Tuntematon käyttäjä (ei varmistettu)

-604
Liittynyt:
23.1.2023
Viestejä:
1399

Luin Taloussanomista artikkelia pikavippiyritysten takomista voitoista ja tuli mieleeni, mitä oman yrityksen perustaminen oikeasti vaatisi?

"Yli 60:n liikevoittoprosenttiin ylsi myös turkulainen Tact Finance, jonka tuotteita ovat muun muassa Limiitti.fi ja Laina.com. Yhtiö teki 22 miljoonan euron liikevoitolla 13,5 miljoonan euron voitot. Vielä vuonna 2013 Tact Financen liikevoittoprosentti oli "vain" 43. Vivus-, Onnen- ja Flexiluotto-tuotteiden takaa löytyvä 4finance teki sekin lähes 9 miljoonan voitot vuonna 2015. Liikevoittoprosentti tosin putosi edellisestä vuodesta muutamalla prosenttiyksiköllä 36:een, koska voitot eivät kasvaneet yhtä paljon kuin liikevaihto."

Ilmeisesti luotonantajarekisteriin pitää liittyä, mutta tarvitaanko muuta? Asiakkaaksi pyrkivien luottotietot pitäsi varmaan päästä tarkastamaan jollain automatiolla. Vakavasti puhuen tuskin olen omaa yritystä perustamassa, joten yhtenä vaihtoehtoina voisi olla vertaislainojen rahoittajaksi ryhtyminen. Onko kellään kokemusta tästä? Sijoitukset pitäisi saada varmasti hajautettua isolle määrälle lainaajia. 

0
0
26.3.2017 - 19:04

joipoi1972

+1
Liittynyt:
26.3.2017
Viestejä:
1

Pikavipeillä tekee kyllä rahaa, mutta ne varmaan kohta kielletään uuden lakiesityksen muodossa. Kulutusluotot nousevat näin varmaankin räjähdysmäisesti.

Itse teen jo näillä vähän rahaa, mutta olen kohdistnut nyt katseeni Espanjan neitseellisille pikavippimarkkinoille :)

0
0
9.4.2019 - 16:22

Riemukuikka

Liittynyt:
9.4.2019
Viestejä:
1

Vähän ehkä off-topic, mutta mitenköhä tuo uusi lakiuudistus muuttaa noiden firmojen osakkeiden arvoa. Eduskuntahan päätti jo tuosta pikavipin korkolain muutoksesta ja pikavipin korkokatto tulee muuttumaan ensi syksystä lähtien. Ilmeisesti se tulee jollain tavalla vaikuttamaan tarjolla oleviin kuluttujaluottoihin ja niiden saatavuuteen. Yritetään parantaa sitä, että varmistetaan tehokkaammin, että lainanottajalla on oikeasti takaisinmaksukykyä lainan maksamiseen.

0
0
27.5.2020 - 13:23

Heikin Ashi

+2624
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
886

”Blue Financen hallitus on päättänyt toistaiseksi keskeyttää B-, C-, E-, F- ja G-sarjojen osakkeiden lunastukset”, yhtiö viestii.

Samaa kertoo OPR-Finance. Sen hallitus on keskeyttänyt etuoikeutettujen B-, C- ja E-sarjojen osakkeiden lunastamisen, sillä lunastaminen vaarantaa liiketoiminnan jatkamisen.

Myös GF Money muistuttaa, että sijoitetut rahat on sidottu yhtiön taseessa olevaan lainakantaan. Sekin on keskeyttänyt lunastukset..

Yhtiöt ovat osakejärjestelyillään keränneet sijoittajilta kaikkiaan satoja miljoonia euroja. Sijoituksille on luvattu isot osingot, mutta voi olla vain ajan kysymys, etteivät ne enää maksa luvattuja tuottoja."

Onnneksi ei ole tullut hairahduttua näihin putiikkeihin. Siunausta rahojaan odotteleville tuhansille.

0
0
27.5.2020 - 22:20

von Fyrckendahl

+949
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1172

Osingot ovat toistaiseksi tulleet tilille normaalisti. Tämä sijoitusmuoto taitaa kuivua tähän, koska monet halunnevat rahansa pois, kun lunastus taas järjestyy. Uusia sijoittajia on vaikea houkutella uhalla, että keskeytämme lunastukset uudelleen.

Lunastuksiin täytyisi saada aikaraja, jotta ei tule uutta lunastusaaltoa. Sitä vastaan sijoittajat vaativat entistä korkeamman osinkoprosentin.

0
0
28.5.2020 - 10:36

timoss

+3
Liittynyt:
4.12.2019
Viestejä:
10

Ei luulisi sijoittajilla olevan kerrotunkaltaista kiirettä lunastaa sijoituksiaan, kun kerran puhutaan näin turvallisesta kohteesta.

Yksi isoimmista tämän instrumentin hyödyntäjistä Blue Finance kuvaa riskejä sivullaan tähän tyyliin:

"Pääoman menettämiseen liittyvä riski

Blue Financella on yhtiöjärjestyksen ja tehtävien sopimusten mukainen velvollisuus lunastaa sijoitukset takaisin 14 – 90 päivän kuluessa riippuen sijoituksen suuruudesta. Sijoitus voidaan lunastaa ainoastaan jakokelpoisten varojen puitteissa.

Käyttäen yhtiön tilikauden 1.1-31.12.2018 tilinpäätöksen tasetta esimerkkinä, voidaan todeta, että yhtiön jakokelpoiset varat ovat olleet 41.177.589 euroa. Tilinpäätöksen laatimishetkellä sijoitettuna B ja C -osakkeisiin on ollut 31.592.800 €. Jokainen myyty B ja C-osake kasvattaa voitonjakokelpoisia varojan osakkeen lunastushinnan (100 euroa) verran. Käytännössä sijoituksen lunastaminen tulisi mahdottomaksi vasta, kun yhtiö olisi kokonaan hävinnyt B ja C-osakkeiden myynnistä saadut varat, sekä pohjalla olleet 9.584.789 euroa.

Kuinka sitten voitaisiin ajautua tilanteeseen, jossa jakokelpoisia varoja ei enää ole sijoitusten lunastamiseen?

Vastaus: Tekemällä suurta tappiota. Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että valtaosa nykyisistä luotoista kirjattaisiin luottotappioiksi, eli kaikki asiakkaat olisivat jopa ulosotossa maksukyvyttömiä. Näinhän asia ei voi olla edes teoriassa."

 

http://www.osinkotuottoa.fi/tietoa-sijoittajalle/sijoitukseen-liittyvat-riskit/

 

 

 

 

0
0
29.5.2020 - 09:57

von Fyrckendahl

+949
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1172

Sivulla on mainittu myös ajankohtainen riski:

Likviditeettiriski eli yhtiön lyhytaikainen maksuvalmiuteen kohdistuva riski tarkoittaa käytännössä sitä, että vaikka yhtiö tekee voittoa ja sillä on enemmän saamisia kuin vastuita, kassassa olevat varat eivät riitä välittömien maksuvelvoitteiden hoitamiseen. Tämä riski koskee lähinnä tilanteita, joissa lyhyessä ajassa vastaanotettaisiin huomattava määrä lainahakemuksia tai vaihtoehtoisesti lyhyessä ajassa tulisi huomattava määrä sijoitusten lunastusilmoituksia, eivätkä käteisvarat riittäisi kaikkien välittömien velvoitteiden täyttämiseen.

Osakeyhtiölaki kieltää varojen jakamisen (= lunastukset), jos jako aiheuttaisi maksukyvyttömyyden. Ei muuta kuin lunastukset jäihin ja etsimään käteistä. Käteistä ne ovat aiemmin hankkineet myymällä saatavia.

0
0
29.5.2020 - 10:34

Tinggeli

+3013
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1939

Blue Financen kirje 24.3.2020:

Arvoisa sijoittajamme,
 
Osinkotuottoa.fi on nyt liki kolme ja puoli vuotta palvellut sijoittajia ja yhtiötä hyvin. Uusia sijoituksia ja lunastuksia on tullut kuukausitasolla tasaisesti, mikä on mahdollistanut kuukausittaisen antolainauksen ja koko liiketoiminnan vakaan kasvattamisen. Olemme riskienhallinnan vuoksi ylläpitäneet huomattavaa kassareserviä, mikä onkin tähän asti taannut sekä lunastuspyyntöjen käsittelyn normaalissa aikataulussa myös kysyntäpiikkien aikana, että luottoliiketoiminnan häiriöttömän toiminnan.
 
Koronaviruspandemian tuoma epävarmuus yleisesti, yhdistettynä muiden markkinatoimijoiden ratkaisuihin, käynnisti 20.3.2020 alkaen ennennäkemättömän määrän lunastuspyyntöjä. Sijoitusten huomattava lunastaminen tällaisessa tilanteessa vaarantaisi yhtiön maksuvalmiuden ja pakottaisi merkittävästi supistamaan luotonantoa.
 
Näiden poikkeuksellisten ja yllättävien olosuhteiden johdosta, Blue Finance Oy:n hallitus on 24.3.2020 päättänyt toistaiseksi keskeyttää B-, C-, E-, F- ja G-sarjojen osakkeiden lunastukset. Tällä päätöksellä turvataan riittävät kassavarat yhtiön liiketoiminnan jatkamiseen sekä turvataan sijoittajien tasapuolinen kohtelu.
 
Blue Finance Oy on 95 % omavaraisuusasteellaan poikkeuksellinen rahoitusyhtiö. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että meillä ei ole velkaa eikä sitä kautta mitään muita suojeltavia intressiryhmiä, kuin yhtiömme sijoittajat. Kannattavan liiketoiminnan jatkuminen näiden poikkeusolojen yli on jokaisen sijoittajan etu. Tällä päätöksellä ei ole vaikutusta osinkojen maksuun, eli osingot maksetaan normaalisti jokaisen kuukauden alussa.
 
Seuraamme olosuhteiden kehitystä aktiivisesti ja tulemme myös arvioimaan lunastuksiin liittyvää päätöstä uudelleen säännöllisesti. Tulemme tiedottamaan yhtiön liiketoiminnan kehityksestä normaaliin tapaan kuukausittain ja poikkeuksellisista asioista ilman aiheetonta viivytystä.
 
Ystävällisin terveisin,
 
Lauri Lehtonen
Toimitusjohtaja
Blue Finance Oy
 
 
23.3.2020 tuli vuoden 2019 luvut tälläisellä saatteella:
 
Vuosi 2019
 
Päättynyt tilikausi oli selkeästi yhtiön historian paras. Liikevaihto oli liki 29 miljoonaa euroa (kasvua vuodesta 2018 43,5 %) ja liikevoitto oli liki 18 miljoonaa euroa (kasvua vuodesta 2018 55,2 %). Yhtiön oma pääoma 31.12.2019 oli n. 60 miljoonaa euroa, mistä etuoikeutettujen osakkeiden osuus oli n. 43,7 miljoonaa euroa.
 
”Kovaa pääomaa (hard equity)”, eli omaa pääomaa ilman etuoikeutettuja osakkeita oli n. 16,3 miljoonaa euroa. Yhtiön omavaraisuusaste oli 95 % ja ilman etuoikeutettuja osakkeitakin rahoitusyhtiöille erinomainen 26 %.
 
Aiempien vuosien tapaan julkaisemme tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen heti niiden valmistuttua.
 
Vuodesta 2020
 
Vuoden 2020 keskeisin teema tulee olemaan koronavirus ja sen vaikutus yhtiön toimintaan. Kaikkia vaikutuksia on mahdotonta ennakoida ja luotonmyöntökriteerejä joudutaankin arvioimaan uudelleen viikoittain. Olemme varautuneet siihen, että seuraavien kuukausien aikana yhtiön lyhytaikaisen luottotuotteen kysyntään tulee hetkellinen piikki ja vastaavasti luottojen takaisinmaksuaikoja on tapauskohtaisesti tarpeen pidentää.
 
Kysynnän huomattavalla kasvulla on luonnollisesti myönteinen vaikutus yhtiön liikevaihtoon ja tulokseen. Samanaikaisesti kysynnän kasvu yhdistettynä pidentyviin takaisinmaksuaikoihin tulee rasittamaan yhtiön kassaa. Yhtiönä tehtävänämme on yleisesti ja varsinkin tällä hetkellä tarjota nopeaa rahoitusta sitä tarvitseville vanhoille ja uusille asiakkaille, kunhan luotonmyönnön kriteerit täyttyvät.

 

En ole sijoittajana Blue Finans Oy:ssä.

0
0
2.12.2022 - 16:11

Tinggeli

+3013
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1939

No ei mene hyvin pikavippi-firmoillakaan. On tilanne vähän muuttunut ja oma jakokelpoinen vapaa pääoma on kadonnut alaskirjauksiin (9 miljoonaa) eli varmaan luottotappioita on tullut. Osinkoa firma ei voi maksaa ja sijoittajien sijoitukset (57 miljoonaa) ovat nyt jumissa yhtiössä, koska pääomaa on enää 0,81 miljoonaa. On tilinpäätöksen valmistuminen venähtnyt melkoiseesti.

 

Blue Financen tiedote sijoittajille ja uutiskirjeen tilaajille 2.12.2022

Vuoden 2021 tilinpäätös on valmis ja tilintarkastus suoritettu - Osingonmaksut keskeytetään toistaiseksi

Vuoden 2021 tilintarkastus on saatu päätökseen. Tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus julkaistaan Osinkotuottoa -palvelussa viikolla 49. Vuoden 2021 tilinpäätöksen valmistumista viivästytti Blue Finance Oy:n tytäryhtiön, Blue Finance Suomi Oy:n (BFFI) saatavakantaan kohdennettu alaskirjaus ja tuon alaskirjauksen vaikutuksen määrittäminen Blue Finance Oy:n tuloslaskelmaan ja taseeseen. Nyt valmistuneessa ja tarkastetussa tilinpäätöksessä BFFI:ssä toteutettu saatavakannan alaskirjaus johti 9 009 951,03 euron tulosvaikutteiseen alaskirjaukseen Blue Financen tilinpäätökseen. Alaskirjauksen jälkeen Yhtiön kertyneet voittovarat olivat 31.12.2021 809 148,49 euroa. Kertyneitä voittovaroja on tilikauden päättymisen jälkeen vähentäneet etuosakkeille maksetut osingot, 3 691 870,26 euroa.

Osakkeille, mukaan lukien etuosakkeet voidaan maksaa osinkoa vain kertyneistä voittovaroista vahvistetun tilinpäätöksen perusteella. Varojenjaon tulee perustua viimeksi vahvistettuun tilinpäätökseen ja siinä tulee huomioida tilinpäätöksen laatimisen jälkeen yhtiön taloudellisessa asemassa tapahtuneet olennaiset muutokset.  Mikäli jaettavia voittovaroja ei ole, osinkoa ei osakeyhtiölain pakottavien säännösten vuoksi voida jakaa.

Blue Finance Oy:n vuoden 2021 tilintarkastuksen yhteydessä on ilmennyt yllä mainitusta syystä johtuen, että jaettavia voittovaroja ei ole, eikä osingonjako siten ole mahdollista osakeyhtiölain säännösten mukaan. Tämän takia olemme velvoitettuja keskeyttämään osingonmaksun alkaen 1.12.2022. Osingonmaksua tullaan jatkamaan heti, kun yhtiöllä on kertyneitä voittovaroja.

Tavoitteena osingonmaksukyvyn palauttaminen

Velvollisuutemme on pyrkiä kaikin tavoin palauttamaan osingonmaksukyky sekä jatkamaan lunastuksia tulevaisuudessa. Osingonmaksukyvyn palauttaminen edellyttää kertyneitä voittovaroja ja yhtiön kannattavuuden parantaminen tulee olemaan keskeinen tavoitteemme tuleville kuukausille. Yhtiö on varautunut tuottamaan välitilinpäätöksen vuoden 2023 aikana, jotta osingonmaksukyky voidaan palauttaa nopeutetusti.

Lunastuksia jatketaan vuonna 2023

Osakeyhtiölain ja Blue Financen yhtiöjärjestyksen mukaan etuosakkeiden lunastaminen on mahdollista yhtiön vapaan oman pääoman puitteissa. Lisäksi lunastaminen ei saa vaarantaa yhtiön maksukykyä. Osingonmaksusta poiketen, osakkeiden lunastaminen ei edellytä kertyneitä voittovaroja, vaan lunastuspäätös voidaan tehdä, kun olosuhteet muuten sen mahdollistavat. Kassavarojen puitteissa tulemme toteuttamaan lunastuksia jo vuoden 2023 aikana, riippumatta osingonmaksukyvystä. Tulemme tästä tiedottamaan tarkemmin lähempänä.

En edelleenkään ole enkä aiokaan olla sijoittajana näissä pikavipifirmoissa.

Ja julkista tietoa on jaossa yhtiön taloudesta: https://www.osinkotuottoa.fi/avainluvut-ja-raportit/

0
0
28.1.2023 - 17:33

Heikin Ashi

+2624
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
886

[quote=Heikin Ashi 27.5.2020, 13:23]

”Blue Financen hallitus on päättänyt toistaiseksi keskeyttää B-, C-, E-, F- ja G-sarjojen osakkeiden lunastukset”, yhtiö viestii.

Samaa kertoo OPR-Finance. Sen hallitus on keskeyttänyt etuoikeutettujen B-, C- ja E-sarjojen osakkeiden lunastamisen, sillä lunastaminen vaarantaa liiketoiminnan jatkamisen.

Myös GF Money muistuttaa, että sijoitetut rahat on sidottu yhtiön taseessa olevaan lainakantaan. Sekin on keskeyttänyt lunastukset..

Yhtiöt ovat osakejärjestelyillään keränneet sijoittajilta kaikkiaan satoja miljoonia euroja. Sijoituksille on luvattu isot osingot, mutta voi olla vain ajan kysymys, etteivät ne enää maksa luvattuja tuottoja."

Onneksi ei ole tullut hairahduttua näihin putiikkeihin. Siunausta rahojaan odotteleville tuhansille.

Kohtapuolin kolme vuotta sitten tuli hiukan varoiteltua ja toivotettua korkeimman  siunausta firmojen houkutuksiin tarttuneille.

Tänään 28.1.23 Kauppalehti kertoilee jutussa "Mitä pikavippifirmoissa oikein tapahtuu? " mm. Top Financen poliisitutkinnasta, tappiollisesta toiminnasta, siitä että firman tilintarkastajatkaan  eivät saa asioista tolkkua, osingojaosta ilman yhtiökokouksen päätöstä yms. Blue Finance puolestaan on kuulemma keskeyttänyt osingonjaon , kun jaettavia voittovaroja ei sitten enää löytynytkään, kun tarkastajat hoksasivat syynätä pikkaisen tarkemmin tytäryhtiön saatavakantaa, josta  pullahti esiin 9 miljuunaa alaskirjailtavaa.

Ala ja talousasioiden hoitelu ja riskien hallinta sen piirissä vaikuttaa edelleen kovin sekavalta ja heiveröiseltä. Ei missään tapauksessa jatkoon!

 

0
0