"Ruotsin mallin mukaisella isk-tilillä (investeringssparkonto), jonka sisällä sijoittaja saisi osingot verotta ja voisi vaihtaa verotta myös sijoituskohteita rahastojen tai vakuutustuotteiden tapaan. Rothoviuksen mielestä tämä olisi poliittisesti realistista. Myös Tomi Viitala pitää ajatusta hyvänä eikä Petri Niemisvirtakaan vastusta sitä."
Poliittisesti realistista ensi hallituskaudella... Rothoviuksella on optimistisempi käsitys tulevaisuudesta kuin minulla.
Ehka tassa ratkaisuna on tuollainen isk-tili kaikkeen saastamiseen, mukaanlukien elakkeet?
"Verovapaata" sijoittamista, ja samalla saadaan kestavyysvajeongelmat ratkaistua: nettotuloista voi suoraan saastaa isk-tilille. Koukkuna toki elakejarjestelma siirtyy defined benefit (DB) -puolelta defined contribution (DC) -malliin, eli ei enaa taattua elaketuloa, vaan riski elakesaastojen tuotosta on palkansaajalla. Sijoitukset tulevat tosiaan nettopalkasta, joten verot saadaan heti pois eika vasta elakkeita maksettaessa.
David Cameronin hallitus aloitti Briteissa jarjestelman muokkaamisen tahan suuntaan, mutta sitten tulikin Brexit.
Nykyjarjestelma kadenojennuksineen pankeille ja muille vakuutuskuoripelleille on naurettava, ja uudistukseen olisi syyta. Aki voisi tasta kirjoitella vaikka kolumnin eika huudella anttirinteille. Vai suuttuuko Nordea Markets ja vetaa sponssin pois?
Ylen tilaama aineisto paljastaa, että suomalaisten ostovoima on kehittynyt 30 vuodessa valtavasti. Käytännössä ne tuotteet ja palvelut, jotka perustuvat suomalaisten omiin palkkoihin ovat kalliita.
Kun kaikki 45 Tilastokeskuksen Ylelle laskemaa tuotetta ja palvelua laitetaan samaan ostokoriin selviää, että 30 vuodessa ne ovat palkkoihin suhteutettuina halventuneet 38 prosenttia.
Tosin ei liene yllatys, etta suomalaisen tyovoiman tuottamat tuotteet / palvelut seuraavat hinnoittelultaan suomalaisten palkkakehitysta, mutta ihan hauska luettava.
Tupakalle onneksi taidettu laittaa reilusti haittaveroa:
"Ensinnäkin pelaajien tunnistautuminen pitää toteuttaa teknisesti niin, että pelaaja tietää oman tilanteensa reaaliajassa."
"pelaajat voivat asettaa itselleen euromääräisiä rajoituksia esimerkiksi päivää ja kuukautta kohti, tai pelaaja voi myös estää kaiken verkkopelaamisensa pysyvästi."
En tiedä kiinnostaako täällä Veikkaus ja sen touhut. Väitän että mikäli pakollinen tunnistautuminen ja mahdollisuus tappiolimitteihin, tai itse annettuun porttikieltoon tulevat, vähenee Veikkauksen pelituotot erittäin merkittävästi.
Jännä nähdä. Veikkauksella/RAYlla on yleensä mielestäni ymmärretty tehdä profit-mielessä oikeita päätöksiä kun esim. koneiden palautusprosentteja ei ole laskettu naurettavan alas.
Oli mielestäni hieman kyseenalainen tulkinta Nordnetin maajohtajalta, että piensijoittajat olisivat tankanneet Orionia korkean osinkotuoton takia. Nordeaa on varmasti kauhottu kevään lähes 7 % osinkotuotto silmissä, mutta Orionia on uskoakseni ostettu alenevaan kurssiin. Orionin kurssi on tippunut vuoden takaisesta yli 25 %, 3 kk takaisesta yli 15 % ja 6 kk takaisesta yli 40 %!