Vuoden 2018 viimeinen lisäykseni oli Heeros, kun jotkut halusivat väkisin päästä omistaan eroon kahdella eurolla. Viimeisen pörssipäivän päätös -8,08% (2,02€) ei tehnyt luonnollisestikaan hyvää salkkuni arvolle, vaikka tyytyväisenä pääsinkin alentamaan Heeros-pottini keskihintaa ryöstöhinnalla.
SaaS-yhtiöille tyypillisin arvostusmittari EV/Sales on Heeroksella noin 1! Poskettoman halpa verrattuna esimerkiksi suomalaisiin verrokkeihin Baswareen, Admicomiin ja Efecteen. Liikevaihdon kasvu ei ole vielä yltänyt keskipitkän aikavälin 20% tavoitteeseen, mutta H1:llä se kasvoi kuitenkin 12,3%. Heeroksen liiketoiminta on yli 90%:sti uustiutuvaa ja siten hyvin ennustettavaa.
Tämä on hyvä kehityssuunta, kun yhtiöt alkavat palailemaan säännöllisempään informaatiovirtaan. Olikin mielestäni yksi huonommista muutoksista sijoittajan kannalta kun jokunen vuosi taaksepäin mahdollistettiin vain 2 x vuodessa tulosrytmi.
Vaikka ne ei täysimittaisia osavuosikatsauksia tässäkään tapauksessa tule olemaan niin saa kuitenkin jotain tartuntapintaa yhtiöiden suunnasta.
Inderes saanut eilen vihdoinkin ulos Heeroksen laajan raportin. Hyvin kiusalliset toleranssit alkaa olemaan kyllä palvelulupauksiin (vuoden sisään laaja raportti) nähden näissä venymissä. Aiempi raportti päivitetty 10.1.2019 ja nyt taasen 30.6.2021 ahkerointi saatu pakettiin.
Heeros on pääasiassa Suomessa toimiva SaaS-ohjelmistoyhtiö. Nopeasta kannattavuuden käänteestä huolimatta yhtiöltä odotetaan vielä vahvempia merkkejä kasvun piristymisestä, jotta se voisi saavuttaa kunnianhimoiset tavoitteisiinsa.