Suljettu kumpu shortti hyvällä tuotolla. Neste longi takas. Eilen tuli tosi kova tulos. Uusiutuvat ylittivät roimasti ennusteet ja kurssi reagoi melko laimeasti, joten yritän vielä ratsastaa tämän momentumia.
Tuloskausi on toki vielä kesken, mutta päivitellään nyt kuitenkin. Salkuin isoin omistus Admicom toimitti odotetusti erittäin hyvät luvut. Nordean osari oli taas linjan mukaisesti kädenlämpöinen. Tärkeintä Nordean osarissa oli kuitenkin ohjeistus siitä, että kulut laskevat. Tämän varassa oma sijoituscaseni lepää. Tänä vuonna, jo pitäisi näkyä tämän hedelmiä. Siinä välissä, kun IT transformaatiota ajetaan läpi, saan keskiostohinnalleni nauttia n. 9 % osinkotuottoa, mikä on mielestäni sopiva korvaus, kun odotan tuloskasvua. Tuottojen ei pitäisi enää Nordealla laskea, kun taseen riskipitoisuutta ei enää lasketa.
Constin osari oli odotetun huono ja en enää johdon ohjeistukselle anna paljoa arvoa, mutta pidän kuitenkin pienen seurantaposition n. (1,5%) salkusta. Yhtiössä on todella paljon potentiaalia, jos vain kannattavuus ongelmista päästäisiin eroon. Constin osarin toimintaympäristön näkymät olivat erittäin bullish Admicomia ajatellen:
” Rakennusteollisuus ry ennustaa korjausrakentamisen jatkavan noin 1,5 prosentin kasvua vuonna 2019. Euroconstructin ennuste korjausrakentamisen kasvulle on 1,8 prosenttia. Asuintalokorjausten Euroconstruct ennustaa kasvavan 2,0 prosenttia ja muiden kuin asuintalojen 1,6 prosenttia.
Rakennusten ikääntymisen lisäksi korjausrakentamisen, talotekniikan ja kiinteistöteknisen huollon tarvetta ylläpitävät kiristyvät energiatehokkuusvaatimukset, kaupungistuminen, tarve muuntaa rakennuksia uuteen käyttötarkoitukseen, taloautomatiikan kehittyminen sekä ikääntyvän väestön synnyttämä tarve esteettömille tiloille. Myös ilmastonmuutos lisää erityisesti julkisivukorjausten ja -huollon tarvetta.”
Talotekniikka on Admicomin isoin asiakassegmentti ja kasvu tarkoittaa hillotolppaa Admicomille Q2-Q3 tasauslaskutuksiin. (Tasauslaskutukset ovat puhdasta katetta). Tämän vuoden Admicom ennusteissa voi siis olla vähän nousuvaraa, jos rakentaminen ei dippaakaan.
Revenion Q4 14.2. ja odottelen sieltä tasaista 15-20% liikevaihdon kasvua. Tässä junassa on mukava istua, jos tilinpäätös on oikein mukiin menevä uudelleensijoitan osingot todennäköisesti Revenioon.
Salkku on rallatellut oikein kunnolla vuoden alusta parhaimmillaan +18% YTD. Ei tuuleteta kuitenkaan vielä, vaan tehdään nöyrästi töitä sijoitustutkimuksen eteen ja katsotaan, mitä vuosi 2019 tuo tullessaan.
Vaihdettu Neste longit pikku plussalla aamun nousijaan Outoteciin. Katsotaan mihin momentum kantaa. Itse liiketoimintahan hinnoitellaan nyt erittäin edullisesti varsinkin, kun johto on vielä luvannut tuloskasvua.
Outotecin kurssi lähti yhtäkkiä kirmaamaan joten suljettiin se position ja otettiin Neste longit takaisin sisään, kun Nesteen kurssi veti happea. Splitin lähestyminen tuonee vipinää kurssiin vaikka rahoitusteoreettisesti, sillä ei pitäisi olla mitään vaikutusta.
Neste longi otettu sisään melkein ATH hintaan. 87,6 melkein 10% tuottopäivän holdista. Katsellaan, josko hypättäisiin takaisin Nesteeseen myöhemmin vaiko sitten Outoteciin. Pitää vähän näiden momentumia tunnustella.
Myyty tänään Finnairit huonon osarin pelossa ja avattu Heeros positio. Firma on mielestäni breakthrough vaiheessa. Kirjoittelen viikonloppuna enemmän aatoksiani firmasta. Cavotec optio viehättää.
Finnairilta tulikin erittäin kova osari, missä yllätyksenä oli yksikköhintojen nosto ja tätä kautta parantunut kannattavuus, vaikka käyttöaste oli vähän pehmeä. Hyppäsin takaisin kyytiin, koska kurssi nousi yllättävä vähän( Vaikka beattasi konsensusennusteet reilusti). Q1 polttoaineen hinta on ollut alhaalla ja tämä yhdistettynä hinnankorotuksiin pitäisi tehdä nannaa Q1. Loppujen lopuksi hävisin melko vähän, kun myin 7,5 eurosta ja kurssi laski tämän jälkeen ja nousi sitten osari päivänä yli 7,7 mistä sain takaisin ostettua osakkeet. Tällä kertaa olisi tarkoitus pyörittää positiota hieman enemmän, kun Finnair on melko volatiili osake. Q1 odotan Finnairilta positiivista kurssireaktiota ellei kurssi nyt keuli ennen sitä. Odotan myös nousun jatkuvan huomenna.
Suljettu Tesla shortti tänään hyvällä tuotolla. Kiitokset ideasta Jeansin blogille (Täältä löytää lukemalla ihan rahanarvoisia vinkkejä). Pidän Teslan short casea vieläkin pätevänä. Sain kuitenkin nopeasti hyvän tuoton, niin piti se ottaa pois.Tarkkailen taas paikkaa uudelle shortille (Uutisvirta Musk sekoiluista). Nyt taas pohdin uutta kohdetta "pelikassalle" Nordea longi houkuttaisi.
Avasin Tesla shortin uudestaan, kun en fiksumpaakaan keksinyt ja markkina tuntuu olevan hieman hermona nyt, joten mukava olla osa salkusta shorttina.
Moikka,
Minkä välityspalvelun kautta shorttaat Teslaa? IB?
--
Trainee
Nordnetin kautta minifuutuureilla, tuskin on järkevin tapa, mutta minkäs teet, kun laiska olen.
Laitettu loputkin Constit myyntiin hybridi uutisen johdosta. Nykyisessä tilanteessa hybridin ehdot tulevat todennäköisesti olemaan kusta omistajan silmään (korko > 8%).
Heeros ei ole First North listalla mikään tuore tapaus vaan yhtiö listautui jo vuonna 2016. Yhtiön listaamisen yhteydessä luvattu kasvuvauhti ei ole toteutunut, mitä myös Inderes suitsutti aikoinaan. Nyt yhtiön valuaatio on tullut huomattavasti maltillisemmaksi kuin mitä se oli listautumisen yhteydessä, mutta Inderes ymmärrettävästi suhtautuu hyvin nuivasti osakkeeseen, mikä painaa yhtiön arvostusta, kun Inderes on ainoa yritystä seuraava taho.
Yhtiö on varmasti monelle tuntematon. Yhtiö on SaaS mallilla toimiva erilaista taloushallinto/kirjanpitosoftaa myyvä yhtiö. Tässä lainaus yhtiön kotisivuilta: ”Heeros on vuonna 2000 perustettu suomalainen sähköisiin taloushallinnon ratkaisuihin erikoistunut ohjelmistoyhtiö – toimialansa edelläkävijä. Digitalisaation myötä käynnissä oleva taloushallinnon sähköistyminen mullistaa tilitoimistojen ja yritysten arkea. Me Heeroksella haluamme olla aktiivisessa roolissa luomassa edellytyksiä sähköiselle murrokselle tarjoamalla asiakkaillemme itsenäisen, joustavan ja kustannustehokkaan pilvipohjaisen taloushallinnon ohjelmistoratkaisun.
Liiketoimintamallimme mukaisesti tarjoamme asiakkaillemme sähköisen taloushallinnon kokonaisratkaisun, joka kattaa kaikki taloushallinnon perustehtävät paperilaskujen optisesta tulkinnasta osto- ja myyntilaskujen käsittelyyn ja arkistointiin sekä kirjanpidon ja palkanlaskennan. Toimitamme tuotteemme asiakkaillemme helppokäyttöisenä ja modulaarisena pilvipalveluna Software-as-a-Service (SaaS) -palvelumallilla, jolloin he voivat valita itselleen tärkeät toiminnallisuudet ja maksaa vain käyttämistään palveluista. Ratkaisuamme käyttää jo yli 11 000 yritystä ja yhteisöä yhdeksässä maassa. Kuukausitasolla välitämme yli 500 000 laskua.”
Yhtiö listautui 2 EV/S kertoimella (2016 ennuste). 2015 toteutunut 2,5 EV/S, 3,1 euron merkintähinnalla. Nyt yhtiö treidaa noin 1,45 EV/S kertoimella 2018 toteutunut ja 1,3 EV/S 2019 ennuste. Verrokkien arvostusten ollessa huomattavasti korkeammalla. Yhtiön kasvuvauhti on jäänyt huomattavasti luvatusta ja siksi yhtiön arvostuskin on romahtanut. Yhtiö on kuitenkin kasvanut koko ajan ja aiokin avata, miksi se alkaa tuottamaan lähivuosina hedelmää. Erittäin alhainen arvostus ja SaaS toimintamalli antavat sijoittajalle hyvää suojaa, jos case meneekin ”vihkoon”. Tilitoimistomarkkina on nyt murroksessa automaation ja tekoälyn käytön lisääntymisen johdosta mikä kiihdyttää alan konsolidaatiota, kun pienemmillä toimijoilla ei ole kyvykkyyttä tai tarpeeksi syviä taskuja pysyä mukana muutoksessa. Heeros pystyy auttamaan tässä pienempiä toimijoita, jotka muuten jäävät isompien toimijoiden jalkoihin, joilla on varaa in-house softan kehitykseen. Pienet tilitoimistot voivat siis ottaa käyttöön Heeroksen softan ja tätä kautta kilpailla isompien toimijoiden kanssa, kun heidänkin tuottavuus kasvaa.
Heeroksen pihvi on yllättäen sen kassavirta, kun kehittämisen määrä laskee, nousee yhtiön vapaakassavirta nopeasti positiiviseksi. Raskaat poistot rasittavat tulosta kuitenkin pidempään. Tällä hetkellä yhtiöllä kuluu kehittämiseen hieman yli miljoona vuodessa, mutta on mahdollista ja todennäköistä, että yhtiö on lähitulevaisuudessa Admicomin kaltaisessa tilanteessa, missä rahaa ei mene enää kehittämiseen. (Tai ainakin se pysyy kulujen sisällä, eikä erityistä aktivoitavaa kulua synny).
2019 ennuste ja markkinatilanne
Yhtiö ohjeisti, että liikevaihto kasvaa yli 9 miljoonaan euroon. Pidän tätä hyvin todennäköisenä, koska yhtiö on tehty hinnankorotuksia ja uutena tuotteena tammikuusta eteenpäin on uusi tulorekisteriin liittyvä tuote jauhanut liikevaihtoa. Kulutkaan eivät kasva, kun kansainvälistymisharjoitus ei syö enää niin paljoa rahaa.
Alla ennusteeni kuluvalle vuodelle:
2018 kulut (pl. palkkakulut) laskivat vertailukaudesta. En ihmettelisi, jos sama toistuisi 2019, kun kansainvälistyminen on edennyt kypsempään vaiheeseen. Liikevaihdon kasvua tukee uusi palkkamoduuli, johon uusi lainsäädäntö pakottaa asiakkaat, mistä siis ei ole lainkaan tuloja vertailukaudella. Nämä tekijät saavat yhdessä aikaan sen, että Heeroksen tulos on hieman positiivinen. Aktivoinneista johtuen kassavirta on lähellä nollaa. Olen ennustanut hyvin maltillista kasvua ja jos Hollannissa tapahtuisi jotain liikehdintää olisi ennusteissa reipasta nousuvaraa. Kaiken lisäksi Cavotecin kanssa solmittu puitesopimus Heeroksen laskutussoftan toimittamisesta Cavotecin 20 toimintamaahan tukee liikevaihdon kasvua.
Tärkein triggeri lyhyellä aikavälillä on se, että H1 operatiivinen kassavirta kattaisi kehittämisen (aktivoidut menot). Myöhemmin triggeri on näiden aktivointien väheneminen ja sitä kautta vapaankassavirran roima parantuminen. Alhaisesta hinnoittelusta johtuen Heeroksen tuotto-odotus on hyvä, vaikka kasvu olisi vuosittain ”vain” 10% tasolla, kunhan kulut skaalautuvat (mikä on jo tapahtunut) ja kehittämiseen käytetty raha vähenee. Kehittäminen ei tietenkään lopu, mutta yhtiön oma IT kehitystiimi näkyy palkkakuluissa ja sen ennustetussa kasvussa.
Konsolidaatio ei ole vielä hirveästi kiihtynyt tilitoimistoalalla, joten Heeroksen tulisi yrittää puskea omaa tuotettansa nyt markkinoille. Ennen kuin isot talot ovat ottaneet sen haltuunsa. Ilmaisena optiona osakkeessa on vielä Hollannin markkina, joka tosin on kehittynyt hyvin heikosti Heeroksen näkökulmasta.
Kolmen vuoden horisontti
Alla ennusteeni miten Heeros kehittyy nykyisillä oletuksilla seuraavan kolmen vuoden aikana:
Oletan, että liikevaihdon kasvu pysyy n. 10% tasolla. Tämä tarkoittaa sitä, että organisaatiota ei tarvitse kasvattaa, joten skaalautuminen on vahvaa. Olettaen, että kehittämiseen ei menisi enää vuonna 2021 paljon rahaa olisi yhtiön vapaa kassavirta noin kaksi miljoonaa euroa. Yhtiön markkina-arvon ollessa nyt noin yhdeksän miljoonaa euroa, jos tarina etenee käsikirjoituksen mukaan, on tuotto-odotus hyvä, vaikka kasvu olisi vain 10%.
Ostin itse pienen erän Heerosta 2018 tilinpäätöksen jälkeen. Aikeenani on kasvattaa positiota, jos ensimmäinen triggerini toteutuu 2019 H1 yhteydessä.
Ps. Tämä olisi halpa suupala Fortnoxille, mikä on laajentunut myös suomeen Briox nimellä.
Palataan taas asiaan H1 raportin yhteydessä ja katsotaan, miten tarina on kehittynyt.
Sijoitusvuosi lähti erittäin hyvin käyntiin, kun Admicomin kurssi nousi hyvän tilinpäätöksen jälkimainingeissa voimakkaasti. Tämän lisäksi Revenio suoriutui hyvin ja tuotto vuoden alusta on ollut mainio. Nordean suoriutuminen oli varsin pehmeää ja rahanpesusopan sakeutuessa myin hieman yli puolet positiosta pois. Näin jälkikäteen se oli hyvä veto. Myin myös Nokian renkaat pois, koska näyttää, että tämä vuosi jää tuloskasvun osalta välivuodeksi. Amerikan reitit tuottivat hyvin, kun korkosykli tuli siellä tiensä päähän. Nordnet salkun tuottoa paransi myös pikku pelit futuureilla, jotka osuivat pelottavan hyvin. Ainoana isona hutina Nokia longi.
Alla OP tuottoluvut:
Kuten nähdään, että tuotto on ollut oikein hyvä ja salkku on kohonnut ATH lukemiin. Vertailuindeksinä OP palvelussa toimii OMXH GI
Alla Nordnetin tuottoluvut:
Täälläkin tuotto oli erittäin hyvä suhteessa indeksiin, tuplat käytännössä.
Pääoma jakautui näiden salkkujen välillä: OP 80,9% ja Nordnet 19,1%. Näin koko salkun tuotoksi saadaan 34,2%, mikä on kolminkertaisesti, mitä vertailuindeksi tuotto samalla ajanjaksolla. Suurin osa tuotosta selittyy Admicomilla, eli hyvää tuuria on ollut roppakaupalla. Tavoitteena tänä vuonna on voittaa vertailuindeksi selvästi ja edellytykset tällä on hyvät.
Uusia tulokkaita salkkuun tilinpäätöstiedoitteiden jälkeen oli Kamux ja Heeros. Heeroksesta kirjoitinkin jo. Katsotaan, jos Kamuxista saisi tekstin aikaiseksi.
Alla salkun jakauma:
Long/short ideoita tulevaan osavuosikauteen
Short: Nokia
Nokian kurssi on pysynyt melko korkealla, vaikka yritys itse ennusti pehmeää Q1. Tästä voi päätellä, että mitään kaunista sieltä ei tule ja shorttarit pääsevätkin potkimaan Nokiaa päähän Q1 raportin jälkeen.
Long: Outotec
Outotecin tuleva vuosi näyttää erittäin hyvältä, kun greenfield hankkeiden määrä kasvaa ja litium tehtaita tarvitaan runsaasti lisää, jos vielä rikkinäisen uunin kohtalo selviäisi Q1 yhteydessä lopullisesti voi kurssi nousu olla kovaakin.
Short: Outokumpu
Ferrokromin alhainen sopimushinta ja pehmeät näkymät tekevät sen, että kurssi laskua on tarjolla Q1 raportin yhteydessä. (plus yhtiö on ennustanut pehmeää Q1, jolloin se todennäköisesti on erittäin pehmeä)
Long: Neste
Nesteen vahva suoriutuminen jatkuu ja markkina alkaa jo diskonttaamaan sisään Singaporen tuotantolaitoksen tuomaa kapasiteetin kasvua. (Plus mahdollinen BTIC sopimus boostaisi EPS mukavasti).
Nämä positiot avaan/avaisin hieman ennen itse osavuosikatsausta, mikäli yhtiöiden hinnat muuttuvat merkittävästi ennen tätä suuntaa tai toiseen on case mietittävä uudelleen. (Nämä eivät ole sijoitussuosituksia)
Näitä ideoita saa mieluusti haastaa ja voi myös omia ideoita kirjoittaa tänne niin voin antaa mielipiteeni.
Vuoden osake
Viime salkkukatsauksen yhteydessä ennustin, että Admicom olisi Helsingin pörssin vuoden osake. Nyt tilanne näyttää tältä. (Vieressä YTD %tuotto)
TOP3:
Admicom 80,1%
Nurminen Logistics 60,24%
Rovio 55,13%
Ennuste on osunut paremmin kuin ajattelin, mutta vuotta on vielä paljon jäljellä. Olisi kyllä makeaa, jos jonain vuona pystyisi ennustamaan Helsingin osakkeista parhaiten tuottavan.
Admicomin Q1 meni aika lailla ennustetun mukaisesti ainoastaan kannattavuus jäi hieman ennusteestani. Liikevaihdon kasvu on kuitenkin tärkein mittari tässä vaiheessa olevalle SaaS yhtiölle.
*Admicom ei raportoi näitä lukuja liiketoimintakatsauksessa vaan nämä ovat kirjoittajan päätelmiä.
Nostin hieman liikevaihtoa ennusteissani, mutta kannattavuus laski palkkakulujen kasvun myötä:
Näillä näkymin en odota enää positiivista tulosvaroitusta EBITDA % ohjeistuksen osalta. Liikevaihto voi hyvin ylittää 40% kasvun, joskaan en sitä ennusta.
Admicom on noussut melkein 100% vuoden alusta, joten osakkeen kasvunäkymät on käytännössä täyteen hinnoiteltu siihen, lyhyellä aikavälillä. (Riippuu toki diskonttokannastasi). (Olen tästä myös kirjoittanut Admicom ketjuun).
Admicomkin varoitteli mahdollisesta 2020 rakentamisen toimialan jäähtymisestä. Tämä yhdistettynä siihen, että Admicom on kasvanut ylivoimaisesti salkkuni suurimmaksi sijoitukseksi (>40%), johti siihen, että päätin hyvän raportin jälkeen keventää 22% Admicom positiostani hintaan 40,5e. Tuotto tälle erälle tuli erittäin hyväksi, kun pitoaika oli hieman yli vuoden ja keskihinta vähän päälle 10 euroa. Admicom pysyy salkkuni suurimpana omistuksena ja odotan sen hyvän performanssin jatkuvan tulevaisuudessa. Päivitetään kassavirtamalli täysimittaisen H1 raportin myötä.
Melkein kaikki Admicom kevennyksestä saadut rahat laitettu aallon group @8,3 ja @8,5. Nyt odotan rauhassa H1 raporttia ja lisäykset/vähennykset sen jälkeen.
Moi, hyvä blogi! Hyvin oot osunut viime aikoina. Haluatko avata kauanko olet sijoittanut ja minkätasoisella vuosittaisella cagr-tuotolla keskimäärin?
Kiitos paljon kehuista! Viime aikoina on kyllä ollut kosolti tuuria mukana. En odota näin hyvän suoriutumisen jatkuvan :)
Olen sijoittanut vähän yli 5 vuotta. Sijoitusuran alku oli kivikkoinen, kun ensimmäinen sijoitukseni oli YIT n. 9 euron hintaan muistaakseni. Tämän myin sitten pois 6 euron hintaan. Onneksi aloittaessani sijoittamisen pääomani olivat pieniä, kun olin vielä opintojen loppusuoralla. Salkun euromäärä lähti kovempaan kasvuun, kun pääsin työelämään ja palkkatuloista osakesäästämään.
Olen laskeskellut, että annualisoitu tuotto on n. 14%.'
2. Kannattavuus tippuu roimasti, koska kannattavimpien mallien S ja X myynti tippui 30% enemmän ja tätä paikkasi vähemmän kannattava M3.
3. Uskovaiset jostain syystä odottavat kolmatta voitollista kvartaalia putkeen. Tappiollinen tulos voi olla heille karmea herätys ja saada myyntiaallon aikaan. (TSLA tekemät kannattavuusparannukset / kululeikkaukset eivät ehdi vielä näkyä Q1, joten kulurakenne joustaa melko heikosti näin lyhyellä aikavälillä)
4. Kassa on voinut mennä tiukille alhaisista toimituksista ja käyttöpääoma on paisunut.
Tulipas kurja tulos Teslalta. Shortti suljettu hyvällä tuotolla. Aion avata shortin uudestaan Q2 deliveryen yhteydessä. Uskovaiset todennäköisesti tukevat kurssia siihen asti koska musk lupasi voitollisen Q3 :D.
Neste longi avattu samalla. Harmi, että tuo mainitsemani Nokia shortti meni sivu suun, kun keskityin Teslaan. Siitä olisi saanut hyvän tuoton.
Tein elämäni ekan korkosijoituksen, kun merkitsin Nousu capitalin palvelussa Ideal keittiöiden yrityslainaa 8% korolla. Täällä oli ainoat yritykset jotka täyttivät kaikki kriteerini: 1. Tarpeeksi iso yritys - ei muutaman miehen nyrkkipajaa (tästä on paljon tutkimusta, että koko vaikuttaa suuresti yrityslainojen riskiin.) 2. Ei rakennussektorin yritystä, tämä ala on kääntynyt laskuun ja konkursseja varmasti nähdään pienissä toimijoissa ja isommatkin todennäköisesti ottavat hittiä. 3. Ei bullet lainaa vaan tasaisesti lyhentyvä (tämä vaikuttaa merkittävästi riskiin myös.) 4. Liiketoiminnan pitää olla järkevää (mielestäni) ja voitollista.
Näin mielestäni päädyin lainaan, missä on paras riskikorjattu tuotto-odotus ja laina-aika on kohtuullinen. Minulle saa mieluusti vinkata, jos jostain löytyy vielä parempia yrityslainoja (suomalaisia), jotka täyttävät yllämainitut kriteerit.
Korkosijoituksessani on idea hajauttaa riskiä. Nyt minusta tuntuu siltä, että noususuhdannetta on mennyt enemmän kuin sitä on jäljellä. Vaikka romahdusta ei tulisikaan niin rahat eivät ainakaan makaa 0% tuotolla. (missä inflaatio vielä nakertaa ostovoimaa). Sijoitin tähän vain osan sijoituskassastani. Pidän vielä likviditeettiä, jos Heeros ja Kamux kehittyvät odotetusti niin lisäyksiä niihin.
Tesla-uskovaisten likvidit varat eivät näytä riittävän kurssin nostamiseen, katsotaan jos jenkkien palkkapäivän myötä osake pääsee $235 nousemaan jotta ennen seuraavaa osaria saa hyvän tuotto-odotuksen shortille.
Vaihtoehtoisesti voi olla että he jättävät ostot tekemättä nyt, varautuen tulevaan antiin (Q3-Q4 välissä?), sitten kuin kassa on tyhjä.
Idealia parempaa tuotto-riski-suhdetta yrityslainasta tulee tuskin hetkeen löytymään suomesta.
Tesla-uskovaisten likvidit varat eivät näytä riittävän kurssin nostamiseen, katsotaan jos jenkkien palkkapäivän myötä osake pääsee $235 nousemaan jotta ennen seuraavaa osaria saa hyvän tuotto-odotuksen shortille.
Vaihtoehtoisesti voi olla että he jättävät ostot tekemättä nyt, varautuen tulevaan antiin (Q3-Q4 välissä?), sitten kuin kassa on tyhjä.
Idealia parempaa tuotto-riski-suhdetta yrityslainasta tulee tuskin hetkeen löytymään suomesta.
TSLA tällä hetkellä noin 4% nousussa näyttää siltä, että paniikki on ohi ja uskovaiset ovat saaneet koottua rivinsä. Nyt vielä Muskilta jotain hypeä päälle ja kolkutellaan kohta 270. (Eiköhän Q2 deliveryihin saada hyvä shortti paikka).
Tässä muuten tuore ison fundin (1.6B) CIO haastattelu, jonka allokaatiossa TSLA on 10% painossa.
Ei mennyt nuo osari treidi arviot nyt putkeen 50% vain osui. Toki makro-ympäristö pääsi myös vaikuttamaan. Ensi kerralla vielä enemmän taustatyötä, jotta prosentti saadaan väh 75%. Nyt onkin vekkuli markkinatilanne. Tekisi mieli kasvattaa short exposurea, mutta en oikein tiedä mitä shorttaisi.
Vähän hiljaiseloa ollut täällä. Hirveästi ei ole tapahtunut salkkuyhtiöideni osalta. Onneksi, kohta pyörähtää H1 raportointikausi käyntiin, jolloin kaikki salkkuyhtiöt raportoivat kehitystään.
Ostin tuossa hiljattain Outotec longeja, kun markkina pohjasi. En ymmärrä, miksi Outotec hinnoitellaan niin alas, kun etenkin sähköautojen kysyntä tekee sen, että mineraaleja tarvitaan enemmän jatkuvasti, mikä kasvattaa kysyntää Outotecin ratkaisuille.
Tämän lisäksi kävi sitten melko tuuri, joka on nostanut kurssia lyhyellä aikavälillä:
Odotan maanantaille vielä tästä positiivista kurssi reaktiota, koska tämä on Outotecin isoin yksittäinen tilaus ties kuinka pitkään.
Perjantain nousu perustui enemmän tai vähemmän huhuun ja aiesopimukseen. Nyt tämä konkretisoitui kuitenkin ja tästä pitäisi tulla lisäpuhdetta kurssille.