Miniraise flopissa ja all-in turnissa

Aki Pyysing - vanhat |
Jaa Twiittaa

Aina silloin tällöin törmää vastustajaan, joka korottaa flopissa ns. minireissun, eli pienimmän mahdollisen määrän ja lyö turnista ylibetsin all-in tai täyden potin pot-limit peleissä. Minun kokemusteni mukaan hyvin usein texasissa on vastassa setti tai parempi.

Juuri näin orjallisesti pelattuna kyseessä on erittäin huono peli. Ensin annetaan flopista maksimioddsit alkuperäiselle lyöjälle vetää ja samalla ilmoitetaan mahdollisesta vahvasta kädestä sekä lyöjälle että muille.

Turnista mahdollisella vetokädellä on vain yksi kortti tulossa. Tällöin lyödään niin paljon, että maksua ei varmasti tule, paitsi jos se olisi tullut muutenkin 0-2 outtiselta, tai jos on jo vedetty ohi.

Kuollutta tai lähes kuollutta vetävälle annetaan kaikki mahdollisuudet irrottaa kädestään. Jakamalla lyönti kahteen lyöntiin turnissa ja riverissä saadaan paljon useammin kaikki rahat pois. Ensin vastustaja maksaa turnista jotain ja sitten toteaa riverissä, että kun tänne kerran on tultu niin antaa mennä loputkin.

Jos taas vastassa on vetokäsi, niin sen veto suljetaan pois. Tämä on tietenkin parempi kuin antaa ilmainen tai liian halpa kortti. Vetokättä vastaan on parasta lyödä niin paljon, että se ei saa oddseja maksaa, mutta kuitenkin sen verran, että vetäjä voi maksaa, mutta tekee virheen maksaessaan. Vajaa potillinen ajaa useimmissa tapauksissa tämän asian.

Miksi joku sitten pelaa näin hölmösti? Yritetäänpä mennä tällaisen pelaajan päähän.

Pelaaja saa flopista saletit tai vastaavat. Se on aina iloinen ja yllättävä asia. Sen jälkeen hän alkaa ihmetellä miten saisi actionia ja valmistautuu sököttämään, kuten heikot pelaajat usein tekevät. Sitten iloiseksi yllätykseksi joku muu lyökin. Nyt hän alkaa pohtia, että mitäs nyt sitten tekisi? Isoa reissua ei uskalla tehdä, koska vastustaja voi karata. Tehdään siis miniraise. Kun sitten vastustaja maksaa hän huomaa potin olevan jo melko iso ja alkaa panikoida, jos vastustaja menee ohi. Sitten turnista kaikki sisään, vaikka vetäjän oddsit ovat flopista luonnollisesti yhden kortin verran huonontuneet.

Jos löytää pelaajan, joka pelaa näin, on hänen taipumustaan helppo hyödyntää. Minireissun pystyy ottamaan yleensä kiinni pelkällä välivedolla, jos rahaa on tarpeeksi ja kärkiparin voi heittää pois. Jos itsellä sattuu olemaan saletit voi pelkästään maksaa ja ottaa rahat pois turnissa.

Että tässä pelissä olisi mitään järkeä, tulisi pelivalikoimassa olla sama myös täysin tyhjällä kädellä.

Pot limit omahassa miniraisea käyttävät melko hyvätkin pelaajat ns. informaatioreissuna, joka tosin on mielestäni ainakin netissä yleensä väärin. Niin hyvää kontrollia kenestäkään on netissä vaikea olla, että saatavaan informaatioon voisi täysin luottaa.

Informaatioreissuun voi tulla hyvältä pelaajalta kylkeen täysin tyhjällä kädellä, koska hän on löytänyt tämän taipumuksen vastustajastaan.

Lyöntien koon asettaminen no ja pot limitissä vaatii harkintaa. Missään tapauksessa lyönnin suuruus ei saa paljastaa käden vahvuutta. Lisäksi lyönnin pitää olla riittävän suuri, että vastustaja ei saa riittäviä oddseja maksuun, mutta ei niin suuri, että menetetään suurin osa actionista. Lyönnin suuruus onkin parasta määritellä boardin eikä oman käden vahvuuden mukaan. Parilliseen floppiin voi lyödä hyvinkin pieniä lyöntejä. Foppiin, jossa on sekä suoran että värin vetoja pitää lyödä enemmän. Täysi potti ajaa yleensä asian.

Jään tämän kolumnin jälkeen odottamaan itseäni vastaan takuulla tulevia bluffminireissuja.

YouTube

Katso uusimmat #Teerenpelit -jaksot ja tilaa Sijoitustiedon YouTube-kanava

Artikkelit

Esa Juntunen: Omistusasuminen on yliarvostettu tapa vaurastua

Esa Juntunen
11.11.2024
east Lue lisää
Kolumnit

Mitä akit ja woket oppivat vaaleista?

Aki Pyysing
10.11.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Marimekko Q3/24: Unikon 60-vuotis juhlavuodesta olisi toivonut juhlavampaa

Almanakka
9.11.2024
east Lue lisää