solanalla, voisi hyvin tapahtua monella muullakin lohkoketjulla. Mutta kun ei tapahdu. Mä aloin kirjoittaa Solanasta syksyllä 2023 & hyppäsin SOL-kelkkaan juuri siksi, koska sen ympärille alkoi selvästi kasvaa hypeä. Toi on ollut ainakin tähän asti mun mielestä ihan hyvä lähtökohta kryptosijoittamisessa.

Mua ei huolestuta tukossa oleva lohkoketju. Bitcoin ja Ethereum ovat olleet enemmän tai vähemmän tukossa vuosia, eikä se haittaa sijoittajia. Kuten sanottu, niin tuo kertoo siitä, että lohkoketjua oikeasti käytetään. Jos mikä tahansa lohkoketju saa ison suosion, se joutuu käymään vastaava kasvukivut läpi ennemmin tai myöhemmin.

Nyt kuulostaa vähän turhan Solana-fanipoika meiningiltä, joten sanotaan loppuun tämä. Jos joku heittää hanskat tiskiin Solanan kanssa koska ei enää jaksa uskoa sen tekniseen toteutukseen, se on ihan fine. En todellakaan sano, että tuossa on mitään väärää.

Solanan kohdalla on hyvä olla hereillä ja seurata sitä, että alkaako porukkaa siirtyä jonnekin toiselle platformille teknisten ongelmien vuoksi. Eli miten vahvasti Solana on saanut sitoutettua nuo käyttäjät.

Viime viikkoina on somessa trendannut jo "Base season." Mä näen vahvoja signaaleja siitä, että Base tulee nousemaan dominoivaksi Layer 2:ksi. Mä lähtisin tähän hype-junaan mukaan välittömästi, jos Coinbase lanseeraisi BASE-tokenin. Enkä taatusti olisi ainoa. BASE-sijoitus olisi myös hyvä hedge Solana-positiolle.

Valitettavasti mä en ainakaan muista nähneen vielä mitään signaaleja siitä, että Coinbase olisi luomassa hallintotokenin. Eikä varmasti lähde tuohon leikkiin niin kauan kun on avoin case SEC:n suuntaan.

Edit: tässä on Basen aktiviteetista dataa, ykkösenä ollaan Ethereum-ekosysteemissä: https://l2beat.com/scaling/activity

Tosi matalia noi TPS-lukemat silti ovat, puhutaan kymmenistä transaktioista per sekunti. Ihan eri planeetalla vrt. Solana.

8
0
8.4.2024 - 12:45

Husse72

+213
Liittynyt:
10.5.2022
Viestejä:
250

ETH otti mukavan maanantaispurtin 💪 tästä on hyvä aloittaa vihreä kryptoviikko ja halving koputtelee jo 11 päivän päässä. Ai että, mitä jännitystä on luvassa 

3
0
8.4.2024 - 15:14

Antti Hyppänen

+2121
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
761

Eiköhän Bitcoin korkkaa myös uuden ATH-lukeman lähipäivinä. Ei tarvita kuin ~2 % nousu, niin menee maaliskuun huippu rikki. Karhut joutuvat ryömimään takaisin koloihinsa parin viikon juhlimisen jälkeen.

4
0
10.4.2024 - 13:58

Antti Hyppänen

+2121
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
761

Uuden tutkimuksen mukaan noin 300.000 suomalaista sijoittaa kryptoihin. Lukema on aika lailla siinä ball parkilla, josta on viime vuodet puhuttu. Olen usein kuullut arvion 200.000-250.000.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/jopa-300-000-suomalaista-omistaa-kryptovaluuttaa-kertoo-tuore-selvitys-se-voi-olla-vasta-alkua/dd7af2e8-7ad5-4450-ba59-9b5cc793d737

Lisätietoa: https://twitter.com/kaupr_io/status/1777954691550511488

7
0
11.4.2024 - 09:18

Antti Hyppänen

+2121
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
761

SEC aikoo haastaa Uniswapin oikeuteen. Uniswap on tunnetuin DEX eli hajautettu pörssi ja yksi DeFi-sektorin suurimmista protokollista.

Näin Uniswapin perustaja Hayden Adams postasi X:ään eilen: https://twitter.com/haydenzadams/status/1778126466984575166

Koska Uniswap on hajautettu protokolla lohkoketjussa, SEC ei voi sulkea sitä tai estää sen käyttöä. SEC voi kuitenkin hyökätä Uniswap Labsin kimppuun, joka on yhdysvaltalainen teknologiayhtiö. Uniswap Labs vastaa protokollan kehityksestä ja on tehnyt mm. https://app.uniswap.org/ front-endin.

Aika odotettu käänne, todennäköisesti myös Euroopassa DeFI-sektoriin isketään tavalla tai toisella. DeFi ei ole 2024-2025 käyttöön otettavan MiCa-regulaatiopaketin sisällä vaan se jätettiin sen ulkopuolelle.

Regulaattorit eivät halua anonyymeja transaktioita ja DeFi-sektorin koko idea on KYC:n puuttuminen.

3
0
11.4.2024 - 09:50

Casteliero

+6689
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2208

Antti Hyppänen wrote:

SEC aikoo haastaa Uniswapin oikeuteen. Uniswap on tunnetuin DEX eli hajautettu pörssi ja yksi DeFi-sektorin suurimmista protokollista.

Näin Uniswapin perustaja Hayden Adams postasi X:ään eilen: https://twitter.com/haydenzadams/status/1778126466984575166

Koska Uniswap on hajautettu protokolla lohkoketjussa, SEC ei voi sulkea sitä tai estää sen käyttöä. SEC voi kuitenkin hyökätä Uniswap Labsin kimppuun, joka on yhdysvaltalainen teknologiayhtiö. Uniswap Labs vastaa protokollan kehityksestä ja on tehnyt mm. https://app.uniswap.org/ front-endin.

Aika odotettu käänne, todennäköisesti myös Euroopassa DeFI-sektoriin isketään tavalla tai toisella. DeFi ei ole 2024-2025 käyttöön otettavan MiCa-regulaatiopaketin sisällä vaan se jätettiin sen ulkopuolelle.

Regulaattorit eivät halua anonyymeja transaktioita ja DeFi-sektorin koko idea on KYC:n puuttuminen.

Ajankohta tuolle on aika mielenkiintoinen, koska viime viikolla tuli just päätös Coinbasea vastaan olevassa syytteessä, jossa muutama asiakas syytti Coinbasea rekisteröimättömäksi arvopaperikauppiaaksi (https://www.reuters.com/legal/coinbase-face-revived-lawsuit-by-customers-2024-04-05/). Siinä päätös oli sama, kuin oli Ripplen tapauksessa, eli secondary myynnit eivät olleet arvopaperikauppaa. Eli kryptojen myynti pörsseissä ei sisällä sijoitussopimusta, eikä näin ollen täytä arvopaperikaupan määrittelyjä. Ja sama tietty koskee myös esim keskittämättömiä pörssejä. Ja koodia tietty saa kirjoittaa (tai pitäisi saada) sananvapauden periaatteella. Tosin Usassa on pidätettynä myös Tornado Cashin kehittäjät, eli ne jotka teki mixeri-palvelun Ethereumille. Mutta voittokertoimet on helposti Uniswapin puolella, jos SEC päättää lähteä oikeuteen taistelemaan.

4
0
11.4.2024 - 10:11

Antti Hyppänen

+2121
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
761

Casteliero wrote:

 Mutta voittokertoimet on helposti Uniswapin puolella, jos SEC päättää lähteä oikeuteen taistelemaan.

Todennäköinen selitys lienee tuossa se, että Uniswap case on pistetty vireille jo kauan aikaa sitten, eikä sitä haluta perua tuosta tuomiosta huolimatta.

Mitä sä olet Casteliero mieltä siitä, että nykyisen kaltaisen DeFin ei anneta jatkua loputtomiin? Mun on jotenkin vaikea nähdä tilannetta, jossa KYC tulee uuden regulaation myötä tavalla tai toisella mukaan pörssieihin liittyviin transaktioihin, mutta Uniswapissa voisi mellastaa ihan vapaasti. Nyt DeFi tosiaan jäi tuon MiCa frameworkin ulkopuolelle, mutta eiköhän siihen puututa pian Euroopassa.

4
0
11.4.2024 - 10:23

Casteliero

+6689
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2208

Antti Hyppänen wrote:

Casteliero wrote:

 Mutta voittokertoimet on helposti Uniswapin puolella, jos SEC päättää lähteä oikeuteen taistelemaan.

Todennäköinen selitys lienee tuossa se, että Uniswap case on pistetty vireille jo kauan aikaa sitten, eikä sitä haluta perua tuosta tuomiosta huolimatta.

Mitä sä olet Casteliero mieltä siitä, että nykyisen kaltaisen DeFin ei anneta jatkua loputtomiin? Mun on jotenkin vaikea nähdä tilannetta, jossa KYC tulee uuden regulaation myötä tavalla tai toisella mukaan pörssieihin liittyviin transaktioihin, mutta Uniswapissa voisi mellastaa ihan vapaasti. Nyt DeFi tosiaan jäi tuon MiCa frameworkin ulkopuolelle, mutta eiköhän siihen puututa pian Euroopassa.

Joo kyllä jonkinlainen KYC yritetään ajaa läpi noihin DeFi-tuotteisiin. Se on vaan vielä vähän auki, että miten se hoidetaan parhaiten. Omasta mielestä esim nuo L2 applikaatioketjut, kuten Base esim vois olla siinä aika keskiössä ja sekin tukee tuota modulaarista mallia. Ja tietty noille pörsseille voidaan asettaa esim rajoituksia, että mistä hyväksytään kryptoja sisään pörsseihin ja mitä palveluita blacklistaillaan. Että jos on osoite tehnyt vaikka kauppaa ei-hyväksytyissä DeFi-palveluissa, niin sitten pörssit ei ota niitä kryptoja vastaan. Tai sitten ajetaan nuo KYC:t noihin frontendeihin, että pitää kirjautua tai jotain. On kai noihin vaihtoehtoja olemassa ja toki sitten kun tulee digi-ID:t ketjuihin, niin sillon toki ne auttaa tuossa paljon.

Tällä viikolla oli just senaatin istunto jenkeissä, jossa oli todistajana treasuryn edustaja ja aiheena terrorismin rahoitus jne. Ja siinä paljon käsiteltiin kryptoja ja yritettiin taas tietty saada rahan päätyminen Iraniin kryptojen syyksi. Ja myös tuotiin esille sitä, että tulevaisuudessa se on iso ongelma ja haluttiin nimenomaan noita KYC/AML lakeja kryptoille. Ja nehän on tietty hyvä asia, jos ne saadaan fiksusti. Mutta siellä esim Warren yritti saada noita validaattoreita myös KYC:n alle ja mahdollisesti jotain rajoitteita validaattoreille, joka ei tietenkään ole mahdollista. Sanoi omassa puheenvuorossaan esim, että voiko vaikka jenkkien mainausfarmit tietämättään validoida jotain Iraniin menevää kryptosiirtoa, tai voiko esim Iranilaiset validaattorit validoida normaaleja jenkkien siirtoja. No tottakai voi, koska avoin ketju, jota kuka vaan voi validoida. Mutta jotain KYC:tä tarvitaan ja sellasta on tulossa, koska sille löytyy molemmin puolin käytävää kiinnostusta Usassa. MiCasta minulla ei ole käryä, että mitä siellä ajetaan. Todennäköisesti se on kuitenkin kevyempi kerran kerrasta kuin Usan sääntely.

5
0
12.4.2024 - 19:22

Casteliero

+6689
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2208

Immutable alkaa olla aika alennuksessa. 7 Ethereumilla sai melkein 10000 Immutablea. Jos laskee vielä, niin tavoite olis saada 3 ETH vielä se 5000 IMX.

https://twitter.com/0xferg/status/1778574118713254030

Toissa päivänä oli jo melkein 70k uniikkia käyttäjää Passportilla tuolle yhdelle pelille. Vielä ei ole paljoo, mutta hyvä suunta.

https://twitter.com/0xferg/status/1778320932505096547

Ja joku tuollanen LayerSwap oli tullu myös, jolla saa instant transactionit Binancesta ja OKX:stä, sekä eri ketjuista.

Eli hommat etenee vaikka nyt ei ole ollut oikein nuo pelijutut lämpimiä. Meemit ja AI olleet ne kuumat jutut. Mutta eiköhän ne pelit taas sieltä tule kun alkaa pelejä tulla.

5
0