Harri
Viimeisimmät viestit
Artikkelitoiveet
18.4.2018 - 10:22
Tuossa Sijoittajan verovähennykset -artikkelissa mainittiin, että satunnaisten tulojen hankinnasta saa tehdä 210 euron työhuonevähennyksen. Oletan, että tämä vähennys liittyy nimenomaan pääomatuloihin.
Jos saan tehdä työhuonevähennyksen ansiotuloista (esim. 410 euroa), saanko tehdä toisen erillisen 210 euron työhuonevähennyksen pääomatuloista?
Törmäsin samaan mietintään pari viikkoa takaperin. Aivan suoraa vastausta en verohallinnosta silloin saanut, mutta ymmärrykseni mukaan ansiotuloista tehtävän työhuonevähennyksen ei pitäisi kumota pääomatuloista tehtävää vähennystä. Tässä kuitenkin syytä käyttää omaa harkintaa ja pitää mielessä:
"Mitä laajempaa sijoitustoiminta on, sitä laajemmat ovat myös verovähennysmahdollisuudet. Selviä rajoja menojen vähennyskelpoisuudelle ei aina ole, joten sijoittajan on syytä muistaa, että hänen on pystyttävä näyttämään toteen kaikkien vähennettyjen menojen määrä sekä se, miten ne liittyvät tulonhankintaan."
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset
14.3.2018 - 16:11
Mutta kaikkein huonoin oli lappeenrantalaisyleisön suoritus. Jumalauta SaiPa pelaa mitään pudotuspelejä joka neljäs vuosi ja fanit jää kotiin katsomaan ruutu.fitä. Myö sentään ajettiin nelistään Ollin, Jussin ja Jallun kanssa Helsingistä Lappeenrantaan ja takaisin. Tai mie ja Jallu ei ajettu eikä Jallu tullut takaisin.
:D
Joku miulle tuntematon riuhtaisi seuraavana päivänä hinnan 4,92 -> 5,25. Mie myin vain samana päivän ostetut, kun tuntui hakevan määrää. Mie olin ajatellut nostaa positioni 100.000 osakkeeseen, nyt jäi vähän alle. Olisihan se hauska kertoa omistavansa yhdestä oravasta yli yhden prosentin.
Tais olla päivä kun Orava mahtui myös Inderesin mallisalkkuun..
Loma-asunnon vuokraus
3.6.2016 - 14:56
Meidän perheessä on ollut kolmen mökin lomakylä kohta 20-vuotta ja olen myös vuokrannut/myynyt toisten omistajien mökkejä heidän puolestaan. Leipurilta tuli näkemys palveluiden hinnoista, joten itse voisin tuoda näkemystä kohteiden vuokrattavuuteen. Kaikki kohteet joiden kanssa olen toiminut ovat olleet järvenrantamökkejä, joten kommenttini perustuu tähän ympäristöön.
Jos haluaa vuokrata vain viikoksi kerrallaan, niin rajaa ikävä kyllä käytännössä 80% potentiaalisista asiakkaista pois. Normaali mökkeily (hiihtokeskusten ulkopuolella) on hyvin sesonkiluontoista ja viikkovuokrauksia tehdään käytännössä pelkästään kesä-elokuussa, tarkemmin Juhannuksesta elokuun ensimmäisille viikoille. Sesongin ulkopuolisia viikkovuokria voi toteutua, kun on Uusivuosi tai hiihtolomien aikaan, mutta siis erittäin harvoin. Näiden aikojen ulkopuolella muut vuokratulot syntyvät pääsääntöisesti viikonloppuvuokrista.
Viikonloppuvuokran hinta on karkeasti puolet perusviikkohinnasta ja viikonloppuvarauksia voi toimivassa kohteessa tulla arviolta 2 per kuukausi sesongin ulkopuolella. Osa kuukausista on tyhjillään, mutta esimerkiksi syyskuussa ja toukokuussa kaikki viikonloput voi saada vuokrattuja. Hintatasosta vielä sen verran, että sesonkina (kesä-elokuu) hinta tuplaantuu ja kuumimmat viikot, kuten Juhannus ja Uusivuosi voivat jopa kolminkertaistua.
Ollaan tehty paljon käsityötä perheen kesken koko mökinvuokraustoiminnassa eli huoltotöitä, siivouksia ja koittaneet järjestää varaukset aina vuokralaisen tarpeiden mukaan eikä tarkkoja rajauksia viikkovuokriin, henkilömääriin jne. En siis tiedä mitä ulkoistaminen tulisi maksamaan, mutta siihen nähden minkä työmäärän mökinvuokraustoiminta vaatii, niin kannattavuuden näkökulmasta voi olla suhteellisen haastava yhtälö. Oma näkemykseni on, että loma-asuntojen vuokraus on enemmän viitseliään ihmisen bisnes.
Technopolis
29.5.2016 - 21:43
Akin uusin kolumni Technopoliksesta luettavissa täällä.
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen
11.5.2016 - 10:08
Matias Savolaisen kolumni verotuksen hyödyntämisestä asuntosijoittamisessa. Lue koko teksti täältä.
Löytyykö Suomesta muita yhtä merkittäviä veroporkkanoita?
Treidaaminen ja aktiivinen kaupankäynti
22.3.2016 - 10:12
Miten aloittaa treidaaminen? Osa 1 tästä.
Keskustelua treidaamisesta lisää tässä ketjussa.
Turhuuksien rovio
21.3.2016 - 18:16
Hei! Olimmekin jo aamulla yhteydessä sähköpostitse koskien nimimerkikkiäsi. Laitatko meille uuden nimimerkin osoitteeseen yllapito [at] sijoitustieto.fi (yllapito[at]sijoitustieto[dot]fi).
Sijoitustiedon kirjakerho
7.1.2016 - 15:53
Henri Elo - Tuoton arvoitus ratkeaa
Elon toinen sijoituskirja on yhdistelmä oppikirjamaisuutta sekä kirjoittajan omaa persoonallisuutta. Alun teorian jälkeen kirja tarkastelee osakesijoittamiseta hyvin elomaisesti yrityksen liiketoiminnallisesta näkökulmasta, kuten kirjan kolmas kappale kuvastaa: 'Osake on pala yritystä'. Erityisen positiivista kirjassa on lukuisat case -esimerkit, tilastolliset tarkastelut sekä kokeneiden sijoittajien haastattelut. Edellä mainitut tuovat kirjaan hyvin konkretiaa ja persoonaa.
Tuoton arvoituksen metsästyksessä Elo bongaa muun muassa suurten yhtiöiden historiallista menestystä sekä käänneyhtiöiden metsästämisen haasteita. Kirjaa voi suositella niin aloittelijalle kuin jo kokemusta kerryttäneelle sijoittajalle tarkentamaan omaa sijoitusstrategiaansa.
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen
9.12.2015 - 00:23
Kieltämättä maistuva uudistus asuntosijoittajille: http://yle.fi/uutiset/hallituksen_joululahja_piensijoittajalle_tappiot_voi_vahentaa_vaikka_vuokratuloista/8510051
Ens vuonnahan sitä voi treidaustakin katsoa ihan uusien mahdollisuusten valossa ;)
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen
5.10.2015 - 12:26
Ehdottomasti noin, että remonttiin laina, missä paremmat ehdot. Jos lainaa saa itse halvemmalla ja remontin vielä vähennyksiin, niin kaksi tekijää lisäämässä sijoituksen kannattavuutta.
Itsekin suosin kohteita, missä remontit on jo takana päin. Kuitenkin vastaan tulee kohteita, missä remonttien kustannuksia on parhaansa mukaan osattava arvioida, niin niihin tilanteisiin edellä käyty keskustelu on ollut hyvä!