DCA_69
Viimeisimmät viestit
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta
21.6.2023 - 00:41
EkeKeke wrote:
Aika yleinen s-posti scämmi on laittaa sähköpostin nimeksi joku luotettavan näköinen osoite, mutta varsinainen lähettäjän sähköposti on jotain ihan muuta.
Eli kannattaa tarkistaa onko se Lähettäjä oikeasti info [at] pyn.fi (info@pyn).fi vai jotain muuta.
Lisäksi, hakkeri voi laittaa sähköpostin Reply-to -kentään jokin toisen, mutta samalta näyttävän osoitteen. Tällöin, kun sähköpostin vastaanottajaa klikkaa replyä, niin vastaus meneekin tuohon Reply-to -kentässä mainittuun osoitteeseen, eikä siihen mikä on From-kentässä.
Jos olisin PYN:n asiakas, niin tässä tapauksessa soittaisin heille ja kysyisin mistä on kyse. Lisäksi, antaisin hieman rakentavaa palautetta että luottamuksellisia tietoja ei ole syytä kysellä sähköpostitse asiakkailta. Luulisi että rahastoyhtiöillä on tavallista kansalaista parempi ymmärrys tietoturvasta, joten hieman ihmetyttää tämä PYN:n toiminta (jos siis lähettäjä oikeasti oli PYN).
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta
20.6.2023 - 16:40
A wrote:
Ei ole tullut mulle enkä ole muiltakaan kuullut. Tarkista vielä huolella, että sähköpostin koodissa lähettäjä on myös tuo pyn.fi ja soita heille varmistaaksesi.
Itse en kyllä lähettäisi mitään luottamuksellisia tietoja (passin kopio, henkilötunnus, luottokortin numero jne). edes luotettavalle ja oikeaksi varmistetulle vastaanottajalle, koska sähköpostin yksityisyys ja tietoturva on lähinnä postikortin luokkaa. Se kenellä on pääsy internetin solmukohtiin, voi helposti lukea salaamattoman sähköpostin.
Mielestäni palveluntarjoajilla tulisi olla SSL-suojattu (https-alkuinen osoite) nettisivu tämäntyylisten luottamuksellisten tietojen lähettämistä varten.
https://www.turvaposti.fi/index.php?act=why
https://tilisanomat.fi/teknologia/sahkopostin-tietoturva-ja-luottamuksellisten-viestien-lahettaminen
https://yle.fi/a/3-11617763
https://www.tivi.fi/uutiset/virastolle-olisi-kelvannut-henkilotunnus-sahkopostitse-kansalainen-kanteli-nain-ratkaistiin/849da870-e11a-3a45-a8d8-1e54406d852a
https://migri.fi/-/ala-laheta-henkilotietoja-sahkopostitse
Citycon
8.10.2022 - 22:20
Mitens suuri osuus on jengillä täällä sijoitusvarallisuudesta Cityconissa? Itsellä nyt maltillinen 3 %, tekisi mieli ostaa lisää, mutta maariski, energiakriisi ja Putlerin metkut hieman arvelluttaa. Eli ostanko lisää vai avaanko uuden position johonkin toiseen osinko-osakkeeseen, kas siinäpä kysymys.
Citycon
8.10.2022 - 22:11
https://www.tradingview.com/symbols/OMXHEX-CTY1S/technicals/
Ahtopainemittarit näyttäs kuukausitasolla myyntisuositusta.
Eikös silloin ole yleensä hyvä hetki ostaa kun analyytikot kehottavat myymään? :-)
Mitä näistä osinkosalkkuun: Nordea, Sampo, Taaleri, Citycon, Tokmanni?
20.7.2022 - 00:37
Kiitoksia vastanneille. Citycon tuntuu hieman jakavan mielipiteitä. Nordean jätin pois koska kurssi "harmillisesti" noussut parin viime päivän aikana. Ei innosta ostaa nouseviin kursseihin, putoavat puukot kiihottaa enemmän. :-) Sampoa harkitsin vakavasti, mutta koska se on osinkosalkkuni isoin positio, niin en ostanutkaan sitä vaan päädyin Tokmanniin. Kurssi on mukavasti tippunut viimeisen vuoden aikana, sain ostolla keskihintaa alemmaksi. Uskon myös että halpatavaraa menee enemmän kaupaksi inflaation kasvaessa. Hieman arvellutti kyllä koska Tokmanni on raportoinut haasteista tuloksen suhteen, mutta päätin nyt ottaa vähän riskiä tässä ostossa.
Syksymmällä varmaankin täydennän taas muita positioitani, kun on taas ylimääräistä käteistä.
Minulla on n. 75 % sijoitusvarallisuudesta indeksi-ETF:ssä, ja muutama prosentti kullassa ja hopeassa, eli en siis sijoita pelkästään osinko-osakkeisiin. Vasta tänä vuonna aloitin osinko-osakkeisiin sijoittamisen, kun indeksit lähtivät laskuun.
Mitä näistä osinkosalkkuun: Nordea, Sampo, Taaleri, Citycon, Tokmanni?
18.7.2022 - 21:31
Tarkennuksena että mulla on Nordnetissa sijoituslainaa n. 11 % sijoitusvarallisuudesta, joten yksi vaihtoehto on olla ostamatta mitään ja lyhentää lainaa hieman. Foorumeilla on esitetty spekulaatioita että korkojen noustessa myös Nordnet nostaa sijoituslainojen korkoja, joten siinä mielessä lainan lyhentäminen voisi olla kannattavaa, jos ei nyt keksi mitään järkevää ostettavaa.