Musashi
Viimeisimmät viestit
Sijoittajan verotus
8.9.2020 - 18:16
Tässä oli enemmän periaatteelinen kysymys siitä, mikä olisi sopiva verotaso ansiotuloille ja pääomatuloille. Jos saisitte valita, niin millasen kokonaisveron asettaisitte henkilöille suljetussa taloudessa:
Työllä 200 000e
Työllä 100 000e ja sijoituksilla 100 000e
Sijoituksilla 200 000e
0% molempiin ja verot kerättäisiin kulutusveroina ja ympäristöveroina. Alvin tuplaaminen suunnilleen riittäisi. Tämä tietysti vaatisi, että talous todella olisi suljettu ja kansalaisten rahankäyttöä ulkomailla valvottaisiin (ja verotettaisiin, jotta veroetua ei synny).
Koronavirus Covid-19
2.9.2020 - 12:10
Liekö tuossa joku aika, jonka pitää olla tartunnan saaneen kanssa, että sovellus ilmoittaa altistumisesta, vai riittääkö tosiaan vaikka ohi käveleminen, mene ja tiedä.
Ohjelma huomioi etäisyyden ja ajan. Mitä lähempänä olet altistunutta, sen lyhyempi aika riittää altistumishälytykseen.
Koronavirus Covid-19
2.9.2020 - 10:40
Jos sinulla havaitaan korona, niin saat terveydenhuollon henkilökunnalta koodin, jonka syöttämällä Koronavilkkuun se ilmoittaa muille lähelläsi olleille (määrätyn aikarajan puitteissa) että he ovat mahdollisesti altistuneet.
Yksityisyyttä ei rikota ja tietoturvasta näytetään pitäneen hyvää huolta.
Tarkemmat detaljit esim. itse sovelluksessa "Näin sovellus toimii"-linkin takana.
Kuinka hyvin se toimii? Ymmärtääkseni sovellus on vain yksi lisä epidemiaa vastaan taistelussa ja se auttaa nimenomaan siihen vaiheeseen, kun ihmisellä on jo korona, mutta oireita ei vielä ole; eli ennen kuin joudutaan karanteeniin.
Toimivuuteen vaikuttaa täysi vapaaehtoisuus ohjelman lataamisessa/käyttämisessä sekä ilmoittaako käyttäjä softalle että tauti tuli.
Itse asensin softan, vaikken sitä hirvittävän hyödyllisenä (itselleni) pidäkään, mutta vaivannäkö oli luokkaa kaksi minuuttia, joten eipä siitä vaivaakaan ollut.
(itse softaan ja toimintaan tutustuin ammattilaisvinkkelistä ja mielenkiinnosta)
Rahastojen myynnin vaikutus liiton rahaan
1.9.2020 - 13:50
joku hassu murto-osa siitä on kerrytetty jäsenmaksuilla. Jos nyt jäisin itse työttömäksi, ei koko elämäni aikana maksamani kassamaksut kohtuullisella tuottokertoimellakaan kerrottuna riittäisi edes ensimmäisen kuukauden korvaukseen.
Työntekijä maksaa 5,5% (työttömyyskassan jäsenmaksu).
Valtio maksaa 37% (peruspäivärahaa vastaava osuus).
Työttömyysvakuutusrahasto maksaa 57,5% (joka sisältää työntekijän 1,9% työttömyysvakuutusmaksun).
Eli työntekijä maksaa yhteensä (vain) 7,4%. Aika halpa vakuutus, sanoisin; kuten hauturikin yllä jo totesi.
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset
23.7.2020 - 10:32
Pitkät postaukset kannattaisi muuten kirjoittaa wordiin. Niin miekin teen. Noin kerran kymmenestä.
Itse olen laiskana kehittänyt tavan ennen send/save/tallenna/esikatsele/whatever-napin painallusta painaa CTRL+A ja CTRL+C. Ajaa saman asian eli teksti on tallessa leikepöydällä. (toimii Windowsissa, muista ympäristöistä en tiedä)
CTRL+A valitse kaikki teksti aktiivisessa ikkunassa (tai sen aktiivisessa osassa)
CTRL+C kopioi valittu teksti leikepöydälle
JR:n allokaatioblogi
21.7.2020 - 19:29
Suomalainen ei kehu edes silloin kun on syytä. Toisaalta poikkeus vahvistaa säännön.
En toki tiedä oliko Slice trollaamassa vai tosimielellä liikenteessä, mutta itse olen sitä mieltä, että JR olet todella tiukasti top 10 kommentaattoreissa tällä foorumilla. Puhut aina asiaa ja tuot uusia näkökulmia keskusteluun. Tällainen varjoissa lymyilijä kuten itse olen ei voi enempää kontribuutiota toivoa. <thumb up>
Kulta sijoituskohteena
25.6.2020 - 11:19
Videolla väitetään, että kulta on tuottanut viimeisen 10 vuoden aikana paremmin kuin s&p500 indeksi osingot mukaan laskettuna. Pitääkö tämä tosiaan paikkansa? Käppyröitä nopeasti vilkaisemalla minusta vaikuttaa ettei.
Tietämättä vastausta kysymykseen sanoisin, että myyntimiehen puheisiin kannattaa suhtautua myyntipuheena: Voihan se vahingossa olla vaikka tottakin. Toinen on korkean volatiliteetin tuote, toinen ei niinkään.
Tällaiset yleiset heitot ovat vaarallisia, koska ne ovat tarkoituksella epäselviä ja vaikeasti todennettavia. Tarkoitettiinko juuri haastatteluhetken päivämäärää ja siitä tasan kymmenen vuotta taaksepäin? Vai ehkä jotain tiettyä päivämäärää? 1.1.2020 ja 1.1. 2010? Vai oliko sattumalta (hehe) valittu joku muu päivä, esim. 18.3.2020? (Statistan viikkograafin mukaan se oli viikko, jolloin S&P 500 oli alimmillaan tänä vuonna - toistaiseksi)
Vastaväite: Kulta on tuottanut viimeisen noin yhdeksän vuoden aikana todella paljon huonommin kuin S&P 500. Kullan kilohinta 1.9.2011 oli 58,7 k$ kun se tänään on 56,8 k$. Eli alas on tultu. Ei paljon, mutta markkinamiehen puheena "trendi on selvä." S&P 500 oli 16.9.2011 lukemissa 1200 pistettä kun se nyt on 3000.
Ettei nyt mene ihan nollapostaukseksi, niin Tetlock ja Gardner kiinnittivät tähän täysin aiheesta huomiota kirjassaan Superennustajat. On muuten hyvä kirja.
Kiinteistösijoitusyhtiöillä keinottelu
17.6.2020 - 13:49
Juttu tämän päivän aamukatsauksessa. Maksaakseni kuvasta mainostan Inderesin maksutonta katsausta, luen itse melkein kaikki jutut melkein aina. Ja suosittelen jutun lukemista, ellei käsite implisiittinen nettotuotto ole hallussa. Jos sijoittaa kiinteistösijoitusyhtiöihin, se olisi kyllä tarpeen ymmärtää.
Koska olen laiska ja pidän valmiiseen pöytään pääsemisestä, niin tässä ko. Inderesin artikkeli muillekin laiskoille.
(Aki siis ei ole laiska, hän teki win-win vaihtarin ottamalla hyvän graafin ja antamalla mainostilaa; toimi meikäläiseen)
Asuntosijoittajan maailma ja mahdollisuudet
15.6.2020 - 20:54
Moi ja kiitos jälleen hyvästä kirjoituksesta.
Tuosta oman asunnon mahdollisesta myyntitappiosta tuli mieleen, että voiko siis lyhyellä vuokrausjaksolla ennen myyntiä päästä vähentämään tuon tappion muista pääomatuloista kokonaisuudessaan? Voiko asia mennä näin?
Entä miten muuten itse rakennutetun omakotitalon mahdollinen myyntivoitto/-tappio lasketaan? Kokonaiskulut on kaukana selvästä ja niitä on voinut kertyä pitkän ajan kuluessa.
Mahdollinen luovutusvoitto on verovapaa (tai luovutustappio vähennyskelvoton) jos on asunut asunnossa omistusaikanaan yhtäjaksoisesti kaksi vuotta. Tämän voi tehdä missä tahansa vaiheessa. Jos kahden vuoden yhtäaikaisen asumisen katkaisee vaikka päivän airbnb-vuokrauksella, niin ehto ei täyty. Tarvittaessa tämä täytyy toistaa vajaan kahden vuoden välein pitkäaikaisessa asumistapauksessa. Myyntihetken kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Eli jos olet omistanut ja samaan aikaan asunut siinä yhtäjaksoisesti sen kaksi vuotta, niin mikään vuokraus juuri ennen myyntiä ei enää auta.
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita
8.6.2020 - 15:48
Remonttikuluja ei voi vähentää vuokratulosta, jos remontti on tehty heti kun olet hankkinut osakehuoneiston tai kiinteistön, mutta ennen kuin olet antanut sen vuokralle.
Semmoinen detalji lisättäköön, että jos asunto on todistettavasti vuokrattavissa ennen remppaa niin se riittää verottajalle. Eli jos on näyttää esim. vuokravälitysfirman kanssa tehty sopimus tai ilmoitus diginä/lehdessä, että vuokraa asunnon heti ja odotellessa vuokralaisen löytymistä tekee nopean rempan niin sen voi vähentää vuokratulosta.