jules
Viimeisimmät viestit
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
6.2.2021 - 09:33
EKP ja FED ovat jatkaneet elvyttävää politiikkaansa ties kuinka kauan ja nyt koronaviruksen myötä se on vedetty ylivaihteelle. Minkälaisena näet riskin hyperinflaatiolle Euroalueella tai USA:ssa.
Uskotko, että alla olevien linkkien uutiset siitä, että jotkut USA:n rikkaimmat ihmiset vaihtaa "paperiomaisuutta" reaaliomaisuuteen korreloi inflaationriskin kanssa?
https://www.cityam.com/almost-a-fifth-of-all-us-dollars-were-created-th…
https://www.marketwatch.com/story/bill-gates-is-now-the-largest-farmlan…
https://www.forbes.com/sites/arielshapiro/2021/01/14/americas-biggest-o…
"While Gates may be the country’s biggest farmland owner, he by no means is the largest individual landowner. In its list of 100 top American landowners, The Land Report gives the top spot to Liberty Media Chair John Malone, who owns 2.2 million acres of ranches and forests. CNN founder Ted Turner ranked number three with 2 million acres of ranch land across eight states. Even Amazon CEO Jeff Bezos is investing in land on a large scale, landing the 25th spot with his ownership of 420,000 acres, mainly in west Texas."
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
27.4.2020 - 23:04
Mielenkiinnosta täytyy kysyä, kun olet varmasti edelleen yksi maailman parhaista omahan pelaajista, että oletko seurannut Phil Galfondin haastematseja? Mitä mieltä come backista VeniVidiä vastaan? Uskotko, että pystyisit itse taistella tasaväkisesti Galfondia vastaan tuollaisessa matsissa?
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
27.3.2020 - 12:20
Päädyin äsken laittamaan S&P500 indeksishortteja tulille. Vähän huono likviditeettitilanne niin riitti vaan ~20% salkusta. Mun on jotenkin vaikea hahmottaa miten erityisesti jenkit selviää tästä tilanteesta järkevällä aikataululla.
Pystytkö avamaan päätöksenteko prosessia tämän takana? Toki sen tuossa jo pitkästi teitkin..., mutta. Lähinnä mietin, että vaikka eri viranomaiset yms. olisivat väärässä arvioissaan niin eikö markkinan pitäsi olla fiksumpi. Eikö jo saatavilla olevan informaation avulla pitäisi olla mahdollista määrittää hinta sellaiselle tasolle, ettei esimerkiksi kovat kuolleisuus luvut jenkeissä (joita on kaiken järjen mukaan odotettvissa) notkauttaisi indeksejä älyttömästi? Entä millä arvioit, koska on oikea aika miettiä tuon position sulkemista?
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
14.12.2017 - 12:04
Googlen tekoäly opetteli shakin itsekseen 4 tunnissa ja biittas maailman parhaan shakkitietokoneen! Eikö tämä pitäisi olla pääuutinen maailmassa?
https://www.hs.fi/tiede/art-2000005488852.html
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
28.11.2017 - 08:31
Nyt kun sinäkin Jens olet ainakin osa-aika eläkeläinen pokerista niin olisko aika postata tuollainen graindereita inspiroiva alltime graph peleistäsi! Viittaan tuohon alla olevaan käppyrään, jonka "cumicon" postasi 2+2 forumille. Graphi on viimeiseltä 4 vuodelta ja siitä on sortattu pois 100/200 ja 200/400 tasot, koska vääristävät hänen mukaansa liikaa, koska iso osa actionista ollut myytynä niissä. (HSDB:n mukaan niissäkin up yli 1M.) Kiinostaisi tietää mitä mieltä olet hänen väittestään, että tulokset on saavutettu käytännössä ilman pelin opiskelua pöydän ulkopuolella? Täytyy olla melkoinen lahjakkuus jos tuo on totta? Omasta mielestä on myös käsittämätöntä, että noin korkean varianssin pelissä pystyy harjaamaan kaikki tasot mukaan lukien ~25bb/100.
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
6.11.2017 - 11:03
Miten tämän voi poistaa?
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
6.11.2017 - 11:00
jules kirjoitti:Miksi niin monet jatkavat sitä missä ovat hyviä sen jälkeen kun se ei taloudellisesti olisi enää välttämätöntä?
Elämässä pitää olla riittävästi mielekästä tekemistä. Ehkäpä jatketaan ennemminkin sitä mikä kiinnostaa, kuin sitä missä on erityisen hyvä. Toisinaan nuo vaan ovatkin yksi ja sama asia. Jos pitää siitä mitä tekee elantonsa eteen tai joka kerryttää säästöjä voi täydellinen "eläköityminen" sen parista olla jopa kohtalokasta ellei korvaavaa aktiviteettia ja sisältöä elämään löydykään.
Oma pointtini oli juurikin se, että monesti ihmiset ovat erityisen hyviä siinä mitä rakastavat tehdä, tai pikemminkin niin päin, että harvoin kukaan on hyvä sellaisessa mitä ei tykkää tehdä.
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
6.11.2017 - 08:46
Nyt oon tavallaan saavuttanut sen pisteen, että voisi tunkea rahat ETFiin ja elää chilliä elämää. Se on hyvä kysymys mistä tätä motivaatiota riittää, siihen mulla ei oo vastausta. Oon kuitenkin huomannut sen, että oon onnellisimmillani silloin kun on tavoitteita, joihin pyrkiä. Esimerkiksi joskus kun pokeri on maistunut todella puulta ja oon pitänyt pidemmän tauon ja tehnyt just mitä huvittaa, niin kuukauden parin päästä on tylsistynyt ja saamaton fiilis, eikä se olekaan niin siistiä kuin mitä kuvitteli. Jotenkin tällä hetkellä on myös sellanen fiilis, että kun kaikkessa onnistuu mihin ryhtyy, niin haluaa testata itseään miten pitkälle rahkeet oikeasti riittää.
Miksi niin monet jatkavat sitä missä ovat hyviä sen jälkeen kun se ei taloudellisesti olisi enää välttämätöntä?
Itse uskoisin, että menestyminen huipulla, millä tahansa alalla, vaatii valtavan lahjakkuuden lisäksi todella paljon työtä, mitä harva on valmis tekemään ilman rakkautta lajiin. Jos lähtökohtana olisi suorittaminen niin kauan, että saa tarpeeksi rahaa loppuelämäkseen, niin ehkä motivaatio kovaan työntekoon ja kaikkensa antamiseen ei vaan olisi riittävä.
Muutenkin uskon, että yleinen ajatus siitä, että ison massikasan päällä chillailu tekemättä mitään olisi unelma onnesta, on lähtökohtaisesti virheellinen. Muistan lukeneeni tutkimuksesta, jossa asiaa oli testattu tietokonepelin avulla. Ulkomuistista tutkimus meni pääpiirteittäin näin. Luotiin kaksi pelimaailmaa, jossa pystyi rakentamaan ja kehittämään omaa "valtakuntaa". Maailmat olivat identtiset muuten, mutta toisessa oli rajallinen ja niukka määrä resursseja, joilla pystyi edistämään omaa asemaa pelissä. Lisäresurssien eteen piti tehdä töitä eli pelata. Toisessa maailmassa oli rajaton määrä resursseja ja pelaaja pääsi heti rakentamaan ja kehittämään niin paljon kuin halusi. Tutkijat muistaakseni mittaisivat pelaamiseen käytettyjä aikoja ja haastattelivat pelaajia. Niukkojen resurssien pelin pelaamiseen käytettiin huomattavasti enemmän aikaa ja se koettiin mielenkiintoiseksi ja mielekkääksi. Rajattomien resurssien peli koettiin tylsäksi ja pelaajat lopettivat sen pelaamisen nopeasti. Ihmisen tarve työskennellä aktiivisesti oman selvitymisen/aseman eteen lienee aika syvälle koodattu ihmisen perimään ja on varmaan tärkeässä asemassa ihmiskunnan jatkuvan kehityksen kannalta.
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
1.11.2017 - 14:41
Minulla olisi ”veropäivän” teemaan liittyvä kysymys. Koska olet melko avoimesti asioita tälläkin foorumilla tuonut julki niin uskallan kysymyksen esittää, mutta ymmärrän täysin, jos et halua lähteä asiaa tarkemmin avaamaan. Kysymys on: miten hoidat/minimoit sijoitustoiminnastasi aiheutuvat verot? Olettaisin, että osakepääomasi on kohtuullisen kokoinen ja käsittääkseni käyt suht aktiivista kauppaa, joten väkisinkin niistä luulisi kertyvän verotettavaa luovutusvoittoa ja osinkoja. Onko sijoituksesi ns. kuoressa tai oletko perustanut yhtiön sijoitusten hallinnointiin tjms?
Ps. Timanttista settiä tuo jenkkilän seikkailu!
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa
31.5.2017 - 15:51
Tämä on varmaan sinulle itsestään selvää, mutta olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan mielipiteesi. Eli kuuntelin mielenkiintoisen jutun, jossa Jim J. Puplava (joka ainakin pikaisella googlettamisella vaikuttais tekijämieheltä), väittää että markkinat on tällä hetkellä kuplassa, jonka on aiheuttanut ja jota jatkuvasti ruokkii lisää passiivisen indeksisijoittamisen räjähdysmäinen lisääntyminen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan hänen selityksensä tuntui täysin loogiselta ja järkeenkäyvältä.
Kupla on hänen mukaansa synytynyt, koska rahaa syydetään indeksirahastoihin kiihtyvällä tahdilla. Passiivisessa rahastossa kukaan ei tee päätöstä siitä onko osakkeita järkevä ostaa nykyisellä valuaatiolla vaan kaikki perustuu matematiikkaan. Kun ihmiset sijoittaa esim. Nasdaqia seuraavaan indeksirahastoon, rahasto ostaa osakkeita niiden painotuksen mukaisesti. Nasdaqissa esim Applen paino on 12%, Amazon 7%, Alhabet 9%, Microsoft 8%, Facebook 5,5%. Sitten kun mietitään, että Amazonin p/e 186, Facebook 39, Microsoft 31, Netflix 211. Raha virtaa ylihintaisiin osakkeisiin, koska kukaan ei tee päätöstä siitä onko esim. Netflixin ostaminen yli 200 p/e:llä järkevää. Tämä johtaa siihen, hinnat jatkavat kapuamistaan ja indeksirahastot tekevät tuottoa, joka innostaa lisää sijoituksia ja oravanpyörä on valmis. Kaikki toimii hienosti kunnes syystä tai toisesta indeksit lähtevät laskuun, jolloin massat alkavat paniikissa myydä indeksijoituksiaan, jolloin arvostukset romahtavat.
Uskotko, että tuo mekanismi on merkittävässä roolissa nykyisessä markkina arvostuksessa?
http://www.financialsense.com/big-picture/inside-bubble