puutteenperä
Viimeisimmät viestit
Reka Industrial (os. Neo)
9.12.2017 - 22:11
Itse myin puolet pois siellä kympin hinnoilla, oli loputkin myynnissä mutta vähän turhan ahneeseen hintaan kun tuntu että näistä maksellaan mitä vaan. Nyt taidan ottaa siivun takaisin. Eihän tässä nyt mitään niin kummosta oo tapahtunut kevääseen verrattuna, jotain positiviista niin vähävaihtoisena osakkeena taas mennään.
Kolumni: Lapset voi lottoamisen sijaan opettaa sijoittamaan
26.1.2017 - 18:16
Tässä ketjussa puhutaan mielestäni täyttä asiaa. Kyllä hyvinvointivaltio on tehnyt hallaa kansalaisilleen talousymmärryksen suhteen, ja syyn ja seurauksen logiikan. Samassa iltalehden gallupissa voi noheva kansalainen vaatia kirkkain silmin leikkausten lopettamista, verotuksen keventämistä ja velkaantumisen pysäyttämistä. Eikä tämä ehkä vielä olisi tuhoisaa, mutta osalla poliitikoista tuntuu olevan yhtä vastuullinen asenne ja syvä tietotaito. Ja arvata saattaa kenelle se kansansuosio valuu, sille joka puhuu kompleksisista ongelmista ja niiden vaatimista vaikeista päätöksistä, vai sille joka sanoo että vienti kuntoon, palkat ylös ja taas menee hyvin, ja seuraavassa lauseessa vaatii lisää byrokratiaa, plus toki osinkoja sekä ahneita yrittäjiä kuriin.
Maailman pehmustaminen liiaksi johtaa valheelliseen käsitykseen realiteeteista, ja silloin ei pärjää. Esimerkkinä nyt on kovasti vaadittu pikavippien kieltämistä, kun nuoret voivat pilata niillä luottotietonsa. Mielestäni lähtökohta on aivan väärä, ei pikavipit kieltämällä maailmasta lopu tavat viedä tyhmältä rahat. Aina löytyy wincapitaa, naapurin bisnesten takaamista, netistä löytynyttä prinssiä, käytetyn auton kauppiasta tai eksoottista puolisoa joille voi hyväuskoisuuttaan lahjoittaa rahansa jos ei ole tarkkana. Oikea tapa suitsia pikavippejä olisi opettaa ihmisille taloudenpidon perusteet, koron käsite jne. kotona ja koulussa. Yhteiskunta voisi tähän tehdä osansa juuri tekemällä palveluiden kustannuksia läpinäkyviksi, tosin tämä ei taida olla agendalla koska kustannustietoisuus lisää kriittisyyttä. Yksi erinomainen keino ihmisten riippumattomuuden ja tietotaidon kasvattamiseen olisi juuri säästämiseen kannustaminen, käytännössä se tarkoittaisi kansankapitalismin boostaamista pienin porkkanoin. Sanoisin että pienten osinkojen pitäisi olla verovapaita, samoin pienen vuokratuoton, tällainen kannustaisi aloittamaan. Kuten täällä varmasti tiedämme niin harrastus vie mennessään kun pääsee alkuun ja saa ensimmäiset tuotot. Samalla oppii, sjoittaessa olen itse oppinut enemmän kuin yliopistossa. Epäilen vaan että kun nykyhallitus tällaista ei nuijinut läpi, eivät sitä tule tekemään muutkaan. Vasemmiston agendan ei perinteisesti ole kuulunut ihmisten itsenäisyyden kasvattaminen ja ymmärryksen lisääminen, siinähän katoaisivat äänestäjät.
Tämä talousasioiden ymmärtämättömyys on selvästi hyvinvointivaltion ongelma, sillä omilla isovanhemillani en ole tätä asenetta havainnut, pula-ajat eläneet ihmiset ymmärtävät säästmisen, opiskelun, laskujen maksun ja yleisesti omavaraisuuden tai laajemmin itse pärjääämisen merkityksen, koska turvaverkot olivat varsin reikäiset heidän nuoruudessaan. Paradoksaalista kyllä, nyt kun peruskoulutus ja mahdollisuudet ovat paremmat kuin koskaan ennen, ihmiset eivät osaa hyödyntää niitä vaan keskittyvät vaatimaan ja valittamaan.
Sijoitusyhtiön perustaminen ja henkilökohtaiset lainat
15.12.2016 - 13:20
NO se veron välttelyhän tässä tavoiteteena juuri olisi. Tosin mitkähän verottajan reaaliset resurssit on käydä pienen liikevaihdon sijoitusyhtiötä tutkimaan. Hyvä kyllä pitää mielessä tuokin, äkkiä ajatellen vuokratulot Virosta tai ulkomaiset osakkeet pienentäisivät kummasti tuota tulkinnanvaraa.
Sijoitusyhtiön perustaminen ja henkilökohtaiset lainat
14.12.2016 - 11:16
Itse olen myös punninnut sijoitusyhtiön etuja ja vaivaa, Nyt sijoitusvarallisuus kotimaisissa osakkeissa, mutta lähinnä tulevaisuutta silmälläpitäen pohdin.
Kyselenkin onko kukaan selvitellyt tai perustanut sijoitusyhtiötä Viroon? Käsittääkseni Virossa byrokratia on helppoa ja yhtiön saa perustettua edullisesti. Veroprosentti taitaa olla 20%, ja kuten tunnettua vero maksetaan vasta tuloja firmasta ulos nostettaessa. Eli tuotot uudelleensijoitettaessa hyödyn pitäisi olla tuntuva verrattuna Suomeen.
Suomalaisen verovelvollisen saadessa Virosta osinkoja niitä verotetaan vastaavasti kuin kotimaisiakin, eli matemaattisella arvolla osinko jaetaan ansio ja po-vero-osuuteen. Oma järkeilyni menee niin että kun tulosta ei veroteta varat jälleen sijoitettaessa lainkaan, niin matemaattinen arvo kasvaa nopeammin tasolle jolloin pääsee nauttimaan verottomista osingoista. Toki firman voi tyhjentää halutessaan kirjat siirtämällä 20% verolla (jos siis on tyhjennettävää ja lainsäädäntö ei ole muuttunut). Plus jos täällä Suomessa ihan alkaa menemään homma mahdottomaksi (Akin veikkaus tulevista vaalivoittajista) niin ehkä pölyt olisi helpompi pyyhkiä jaloista jos olisi ulkomailla jo vähän jalansijaa.
Haasteina lienee kirjanpito, ja tietenkin maariskiä tulee lisää. Ja virolainen firma saanee vielä huonommin lainoitusta kuin kotimainen? Tietenkin mietin sitä että voisiko tarvittaessa lainaa ottaa henk.koht mikäli takuita löytyy, ja lainata rahat eteenpäin firmalle?
Tuleeko mieleen muita ongel.. siis haasteita?
Sellaisen tiedon löysin verkon syövereistä, että kiinteä toimipaikka Suomeen voidaan tulkita jos saa kiinteistön vuokratuloa ja tällöin helposti joutuu maksamaan tästä tulosta po-veron Suomeen, toki en tiedä koskeeko tämä myös sijotusyhtiötä vai pääosin firmoja jotka ihan tuottavatkin jotain tuotetta / palvelua. Asunto-osakkeiden kohdalla näin ei saman tekstin mukaan kuitenkaan normaalisti ollut.
Mitäs sanotte?