prozeus

+14
Liittynyt:
4.2.2016
Viestejä:
31

Sinkko luettelee Kauppalehdessä mahdollisia valtauskohteita:

CityconIlkka-YhtymäLassila & TikanojaMetsoOriolaOutotecRovioStockmannSuominen ja Teleste voidaan myydä ulos. Niiden pörssiarvo on vaarallisen alhainen.”

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sijoittajakonkari-sinkko-listaa-hels…

Spekuloitakoon täällä mahdollisia ostokohteita Helsingin pörssistä.

13.1.2019 - 23:43

Diletantti

+33
Liittynyt:
5.12.2018
Viestejä:
57

Ilkka on ainoana  salkussa tällä hetkellä.

Eikö Ilkka ja Stockmann ole sementoitu pääomistajien toimesta tiukasti eli jos eivät halua myydä niin äänivallan turvin pystyvät puolustamaan asemiaan.

14.1.2019 - 08:39

Accounting 101

+790
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
426

Erkki Sinkko on enemmän osakesäästäjä. Hänhän omistaa kaikkia helsingin pörssin yrityksiä käytännössä. Harvemmin halpa hinta on perustu yrityskaupalle. Sehän yleensä kertoo, että on tehty jotain väärin. En pitäisi tätä listaa hirveän luotettavana. Voin hyvin olla väärässä :)

14.1.2019 - 09:24

Lehtopöllö

+344
Liittynyt:
17.9.2014
Viestejä:
392

Inderesin youtube-kanavalla oli viime viikolla(?) hyvä video, jossa Sauli Vilen ja Mikael Rautanen käyvät läpi yritysostojen merkitystä sijoittajalle ja molemmat listasivat todennäköisimmät kohteet Helsingin pörssistä tuleviksi ostokohteiksi.

Itse en juuri vaivaudu spekuloimaan mahdollisilla yritysostoilla. Kun ostaa halpoja yrityksiä, niin välillä joku muukin niistä kiinnostuu ja ostaa koko puljun pois pörssistä tarjoten nopeat hyvät piensijoittajille. Omista sijoituksistani viime vuosina Affecto ja Technopolis ovat ostettu pois pörssistä samalla kun minulla on ollut ihan hyvä panostus näihin yhtiöihin. Kummassakin oma ostohinta on tuntunut varsin edulliselta ja tuotto on tullut kun aliarvostus on purkautunut jonkun käyttäessä halvan hinnan hyväkseen ja ostanut koko yrityksen. Affecto olisi saatettu ostaa pois strategisista syistä kalliimmallakin hinnalla, mutta esimerkiksi Technopolis tuskin olisi lähtenyt pörssistä, jos yrityksen hinta olisi ollut korkeampi. Halpa hinta ei kuitenkaan tee mistään yrityksestä automaattisesti hyvää tai todennäköistä ostokohdetta ja vastaavasti korkea hinta ei karkoita ostajia, jos tähdet osuvat kohdalleen. Näin taustapeiliin katsoessa voi jälkiviisastella, ettei olisi kannattanut ottaa pikkuvoittoja Amerista hinnalla ~25 € kun vuoden päästä tuli ostotarjous 40 € ja Pöyrystä 5 eurolla kun alle vuoden sisään tuli ostotarjous ~10 eurolla. Basware, Pöyry, Amer jne ovat mielestäni esimerkkejä siitä, ettei yritysostoja tehdä hinnan perusteella ja näiden kauppojen ennakointi on vaikeaa.