Ensin Morgan Stanleyn Michael Wilson tällä viikolla muutti taktisen näkemyksensä härkämäiseksi ja uskoo S&P500-indeksin pomppaavan 4 150 indeksipisteen tasoille. Tämän jälkeen Bank of American ikikarhu Michael Hartnett alkoi puhua makrokapitulaatiosta, sijoittajakapitulaatiosta ja alkavasta poliittisesta kapitulaatiosta viitaten, että pohjat alkavat olla lähellä. Goldman Sachsin flow treideri Michael Nocerino liittyi kuoroon viimeisimmässä markkinakirjeessään ja nyt on JP Morganin vuoro.
Summatessaan markkinoiden narratiivia JPM:n treideri Andrew Tyler kirjoittaa markkinoiden liukuessa alas ja jenkkien kymppivuotisen yieldin noustessa 4,13 prosenttiin, korkeimmilleen sitten vuoden 2008, S&P500 on edelleen noin prosentin korkeammalla kuin lokakuun 14. päivä ennen CPI-inflaatiolukujen julkaisua. Tämä pakottaa Tylerin kysymään: “tuleeko S&P500 pitämään 3 600 indeksipisteen tason loppuvuoden ajan vaihtelevien talousotsikoiden ja Q3 tuloskauden aikana?”
Vastauksessa kysymykseen Tyler antaa puheenvuoron Elan Lugerille, joka on JPM:n USA:n käteistreidauksen pomo, joka kirjoittaa seuraavasti:
“Tuntuu siltä, että myyntipuolen strategit, jotka ennakoivat markkinoiden liikkeet oikein, ovat ottaneet pelimerkkinsä pois pöydältä aiheuttaen eeppisen CPI-squeezen. Treidideskimme makronäkemys pysyy muuttumattomana…mitään hyvää ei ole tapahtumassa ja pitkässä juoksussa menemme alemmas mutta treidausnäkemyksemme on muuttunut hieman.
Aiemmin uskoimme rallien myymiseen, nyt olemme sitä mieltä, että tämän dipin voi ostaa.
Kausivaihtelu on nyt puolellamme, sijoittajien rahavirta on stabilisoitunut ja jokainen hedge fund ja osakerahasto on positioitunut defensiivisesti.
Uskomme, että 3 500 - 3 600 tulee pitämään, mutta 3 800 yläpuolella myymme edelleen.”
Lugerin lisäksi JPM:n toinen merkittävä desktreideri Ron Adler selkeästi odottaa parempia uutisia ennenkuin on valmis muuttamaan näkemyksensä härkämäiseksi:
“Saan koko ajan enemmän kysymyksiä treidereiltä…mitä jos NFLX treidaa ylös, mitä tapahtuu jos META tai SNAP ovat samassa linjassa? NFLX:n tarina on puhtaampi kuin näiden kahden muun, mutta shorttien positiointi ajaa volyymiä NFLX:n suuntaan. SNAP:llä ja META:lla on paljon selitettävää ja todistettavaa sijoittajilleen.
Erittäin epäinspiroiva aloitus treidaamiseen, markkinavolyymit ovat 17 prosentin laskussa ja tuntuu, että sijoittajilla on edelleen kypärät päässä tämänviikkoisen osarien jäljiltä ja vain makro ja tekninen treidaaminen ajaa markkinoita tällä hetkellä (ei mitenkään poikkeavasti edeltävistä viikoista).
Tyler päättää raporttinsa kirjoittamalla: “johtuen kevyestä positioinnista ja alhaisesta likviditeetistä, markkinat voivat jatkaa hidasta nousemista.”
Avain aggressiivisempaan squeezen voi olla seuraavissa tekijöissä:
-
CTA-ostot: uskomme sen aktivoituvan 3 800 - 3 900 tasoilla;
-
Osakkeiden takaisinostot: odotetaan kiihtyvän jo ensi viikolla blackout-jakson jälkeen;
-
Makrodata: jenkkibondien yieldit ajavat edelleen markkinoita ja marraskuun 2. päivän Fedin kokous ja 10. päivän CPI-data tulevat olemaan merkittäviä.
Viimeistä pointtia ajatelleen Fedin Kashkarin kommentit olivat rajuja ja vahvistivat näkemystä Fedin datajohteisesta päätöksenteosta. Fed todennäköisesti muuttaa strategiaansa päästessään ohjauskoron kanssa 4,5-4,75 prosentin tasoille. Nykyisten odotusten mukaan tähän päästäisen ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, mutta Fedin Bullardin kommenttien mukaan Fed pääsisi näille tasoille jo joulukuussa (0,75 prosentin nosto marraskuussa ja joulukuussa); jos Fed tekisi näin ja ilmoittaisi tauosta korkojen kiristämisen suhteen, olisi se osakkeiden hintoja tukeva uutinen.
Mitä mieltä Tylerin markkinakommenteista? Keskustele asiasta Sijoitustiedon foorumilla.