Blokkien pelko saa urheiluvedonlyöjätkin järjestäytymään

Aki Pyysing - vanhat |
Jaa Twiittaa

Urheiluvedonlyöntimatematiikan perusteet pitäisi opettaa peruskoulussa. Maailma olisi paljon parempi paikka, jos kaikki ihmiset osaisivat muuntaa vedonlyöntikertoimen voittotodennäköisyydeksi. Olettaisin tällä metodilla pitkällä aikavälillä peliongelmien helpottavan ainakin jossain määrin. Veikkauksen edunsaajat toki vastustaisivat tätä viimeiseen valtion budjetin ulkopuoliseen korvamerkittyyn avustukseensa saakka.

Perjantaina Tampereella perustetaan Suomen Urheiluvedonlyöjät ry. Kun luin ilmoituksen kokouskutsusta, tuulettelin liki yhtä villisti kuin Lasse Virenin voittaessa Montrealin 5.000 metrin juoksun.

Syynä järjestäytymiseen on Veikkauksen johtokaksikon Sare- ja Nummikosken puukoniskuyritys kaikkien urheiluvedonlyöjien selkään. Aiemmin vapaaseen maailmaan sitoutuneet päätyivät nimittäin kuorolaulamaan kaulakkain netin blokkaamisen puolesta muutama kuukausi sitten.

Pokerinpelaajien joukkovoimalla emme välttämättä olisi saaneet pysäytettyä hyvin verkostoituneiden Hyvien Veljien hyökkäystä. Veljet voivat nimittäin työajallaan tarjota työnantajansa piikkiin lobbauslounaita rahapelisivistymättömille kansanedustajille käytännön rajattomasti.

Pokeria on toki pelannut satojatuhansia suomalaisia, mutta aktiivipelaajia lienee nykyisin vain viisinumeroinen määrä. Tosin joukossa on paljon nuoria, eli liikkuvia tai nukkuvia äänestäjiä, joten pokerinpelaajat yksinkin ovat äänestäjäryhmä, joka puoluetoimistoissa kannattaisi ottaa huomioon.

Suomen miljoona urheiluvedonlyöjää saattavat kuitenkin muuttaa voimatasapainon. Tosin Vercingetorix Alesiassa varmasti ilahtui gallialaisvahvistuksista, mutta päätyi kuitenkin lopulta Roomaan näyttelyeläimeksi, joka lopulta kuristettiin. Ja meillä ei ole vastassamme mikään Julius Caesar, vaan paljon pelottavampi ja häikäilemättömämpi vastustaja.

Veikkauksen edunsaajien vaikutusvalta ei nimittäin perustu pelkkiin legiooniin, vaan tuhansiin poliittisen eliitin keskinäisiin nostettuihin maljoihin ja kymmeniin vuosiin kansan aivopesua. Ja nyt tällä porukalla on puolellaan Veikkauksen organisaatiosta jo ainakin kaksi henkeä. Ei tosin paljon enempää, mutta kun päällikköorganisaatiossa ne ovat TOP2, vaikenee muu henkilökunta julkisuudessa omista näkemyksistään rajojen sulkemisen yrittämisen mielekkyydestä kuin prätkäjengiläiset poliisikuulusteluissa.

En muuten ymmärrä yhtään, miksi teräviksi tiedetyt kosket ovat tähän lähteneet. Kuvittelevatko he tosiaan Veikkauksen saavan ulkomaille tällä hetkellä pelattavasta rahasta jonkun merkittävänkin siivun? Voisiko joku osaava siellä Veikkauksessa valistaa näitä neropatteja, että ei rahapelibisneksessä oikeasti ole rahavirtoja, joita voidaan hallinnollisilla päätöksillä siirrellä. Tiedän nimittäin rahapelimonopolissamme olevan töissä hyvinkin pätevää väkeä, jotka ymmärtävät, että eivät ne blokit ainakaan vähänkään pidemmällä aikavälillä toisi edes rahaa.

Toivotan kuitenkin urheiluvedonlyöjät erittäin tervetulleiksi vahvistuksiksi kamppailuun taitopelien vapaan pelaamisen puolesta. Ja jaan suurten nettipokerisotien 2007 ja 2011 veteraaneille jo tuttua materiaalia siitä, mitä yksittäinen urheiluvedonlyöjä voi tehdä.

Blokkienpysäyttämisen lyhyt oppimäärä

Eduskuntavaalit pidetään huhtikuussa. Ennakkoäänestys on 3.-9.4. ja varsinainen vaalipäivä sunnuntaina 14.4.

Juuri nyt on hyvä hetki ottaa yhteyttä siihen, ketä aikoo äänestää ja ottaa selvää tämän kannasta ulkomaille pelaamisen rajoittamiseen. Vaalien alla poliitikot vastaavat potentiaalisille äänestäjille tavallista paremmin.

Jos kyseessä on ankeuttaja, etsi joku toinen ehdokas. Olen melko varma, että kaikista puolueista löytyy joku, jonka mielestä netin blokkaamisen voi jättää Kiinalle ja Venäjälle.

Odotusarvoihminen keskittää vaikuttamisen sellaisiin ehdokkaisiin, joilla on realistinen mahdollisuus tulla myös valituksi. Betsson julkaisi juuri listat eduskuntavaalien läpimenijöistä, ja nopealla vilkaisulla ne näyttivät ihan päteviltä.

Useimmilla poliitikoilla ei ole asiaan mitään kantaa, ja heitä voi yrittää sivistää, miksi internetin blokkaaminen olisi huono idea. Sivistämisen jälkeen kannattaa vaatia kuitenkin lopullista kantaa, ja kertoa tästä kannasta meille muillekin.

Tilannetta kaikille selvittääksemme Urheiluvedonlyöjät ja Pokerinpelaajat lähettävät kaikille istuville kansanedustajille yhteisen kyselyn, jossa kysytään kannattavatko he ulkomaille pelaamisen rajoittamista. Varmaa on, että blokeerauksen vastustajien vastausprosentti on parempi. Vastaamattomuuden voi korkealla prosentilla tulkita blokkien kannattamiseksi.

Kysymme vain istuvilta kansanedustajilta, koska heidät uudelleen valitaan hyvällä todennäköisyydellä ja tämä on kuitenkin puolueeton linjaus. Kaikilta ehdokkailta kysyminen olisi liian suuri urakka ja lisäksi kannustaisi tehottomaan vaikuttamiseen. Tuskin kukaan on kiinnostunut, mitä Kommunistisen Työväenpuolueen ehdokkaat ovat mieltä nettiblokeista. Saattavat toki olla jo selvillä internetin olemassaolosta.

Yle Urheilu selvitti puolueiden eduskuntaryhmien kantoja. Kokoomus, perussuomalaiset ja RKP vastustivat blokkeja, kristilliset ja vasemmistoliitto kannattivat. Keskusta ja SDP näyttivät varovaista vihreää valoa. Muut puolueet eivät ottaneet tässä vaiheessa kantaa. Olisi mukava yllätys, jos vihreät hyvin potentiaalisena hallituspuolueena päätyisi vastustamaan kieltolakeja. Taidevihreät vaativat kaikissa tilanteissa lisää rahaa, mutta kai siellä vielä arvoliberaalejakin puolueesta löytyy? Tosin kun on rahasta kysymys, väistyvät usein arvot takavasemmalle.

Varmin puolue vastustamaan blokkeja lienee muuten RKP, koska blokit koskisivat myös PAFia ja Suomen rajojen sisällä rajoitukset voisi saada toimimaan melko tehokkaastikin. Tämä taas laittaisi Ahvenanmaan talouden kovalle koetukselle.

Mutta tosiaan jos haluaa olla puolueuskollinen, pitää kuitenkin etsiä omasta puolueesta ehdokas, joka ei missään tapauksessa kannata kieltolakeja. Ja siten mainostaa tätä ehdokasta kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Lisäksi kannattaa tulla mukaan perustamaan Suomen Urheiluvedonlyöjät ry:tä. Miekin lähden Tampereelle todistamaan historiallista tapahtumaa, vaikka varsinainen urheiluvedonlyöjä en olekaan. Tosin olen viisi tuhatta markkaa voitolla pään ämpärissä pitämisessä.

Perustettavan Suomen Urheiluvedonlyöjät ry.:n perustamiskokous pidetään Tampereella Pirkanmaan Yrittäjien tiloissa, Kehräsaari, B-rappu, 2.krs perjantaina 15.3.2019 17:00 alkaen.

Missään tapauksessa ei saa jäädä tuleen makaamaan. Meillä on olemassa voitonmahdollisuudet. Tiedän ainakin viisi kansanedustajaa ( Jukka Kopra, Elina Lepomäki, Wille Rydman ja Juhana Vartiainen kokkareista ja Ville Vähämäki persuista), jotka varmasti vastustavat blokkeja. Tämä on viisi enemmän kuin vuonna 2007, kun lähdimme kampittamaan Matti Ahteen ja Kauko Juhantalon pyrkimyksiä nettipokerin kieltämisestä.

Tämä ei tarkoita, että 195 kannattaa, vaan että tiedän viisi varmaa vastustajaa. Sari Essayah (kd.) kannattaa blokkeja ainakin viime torstain eduskuntapuheenvuoronsa mukaan. Hyvin on kävelysankarittaremme aivopesty monellakin rintamalla, sillä mukana oli myös ”suomalainen voittaa aina”. Kiitos Jeesus – näin Essayahkin aina ensimmäiseksi voittajahaastattelussa sanoi.

Vähimmäissuoritus on käydä äänestämässä jotain ehdokasta, jonka mielestä netti kuuluu kaikille. Vaikka valintansa vaikuttaisi varmaltakin, on äänimäärillä merkitystä puolueiden sisäisissä valtakamppailuissa. Suomessa lasketaan kaikki äänet. Itänaapurissa jopa enemmän.

Pokeripöydässä nuori peluri sanoi kerran, että hän ei ole yhtään kiinnostunut politiikasta, eikä aio äänestää. Kuulemma teknologia muuttaa maailmaa eivätkä poliitikot. Hän oli väärässä. Jotkut poliitikot voivat valtaan päästessään muuttaa maailmaa paljon huonompaan suuntaan.

P.S. Nykyiset kansanedustajat tavoittaa sähköpostilla etunimimi.sukunimi [at] eduskunta.fi (etunimimi[dot]sukunimi[at]eduskunta[dot]fi.) Tosin jos istuva kansanedustaja ei ole vaaleissa ehdolla, hänen ahdistelemisensa on pitkälti ruudin polttamista. Kaikkien täysipäisten ehdokkaiden mailiosoitteet löytynevät vuonna 2019 melko helpolla googlaamisella. Seuraavissa vaaleissa ei enää välttämättä löydy, jos Suomessa oikein kunnolla innostutaan nettiä blokkaamaan.

Yhteistyökumppaniksi:

Näkyvyys Sijoitustiedossa, ota yhteyttä!

Artikkelit

Leikkaako Fed ohjauskorkoa 25 vai 50 korkopisteellä?

Johannes Ankelo
17.9.2024
east Lue lisää
Kolumnit

Turha hötkyillä jenkkivaaleissa

Aki Pyysing
15.9.2024
east Lue lisää

Mikä viitekorko kannattaa valita?

Miika Vuorensola
15.9.2024
east Lue lisää