Mitä mieltä?
Miuta näin kokkarina hämmentää. Sivusta oon seurannut erilaisia yliopistojen tutkimusprojekteja joihin on Sitran/TEKESn tms. erillinen korvamerkitty rahakasa ja kerran kerrasta projektihakuja väännetään sen verran korvamerkityn rahakasan suuntaan, että päästään matsaamaan ko. löysemmästä rahasta. (tyyliin lisätään tutkimusprojektin otsikkoon sana "globaali" jos on kyse TEKESin "globalisaatioprojektista"). Sielläkin sama kuvio kuin nyt hallituksessa eli ensin tungetaan summa xxxME kasaan ja sitten mietitään, miten se käytetään. Imo ei voi olla tehokas tapa kayttää masseja vs. "perinteinen" tyyli joka siis on se, että ensin on tarpeita ja sitten niistä tärkeimmiksi koetut saavat rahoituksen. "Kärkihankkeet" tuntuvat liian poukkoilevalta tyyliltä valtiolle saavuttaakseen maksimaalisen vaikuttavuuden, esimerkiksi kaikenlaisiin projektisihteerien rekryhommiin menee resursseja paljon ennenkuin tyypit on kykeneviä ja sitten rahoitus alkaakin usein jo loppua.
Lisäksi vituttaa se, että annetaan ymmärtää, että rahoitus on kunnossa eli että tulee valtion yhtiöiden osakkeiden myynnistä. Valtion toiminnan rahoitus on imo kokonaisuus ja on ihan sama tuleeko massit osakkeiden myynnistä veikkausvaroista vai tuloveroista. Käytännössä tarkoittaa lisävelkaantumista.
Kokonaisuutena "kärkihankkeisiin" keskittyminen tuntuu näpertelyltä ja "hölmöläisen peiton jatkamiselta" vs. että keskityttäsiin soteen/kilpailukykyyn yms.
Kokonaisuutena kyllä huolettaa Suomen poliittinen tehottomuus: vaikka hallituksen kannattajana hallitusta mollaankin niin ei minusta ongelmaa ratkaisisi Rinteen SDP tahi Arhinmäen sossut. https://www.youtube.com/watch?v=TT8D7zSbkdE