Mielestäni fixu veto: säästetään monessa kohtaa ja virtaviivaistetaan päätöksentekoa ja organisaatiota. Sivuliike ei tarvitse tytäryhtiön tapaan omaa hallitusta, omistajuus menee emoyhtiölle 100 %:sesti sekä emoyhtiö vastaa kaikesta mitä sivuliike sopimuksia ja velvoitteita sivuliike tekee. Esimerkiksi Nordea Suomen hallituksen jäsenille tytäryhtiössä, ei tarvitse maksella palkkaa, koska ei sellaisia enää ole.
Sivuliike verotetaan siellä missä toimii. Emo hyvittää sivuliikkeelle sivuliikkeen toimimispaikallaan maksamat verot.
Sivuliikkeen tilinpäätöstä ei julkisteta, toisin kuin tytäryhtiön. (Tämä voi tuoda mielestäni pienen. . epävarmuuden häivän toimintaan. Tietenkin omistamalla emoyhtiöstä, pääsee yhtiökokouseen mukaan aina, jos tilinpäätös ja tase kiinnostaa).
Kuulemma kuitenkin jatkossakin mahdollisuus, että Ruotsi ei jatkossa ole emoyhtiön pääkallopaikka, vaan se voisi olla myös Ruotsin sijaan esim. Suomi, koska EKP valvoo euroalueeseen kuuluvassa Suomessa, mutta Ruotsissa valvoo tiukempi ruotsalainen valvoja. Kuitenkin nyt kun muutetaan sivuliikkeeksi, valvoo myös Suomen sivuliikettä siis ruotsalaiset.
Erikoista sinänsä, että pääkonttori on Ruotsissa missä yhteisövero 22 %, Suomessa se olisi ollut 20 %. Minun ymmärrykseni mukaan sivuliikkeeltä ei peritä yhteisöveroa. Täten Nordea Suomen yhteisöverotus käsittääkseni menee nyt Ruotsin 22 %:n mukaan. Kuitenkin sivuliikkeen tulos, verotetaan Suomessa kuitenkin. Täytyy kysäistä kollegoilta verotuskuvioista tarkemmin..!