Monco
Viimeisimmät viestit
Ulkomaalaisten osakkeiden löytäminen
21.11.2014 - 11:44
Tämä tulee hieman myöhässä, mutta kiinnostuneille tiedoksi: Itse olen oppinut käyttämään Financial Timesin verkkosivua, kaikki tieto on englanniksi ja osaketietoja saa kaivella ilmaiseksi ja rajattomasti (esimerkiksi artikkeleita ei voi rajattomasti lukea). Sitä kautta nimittäin löytyy osakkeet niin Suomesta, kuin vaikka Intiasta ja USA:sta. Näet tärkeimmät perustiedot selkeästi ja pystyt vertailemaan esimerkiksi UPM ja Metson tilannetta helposti. Laitat vain search kohtaan osakkeen nimen niin jo löytyy.
Lisäksi kun haluat löytää uusia kiinnostavia osakkeita, niin FT:n stock screener toimii hyvin tähän. Valitset vain tiedot joiden perusteella valikoit ja edessäsi on lista kaikista ehdot täyttävistä osakkeista.
Tässä suora linkki: http://markets.ft.com/screener/customScreen.asp
Sijoittamisen opiskelu
21.11.2014 - 11:29
Itsekin olen rahoitusta ja kansantaloutta opiskellut Vaasan yliopistossa. Oma kiinnostukseni on osakesijoittamista kohtaan ja sillä alueella petyin (ainakin näin Vaasassa). Opetus on enemmänkin suunnattu siihen, että ymmärrämme kaikkia osa-alueita, kuten osakkeita ..talouden kehitystä...optioita ja meistä kaikista pyritään kouluttamaan akateemikkoja. Toki olen paljon hyödyllistäkin oppinut luennoilla, mutta olen myös joutunut paljon omalla ajallani opiskelemaan sitä mikä minua todella kiinnostaa.
Eli jos haluat vain oppia sijoittamaan osakkeisiin tai johonkin tiettyyn kohteeseen, niin kauppakorkeakoulu antaa sinulle paljon paljon ylimääräistä tietoa. Tällöin parempi on juurikin kysellä kokeneemmilta ja kaivella sitä tietoa jota lähdet sitten lukemaan.
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
18.11.2014 - 20:09
Sanoisinko.. Että suurin osa ihmisistä ei omaa kykyä / kärsivällisyyttä sijoittaa järkevästi pitkällä tähtäimellä. He ovat myöskin liian alttiita joukon seuraamiselle jolloin he eivät kykene tekemään päätöstä joka olisi erilainen, ja täten epäonnistuessaan johtaisi katumukseen kun ottivat riskin. Nämä ongelmat johtavat siihen, että sijoitusalalla monet ammattilaisetkin käyttäytyvät samalla tavalla (Joko luonnostaan tai koska yleisö vaatii sitä). Olet kenties näistä jotakin lukenut Kahnemanilta. Suosittelen Shefrinin "Beyond Greed and Fear" -kirjaa jos tämä psykologinen puoli kiinnostaa enemmän.
Menestyäkseen osakesijoittajana ei ole pakko opiskella yhtä paljon kuin pokerissa, huomattavasti vähemmän sanoisin. Kunhan käyttää yhtä toimivaa strategiaa osakkeiden poimimiseksi, osaa sen strategian vaatimat asiat ja pitäytyy siinä strategiassa. Suurin osaaminen liittyy yrityksen taloudellisen ja toiminnallisen puolen ymmärtämiseen. Sitten tärkeintä on omata kärsivällisyyttä ja hyvät hermot.
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
18.11.2014 - 19:24
Juurikin se.
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
17.11.2014 - 22:42
Ilo nähdä, että Jeans on kiinnostunut sijoittamisesta. Toivotan menestystä, joka varmasti tulee jos noudatat samoja vahvuuksia kuin pokerissakin olet noudattanut. Kärsivällisyys ja loogisuus vievät jo pitkälle.
Rahoitusta opiskelleena ja varainhoidon parissa työskentelevänä sanon, että tekstiä löytyy luettavaksi aika hi**sti. Paljon on myös p**kaa teoriaa joka ei toimi oikeassa elämässä. Lukeminen on vain hyväksi kun asia kiinnostaa, kunhan muistat ettei ne kirjat aina ole oikeassa.
Yhtä kirjaa suosittelen sinulle ylitse muiden kun kyse on osakesijoittamisesta. Itse olen niin sanottu arvosijoittaja, ja listaamiesi ominaisuuksien perusteella tämä ideologia voisi kiinnostaa sinuakin. Sijoitat nimittäin yleensä markkinaa (valtaväestöä) vastaan, ja hyödynnät valtaväestön virheitä löytääksesi osakkeita jotka ovat aliarvostettuja. Suosittelemani kirja on "The little book of value investing". Löytyy ainakin Amazonista noin kymmenellä punnalla.