Ulkomaalaisten osakkeiden löytäminen

3
forum
|

yfai

+1
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
9

Sijoitusfilosofioita vaikuttaisi olevan lähes yhtä monta kuin on sijoittajiakin. Pidän tätä hyvänä asiana, koska käsittääkseni tämä mahdollistaa sen, että monet tekevät vääriä päätöksiä ja osakkeiden ostaminen järkevään hintaan pysyy mahdollisena. Yksi asia jokaisessa sijoitusvinkissä kuitenkin tuntuu aina tulevan vastaan: hajauttaminen. Hajauttamistakin on monenlaista, joista maantieteellinen hajauttaminen on yksi tapa. Maantieteellinen hajauttaminen tapa mahdollistaa maahan / maanosaan liittyvien riskien vähentämisen. Nykyisessä globaalissa markkinassa kaikki markkinat seurannevat toisiaan ainakin jossain määrin, mutta maantieteellisen hajauttamisen avulla on mahdollista välttää pääasiassa Suomeen vaikuttavien ilmiöiden vaikutukset.

Maantieteellisessä hajauttamisessa on kuitenkin omat haasteensa. Vaikka puhuisikin usempaa Euroopan valtakieltä, on ulkomaalaisten osakkeiden seuraaminen kuitenkin huomattavasti vaikeampaa kuin suomalaisten osakkeiden. Samoin vieraiden markkinoiden seuraaminen on työlästä Suomeen verrattuna, koska Suomen markkinan seuraaminen tulee puolivahingossa vain uutisia seuraamalla. Te jotka olette sijoittaneet ulkomaalaisiin osakkeisiin, miten olette ratkaisseet tämän ongelman? Itse en tässä tapauksessa pidä esim. Nordeaa ja Teliasoneraa ulkomaalaisina yhtiöinä tässä yhteydessä, koska niitä seurataan suomalaisessa (talous)mediassa samalla tavalla kuin puhtaasti suomalaisiakin osakkeita.

Millä perusteella valitsette ulkomaalaisia osakkeita? Mistä saatte alkuperäisen idean sijoittaa juuri johonkin tiettyyn osakkeeseen? Etsittekö joltain tieyltä toimialalta potentiaalisia yhtiöitä? Vai etsittekö suoraan suomalaisten pörssiyhtiöiden kilpailijoita ulkomaalaisista pörsseistä?

0
0
3.7.2014 - 10:40

Aki Pyysing

+13503
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
7012

Beats me. Etsin ulkomaalaisia osakkeita vain, jos minulla on toimialanäkemys (=esim. öljyn hinta nousee, pokeribuumi tulee tms.). Tällöin etsin olisiko jossakin halpa osake, johon näkemykseni mukainen kehitys vaikuttaa positiivisesti. Internetistä löytää paljon. Lisäksi jos minulle vieras markkina, yritän jututtaa jotakuta, joka on oikeasti tehnyt kauppaa siellä. Esim. suomalaiset rahastonhoitajat, jotka hoitavat eksoottisia rahastoja, vastaavat puhelimeen ja kertovat kyllä kokemuksistaan. Kunhan ei ensimmäisessä lauseessa kerro etsivänsä lähinnä osaketta, eikä ole aikeissa hänen rahastoonsa sijoittaablush.

En etsi tällä hetkellä aktiivisesti uusia sijoituskohteita, koska Suomessakaan ei aika riitä kaiken seuraamiseen, ja täältä imo löytyy laadukkaita kohteita, joihin olen perehtynyt jo valmiiksi. Jos Afrikka-rahasto biittaa minun osakkeeni, ei se ole minulta pois. Minun ei tarvitse selittää osuudenomistajille, miksen ole laittanut rahoja parhaiten tuottaneelle markkinalle.

0
0
21.11.2014 - 11:44

Monco

+5
Liittynyt:
17.11.2014
Viestejä:
5

Tämä tulee hieman myöhässä, mutta kiinnostuneille tiedoksi: Itse olen oppinut käyttämään Financial Timesin verkkosivua, kaikki tieto on englanniksi ja osaketietoja saa kaivella ilmaiseksi ja rajattomasti (esimerkiksi artikkeleita ei voi rajattomasti lukea). Sitä kautta nimittäin löytyy osakkeet niin Suomesta, kuin vaikka Intiasta ja USA:sta. Näet tärkeimmät perustiedot selkeästi ja pystyt vertailemaan esimerkiksi UPM ja Metson tilannetta helposti. Laitat vain search kohtaan osakkeen nimen niin jo löytyy. 

Lisäksi kun haluat löytää uusia kiinnostavia osakkeita, niin FT:n stock screener toimii hyvin tähän. Valitset vain tiedot joiden perusteella valikoit ja edessäsi on lista kaikista ehdot täyttävistä osakkeista. 

Tässä suora linkki: http://markets.ft.com/screener/customScreen.asp

0
0
21.11.2014 - 16:40

Apeezi

+114
Liittynyt:
5.8.2014
Viestejä:
139

Muutama nopea mitä huomannut samasta aiheesta:

Englannin kielellä pärjää verrattain hyvin ja moni firma, joka tekee koko tuloksensa latinalaisessa amerikassa tai jossakin yksittäisessä maassa siellä on listattuna Yhdysvaltoihin ja julkaisee tuloksensa englanniksi ja paikallisella kielellä. Vieraalla valuutalla ostettaessa valuutanvaihto ensimmäinen hajautus.

Rule of thumb Euroopasta: mitä pienempi maa niin sitä todennäköisemmin julkaisee tuloksensa englanniksi, koska omat pääomamarkkinat ovat mitä ovat.

Google kääntäjä kääntää "hyvin" joitain indoeurooppalaisia kieliä.

Jos haluaa googlettaa vaikka ranskalaista firmaa niin enemmän tietoo löytyy kun laittaa osoitteeksi Google.fr

IMO: Jokaista neljännes- ja vuosiraporttia ei kannata selata kannesta kanteen viimeisen 10v ajalta; jos kohde on halpa ilmoittaa se itsestään muutoin kuin edellisen vuoden vuosiraportin sivun 107 noteista.

Eksoottisimmasta maista ostettaessa selektiivisempi ja suurempi "margin of safety" tietämättömyyttä vastaan.

FT ei soveltuisi ainakaan omaan käyttöön: kriteerit Yhdysvallat ja <1,2B$ mcap -> 120 osumaa. Joo. 

0
0