15.12.2016 - 13:20

puutteenperä

+5
Liittynyt:
14.12.2016
Viestejä:
4

NO se veron välttelyhän tässä tavoiteteena juuri olisi. Tosin mitkähän verottajan reaaliset resurssit on käydä pienen liikevaihdon sijoitusyhtiötä tutkimaan. Hyvä kyllä pitää mielessä tuokin, äkkiä ajatellen vuokratulot Virosta tai ulkomaiset osakkeet pienentäisivät kummasti tuota tulkinnanvaraa.

19.12.2016 - 14:56

kaleeri

OP
+86
Liittynyt:
5.8.2014
Viestejä:
260

Valuuttakurssivoittojen/-tappioiden kirjanpito kun useita valuuttatilejä: Kysyin asiaa eräältä arvopaperikauppaan erikoistuneelta tilintarkastajalta ja hän oli meidän kanssa samaa mieltä.

Sijoitusyhtiö Viroon: Selvittelin asiaa ihan tosissaan jokin aika sitten. Olisin halunnut perustaa sijoitusyhtiön Viroon verohyödyn, mutta ehkä ennen kaikkea oppimiskokemuksen takia. Itselläni homma kaatui siihen, että en saisi toimintaa ja sitä myöten verotusta kätevästi "pois Suomesta". Pitäisi kai asua Virossa tai ainakin olla siellä jokin toimipaikka, josta yhtiötä johdettaisiin. Olisihan tähänkin keinot keksinyt, mutta omilla hiluillani järjestelyn kustannukset olisivat syöneet verohyödyt moninkertaisesti. 

Näkisin, että sijoitusyhtiöstä Virossa saisi verohyötyjä ainakin jos seuraavia ehtoja täyttyy:

- Yhtiölle realisoituu paljon tuloa: aktiivisen arvopaperikaupan luovutusvoitot, vuokratulot(Virossa), suuret osingot tms tuotot. Passiivisen puoleisessa arvopaperisijoittamisessa hommat saa sumplittua myös Suomessa aika helposti niin, ettei verotettavaa tuloa paljoa pääse realisoitumaan. 

- Yhtiöllä ei ole paljoa kuluja - käsittääkseni Viron yhtiössä kulut kuten firman puhelinlaskut menevät verolle kun Suomessa ne ovat verovähennys.

- Omistaja saa ansiotuloja muualta. Jos ei saa muualta, Suomessa voi maksaa ~13k€ verran palkkaa vuodessa lähestulkoon verottomana. Virossa tästä menisi ~20% veroa.

6.12.2020 - 09:30

Tubolev

+2
Liittynyt:
10.6.2018
Viestejä:
6

Täällä on aikoinaan ollut hyvää keskustelua sijoitusyhtiön lainoista. Kokeilen, vieläkö asiasta kokemusta omaavat olevat langoilla.

Itse työskentelen ulkomailla, joten ansiotuloja ei Suomeen ole. Tämän vuoksi pankki on hieman nihkeä myöntämään sijoituslainaa. Sallivat 65% vivun koko portfolioon ja vaativat positiivisen nettokassavirran. Laina-ajaksi olen kyllä saanut sen 20v alle 1% korolla.

Kiinnostaisi tietää, millaiset ehdot nämä ovat sijoitusyhtiön saamiin lainoihin verrattuna?