zenkoi
Viimeisimmät viestit
Vaihtovelkakirjasijoitus Case Icon Suurpelto
2.11.2020 - 12:28
Nyt oli uusi juttu, missä videokin.
Yle - Rikoksista tuomittu liikemies jatkaa kiinteistöbisnesten tekoa haamujohtajien avulla – viranomaisilla vaikeuksia pysyä perässä
Tuhannet sijoittajat ovat menettämässä rahansa Icon-kiinteistörahastojen konkurssissa. Rahaston toinen perustaja jatkaa laajojen kiinteistöbisnesten pyörittämistä.
https://yle.fi/uutiset/3-11623127
Jos uudet rakennukset kiinnostaa, niin tämä aika hyvältä kuulostava idea Rakennuslehdessä. Tietty muutenkin voi tiedostaa konkurssin vaarat yms.
Rakennuslehti - Kuka luottaa grynderin omaan valvontaan?
https://www.rakennuslehti.fi/blogit/kuka-luottaa-grynderin-omaan-valvontaan/
Parhaat vertailutyökalut
13.5.2020 - 16:59
Mites tämä, eli performance-välilehti Tradingview:n Stock screeneristä.
https://www.tradingview.com/screener/
Helikopterirahalla hyperinflaatioon?
28.3.2020 - 14:28
Siitä olisi ollut kyllä kiinnostava kuulla miten Australiassa meni se helikopteriraha-kokeilu joskus silloin 2009 aikoihin, sitähän monet on hehkuttaneet että 27v nousukausi ollut Australiassa. Aika paljon kait muitakin tekijöitä kyllä.
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut
6.3.2020 - 11:38
Niin iso osa maailmantaloudesta riippuu tosiaan Kiinasta, että kyllähän siinä voi aikalailla lamautua iso osa maailman indeksien firmoista yms, jos tosiaan Kiina lähtee heikompaan suuntaan. Tai ainakin sijoittajien sentimentti lähteä voimakkaaseen laskuun.
Jos ihan minimaalisestikin laskee Kiinan GDP, niin jopa puolet tai enemmänkin Kiinan pankeista vaarassa kaatua. Eikä Kiina meinaa ehkä / ilmeisesti elvyttääkään enää. Suurin osa kasvusta tainnut olla nytkin melko puhtaasti velalla aikaansaatua, ei oikein ehkä sille tielle löydy enää reilummin uskallusta.
Sitten tosiaan näiden lisäksi toi korona.
http://www.globaltimes.cn/content/1179749.shtml
https://twitter.com/xruiztru/status/1217874363367772161/photo/2
Ps. Viimeksi oli vähän tyly viesti tänne foorumille, pahoittelut siitä. Vähän huonolla tuulella muutenkin olin silloin.
SAK:n pääekonomisti heittelee kapuloita kansankapitalismin rattaisiin
17.2.2020 - 20:52
[quote] Olen yrittänyt ampua patologisia pahanilmanlintuja pikku piikeillä aina kun on sihti kohdalle sattunut. On nimittäin herkkäuskoisten ihmisten onnellisuuden kannalta täysin vastuutonta ennustaa maailmanloppua, ellei sellaisesta ole varmaa tietoa. Aika harvalla on ollut.
Pörssikursseja alas manaavat ikikarhut taas pitävät havaintojeni mukaan itseään hyvinkin vastuullisina, kun he varoittelevat osakesijoittamisen riskeistä. Esimerkiksi Tuomas Malinen GsN Economicseineen on ainakin kolme vuotta putkeen ennustanut sekä pörssikurssien että maailmantalouden romahdusta. En tiedä, onko pahoitellut ennustuksiaan niille, jotka ovat uskoneet.
En ole varma, onko vastuullisuuden illuusiossa kysymys yleensä itsepetoksesta vai ajattelemattomuudesta. Luultavasti riippuu vähän kuopan maalaajasta. Mutta ennustus kurssien laskusta on samanlainen arvaus kuin nousunkin povaaminen. Tosin härkämarkkinoita ennustavat ovat useammin oikeassa, ellemme ajaudu globaaliin sosialismiin.
Tämä oli kyllä mielestäni aika suomalainen mielipide, siinä mielessä että ainoastaan yksi totuus sallitaan. Mikä monesti johtaa siihen että kaikki ajaa yhdessä rekalla jyrkänteeltä alas, tai esim vaikka yritystoiminnan alalla uskalla tuoda esille kuin positiivisia uutisia esille. Samoin jää helposti kehityksessä aika kauas, jos ei uskalla koskaan lähteä edes ajattelemaan itse, tuntuu että itse syyllistyt vielä vakavampaan syntiin kuin Malinen, yrität estää ihmisiä kehittämästä ajatteluaan edes loppuelämänsä aikana.
Mielestäni muutenkin kannattaa harkita että kannattaako lähteä ollenkaan sijoittamaan jos todella herkkäuskoinen on, tai toinen vaihtoehtoinen mielipide on että kaikilla on mahdollisuus kehittyä myös vähemmän herkkäuskoiseksi ja muutenkin taitavimmiksi.
Malista pidetään kuitenkin yhtenä parhaana kansainvälisen tason asiantuntijana, ja hänen jutut perustuu todennäköisyyksiin. Valitettavaa tietysti jos ei ajattele koskaan pystyvänsä todennäköisyyksien perusteella arvioimaan asioita.
"Tetlockin kantava teema on, että ennustaminen ei ole synnynnäinen lahja. Se on opittavissa oleva taito. Ennustamista ei tarvitse kuitenkaan mennä harjoittelemaan vuosikausiksi korkealle Himalajan vuoristoon. Mutta kurinalaisuutta ja todennäköisyyksiin perustuvan ajattelutavan se vaatii. Menestyvä ennustaja katsoo asioita useasta eri näkökulmasta ja muuttaa mielipidettään tapahtumien ja faktojen valjetessa. Lisäksi hän suhtautuu nöyrästi, jopa varovaisesti omiin kykyihin ennustaa monimutkaista maailmaa.
Tavanomaisesti ennusteet istutetaan yhteen kolmesta luokasta: jokin asia tapahtuu, ei tapahdu tai tapahtuu ehkä. Hyvät ennustajat eivät käytä tällaisia oikoreittejä. Mikään ei ole varmaa ja ”ehkä” on liian epämääräinen ollakseen hyödyllinen.
Jos väitän, että Espanja voittaa kesällä pelattavat jalkapallon EM-kilpailut – mitä se tarkoittaa? Tarkoitanko, että Espanjan voittotodennäköisyys on 80 %, 60 % vai 25 %. Hyvä ennustaja antaa ennusteelleen todennäköisyyden, mutta ei kahlitse itseään siihen. Hän päivittää todennäköisyyksiä jatkuvasti. Espanja-ennusteessa esimerkiksi harjoitusotteluiden, pelaajien seurajoukkue-esiintymisten ja loukkaantumisten perusteella."
https://www.taloustaito.fi/Blogi/Blogit-2016/Oletko-sina-harvinainen-superennustaja/
Huhtanen Capital
11.12.2019 - 21:09
Kyllä toikin vähän oudolta kuulostaa toi 449 asuntoa, joiden arvo on 6 miljoonaa. Eli hinnaksi tulisi n. 13 000e per asunto, itse löysin oikotiestä myynnistä 7 asuntoa jotka oli ton hintaisia tai halvempia. Varmaan tietty mahdollista olla monet jostain vähän heikompikuntoisesta kerrostalosta, mutta omistaako Huhtanen tosiaan 99% Suomen halvoista asunnoista.
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut
25.8.2019 - 14:23
En miettisi liikaa pelien hyödyllisyyttä. Hyvien refleksien hyöty on rajallinen (FPS-pelit). Rakenna ja sodi -pelit kehittävät nopeaa päätöksentekoa, mutta niissä on yleensä aika yksinkertaiset reseptit voittoon, ne pitää vaan opetella. Itse hakkasin Civilization 5:sta aika paljon päästäkseni vaikeimmalla tasolla ilman huijaamista sen läpi. Tehokkaampaa oppimista on usein hyvä kirja ja sen yhdistäminen johonkin tekemiseen oikeassa maailmassa.
Itselleni tärkein peli uran kannalta on ollut Ductales about vuonna 1990 Amigalla. Siinä meinaan oli mahdollisuus kerätä rahaa spekuloimalla osakkeilla. Seuraavan kuvan tietokone ja quote machine yhdistelmää painamalla pääsi spekuloimaan. Muistan sen olleen kiehtovaa. Nykyään peleistä on vaikea saada niin kovia fiiliksiä kuin lapsena/nuorena, vaikka pelit ovat älyttömän paljon kehittyneempiä. Lapsena ei-lineaariset pelit olivat huumaavia. Sai päättää itse miten pelissä eteni.
Nykyaikana on kyllä niin uudenlaisiakin genrejä, että itse kyllä aika eri kantilla. Ehkä nyt rogue-lite genrenä selkeimmin itsellä mielessä. Itse kyllä ihan vakavasti suosittelen pelejä, esim näitä voi oppia hyvin esim noista edellä itse mainitsemistani. Mitkä myös ajattelen olevan treidaamisessa hyödyksi (en kyllä hirveästi ole vielä treidannut).
-Signaali-kohinasuhde
-Itsekuri
-Suunnitelmien fiksu tekeminen (ja menneisiin suunnitelmiin takertumisesta ylipääseminen pelin muuttuessa)
-Suunnitelmassa pysyminen (ja myös siitä sopivasti joustaminen)
-Viisas suhtautuminen ahneuteen / pelkoon
-Tappioista ylipääseminen (ja voittojen vaikutus itsekuriin)
Nää on tietty niin monessa asiassa ja ylipäänsä elämässä opittavissa. Pokeri, urheiluvedonlyönti jne. Jos nää oikeasti kunnolla osaa, niin fiksu osaa kyllä sitten soveltaa erittäin helposti näitä mihin vaan aiheeseen elämässäkin, tietenkin tarvii perehtyä myös kyseiseen alaan, eli esim ne kirjat & käytännön kokeilut niin kuin sanoitkin.
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut
11.8.2019 - 21:16
Ootko mitään semmoista peliä pelannut mistä olisi ollut selkeää hyötyä treidaamiseen? Esim itselle tulee mieleen tämmöisistä ”thinking fast and slow”-peleistä Dead cells ja Rogue legacy.
Tai muista harrastuksista? Tietty ei ehkä yhtä rennosti osaa välttämättä ottaa jos hyötyjä aina miettii. Esim jalkapallon miettimisen luulisi kyllä olevan kanssa hyvin ajattelua kehittävää.
Onko tämä osakemarkkinoiden tärkein pitemmän aikavälin kuva?
31.5.2019 - 15:49
Tämä oli ihan kiinnostava uutinen tältä saralta, Kiinassa pankki kaatunut. Mikäköhän se nyt oli 2007 kanssa muistaakseni mitä monet pitäneet edellisen finanssikriisin ensimmäisenä merkkinä, eli joku 1,5 vuotta ennen varsinaista romahdusta, olikohan se nyt jonkun rahaston kaatuminen Ranskassa.
Kiinan pankkisektorilla väliintulo: Viranomaiset ottivat ongelmapankin haltuun
Kiinan viranomaisten on täytynyt ottaa maan 50. suurimman pankin joukkoon lukeutuva Baoshang-pankki haltuun.
Antti Järvenpää29.5.201916:33
Valtion laskelmat (ja tulevaisuus)
22.5.2019 - 08:27
Tämä oli kanssa ihan mielenkiintoinen maininta, että infran rakentaminen on halvempaa kuin ilmainen. Muutenkin kiinnostaisi jos jollain on tän tyyppisiä tutkimuksia tai muuta materiaalia vinkata?
”Esimerkiksi Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on todennut laajojen tutkimustensa perusteella, että julkisten infrastruktuurihankkeiden, kuten väyläinvestointien, suorat ja epäsuorat vaikutukset vahvistavat taloutta jopa enemmän kuin hankkeiden toteuttaminen maksaa.
Näin käy etenkin taantuman oloissa, jolloin julkiset investoinnit tavallaan maksavat itse itsensä. Jos vielä hankkeen rahoittaminen on nollakorkoisen velkarahoituksen avulla ilmaista, kohoaa kansantalouden kokonaishyöty.”
https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000006113588.html