24.11.2023 - 20:20

Fibonazi

+12
Liittynyt:
13.9.2023
Viestejä:
30

Kiitos hyvästä vastauksesta! Ihmettelinkin miten noita ei ole jenkkipörsseista poistettu.Taas selvisin siitä etten aloittanut paniikkimyyntejä :) aikaisemmalla sivulla Marras pelasti mut paniikkimyynniltä koskien tuota CZ/Binance keissiä. Pitää vissiin ottaa jatkossa vähän coolimmin ja nauttia tästä hyvästä pöhinästä mikä nyt on.

0
0
25.11.2023 - 12:44

Casteliero

+6674
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2203

Fibonazi wrote:

Kiitos hyvästä vastauksesta! Ihmettelinkin miten noita ei ole jenkkipörsseista poistettu.Taas selvisin siitä etten aloittanut paniikkimyyntejä :) aikaisemmalla sivulla Marras pelasti mut paniikkimyynniltä koskien tuota CZ/Binance keissiä. Pitää vissiin ottaa jatkossa vähän coolimmin ja nauttia tästä hyvästä pöhinästä mikä nyt on.

Joo ei noihin oikein perus retail-sijoittaja kerkeä reagoimaan tarpeeksi nopeesti. Jos tulee oikeesti joku sellanen tilanne, että kurssit romahtaa, niin se tapahtuu kyllä muutamissa sekunneissa. Siellä herää kaikki botit myymään ja sit tulee long squeezet jne ja se kurssi tulee nopsaan alas. Yleensä jopa parempi vähän odotella ja katsoa mitä tapahtuu, koska usein nuo retail-vetoiset kryptomarkkinat ylireagoi muutenkin ja tosiaan nuo long squeezet jne tulee siihen vielä päälle. Usein noissa selviää, että ei olekaan kyse niin isosta asiasta, tai sen pystyy jotenkin ratkaisemaan. Ja jos sattuu vielä olemaan omat kolikot jossain Ledgerissä tms, niin ei niitä pysty edes silloin siirtämään, kun ketjut on tukossa.

Itsekin olin esimerkiksi koneen ääressä, kun DAO hakkerointi tapahtui ja seurasin sitä livenä koko tilanteen ajan, mutta en minä pystynyt siihen oikein mitenkään reagoimaan. Piti vaan toivoa, ettei koko Ethereum projektina siihen kaadu ja lähellähän se olikin. Ja tuo on se riski, mikä on aina näissä läsnä. Sen takia myös on mahdollisuus isoihin tuottoihin, koska nämä oikeasti on todella ison riskin tuotteita. Ja jos tuo riski aiheuttaa paniikkia tai pelkoa tai hätäilyä tms, niin silloin on todennäköisesti liian iso panos suhteessa riskiin. Silloin kannattaa ehdottomasti pienentää sitä omaa sijoitusta. Ei näiden takia kannata kuluttaa aikaa murehtimiseen, vaan laittaa sellaisen panoksen, että kestää sen riskin. Tai jos on jo isompia tuottoja, niin niitä kannattaa ottaa välillä pois ainakin osa, mielenrauhan takia. 

2
0
27.11.2023 - 10:35

Casteliero

+6674
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2203

Viikonloppuna oli ihan mielenkiintoinen keskustelu tuosta natiivin tokenin käyttötarkoituksesta tarjota turvallisuutta ketjulle ja sitä kautta myös vähän kurssille. Tuo liittyy tuohon, mitä Sampo kyselikin jo aiemmin. Ja tuossa vähän näkee esim Solanan perustajan asenteen tuota turvallisuutta, arvoa ja käyttötarkoitusta kohtaan.

https://twitter.com/drakefjustin/status/1728066999043969356

Justin Drake, joka on Ethereumin kehittäjä, teki aloituksen jossa vertasi Bitcoinin ja Ethereumin economic securityä.

Ethereum
• 28.3M ETH staked
• $2,121 per ETH
→ $60B economic security

Bitcoin
• 500M TH/s hashrate
• $20 per TH/s*
→ $10B economic security

Eli noin 6x Ethereumin eduksi. Tuo ei välttämättä tosin ole ihan noin yksinkertainen asia laskea, vaan siihen vaikuttaa muutama muukin muuttuja.

https://twitter.com/aeyakovenko/status/1728289357294076010

Solanan perustaja Anatoly vastasi tähän että economic security on meemi ja turvallisuus tulee itsenäisiltä operaattoreilta ja heidän hardwarelta, sekä nettiyhteyksiltä. Ja esim Solanan validaattoriksi ei pääse, jos ei ole vähintään 1GB valokuituyhteyttä. Raudalle ei taida niin tiukkoja vaatimuksia olla. Siinä saman ketjun alla sitten Patrick McCorry ja c-node haastaa tuota Anatolyn näkemystä.

https://twitter.com/kunalgoel/status/1728542456713457988

Myös Messarin senior analyst Kunal Goel kävi haastamassa näkemystä myös ja kysyi mihin natiivia tokenia sitten tarvitsee, jos ei turvaamaan ketjua. Tähän Anatoly vastasi tuossa alla, että ehkäisemään spämmäystä. Ripplellähän oli myös tämä syy alunperin omalle tokenille, mutta sille on myöhemmin löytynyt muutakin käyttöä. Mutta jos tuo on se ainoa syy, niin siihenhän voisi ihan hyvin käyttää sitten vaikka USDC:tä. Ja jos tuo on ainoa syy, niin miksi sitten jakaa validaattoreille älyttömät määrät SOL-tokenia palkkioksi?

Ehkä tuo turvallisuustaso toimii ihan hyvin vielä consumer-tason palveluihin, mutta jos aletaan laittaa oikeaa arvoa ketjuun kiinni, niin kyllä minusta ainakin silloin tarvitaan vielä vähän kovempaa turvallisuutta, jota esim Ethereum tarjoaa. Eli niin kuin aiemminkin jo Pessi Peuralle sanoin tässä ketjussa, niin sille on ihan syynsä että DeFi on pääosin Ethereum ketjussa ja TradFi tulee myös haluamaan tuota turvallisuutta heidän tuotteilleen.

3
0
27.11.2023 - 11:55

big bad bear

+621
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
320

Ajattelin jakaa tänne kun olen itse tykännyt näistä aika paljon. Suosittelen lukemaan Archimed Capitalin tutkimusta web3:sta ja kryptoista. Heidän tulokulma on tarkastella erityisesti adoptio-kysymyksiä ilman vouhotusta, hyödyntäen tech ja business viitekehyksiä analyyseissa. Niillä on myös ilmainen news letter.

https://archimed.substack.com/p/the-insider-8-27-nov-2023

4
0
27.11.2023 - 13:25

Sampo

+136
Liittynyt:
2.9.2021
Viestejä:
78

Mielenkiintoinen tuo Castelieron jakama keskustelu eikä saa Solanaa näyttämään yhtään houkuttelevammalta omistukselta. En pysty useimpia teknisiin seikkoihin liittyviin keskusteluihin kirjoitettuja argumentteja arvioimaan itse, mutta yleisesti Anatolyn ulosantia ja Solanan ulkopuolisten asiantuntijoiden kommentteja luettuani aion pysyä tästä erossa. 

1
0
27.11.2023 - 16:00

Antti Hyppänen

+2109
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
755

Bitcoinin kurssi on printannut kuusi peräkkäistä vihreää viikkokynttilää. Edellisen kerran vastaava nähtin loka-marraskuussa 2020. Eli tällaisia jaksoja ei nähdä välttämättä edes bull-runin huipulla.

Olisikohan tällä viikolla jo pienen korjauksen aika.

1
0
27.11.2023 - 21:31

Casteliero

+6674
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2203

Fin_Master wrote:

https://www.tradingview.com/news/u_today:00883b937094b:0-vitalik-buterin-wants-to-redesign-ethereum-here-s-how-it-will-affect-everyone/

Mielenkiintonen avaus. Nämä ei varmaan ihan hetkessä toteudu mutta hienoa että mennään eteenpäin niinkuin Jutila konsanaan :)

Luin todella monta kertaa tuon redesign -> resign ja ihmettelin, että mikäs tämä nyt on. Mutta joo, tuo on vähän samanlainen malli mitä ilmeisesti Cardano käyttää ja kun Vitalik tuota mallia toi esille, niin tottakai Cardanon yhteisö ja Hoskinson etunenässä oli piikittelemässä tuosta. Mutta niinhän tuo menee avoimen koodin kanssa, että jos jokin on jo tarpeeksi pitkällä adoptiossa, niin pystyy sitten implementoimaan pienempien projektien uuden teknologian ja pysymään sillä relevanttina. Sama on esim Minan kanssa. Jos se zkEVM systeemi toimii niin kuin pitää, niin Ethereumin on helppo sitten ottaa se myös omaan käyttöön. Ja Mina ei ikinä kerkeä saada samaa adoptiota ja jää sen takia epärelevantiksi. Ja sama tavallaan toimii myös tuolla web2 puolella. Jos jokin kehittää palvelun, joka haastaa Metaa, Alphabetia, Microsoftia, Applea jne, niin ne ostaa ne firmat pois.

Mutta tuo account abstraction on kyllä ihan äärettömän tärkeä palanen edelleen tuota teknologian adoptiota silmällä pitäen. Se avaa UX puolellakin jo niin paljon mahdollisuuksia, ja sitten myös noissa muissakin käyttötarkoituksissa. Ja tuo account abstraction on ilmeisesti jo ihan käyttökamaa jo nyt. Ja esim Visahan on sitä myös testaillut jo omiin käyttöön soveltuvissa tarkoituksissa. Eli esim niissä, että maksetaan palveluun stablecoineina ja se muuttaa ne automaattisesti Ethereiksi ja maksaa sillä käyttömaksut. Tai myös se, että palvelu maksaa nuo käyttömaksut käyttäjän puolesta jne. 

2
0
1.12.2023 - 20:08

Casteliero

+6674
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2203

Bitcoin kävi 2023 huipuissaan. Ylitti 39k$ ja lähenee pikkuhiljaa 40k$ rajaa. Ethereum on myös noin 5% päässä vuoden huipuista, mutta lagaa silti vieläkin suhteessa Bitcoiniin. Muuten kryptomarkkina näyttää tänään ihan virkeältä ja ilmeisesti odotuksissa positiivinen viikonloppu. Monesti nuo viikonloput on vähän laiskoja, koska silloin ei instikkavolaa ole niin tarjolla. Silloin myös mahdollisesti tapahtuu markkinamanipulaatioita tuon pienen volan takia. Tai ainakin ennen tapahtui, nyt voi olla että markkinat ovat jo tarpeeksi suuret, mutta silti liikehdintä voi olla suurempaa kuin arkisin.

Tänä vuonna ei enää todennäköisesti saada Bitcoinin spotti ETF:ää jenkkeihin ja se ainakin laskee tuon oman 50k$ mahdollisuutta vuodenvaihteeseen roimasti. Se on vielä mahdollista kyllä saavuttaa, mutta ainakin omiin näkemyksiin se ETF olisi pitänyt saada jo viimeistään marraskuun puolessa välissä, että näkisin tuon kurssin saavutettavan. Mutta ETF:ien osalta on nyt auennut aikaikkuna tuohon 8,9 ja 10 tammikuuta, jolloin on edelleen se 90% todennäköisyys Bloombergin mukaan saada nuo ETF:t. Sitä puoltaa myös SEC:n kommenttiperioidin sulkeminen kahdelta hakemukselta, jotka eivät muuten olisi tuohon aikaikkunaan kerennyt, mutta nyt ovat siinä mukana. Eli nyt on mahdollisuus, että nuo kaikki hyväksytään kerralla tuossa 8-10 tammikuuta. Tosin mukaan oli tullut jokin Pando tms hakemus, joka on ilmeisesti Eurooppalainen ETF tarjoaja, mutta se tuskin pääsee tuohon muiden hakemusten mukaan jos/kun ne hyväksytään tammikuussa.

Muilta osin omat näkemykset edelleen ihan samat, mutta tuo 50k$ taitaa siirtyä nyt tammikuun puolelle, koska noita ETF:iä ei hyväksytty tänävuonna ajoissa.

Noihin ETF:iin liittyy vielä sellainen, että vaikka se 19b-4 hakemus hyväksyttäisiin, niin se ei tarkoita automaattisesti että noilla ETF:illä voi välittömästi käydä kauppaa. Siellä on vielä nuo S-1 tms kaavakkeet, jotka pitää myös hyväksyä. Yleensä ne ilmeisesti hyväksytään samaan aikaan, mutta noilla voidaan vielä pitkittää jonkin aikaa prosessia. Noissa S-kaavakkeissa käydään läpi noita ETF-rakenteita jne ja ainakin BlackRockin tekemä oli varsin kattava. Niissä mm on esitetty in kind mallit ja in cash mallit, joista ensimmäinen on parempi vaihtoehto kulujen ja verojen suhteen, jälkimmäinen on enemmän mutual fund malli ilmeisesti. Mutta käytännössä hyväksynnän puolesta ihan sama kumpi tulee, molemmat ovat hyviä tuotteita. Mutta voi tosiaan vielä aiheuttaa viivettä, vaikka nuo hakemukset tammikuussa hyväksytään.

9
0
2.12.2023 - 12:22

Antti Hyppänen

+2109
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
755

Hyviä uutisia VTT:n suunnalta. Suomen kaltaisen “digimaan” pitäisikin olla edelläkävijä Web3-maailmassa. Hyvä homma!

Ensimmäisenä Euroopassa – Suomen metaversumi-ekosysteemi lanseeraa metaversumi-aloitteen

Business Finlandin, VTT:n, Oulun yliopiston ja yli 400 muun toimijan lanseeraaman metaversumi-aloitteen, Metaverse Initiative by Finnish Ecosystem, tavoitteena on tehdä Suomesta digitaalisten kokemusten tulevaisuuden suunnannäyttäjä, ja samalla keskittyä metaversumin eettiseen ja vastuulliseen kehittämiseen. Erityinen fokus on yksityisyydessä, käyttäjäturvallisuudessa ja yhteiskunnallisissa vaikutuksissa.

https://www.vttresearch.com/fi/uutiset-ja-tarinat/ensimmaisena-euroopas…

3
0
4.12.2023 - 07:54

Husse72

+213
Liittynyt:
10.5.2022
Viestejä:
249

Hyvältä näyttää nyt. Pitkohan lähti oikein laukalle ja sehän sopii kyllä 👌 saadaanko kuitenkin se 50 rikki ennen vuodenvaihdetta?

0
0
4.12.2023 - 08:31

Casteliero

+6674
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2203

Husse72 wrote:

Hyvältä näyttää nyt. Pitkohan lähti oikein laukalle ja sehän sopii kyllä 👌 saadaanko kuitenkin se 50 rikki ennen vuodenvaihdetta?

On se mahdollista, mutta vielä aika epätodennäköistä. Esim marraskuussa Bitcoin taisi nousta noin 3000$. Ja ei noita 25% kuukausia ihan aina tapahdu, minkä se nyt käytännössä vaatisi. Toki tuo 40k$ ylitys saa varmaan vähän mediaa heräämään tänään taas tuohon ja voidaan saada vähän lisää vauhtia. Ja tietysti se tammikuun mahdollinen ETF kiinnostaa nyt taas instikoita ja ihmisiä taas enemmän ja enemmän.

Muutenkin oli ihan virkeä viikonloppu. Ethereumkin pääsi uusiin 2023 huippuihin. Voi tästä vielä loppuvuodelle saada ihan kivan joulupukkirallin joka tapauksessa, vaikka se 50k$ ei nyt ylittyisikään.

1
0
4.12.2023 - 08:53

Casteliero

+6674
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2203

Jos oisin käppyrä-treidaaja, niin Ethereumin osalta piirtäisin jotain tuollasta viivaa:

Eli daily-kynttilöillä on piirretty tuolta huhtikuusta lähtien bullish flägiä. Elokuussa ylitettiin 200ma ja käytiin sitä sen jälkeen testaamassa nätisti ja jatkettiin siitä nousua. Marraskuun alussa meni tuo bullish flägin raja rikki kevyesti osumalla 2023 huippuihin, jonka jälkeen käytiin taas nätisti testaamassa sitä ja hakemassa tuki. Siitä sitten kopauttamaan tuota alempaa tuplahuippua, josta läpi ja taas kopauttamaan tuota 2023 huippua ja hakemaan tuki tuolta tuplahuippujen tasolta. Ja nyt suoraan läpi 2023 huippujen tasosta ja todennäköisesti käydään tuolla 2310-2320 tasolla osumassa seuraavaan vastustustasoon ja sitten hakemaan tukitaso taas tuolta 2136 tietämiltä.

Mutta en siis itse anna ihan älyttömästi noille käppyröille arvoa, enkä treidaa aktiivisesti, niin tuo on vaan ihan mutua. Enkä varsinkaan aio itse tehdä mitään tuon perusteella. Mutta kai se on ihan kiva katsoa miten käy.

3
0
4.12.2023 - 18:49

Antti Hyppänen

+2109
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
755

Viimeisimmän kurssinousun jälkeen myös El Salvadorin Bitcoin-ostot ovat plussalla! El Salvador aloitti ostot about pahimpaan mahdolliseen aikaan, mutta jatkoi hankintoja koko karhumarkkinan ajan DCA:lla pudottaen keskihinnan lähes 40.000 dollarin tasolle.

Presidentti Bukele kommentoi X:ssä näin:

Of course, we have no intention of selling; that has never been our objective. We are fully aware that the price will continue to fluctuate in the future, this doesn’t affect our long-term strategy.

5
0
5.12.2023 - 10:09

Casteliero

+6674
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2203

Laitetaan vähän IMX haippia taas tilanteista.

https://youtu.be/uvPz7jAlO-0?si=zY4c2-sOEJCdT_6l&t=3684

Banklessin kanavalla oli pari päivää sitten haastattelu, jossa haastateltiin web3 peleihin sijoittavan firman tyyppejä ja ne vähän avasi näkemyksiään. Tuo linkitys on kohtaan, josta lähtee käytännössä se pointti, miksi itsekin olen nimenomaan IMX:stä kiinnostunut. Eli puhtaasti yhteen nicheen panostava tuote, jolloin pystyy tarjoamaan paremman tuotteen. Se näkyy numeroissa. IMX yli 200 peliä, Solana 3. Ja tässä tilanteessa tuo kehitysmassa tuolla taustalla auttaa samoin, kuin aiemmin auttoi esim Ethereumin kehityksessä. Eli kun sieltä saadaan se yksi läpimurto, niin sen jälkeen kaikki haluaa rakentaa nimenomaan sen ketjun ja sen tuotteen päälle, joka sen läpimurron teki, koska siellä on käyttäjät jne. Eli se on just se first mover advantage. Ja kun pelataan todennäköisyyksistä, niin 200 pelistä tulee paljon todennäköisemmin se hitti, kuin kolmesta. Toki muutakin kilpailua on, mutta oman ja noidenkin näkemyksen mukaan IMX on tällä hetkellä ihan selkeässä etumatkassa muihin kilpailijoihin nähden. Ja sillä pystyn itse ainakin pitämään vähän suuremman panoksen tuossa ja ehkä ottamaan jossain vaiheessa vähän riskisempiä betsejä pienemmistä pelikolikoista. Noissa pienemmissä on vaan se ongelma, että en käytä DEX:jä ja noita ei oikein noista isoista pörsseistä löydy.

Ja tuo on ihan hyvä haastattelu kyllä muutenkin katsoa, jos kiinnostaa tuo web3 pelitouhu. 

3
0
5.12.2023 - 13:31

big bad bear

+621
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
320

HC Bailut wrote:

Paljastan hölmöyteni. Mihin ihmeeseen tämä projekti tarvitsee kryptoja?

Ei mihinkään, mutta sillä saanee klikkejä

1
0
5.12.2023 - 13:39

Husse72

+213
Liittynyt:
10.5.2022
Viestejä:
249

Hieman vilkaisin tuota ja ilmeisesti yrittävät mullistaa sähköautoilun integroimalla lohkoketjutekniikkaa niihin, en tiedä mut aika mahtipontiselta kuulostaa 😁 Kovastihan tuolla Bitgert Brise projektilla on seuraajia kun X:ssa yli 580t. 

0
0
5.12.2023 - 15:14

iGotCrypto

+17
Liittynyt:
4.11.2020
Viestejä:
31

Casteliero wrote:

Noissa pienemmissä on vaan se ongelma, että en käytä DEX:jä ja noita ei oikein noista isoista pörsseistä löydy.

Tuli uutena tietona. Mielenkiinnosta kysyn miksi et käytä DEX:jä? Oletus on mulla ollut se että olet kiinnostunut testaamaan ja tutustumaan uusiin palveluihin ja ehkä myös sillä silmällä jos uusi sovellus/kehittäjä sattuu airdroppaamaan. DEX myös mahdollistaa sen että pääsee mukaan projekteihin hyvin varhaisessa vaiheessa.

1
0
5.12.2023 - 17:14

Casteliero

+6674
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2203

iGotCrypto wrote:

Casteliero wrote:

Noissa pienemmissä on vaan se ongelma, että en käytä DEX:jä ja noita ei oikein noista isoista pörsseistä löydy.

Tuli uutena tietona. Mielenkiinnosta kysyn miksi et käytä DEX:jä? Oletus on mulla ollut se että olet kiinnostunut testaamaan ja tutustumaan uusiin palveluihin ja ehkä myös sillä silmällä jos uusi sovellus/kehittäjä sattuu airdroppaamaan. DEX myös mahdollistaa sen että pääsee mukaan projekteihin hyvin varhaisessa vaiheessa.

En minä noita juurikaan käytä. Joskus 16, 17 ja 18 tuli vielä käytettyäkin. Esim osallistuttua the DAO:on ja rekisteröityä noita ENS nimiä jne. Nykyään pääasiassa vaan holdailuja ja tokeneiden siirtoja vaan. DEX:jä en myöskään oikein tykkää käyttää siitäkään syystä, että noista CEX:istä saa helpommin raportit ulos verottajaa varten. Joskus ihan alkuvaiheessa tuli jotain DEX:jä käytettyä, mutta ne ei sillon ollu vielä oikein kovin hyviä, niin jäi sekin sitten siihen. Nykyään ne on tietysti paljon parempia käyttää. Noita airdroppejakaan en jaksa jahdata. Se on vähän turhaa ajankäyttöä minusta tilanteessa, jossa on suhteellisen isot kryptokassit jo olemassa. Toki sieltä joitain tonneja irtorahaa voi saada, mutta sitä tulee ihan tarpeeksi vaan odottamalla muutenkin. Jos olisi 4-5 numeroiset omistukset ja aikaa käyttää noihin, niin silloin tilanne olisi tietty varmasti eri. Ainut mikä tuossa harmittaa, on tuo ettei niitä tosiaan saa aina muualta kuin DEX:istä jos haluaa jotain pienempää projektia ostaa. Silloin voi helposti missata ne ensimmäiset hintakertoimet alusta. Mutta toisaalta en myöskään innostu oikein jahtaamaan niitä kaikkia tuottoja. Ei haittaa vaikka suurimman osan niistä missaakin.

0
0
5.12.2023 - 21:40

Antti Hyppänen

+2109
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
755

Toi meininki muuttui ihan mahdottomaksi vuoden 2020 jälkeen. Kun ensimmäinen DeFi-buumi iski 2020, niin suurin piirtein kaikki tapahtui vielä Ethereum-alustalla. Itsekin pysyin projekteista vielä melko hyvin kartalla ja sain myös Uniswapin airdropin tavallaan vahingossa, kun oli sitä tullut vähän jo käytettyä.  Taisin saada myös 1INCH, koska sen sai kaikki jotka olivat käyttäneet myös Uniswapia, tai jotain vastaavaa.

Kun sitten 2021 DeFi alkoi kunnolla levitä muille alustoille, niin itse nostin kädet pystyyn ja luovutin. Nykyisin on jo kymmeniä joten kuten suosittuja älysopimusalustoja ja kaikkiin tulee koko ajan uusia projekteja ja meemikolikoita ja stablecoineja jne. Aivan mahdotonta yrittää edes pysyä kartalla. 

Varmasti tuolla pystyy tekemään prosentuaalisesti tosi isoja tuottoja, jos pyörii oikeilla kanavilla Discordissa & Telegramissa ja jaksaa farmailla. Nyt on myös varmasti sellainen murrosvaihe käynnissä, että tarjolla on etuja, joista voi 5-10 vuoden päästä vain uneksia. 

Itselle on työn ja omien kiinnostusten kannalta tärkeämpää seurata makroa, joten suuntaudun sinne ja unohdan nykyisin suosiolla lähes kaikki muut kuin top 20 -kryptot. Lähinnä tulee tutkittua satunnaisesti pienempiä projekteja silloin, jos joku uusi nousee todella suosituksi ja se selvästi kiinnostaa ihmisiä.

0
0
5.12.2023 - 22:02

Casteliero

+6674
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2203

Antti Hyppänen wrote:

Itselle on työn ja omien kiinnostusten kannalta tärkeämpää seurata makroa, joten suuntaudun sinne ja unohdan nykyisin suosiolla lähes kaikki muut kuin top 20 -kryptot. Lähinnä tulee tutkittua satunnaisesti pienempiä projekteja silloin, jos joku uusi nousee todella suosituksi ja se selvästi kiinnostaa ihmisiä.

Minä seurailen kyllä noita pienempiäkin projekteja. Varsinkin kun ne nousee jo pre-listing vaiheessa jo tietyistä lähteistä esille. Tai myös VC-rahoitusvaiheessa. Sieltä esim bongailin silloin alkuvuodesta tai millon lie tuon Celestian, josta oli tarkoitus ottaa siivu heti pörsseihin tullessa. Se meni sillon kuitenkin ohi ja on nyt liian myöhäistä. Se on noussut jo sen 350%. Tai ei se varmaankaan vieläkään myöhäistä ole, mutta nyt sen riskit on noussut tuotto-odotuksiin nähden jo merkittävästi siitä. Listautuessa pörsseihin tuo olisi ollut aika selkeä koppi. Toinen on esimerkiksi Pyth. Se on vielä ihan ok hinnoissa, varsinkin jos menee alle 0,4€. Mutta tuohon ei ole niin suurta uskoa itsellä kuin tuohon Celestiaan oli. Chainlink kuitenkin aika suvereeni johtaja tuolla oraakkeli-puolella, mutta tuo Pyth on hyvä narratiivilappu nyt kun Solanan ekosysteemi on ollut nousussa. Pyth on siis "Solanan Chainlink". Pitää katsoa jos sillä vähän pelaa jossain vaiheessa.

Ethereumin kurssin osalta, niin se kävi nyt kokeilemassa sitä ylärajaa, minkä aiemmassa kaaviossa piirtelin. Eli nyt varmaan sitten käydään hakemassa se tukitaso tuolta alempaa. Tai sitten pusketaan vaan Bitcoinin perässä läpi esteistä. Ja tuo yläviiva oli just tarkalleen bullish flägin flagpolen mittainen.

2
0
6.12.2023 - 08:51

Antti Hyppänen

+2109
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
755

Casteliero wrote:

Chainlink kuitenkin aika suvereeni johtaja tuolla oraakkeli-puolella, mutta tuo Pyth on hyvä narratiivilappu nyt kun Solanan ekosysteemi on ollut nousussa. Pyth on siis "Solanan Chainlink". Pitää katsoa jos sillä vähän pelaa jossain vaiheessa.

Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta tapaukselta. Jos uskoo Solanan ekosysteemin kasvuun, Pyth voi myös olla yksi iso menestyjä. Ilmeisesti Pyth pystyy tarjoamaan Chainlinkia nopeampaa datafeediä (joskin uhraten osan desentralisaatiosta), mikä olisi sen pihvi juuri Solana-alustalla. 

https://www.coindesk.com/tech/2023/11/20/the-pyth-airdrop-is-finally-he…

2
0
6.12.2023 - 09:43

Casteliero

+6674
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2203

Antti Hyppänen wrote:

Casteliero wrote:

Chainlink kuitenkin aika suvereeni johtaja tuolla oraakkeli-puolella, mutta tuo Pyth on hyvä narratiivilappu nyt kun Solanan ekosysteemi on ollut nousussa. Pyth on siis "Solanan Chainlink". Pitää katsoa jos sillä vähän pelaa jossain vaiheessa.

Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta tapaukselta. Jos uskoo Solanan ekosysteemin kasvuun, Pyth voi myös olla yksi iso menestyjä. Ilmeisesti Pyth pystyy tarjoamaan Chainlinkia nopeampaa datafeediä (joskin uhraten osan desentralisaatiosta), mikä olisi sen pihvi juuri Solana-alustalla. 

https://www.coindesk.com/tech/2023/11/20/the-pyth-airdrop-is-finally-here-but-what-is-pyth-network/

Se on ihan mielenkiintoinen kyllä. Siinä on takana Jump Crypto, sama porukka kuin Firedancerin takana. Fully diluted market cap tuossa on aika iso, mutta token unlockit alkaa vasta toukokuussa 2024, eli nyt on monta kuukautta vielä tuota low liquidity aikaa pelailla vähän. Sen jälkeen tulee vuosittain tuo sama 21,25% token unlockseja 2027 vuoteen asti. Eli jos meinaa ottaa tuota, niin kannattaa merkata tuo toukokuu ainakin kalenteriin ja miettiä vähän aiemmin, että miten unlock vaikuttaa kurssiin. Monesti se ei edes vaikuta negatiivisesti jos projekti on alkanut saavuttamaan potentiaaliaan. 

1
0
6.12.2023 - 11:23

Antti Hyppänen

+2109
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
755

Ordinals-keskustelu alkaa ilmeisesti taas kuumentaa tunteita Bitcoin-leirissä. Bitcoin Core -ohjelmiston kehittäjä Luke Dashjr postasi X:ään viestin, jonka mukaan Ordinals-protokolla hyödyntää haavoittuvuutta ohjelmakoodissa ja sen tarkoituksena on spämmätä Bitcoin-verkkoa.

Ordinals-protokolla esiteltiin tämän vuoden alussa. Se hyödyntää Bitcoin-lohkojen metadataa, joiden käyttö helpottui aiemmin tehdyn Taprootin avulla. Ordinals mahdollistaa Bitcoin NFT:t eli kuvan tai videon data dumpataan suoraan sinne Bitcoin-lohkoon. Samoin myös BRC-20 token -hassuttelut.

Moni kovan luokan Bitcoin-maksimalisti oli hyvin ärtynyt tästä kehityksestä keväällä. Maksimalismin yksi core-ajatuksista on aina ollut haukkua muita kryptoja "shitcoin-kasinoiksi", mutta nyt Bitcoin on myös yhtä lailla NFT- ja token-kasino.

Suurin osa on kuitenkin hyväksynyt ordinalsit ja etenkin louhijat, koska Ordinalsien "spämmäys" on nostanut transaktiomaksuja ja kasvattanut louhijoiden tilipussia. Onko nyt sitten kehittymässä tilanne, jossa osa louhijoista rakentaa lohkoja, missä ei ole Ordinals-dataa mukana?

Ocean Mining postasi X:ään äsken juuri tällaisen viestin, eli he ovat käytännössä sensuroimassa Ordinals-datan pois.

Vaikea kyllä nähdä pitkää ikää tällaiselle mainerikapinalle. Markkinoilla riittää kyllä louhijoita, jotka ottavat mielellään nämä lihavat lohkopalkkiot itselleen. Eri asia on sitten se, alkaako Bitcoin Core -devaajien kesken tulla riitaa asiasta.

Fakta on kuitenkin se, että Bitcoin-louhijat tarvitsevat tällaisia tuloja yhä enemmän tulevaisuudessa halvingien vuoksi. Bitcoinin kurssinousu toki kompensoi tätä omalta osaltaan, mutta karhumarkkinoista tulee koko ajan brutaalimpia kun hash rate jatkaa aivan hillitöntä nousuaan vuosi vuodelta.

Bitcoin on kyllä mielenkiintoinen peliteorian testausalusta.

Ja hyvää itsenäisyyspäivää kaikille ketjua seuraaville!

8
0