Matalakorkoisten lainojen aikakautena monet sijoittajat harkitsevat kiinteistöjen ostoa sijoitusmielessä. Kiinteistöjen suosio sijoituskohteena on monien hyvien puolien ansiota. Kaikilla ei kuitenkaan ole tarpeeksi pääomaa kiinteistömarkkinoille sijoittamiseen. Monet pankit vaativat vähintään 20 tai 30 prosentin oman sijoituksen. Tässä blogissa kerromme, kuinka kiinteistöihin voi sijoittaa kutakuinkin ilman rahaa.
Monissa Euroopan kaupungeissa kiinteistöjen hinnat ovat kohonneet eksponentiaalisesti viime vuosien aikana. Markkinoiden positiivisen trendin ansiosta sijoittajat hyötyvät kiinteistöomaisuutensa arvon noususta.
Kaupallinen yhteistyö | EstateGuru:
Sijoita kiinteistövakuudellisiin lainoihin 50 eurosta alkaen ja ansaitse 0,5% extraa kolmen ensimmäisen kuukauden ajan.
Miksi sijoittaa kiinteistöihin ylipäätään?
- Vanhemmat, remonttia vaativat kohteet myydään usein edulliseen hintaan. Kohteen arvoa on helppo nostaa, jos remontti ei vaadi liikaa pääomaa.
- Kiinteistöt, jotka ostetaan tarkoituksena vuokrata ne ulos, voivat olla hyvä keino luoda passiivista tulovirtaa. Vuokratuotto on usein korkeampi kuin perinteisissä pankkituotteissa, kuten säästötilillä.
- Kiinteistöt tarjoavat suojaa inflaatiota vastaan. Useimmissa tapauksissa kiinteistöjen arvonnousu on korkeampi tai yhtä suuri kuin keskimääräinen inflaationopeus vuodessa
- Kiinteistöt ovat myös hyvä vaihtoehto eläkesäästämiseen. Kiinteistösijoittamisessa on helppo hyötyä vipuvaikutuksesta: voit ansaita hyviä tuottoja pienellä sijoituksella, jos onnistut saamaan ulkopuolista rahoitusta.
On olemassa useita strategioita, jotka auttavat kiinteistösijoittamisessa ilman rahaa, kuten sijoittaminen yhdessä partnerin tai rakennusurakoitsijan kanssa tai rahoitusjärjestelyistä suoraan myyjän kanssa sopiminen.
Ilman rahaa kiinteistöihin sijoittamiseen liittyy luonnollisesti korkea riski. Ei löydy montaa lainanantajaa, jotka olisivat valmiita rahoittamaan projektin 100-prosenttisesti. Yleensä lainanottajalta vaaditaan 20 tai 30 prosentin oma sijoitus projektiin.
25 prosenttia 200 000 euron arvoisesta kohteesta on 50 000 euroa. Harvalla keskituloisella sijoittajalla on tällaista summaa lojumassa pankkitilillään. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettei kiinteistömarkkinoiden positiivisesta trendistä voisi päästä osalliseksi.
Kiinteistöihin sijoittaminen ilman rahaa joukkorahoitusalustoilla
Yksityiset sijoittajat, jotka osallistuvat joukkorahoitukseen sijoittavat moniin erilaisiin kiinteistöprojekteihin, jotka auttavat rahoittamaan asuntoja ja koteja Euroopassa. Kiinteistöjen hankintakuluja rahoittavat siten useat sijoittajat. Lainaajat saavat houkuttelevaa tuottoa rahoilleen, yleensä enemmän kuin 12% vuodessa.
Pääoman tuotto joukkorahoituksessa on tietysti pienempi kuin jos ottaisi itse rakennuslainan ja rakentaisi kiinteistön. Vaadittava aika ja riskit, kuten myös sijoitettu rahasumma, ovat kuitenkin merkittävästi pienemmät myös.
Joukkorahoitus auttaa pääsemään eroon turhauttavasta paperien pyörittelystä, aikaa kuluttavista neuvotteluista lainanantajien kanssa sekä kiinteistön ostoon liittyvästä stressistä.
Joukkorahoitus on siten varteenotettava vaihtoehto sijoittamiseen, eikä vain siksi, että tarvittava alkupääoma on huomattavasti pienempi, vaan myös siksi, että ajallinen sijoitus ja sijoitukseen liittyvä riski ovat yhtälailla paljon pienempiä.
Monet rakennuttajat lainaavat rahaa yksityisiltä sijoittajilta rahoittaakseen liikekiinteistöjä sekä yksityisasuntoja ja -koteja. Rahoituksen välittää usein jokin joukkorahoitusalusta, kuten EstateGuru.
EstateGuru hoitaa luottoanalyysin ja heti kun projekti täyttää luottokriteerit, se hyväksytään rahoitettavaksi. Yhteen projektiin sijoitettava vähimmäissumma on vain 50 euroa. EstateGurulla listatut täysvakuudelliset lainat (sijoittajat saavat ensisijaisen kiinnityksen ja omavelkatakauksen vakuutena) tuottavat keskimäärin 12,2% sijoittajilleen. Tuotto on erittäin houkutteleva verrattuna esimerkiksi moniin Ison-Britannian ja USA:n joukkorahoitusalustojen tarjoamiin 7,0 prosentin tuottoihin.
Kuinka turvallista on sijoittaa kiinteistöihin ilman rahaa?
Kiinteistösijoittaminen velkarahalla on korkeariskistä puuhaa. Tulonmenetys voi vaikuttaa merkittävästi sijoittajan taloudelliseen tilanteeseen ja johtaa maksuvaikeuksiin.
Joukkorahoituksen sitoma pääoma on huomattavasti pienempi, ja velkarahalle ei ole tarvetta. EstateGurun kaltaiset joukkorahoitusalustat mahdollistavat sijoitusten hajauttamisen lukuisiin eri projekteihin (kansainvälisellä alustallamme myös eri maihin), jolloin maksuhäiriöiden ja pääoman menetyksen riski pienenee entisestään.
Verrattuna muihin joukkorahoitusalustoihin, jotka rahoittavat vakuudettomia lainoja, EstateGurulla julkaistaan vain kiinteistövakuudellisia, lainanottajan henkilökohtaisesti takaamia lainoja. Lisäksi EstateGurulla lainojen lainoitusasteet eli LTV:t ovat keskimäärin 58%, mikä tarkoittaa, että lainanottajan ollessa kyvytön maksamaan lainaansa takaisin, EstateGurun on helppo myydä vakuutena ollut kiinteistö ja palauttaa siten sijoittajille kuuluvat rahat.
EstateGuru on pystynyt tähänastisen historiansa aikana perimään kaikki velat lainanottajilta ilman sijoittajien pääoman menetyksiä, mikä todistaa, että alusta on kykeneväinen turvaamaan sijoittajien varat.
EstateGuru minimoi lainojen laiminlyönnit vakuuksilla. Sijoittajat, jotka sijoittavat vakuudettomiin lainoihin eivät nauti vakuuksien suomaa turvaa ja todennäköisesti menettävät koko sijoittamansa pääoman lainanottajien konkurssitilanteessa.
Minkälainen riski sisältyy kiinteistösijoittamiseen ilman rahaa?
Riskit vakuudellisiin lainoihin EstateGurulla sijoittamisessa ovat huomattavasti pienempiä.
Sijoittajien olisi tyypillisesti hyvä olla tietoisia seuraavista keskeisistä riskeistä:
- Alustariski
- Luottoriski
- Markkinariski
Sijoittajat eivät tietenkään pysty hallitsemaan kaikkia riskejä, jotka liittyvät kiinteistöalan joukkorahoitukseen. Jokainen alusta kuitenkin tiedottaa sijoittajiaan mahdollisista riskeistä, kuten EstateGurukin tekee. Jos näin ei ole, on syytä harkita uudelleen sijoittamista kyseisellä alustalla.
EstateGuru on ansainnut jo yli 26 000 sijoittajan luottamuksen ympäri maailman sitten perustamisensa 2014. Sijoittajat säännöllisesti arvostelevat ja arvioivat joukkorahoitusalustaamme. Yksi näistä sijoittajista on Jakub Krejci, joka sijoittaa EstateGurulla luodakseen passiivista tuloa. Lue Jakubin antama arvostelu hänen blogissaan kubasjourneys.com.
Läpinäkyvä viestintä, käyttäjäystävällinen käyttöliittymä ja korkeat tuotot sijoituksille ovat syitä, miksi joukkorahoitus kasvattaa suosiotaan maailmanlaajuisesti.
EstateGuru on Euroopan suurin kiinteistöalan P2P-lainojen alusta. Sijoittaminen kiinteistövakuudellisiin, korkeatuottoisiin lainoihin (ARP) on vain yksi monista syistä, miksi EstateGurulle liittymistä kannattaa harkita.
Kaupallinen yhteistyö | EstateGuru:
Sijoita kiinteistövakuudellisiin lainoihin 50 eurosta alkaen ja ansaitse 0,5% extraa kolmen ensimmäisen kuukauden ajan.