Miljonääri-Jussi
Viimeisimmät viestit
Fiksu kuntopyörä kotiin
26.1.2022 - 22:33
Voiko Bikeergin kanssa mitata voimantuottoa?
Ilman muuta. Siiinä on sisäänrakennettuna samanlainen tehomittari kuin Concept2 soutulaitteessa. Se näyttää reaaliaikaiset watit mittarissa ja ottaa yhteyden puhelimeen ja sitä kautta halutessasi data siirtyy Garmin Connectiin, Stravaan ja/tai Concept2 logbookkiin, jossa voit osallistua kansallisiin rankingeihin ja kisoihin eri matkoilla.
Mikään ei toki estä liittämästä siihen erillisiä wattipolkimia, mutta ei siitä ole mitään hyötyä.
Kuntopyörän mallista riippumatta suositttelisin joka tapauksessa hankkimaan lukkopolkimet ja (mieluiten maantie-) pyöräilykengät. Ja tietty pyöräilyhousut (ns. vaippakalsarit), koska paremmissa kuntopyörissä istuin on melko kevyesti pehmustettu.
Käy toki testaamassa tuota pyörää jossain kuntosalilla ja tutustumassa sen ominaisuuksiin. Sitten ymmärrät paremmin, miten tehonsäätö toimii ja sopii käyttötarpeeseesi, sekä miten hiljainen ja helposti säädettävä se pyörä on.
Ergometri-ominaisuutta siinä ei ole, eli et voi lukita tehoa vaikka kolmeensataan wattiin ja jauhaa sitä eri kampikierrostahdeilla. Ja tosiaan yläpäästä tehoskaalan rajoitteet tulevat vastaan, varsinkin matalilla kampikierroksilla, joten voimatreeni ei onnistu eikä kirityyliset intervallit. Mutta sinun käyttötarpeeseesi se saattaisi sopia hyvin. Voisin hyvin hankkia itsellenikin bike ergin, vaikka vastus tosiaan löytyy kotoa ennestään - lähinnä kilpailuominaisuuksien takia ja rouvan innostamiseksi sisäpyöräilyyn. .
.
Fiksu kuntopyörä kotiin
25.1.2022 - 15:05
Mulla on kaksi levyjarrupyörää ja molemmissa paksu thru axel, joka ei ainakaan suoraan heittämällä mene omaan vastukseeni, vaan se käyttää kiinnitykseen siroa pikalinkkua. Siksi pidän vastuksessa vanhempaa pyörää.
Varmaan uudemmissa trainereissa tuo on jo taklattu jotenkin eli olet varmasti oikeassa.
Fiksu kuntopyörä kotiin
25.1.2022 - 01:34
Huutelenpa ohimennen täältä sivusta, koska sattui läheinen aihe.
Spinningpyörät jättäisin ensimmäiseksi pois laskuista. Wattimittaus on nykypyöräilyn ja harjoittelun tärkeimpiä ominaisuuksia. Sen perusteella harjoituksia voi ohjelmoida ja tallentaa bluetoothilla puhelimen kautta treenipäivyriin tarkemmin kuin sykkeellä tai fiiliksellä. Nykyaikaisessa kuntopyörässä tai harjoitusvastuksessa on tehomittari sisäänrakennettuna.
Itselläni on taxc neo 2 eli hyvä älytraineri. Jos tarkoituksena on ajaa zwiftissä tai muussa virtuaaliympäristössä, tuon tapainen älyvastus lienee paras ja kustannustehokkain valinta, mikäli omistat tai haluat hankkia vannejarrullisen maantiepyörän. Ja huom. jos olet kovin pitkä tai lyhyt, valintaan vaikuttaa ehkä myös se, että kuntopyörissä ei yleensä ole tarjolla kuin yksi kammen pituus eli 17 senttiä.
Jos taas et halua maantiepyörää tai sellaiselle ei ole sisällä tilaa (tai vaikka estetiikka ei miellytä) ja/tai jos pyörällä olisi monta erikokoista käyttäjää, kuntopyörä sopii paremmin. Ei kuitenkaan kannata haksahtaa kuntosalimalliin leveällä penkillä ja flättipolkimilla, vaan hankkia pyöräilijöille suunnattu harrastusväline.
Paras tietämäni vaihtoehto virtuaaliympäristöön on wahoo kickr, joka maksaa kolmisen tonnia. Harjoitusvastuksista poiketen tämä mm. kallistuu ylä- ja alamäkeen virtuaalibaanan mukaan. Ja tehokas moottorijarru tarjoaa varmasti enemmän vastusta kuin tarvitset. Vähän erityyppinen mutta silti erinomainen vaihtoehto on edelläkin mainittu Concept bike erg. Se maksaa noin 1200€ ja on varsin hiljainen ja mitoiltaan helposti säädettävä. Siinä tulee mukana hyvin suosittuja aika-ajoverkkokilpailuominaisuuksia, jos sellainen kiinnostaa. Näillä on varmaan parhaat jälkimarkkinat, jos et ole varma miten pitkään kiinnostus säilyy tai onko tämä paras väline juuri sinulle.
Valitettavasti moottorijarrua ei ole, joten esimerkiksi zwiftissä et pääse rullailemaan alamäkiä kuten älykkäällä pyörällä. Vastuksen säätö on samanlainen kuin soutulaitteessa ja sijaitsee lattianrajassa, joten se sopii lähinnä tasavauhtisiin treeneihin. Ja maksimaalisten kiritehojen saavuttaminen ei pyöräilyn harrastajalle taida olla mahdollista ollenkaan, koska sitten pitäisi pyörittää luokkaa 150+ kierrosta minuutissa.
Kryptovaluutat sijoituskohteina
16.6.2021 - 20:55
Kuinka ether tokenia saa haltuunsa nolla kuluilla?
Ostat kaverilta markkinahintaan
Ei nyt ihan nollakulu sentään, mutta Binancella 0,1 prosentista alaspäin: https://www.binance.com/en/fee/schedule
SEPA-siirrot ilmaisia ja tiukat spreadit.
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia
1.7.2020 - 11:46
Miksei Nordnet välitä listattuja bondeja? Eikö ne voisi laittaa edes meklarikauppaan? Nyt joutuu jakamaan salkun nonin ja kivijalkapankin kesken ja maksamaan pankille säilytyksestä.
Koronavirus Covid-19
27.3.2020 - 15:43
k70 kirjoitti:Tästä ei ole keskusteltu, mutta voisiko olla järkevää rokottaa aikuiset tai vanhemmat keuhkokuumetta vastaan? Jos ajatellaan keuhkokuumeen aiheuttavan kuolemia sekä kuormittavan terveydenhuoltoa, voitaisiinko kuolleisuutta vähentää rokotteen avulla? Käsittääkseni lapset saavat nykyään rokotteen keuhkokuumetta vastaan, mutta valtaosa väestöstä ei ole sitä saanut.
Itselläni on tänään lääkäriaika (puhelin) juuri tätä varten, että saan rokotteen. Siinä on vain huonopuoli, että kestää pariviikkoa vasta-aineiden syntymiseen, jotta teho on täydellinen. En tiedä onko sillä suurta vaikutusta, mutta riskiryhmäläisenä tuskin mitään menettää...
Ei tuo taida edes vaatia erillisiä lääkäriaikoja ja erillisiä respoja. Tai ei ainakaan minulta kyselty, kun kävin taannoisesta Tomi Haatajan vinkistä hakemassa pari viikkoa sitten Terveystalosta influenssa- ja prevenar-tuikkaukset. Nettipalvelusta varasin 20min rokotusajan terveydenhoitajalle ja viestiin laitoin, että nuo kaksi kerralla haluan. Homma oli samana päivänä tehty ja maksoi 150,21€.
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset
11.3.2020 - 12:44
Ei kai tuossa alun perin puhuttu välttämättä kerrostalosta ensinkään. Itselleni tuli mielikuva lähinnä korjausikäisestä rivarista keskustan lähisaaristossa tai rannassa kauempanakin.
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto
8.1.2019 - 19:46
Osakkeiden/rahastojen nettovarallisuus määräytyy veroilmoituksella hankinta-arvojen tai vertailuarvojen mukaan. Vertailuarvo on 70% markkina-arvosta. Kaikkien näiden arvopapereiden kohdalla on käytettävä joko hankinta- tai vertailuarvoa, ei voi päättää toiselle toista.
Voiko hankinta-arvoa käyttää edelleen nettoarvon laskennassa, vaikka salkku on turskalla? Omistamani yhtiön teräspainotteinen osakesalkku nimittäin päätyi vuodenvaihteessa kevyesti miinukselle... Laput rahoitusomaisuutena ja hankinta-arvoa on tähän asti käytetty ja täydet 8% osingot maksettu.
Privanet
30.1.2017 - 07:37
(In)deresin maksulliset "analyysit" voi muutenkin laittaa omaan arvoonsa. Oikeat analyytikot laskuttavat (ainakin tähän asti ennen Mifid II:ta) asiakkaitaan, mutta (in)deres tekee nakkikioskeista rahaa vastaan "analyyseja" ja laskuttaa niistä analyysin kohteena olevaa yritystä (noin tonnin kuussa tietääkseni). Jos analyysin tulos ei miellytä, voi lopettaa maksamisen. Parempi siis tehdä asiakasta miellyttävä analyysi... Ja tätä sanotaan "independent" researchiksi.