ShorTomp
Viimeisimmät viestit
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
24.10.2024 - 01:37
Antti Hyppänen wrote:
Tanska näyttää aika huonoa esimerkkiä muille Pohjoismaille:
Edit: nyt on tullut jotain postauksia myöhemmin, että toi olisi vasta ehdotus eikä vielä päätetty
BREAKING: Denmark becomes the first country in the world to tax unrealized capital gains on crypto,starting January 1, 2026. The tax on unrealized capital gains is 42%.
This will affect not only crypto acquired from that date but also crypto obtained as far back as the genesis block of Bitcoin in January 2009.
The gloves are off. This is a war on crypto.
Lähde: https://x.com/MadsEberhardt/status/1849151928401306059On muuten aika karua, kun alkaa laskea mitä tarkoittaisi esim. 100 % nousuvuoden jälkeen. Pitäisi 31.12. laskea miten paljon portfoliota kannattaa myydä, ettei tule hirveät unrealized gains -verot, mutta sitten kun myyt noi niin toki maksat luovutusvoitoista verot muutenkin. Ihan mahdottomaksi menee. Toi prosentti on vielä niin raju.Koska verotus on helpoin tapa valtioille yrittää iskeä kryptoihin, vastaavia päätöksiä nähdään varmasti lisää. Esim. Italia nosti myös äsken rajusti kryptoista saatujen voittojen verotusta.Noin teoriassa, jos joku maa haluaa de facto bännätä kryptot, sen kun asettaa 99 % verotuksen. On sitten toinen juttu, mitä järkeä siinä olisi.
Nyt alkaa olla jo sen verran sakeeta settiä että on pakko hieman avautua. Eli veroja maksuun "realisoitumattomista voitoista"!? Alamme olla lähellä äärivasemmistolaisuuden huipentumaa, jos jostain moisia ehdotuksia edes kuuluu! Mikä on seuraava kohde "realisoitumattomien etuuksien" verotuksessa? Vasemmistollahan ei tietenkään mielikuvitus lopu kesken, siitä mikä kaikki kuuluu heille, mutta esim. osake-/ rahastosijouksissa puhutaan korkoa korolle vaikutuksesta, jossa prosentin kymmenyksien eroillakin on suuri vaikutus vuosien mittaan. Pelihän muuttuukin reippaasti jos aletaan laskemaan/verottamaan vuosittaista nousua, riippumatta siitä myykö vai ei! Jo 30/34 %:n pääomaverossa on sietämistä, joka sekin sotii omaisuudensuojan käsitystä vastaan, mutta mitään suojaahan ei sitten enää ole jos em. olisi realismia.
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
24.2.2024 - 19:55
Haluaako joku ostaa kullalla kaupasta makkarapaketin, miten mahtaa onnistua? Tai miten on haluja käyttää siihen digitaalista kultaa, jonka arvon odotetaan vain nousevan jatkossa? BTC on noussut sijoituskohteeksi ja harva sellaista haluaa ainakaan jokapäiväisiin tarpeisiin käyttää, vaan mieluummin jotain ns. hupikuponkeja, joiden arvolle odotetaan käyvän päinvastoin.
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
24.2.2024 - 01:00
Antti Hyppänen wrote:
Rikaskoyha wrote:
FOMO meinaa iskeä kun oma osto-ohjelma pääsi vasta käyntiin, ja henkisesti todella vaikea lähteä näin kovaan nousuun sijoittamaan.
Sellaista hetkeä ei tulekaan, kun olisi helppo lähteä sijoittamaan. Kaikki aina puhuvat miten haluaisivat kurssien romahtavan, mutta todellisuudessa siellä kuopan pohjalla ei niitä ostajia löydy. Eli:
a) Jos kurssit ovat laskussa, on vaikea ostaa, koska pelottaa niiden laskevan lisää. Sentimentti on pohjaluvuissa ja media täynnä karhuja jotka huutavat Bitcoinin olevan kuollut.
b) Jos kurssit ovat nousussa, on vaikea ostaa, koska pelottaa että nyt on noustu liikaa ja kohta rommataan jne.Ratkaisu: Tarkastele sijoitustoimintaa pitkänä prosessina joka kestää vuosia tai vuosikymmeniä. Jos uskot kryptojen omaisuusluokkana kasvavan, silloin kurssit ovat todennäköisesti paljon korkeammalla vuoden tai kahden tai viiden päästä kuin nyt. Ja on ihan sama ostatko tänään vai eilen vai kuukauden vai kahden päästä.
Harkitse DCA:ta ja ala sijoittaa positiota pikkuhiljaa jos todella tuntuu, että dippi on lähellä.
Jos taas olet spekuloimassa / treidaamassa / gämbläämässä kurssin liikkeitä lyhyellä tähtäimellä, niin se on eri juttu. Kukaan tällä planeetalla ei tiedä mihin kurssit menevät lyhyellä tähtäimellä. Jokaisen arvaus on ihan yhtä validi.
Jos tuo lyhyen tähtäimen spekulointi kiinnostaa niin sitten opettelisin teknistä analyysia, joka tarjoaa siihen työkaluja. TA ei kerro mitä tapahtuu, mutta se antaa sulle todennäköisyyksiä eri skenaarioista, mikä on paljon parempaa kuin arvailu.
Tämä ei ole sijoitussuositus. Oma näkemykseni kryptoihin ja etenkin Bitcoiniin sijoittamisesta perustuu sanontaan "hardest asset on the earth" Kokonaisuutena jos, siis jos BTC tilanne etenee kuten odotan niin laskuvaraa on "vain" nollaan, mutta nousuvaraa skenaariossa ties miten paljon? Esim. kulta on tällä hetkellä muistaakseni noin 13 x BTC. Varantovirtaus kullalla on kuitenkin selvästi suurempi ja muuttuu puoliintumisien myötä aina enemmän BTC:n eduksi. Jos mukaan otetaan muita varallisuusluokkia niin ollaan vasta aivan alkutekijöissä. Saatujen tietojen mukaan kultasijoituksista on jo alkanut virtaamaan varoja Bitcoin ETF- rahastoihin. Kun otetaan huomioon Bitcoinin muut tunnetut ominaisuudet, niin näen mahdolliset dipit hyvinä ostopaikkoina. Voin tietysti olla väärässäkin.
Kommentoin harvakseltaan, johtuen osittain kirjautumisongelmista. Positiivista sinänsä että yleinen kiinnostus ja coinerien määrä ovat lisääntymään päin.
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
21.2.2024 - 01:26
Tässä yhä syvemmälle kaninkoloon kaivautuessani on tullut seurattua alan keskusteluja etenkin Youtuben puolella. Joskus törmää käsitykseen että uudet ETF-rahastot mahdollistaisivat "paperibitcoinin" myymisen ja epäilyjäkin on esitetty että liikkeellä olisi jo enemmän bitcoa kuin lompakoissa oikeasti.. ja että myös hintamanipulaatiota esiintyisi. Laitetaan kysymys ilmaan, voiko näin tapahtua? Eikö sääntelyn pitäisi auditointeineen tehdä mahdottomaksi moinen toiminta? Selvää on että eri tahoilla olisi intressejä muokata hintaa ja ilmeisesti robottikauppa on toiminnassa, kuten perinteisemmissäkin pörsseissä. Rajallinen saatavuus lienee hodlareitten paras kaveri tässäkin tilanteessa.
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
15.2.2024 - 15:47
Kiitos Castelierolle vastauksesta. Oma tilanteeni on nykyään lähinnä hodlausta kylmälompakossa, syystä että taannoisen lakimuutoksen takia maksoin veroja tietämättömyydestä johtuen suurehkon summan. Välillä lompakko saa siis olla rauhassa useitakin kuukausia, eikä sitä viitsi suhteellisen pienten palkkioiden takia availla yhtenään. Pitää seurata tilannetta, Koinlyn raporteilla mennään. Viimeisen rapsan mukaan se vaikuttaisi huomioivan myös palkkioiden laskennalliset €-arvot..?
Hodl-planin mahdollistaa tietenkin sopiva allokaatio, vaikka tässä tapauksessa ehkä konservatiivisimmasta päästä:
- BTC 80%
- ETH/STETH 10
- LTC 5%
- Loput 5% hajautettu pääosin TOP-30 kryptoihin
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)
15.2.2024 - 13:19
Tervehdystä palstalle! Olen seurannut tätä vuosikaudet ja kryptoissakin mukana jo vuodesta 2016 lähtien ja edelleen niin suurella painolla että ns. sijoitusneuvojat tippuu tuolilta kun kuulevat tilanteen. Nyt on kuitenkin hieman epäselvyyttä kun vaihdoin ETH:t -> STETH:n enkä ole ihan kärryillä näistä palkkioista. Kysynkin asiaan paremmin perehtyneiltä että kun lompsaan ilmaantuu palkkioita "NFT received" ja sitten näitä airdroppeja: Olen ymmärtänyt että airdroppien hinta voi muuttua saamisen jälkeen ja on riski joutua maksamaan "liikaa" veroa jos hinta meneekin alas? Kannattaisiko nämä siis myydä pois välittömästi? Koko touhu näiden kanssa on niin uutta ettei käsitystä oikein ole,missä näitä voi edes myydä? Harkinnassa siis pitääkö tehdä swappi takaisin Etheriin..